Cerny speelt figurantenrol bij uitstekende overwinning van Duitsland

Jong Duitsland is het EK Onder-21 in Polen goed van start gegaan. De mannen van trainer Stefan Kuntz hadden zondagavond weinig te duchten van de leeftijdsgenoten van Tsjechië en wonnen door doelpunten van Max Meyer en Serge Gnabry met 2-0.

Duitsland was vrijwel de hele wedstrijd de bovenliggende partij, maar scoorde pas relatief laat. Aan het einde van de eerste helft, nadat Gnabry al de paal had geraakt, werd de ban namelijk pas gebroken. Meyer ontving de bal in het strafschopgebied, kapte naar zijn rechter en verschalkte vervolgens Lukas Zima. De doelman ging daarbij niet vrijuit.

Zima stond vijf minuten voor tijd beter op te letten toen hij een strafschop keerde, maar desondanks kon hij niet voorkomen dat Tsjechië het toernooi begon met een nederlaag. Gnabry had na vijftig minuten immers voor de 2-0 gezorgd en die achterstand kwamen de Tsjechen niet meer te boven. Václav Cerny deed 72 minuten mee bij Tsjechië.

Denk jij dat Duitsland het EK Onder-21 wint?