Raiola haalt uit: ‘De familie van Donnarumma is bedreigd’

Maandag, 19 juni 2017 om 07:16

Mino Raiola liet afgelopen donderdag aan AC Milan weten dat Gianluigi Donnarumma zijn tot medio 2018 doorlopende contract niet verlengt en de doelman en zaakwaarnemer kregen vervolgens de hoon van de supporters over zich heen. Raiola heeft nu opening van zaken gegeven, stelt dat het Donnarumma niet om geld te doen is en dat het AC Milan is dat de schuld van de mislukte onderhandelingen op zich moet nemen. Donnarumma wilde immers wél verlengen, stelt Raiola.

“De situatie werd gewelddadig en vijandig, dus zagen we geen andere mogelijkheid dan deze”, vertelde de Italiaanse Nederlander in gesprek met Sky Italia, Mediaset en Rai Sport. Hij had een persconferentie aangekondigd, maar uiteindelijk nodigde hij enkel journalisten van bovenstaande media uit bij hem thuis om zijn verhaal te doen. “We hebben een beslissing genomen die we niet wilden nemen. Het heeft niets met geld te maken. We zijn bedreigd. Donnarumma’s familie is bedreigd, met dat de keeper niet meer zou spelen en men is ook bedreigd met de dood. Je kunt een speler niet behouden door te dreigen.”

Raiola weigerde overigens om verdere details te geven over die ‘dreigementen’: “Er bestaat nu een reëel risico dat Donnarumma een heel seizoen niet speelt. Het lijkt gezien zijn kwaliteiten onwaarschijnlijk dat dat gebeurt, maar dat dreigement heeft in ieder geval al veel weg van getreiter. We hebben tijdens de onderhandelingen nooit over geld over vertrekclausules gesproken omdat we niet eens zover zijn gekomen. Daar praat je pas over wanneer de onderhandelingen voor 95 procent zijn afgerond.”

WOW! De fans van A.C. Milan protesteren tegen Gianluigi Donnarumma, noemen hem ‘Dollarumma’ en gooien biljetten op het veld! ??????

Geplaatst door voetbalzone op zondag 18 juni 2017

“Donnarumma was klaar om een nieuw contract te tekenen, kende daar geen enkele twijfel over. Ze hebben ons vanwege het milieu dat er rond hem werd gecreëerd, genoodzaakt om de onderhandelingen af te breken. Ze hebben ons gewoon gedwongen. Het is Milan dat Donnarumma is kwijtgeraakt. Hij zei op een gegeven moment tegen mij: ‘Echt Mino, ik denk niet dat het juist is om de onderhandelingen te vervolgen wanneer deze mensen mijn familie zo beledigen en bedreigen’”, ging de 49-jarige Raiola verder.

“Een voorbeeld: voor het hoofdkwartier van de club hing een spandoek over Donnarumma. Een club zou zijn spelers moeten beschermen en zou zo’n spandoek dan moeten weghalen. Een club moet een speler aanmoedigen en diens carrière helpen bevorderen, maar moet hem niet bedreigen door te zeggen hem misschien op de tribune te zetten.” Raiola voegde eraan toe dat er geen sprake is van een ‘snelle transfer’; in de geruchten over clubs als Real Madrid, Paris Saint-Germain en Juventus zit volgens de geboren Italiaan geen kern van waarheid.

“Ik heb niet met een grote club gesproken en we hebben geen akkoord met welke ploeg dan ook. Hij heeft aanbiedingen van Juventus, Real en andere grote clubs gekregen toen hij veertien was, dus als hij had willen vertrekken, had hij dat al eerder gedaan. Ik kan je verzekeren dat er geen snelle transfer komt. Ik heb al verzekerd dat hij niet transfervrij vertrekt, dus er was aanvankelijk geen haast om het contract te verlengen. Ik opteerde voor een geleidelijke aanpak, maar omdat we gedwongen zijn om keuzes te maken waar we niet op hadden gerekend, hebben we geweigerd.”

Niemand geloofde dat hij 10 jaar was ?
In 2013 werd hij al voor 250.000 euro getransfereerd ?
Hij debuteerde tegen wellicht zijn toekomstige club ?

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 17 juni 2017

“Ik kan totaal niet opschieten met sportief directeur Massimiliano Mirabelli. We zitten op verschillende golflengten. Wat hij doet, zit heel dicht tegen treiteren aan, als het dat al niet gewoon is. Ik ga niet akkoord met dergelijk gedrag en sta hem sowieso niet toe om ermee weg te komen. Ik heb geen problemen met Marco Fassone en ben niet van plan om een oorlog te voeren over salaris met Milan, maar in de huidige omstandigheden zie ik niet hoe de situatie kan worden opgelost. Ze vertelden ons voor 13 juni een beslissing te moeten nemen en dat hebben we nu dus gedaan”, besloot Raiola. Donnarumma had bij een nieuw contract naar verluidt vijf miljoen euro per jaar inclusief bonussen kunnen verdienen.

Het is onduidelijk waar Raiola precies op doelt wanneer hij het over ‘dreigementen’ heeft, maar bekend is wel dat de zwager van Donnarumma een banketbakkerij runt die de laatste dagen op talloze beoordelingswebsites slechte recensies heeft ontvangen. Zo werd er gemeld dat er in het eten wormen en kakkerlakken zitten. De Italiaanse media verwijzen naar dat gegeven aangezien Raiola stelt dat Donnarumma’s familie is ‘bedreigd’, maar meer is daar niet over bekend. De achttienjarige Donnarumma speelde tot dusverre 72 wedstrijden voor AC Milan en daarin kreeg hij 79 treffers om de oren.


Poll

Begrijp jij de beslissing van Gianluigi Donnarumma nu?


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door michel daniel)

Fijne kerel die raiola overal waar hij komt komen problemen...

19 juni 2017 om 07:49

Bullshit, dat supporters het niet pikken dat een speler hogerop wilt heeft niks met raiola te maken. Als jij een voetballer zou zijn en je wilt bij een club terecht willen komen waar je prijzen zult winnen dan had jij maar wat graag Raiola gewild als zaakwaarnemer...

19 juni 2017 om 08:12

Leopart...klopt! Raiola sowieso beest dealmaker. Mensen moeten niet huilen. Als die jongen zsm naar de grootste clubs ter aarde wilt dan wilt die dat! Een voetbalclub is geen familie. Is een school & werkgever en die verlaat je ook om allerlei redenen. AC Milan is gewoon geen topploeg meer. Juventus is de enige club die qua aantrekkingskracht nog kan concurreren met RM, Barca, Bayern en de Engelse clubs. En tot slot een werkgever hoeft maar 1 verkeerde opmerking te maken tegen een familielid en ik zou ook weggaan! Is gewoon eer en trots. Je laat je niet kleineren door semi maffiosi in een maatpak. A siiiiirrrr.

19 juni 2017 om 08:36

Ben dan wel nieuwsgierig wat de "bedreigingen" zijn. Als het inderdaad een spandoek en slechte recensie zijn en er niet meer is dan maakt de speler en Raiola zich echt onsterfelijk belachelijk. Zijn het serieuze doodsbedreigingen dan keur ik dat uiteraard af.

Uiteraard is het de speler zijn goed recht om zo hoog mogelijk te willen spelen, maar als je een contract hebt met een club dan bepaalt de club of je weg mag en tegen welke prijs, niet de speler of de zaakwaarnemer.

Wat dat betreft is het verstandig dat de speler verkocht wordt tegen een acceptabel bod. Wat ik niet snap is dat clubs nog met spelers werken die Raiola als zaakwaarnemer hebben. Gewoon structureel weigeren om met hem zaken te doen.

Mocht Donaruma dwars blijven liggen dan maar een jaar laten banken en laten zien wie de baas is.

19 juni 2017 om 09:06

Lijkt me geen bullshit maar een constatering. Er is toch ook buitengewoon vaak gezeik rondom Raiola. Die man is gewoon bereid om alle smerige middelen in te zetten die er zijn. Ja, hij behaalt over het algemeen goede deals voor zijn cliënten, maar de manier waarop... Bah! Ook bij dit verhaal over bedreigingen zet ik flinke vraagtekens. Het zal in ieder geval flink aangedikt zijn. En stevig ingezet worden om Donnaruma bij Milan weg te krijgen.

19 juni 2017 om 09:13

Raiola word steeds ongeloofwaardiger, en dat hij voor al zijn spelers er het beste uithaalt is bullshit !! Het rijtje met fails is minstens net zo lang, maar mensen kijken vooral naar Zlatan en Pogba. Terwijl die zo goed zijn dat elke andere zaakwaarnemer die ook wel goed wegbrengt.

19 juni 2017 om 10:37

@baradona:
Welke zijn dan fails?

Ja ergens onder brengen is 1 maar hoe en onder welke voorwaarde isiets anders.
En het isniet voor niks dat hij jongens als Pogba en Zlatan bijv onder zich heeft, die kunnen bij elke zaakwaarnemer terecht.

Iedereen vergeet dat juist voordelig is voor Raiola als een speler zich ontwikkeld en hogerop komt. Hoe beter de speler word hoe meer hij zal gaan verdienen en zo Raiola zelf ook.

19 juni 2017 om 10:41

@Rochus
Waar haalt een club het gore lef vandaan om de carriere van een talentvolle speler op een zijspoor te zetten omdat zij op sportief of financieel niveau niet kunnen voldoen aan de ambities van de speler? We zitten niet in de slavernij??? Hoezo wie is de baas? Een hond heeft een baas. Waar het hier omgaat is dat er een gelijkwaardige positie voor werkgever en werknemer moet zijn bij onderhandelingen. Niet alleen de club hoort te bepalen waar jij gaat, maar ook de speler. Kom op zeg!

19 juni 2017 om 10:42

@rochus:

Er wordt 50 miljoen plus geboden voor deze jongen. Ja dan gaat AC wel hem een jaartje laten banken om hem een lesje te leren.......

Dan doen ze alleen zich zelf pijn, want dan lopen ze 50 miljoen mis en deze jongen speelt volgend jaar dan weer.

Snap dat gezeik allemaal niet. Een speler mag toch een nieuw contract weigeren als hij denkt ergens anders beter te kunnen krijgen of wil spelen? Hij gaat niet in staking niks, hij wil niet verlengen.

Als hij alles afscheurd en nooit meer op niveau zal komen zal een AC ook geen "liefde" tonen naar hem en hem laten gaan.

De meeste hier onder ons vrtrekken al voor 200 netto meer ergens anders. Maar dan deze jongen afbranden.......

19 juni 2017 om 10:47

Dat een 18 jarige speler überhaupt al na denkt over hogerop komen en verkassen is iets dat Raiola praktisch heeft uitgevonden. Een keeper met een basisplaats (van 18!) die na 79 wedstrijden al weg wilt bij AC Milan. Dat moet Raiola wel zijn, de geldwolf..

19 juni 2017 om 10:56

Welke slavernij? GD heeft toch gewoon een contract? Met volle verstand getekend etc? Als AC hem op de tribune zet is dat hun goed recht (of hem te laten vertrekken, wat de keuze ook zal worden) Slavernij is een beetje ver gezocht naar mijn mening. Waar Raiola is zijn problemen, en het ligt natuurlijk nooit aan Raiola of de speler, heel typisch. Ook in dit artikel weer praat Raiola in de wij vorm (wij konden geen andere keuze maken) , erger mij kapot aan die idioot. En dan een persconferentie beleggen en alleen je bevriende persistent uitnodigen?! Lachwekkend.

19 juni 2017 om 11:00

@Markus
Wat een onzin. Dit is nou het verschil tussen edelstenen en kiezelstenen wat mensen zoals jij kennelijk niet willen zien.

Dat zeer getalenteerde spelers waar dan ook ter wereld een transfer willen maken naar de absolute top.. en ieder jaar CL willen spelen (dit is een belangrijke eis van Donna geweest volgens Milan), betekent niet dat het over geld gaat.

Als je op deze leeftijd al vergeleken wordt met Buffon.. en je kijkt naar de carriere van Buffon.. dan kan ik mij voorstellen dat wanneer hij heel ambitieus is hij die beker met die grote oren wel wil winnen. Dat hij meer wedstrijden dan Buffon in de CL wil keepen.. dat hij meer interlands wil spelen. Hij heeft andere doelstellingen dan de meeste gewone talenten. Doelstellingen en ambities die alleen de allerbesten durven te dromen. En wie zijn wij.. om te stellen dat dit niet zijn ambities zijn, maar dat het hem om de centen gaat. Wat gewoon nonsens is, omdat die jongen eerder naar die clubs kon gaan.

Je snapt toch wel dat die jongen bang is dat Milan komend jaar weer geen CL speelt, en dat het er nog niet naar uitziet dat Milan structureel ieder jaar voor het kampioenschap gaat spelen. Dit zijn punten waarop je als keeper herinnerd zal worden als gewoon een hele goede keeper.. of misschien wel de nieuwe allerbeste keeper allertijden.

19 juni 2017 om 11:12

@Danny
In de normale werkomgeving bepaalt de baas niet zomaar wat je doet. En het is al helemaal niet de bedoeling dat je werkgever je als advocaat aanstelt, maar jou als administratief medewerker laat werken. Je mag in zo een situatie dan elders werken. Een club heeft helemaal niet her recht om een speler zijn carriere kapot te maken? Waar staat dat in het contract dat Donna heeft getekend met zijn volle verstand? Het is niet normaal hoe mensen soms altijd de kant van het instituut kiezen (die klinkt betrouwbaar) en zelden of nooit de kant van een persoon.

Wat Raiola heeft gedaan is niets anders dan wat Milan al weken doet. Informatie eenzijdig lekken.. wat gebaseerd is op onwaarheden (volgens Raiola) aan haar bevriende pers. Als Milan dat doet hoor je niemand hier voor de zwakkere Donna opkomen.. als Raiola dat doet zie je iedereen voor het instituut Milan opkomen. Waar is het in onze samenleving misgegaan dat wij niet leren om met de zwakkere / kwetsbare mee te denken wanneer die door de zogenaamde baas in een hoek wordt gedreven.

Het hele arbeidsrecht is ingevoerd omdat werknemers geen rechten hadden. Als de baas zei.. ik heb betaald, en het was niet zo.. werd dat op zijn woord geloofd. Men heeft 120 jaar erover gedaan om die positie van slaaf tot werknemer gelijk te trekken met die van de werkgevers zodat werknemers een betere eerlijkere onderhandelingspositie zouden krijgen. Als ik de reacties hier lees.. en zie hoe weinig empathie mensen NOG steeds heeft voor de positie van de kwetsbare werknemer dan kan ik alleen maar versteld staan. Zit dit slavernij-denken gewoon in ons genen ofzo??

19 juni 2017 om 11:50

Ja en dan is hij de lachende derde omdat hij transfervrij vertrekt

19 juni 2017 om 12:59

@Jules
Er is nooit een speler na een jaar rotten op de bank er beter van af gekomen. Iedere speler die door onenigheid met zijn club (of het nou maniertjes zijn of andere gewoon niet willen verlengen) bekoopt met zo een maatregel zijn toekomst.

Ik ben van mening dat wanneer speler en/of club niet meer met elkaar verder willen/ kunnen.. dat zij dan ook afscheid van elkaar moeten nemen. En dat op een waardige manier.

19 juni 2017 om 13:02

Inderdaad dit is voor Milan al helemaal slecht als hij volgend seizoen transfervrij overstapt naar Juve.
Een punt maken is leuk en aardig maar je zou hem ook gewoon voor 30 miljoen kunnen verkopen aan bv Real.

19 juni 2017 om 15:18

Haha, ja. Hogerop willen. Dat is opzicht prima, er zijn genoeg spelers die hogerop willen en dat ook doen. Maar die worden niet gelijk gehaat door de supporters. Ik ken het hele verhaal niet, maar dan heeft hij (of Raiola) toch wel nare streken uitgehaald. Supporters gaan niet voor de gein iemand haten.

19 juni 2017 om 17:03

@Merlijn

Mijn klomp breekt van jouw analyse.

Volgens mij haalt hij de volgorde van de feiten door elkaar.... Niet dat dit de bedreigingen minder erg maakt.

19 juni 2017 om 07:40

Ik geloof geen hol over die bedreigingen. Raiola heeft thuis een aantal journalisten uitgenodigd die op z'n zachtst gezegd niets met AC Milan hebben, waardoor zij natuurlijk maar al te gretig de loze kreten van Raiola aannemen als waarheid. Raiola is vanaf het begin af aan er opuit geweest om er een nog betere deal voor zijn client uit te slepen, maar hij heeft ditmaal gewoon gefaald. Inmiddels neemt niemand Donnarumma nog serieus, want een vos verleerd nooit zijn streken en dit is al de tweede keer - waarvan de eerste zonder zaakwaarnemer - dat hij zoiets flikt.

19 juni 2017 om 08:42

@smk**:

Hij heeft nergens in gefaald. Voor eens peler als dit staan de club in de rij om een dik salaris te bieden! En ook het gedrag van deze jongen zal niemand afschrikken. Hij is enblijft het grootste keeprs talent ter wereld, en daar zullen ze alleen naar kijken.

Meeste mensen zouden blij zijn als ze iemand als Raiola hebbend ie voor hun deals zorgt. Voor de clubs miss een hel soms, maar zorgt altijd voor hetb este voor zijn spelers.

19 juni 2017 om 09:54

@SMK88

Je weet het nooit of die bedreigingen geuit zijn en door wie. Het is wel Italië hè. Waar het grote geld zit, zal de maffia wellicht ook wel een flinke vinger in de pap hebben. En laten we niet vergeten dat Berlusconi er decennia lang de machtigste man is geweest, ook niet bepaald een man van de schone lei.

Natuurlijk is Raiola ook een machtig man en zal hij ongetwijfeld zijn duistere contacten hebben om in die wereld te overleven, het blijft een keiharde zakenman in een erg ondoorzichtig en onbetrouwbaar wereldje.

19 juni 2017 om 10:51

@SMK Maar wat nou.. wat nou.. als hij en zijn familie wel serieus zijn bedreigd doordat Milan valse clausules tijdens de onderhandelingsprocedure heeft laten lekken? Wat vind je dan? Je houdt niet eens die mogelijkheid open.. dit is al kwalijk. Kijk hoe Milan jou heeft bespeeld. En jij bent nog een buitenstaander. Kent noch het bestuur van Milan noch Raiola.. toch geloof je de autoriteit 'de club', en niet de werknemer .. een jongetje van 18. Wonderlijk.

19 juni 2017 om 16:07

Zal die keuze om het 'instituut' te vertrouwen ipv Donna niet iets te maken hebben met het feit dat Raiola in dit spel betrokken is? Die vaker conflicten heeft gehad met clubs? Als dit nou eens 1x dat die man (op het hoog) conflicten creeerd tussen club en speler.

19 juni 2017 om 17:07

@Dorgie
Nee, dit is niet de eerste keer dat een club een speler zo slecht behandelt en hem onder zo een grote druk zet.. en het publiek tegen de speler opjut.. puur om te rechtvaardigen dat een speler op de bank verpietert. Wij vinden het zelfs normaal dat een talentvolle speler gestraft wordt voor de keuze om niet bij te tekenen. Voorbeelden genoeg.. ook uit de eredivisie.

19 juni 2017 om 07:43

Ja precies. Bedreigingen zijn natuurlijk belachelijk, maar die kwamen toch na het bericht dat hij niet wil verlengen lijkt me. dus dat is toch niet de reden dat hij niet wil verlengen.

Zullen weinig mensen het met mij eens zijn, maar dit is gewoon geen reden om te vertrekken. Gebeurd overal dit soort zooi, bij welke club van formaat dan ook. Raiola speelt dit gewoon weer slim, inhaken op de emoties van die jongen. Geweld mag nooit een excuus zijn, voetbal is maar een spelletje, veiligheid is er niet meer blablabla. Slimme manier om een transfer te forceren.

Het is toch gewoon heel triest. Hij had een clubicoon kunnen worden maar gaat nu op zo'n klote manier weg. Ik had stiekem nog een beetje hoop dat hij zou verlengen, maar die is inmiddels wel verdwenen. Ik hoop overigens dat Donnarumma zsm wordt verkocht, desnoods voor een klein bedrag. Als ze hem behouden gaat deze soap nog heel lang duren, wat uiteindelijk ook geem positieve invloed zal hebben op de rest van de spelersgroep.

19 juni 2017 om 07:42

Verkopen? Meen je dit echt? Gun je deze jongen nog een transfer na deze soap? Gewoon terug in de -19 plaatsen en lekker met z'n leeftijdsgenoten laten trainen en daar geen enkele wedstrijd laten keepen. Zo moet je een stuk stront behandelen als hij je club zo behandeld.

19 juni 2017 om 07:44

Heeft toch niks met gunnen te maken. Een jaar op de bank zetten is pure kapitaalvernietiging, wel salaris betalen geen transfersom krijgen.

19 juni 2017 om 07:47

Dat is ook een optie, maar dan heb je kans dat de soap maar door gaat met die Raiola. Laat 'm lekker gaan ben je van al dit gezeik af en kun je weer verder. Hoofdstuk Donnarumma en Raiola afsluiten.

19 juni 2017 om 07:52

Wat triest ben jij! Een speler kapot willen maken omdat hij niet wilt verlengen. Wees maar trots op jezelf dat je zo bent...

19 juni 2017 om 08:06

SMK88 Beetje realiteit uit t oog verloren? Wat een raar figuur ben jij zeg, het gaat om voetbal en een keuze die een speler maakt, hoezo is het dan een stuk stront? En hoezo is hij de club zo aan het behandelen? Hij mag toch kiezen om niet te verlengen, dan zit hij misschien dit seizoen op de bank, prima daar heeft Milan het volste recht op, maar het idee dat hij Milan iets schuldig zou zijn slaat natuurlijk nergens op, hoezo dan?

19 juni 2017 om 08:14

Leopart, aan je reacties te zien ben je de enige die er of niets van snapt, of loopt te trollen. Btw, hem niet laten spelen hoeft niets te maken te hebben met hem kapot maken, gewoon alvast naar de toekomst kijken en met een nieuwe keeper beginnen is niets mis mee toch?

19 juni 2017 om 08:24

Heel simpel, die jongen wil weg omdat hij sws mee kan met verschillende topclubs. Als die jongen weg wil laat hem dan toch.

19 juni 2017 om 09:00

In Nederland bestaat er geen clubliefde en vele mensen volgen Serie A niet eens en zien niet hoe hij het logo kust en dit zijn droomclub is. Dan is ook wel logisch dat jullie er helemaal niks van begrijpen.

19 juni 2017 om 09:17

@woezel Als je de post van SMK (waar leopart op reageert) leest, heb je dan echt de indruk dat hij zegt dat deze jongen zou moeten banken, omdat milan naar de toekomst moet kijken? Of klinkt het misschien toch meer als pure straf/wraak?

19 juni 2017 om 10:20

Leopart
Iemand triest noemen omdat hij er een andere mening op na houdt dan jij, dat is pas armzalig. Een speler kapot maken omdat hij niet wil verlegen? Nee. Een speler terug roepen op zijn houding tegenover de club die hem de kans gaf waar hij zijn carriere nu aan te danken heeft. Een voorbeeld stellen voor jongens zoals hij waar het geld nu al naar het hoofd is gestegen en denkt alles te kunnen maken tegenover de club.

Jij vindt dat een club respect moet gaan tonen voor een keuze dat hij transfer vrij de deur uit kan lopen, die hij en zijn zaakwaarnemer op misselijke manier afdwingt, zonder de club daarvoor een dienst terug te bewijzen? Hmm dan heb je het niet echt begrepen, lijkt me. Als een club tijd, geld en risico accepteert om een 17 jarige op doel te zetten bij niet zomaar een club, maar bij een club als AC Milan, dan kun je aannemen dat ze daarvoor ook iets terug verlangen. En dan heb ik het niet alleen over de sportieve prestaties die je op het veld neerzet.

Een klein detail is bijvoorbeeld dat hij een kleine fortuin waard kan zijn voor de club. Dat hoeft een club als Milan niet te pikken dat je transfer vrij wegloopt of voor habbekrats weg kan. Lijkt me niet meer dan logisch dat Milan hem een jaar laat rotten op de bank, al is het alleen om te laten zien dat niemand maar ook niemand groter dan de club is. Met zulke gasten moet je linea recta korten metten maken. Komt er een bedrag van 60 70 miljoen op tafel dan kunnen ze praten en anders lekker laten zitten bij de jeugd met een klein (voetbal) hongerloontje.

Met deze jongen wil je toch niet werken? Bij elk club die langs komt ruiken ze meer geld. Laat staan om met zo n gek als Raiola te maken krijgen binnen je club. Had hij ook maar een kleine beetje respect opgebracht naar zijn werkgever toe en bijgetekend voor een of twee extra seizoenen om voor Milan toch een mooie waarde te kunnen betekenen zowel op het veld als mooi transfer bedrag op te leveren na dit seizoen, dan waren beide partijen er goed uit gekomen.

19 juni 2017 om 12:02

In Nederland bestaat geen clubliefde? Ik vraag met toch altijd af waarom dit soort ongefundeerde onzin aannames vandaan komen? In Nederland verdien je gewoon nie zoveel. Als jouw geliefde clubs een salarisplafond van 8 ton zouden hanteren zou de "clubliefde" ook een stuk minder worden hoor. Binnen Nederland heb je zat clubmensen die heel lang bij dezelfde club spelen.

Dit is weer typisch Mino Raiola. Hij kan met niemand opschieten. Hij wilde naar alle waarschijnlijkheid gewoon meer geld uit Milan persen en die hebben daar nee tegen gezegd. Ik kan me echt totaal niet voorstellen dat Milan het grootste keeperstalent ter wereld zou bedreigen en forceren z'n contract te verlengen. Italië is een raar wereldje maar Raiola zou zich moeten schamen voor dit soort uitspraken. Van de vele mensen die van mij niet meer deel mogen uitmaken van de voetbalwereld staat Raiola erg hoog op mn lijst

Wat een verhaal zeg. Het is toch wat. Arme Raiola en arma arme Donna. Ook zo ontroerend dat hij op een gegeven tegen Mino zei dat het misschien beter was om de onderhandelingen te stoppen. Ik zie de twee mannen al zitten, met kaarslicht erbij, wat eten, openhaard, en vooral zwaar ontroerd door wat Milan heeft gedaan. Al dat gedreig. Met de dood hè! Ja, dan kan je beter stoppen met de onderhandelingen. Het geld is niets eens ter sprake gekomen. Dus. Of het is gewoon heel slecht vertaald, of Mini heeft daadwerkelijk niks gezegd. Totaal geen concrete voorbeelden, totaal geen inhoud. Raiola die andere ergens van beschuldigd, maar waar ik hem ook in herken. Het is toch wat allemaal. Zielig gewoon. En zonde voor de carrière van Donna. Het deukje zit er in ieder geval al.

19 juni 2017 om 08:53

Vergeet niet dat Donnarumma nog altijd maar 18 is, hé?

19 juni 2017 om 10:31

En waar in zijn verhaal doet hij alsof donnarumma een doorgewinterde vedette van 33 is?

Hahaha Raiola bedenkt deze tactiek in zijn slaap volgens mij. Hij wacht op het moment dat de club wat meer druk gaat uitoefenen (logisch) en gaat daarna daar mee slaan. Als speler heb je de beste zaakwaarnemer maar voor een club is het een ramp. Je moet een egocentrisch gedachte gang hebben om met Riaola in zee te gaan. Precies zoals het met Tete, Bouy en Kishna ging

19 juni 2017 om 10:36

Met kishna ging het toch echt anders hoor... frank de boer zocht kishna de hele tijd op en behandelde hem anders (lees slechter) dan de rest van de spelers. Kan zijn dat de boer dacht dat hij hard moest zijn voor iemand met zoveel talent, maar als je al gaat klagen over het feit dat een speler zijn haar verft en hem hiermee voor schut zet bij zijn teamgenoten kan ik begrijpen dat die speler helemaal klaar met je is. Kishna zag ook wel in dat de boer zou blijven en moest dus in zijn ogen wel vertrekken.

19 juni 2017 om 12:52

Helemaal niet.

Dit is dus de realiteit waarin we nu leven: een 18-jarige tiener wordt bedreigd door volwassenen die hoogstwaarschijnlijk veel ouder zijn dan hij, en dat allemaal om een spelletje.

Nee, zonder gekkigheid, ik weet natuurlijk niet of dit waar is en ik wil eerst het hele verhaal horen van beide kanten voordat ik hier over ga oordelen. Als Mirabelli gisterenavond nog roept dat Donnarumma gewoon blijft bij Milan en Raiola nu zegt dat hij zijn familie heeft bedreigd, is het overduidelijk dat een van die twee iets achterhoudt. Sowieso snap ik niet zoveel van het verhaal van Raiola want hij houdt een heel betoog over dreigementen als oorzaak dat de onderhandelingen zijn geklapt, maar hij rept met geen woord over de aanleiding van die dreigementen. Welk motief hadden die onderhandelaars om zomaar uit het niets ineens te gaan dreigen?

19 juni 2017 om 10:57

Motief lijkt m op zich wel duidelijk. Dat zijn de langlopende onderhandelingen die uiteindelijk nergens op uit zijn gelopen. Maar goed, zoals altijd zal het daadwerkelijke verhaal wel ergens in het midden liggen. Iets als Raiola kan het niet vinden met de TD, Donna is "bedreigd" met de reserves en voor de rest wad er niet veel aan de hand.

Wat een twist in het langdradige verhaal van Donna. Dit wordt nog eens wat, en op een of andere manier geloof ik de speler wel in dit geval. Vaak zijn clubs super smerig, alleen staan ze sterker tegenover een speler, zoals in dit geval en onder andere de verhalen die vanuit hen voortkomen in de media. Donna is jong en heeft veel aan Milan te danken, maar dat dit zo'n wending heeft, is wat mij betreft de schuld van Milan zelf. Als het waar is dat de mensen van de club zo te werk gaan tegenover hen eigen speler, tjsa dan is het begrijpelijk. Nou dit zal iig niet het laatste artikel zijn, dus ben benieuwd.

19 juni 2017 om 10:12

Je gelooft Raiola? Ben jij zo makkelijk te manipuleren? Die vent zegt letterlijk in zijn interview dat ze het niet eens over geld hebben gehad, wat een lulkoek.

19 juni 2017 om 10:40

Vaak zijn clubs super smerig ja, raiola is echter altijd super smerig.

Ik vind de Milan supporters nu wel zielig worden. Ik zie weer een hoop fans die te emotioneel reageren en hopen dat hij terug wordt gezet als straf. Je hebt er uiteindelijk alleen jezelf mee. En die geld gooien, bah wat walgelijke mensen. Ik kan me niet zo goed voorstellen waarom volwassen mensen zich zo moeten gedragen tegenover een tiener.

19 juni 2017 om 09:06

Jij weet dus niks van het hele verhaal af. Milan heeft hem groot gemaakt door en alle respect en vertrouwen gegeven voor iemand van 18

19 juni 2017 om 09:26

Dat rechtvaardigt niets en betekent ook niet dat Donnarumma verplicht is om bij te tekenen.

19 juni 2017 om 09:51

@davy

Dus dat is dan een geldige reden om je als supporters zo te gaan gedragen? Hou toch op, we weten nog niet de helft van wat er zich werkelijk heeft afgespeeld, iedereen houd elkaars handje boven het hoofd, en niemand is de dader. Hij heeft al het recht om niet te verlengen, net als dat jij dat hebt op jou werk. En ik snap ook wel dat een voetbalcarriere niet te vergelijken is met de gemiddelde werkzaamheden in het doorgaans leven, maar een jonge van 18 gaan bedreigen omdat hij om een of andere reden niet bij Milan wil blijven is gewoon not done.

19 juni 2017 om 10:47

Serieus? Je gaat huilen over het feit dat "volwassen" mannen zich zo gedragen tegenover een "tiener"? Ze gooien wat geld naar hem toe en dan nog niet eens muntgeld ook dus voel je er niks van... en mensen die roepen dat hij terug gezet moet worden, niks mis mee toch? Hij wil niet bijtekenen en als je de gang van zaken bekijkt is hij niet zo positief bezig. Dus waarom zou je hem nog een seizoen in de goal zetten? Daarbij mag een chelsea fan natuurlijk niet echt klagen als iemand vanwege een conflict buiten de selectie gezet wordt en mee moet trainen met de jeugd...

Dit hele gedoe rond zijn contract heeft voor mij persoonlijk echt enorm afgedaan aan het respect dat ik voor Donnarumma had. Die club heeft hem alles gegeven wat je zou kunnen vragen binnen de grenzen van het redelijke. Ik hoop dat Milan hem het hele jaar op de tribune zet en laat meetrainen met het 2de. Zo'n grote club moet laten zien dat het niet met zich laat sollen door een tiener. Dit verhaal van Raiola is vaag en volgensmij grote onzin. Milan begint een onderhandeling echt niet met het 'bedreigen' van een speler. Als PSG of Juventus zijnde moet je ook niet een dergelijk speler binnen je selectie willen hebben.

Verder moet je als Milan zijnde misschien gewoon zeggen dat je niet meer met spelers van Raiola wilt werken. Een zeer onbetrouwbare partner die je, als iets hem niet zint, gelijk door het slijk haalt. Dit moet je als grote club niet willen, voor hen 100 anderen.

een verhaal snijdt aan twee kanten en we kennen het echte verhaal natuurlijk niet. Het zal best zijn dat er wat druk geweest was, maar Raiola kennende zal dit wel dik worden overdreven. Zonde van dit, maar hopelijk kan Milan snel door.

Opvallend genoeg geeft inmenging van Raiola heel vaak problemen en is het nooit zijn schuld.......

19 juni 2017 om 09:08

Miqschien hebben clubs nu gewoon hun gelijke of meerdere gevonden in Mino Raiola, grappig hoe de meerderheid hier alles van de club(s) maar slikt als zoete koek, maar alles afschiet wat Raiola naar buiten brengt.

19 juni 2017 om 09:39

Ik vind het slecht opvallend dat overal waar deze voormalig pizzabakker verschijnt direct stront aan de knikker is. Raiola haalt altijd het onderste uit de kan voor zijn cliënten, financieel niets op aan te merken. Dat zijn keuzes ook gestuurd worden door de euro's die hij er zelf aan kan verdienen ligt er zwaar bovenop. Financieel is hij de beste die een speler zich kan wensen, hij kiest club alleen op de financiële mogelijkheden van de club niet op de mogelijkheden die een speler heeft om te slagen bij deze club.
Kortom financieel top sportief valt er nog wel wat te verbeteren in de keuzes die Raiola maakt voor z'n spelers.

19 juni 2017 om 09:46

Mja bij Lukaku beweerde hij bijvoorbeeld ook dat ze voor 99,99 procent zeker een nieuw contract zouden tekenen. Mino neemt wel vaker een loopje met de waarheid, ben eens benieuwd naar de bedreigingen. Normaal komen die nadat je beslist om niet te verlengen, niet ervoor. Als je A zegt moet je B zeggen...

Bedreigingen zijn natuurlijk nooit en te nimmer goed te keuren maar als Raiola zich nou zo tegen bedreigingen schaart, zou hij zichzelf ook eens onder loep moeten nemen. Hij is zelf namelijk ook een bedreiging.... voor het voetbal! Overal waar deze man bij een speler opduikt ontstaat uiteindelijk narigheid. Voor de spelers verricht hij "goed" werk door te zorgen voor waaaaanzinnige inkomsten ipv ongelofelijke inkomsten maar uiteindelijk draait het alleen maar om het feit dat hij zijn eigen zakken nog meer wil vullen

Hebben jullie dan werkelijk geen enkel begrip voor de keuze van Donnarumma om naar een top club te willen? Hij kan meer verdienen, prijzen winnen en naar het buitenland verhuizen. Dat is toch een prachtig avontuur voor een 18 jarige jongen, man! Neem het hem eens kwalijk. Je kunt een Milan hart hebben en toch een avontuur willen aangaan. Die dingen slaan niet haaks op elkaar. Verder wil ik nog wel eens zien of Milan met het nieuwe geld prijzen gaat pakken in de nabije toekomst. Ik heb er persoonlijk een hard hoofd in.

19 juni 2017 om 10:55

Heb jij dan niet door dat dat jochie constant in de media liep te roepen hoe graag hij bij milan wilde blijven, aanvoerder van de club wilde worden. Hij heeft nog net niet gezegd dat hij zijn hele leven bij milan wil spelen... dan zou het nogal vreemd zijn om begrip te hebben voor het feit dat hij per se weg zou willen he? Voor de milan fans in ieder geval. Verder heeft hij niets gezegd over een nieuw avontuur aan willen gaan, juist nu het erop lijkt dat hij geen nieuw contract tekent houdt hij zich verdacht stil. Daarbij denk ik dat bijna niemand het hem kwalijk zou nemen als hij had gezegd dat hij een nieuw avontuur aan wilde gaan, maar hij riep constant van de daken te schreeuwen dat hij zo graag bij milan wilde blijven... dus dat maakt het zo kwalijk...

Ach ja, Mino probeert wat goodwill te creeeren bij het grote publiek. Hij moet natuurlijk iets ter verdediging stellen. Iedereen binnen en buiten Milan was lyrisch over Gigi, dus ik betwijfel ten zeerste dat hij is bedreigd. Als hij bedreigd is/wordt dan zal dit na 13 juni zijn geweest. Italianen hebben eer en respect hoog in het vaandel staan en dan kunnen zij overgaan tot de wat extremere maatregelen. Maar goed, ieder gezond mens kan door het verhaal van Mino prikken: een verhaal dat behoorlijk oppervlakkig is.

79 doelpunten tegen in 72 wedstrijden is trouwens ook weer niet echt een geweldige score. Of ligt dat aan de verdedigers (sorry volg Milan niet echt...).

Ik geloof geen enkel woord van wat die manager uitkraamt!!!! Die man denkt dat hij god is en dit lijkt mij gewoon weer een verhaal zoals hij er veel verteld. Hij ruikt weer geld, en dan moet bij Raiola alles wijken!!!

Toch opmerkelijk. Aan Raiola zijn verhaal wordt getwijfeld, want Milan is zo'n eerlijke club natuurlijk. Zou niet passen in het kraam van sommige mensen dat Milan wel eens slecht gehandeld zou hebben. Ongelofelijk wat mensen doen om hun ideaalbeeld in stand te houden.

19 juni 2017 om 10:57

Nee. Aan raiola zijn verhaal wordt getwijfeld punt. Niks want milan dit. Nee dat niemand raiola geloofd ligt puur aan raiola zelf. Bij welke club hij dit ook gedaan had. De man is een beroepsleugenaar, maar misschien weten jullie dat in belgie niet...

Ik heb er geen probleem mee wanneer spelers hun contract niet willen verlengen omdat ze toe zeggen te zijn aan een andere uitdaging, een stap hogerop willen en zelfs niet wanneer ze ergens anders veel meer kunnen gaan verdienen. Waar ik wel moeite mee heb is met de spelletjes die gespeeld worden en de rol van ‘zaakwaarnemers’ in dit soort processen. Zaakwaarnemers zouden het beste met de speler voor moeten hebben en moeten kijken wat het best voor de persoon en diens carriere is. Maar in praktijk zie je dat mensen als Raiola vooral bezig zijn met spelers voor zoveel mogelijk geld zo vaak mogelijk van club te laten wisselen. Daar verdienen de zaakwaarnemers immers geld aan en een speler die keurig zijn contract uitdient levert natuurlijk niets op. Door spelletjes te spelen, het hoofd van spelers op hol te jagen, de club aan het lijntje te houden en op meerdere paarden te wedden loop je het risico dat je onrust kweekt en club, supporters en speler tegen elkaar opjut. In het ergste geval verlengt Donnaruma niet bij Milan en houdt de club hem wel aan zijn contract: dan heb je eigenlijk alleen maar verliezers en is het belang van Donnaruma totaal niet behartigd.

Mocht Donnaruma of zijn familie daadwerkelijk bedreigd zijn dan is dat natuurlijk schandalig en een totaal verkeerde manier op je frustratie te uiten. Dan is het gooien van dollars op het veld een ludiekere en betere oplossing om je frustratie te uiten…

Zo een slecht verhaal van Raiola. Alle heisa is pas begonnen na het melden dat transfer niet doorging. Daarvoor was er totaal geen dreigement want ze zagen dit totaal niet aankomem bij Milan dus waarom dan die zogenaamde dreigementen. Dat hij het verhaal nu helemaal omdraaid en Milan de schuld geeft is ziekelijk

Curva Sud heeft natuurlijk wel een reputatie hoog te houden hoe topspelers te behandelen. Zie ook Maldini.

Twee vechten, twee schuld. Alleen is Raiola daar beter in dan de meeste bestuurders van clubs.hij gaat erg ver en weet stelselmatig verhalen in zijn voordeel te verdraaien. Ik persoonlijk vind het een nare vent die de sport kapot maakt. Clubliefde bestaat enkel nog bij supporters helaas. Gelukkig heb ik de tijd gekend dat voetballers dergelijke praktijken doorhadden en er niet in trapten. De laatste iconen zijn met pensioen aan het gaan en de Donna's van deze wereld nemen het roer over samen met hun 'zaakwaarnemers'.

Heeft Donna en zaakwaarnemer aangifte gedaan? Ben benieuwd

Dit is de laatste keer dat ik hierop reageer want mensen blijven toch wel gewoon dingen zeggen die niet waar zijn. De reden dat wij als supporters boos zijn is niet omdat hij niet wil verlengen, dat is zijn recht, maar heel de commotie erond. Hij heeft altijd aangegeven om te willen blijven, een icoon te worden en een huis te willen kopen in Milaan om dan een paar dagen later een fantastisch voorstel (5m + aanvoerdersband) af te slaan. Dat is het probleem dat fans hebben als ze nu duidelijk denken dat Donnarumma gewoon iedereen voorgelogen heeft. Mogen de supporters dan zo reageren? Misschien wel misschien niet maar ze hebben wel degelijk een reden om kwaad te zijn. Op dit interview valt natuurlijk maar 1 ding te zeggen, belachelijk. Alles wat hij zegt is vaag, onsamenhangend en zelfs compleet ongeloofwaardig. Doodsbedreigingen van wie? Milan? Laat me niet lachen. Het is heel duidelijk dat Raiola wou wachten met de onderhandelingen om meer inspraak (en macht) te hebben vanwege zijn aflopend contract maar Milan had dit doorzien en wilde een deadline in Juni, iets wat heel normaal is voor een ploeg die in opbouw is.

Wat een domme reacties en gehaat hier zeg. Die gozer wilt niet verlengen, boeie. Hij staat in zijn recht om zijn contract wel of niet te verlengen en hij doet het niet, is zijn goed recht. Allemaal jaloezie hier, knaap is 18 jaar en heeft nu al meer bereikt dan vele in diens levens. Raiola is een apart figuur, maar wel een verschrikkelijke goede zakenman die zijn spelers brengt waar die wilt.

19 juni 2017 om 11:03

Ik zal nooit jaloers worden op iemand die a roept en b doet. Dat is ook het probleem dat de meeste hiermee hebben. Niemand boeit het dat hij weg wil. Dat is zijn goed recht, maar ga dan niet achterbaks lopen roepen dat je zo graag wil blijven, aanvoerder en icoon van de club wil worden om vervolgens dit te doen... wat dat betreft lijkt het er op alsof jij niet wist dat hij zulke dingen zegt wat jouw reactie vrij dom zou maken. Of je maakt deze reactie terwijl je het wel wist en dan is het ook een domme reactie...

Haha, ik wil niet zeggen dat AC-Milaan alles goed heeft gedaan. Maar zo'n incident komt niet uit de lucht vallen. (Als ze werkelijk zijn familie hebben bedreigd) zal hij zelf ook niet heel lief zijn geweest. Stel je voor... "Ja we gaan iemands familie bedreigen.. Ja we zijn een professionele club... Waarom dan toch zoiets doen?.. Ja, gewoon. Omdat het kan!" 😂 Het blijft een vreemd verhaal.

Ik geloof echt geen knarst van heel dat verhaaltje! Dat is de specialiteit van raiola om in de slachtoffer rol te kruipen. Echt een egoistische smeerkees is het bah bah!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1673 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Lazio7240
6.AC Milan6414
7.Atalanta6018
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

35 fans
Keeper, 19 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 AC Milan 38 0 2 0
2016/2017 AC Milan 38 0 2 0
2015/2016 AC Milan 30 0 3 0
2014/2015 AC Milan 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Buffon is fantastisch, maar hij is ook volgend seizoen onze eerste keus’

Gianluigi Buffon kondigde afgelopen week zijn afscheid bij Juventus aan en de veertigjarige doelman hield zich daarbij op de vlakte over zijn nabije toekomst. Als de keeper besluit om niet met...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 24 mei
Anderson Talisca gaat Besiktas verlaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren