Tien man van stuntclub Basaksehir slaan in blessuretijd toe

Medipol Basaksehir is aan puntverlies ontsnapt. De Uilen stevenden zaterdag op een 1-1 gelijkspel tegen Adanaspor af, maar toen stond Stefano Napoleoni op en knalde hij in de blessuretijd raak. Basaksehir heeft nu nog maar één punt minder dan Besiktas en moet nog één duel spelen, terwijl de koploper nog twee keer in actie komt.

Het Basaksehir van Abdullah Avci zat duidelijk al met zijn hoofd bij de bekerfinale van aanstaande woensdag tegen Konyaspor, want Emmanuel Adebayor werd gespaard en zat niet in de selectie en aanvoerder Emre Belözoglu begon op de bank. De blauwhemden begonnen overigens wel goed, want na twaalf minuten knalde Doka Madureira uit een afvallende bal de 1-0 tegen de touwen. De linkshalf kende een dubbele avond, want hij scoorde dan wel, maar hij kreeg na 36 minuten ook rood.

Als İstanbul Başakşehir Futbol Kulübü na 91 minuten op 1-1 staat, lijkt de titelstrijd beslist. Maar dan doet Stefano Napoleoni, die de hele wedstrijd nog geen bal goed heeft gaakt, DIT ⬇️

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 27 mei 2017

Doka maakte een overtreding en zou daarna iets naar de scheidsrechter hebben geroepen, waarop die de smaakmaker van Basaksehir naar de kleedkamer verwees. Emre was het daar niet mee eens, riep iets naar de scheidsrechter, en werd als wisselspeler eveneens op de bon geslingerd. Op dat moment stond het al 1-1, want Cem Özdemir had gescoord na een fout van doelman Ufuk Ceylan. Basaksehir had overigens wel met een voorsprong kunnen rusten, maar met name Napoleoni had het vizier niet op scherp staan.

Dat was in de tweede helft niet anders, want de dertigjarige Italiaan had na 49 minuten een rebound voor het inschieten, maar volleerde wild naast. Alparslan Erdem had daarvoor de lat geraakt. Aan de andere kant bleef hekkensluiter Adanaspor ook gevaarlijk: zo had Vinícius er na een klein uur 1-2 van kunnen maken, maar mikte de linksbuiten mikte over, en even later deed Ahmet Bahcivan na een fraaie counter hetzelfde. In het vervolg kregen beide partijen nog één goede kans: Vinícius trof de paal en een knal van Mustafa Pektemek werd gekeerd door Goran Karacic. Het leek zodoende bij 1-1 te blijven, maar Napoleoni maakte er in de 92e minuut met een schitterend schot nog 2-1 van in Istanbul.

Een terechte zege voor Medipol Basaksehir?