‘Feyenoord acht kans op terugkeer van dure Van Persie klein’

Maandag, 19 juni 2017 om 07:32

Robin van Persie wordt al maanden in verband gebracht met een terugkeer naar Feyenoord en De Telegraaf meldt dat de club uit Rotterdam de aanvaller inderdaad wil inlijven. De kans dat de 33-jarige Van Persie daadwerkelijk overkomt van Fenerbahçe, lijkt echter bijzonder klein te zijn.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Robin van Persie volgend seizoen nog voor Fenerbahçe speelt?


Gerelateerd

31 reacties (laatste reactie door samcro)

Nou Robin dan ben je wel eventjes 4 vijfde van je salaris kwijt

19 juni 2017 om 08:07

Jorgensen verkopen voor 20 mio. Van Persie 4 miljoen tekengeld geven en een miljoen per jaar (2 jarig contract). Blijft het verschil nog wel groot, maar dat hij moet inleveren begrijpt hij neem ik aan wel.

19 juni 2017 om 09:15

Ook dat gaat Feyenoord nooit doen. Deze categorie spelers moet de stap transfervrij maken.

19 juni 2017 om 10:23

Ben ik met je eens, had even het transfer bedrag niet meegeteld. Indien transfervrij dan zou mijn optie daadwerkelijk een optie zijn.

Jorgensen verkopen aan Everton en van Van Persie halen. Zou zeker nog wel twee jaar meekunnen.

19 juni 2017 om 08:17

Met alle respect maar daar spreekt ook geen ambitie uit...

19 juni 2017 om 08:31

@ijsmuts:

Hoezo spreekt dat geen ambitie uit? Je gaat er niet op achteruit, en je kan nu dik verdienen aan Jorgensen..

Ik zie niet waarom dit geen ambitie uit spreekt?

19 juni 2017 om 08:45

Over 2 jaar is van Persie op, geen restwaarde. De Jorgensen miljoenen verdampt aan het salaris van van Persie en wat heeft Feijenoord dan?

Alleen een van Persie gaat je echt geen kampioen maken.

19 juni 2017 om 09:08

V Persie moet je alleen halen in de rol die Huntelaar bij Ajax gaat krijgen. V Persie is de laatste 2 jaar nauwelijks fit geweest. Met hem als 1e spits zie ik ook weinig ambitie.

19 juni 2017 om 09:10

Misschien wel de beste aanvaller (iig meest compleet) uit de eredivisie die je net een jaar binnen hebt, die aangeeft het hier naar zn zin te heb en uitkijkt cl te spelen inruilen voor een goede spits van dik in de 30? imo spreekt er ambitie uit wanneer vPersie komt om achter jorgensen op 10 te spelen. Niet in plaats van

19 juni 2017 om 10:07

@rochus:
Je hoeft niet op alles en iedereen rest waarde te hebben. Het gaat om kwaliteit dat is ambitie niet of iemand kan groeien.

En Feyenoord gaat en mag hoe dan ook nooit meer dan 1 miljoen betalen. Dus er zal vrij weinig verdampen.....

@reneetje:
van Persie is op dit moment nog steeds beter dan Huntelaar. En zal zeker binnen Nederland het gewoon goed doen.

@ijsmuts:
Tja die ook aangeeft dat als er een mooi bod komt je nooit weet hoe het in voetbal loopt.
En Feyenoord kan geen 20 miljoen plus weigeren. dat is een te groot risico voro ze. Als hij volgend jaar ineens een jaar heeft als de Jong is hij niets eens de helft waard.

19 juni 2017 om 10:57

In mijn ogen ga je er wel op achteruit. Ik moet zien of Van Persie net zoveel goals en assists zal hebben als Jorgensen. Daarnaast zal Van Persie veel meer last hebben van pijntjes en blessures t.o.v. Jorgensen.

19 juni 2017 om 11:15

van Persie zou een ongelofelijke aanvulling zijn. Ik kan me de afgelopen 2 jaar geen directe vrije trap heugen die er in een keer in ging. van Persie brengt net dat beetje finesse wat Feyenoord vaak miste. En van Persie heeft miss wel de beste looplijnen die ik ooit bij een spits gezien heb. Hoeveel ruimte hij voor zijn medespelers weet te creëren is echt geniaal.

Wil Van Persie voor max. 1 miljoen per jaar naar Nederland terugkeren? Ik denk het niet, en 6 miljoen investeren wat je niet terug ziet is voor Feyenoord teveel geld.

19 juni 2017 om 08:20

Buiten het feit dat.
Ik weet helemaal niet of ik blij ben als hij terug komt.
De hoop is er bij een hoop alleen denk dat het anders uitpakt dan toen Kuyt terug kwam.

Zit toch een andere kop op. Ik zie nu lievere een buitenspeler en middenvelder en een goede linksback komen.

En dan kijken voor een tweede spits.

19 juni 2017 om 08:32

Dat (6 miljoen investeren) staat er helemaal niet.

Fener heeft ooit 6 mln betaald. Die willen waarschijnlijk nog wat terugzien, maar onbekend wat (als ze hem al willen laten gaan). ^mln in relatie tot Feyenoord is nooit genoemd.
Van Persie zelf zou positiever tov een ttransfer staan, maar van 5 naar 1 mln is inderdaad een hoop geld om te laten liggen.

Eigenlijk moet Feyenoord helemaal geen transfersom betalen als hij al zo een hoog loon heeft. Als hij transfervrij was ok, maar hij kan maximaal nog 2 seizoenen mee. Het is jammer, maar je mag hier als club gewoon niet veel geld voor neerleggen, want de ROI ga je er niet uit krijgen anders. Het is jammer, maar je moet niet ten koste van alles een ooud-speler terug willen halen.

19 juni 2017 om 08:46

Feyenoord gaat ook niks betalen denk ik. Misschien maximaal 3 of zo maar dat ligt niet in de ambitie van Feyenoord op dit moment gezien de financiële status. Ze kunnen beter 6 miljoen investeren in een Ambrabat bijvoorbeeld.

Tja, als het voor Elia vergelijkbare bedragen waren (niet helemaal ondenkbaar) dan is het niet gek dat hij toch wilde vertrekken en nog 1x wilde cashen.

In salaris weet van Persie toch ook wel dat hij er zoveel op achteruit gaat dus dat is niet echt nieuws.. Dat wist Kuyt ook en Elia dus ook (andere (ex) oranje internationals die daar terug kwamen).. Ik denk dat je vooral wat moet doen m.b.t. de mogelijkheden na zijn carriere..

Voor het geld hoeft v Persie het eigenlijk niet meer te doen. V Persie heeft meer dan 100 miljoen op de bank. Maar ik denk dat hij wel garanties wil dat hij zal gaan spelen als die naar Feyenoord komt.
Als je toch op de bank moet zitten dan liever bij Fenerbache of AC Milan met een dik salaris dan bij Feyenoord voor slechts 1 mil.

19 juni 2017 om 11:45

Wat een speler op de bank heeft zegt niet zo veel. Tegenwoordig kunnen spelers op hun retour naar China of richting Azie (qatar, Saoedi-Arabie enzovoort) om nog even flink te cashen. Bij Feyenoord moet hij meer dan 80% van zijn salaris inleveren, terwijl hij niet eens verzekerd is van regelmatige speeltijd. Ik zie hem dus niet naar Feyenoord gaan.

19 juni 2017 om 11:45

Meer dan 100 miljoen op de bank?
Volgens Quote had hij twee jaar terug een vermogen van 31 miljoen...

19 juni 2017 om 12:24

@ Samcro, was even een snelle schatting van mij omdat die in zijn topjaren +/- 25 mil per jaar verdiende. Een vermogen van 31 mil is dan best weinig als je zo'n salaris in je topjaren had.

19 juni 2017 om 12:42

Natuurlijk verdient hij veel, echter heeft hij ook een heel ander uitgavenpatroon dan de "normale" mens. Maar ik denk dat het wel iets hoger ligt dan die 31 moljoen

19 juni 2017 om 12:46

Ik denk dat vaak de fout gemaakt wordt dat mensen denken dat de salarissen vermeld op vz netto zijn. Voor topverdieners gelden weer andere belastingregels.

Op zich heeft Van Persie een prima gemiddelde in Turkije. Hij is alleen geen echte spits (meer). Dus, dat wordt hem een Kuyt-rol geven op het middenveld. Gelukkig heeft Feyenoord brekers zoals El Ahmadi en Vilhena, want de komst van Van Persie moet conditioneel in het veld opgevangen worden. Als de spelers het kunnen opbrengen wat meters extra voor Van Persie te lopen, kan het best goed uitpakken.

19 juni 2017 om 08:46

Inderdaad, je zou hem het beste kunnen gebruiken in een vrije rol achter de spits, op 10 dus. Als de twee overige middenvelders bereid zijn om het vuile werk voor hem op te knappen kan hij excelleren rondom de 16 van de tegenstander. Ik vraag me af hoeveel Fenerbache voor hem vraagt en of hij überhaupt tekoop is.

De transferperiode duurt nog lang genoeg, dus ik denk dat Feyenoord zeker een reele kans maakt.

Fenerbahce heeft 6 betaald, maar dat betekent niet dat ze op deze 30er 6 miljoen kunnen terugvragen. Verder zijn ze niet echt tevreden over hem, dus zullen ze ook graag van zijn vorstelijke salaris af willen.

Daarom heeft Feyenoord alle kans op zijn terugkeer, geld zal voor hem nu niet meer de drijfveer zijn... (als het goed is)

19 juni 2017 om 10:01

Uiteindelijk wil Fenerbahce die salariskosten ook kwijt zijn. Dus ik zie wel in dat die op een gegeven moment gewoon hun verlies pakken. Maar dat wordt dan inderdaad een deal aan het einde van de transfermarkt. Eerst zullen ze proberen nog wat euro's voor deze jongen te kunnen krijgen.

Ik zeg doen! Hij moet wel wat willen inleveren maar zowel in de CL als in de competitie brengt hij niet alleen voetballend vermogen en ervaring maar ook aanzien.

Gaat niet gebeuren. Is te duur en zal niet zoveel willen inleveren. Ik zou hem graag terug zien komen, maar zal niet gaan gebeuren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

1629 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 12 5 0 0
2017/2018 Fenerbahçe 2 0 0 0
2016/2017 Fenerbahçe 24 9 4 0
2015/2016 Fenerbahçe 31 16 3 0
2014/2015 Manchester United 27 10 5 0

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren