wk2018

Update: De Boer staat ‘niet afwijzend’ tegenover Club Brugge

Maandag, 22 mei 2017 om 07:15

Het begint er steeds meer op te lijken dat Michel Preud’homme aan het einde van het seizoen zal vertrekken bij Club Brugge. De oefenmeester is er niet in geslaagd om de Bruggenaren de tweede titel op rij te bezorgen. In de Belgische media wordt al volop gespeculeerd over de opvolging van Preud’homme en volgens La Dernière Heure is Frank de Boer in beeld bij de Belgische topclub.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Vind jij Club Brugge een goede club voor Frank de Boer?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door protukker)

Prima uitdaging voor De Boer. Mooie club en vergelijkbaar niveau aan Ajax. Velen zullen zeggen dat het geen stap vooruit is. Maar Inter was dat wel en dat mislukte wegens omstandigheden. Met deze uitdaging kan hij zijn trainersloopbaan meteen nieuw leven inblazen en met jonge spelers aan de gang.

20 mei 2017 om 12:51

Dat gaan Denswil en Van Rhijn leuk vinden.

De Boer moet dit niet doen, hij moet iets hoger mikken maar ook niet te hoog.

20 mei 2017 om 13:44

Ik vind het momenteel lastig om de status van Frank de Boer te bepalen. Ik weet niet hoe ze in het buitenland tegen zijn mislukte avontuur bij Inter aankijken?

Destijds met Koeman was het misgaan bij Valencia echt een grote knak in zijn carriere. Uiteindelijk heeft Koeman zich via Feyenoord en daarna Southamtom terug geknokt. Welllicht kan Frank de Boer zijn status weer opvijzelen door het bij Club Brugge goed te doen.

Denk overigens niet dat spelers zich druk moeten maken wat er eerder bij een andere club gebeurde. Een ander spel systeem en andere concurrenten zorgen voor andere keuzes, denk niet dat er persoonlijke problemen ten grondslag lagen aan de transfers van Denswill en van Rhijn. Ze hebben destijds kansen gehad van Frank de Boer in het eerste, het waren geen gevalletjes El Hamdaoui.

20 mei 2017 om 14:25

Alsof het Denswil wat kan schelen wie volgend jaar trainer wordt. Die versiert deze zomer een welverdiende transfer naar een grote competitie.

20 mei 2017 om 14:42

Ik denk dat dit het niveau van F. de Boer momenteel is. Zijn eerste seizoenen waren verfrissend en ikzersterk, maar hij is ook een dogmaticus gebleken. Geen enkele buitenspeler is onder zijn hoede doorgebroken.
Club Brugge is een mooie club om revanche te nemen en om te zien of hij heeft geleerd van zijn fouten bij Ajax en Inter.
Kampioen worden en goed doen in de Europese competitie en hij kan alsnog die stap zetten.

20 mei 2017 om 17:32

? Zijn ozbiliz, ebecilio, el ghazi en kishna geen vleugelspelers? Of de Sa of lukoki? Die zijn allemaal doorgebroken onder de boer hoor.

22 mei 2017 om 13:27

Bon Jovi, doet Denswil het zo goed dan? Ik las dat hij op de bank zat?

22 mei 2017 om 15:10

Nee hoor. In zijn eerste jaar regelmatig op de bank, toen mocht hij af en toe spelen door blessures bij anderen maar ondertussen al anderhalf jaar basisspeler. Vormer en Denswil spelen altijd. Van Rhijn en Immers zitten op de bank.

20 mei 2017 om 17:26

Hetzelfde niveau? Heb je brugge dit jaar zien spelen? Ze pakken na 11 jaar de titel vorig jaar en that's it. En dit jaar noppes, beneden de boer zijn niveau.

22 mei 2017 om 11:34

lizoke

Wat is dan wel het niveau van Frank De Boer? Buiten Ajax nog niets kunnen bewijzen

Denk niet dat het een perfect match is. De supporters van Club Brugge willen in de eerste plek bloed, zweet en tranen zien en dan pas mooi voetbal. Laat het nu bij De Boer omgekeerd zijn.

20 mei 2017 om 12:45

Ik heb anders in 4,5 jaar weinig 'mooi voetbal' gezien bij Ajax onder Frank de Boer hoor. Het klopt ook niet wat je zegt. Het belangrijkste bij Frank de Boer is dat je altijd alles geeft en dat je je aan de opdrachten houdt. Natuurlijk probeert hij wel wat aanvallender te spelen, maar het is verre van wat Peter Bosz doet. Ik denk daarom dat hij juist bij Brugge past.

20 mei 2017 om 12:46

Nou, als de Boer "bluvn goan" staat de bulderen zou het me verbazen als er geen bloed, zweet en tranen volgen

20 mei 2017 om 12:48

Laat dat ''mooie' voetbal maar weg. Eerder zakelijk

20 mei 2017 om 13:13

De Boer heeft bij Ajax vooral rust in de tent gebracht (in een totaal chaotische periode), en zakelijk resultaatvoetbal. Doet geen gekke dingen, maakt logische keuzes en heeft weinig tolerantie voor diva-gedrag bij spelers.

20 mei 2017 om 13:15

De Boer wil eindeloos tikkie terug, tikkie breed voetbal zien zonder directe aanvallende intenties lekker de bal in de ploeg houden. Bloed, zweet en tranen zijn bij hem helaas ver te zoeken.

Het elftal van Brugge moet opgebouwd worden, terwijl er ook resultaten moeten worden behaald.
Alleen als je een grote zak geld er tegenaangooit, heb je kans van slagen.
Elftal opbouwen met normale middelen kost een paar seizoenen.
De Boer moet hier niet intrappen!

20 mei 2017 om 13:14

Toch is dat precies wat Frank gedaan heeft bij Ajax.

22 mei 2017 om 07:53

'Een elftal opbouwen met normale middelen' is toch juist prachtig en een uitdaging? Juist dan kan je laten zien uit welk hout je als trainer gesneden bent.

Zo zie je gewoon weer dat de Pro League de laatste jaren niet heeft stil gestaan. Het valt nog te bezien of de Boer in Brugge neerstrijkt, maar het feit dat zijn naam genoemd wordt zegt toch wel wat over de allure van het Belgische voetbal.

Enkele jaren geleden zouden Nederlandse trainers van het kaliber de Boer nooit gelinkt worden met Belgische topclubs. En Daarmee wil ik niet zeggen dat de Boer een wereld trainer is, maar na 4x kampioen worden met Ajax en vervolgens een mislukt avontuurtje bij Inter is het toch merkwaardig dat hij nu in Belgie zou kunnen werken.

Als dit bericht bijvoorbeeld over Ajax of PSV ging zou niemand verbaasd zijn. Het wordt stilaan tijd dat om te beseffen dat de Belgische top gewoon niet onderdoet. Heerlijk.

20 mei 2017 om 13:40

Dus omdat een club geïnteresseerd is, doen ze niet onder voor onze top? Als ik zie dat spelers die hier buiten de boot vallen, bij Brugge in de basis staan, zegt dat voor mij genoeg om eerlijk te zijn... AZ was ook geïnteresseerd in De Boer kwam een aantal maanden geleden naar buiten. Zijn zij dus ook gelijkwaardig aan de top in Nederland?

20 mei 2017 om 13:51

Wat een scheve redenering. Dat spelers als Denwil, Nuytinck of van Rhijn hier buiten de boot vielen betekent niet dat het niveau in Belgie onderdoet voor het Nederlandse.

Waarom doet het zo veel pijn voor sommigen om gewoonweg toe te geven dat het Belgische club voetbal niet meer onderdoet?

Daarbij is AZ een eredivisie club en verbaast het mij niet dat ze interesse hadden in een trainer die 4x de eredivisie gewonnen heeft. Mijn punt staat gewoon: enkele jaren geleden waren dit soort geruchten ondenkbaar. Dat Brugge nu genoemd wordt in het mogelijk strikken van de Boer getuigt van het Belgische niveau.

20 mei 2017 om 14:02

Wat is er scheef aan zijj redenering? Spelers, die niet genoeg zijn in nl spelen in belgie in de top. Dat is geen sterkte en als ze terug zouden komen, spelen ze nog steeds niet. Ook epic dat jij je punt vindt staan maar eigenlijk geen enkel argument noemt. Je noemt het feit dat az een eredivisieploeg is. Moeten utrecht, vitesse, hveen en de andere 15 clubs ook interesse hebben? Spelen namelijk ook allemaal eredivisie. En lol dat jij al gelukkig wordt van geruchten

20 mei 2017 om 14:17

De Belgische competitie heeft op de Europese coefficientenlijst een straatlengte voorsprong op de Nederlands, 42,400 versus 31,063. Ook dit jaar heeft, ondanks de finale voor Ajax, Belgie een stuk meer punten gesprokkeld dan Nederland, 12,500 versus 9,100. Hiermee is alles gezegd, einde discussie !

20 mei 2017 om 14:22

Spitsen die in België mislukten, worden in Nederland zowat topscorer. Finnbogason, Ghoochanejhad, Ünal...

20 mei 2017 om 14:31

Vfl bmg

Weer die infantiele redenering, die we elke keer lezen en nergens op slaat. Zegt genoeg over het niveau hier. En als je het niet volgt, moet je misschien maar niet reageren.

Van rhijn en immers zitten op de bank/tribune. Vormer en Denswil zijn belangrijke pionnen maar zij hebben zich dan ook sterk ontwikkeld. Of is Atletico ook minder omdat Filipe Luis het niet waar gemaakt heeft? Is United veel beter dan psg omdat di maria er minder uit de verf kwam? ...

De Europese prestaties spelen boekdelen en hoewel Standard en Brugge het dit jaar wat lieten afweten (Standard eigenlijk elk jaar), zijn Anderlecht, Genk en Gent toch maar tot in de kwartfinale geraakt. En tegen topclubs als United, Zenit en Tottenham.

20 mei 2017 om 15:18

Rolo, lees even de reactie van vfl, die kaart AZ aan als voorbeeld en ik reageer daarop.

Ik zal mijn punt even duidelijk maken aangezien jij moeite hebt om het te begrijpen: voor een Nederlandse coach die even uit roulatie is geweest is het makkelijker om neer te stijken in de eredivisie bij een top club of subtopper. Dat hebben we gezien met bijvoorbeeld Ronald Koeman. Vandaar dat ik het merkwaardig vindt dat een coach als de Boer nu gelinkt wordt met Club Brugge, en daaruit trek ik mijn conclusies.

Ach, wat is er mis met dat ik dit een leuk bericht vindt? Mijn persoonlijke voorkeur toch? Dat jij een probleem daarmee hebt is merkwaardig.

20 mei 2017 om 15:45

Ho ho, Bon Jovi en FCKDannebrog, het was helemaal niet mijn bedoeling om te doen alsof het Belgische voetbal achterligt op het Nederlandse. Dat jullie met 3 clubs in de kwartfinale stonden getuigt van een veel beter Europees seizoen over het algemeen dan Nederland. Maar ik doelde enkel op wat FCK als eerste zei; dat de Belgische top op een zelfde niveau zit, "omdat ze geïnteresseerd zijn in De Boer." Die conclusie vond ik een beetje vreemd, vandaar mijn reactie :-) overigens wist ik niet dat Van Rhijn bij jullie op de bank zat, dat is nieuw voor mij. Zou wat meer wedstrijden tussen clubs uit Nederland en België leuk vinden. Kunnen we meteen zien welke topclubs beter zijn haha :-)

20 mei 2017 om 16:03

Misverstanden gebeuren wel vaker op het internet jammer genoeg. Daarbij begin ik langzamerhand het Nederlands kwijt te raken.

Tsja, het klinkt inderdaad kort door de bocht als je het zo neerzet. Maar gewoon objectief gekeken over de voorbije seizoenen slaat dit nieuwbericht mij aan als iets zonder precedent.

Enkele jaren geleden werd de Boer nog gelinkt met één en al topclubs, vervolgens ging het mis bij Inter. Op dat moment dacht vrijwel iedereen van ok hij neemt er nu een jaartje tussen uit en dan gewoon een subtopper coachen in Engeland of terug naar Nederland om daar zijn trainer's carrier nieuw leven in te blazen. Het blijft opmerkelijk dat dit soort geruchten nu de ronde doen.

20 mei 2017 om 20:28

Andersom hetzelfde. Spitsen die in België ni overtuigen, worden in Nederland topschutter! Eenmaal terug in België nul.

20 mei 2017 om 21:54

De Belgische top zou in Nederland ook niet misstaan.
Het is alleen jammer dat de ploegen daar onder saai counter voetbal spelen.
Maar als ik gisteren Sint Truiden (als enige Belgische club op kunstgras) tegen Mechelen zie spelen is dat leuk om te zien.

Ik persoonlijk denk dat het helemaal geen verkeerde gedachte zou zijn om de Belgische en Nederlandse competitie samen te voegen.
Zou in alles het niveau omhoog brengen van beide lanen

20 mei 2017 om 23:44

Als je enkel op dat argument van Fckdannebrog reageert, waarom schrijf je dan "als ik zie dat spelers die hier buiten de boot vallen, bij Brugge in de basis staan, zegt dat voor mij genoeg om eerlijk te zijn..." als ik vragen mag?

Hiermee impliceer je duidelijk nog wat anders, vandaar mijn scherpe reactie.

22 mei 2017 om 08:12

Bonjovi,

Wat is er aan de hand met Club Brugge dan dat ze van plan zijn om een nieuwe trainer aan te stellen? Wat is er met Preudhomme?
Gaat het niet zo goed? Ik dacht dat ze toch wel weer bij de absolute top van België behoren?

22 mei 2017 om 08:49

Preud'Homme is toe aan wat rust en daarna wellicht een nieuwe uitdaging. Er wordt gesproken over een sabbatjaar maar ze willen nog niks bevestigen.

22 mei 2017 om 10:13

Dan kan hij mooi bondscoach van Oranje worden. Hij lijkt mij de perfecte bondscoach voor dit Nederlands elftal.

22 mei 2017 om 10:53

Ja. Of hij wacht tot na het WK 2018 want ik denk dat het liedje van Martinez bij Belgie dan uit is.

22 mei 2017 om 18:40

Waarom denk je dat?
Ik denk dat België hoge ogen gaat gooien bij het wk.
Het ek ging niet slecht toch en de spelers hebben nu weer 2 jaar meer ervaring.
Lukaku, Hazard, Mertens, de Bruyne hebben toch een heel goed seizoen achter de rug.
Ik moet zeggen dat ik het Belgisch elftal niet echt heb gevolgd de afgelopen tijd dus weet eigenlijk niet hoe het met het elftal gaat.

20 mei 2017 om 20:59

Ik denk eerlijk gezegd dat het er meer aan ligt dat de reputatie van de Boer enigszins is afgenomen dan dat de allure van de Belgische competitie is toegenomen. Ik zeg niet dat dat laatste perse niet het geval is.
Maar de reputatie van de Boer is zeer zeker afgenomen, dat was in zijn laatste jaar bij Ajax al het geval. Daarvoor waren er veel mooiere clubs (spurs, Liverpool) geïnteresseerd in hem als het Inter Milaan waar hij uiteindelijk maar naar toe ging.

Moet je niet willen. Van kampioenenmaker bij Ajax, een mislukte uitdaging bij een club die toch al gedoemd was te falen en nu dan naar Brugge? Nee, dan zet je precies de verkeerde stap. Neem de route van Koeman na zijn avontuur bij Feyenoord. Southampton, West Ham of zelfs een club uit Spanje die stabiel op het hoogste niveau speelt en wel de financiele middelen heeft om door te groeien. Club Brugge, dat is echt armoe troef ondanks dat de Belgen natuurlijk de laatste tijd wel goed presteren. Als je Club Brugge al goed genoeg vind, dan had je net zo goed bondscoach kunnen worden. Werk je ook met middelmatige spelers en speel je eigenlijk alleen voor een troostprijs.

20 mei 2017 om 17:34

Koeman verdiende die stap door puik werk te leveren bij Feyenoord, terwijl De Boer z'n laatste avontuur uit liep op een fiasco. Op basis van wat zou een club als West Ham / Southampton dan met hem in zee gaan? De Boer moet eerst maar weer eens aantonen te kunnen presteren, want in mijn ogen is hij jarenlang de kampioen van de armoede geweest. Bij 9/10 wedstrijden viel je in slaap als hij aan het roer stond. Vergelijk De Boer nu eens met Bosz en je ziet dat attractief voetbal en presteren gewoon samen gaat. Club Brugge is juist daardoor een goede stap. Zij willen hem graag hebben en De Boer kan zichzelf weer op de kaart zetten. Als hij serieus blijft hopen op een grotere club, zit hij volgend jaar weer lekker thuis op de bank in plaats van in een stadion.

Frank de boer verdiend wel beter vind ik! Ik ben misschien 1 van de weinige maar ik vind juist dat frank het ontzettend goed gedaan heb met ajax hij maakte ze na lange tijd weer kampioen en liet de jeugd doorstromen hij had alleen de pech dat hij elk jaar zijn sterspelers verloor en elk jaar opnieuw moest bouwen. Hij klaagde daar nooit over omdat hij als ajacied het beste met de club voor had. Tuurlijk het voetbal was saai en soms niet om aan te zien maar een ten cate om maar is iemand te noemen werd geen kampioen met mooi voetbal het is natuurlijk ieder zijn voorkeur. Dat bosz nu zoveel talenten kan laten doorstromen naar het 1e zyn oa de verdienste van frank de boer geweest ik vind dat hij door een aantal ajacieden veel te weinig waardering krijg voor het werk wat hij neergezet heeft! Bij inter was het allemaal niet hoe iedereen gehoopt had maar de taal is al iets moeilijks daar het is voor een nederlandse trainer zowiezo moeilijk om te slagen in italy vond het eerder een domme keus dan dat hij het slecht gedaan heeft. Hoop dat hij naar de bundesliga gaat voor een schalke of leverkusen bijv zal het een geweldige trainer zijn

20 mei 2017 om 17:37

In hoeverre is de doorstroom van talenten aan De Boer te danken? Juist de 'grootste' talenten die De Boer door liet stromen, worden door Bosz aan de kant geschoven. Bosz maakt volledig zijn eigen keuzes en overtreft De Boer in alles, behalve het behalen van het kampioenschap. Daarentegen staan ze wel in de EL finale; iets waar De Boer - in mijn ogen omdat het een saaie trainer met weinig lef (in Amsterdam houden ze toch van bravoure?) is - altijd verzaakte. Ajax moet blij zijn dat De Boer weg is en moet hopen dat ze Bosz jarenlang binnenboord kunnen houden.

20 mei 2017 om 19:26

zelfs kampioenschap van de boer was puur armoede. geluk dat maar liefst 4 jaar lang geen enkel ploeg was die een normaal waardig kampioensjaar draaide met 80+ punten. voor die kampioenschappen van de boer en daarna gelukkig de kampioenen gewoon weer 80+ punten.

Zou een goede stap zijn voor de Boer. Na een goede start bij Ajax, toch stil gestaan, zo niet gefaald. Hoewel onder verzachtende omstandigheden kan hij alles beginnende trainer zich ook niet te veel permiteren bij topclubs. De Boer heeft een goede naam door zijn carriére als voetballer en de geboekte resultaten bij Ajax spreken ook voor hem, daar kan hij nu nog van profiteren. Een topclub in België of middenmoot in Duitsland/spanje/engeland zouden andere opties kunnen zijn. Voor hem is het nu zaak, dat hij een solide CV als trainer opvalt, niet één gebaseerd op één club, waar ook nog wel het één en ander op aan te merken is. Voor Cocu/bronckhorst etc gaat binnenkort hetzelfde gelden. In potentie hebben we daarmee een mooie lichting talent volle trainers.

Als spelers als Vormer, van Aken en izquerdo blijven dan is het wel een leuke uitdaging denk ik. Wel moeten ze echt een nieuwe keeper halen...wordt echt niet goed van die Butelle en ze onzekere spel...daarnaast ook teveel blunders gemaakt in mijn ogen

20 mei 2017 om 17:39

Die Ryan die toen naar Valencia gegaan is; is dat geen optie? Die speelt niet bij Valencia en is nu verhuurd aan, ik dacht, een Belgische club. Was altijd een uitstekende sluitpost bij Brugge.

Rare beschrijving van het gezochte profiel. De Boer heeft echt niet het charisma dat zij zoeken.

20 mei 2017 om 17:41

De Boer heeft totaal geen charisma; sterker nog, hij heeft totaal geen uitstraling. Hij straalt precies uit wat hij is als trainer: saai en geen lef. Het zou een mooie klus zijn voor hem om het tegendeel te bewijzen, maar ik denk dat De Boer het gewoon niet gaat redden als trainer voorlopig.

club gaat voor iemand die de competitie kent want het is een vreemde competitie ...soms zie je voetbal van provenciaal niveau en dan zie je die clubs schitteren in europa ...als de boer daarin interesse heeft dan is hij wanhopig

De fout die de Boer maakte was om te denken dat hij een club van Internationale allure kon coachen zonder communicatief sterk te zijn in een andere taal dan in het Nederlands. Hij maakt zelfs in het Nederlands soms de indruk dat hij moeilijk de woorden kan vinden hoe hij zich uit wil drukken. Dat hij eerder Anderlecht afwees was een grote fout. Juist in Belgie kon en kan hij zich verder ontwikkelen als coach. Laten zien dat hij ook in het buitenland kan presteren. Als hij zich wat verder ontwikkelt qua taalgebruik en in andere talen kan hij eventueel wat meer. Anders blijft het bij assistent in het buitenland of eerste coach in Nl/belgie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Club Brugge

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.AA Gent390
Voor de complete stand: Pro League
SpelersPositieW
Verdediger31
Timmy SimonsMiddenvelder30
Ruud VormerMiddenvelder30
Hans VanakenMiddenvelder30
Marvelous NakambaMiddenvelder30
Voor de complete selectie: Clubpagina Club Brugge.

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren