wk2018

‘Arsenal heeft een eigenaar als Roman Abramovich nodig, die wil winnen’

Zaterdag, 20 mei 2017 om 11:41

Met 1,1 miljard euro wilde Alisher Usmanov Arsenal volledig in zijn bezit krijgen. Grootaandeelhouder Stan Kroenke veegde dit bod echter van tafel, waardoor de steenrijke Rus niet de eigenaar van the Gunners wordt. Clubicoon Ian Wright denkt dat Arsenal een dergelijke suikeroom juist goed kan gebruiken.

“Het is goed nieuws dat hij een bod heeft uitgebracht. Er moet iets veranderen. Manager Arsène Wenger moet vervangen worden of er moet iets in het bestuur gebeuren, dat maakt niet uit”, zegt Wright tegenover de BBC. “Op dit moment ziet het er niet goed uit voor de club, er moet iets gebeuren om de club naar een hoger niveau te brengen.”

Wright vergelijkt Usmanov met Roman Abramovich. “Hij is een winnaar. Arsenal heeft een eigenaar nodig als Abramovich, die wil winnen. Ik zou de afgelopen tien jaar wel met Chelsea willen ruilen”, vervolgt de oud-speler van the Gunners. “Waar gaan we spelers vandaan halen? Wie wil er naar Arsenal komen als je ook naar een andere club in Londen kan? Op dit moment is Arsenal geen aantrekkelijke bestemming.”


Poll

Ben jij het met Ian Wright eens?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door hangover96)

Het zal toch niet bij dit bod blijven, je speelt nooit je beste kaarten bij de eerste zet. Na de Fa finale gaat het bestuur om de tafel zitten, dit komt ongetwijfeld ter sprake. Ook een heel goed moment om dit te openbaren, want als de supporters bestuurlijk bloed ruiken kunnen zij daar ook op inspelen.

20 mei 2017 om 11:52

Ik hoop echt dat er wat gaat gebeuren! Ik roep het al sinds het begin; het ontslag van Wenger zal niks waard zijn wanneer Kroenke en zijn marionetten op hun posities blijven.. Kroenke heeft heel het bestuur gevuld met zakenmensen, die puur naar financieel gewin kijken. Dat brengt de club geen sportief succes. Wenger is een van de uitvoerders van het beleid wat Kroenke graag wil zien, dus als alleen Wenger weg zou gaan dan zitten er alsnog 10 (20? 30? 40? Noem maar wat) mensen die het beleid voeren a la Kroenke. Er moeten rigoureuze veranderingen komen, en dat betekent niet alleen Wenger out!

20 mei 2017 om 12:03

Het is niet een kwestie van meer geld - Tottenham en Liverpool hebben met minder geld hun selectie meer versterkt dan Arsenal, en zelfs Chelsea, Bayern, Atletico en Juventus investeerden de afgelopen vier jaar minder, terwijl het gat met Arsenal alleen maar groter is geworden.

Als je een nieuwe eigenaar wilt voor extra geld, dat lost niet veel op met dit transferbeleid. Als je een nieuwe eigenaar wilt die de huidige technische beleidsmakers eruit gooit - dan zeker wel ja.

20 mei 2017 om 12:15

Eerder andersom. Het bestuur zit vol met zakenmensen die een grootaandeelhouder hebben gevonden in Kroenke die zich helemaal niet wilt bemoeien met het beleid en daardoor op dezelfde lijn zitten over wat het belangrijkste is, financieel gewin. Als een type-Abramovic die aandelen in handen hadden gekregen, dan hadden dat soort mensen hun macht kwijtgeraakt. Usmanov probeert al heel lang namelijk de aandelen in handen te krijgen, maar ze kozen voor Kroenke om deze redenen. Niemand denkt met een voetbalhart bij Arsenal, het is een nutteloze voetbalclub geworden zonder ambitie en innovatie op voetballend gebied.

20 mei 2017 om 12:15

Er zijn vele elementen waardoor Chelsea een succes is geworden. Abramovic kwam op een moment dat FFP nog niet bestond dus kon er over 2 seizoenen bijna 1.3 miljard inpompen. Ook had chelsea al een behoorlijke achterban en de weg naar boven was al ingezet voor zijn komst.

Nu met FFP en veel meer rijke ploegen doet geld er minder toe. Iedereen in de PL kan 40 miljoen uitgeven aan een speler. En elke club wil voor een dubbeltje op de eerste rij zitten dus koopt alles wat onder de 20 is en ook maar iets van potentie heeft. Ook het voetbal is veel fysieker geworden waardoor het moeilijker is om die talenten dan ook te brengen. Dus de hele Arsenal filosofie is helaas niet meer vol te houden.

20 mei 2017 om 12:23

Noem mij naïef, maar ik zou Wenger nog wel een jaar willen zien zitten met een andere eigenaar. Ik denk namelijk niet dat Wenger invloed heeft op wat er in het bestuur gebeurd. Ik zie het wel zitten, volgend jaar met de 343 en een aantal goede aankopen! Het zou leuk zijn om een aantal goede aankopen te zien en geen spelers verliezen ook. Als je ziet hoe Sanchez zijn laatste goals vierde kan hij best wel eens blijven evenals Ozil die ook meermaals heeft aangegeven gelukkig te zijn in London en met Wenger.

Cech
Holding
Mustafi
Koscielny
Ox/Bellerin
Xhaka
Bakayoko
Rodriguez
Sanchez
Griezmann
Ozil
20 mei 2017 om 13:07

Ik niet, want er zijn ook dingen die voorkomen waar het bestuur niets mee te maken heeft. Wenger kan spelers niet eens op de juiste plaats zetten. Er zit geen lijn in zijn selectie procedure voor de basis.

20 mei 2017 om 13:10

Dat snap ik niet - het grootste kritiekpunt van iedereen rond Arsenal is dat het bestuur niet ingrijpt en Wenger jaar na jaar door laat gaan met zijn ietwat mislukte transferbeleid, tactieken en niet erg beste fitheid en mentaliteit.

En jouw oplossing is het bestuur wegdoen...en vervangen door een nieuw bestuur dat Wenger ook zijn gang laat gaan?

20 mei 2017 om 13:22

Als de fans van Arsenal hun zin krijgen, dwz Kroenke en metgezellen OUT en ook nog eens Wenger die weggaat heb je totale chaos op de club. Dan moet de club weer vanaf nul beginnen en dat zie ik al helemaal niet zitten. Waar ga je dan beginnen? Waarom zouden spelers willen komen naar een club die in chaos ligt?

Wenger is de enige stabiele factor gebleken binnen Arsenal, nu voor het eerst in 20 jaar geen CL (ik ga niet van een wonder uit) met soms echt middelmatig materiaal en spelers die hem in de steek hebben gelaten (zie deze midseason crisis). Die man heeft Arsenal door zoveel zwaar weer geholpen. Mocht er een reorganisatie aanstaande zijn bij Arsenal, zou ik Wenger als laatste de laan uit sturen. Hij is de continue in het Arsenal waar ik en vele andere fan van zijn geworden. Ik zeg niet dat hij moet blijven zitten totdat hij niet meer is, maar als alles op de schop gaat zou ik op sportief vlak niet te veel risico's nemen en het risico lopen dat het zo gaat als met Manutd...

Daarnaast moet je ook gewoon de conclusie trekken dat het team op een aantal plekken net niet sterk genoeg is. De volgende posities zijn zwak bezet: Linksback, CM, CV, Spits en linksbuiten.
Versterk het team, stel de doelstelling bij van top 4 naar titel pakken en laat het dan maar zien Arsene.

20 mei 2017 om 13:36

Wees blij dat we dan vanaf nul beginnen, want volgens mij zijn we al diep door dd ondergrens...

20 mei 2017 om 14:25

Dat vind ik dus best meevallen. Als ik het in perspectief plaats van de afgelopen 20 jaar, is dit een incident. Wel een incident dat er zat aan te komen, maar nu maar op de blaren zitten en niet te gek doen want anders gaan we wel echt door de ondergrens zakken.

Daarnaast weet ook iedereen dat de PL een loodzware competitie is, het ene jaar wordt je 13e en het andere jaar 1e. Maar de waan van de dag regeert.

Het grote verschil is de mentaliteit binnen de club zelf. Bij Chelsea heerst er een winnaarsmentaliteit door de gehele club sinds de komst van Abrahimovic. Het is ook niet altijd even goed geweest, als je bekijkt hoe medogenloos trainers voorheen aan de kant gezet werden met een "mager" seizoen. Maar het resulteert wel in prijzen en potentiele aankopen weten dat de club gegarandeerd strijd of gaat strijden om prijzen.

20 mei 2017 om 14:26

En dat geldt ook voor de spelers - hoeveel 'potentie' of talent ze hebben, als ze niet presteren worden ze ingeruild voor een betere speler. Ik vermoed dat ze bij Arsenal nooit een Oscar, Cuadrado, Lukaku of De Bruyne hadden verkocht, maar Chelsea deed dat wel en verving ze door betere spelers. Da's niet sympathiek maar wel effectief.

20 mei 2017 om 18:05

Kijk hoeveel die spelers nu waard zijn.... Cuardado staat in de CL finale, de Bruyne 70 mio, Lukaku wordt voor een smak geld cerkocht. Oh en zelfs Arsenal had Oscar voor dat bedrag verkocht.

Niet echt goede voorbeelden

20 mei 2017 om 18:32

Juist wel - door deze spelers duur te verkopen, kon Chelsea met de opbrengst nog betere spelers halen die ze kampioen hebben gemaakt: Kante, Luiz, Pedro, Costa, etc.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Arsenal

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
6.Arsenal6323
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Petr CechKeeper10
Rob HoldingVerdediger10
Sead KolasinacVerdediger10
Héctor BellerínVerdediger10
Nacho MonrealVerdediger10
Mesut ÖzilMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Arsenal.

376 fans
Coach, 68 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 23 juni
Andriy Yarmolenko is opnieuw op de radar van Everton verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren