‘Pérez wil herverkiezing kracht bijzetten en gaat vol voor Mbappé’

Maandag, 19 juni 2017 om 08:05

Florentino Pérez blijft nog vier jaar de voorzitter van Real Madrid. Er meldden zich geen tegenkandidaten waardoor de zeventigjarige Spanjaard automatisch is herkozen, zo meldt De Koninklijke via de officiële kanalen.

De kiesprocedure begon op 9 juni, maar Pérez bleef de enige kandidaat op wie de leden van de club hun stem zouden kunnen uitbrengen, maar uiteindelijk was er dus geen stemprocedure voor nodig om hem als winnaar aan te wijzen. Pérez nam met de eeuwwisseling de voorzittershamer over van Lorenzo Sanz en bleef tot februari 2006 om vervolgens weer vanaf de zomer van 2009 zijn oude functie te hervatten.

Onder leiding van Pérez werden grote namen als Zinédine Zidane, Cristiano Ronaldo, Ronaldo, David Beckham, Kaká, Michael Owen en Robinho naar de club gehaald, werd men meerdere keren kampioen en werd La Décima binnengesleept. Marca meldt overigens dat Pérez zijn herverkiezing kracht bij wil zetten door Kylian Mbappé over te nemen van AS Monaco. De Fransman zou bovenaan het verlanglijstje staan.

In navolging van de transferflaters van FC Barcelona in de 21e eeuw, brengen we de nu de minst geslaagde transfers van...

Geplaatst door voetbalzone op maandag 18 april 2016


Poll

Is Florentino (nog) de juiste voorzitter voor Real Madrid?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door gordinho)

Florentino heeft soms vreemde streken, maar dat neemt niet weg dat hij een geweldige zakenman is. Heeft Real weer laten ademen en doet het goed in de transfers. Als Perez iemand wilt komt ie ook meestal, dat regelt hij wel even. Los van zijn streken vind ik hem de top man voor Real.

19 juni 2017 om 08:31

Florentino heeft zich inderdaad erg verbeterd. Heeft nu eindelijk alles op een rijtje gekregen bij de club en heeft een selectie van 22 man waar heel de wereld jaloers op is. Dit Real Madrid is ook nog lang niet klaar en Perez heeft een perfecte mix van galacticos en talenten gecreeerd. Fantastische voorzitter en een echte Madridista. Perez heeft veel moeilijke beslissingen moeten maken zoals Ozil en Dimaria verkopen en de keuze tussen Benzema en Higuain maken. We zijn erg tevreden met het functioneren van onze voorzitter en het is mooi om te zien dat er niet eens iemand durft de verkiezingsstrijd aan te gaan met Perez.

19 juni 2017 om 12:02

Perez is gewoon nog hetzelfde hoor. Zidane heeft veel verbeterd maar het is maar hoe het dubbeltje valt. Als real niet van Bayern had gewonnen en Barca wat meer puntjes had geprokkeld had Perez Zidane gewoon eruit gegooid. Dit terwijl de club gewoon enkel stabiliteit nodig heeft. Nu loopt hij weer te kloten met Ronaldo en wilt hij Mbappe halen terwijl je een Morata hebt. Pepe wordt eruit gegooid terwijl hij zoveel voor de club heeft betekend. Perez zal perez blijven en hij zorgt ervoor dat Real rijk blijft, maar hij heeft niet alles op rails gezet. Dat was toch echt zidane. Ik denk dat als zidane zich niet zo sterk had gemaakt voor Asensio dat hij nu ergens bij sevilla de pannen van het dak zou spelen.

19 juni 2017 om 12:41

Mede door de ban maar ook mede door Perez zelf heeft bijna iedereen een nieuw contract gekregen. Aankopen van Perez de afgelopen 3 jaar : Danillo Kovacic Morata Asensio. Perez is wel degelijk veranderd want wie had gedacht ddat onze transger-geile voorzitter bijna niemand zou kopen terwijl ie de jaren ervoor ieder jaar wel een nieuwe galactico kocht. En NEE , Zidane wordt niet ontslagen, ook niet als ie dit jaar geen prijzen had gepakt want Real Madrid is weer hongerig en rouleert perfect. Daarnaast heeft Zidane in zn eerste halfjaar als trainer van Real meteen de CL gewonnen en nu een jaar later weer de Laliga en back to back de CL. Maak je aub geen zorgen om de krediet die Zidane heeft in Madrid.

19 juni 2017 om 13:13

@Zizou
Doe niet romantisch. Perez heeft helemaal niets aan welke krediet dan ook: Raul, Casillas, Ozil, Di Maria, Ancelotti, Pepe.. al deze mensen zijn zonder pardon eruit gegooid.

Win je prijzen, dan blijf je staan. Win je in 1 jaar geen enkele prijs.. dan word je eruit gegooid. Dat wordt gewoon niet geaccepteerd door Perez. Dat is een harde zwart witte regel en staat altijd los van alle sympathieen die Perez zou hebben voor die persoon.

19 juni 2017 om 13:25

@diego

Ik ben het met je eens dat Perez uiteindelijk de moeilijke beslissingen moet nemen. Hij is in ieder geval sterk genoeg om die keuzes te nemen en heeft een eigen heldere visie.

Met Zidane zit het alleen net even anders. Ik garandeer jou dat Zidane WEL de krediet heeft bij Perez (helemaal na het winnen van de tweede CL op rij). Wat jij aangeeft is dat als Zidane komend seizoen geen prijzen wint hij de laan uitgestuurd wordt? Ik hoop van harte dat Real gewoon prijzen wint volgend seizoen maar als het niet gebeurt zal Zidane er nog steeds staan. Perez weet bestuurlijke beslissingen perfect te maken, Zidane weer voetbal beslissingen perfect te maken. Dit is DE trainer voor Real Madrid en die gaat de komende jaren nergens heen.

Als je na het winnen van 2x de CL (back to back) en de Laliga , in je eerste anderhalf jaar als trainer waarin je alleen Morata hebt gekocht) nog steeds twijfelt aan de krediet die Zidane dan denk ik dat je de enige bent in heel Madrid en omstreken.

19 juni 2017 om 15:23

Zizou, het is altijd een optelsom en momentopname. De eisen voorafgaand aan een seizoen liegen er niet om: er moet een CL of landskampioenschap gehaald worden. Als je daarvan niets haalt kun je eruit liggen, dan spelen dingen als publieke opinie en het voetbal dat gespeeld wordt misschien nog mee. Zidane heeft het natuurlijk heel goed gedaan, dus hij zal ongetwijfeld wel een wat minder jaar mogen draaien, maar als hij na dat jaar de eerste paar maanden weer twijfelachtig presteert zal ook Zidane eruit gesmeten worden. Zo werkt het al jaren bij Real, en zo zal het ook wel blijven werken.

19 juni 2017 om 08:33

Hij moet Ronaldo asap voor de club behouden, zodat wij weer kunnen ademen. 😭

19 juni 2017 om 10:46

@lapasia

Haha ja hij doet het goed met transfers, als je al het geld mag gebruiken om spelers te kopen is het ook geen hoger wiskunde meer om spelers aan te trekken. Zo werkt dat ook bij andere topclubs, en daar hebben alle spelers die benaderd worden natuurlijk wel oren naar. Dus laten we het ophemelen maar achterwege..

19 juni 2017 om 14:45

Maar we weten allemaal dat zodra Perez een naam beloofd dat die ook komt. Hoe onwaarschijnlijk het ook is. De enige faal die hij daarin kent is enkel Neymar. Dat moet je hem wel meegeven want Manu heeft ook zat geld maar krijgt alleen de restjes van Real of Barca. Maar goed zoals ik al zei, hij heeft zn streken. Zoals het ondankbaar behandelen van legendes en te snel trainers ontslaan (Ancelotti). Ook heeft financieel een wonder verricht in Madrid. Met Zidane en Perez is het een perfecte koppel, Perez kan echter wel een management lid gebruiken die de regelingen treft voor een toon van respect aan legende die de club verlaten.

Dus je kan er vanuit gaan dat deze speler naar Real komt, helemaal als Ronaldo mocht vertrekken. Real is 1 van de weinige clubs die elke speler zou kunnen halen die ze willen hebben. En de speler zelf ziet Real ook als zijn droomclub. Als Real hem koopt en een jaar terug verhuurt aan Monaco zou dat denk ik de beste oplossing zijn.

19 juni 2017 om 08:32

Ja en nee. Ja, Real kan in principe iedere speler halen, maar ook weer niet. Het is niet mogelijk voor Real om meer dan 2 "marquee signings" per jaar te halen heb ik het idee.

19 juni 2017 om 08:47

Oh ik bedoelde ook niet meerdere spelers. Maar als ze 1 speler aantrekken kunnen ze meestal wel de vraagprijs betalen. Misschien alleen Messi of Neymar niet.

19 juni 2017 om 09:49

Ronaldo gaat heus niet weg hoor, die wil gewoon een nieuw contract.

Als Perez een speler wilt dan komt hij ook, het bedrag maakt dan niet uit voor hem. Ik kan me een tijdje herinneren dat deze man een tijdje werd uitgelachen, omdat hij geen kennis had van voetbal. Maar zijn harde werk toont resultaat.

Perez is de enige kandidaat omdat hij een regel heeft laten invoeren dat je een bepaald eigen vermogen moet hebben, mocht je je kandidaat willen stellen. Durf even niet te zeggen hoeveel dat ook alweer was. En zo had hij nog een paar dingen laten invoeren waar je aaan moet voldoen. Hoop dat iemand mij kan aanvullen

19 juni 2017 om 09:03

Minimaal 500 miljoen althans dat was kort na zijn nieuwe aanstelling in 2009. Of het verhoogd is kan ik niet zeggen

19 juni 2017 om 12:31

Nee hoor, toen Perez terugkeerde in 2009 heeft hij rond de 57 miljoen euro moeten voorleggen om voor president te gaan. Niemand anders kon dat toen betalen, dus was het makkelijk voor Perez. 3 jaar later, in 2012, heeft hij de regels veranderd, namelijk: alle kandidaten moeten tenminste 20 jaar een lid van de club zijn, en 15 procent van de club's jaarlijks budget kunnen voorleggen, een bedrag rond de 100 miljoen euro. Hij is de 11de rijkste man van Spanje en denk niet dat een van die 10 voor hem al 20 jaar een lid zijn, laat staan dat ze zelfs lid zijn. Calderon had er zelfs een grap over gemaakt dat de volgende regel zal zijn: de kandidaten hun naam moeten beginnen met F-I-O.
Een kandidaat kan deze 100 miljoen wel behalen door bv sponsors moest hij het niet hebben, alleen zal daar wel enige sterke connecties voor nodig zijn...

Pã©rez wijzigde de statuten en bepaalde dat kandidaten minimaal twintig jaar socio moesten zijn en, niet onbelangrijk, een bankgarantie van liefst tachtig miljoen euro moesten kunnen overleggen. In 2009 had Pã©rez evenmin een rivaal.

(vergeet hierbij ook niet dat je een zakenman moet zijn verplicht)

19 juni 2017 om 08:53

Klopt alleen was het in 2009 nog "maar" 57 miljoen euro, dat je moest overleggen doormiddel van een bankgarantie. Ik ben benieuwd of hij bedrag nu weer zal verhogen, weet wel dat er niemand geschikter is voor real dan Perez op dit moment.

19 juni 2017 om 08:53

Thanks voor het aanvullen 🤙🏾

19 juni 2017 om 17:35

Bankgarantie heeft niks te maken met statuten, maar door wetgeving in Spanje met betrekkingen tot aansprakelijkheid van schulden van sportclubs. Real, Barcelona, Osasuna en Atletic zijn een vereniging en geen Sad= Sport BV. Door deze wetgeving zijn alle clubs die een vereniging waren en last hadden van een grote schuld een SAD geworden. Voor vereniging van sportclubs zegt de wet dat de directie hoofdelijk aansprakelijk zijn voor de schulden bij faillesement.

Socio kun je zowieso niet meer worden, want dit is nu gesloten. Alleen familieleden van huidige socio's kunnen dit overnemen bij overlijden.

150 of 160 miljoen vragen voor ronaldo en dan waarschijnlijk 120 of 130 betalen voor deze snotter. Veel geld krijgen voor ronaldo maar dan veel geld uitgeven en 1 van de meest tallentvolle voetballers die zich nog op lange termijn moeten bewijzen lijlt mij niet verstandig. De vraagprijs zal zeker 100+ zijn aangezien al verschillende ploegen 120 tot 135 met een goedkope speler erbij heb ik al gehoord. Dit gaat zelfs richting de 150 miljoen.

19 juni 2017 om 14:53

150miljoen zou echt absurd zijn. Een 100 miljoen, voor deze tijden, kan ik nog accepteren. Maar 150? Of eigenlijk alles boven de 100m. Er zijn maar 3 spelers die boven de 100m geschat mogen worden. Verder vind ik geen 1 spelers 100m waard, ook niet voor deze tijden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4218 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

41 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 27 13 2 0
2017/2018 Monaco II 0 0 0 0
2017/2018 AS Monaco 1 0 0 0
2016/2017 Monaco II 2 2 0 0
2016/2017 AS Monaco 29 15 2 0
Laatste voetbalnieuws

Neymar: ‘Hij zal op een dag ongetwijfeld de beste speler ter wereld zijn’

De Franse voetbalbond publiceerde deze week de WK-selectie van bondscoach Didier Deschamps en daarin was uiteraard ook een plaats ingeruimd voor Kylian Mbappé. De negentienjarige spits van Paris Saint-Germain geldt als...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren