Kluivert: ‘Ik wil de beste speler van de wereld worden’

Zaterdag, 20 mei 2017 om 15:51

Justin Kluivert beleeft dit seizoen zijn absolute doorbraak bij Ajax. De achttienjarige rechtsbuiten deed reeds achttien keer mee in het eerste elftal, scoorde tweemaal en geldt als een ware publiekslieveling. Met de finale van de Europa League in aantocht wordt Kluivert de laatste tijd steeds vaker geconfronteerd met de eerste stappen die zijn vader zette in het profvoetbal; Patrick Kluivert besliste in 1995 immers op achttienjarige leeftijd de finale van de Champions League tegen AC Milan.

Kluivert jr. erkent in een interview met the Guardian dat hij vaak wordt vergeleken met zijn pa en stelt dat ‘ieder voordeel zijn nadeel heeft en andersom’: “Het brengt veel aandacht en verwachtingen met zich mee. Het legt een bepaalde druk op mijn schouders, maar gelukkig ben ik nooit nerveus. Hoewel: alleen toen ik voor de tweede keer op moest voor mijn rijexamen. Maar ik ben nooit nerveus als ik voetbal”, aldus de international van Oranje Onder-19, die nooit heeft overwogen om zijn voornaam op de achterkant van zijn shirt te laten zetten om zo het gewicht van zijn achternaam enigszins weg te nemen.

VIDEO | Ondertussen staat AFC Ajax in de 'mini-Klassieker' bij rust al met 3-0 voor tegen Feyenoord Rotterdam! 👀

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 20 mei 2017

“Ik ben er trots op dat ik zijn achternaam draag en het is mijn ambitie om die naam nog beroemder te maken. Dat is wat ik nu probeer te doen. Het is ook niet zo dat ieder kind van een goede voetballer hetzelfde pad bewandelt als zijn vader. Je moet geluk hebben met je fysiek en dat je de juiste instelling hebt”, aldus Kluivert, die benadrukt dat hij een heel ander type is dan zijn vader was op het voetbalveld. “Ik ben kleiner, sneller en beweeglijker.” En waar Patrick een doelpuntenmaker pur sang was, daar zegt Justin ook veel waarde te hechten aan assists.

“Maar hopelijk kan ik net als mijn vader in mijn eerste Europese finale scoren”, glimlacht hij. “De treffer van mijn vader was niet moeders mooiste. Hij tikte de bal binnen met de punt van zijn schoen. Maar lelijke doelpunten tellen ook. Het was een doelpunt van een goalgetter, hij moest zich er echt voor strekken.” Waar Kluivert sr. een ‘echte goalgetter’ was, daar is junior zoals bekend een buitenspeler. Hij zegt dat hij de adviezen van zijn pa ter harte neemt, maar dat hij zich op voetbalgebied met name spiegelt aan spelers als Cristiano Ronaldo.

“Hij speelt op dezelfde positie als ik. Ik bewonder niet alleen zijn kwaliteiten, maar ook zijn mentaliteit. Hij leeft echt voor het voetbal. Hij heeft al zoveel bereikt. Ik heb eens een documentaire van hem gezien en dacht toen gelijk: ‘ik wil zoals hij worden’.” Talent is één, maar een goede instelling is minstens net zo belangrijk, weet Kluivert: “Bij PSV staat er op een billboard bijvoorbeeld: ‘hard werken verslaat talent, als talent niet werkt’. Het is mijn wens om de beste speler in de wereld te worden. Je moet je iedere keer weer laten zien. Ik meen het echt en zal er alles voor doen”, besluit Kluivert.

FOTOSPECIAL 📷 | Verrassend feitje van de dag: toen AFC Ajax in februari 2012 won bij Manchester United, had Dico Koppers...

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 20 mei 2017


Poll

Denk jij dat Justin Kluivert in de basis staat tegen Manchester United?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door bassie1967)

Goede voetballer en een echte flankspeler. Speelt onbevangen en heeft in de wedstrijden die hij speelde een goede indruk achtergelaten. Is ambitieus, maar beste speler ter wereld gaat hij niet worden.

20 mei 2017 om 16:07

Zo lang Messi speelt inderdaad niet. Maar daarna als die gestopt is kan het wel. De potentie heeft hij in ieder geval wel om tot een grote speler te groeien

20 mei 2017 om 17:44

Jij denkt serieus dat het kan zodra Messi gestopt is? Kluivert moet eerst maar eens aantonen geen one-season-wonder te zijn zoals Boetius destijds. Die speelde ook onbevangen en werd ook een grote toekomst toegedicht, maar kwam niet aan de bak bij Basel en speet nu voor Genk. Laat Justin zich maar lekker focussen op zijn eigen spel en dan kan hij over 5 jaar kijken of hij zich kan meten met de andere grote talenten van nu (lees: Mbappe, Pulisic, Dembele, etc.).

20 mei 2017 om 18:41

Dan moeten die namen die je noemt ook '5 jaar de tijd krijgen'. Wie zegt dat zij na 1 jaar wel gegarandeerd wereldtop zijn/worden? Of moeten alleen Nederlandse spelers klein gehouden worden? Beetje hypocriet als je het mij vraagt

20 mei 2017 om 16:13

Ik wil ook nog steeds de beste speler van de wereld worden. Maar ik speel met mijn dertig jaar nog steeds in de Kelderklasse, dus ik schat de kansen van die kleine Kluivert hoger in dan mijn eigen.

20 mei 2017 om 16:53

Ieder groeit op zijn eigen tempo, als je naar Mbappe kijkt die lijkt eerder 25 dan 18. Met het postuur van Kluivert had hij lang niet zo goed gepresteerd denk ik. Überhaupt al vreemd om uitspraken te maken, wel duidelijk dat Kluivert over het nodige talent bezit. Nu alleen nog maar de tijd nemen om te groeien en zijn eigen sportieve ambities altijd boven het geld plaatsen.

20 mei 2017 om 17:29

Off: Mbappe lijkt gewoon 18 en zijn postuur is gewoon normaal en hij lijkt ook gewoon op een 18 jarige qua postuur, want ik heb zelfs ook vrienden van 18 jaar oud. Ik weet niet met welke 25 jarige jongens jij mee omgaat.

On: Kluivert is wel goed, maar echt een wereldtopper wordt hij niet. Misschien subtop bij Dortmund of bij Liverpool. Misschien kan hij ook wisselspeler van een topploeg worden, maar een vaste basisspeler zie ik hem niet worden.

20 mei 2017 om 17:34

Achja suarez was op zijn 18e ook geen wereldklasse en kijk wat hij nu presteert. Sommige spelers hebben langer de tijd nodig. Mbappe is natuurlijk uitzonderlijk maar heeft nog een lange weg te gaan waar van alles kan gebeuren.

20 mei 2017 om 17:47

Suarez is ook nog steeds niet de beste van de wereld en als we ook maar een heel, heel klein beetje objectief blijven, weet iedereen dat Kluivert nooit de beste ter wereld gaat worden. Ben die grote praatjes van hem overigens wel een beetje zat aan het worden. Hij is 17 jaar; als je dit soort dingen vroeger riep op die leeftijd, dan werd je onder het gras getrapt door de ervaren spelers.

20 mei 2017 om 19:17

Ja man. Want als Cruijff of Van Basten of Patrick Kluivert dit vroeger hadden gezegd hadden de ervaren spelers hun enkels gebroken en gingen ze 3x zo hard de duels in? Echt zo'n stokpaardje van VI waar ik totaal niet in geloof.

20 mei 2017 om 19:34

@ 3 Ajax Ach weet je wat het is... Feyenoorders Psvers enz vinden hem irritant arrogant en een grote waffel , wij Ajacieden zijn gek op die jongen en houden van zijn teksten en branie en dat gaat niet veranderen we gaan het zien we kunnen het allemaal live meemaken de komende jaren

20 mei 2017 om 19:48

Heb je gelijk in OnlyAjax. Begrijp ook best dat het verleden van Patrick Kluivert veel mensen buiten Ajax heeft geïrriteerd met zijn moeder rondom de CL finale, aanrijding, slechte mentaliteit in Oranje toen met Davids en Seedorf en ook vroeg uitgeblust, maar om zijn zoon daardoor al af te kraken vind ik echt onzin. Zo'n jochie van net 1 week 18 wordt in interview gevraagd wat hij wilt bereiken. Logisch dat dat dan iets in de trant van beste voetballer worden of de CL winnen is. Maar om dan vervolgens met van die onzin verhalen te komen dat vroeger met Krol, Koeman, Blind of wie dan ook, hij de dag erna onder de grasmat had gelegen is zo'n onzin. Cruijff had ook een grote mond en werd gewoon geaccepteerd door iedereen bij Oranje en Ajax als jochie van 18. Die hebben ze ook niet onder de grasmat geschopt.

20 mei 2017 om 17:55

Datzelfde zei men ook na het eerste seizoen van Anelka, Kluivert sr. etc.. een zwaluw maakt nog geen zomer.

20 mei 2017 om 19:20

Want Kluivert en anelka zijn overal mislukt? Behoren gewoon tot de beste spitsen van hun generatie. Denk dat je beter Bojan, Oulida, Aissati, etc. kan gebruiken, want die hebben het na hun 1ste seizoen nergens meer laten zien terwijl Kluivert gewoon 100 goals voor Barcelona heeft gemaakt en 10 jaar lang topscorer aller tijden van Oranje was.

20 mei 2017 om 22:28

@eenopinie.
Begrijp je opmerking niet helemaal over deze topic.
Volgens mij vergelijkt hij zichzelf met niemand, en geeft hij alleen aan Ronaldo zijn werklust en het elke dag beter willen worden als voorbeeld te zien, en te respecteren.
En het mannetje heeft bravoure, niks mis mee toch de lat hoog leggen en daar alles voor doen.
Beter de beste als voorbeeld nemen als bescheiden allerlei mediatraining termen eruit gooien die het ene oor in gaan, en de andere weer uit.

20 mei 2017 om 19:40

Als ik zo'n artikel lees dan weet ik al meteen dat er een aantal mensen zijn die reageren zoals jij. Dat is zo jammer want eigenlijk zet je jezelf voor joker met zo'n simpele opmerking. Als hij nou zou zeggen dat hij de beste voetballer ter wereld gaat worden zou ik je nog enigszins gelijk geven maar hij spreekt alleen de wens uit om de beste te worden en voegt daar aan toe dat hij er alles aan zal doen, is niets mis mee en alleen maar toe te juichen.

Dan moet er nog wel wat gebeuren, maar dat zal hij en zijn omgeving hopelijk ook wel weten ....

Je kan veel hopen maar als spelers als mbappe er zijn gaat dat niet lukken. Hij is maar paar maanden jonger maar mbappe laat het al zien op de hoogste niveau. Terwijl kluivert nog niet uitblinkt bij ajax. Hij heeft wel veel potentie en kan zeker een topspeler worden. Wel goed dat hij zo ambitiuees is.

20 mei 2017 om 16:29

Dat zegt niet zoveel in mijn ogen. Kijk als Kluivert straks de Uefa Cup wint, dan krijgt hij ineens veel meer marktwaarde. Als hij dan vanaf volgend seizoen ieder jaar twee prijzen blijft pakken, dan gaat hij misschien nog wel verder komen dan Mbappe. Kijk straks komt ook nog de Super Cup aan en dan ben je nog wel eens wat verder qua ontwikkeling. Stel die wint hij ook, ja dan staat hij toch wel meteen een straatlengte voor. Je moet ook niet vergeten met welke spelers Monaco speelt en welk budget ze hebben. Zet je Kluivert in zo een elftal dan gaat hij ook veel beter spelen. Ik denk echt niet dat een Mbappe ook even Ajax de Uefa Cup kan bezorgen. Mbappe lijkt mij juist teveel overhypt. Het is goed zo dat iedereen Kluivert kritischer beoordeelt, want dat motiveert hem meer om harder te worden. Kijk naar Pogba, die was ook toch even de ster van Frankrijk. Maar hij pakt steeds maar weinig belangrijke prijzen en dat kenmerkt wel een speler die net niet wereldtop is. Messi en Ronaldo belonen zich steeds met prijzen en dat is toch wat uiteindelijk telt. Dus als Kluivert deze hoofdprijs weet te pakken, dan is hij wel degelijk een speler die wereldtop kan worden. Hoeveel spelers winnen zo een prijs op zijn 18e?

20 mei 2017 om 17:01

Pogba heeft al in een CL finale gestaan, EK finale, kamioen geworden en beker winnaar met Juve, duurste speler ooit op het moment! Pogba zit ook in een competitie die veel meer concurrentie kent. En hij is nog 24! Van djt alles mag Kluivert alleen maar dromen.

20 mei 2017 om 17:51

En hoe groot was de daadwerkelijke invloed van Kluivert in de Europa League? Waar Mbappe zijn team hoogstpersoonlijk langs City en Dortmund schoot, is Justin gewoon een van de talenten van het team. Je redenatie is bijzonder krom. Zeker als je kijkt naar je uitspraak dat Mbappe Ajax geen EL zou bezorgen; iets wat Kluivert ook niet doet.

20 mei 2017 om 19:53

Niemand bezorgt een team hoogst persoonlijk een prijs. Het is een teamsport. Van der Sar was in '95 net zo belangrijk als Overmars en die weer net zo belangrijk als Reiziger en die weer zo belangrijk als Blind. Met een kees kwakman, anthony lurling of mark van der maarel had je het nooit gered. Net zoals Barcelona de CL nooit zou winnen met de verdediging van excelsior. Mbappe en Kluivert kunnen wel bij goals betrokken maar als Viergever of Glik koekkebakkers waren heb je er niks aan, want dat krijg je meer tegen goals. Tuurlijk zijn spelers belangrijk, maar zoals je bij feyenoord en Ajax dit jaar ziet zijn de linksback en rechtsbuiten even belangrijk, want met een mindere of andere speler wordt je verzwakt waardoor je eerder verliest.

20 mei 2017 om 16:42

Toen Ronaldo zijn leeftijd had waren er toch veel betere spelers? Het talent heeft hij en als hij net zo hard gaat werken als Ronaldo komt hij er heus wel

20 mei 2017 om 17:58

Nou er waren toen geen spelers van zijn leeftijd die deden wat mbappe nu doet.

21 mei 2017 om 00:10

Mbappe is wel een uitzonderlijk geval, ik ken geen enkele 18 jarige die al in de basis bij een topclub staat. Het kan ook aan omstandigheden liggen en mits Kluivert nog flinke stappen zet kan het nog altijd. De kans is wel een stuk kleiner dan bij Mbappe uiteraard.

Mooi om te lezen dat hij zo'n goede instelling heeft. Kans is natuurlijk ontzettend klein dat het hem gaat lukken maar deze mentaliteit kan er wel voor zorgen dat hij überhaupt een topspeler wordt.

Ik wil ook wel eens wat, maar die dikke Audi R8 die ik zo graag wil, die staat er ook nog steeds niet... dromen is niet slecht trouwens, maar dromen die onrealistisch en niet haalbaar zijn, kan je beter laten varen. In dit geval zal ik daar ook voor kiezen als ik Justin Kluivert ben 🙏🏻

20 mei 2017 om 16:38

Is dat wat jij eventuele eigen kinderen ook gaat meegeven als ze 18 jaar zijn? Geef je dromen maar op want ze zijn niet realistisch? Voor mij zou dat een hele negatieve levensinstelling zijn, bij voorbaat al je dromen al opgeven.

20 mei 2017 om 16:47

Echt he, de johan derksen mentaliteit.. ik denk dat de kans veel groter is dat Kluivert zijn ambities waarmaakt dan dat jij je R8 ooit kan betalen

20 mei 2017 om 17:55

Nee, dat is geen negatieve levensinstelling; juist een realistische. Juist de mensen die uitgaan van eigen kwaliteiten en realistische dromen hebben, bereiken vaak wat ze willen bereiken. Als mijn 17/18-jarige zoon net bij Ajax komt kijken en zo'n grote waffel zou hebben, zou ik hem inderdaad even vertellen dat hij beter realistisch kan blijven. Kijk eerst naar je volgende stap; daarna pas weer verder. Dat betekent dus dat hij nu moet dromen over het worden van een Ajax ster en mocht hij ooit in de top belanden en het goed doen; dan kan je het hebben over het worden van de beste.

20 mei 2017 om 18:20

Die droom, ster bij Ajax ,heeft Kluivert ook dat heeft hij al eerder gezegd, maar je moet toch je ultieme droom hebben kom op, droom groot maar je komt er met kleine stapjes. Het gaat ook om de reis naar die ultieme droom is toch mooi man gewoon jong zijn en vol in jezelf geloven en het gewoon doen! Kluivert zit bij de ultieme club daarvoor heeft het talent en de juiste mindset en weet wat er nodig is ( Papa Kluivert als voorbeeld ) Volgend jaar word hij vaste waarde bij Ajax dan gaat ie los en dan gaan we het zien wat hij kan... En hoe kom je erop dat ie een grote waffel heeft?? Hij is vol zelf vertrouwen en durft dat uit te spreken is dat een grote wafel?? Of denk je zo omdat hij bij Ajax speelt ? Grote waffel bij mij is dat je oude dametjes uitscheld tegen je ouders bijdehand bent geen respect tegen je medemens dat heb ik bij hem nog niet gezien jij wel? Stel je niet zo aan man

20 mei 2017 om 19:36

Smk88 Volgens mij zegt hij toch echt dat hij dat niet gaat halen want niet realistisch, kortom jij boort liever iemand de grond in ipv te motiveren? Bij het behalen van zijn dromen hoort een heleboel hard werk, een stukje geluk en zijn talent. Zeg nu al dat het niets wordt en hij kan beter gaan rappen ofzo. Of je zegt oke als dat je droom is, ga je daar keihard aan werken, of je het waar maakt kan geen mens voorspellen, maar als je er alles voor over hebt kan je jezelf nooit iets kwalijk nemen.

20 mei 2017 om 16:45

Een vreemd argument, aangezien zijn doelen en dromen helemaal niet zo onrealistisch zijn. Hij heeft het talent om een hele grote speler te worden en hij zal ongetwijfeld minuten gaan maken in de finale van de Europa League. Een absolute topspeler worden en scoren in een eerste Europese finale is dus alles behalve onmogelijk voor deze jongen...

20 mei 2017 om 17:01

Zie hier de nieuwe Ratelband onze positiviteit goeroe lekker man Tjakka.
Kluivert is een zeer groot talent en koppelt daaraan zoals je kan lezen de perfecte mentaliteit om de absolute top te halen dus dan moet je gewoon gaan 100 vol gas er tegen aan rammen!!
Haal je het niet kan je iedergeval tegen jezelf zeggen ik heb alles gegeven en de reis naar je doel is soms nog bevredigender dan daadwerkelijk je doel te halen. Groot denken is het begin ik hoop voor hem dat ie het haalt

20 mei 2017 om 18:02

Ik weet niet of jij weleens wat overhoud aan het eind van de maand, misschien niet, maar als jij die Audi echt wil dan kan je daar ook voor zorgen hoor. De een lukt het sneller als de ander, maar als je die bak perse wil dan kan je dat binnen een leven best lukken. Vraag is vooral hoe graag je het echt wilt en wat je er voor opzij wil zetten. Dat terzijde. Er zijn niet veel mensen op deze planeet die realistisch kunnen dromen de beste voetballer ter wereld te worden, maar Kluivertje hoort nou net wel bij die groep. Mbappe is nu zeker verder ja. Misschien dat Kluivertje daarom ook dat billboard bij PSV aanhaalt? Omdat Mbappe bestaat kan Kluiver er niet van dromen...pfffff...

Leuk dat hij ambitieus is, dat pleit voor hem. Maar hij komt een heel eind, als ik zie hoe snel hij Ajax doorloopt. Volgens mij maakte hij in november zijn debuut bij Jong Ajax als invaller. Bij de A1 heeft hij ook relatief kort gezeten.

Vanaf de dag dat ik deze jongen over het veld zag dartelen zag ik de natuurlijke opvolger van Robben aan het werk. Het gemis van Robben bij oranje zal straks enorm zijn, maar Kluivert jr gaat er ook eentje worden hoor. Daar durf ik mijn handen nu al wel voor in het vuur te steken. Een spelertje naar m'n hart, grappig mannetje ook, tovert vrijwel standaard een glimlach op m'n gezicht. En met de juiste focus/mentaliteit zie ik hem persoonlijk heel ver komen.

Ik moet zeggen dat dit in mijn ogen wel een ontzettend groot talent vind. Hij moet nog wel volwassener gaan voetballen, maar hij heeft voetbaltechnisch eigenlijk alles in zich om een absolute topspeler te worden. Als ik dan dit interview lees, zit het met zijn mentaliteit en professionaliteit ook wel goed. Het is alleen wel een heethoofd soms en daardoor doet hij nog wel eens domme dingen. Dat zal hij wel moeten afleren.

Zozo tot nu toe zijn de reacties positief toen ik titel zag plus Kluivert dacht ik o jee Justin je word straks helemaal afgemaakt hier op Vz. Verwoord goed wat hij voelt en meemaakt en hoe hij zijn voetbal leven ziet en wilt invullen goed om te horen!
Hij moet gewoon door blijven gaan concentreerd en met die Amsterdamse bluf branie en wie weet wat er kan gebeuren voor hem ik ben iedergeval fan van hem net als zijn Pa.

Dan moet hij bij Barcalona of Real Madrid terecht komen en hier een dragende speler worden die er 25 per seizoen voorbereid en 20 maakt. Anders zie ik niet iemand meer snel beste voetballer worden.

Jongens, waar gaat het over??? Hij geeft alleen aan dat hij de beste wilt worden en daarvoor zn best gaat doen. Geeft gelijk aan dat CR7 zn voorbeeld is op t gebied v mentaliteit. Heeft ie de eerste juiste stap van zn stappenplan gezet. Mbape, dembele en wie dan ook v zn leeftijd zijn goede spelers maar wie zegt dat hij onder die omstandigheden ook niet zou floreren? Wat we doen is allemaal speculeren...niks mis mee maar hij heeft in mijn ogen wel degelijk POTENTIE om beste voetballer te worden alleen zal hij dan eenzelfde weg moeten afleggen als suarez en zlatan overal je stempel kunnen drukken bij binnenkomst op 1e jr zlatan na bij ajax Maar als persoonlijk als ik naar kluivert jr kijk zie ik een nieuwe hazard aankomen ipv nieuwe CR7

Hier gaan we toch niet serieus op in..

Leuk praatje van een heel leuk spelertje

Meer niet, laat dat jochie zijn dromen hebben

Hij is in ieder geval lekker op weg om een goede / topvoetballer te worden

De beste.. de beste.. zelfs Bij Ronaldo en Messi is niet iedereen het daar over eens

Dit is niet een hele bijzondere speler. De spelers van wie wij het niet verwachten zullen het ver gaan schoppen. Sam Lammers b.v.

Ik vind Kluivert jr een leuke/goede speler maar (lelijk woord) voetbal is een teamsport en je ambitie moet liggen bij het team en niet je eigen ambitie. Wanneer je dat niet snapt ben je gezakt bij les nummer 1

Zoals Kluivert nu af en toe speelt kan hij uitgroeien tot een grote speler. Of hij de beste van de wereld wordt is afwachten. Ik vind het wel positief dat hij Ronaldo als voorbeeld neemt. Een speler die door hard werken (uiteraard gekoppeld aan talent maar niet het talent van bijvoorbeeld een Messi) de absolute top heeft gehaald. Als Kluivert dit daadwerkelijk gaat doen. Dus hard werken koppelen aan zijn talent dan kan hij een grote voetballer worden. Maar dat is koffiedik kijken. Daarbij blijft overeind staan dat ambitie uitspreken geen kwaad kan. En de realiteit laat zien dat Kluivert uitzonderlijke kwaliteiten heeft. Echt een speler waar je voor naar het stadion komt. Het is afwachten hoe hij het na de zomer gaat doen. Knalt hij door of krijgt hij een dip. Het zou mooi zijn als hij het komend voetbaljaar zijn talent bevestigd met een basisplaats.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

47 fans
Aanvaller, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 28 8 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Kluivert: ‘Als hij vandaag vertrekt bij Ajax, wordt het lastig voor hem’

Patrick Kluivert raadt zijn zoon Justin Kluivert aan om nog minstens een seizoen bij Ajax te blijven. De achttienjarige aanvaller is dit seizoen uitgegroeid tot vaste basisklant en was goed voor...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren