‘Bayern München incasseert veertig miljoen en breekt clubrecord’

Maandag, 19 juni 2017 om 10:31

Niets lijkt een transfer van Douglas Costa naar Juventus meer in de weg te staan. Kicker meldt namelijk dat de club uit Turijn met Bayern München overeenstemming heeft bereikt over een transfersom van veertig miljoen euro. De aanvaller kwam eerder al zelf tot een akkoord met De Oude Dame.

Als de 26-jarige Douglas Costa inderdaad voor veertig miljoen naar de verliezend finalist van de Champions League vertrekt, dan wordt hij de duurste uitgaande transfer aller tijden van Bayern. Dat record staat nu nog op naam van Toni Kroos, die in het seizoen 2014/15 voor dertig miljoen naar Real Madrid vertrok.

Als een verrassing komt de aanstaande transfer van Douglas al niet meer, want zaakwaarnemer Júnior Mendoza onderhandelde dinsdag met algemeen directeur Giuseppe Marotta en laatstgenoemde gaf zaterdag toe interesse te hebben in de Braziliaan. Douglas kwam in dienst van Bayern tot 14 doelpunten en 27 assists in 77 wedstrijden.


Poll

Betaalt Juventus te veel voor Douglas Costa?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door rochester)

Mooie transfer voor beide ploegen lijkt me, kan bij Juve weer opbloeien, hopelijk in de plaats van Mandzukic, een aanvalslinie Costa-Dybala-Cuadrado met daarvoor Higuain, dat moet genieten worden.

19 juni 2017 om 11:27

Cuadrado zal vertrekken denk ik, zou graag bernardeschi op zijn plaats zien

19 juni 2017 om 13:19

@carltonbanks

Bernadeschi is al bezig met een transfer naar Inter dus dat zal niet gaan gebeuren. Overigens had ik liever Douglas Costa bij Inter dan Bernadeschi.

19 juni 2017 om 11:41

Mandzukic er zomaar uit? Die was zo belangrijk en jij wil hem eruit hebben?

19 juni 2017 om 11:51

Als voetballiefhebber wel ja, dan geniet ik meer van een speler als Costa dan van een Mandzukic. Is heel belangrijk, maar zeker tegen de mindere teams kan een Costa ook van grote waarde zijn.

19 juni 2017 om 11:52

Madzukic voegt enorm toe met zijn onconventionele kwaliteiten voor de linksbuiten. Die blijft gewoon staan. Ik denk dat Costa een verbetering is tov cuadrado en dat cuadrado een rang in de ppikorde gaat zakken

19 juni 2017 om 12:22

Cuadrado mag weg van mij, overschatte speler, daarvoor zou ik veel liever Bernardeschi ofzo in de plaats hebben.

19 juni 2017 om 14:28

Waanzin dat Bayern hem laat gaan. Je moet toch gewoon een brede selectie hebben van 22 spelers. Prima speler die costa. Driftig mannetje maar siot

Toch merkwaardig dat bij Bayern de duurste uitgaande transfer slechts 30 miljoen is en de duurste inkomende transfer 40 miljoen (zonder clausules van Sanches). Het is een van de grootste clubs dus niet bizar veel uitgaande transfers maar had wel meer dan 30 miljoen verwacht

19 juni 2017 om 10:45

Ja, maar dat zegt a) genoeg over de gekte van de transfermarkt van de laatste jaren die totaal op hol is geslagen. Anderzijds komt dit ook omdat Bayern wel in staat is z'n beste spelers te behouden (ook in de bloei van hun carriere). Ik bedoel zij hadden ook ooit (2008/2010) dik kunnen cashen voor een Lahm of Schweinsteiger maar hebben die jongens weten te behouden.. Hetzelfde geldt voor een Ribery of Robben, die weten ze te behouden en zijn inmiddels geen 50 miljoen ofzo meer waard..

19 juni 2017 om 11:20

Ze hebben wel Hummels en Lewandoski op een slimme (goedkope) manier gehaald. Wat dat betreft gaat Bayern verstandig met z'n centen om.

19 juni 2017 om 11:57

Klopt, maar je moet niet vergeten dat Bayern ook bijna geen concurrentie heeft. Als Chelsea geintereseerd is dan kan de verkopende club bijna altijd schermen met biedingen van arsenal, united, city. Dit drijft de prijs op. Toch ook bij de transfers waar ze wel concurrentie van Real/barca hebben spelen ze het altijd slim dmv clausules/aflopende contracten. Voor een BvB fans als mijzelf enorm frustrerend, maar goed beleid inderdaad.

Ik vind wel dat onder Ancelotti de aankopen een beetje tegenvallen. Ik bedoel Robbery moet toch echt deze zomer vervangen worden en alle flankspelers zoals Costa, Muller en Coman worden verpest op de bank. Wat ga je zo doen als Robbery niet meer kan spelen.

19 juni 2017 om 13:36

Natuurlijk heeft Bayern wel concurrentie. Misschien dan niet van de Duitse clubs, maar wel van andere grootmachten. Het is ook weer niet zo dat Engelse clubs alleen Engelsen halen, integendeel zelfs. Als clubs als United, Psg, Barca en Real interesse in een speler hebben, kun je er vanuit gaan dat dezelfde speler ook op de radar staat bij Bayern. Het verschil is dat Bayern wel het beleid heeft om te weten wat te veel geld is voor een speler.

19 juni 2017 om 12:17

Daarom is Duitsland rijk en Spanje niet. Duitsers kunnen wel met geld om gaan.

19 juni 2017 om 13:32

Dat zegt meer over de rest van de clubs. Men kan van Bayern Munchen zeggen wat ze willen, maar er wordt vaak wel goed beleid gevoerd. Als het scoutingsapparaat goed werkt, de jeugdopleiding zijn vruchten ook afwerpt en de spelers tevreden zijn, kun je als club echt heel ver komen.

Drie jaar geleden kocht je voor dertig miljoen Toni Kroos. Nu heb je daar net Davy Klaassen voor. De inflatie gaat wel heel hard in de voetballerij...

19 juni 2017 om 10:52

Haha inderdaad je staat er zelf bijna niet meer stil bij. Het gaat echt te hard zie je ook laatst met een aanvaller als Neres bijvoorbeeld ook al tegenwoordig 12.5

19 juni 2017 om 10:53

FCU75 dat is appels met peren vergelijken. Enkele transfer staat op zich zelf. Ajax zou bijvoorbeeld best 30 miljoen kunnen betalen voor een speler als Kroos maar die zou dat nooit doen. Niet vanwege salaris maar ook niet qua uitdaging. Klaassen is (nu nog) minder dan Kroos en wil graag hogerop en merr verdienen, zat clubs die dat kunnen bieden. Maar als een speler weg gaat bij Bayern, real of Barça dan zijn er maar weinig clubs die salaris kunnen betalen. Daardoor zijn de spelers van die club vaak goedkoper. Bovendien is Overmars nog steeds de duurste Nederlandse transfer ooit en dat was in 19kruik.

19 juni 2017 om 11:19

De transfersom van Overmars is misleidend. Die 40 miljoen dat Barcelona betaalde was een gedeelde transfersom voor Overmars en Petit.

19 juni 2017 om 11:54

Weliswaar een gecombineerde transfersom maar de bedragen waren vrij duidelijk gespecificeerd. 25 miljoen pond voor Overmars, en 7 miljoen voor Petit.

Die 25 miljoen pond was toendertijd goed voor zo'n 85 miljoen gulden (ook vanwege de lage koers van de gulden toen). Een volslagen debiele prijs in die tijd.

19 juni 2017 om 11:08

Zeg je nu echt, Klaassen is (nu nog) minder dan Kroos? Alsof hij ooit in de buurt zal komen van Kroos? Waarom zou de prijs van een speler ooit afhangen van het salaris dat de speler wordt aangeboden?

19 juni 2017 om 11:31

Een speler met een eenjarig contract dat hij niet wilde verlengen is goedkoper. Als Kroos een vol contract hadden was hij gewoon voor de hoofdprijs vertrokken. Een seizoen daarvoor vertrok Bale voor 100 miljoen Euro naar Real dus Kroos is geen goede graadmeter.

19 juni 2017 om 10:56

Kroos had een 1-jarig contract nog maar!

19 juni 2017 om 11:31

En lag overhoop met het bestuur en wou weg. Bovendien was dat zelfs toen gewoon een koopje

19 juni 2017 om 12:38

Niet helemaal waar, toen werden ook al idiote bedragen betaald voor spelers en was Kroos ook een 'koopje'.

Snap deze transfer niet heel goed: werd Coman niet juist verkocht aan Bayern omdat Juve niet met echte wingers speelt? Indien ze naar een 4231 opstelling veranderen wel lekkere transfer!

19 juni 2017 om 10:50

Ze spelen al het hele seizoen 4-2-3-1 bij Juventus. Coman werd toen inderdaad verkocht, omdat er niet met wingers gespeeld werd. Maar daar zat ook een andere factor, want Coman is toch wel een beetje een blind paard en dat is in de Serie A een grotere beperking dan in de Bundesliga i.v.m. ruimtes. In de Bundesliga gaat het spel wat sneller op en neer en krijg je grote ruimtes van misschien wel 20/30 meter op de flanken, daar kan Coman gebruik van maken, maar technisch mwah ...

19 juni 2017 om 11:58

Costa is na zijn uitstekende eerste half jaar de definitie geworden van een blind paard. Hopelijk herpakt ie zich bij Juventus. In vorm is het echt een eindbaas, maar het kwam er niet meer uit bij Bayern.

19 juni 2017 om 10:50

Nieuwe trainer, nieuwe vizie

Juve speelde afgelopen jaar al vaak met vleugels, alleen nu liep Manzukic er altijd. En deed het goed, maar is geen echte vleugel speler.

Juve wil meerdere opties hebben, want rouleren ook vaak in hun systeem.

zou een goede zet zijn van Juve, vind het een geweldige speler. Al blijft 40 miljoen wel veel, maarja in deze tijden is het normaal.

Cuadrado van de linkerflank. Retesnel, goede techniek, maar ongelofelijk wisselvallig. Wisselt vieren af met tienen. Hopelijk leeft hij helemaal op onder ons, want het is wel een natuurtalent. Dit seizoen de meeste mensen (146) in heel Europa gepasseerd. Veertig miljoen is misschien wel wat gortig, maar dat zijn de bedragen tegenwoordig.

19 juni 2017 om 11:46

Ik vind persoonlijk 40 miljoen wel weer te veel van het goede. Maar dat komt door de prijzen van tegenwoordig helaas, zoals jij zelf ook al zegt. In hoeverre ben jij tevreden met deze transfer? En denk jij dat dit dan ook betekent dat Juventus niet meer in de race is om Alexis Sanchez?

19 juni 2017 om 12:16

Vanaf het moment dat Sanchez zijn salariseisen bekend werden lag Juve al uit de race, Costa gaat zo'n 6-7 miljoen verdienen en dan ben je bij Juve al topverdiener na Higuain, Sanchez wilt zo'n 12 á 16 miljoen (van wat ik kon lezen) verdienen, dat is een andere categorie dan Juve qua salaris.

Dat is in de huidige markt best een koopje. Heerlijke speler, jammer voor hem dat Robben en Ribery het zo lang volhouden.

Goede transfer, Wou dat Juventus hem toen al overnam van Shakhtar Donetsk maar ook prima dat die nu nog steeds naar Juventus komt. Tweebenig, Heerlijke acties en veel snelheid, Voegt zeker wat toe. Had echter gehoopt op 30-35 dat zou wel mooi zijn geweest, Maar het is i.i.g geen 50. Gewoon een prima deal

19 juni 2017 om 11:23

Nou, ik hoop wel dat hij het wat beter doet dan bij Bayern. Ik vind hem toch erg tegenvallen. Het is ook niet voor niets dat Bayern hem laat gaan. Zeker ook omdat Robben en Ribery geen jaren meer mee zullen gaan, zou je verwachten dat ze hem toch wel graag hadden willen houden als z'n prestaties wat beter hadden geweest. Tis nog steeds geen slechte speler, maar hij valt me wel tegen.

19 juni 2017 om 11:38

Begon heel goed bij Bayern. Toen was heel voetbalzone nog zo lovend over hem, Ik volg hem al lang en weet wat zijn kwaliteiten zijn. Speelt onder Ancelotti gewoon minder, En is blijkbaar ook niet zo gelukkig in Duitsland vandaar dat die ook wou vertrekken en Bayern werkte gewoon mee mits voor een goede prijs. Ben zelf heel blij met deze transfer maar er moeten nog dingen gebeuren

19 juni 2017 om 11:38

Er zijn geruchten dat Bayern Carrasco wil van Atletico

19 juni 2017 om 11:40

Onder Pep was hij een van (zo niet de) beste speler aan de kant van Bayern. Pep gelooft in jonge spelers maar Ancelotti niet. Hij voelde geen vertrouwen onder Ancelotti. Dan speel je automatisch slecht. Top aankoop voor Juve dit.

Best bijzonder dat 40 miljoen de duurste uitgaande transfer wordt voor Bayern. En helemaal dat 30 miljoen voor Kroos blijkbaar nog het hoogst was. Dat zijn echt schijntjes voor eigenlijk. Maar ja goed, Kroos had natuurlijk nog maar een eenjarig contract en had bij een langer contract veel meer kunnen opleveren. En verder wil de vaste kern (basisspelers) bijna niet weg bij Munchen. En terecht natuurlijk.

19 juni 2017 om 11:17

Allonso was toch ook in de deal betrokken? Waardoor de prijs van kroos naar beneden ging.

19 juni 2017 om 11:39

Was vooral z'n contract volgens mij. En Kroos wilde zelf ook graag. Alonso werd pas later (als vervanger) gehaald voor ruim ongeveer 10 miljoen als ik me niet vergis.

Vreselijk veel geld voor cuardrado 2.0 ook zijn salaris. Ik word graag verrast maar ik denk dat Marotta en co hier de mist in gaan.

Hij heeft het een tijd goed gedaan maar bracht de laatste paar maanden niet meer wat er wordt verwacht bij een topclub. Bayern heeft nu wel Coman op de flanken maar een goede vleugelspeler is echt wel nodig want het duo "robbery" moet worden vervangen, hoewel ze nog steeds Müller hebben die elke rol kan vervullen.

Je vraagt je wellicht af waarom Juventus zoveel geld voor hem wilt betalen maar de Oude Dame heeft nog wel aankopen gedaan die onder hun uitstekend presteerden.

Als hij zijn vorm van z'n eerste halfjaar bij Bayern weet te hervinden, dan is dit echt een goede speler voor Juventus.

Douglas Costa doet mij op de een of andere manier altijd wel een beetje aan Robinho denken: beide kunnen echt geweldig voetballen, maar laten/lieten het helaas niet altijd zien.

Maar de (waarschijnlijke) komst van Douglas betekend dus ook dat Juventus met vleugelaanvallers zal gaan spelen en dan gok ik dus op een 4-2-3-1 formatie, dus dan ongeveer zoiets (zie opstelling)?

Buffon
Aankoop
Bonucci
Chiellini
Alex Sandro
Marchisio
Pjanic
Cuadrado
Dybala
Douglas
Higuain

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bayern München

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: 1. Bundesliga
SpelersPositieW
Manuel NeuerKeeper00
Sven UlreichKeeper00
Niklas SüleVerdediger00
Felix GötzeVerdediger00
Marco FriedlVerdediger00
Mats HummelsVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Bayern München.

47 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Juventus 31 4 1 0
2016/2017 Bayern München 23 4 2 0
2015/2016 Bayern München 27 4 1 0
2014/2015 Shakhtar Donetsk 20 4 3 0
2013/2014 Shakhtar Donetsk 27 4 1 0
Laatste voetbalnieuws

Napoli woest om ‘schandalig gedrag’ Juventus-spelers: ‘We zijn geschokt’

Napoli is absoluut niet blij met de wijze waarop enkele spelers van Juventus het kampioenschap hebben gevierd. Vorige week werd la Vecchia Signora voor de zevende achtereenvolgende seizoen kampioen van Italië....Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren