‘Zo verdwijnt het geld in de zakken van Donnarumma's zaakwaarnemer’

Maandag, 19 juni 2017 om 10:48

De vijandigheden jegens Gianluigi Donnarumma lijken met de dag toe te nemen. Zaakwaarnemer Mino Raiola gaf zondagavond zijn kant van het verhaal en stelde dat de achttienjarige doelman bedreigd zou zijn door AC Milan. Algemeen directeur Marco Fassone ontkent dit en zegt dat de deur voor Donnarumma nog altijd open staat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Gianluigi Donnarumma volgend seizoen nog bij AC Milan speelt?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door michel daniel)

De waarheid zal ergens in het midden liggen, maar als ik het verhaal zo eens op een rijtje zet (zonder volledig op de hoogte te zijn) heeft Mino toch vooral de schijn tegen.

Donna zou naar verluidt meerdere keren aangegeven hebben om bij Milan te willen blijven, aanvoerder te willen worden, etc. Volgens deze man dus zelfs tot twee dagen voor de laatste ontmoeting. Daarna is het opeens omgeslagen en wil hij niet blijven, ook al krijgt hij een waanzinnig salaris aangeboden als 18-jarige(!!). Wie zou hem dan van gedachten hebben doen veranderen? Zijn familie? Zijn zaakwaarnemer? Of toch hijzelf? Met de hele historie in acht genomen gok ik dat Mino hier een grote vinger in de pap heeft. Maar het blijft speculeren...

19 juni 2017 om 13:18

Raiola is natuurlijk zo onbetrouwbaar als wat. Maar als je dit statement van Milan goed leest, dan zeggen ze daar ook een paar dubieuze dingen.

Bijvoorbeeld dat als hij gewoon had gezegd dat hij niet wil blijven, ze zijn contract hadden verlengd met een hoge transfersom. Dat is echt belachelijk: daarmee zeggen ze dus dat Donnarumma in dat geval in hun ogen gewoon verplicht was om mee te werken aan een constructie die het geld allemaal naar Milan had gestuurd, in plaats van naar Donnarumma zelf. Dan heb je als club echt oogkleppen op.

Volgens mij handelt iedereen hier met zijn eigen belangen voor ogen. Dat mag, maar het wordt er allemaal niet fraaier op. Maar het is niet zo dat een van beide partijen hier de morele hoge grond heeft behouden. Ze handelen allebei vies.

19 juni 2017 om 13:26

In het artikel staat "redelijke afkoopsom", niet hoge transfersom. Fassone zegt hier zijn contract te verlengen met een redelijke afkoopsom, dat zodra er een club komt zij Donnaruma kunnen overnemen en AC Milaan het bedrag weer kan herinvesteren

19 juni 2017 om 16:44

Ja, en dat gaat ten koste van Donnarumma zelf, die anders free agent is. Wat met "redelijk" bedoeld wordt, dat is subjectief. Maar voor een absoluut toptalent van deze leeftijd, gaat om serieus geld. En het haalt niets weg van de kern: Donnarumma wordt dan geacht om in strijd met zijn eigen belang even mee te werken met Milan, en zijn handtekening ergens onder te zetten.

19 juni 2017 om 13:24

Ik weet nog steeds niet wat nou de reden is dat Donnarumma wil vertrekken.
Vanwege bedreigingen aan hem en zijn familie? die kwamen pas nadat bekend was dat hij niet wilde verlengen.
Geen vertrouwen in de ambitie van de club? Dan zou hij toch niet steeds zeggen graag te willen blijven, maar dien je een transferverzoek in.
Of vanwege het dreigement dat hij niet zou spelen als hij niet verlengt? Verleng dan gewoon!

19 juni 2017 om 17:17

Je vergist je toch dramatisch in je laatste punt. Los van Gigio, niemand zou op deze manier moeten verlengen en ik zou me als Milan fan schamen als er zo'n dreigement (zo noem ik het maar even) daadwerkelijk op tafel was gekomen.

19 juni 2017 om 20:30

Dat ben ik ook helemaal met je eens, ik ben tegen elke vorm van dreigen vanuit de club.
Ik probeer hier alleen te begrijpen wat voor hem de reden is om niet te verlengen.
Wat dat laatste punt betreft weten we niet eens of er zo'n dreigement was (raiola beweerd dit, Fassone ontkent dit). Mijn punt is dat als hij had verlengd, zoals hij naar eigen zeggen graag wil, kan dit niet eens een punt zijn.

Gewoon een vuil spelletje van ome Mino. Die man zorgt voor alleen maar geouwehoer. Clubs moeten stelling nemen en die man gewoon niet meer accepteren.

19 juni 2017 om 13:17

daarmee accepteer je direct geen topspelers. Als er geen zakkenwaarnemers waren dan konden de clubs spelers bedriegen met veel minder loon dan ze recht op houden.

19 juni 2017 om 13:29

Een goede advocaat/jurist doet ook wonderen. Ook met een gigantisch uurloon kost die een fractie van hetgeen zo'n Raiola kost. Meest frappante blijft m.i. dat een speler een zaakwaarnemer inhuurt en de club vervolgens zijn commissie betaalt. Redelijk de omgekeerde wereld.

19 juni 2017 om 13:34

Dus jij denkt dat een advocaat verstand heeft hoe die moet onderhandelen in een voetbal wereld en hoe het werkt? Milaan betaalt gewoon een ton aan je advocaat en die zegt prima salaris jongen gewoon tekenen!

19 juni 2017 om 14:05

Als clubs Raiola boycotten, duurt het niet lang voordat topspelers overgaan op andere zaakwaarnemers dan types als Raiola. Bovendien worden voetballers gigantisch overbetaald, dus dat bedriegen valt ook wel mee. Spelers moeten voor zichzelf kunnen denken. Als je niet voor jezelf kunt denken als voetballer, kun je inderdaad bedrogen worden.

19 juni 2017 om 14:09

dus jij denk werkelijk dat clubs mee zullen doen aan een boycot om in hun eigen voet te schieten en top spelers mislopen..

Die Raiola is echt het grote voorbeeld hoe zaakwaarnemers spelers en de markt verzieken.
Echt zo jammer hoe hij op zo'n jonge leeftijd al inpraat op die voetballers om al snel te vertrekken zodat hij zijn zakken kan vullen. Ik hoop echt dat de Nederlandse clubs deze man proberen te verbannen.

Wat een gehaaid mannetje blijft die Raiola toch, bah. Hij is erg goed in zijn werk, maar zijn aanpak maakt hem niet echt populair. Ik kan me de frustraties van de fans en AC Milan erg goed voorstellen.

Gewoon een andere doelman halen en hem een jaar op de tribune plaats laten nemen. Eens kijken hoeveel clubs volgend seizoen bereidt zijn om hem te halen en in de basis zetten na een jaar stilstand. Of nu verkopen voor minimaal 40 miljoen met een paar aardige clausule ''s zoals kampioen, 5 miljoen, winst CL 5 miljoen, beker , 2,5 miljoen enz enz.

Jammer dat zo'n talent veranderd in de loop der tijd. Hij had zeer dankbaar moeten zijn. Hoop dat hij een leuke en mooie club vindt met een heel mooi salaris maar wel als tweede keeper en minuten in het tweede. Dat zal hem leren !

Lekker laten vertrekken deze man. Ik hoef m niet meer in een Milan shirt te zien in iedergeval.

Dit verhaal klinkt veel logischer en waarschijnlijker dan die van Raiola, die altijd en overal ruzie zoekt. Jammer dat een club en speler zo de dupe worden van dit spel. Zoals Fassone zegt: ze hadden ook op een chiquere manier afscheid kunnen nemen van elkaar. Maar Raiola doet alles om net die paar miljoen extra in z'n zaken te laten glijden.

19 juni 2017 om 13:21

Ja, op een chiquere manier, namelijk door Donnarumma een contract te laten tekenen met een hoge transfersom. Zodat Milan rijk wordt, in plaats van Donnarumma zelf. Zo kan ik ook een chique oplossing bedenken.

Raiola is een rat. Maar clubs zijn meestal ook heel smerig. Ze handelen allemaal in hun eigen belang, en daar krijg je een foeilelijk circus van. Zoals nu.

19 juni 2017 om 15:20

Je hebt echt moeite met lezen @edo, je blijft verkondigen dat ze hem met een hoge transfersom willen verkopen terwijl hij het heeft over een redelijke transfer clausule.

Ik ben op Ac Milan afgeknapt na het hele Seedorf verhaal, maar wat ik tot nu toe gelezen heb over deze zaak, kan ik ze niet beschuldigen van misdragingen ofzo. Normaal verdedig ik Raiola, maar die man heeft inmiddels een godcomplex ontwikkelt.

19 juni 2017 om 16:46

Nee hoor. Ik ben alleen niet goedgelovig.

Wat denk jij dat Milan "redelijk" vindt? In deze voetbalwereld, voor een talent van dit kaliber? Milan deinst, net als de meeste andere clubs, niet terug om spelers op de bank te zetten omdat ze weigeren een contract te tekenen. Dat is niet verboden, maar een net zo naar drukmiddel als de methoden die Raiola hanteert. Het is ieder voor zich, met de handschoenen af.

Ze moeten gewoon al die zaakwaarnemers keer aanpakken. Waarom komen er geen regels dat een zaakwaarnemer maximaal zoveel geld mag verdienen bij een transfer en zoveel geld bij een contractverlenging. Het is toch te gek voor woorden dat deze mensen miljoenen verdienen.

19 juni 2017 om 15:21

Omdat die clubs allemaal onbetrouwbaar zijn en elkaar ook een loer willen draaien. In die nexus opereren zaakwaarnemers en vullen ze hun zakken. Hun goedrecht natuurlijk en een product van een lelijk geworden sport.

We weten toch allemaal dat Raiola maar aan een ding denkt: zijn eigen portemonnee.
Enkele jaren geleden was Tussen Kunst en Kitsch een populair programma. Toen kwam er een tweede programma op dat gebied met veilingmeester Glerum. Waar bij het eerste programma de klanten hun spullen graag wilden houden, werd er in het tweede programma naartoe gewerkt dat alles geveild werd. Raiola lijkt dus op Glerum: hij is zaakwaarnemer om te verkopen. Waar andere zaakwaarnemers ook aan andere aspecten van hun cliënten denken, denkt Raiola alleen aan geld.

al dat gezeik om Raiola pfft. Die man doet zijn werk hij probeert alles de onderste uit de kan te halen. Is Milan daar niet bereid toe, dan maar ergens anders. Donnarumma wil geld zien en gaat niet akkoord met minder dan het maximale is goed zijn recht! En al dat gezeik om club liefde ...als die gast nu zijn been breekt en 2 jaar eruit ligt dan zetten ze hem bij de grof vuil als mislukt talent en geen haan die kraait om. Als jij als werknemer loonsverhoging wil en je krijgt minder dan je denkt eruit te kunnen slepen en een andere bedrijf geeft die wel .. wedde dat 90% van jullie allemaal volgend maand elder begint? Raiola krijgt een opdracht en die volbrengt die en gaat over lijken indien nodig. Daarom heeft die ook zoveel voetballers onderzich.

19 juni 2017 om 15:57

Armnl het lijkt bij Raiola gewoon Altijd op een confrontatie uit te komen waarbij er gebroken moet worden, terwijl vooraf alles in kannen en kruiken leek. Ik geloof er echt wel in dat zaakwaarnemers in deze wereld horen, aangezien clubs vroeger ook financieel gewoon keihard misbruik maakten van (jonge) spelers, maar Raiola gaat de laatste tijd wel echt te ver. Die 'opdracht' die een speler krijgt is natuurlijk ook na een indringende vergadering met Dhr. Raiola zelf, die zo'n spelertje indoctrineert met een gevoel dat hem onrecht wordt aangedaan. Ik snap wel dat de spelers zelf het gevoel hebben dat Raiola er altijd voor ze staat, maar uiteindelijk kneedt hij die gastjes ook echt wel. Zie alleen niet wat je er zo tegen kunt beginnen op het moment. Zo'n gast boycotten gaat echt niet werken, dan schiet je jezelf in de voet als club.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio7240
6.AC Milan6414
7.Atalanta6018
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

35 fans
Keeper, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 AC Milan 38 0 2 0
2016/2017 AC Milan 38 0 2 0
2015/2016 AC Milan 30 0 3 0
2014/2015 AC Milan 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Buffon is fantastisch, maar hij is ook volgend seizoen onze eerste keus’

Gianluigi Buffon kondigde afgelopen week zijn afscheid bij Juventus aan en de veertigjarige doelman hield zich daarbij op de vlakte over zijn nabije toekomst. Als de keeper besluit om niet met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren