El Ahmadi hoopt op EL-winst Ajax: ‘Zegt ook iets over onze prestatie’

Zaterdag, 20 mei 2017 om 10:45

Karim El Ahmadi sleepte vorige week het kampioenschap binnen met Feyenoord en is inmiddels uitgefeest. Komende woensdag zal hij met de nodige belangstelling naar de Europa League-finale tussen Ajax en Manchester United gaan kijken. De middenvelder hoopt om meerdere redenen dat de Amsterdammers met de cup terugkeren.

“Dat zou zelfs enorm goed zijn voor het Nederlandse voetbal. Als Ajax van Manchester United wint, zegt dat ook nog eens iets over onze prestatie in de Eredivisie”, zegt El Ahmadi tegen het Algemeen Dagblad. Met Feyenoord beleefde de international van Marokko een bijzondere week. “Ik wist al hoe groot de hunkering van de aanhang was naar die landstitel. Maar toch was het nog groter en intenser dan ik had verwacht.”

“Ik sprak spelers van Heracles die zich echt afvroegen wat er na de 1-0 van Kuyt na veertig seconden allemaal gebeurde in De Kuip”, vervolgt de middenvelder. “Die sfeer, dat was niet te beschrijven. Ik zie ook zo vaak tegenstanders die in hun eigen stadion opendraaien, maar die in De Kuip dat lef niet hebben en voor zekerheid kiezen. In die sfeer voel je gewoon dat het niet meer fout kan gaan.”


Poll

Denk jij dat Feyenoord het volgend seizoen goed gaat doen in de Champions League?


Gerelateerd

97 reacties (laatste reactie door kraai301)

Denk alleen dat Ajax zonder al die Europese wedstrijden kampioen was geworden. Van de 21 verliespunten kwamen er 15 na een Europese wedstrijd. Dat kan je geen toeval noemen. Begrijp mij niet verkeerd, Feyenoord is terecht kampioen. Maar ik had het nog moeten zien als Ajax net zoals Feyenoord al klaar was na de groepfase. Want in Nederland heb je geen twee volwaardige teams zoals bij andere grote clubs in Europa, Europees succes betekent negen van de tien keer dat je op nationaal gebied punten gaat verspelen door vermoeidheid die spelers nog niet gewend zijn.

20 mei 2017 om 10:54

Ajax heeft het in de eerste seizoenshelft laten liggen qua eredivisie. Dat was toen Feyenoord ook gewoon midweeks in de EL speelde.

20 mei 2017 om 10:59

Ajax heeft het op het begin van het seizoen laten liggen. Later in seizoen verspelen clubs altijd wel punten, maar de eerste twee thuiswedstrijden punten verliezen mag en kan gewoon niet. Sinds dien is het altijd een achtervolging geweest.

20 mei 2017 om 10:59

@asroma8. Wat een ontzettende drogreden. Daarnaast heeft Ajax het inderdaad deels laten liggen in de eerste seizoenshelft. En toen verloor het punten rond de voorrondes CL. Wedstrijden die Feyenoord ook al niet had.

20 mei 2017 om 11:00

Ajax had 7 dagen rust voor Groningen-uit. Had dan Excelsior-/PSV-uit gezegd...

20 mei 2017 om 11:07

Ja die voorrondes is inderdaad een verschil, maar bekijk het zo. Feyenoord was in de eerste helft van het seizoen duidelijk beter dan Ajax en toen speelden ze gewoon in Europa. Toen ze eruit lagen en Ajax nog Europees bezig was werd de achterstand van Ajax juist kleiner.
Blijkbaar kon Feyenoord toen dus beter met Europa omgaan aangezien ze juist in de eerste seizoenshelft amper iets lieten liggen (zonder 2de keus op te stellen).

20 mei 2017 om 11:13

Dat lag niet aan de wedstrijden in voorrondes, het kwam doordat Bosz nog zoekende was naar zijn opstelling en spelwijze. Toen liep het gewoon nog niet en speelden Bazoer en Gudelj bijvoorbeeld nog.

20 mei 2017 om 11:16

Het heeft niets met beter met Europa omgaan te maken. Feyenoord heeft het hele seizoen maximaal naar de mogelijkheden gepresteerd. Ajax begon matig, maar is gegroeid durende het seizoen.

20 mei 2017 om 11:42

Die 120 minuten tegen schalke uit hebben echt wel het verschil gemaakt tussen geen kampioen/wel...

20 mei 2017 om 12:28

Goedkoop excuus , Feyenoord speelde 2 dagen voor PSV uit tegen United en won beide wedstrijden

20 mei 2017 om 11:58

Groningen was bijna onmogelijk met Nijhuis die 3 penals en een overtreding op Onana over het hoofd zag, maar ik wil verder geen excuses zoeken bij de scheids. Ik denk eerlijk gezegd dat het niet per se aan Ajax ligt, maar eerder aan het feit dat Feyenoord zoveel heeft gewonnen. Bijna niemand speelt een seizoen foutloos. Er zitten altijd een paar wedstrijden met puntverlies bij. Zowel Feyenoord als Ajax hebben er weinig verloren, alleen Feyenoord net iets minder. Gewoon een prima prestatie van Feyenoord dus.

20 mei 2017 om 11:02

Klopt, zonder daarbij Feyenoord te kort te doen. Ajax heeft met 81 punten in de competitie een ongekende prestatie geleverd. Met 4 extra vCL wedstrijden en 15 wedstrijden EL.

20 mei 2017 om 11:25

Slap excuus. Bij Ajax riepen ze allemaal in koor dat ze kampioen zouden worden omdat Feyenoord sowieso punten zou laten liggen na Ajax - Feyenoord. Is niet gebeurd, 81 is een respectabel aantal en in 6 van de 10 gevallen genoeg voor t kampioenschap. Toevallig had er een team er dit jaar n puntje meer.

20 mei 2017 om 12:58

Uche.. excelsior? .. uche Feyenoord liet inderdaad punten liggen en hadden inderdaad het kampioenschap gewonnen als ze zelf elke wedstrijd zouden winnen. Helaas was de slijtageslag tegen schalke en de korte rust erna genoeg om punten te laten liggen tegen psv. De beste staat uiteindelijk bovenaan, ongeacht wie het is. Maar de uitspraken over feyenoord gaat nog een keer punten verspelen waren dus 100% accuraat.

20 mei 2017 om 13:21

Is wel gebeurt namelijk in de uitwedstrijd bij Excelsior, sterker nog als Ajax na de wedstrijd Ajax-Feyenoord geen punten meer had verloren, was Ajax nu kampioen.

Dus helemaal terecht dat Ajax dat in koor riepen, ze hadden volkomen gelijk.

20 mei 2017 om 13:30

Het is gebeurd, maar toch is Ajax geen kampioen geworden. De rest zijn smoesjes

20 mei 2017 om 15:06

Idd. En ik riep steeds dat beide ploegen punten zouden laten liggen. Dus ik had het gelijkst xD

21 mei 2017 om 18:25

Als mn broer mn vader was...... Schei toch uit allemaal! Feyenoord is kampioen!

20 mei 2017 om 11:26

De poulefase was een b team zowat omdat die simpel was. Dus ga aub geen onzin zitten verkondigen hier. Enkel tegen psv zag je dat ze er last van hadden en die pak je ook niet zomaar...

20 mei 2017 om 12:14

Ajax heeft het laten liggen in het begin van het seizoen. Toen verloren ze in eigen huis van Willem II en speelden ze gelijk tegen Roda JC. Daarna hebben ze een tweede plek gekocht met Ziyech. Als ze Ziyech in de zomerstop meteen hadden gekocht, dan waren ze kampioen geworden.

20 mei 2017 om 13:00

Je bedoelt dat bosz een kampioenswaardig elftal heeft opgebouwd en dat hij door het omgooien van tactiek helaas punten heeft moeten laten liggen waardoor feyenoord nu kampioen is. Maar dat ziyech de ontbrekende schakel was voor bosz en dat met 81 punten je 9 vd 10 keer kampioen wordt? Dat bedoel je neem ik aan?

Wat zegt dat over Feyenoord dan? Helemaal niks. Ajax won een aantal jaar terug van Barcelona, verloor van Utrecht. Zegt dat iets over Utrecht? Nee, ook helemaal niks. Kromme redenatie.

20 mei 2017 om 10:54

Precies ja wou ik net zeggen. Hij bedoelt natuurlijk dat feyenoord kampioen is geworden omdat Ajax zo lang Europees heeft moeten spelen

20 mei 2017 om 10:57

Ook dat vraag ik me af. Feyenoord was gewoon over het geheel gezien stabieler (zeg ik als Ajacied). Ze zijn terecht kampioen alleen zegt de prestatie van Ajax niets over de prestatie van Feyenoord, zoals KEA doet voorkomen.

20 mei 2017 om 10:55

Dat de concurrent ook in topvorm was dit seizoen dat maakt het des te knapper.

20 mei 2017 om 11:00

Ik snap wel wat hij bedoelt, maar het is appels met peren vergelijken. Feyenoords prestatie is niet knapper, omdat Ajax ver komt in Europa. De prestatie van beiden is knap en betekent dat beide teams veel kwaliteit hebben, maar je kunt niet zeggen dat de prestatie van de een beter is, omdat de ander in een andere competitie goed presteert. Als Ajax in de groepsfase was uitgeschakeld zeg je toch ook niet dat het kampioenschap van Feyenoord opeens minder knap is?

20 mei 2017 om 14:31

Dan is het ook knap van cambuur, die hebben de EL finalist uit de beker gegooid.

20 mei 2017 om 11:02

Het zegt dat Feyenoord kampioen is geworden in een jaar waar er meerdere clubs een hoog niveau haalden. Het is dus niet zo dat Feyenoord kampioen werd omdat de rest het liet afweten, maar dat ze gewoon echt de beste waren over het gehele seizoen. Het is knapper om met 80+ punten kampioen te worden waarbij de tegenstander slechts 1 punt minder heeft terwijl die ook nog eens een EL finale haalt, dan dat het is wanneer je met 15 punten verschil kampioen wordt. Want dan weet je dat de rest gewoon niet het niveau haalde.

20 mei 2017 om 13:28

Jawel het geeft aan dat de top in Nederland sterk is en dat het dit jaar nog niet zo eenvoudig was om kampioen te worden. De titel gaat over 34 wedstrijden en als je dan boven Ajax eindigd is dat een goede prestatie, zeker omdat Ajax de druk er tot het einde op hield.

Zo kan je het ook bekijken natuurlijk. Laat de aanhang van beide ploegen trots zijn op hun club zonder nou eens te wijzen naar de ander.

Wat een topvent, Sir El Ahmadi!!! Kijk, hier moeten al die zielepoten eens een voorbeeld aan nemen, denken met een normaal en gezond verstand! En dan heb ik het over beiden kampen, zowel Feyenoorders als Ajaxcieden!

20 mei 2017 om 11:04

Waaraan? Niemand snapt zijn uitspraak anders hier en er wordt nog vollop gespeculeerd wat hij nou eigenlijk precies zegt. Misschien kun jij even uitleggen wat hij precies bedoel?

20 mei 2017 om 11:06

Uhh, dat winst van Ajax goed is voor het Nederlands voetbal?

20 mei 2017 om 11:10

Ja ok dat snapt iedereen maar wat zegt dat over de prestatie van Feyenoord. Naar mijn idee weinig.

20 mei 2017 om 11:19

Dat Feyenoord kampioen kan worden met een team in de competitie die een Europese titel wint, & dus ook een heel hoog niveau heeft gehaald. Echt, ik ben Ajacied, maar wat El Ahmadi hier probeert te zeggen is niet zo moeilijk te begrijpen hoor.

20 mei 2017 om 11:23

Alleen zien mensen het weer als een sneer Inke, jammer die mentaliteit. Het is ook lastig om zuiver te redeneren als je 24/7 met een agenda rondloopt.

20 mei 2017 om 11:32

Ik zie totaal geen sneer hou toch is op. Ik vind het 1 gewoon niet echt met het ander te maken hebben kan toch? Gewoon verder een sympathieke reactie van hem. Ik vind het gewoon een warrig verhaal maar misschien komt dat ook wel door vz. Hebben ze weer flink zitten knippen en plakken

21 mei 2017 om 04:18

Is toch niet zo moeilijk te begrijpen? Ajax was dit seizoen sterk. Dusss, is lastiger om kampioen te worden dan als Ajax 10 punten minder had behaald. Simpel en duidelijk.

Beide clubs kunnen trots zijn op hun prestaties. Jammer dat de supportersgroepen dan moeten bepalen wiens prijs nu de mooiste is. Het is net alsof je basisschoolkinderen hoort schreeuwen over wiens nieuwe fiets nu het mooiste is...

20 mei 2017 om 12:24

Het is gewoon allebei prachtig. Ik ga lekker juichen voor Ajax. En welke prijs knapper is doet er echt niet toe. Voor allebei valt wat te zeggen, maar beide ontwikkelingen zijn goed voor het NL voetbal

Over het hele jaar heeft Feyenoord het beste gepresteerd en is het natuurlijk terecht kampioen. Maar sinds Bosz Ajax aan het voetballen heeft gekregen, is Ajax de beste team van Nederland. Ajax heeft ook de meeste punten behaald in de tweede seizoenshelft, zelfs met de extra Europese wedstrijden.

20 mei 2017 om 12:20

Maar je speelt 34 wedstrijden, geen 17. Ajax heeft niet het beste team van Nederland, dat heeft Feyenoord. Die zijn afgelopen seizoen kampioen geworden..

21 mei 2017 om 01:46

Daarom zegt hij ook "sinds" man voor je niet zo snel op je teentjes getrapt!

Laat mij dan maar een azijnzeiker of misgunner zijn (is niet zo maar a la), maar ik hoop in het belang van Feyenoord dat Ajax niet wint. Die paar miljoen die dat ons zou kosten zijn veel belangrijker voor ons dan die paar punten op de Europese ranglijst. Ik zeg eerlijk dat ik niet ga juichen voor Ajax. Dat heeft niets met misgunnen tegen maken, maar juist met de eigen club. Al zou ik er ook geen traan om laten als ze het wel redden.

20 mei 2017 om 12:03

Ik kan je redenatie wel volgen en daar is in principe niets mis mee, ook al gun ik het als Feyenoorder Ajax wel van harte. Bedenk ook, het was in de vorige eeuw dat ze voor het laatst een Europese finale/prijs haalde, een hele generatie fans die dat nog nooit heeft meegemaakt, voor hen zou het ook gewoon gaaf zijn zoiets mee te maken.

Ik heb toen de finale van 2002 met mijn voetbalteam gekeken waar ook drie vak 410'ers bij waren (dat was toen volgens mij net 'ontstaan', zij gingen (en gaan) in ieder geval prat op het feit dat zij aan de wieg ervan hebben gestaan). Die hebben de hele avond zuur in het hoekje zitten mokken, eentje ging zelfs helemaal gefrustreerd naar huis bij de 3-1 van Tomasson (hij was nog heel erg gaan juichen bij de 2-1 van Amoruso). Het was zo'n ontzettend treurige vertoning, zelfs de andere ajacieden lachte hen keihard uit, zo sneu zag het eruit. Ik heb me toen voorgenomen dat, mocht ik ooit nog eens in hun positie komen, dat ik dan nooit tegen het Nederlandse team ging juichen. Wij hebben die avond een topavond gehad in 2002, met het hele team dronken geworden en ajacieden zien juichen om een prijs van Feyenoord. Die drie droeftoeters hebben een helse avond gehad, niet alleen won de concurrent een prachtige prijs, ook werden ze bespot en belachelijk gemaakt door de andere ajaxfans in mijn team. En nog jaren later wordt die avond aangehaald en vallen zij stil, na 15 jaar weten ze zich nog steeds geen houding te geven.

Die paar miljoenen zijn welkom, maar ik kijk voetbal ook vanuit liefhebberij en heel erg rekening houden met de gevolgen voor de financiën doet daar voor mij toch een beetje afbreuk aan. Ajax is toch vele malen rijker dan wij, al houden we 10 miljoen meer over na woensdag, dan nog is het gat met Ajax tientallen miljoenen. En dat gat is dit seizoen geen bezwaar gebleken om toch de hele competitie soeverein aan kop te gaan. Daar houd ik me liever aan vast dan Ajax die winst te misgunnen. Bovendien is Manchester United ook een verachtelijk team, zeker met Mourinho als trainer, hen een overwinning misgunnen is nooit verkeerd .

20 mei 2017 om 12:07

Korte termijn gedachte om aan die paar miljoenen te denken. Precies dat korte termijn denken heeft Feyenoord in de financiële problemen gebracht. Met 2 CL plekken heb je meer kans op Duurzaam succes bij Feyenoord en meer geld in de gehele competitie.

20 mei 2017 om 12:21

Ik zie niet zo in waarom Feyenoord meer succes kan halen als Ajax ook in de CL uitkomt. Met een paar miljoen extra zie ik dat wel. Verder, puur over het coefficientir verhaal. Wat is beter voor het NL'S voetbal. Winst EL + CL of 2e plek EL + CL dmv vCL?

20 mei 2017 om 12:30

Hoe het doorwerkt op de coëfficiënten weet ik niet, maar maakt het heel veel uit? Het zou me niet verbazen als we die 4 miljoen ook wel terugpakken op transfers als Ajax wint. Ze zullen voor de spelers van Ajax belachelijke bedragen moeten neerleggen, als je dan komt voor Kongolo, Vilhena of Karsdorp betaal je bij de kampioen natuurlijk minstens zo'n bedrag. Voor de oudere spelers zullen we minder vangen, maar als Ajax 30 miljoen vraagt voor Dolberg of Sanchez, dan gaan die drie spelers van Feyenoord echt niet voor onder de twintig miljoen weg natuurlijk.

Uiteindelijk voel ik me als Feyenoorder ook wel heel erg in de positie om Ajax de Europa League te gunnen. We hebben een prachtig seizoen gehad man, vanaf dag 1 aan kop, zelden vertoond. Geleid door Giovanni van Bronckhorst, een grote voetballer en een clubicoon. De aanvoerder zo'n ander clubicoon, die bovendien in zijn laatste wedstrijd de kampioenswedstrijd speelt én een hattrick maakt. We hebben de meeste goals gemaakt, we hebben de topscorer, we hebben geen spelers die uit het contract nu lopen en de financiële malaise ligt achter ons. Kortom, het kon niet beter voor ons, dan kunnen we Ajax toch wel die Europa League gunnen? Zo voelt het voor mij tenminste, we hebben ze in de competitie het hele seizoen op afstand gehouden, dan mogen ze deze prijs wel winnen hoor. Maar ik vermoed dat ik er anders in had gestaan als vorige week zondag Ajax kampioen was geworden, zo eerlijk moet ik ook zijn. Op dit moment kan het gewoon niet beter voor ons, dan mogen ze in Amsterdam ook wel een feestje vieren hoor.

20 mei 2017 om 18:34

Ik ben niet zo van het gegun, het maakt mij geen snars uit of Ajax nou die EL pakt of niet. Wij zijn kampioen, dat is het enige wat voor mij telt.

Ajax heeft 2x de begroting dan Feyenoord. Mag niet vergeten worden

20 mei 2017 om 12:22

Volgens mij is dat verschil kleiner

20 mei 2017 om 12:34

Het is kleiner, volgens het Financieel Dagblad 59 miljoen om 80 miljoen. Maar de begrotingen zeggen ook weer niet alles. Ajax kan op de transfermarkt veel meer uitgeven dan het dubbele van Feyenoord, en bovendien hebben ze twee volledige selecties onder contract staan met Jong Ajax erbij, dat is ook iets wat Feyenoord niet heeft. Ik meen dat Neres en Ziyech afgelopen jaar meer hebben gekost dan alle transfers van Feyenoord bij elkaar opgeteld de afgelopen 10 jaar. Om maar even het financiële gat aan te geven. En dan is die Neres nog voornamelijk bankzitter. Zo bekeken zijn de verschillen financieel immens, maar dat geldt uiteindelijk ook voor Ajax en Manchester United.

20 mei 2017 om 13:06

Ziyech en Neres hebben beide evenveel gekost als alle aanwinsten van Feyenoord bij elkaar over de afgelopen 3 seizoenen, alsnog een groot verschil maar minder dan 10 jaar het is het eerste jaar dat de verhoudingen zo scheef liggen. Neemt niet weg dat het natuurlijk een puike prestatie blijft, Feyenoord is de verdiende kampioen! El ahmadi heeft een punt al blijft het knap van Feyenoord of Ajax nu wint of niet! Hopelijk houden beide teams hun spelers bij elkaar en kunnen we wat laten zien in Europa volgend jaar! En hopelijk weer zo'n spannende competitie met hopelijk een andere winnaar!

20 mei 2017 om 13:30

Ja ik heb het nog even nageteld, als je het totaalbedrag van alle transfers van Ajax dit jaar vergelijkt met die van Feyenoord de afgelopen 8 jaar moet je terug tot aan de transfer van El Ahmadi om Feyenoord het bedrag dat Ajax dit jaar uitgaf te laten overschrijden. Let wel, dat is de transfer van El Ahmadi van Twente naar Feyenoord, in de zomer van 2008, dezelfde zomer dat we Rob van Dijk kochten (inmiddels 48 jaar) en we Jon Dahl Tomasson terughaalde van Villareal (inmiddels al 6 jaar met pensioen en al 4 trainersklussen verder). Bizar eigenlijk als je het zo bekijkt.

Overigens liggen de verschillen al tijden ver uit elkaar hoor, in 2010/2011 en 2011/2012 gaf Feyenoord in totaal 2 ton uit aan transfers. Ajax in diezelfde periode 18.2 miljoen. Dat is dus 18 miljoen meer. Vergeleken met dit seizoen (35.5 miljoen) is dat niet indrukwekkend, zeker over twee seizoenen, maar vergeleken met Feyenoord is het verschil absurd.

Ik ben het volledig met El Ahmadi eens, hoop heel erg dat Ajax wint woensdag. Goed voor het Nederlandse voetbal en het geeft de titel van Feyenoord nog extra cachet als we het hele seizoen de Europa League winnaar achter ons hebben gehouden. Ik hoop dat Ajax ook de rust kan bewaren voor woensdag, ze worden steeds meer omhoog geschreven in de media, en dat kan weleens gevaarlijk worden. Uiteindelijk speel je wel tegen een team dat veel meer kan uitgeven aan transfers en aan salarissen, en dan ben je op voorhand de underdog. Maar goed, de eredivisiewinnaar heeft wel aangetoond dat geld niet de beslissende factor is , al is het verschil tussen Ajax en Feyenoord natuurlijk veel kleiner dan dat tussen Manchester en Ajax. Maar goed, Feyenoord heeft dit seizoen ook Manchester United verslagen, dus ook daar kan Ajax hoop uit putten. Erg benieuwd naar woensdag dus, kan Ajax het huzarenstukje van 15 september herhalen? Laten we het hopen!

Hij heeft gelijk. Dat gezeur over dei 4 miljoen die het Feyenoord zou kosten... Dat slaat nergens op. Als Ajax wel wint betekent dat dat uiteindelijk de kampioen van de eredivisie weer rechtstreeks de Champions League in gaat, dus daar kan Feyenoord misschien wel veel meer van profiteren dan die 4 miljoen. Ook krijgt het Nederlands voetbal weer veel meer aanzien, waardoor spelers voor hogere bedragen verkocht kunnen worden.

20 mei 2017 om 12:19

Spelers willen altijd winnen, ongeacht de financiële gebeurtenissen. Kijk maar naar Utrecht. Die moesten verliezen om 7 en een half ton extra te beuren.
EL winst is overigens alleen goed voor Ajax zelf. Feyenoord zal spelers echt niet voor meer kunnen verkopen, als Ajax toevallig de EL wint. Zoveel stelt de EL ook niet voor. Een beetje best of the rest. Top 16 CL is namelijk beter, dus dan zou Ajax afgelopen zomer geprofiteerd hebben van Psv's succes. Lijkt me sterk.

20 mei 2017 om 12:38

EL winst is niet alleen voor Ajax goed. Wat dacht je van de coefficienten die worden binnengehaald? Het is precies zoals mayarood zegt, hierdoor kan de kampioen van 2018/19 mede weer de groepsfase CL in, zonder voorrondes. Stel dat dat PSV is of Feyenoord, dan profiteren zij toch mee?

Dat de bedragen hoger worden, gaat niet op voor andere ploegen. Dat geldt inderdaad alleen voor Ajax. Maar om te zeggen dat de EL winst alleen goed is voor Ajax zelf, slaat nergens op.

20 mei 2017 om 13:18

PSV heeft gewoon slecht gespeeld in de de Champions Leage tegen Atletico. Als Ajax de EL wint dan is die prestatie uiteraard veel knapper dan met hangen en wurgen een keer doorstoten in de Champions League. Niet vergeten dat PSV in de laatste wedstrijd van de poule fase 12 minuten voor het einde gewoon was uitgeschakeld.

Hé! Dat noem ik nou mee willen liften op de Europese prestaties van Ajax. Zoiets kan je alleen zeggen als je ook op Europees niveau hebt gepresteerd en in de onderlinge wedstrijden duidelijk het verschil maakte maar bij beide is het tegendeel waar. Dit zijn scoreborduitspraken die iedereen van buiten Europa niet serieus zal nemen.

20 mei 2017 om 13:16

Onderlinge wedstrijden doen er niet echt toe als je het hele seizoen aan kop staat natuurlijk, die zijn op zijn best een troost voor Ajax. En je zegt buiten Europa, wie maalt daar nou om joh, kan het verrotten was ze in de VS of in Fiji van de huidige prestaties van Ajax en Feyenoord vinden.

Ik denk dat ze zelfs binnen Europa nauwelijks malen om de eredivisie of zelfs de Europa League. Er zijn genoeg jaren geweest dat ik de finale miste omdat ik niet eens wist dat hij op die dag werd gevoetbald. En als je mij gaat vragen om de laatste tien winnaars op te noemen kom ik ook niet verder dan Sevilla een paar keer, Zenit en Chelsea. Maar de rest zou ik toch echt moeten opzoeken, en ik zit doorgaans redelijk in de cijfers. Oh ja, Porto heeft 'm ook een keer gewonnen, maar kan ook best al langer dan 10 jaar terug zijn. De prijs heeft wel extra status gekregen nu je er Champions League voetbal mee kan halen, en zeker voor ons is het gewoon een absolute hoofdprijs, maar of ze er buiten Europa echt van wakker liggen. Ik hoop het, maar ik betwijfel het.

20 mei 2017 om 14:44

Kun je eerlijk de laatste 10 champions league winnaars opnoemen dan? Ik namelijk niet. Wil toch ook niet zeggen dat de champions league niks voorstelt.

20 mei 2017 om 14:59

Nou, daar kom ik een heel aardig end mee, al zullen er vast een paar mis gaan. Maar je kent de finales natuurlijk nog wel grotendeels, wie de nummer twee was en hoe de wedstrijd verloopt. Ik heb net even gekeken bij de Europa league en de nummers twee, Braga, Fulham, Dnipropetrovsk, Benfica (2x), Bilbao en dan Liverpool, ik kan me die finales echt niet of nauwelijks meer herinneren gewoon. Terwijl het voor een aantal van deze clubs de grootste prijs in hun historie had kunnen zijn. Dat gevoel had ik ook na 2002, je voelt je als Feyenoorder de koning van Europa, maar op vakantie bleken er toch verdomd weinig mensen te zijn die de wedstrijd hadden gezien. Dat maakt de prijs niet minder natuurlijk, en al helemaal niet voor Nederlandse teams, want wat Ajax laat ziet is een wereldprestatie.

Ik lees vanuit Manchesterhoek ook heel veel verhalen over hoe belangrijk deze wedstrijd is, maar vaak wel met de opmerking dat winnen toegang tot de Champions League betekent. Maar goed, dit was ook al zo in 2002, toen ging Inter zogenaamd volledig voor de Serie A (die ze niet wonnen) en lieten ze volgens sommigen de halve finale Uefa cup lopen. Ik denk dat uiteindelijk elk team in die fase van de beker gewoon wil winnen en dat het hooguit smoesjes zijn.

Kan zo weinig met dingen als: 'Als Ajax niet zo slecht aan het seizoen begon waren ze kampioen'. Ja, maar zo kunnen we ook zeggen als Feyenoord van Sparta, Gae en Excelsior won hadden ze een nog grotere voorsprong. Ajax heeft prima gepresteerd, maar Feyenoord gewoon beter. Zo makkelijk om dan alleen naar de eerste paar wedstrijden te wijzen.

20 mei 2017 om 14:45

Ja en nee. Ik bedoel Feyenoord is kampioen, knap en verdiend. Maar als je ziet wat voor ontwikkeling Ajax doorgemaakt heeft, dan is dat toch ook zeer zeker bewonderingswaardig.

20 mei 2017 om 15:00

Feyenoord is terecht kampioen. Maar niet beter dan Ajax. Dan hadden ze twee keer van Ajax moeten winnen en met zes punten of meer verschil kampioen moeten worden.

Vind het wel erg komisch om te lezen hoe enkele Ajacieden zich hier in allemaal bochten wringen om toch maar uit te komen op dat Ajax eigenlijk kampioen had moeten worden. Feyenoord is kampioen en dat is verdiend, aangezien zij de meeste punten hebben gehaald en daarmee klaar. Volgend seizoen weer een kans

20 mei 2017 om 14:46

Als Ajax-supporter vind je dat je club altijd kampioen moet worden. Ik snap niet waarom dat verschillend zou moeten zijn als Feyenoord een keer kampioen wordt.

Het zegt zeker wat over Feyenoord. Ze hebben een puike prestatie geleverd met veel punten. Natuurlijk is dit Ajax 8 van de 10 keer sterker en had Ajax meer punten gehad als ze geen EL hadden gespeeld. Maar Feyenoord, heeft PSV, AZ, en FC Utrecht (nummers drie tot en met vijf) terecht verslagen.

Misschien moeten we eens stoppen om beide clubs met elkaar te vergelijken op sportief niveau. Het is gewoon niet logisch, ligt gewoon echt duidelijk uit elkaar. Feyenoord laat zich incidenteel aan de top zien, Ajax is daar structureel. Tuurlijk, Rotterdam is een grote stad, Feyenoord won de eerste Europese prijs in Nederland maar de club is nu eenmaal niet zo ingericht dat men keer op keer en structureel aan de top meedoet. Hoeveel landskampioenschappen hebben ze nu in al die jaren eredivisie? Ze liggen op dit moment mijlenver achter op Ajax en Psv. Zie ze meer als een AZ die als het mee zit eens in de zoveel tijd kampioen kan worden.

Terecht opgemerkt door Karim. Zegt wel iets dat je boven de EL finalist bent geëindigd.
Daarnaast in de wedstrijd in de Kuip ook een uur lang de baas tegen deze ploeg. Door 1 slippertje van vd Heide scoorde ajax tegen de verhouding in de 0-1 terwijl het al 3-0 had moeten en kunnen staan!
Ik denk dat in de Kuip Feyenoord gewoon de sterkste is in de eredivisie. In de uitwedstrijden missen ze net die kwaliteit om voetballend een tegenstander makkelijk te verslaan. Zoals Toornstra er in de Kuip wel 12 kan inleggen, maar buiten de Kuip 0. Dat zegt genoeg denk ik.
Met een Lens zie ik wel meer snelheid komen om met name in uitwedstrijden eerder te kunnen scoren. Berghuis en Elia en Jorgensen zijn de snelsten niet. Met Kongolo centraal naast Botteghin en een snelle nieuwe linksback zie ik ook de doelpunten niet zo snel vallen zoals uit tegen Pec, Gae, Sparta en Excelsior. Zomaar 11 punten weggegeven tegen de zwakste clubs. Daar liggen de verbeterpunten voor Gio.

Allereerst, ik ben een ajacied in hart en nieren. Vindt het verschrikkelijk dat ze geen kampioen zijn, maar dat betekent niet dat Feyenoord het niet verdient. Het team, kut, van bronckhorst hebben hun beste beentje voortgezet om kosten wat het kost geen punten te verspelen (dat hebben ze in theorie goed gedaan). Ajax heeft een knappe prestatie geleverd in de eredivisie (helaas) hebben ze het net niet gered, daarentegen hebben ze wel een ongelooflijke prestatie ongeacht ze winnen of niet, in Europa geleverd, wat nog een lange tijd gehoord zal worden zowel in Nederland als in het buitenland. Goed seizoen voor beide clubs en beide een geweldige verdienste. Maar nu eens zien of ze het vast kunnen houden, want dat hoort er ook bij. Je ziet het bij psv goede prestatie in CL, kampioen eredivisie, en wat presteren ze dit jaar met nagenoeg hetzelfde team? 23x niks. Ik ben benieuwd hoe feyenoord het in de CL gaat doen en of ze nogsteeds mee kunnen strijden voor het kampioenschap in de eredivisie, bij ajax maak ik mijn daar geen zorgen over.

21 mei 2017 om 17:34

Kuyt *

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

90 fans
Middenvelder, 33 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Feyenoord 31 2 2 0
2016/2017 Feyenoord 30 5 8 0
2015/2016 Feyenoord 32 1 8 0
2014/2015 Feyenoord 31 2 5 0
2014/2015 Aston Villa 0 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Elia: ‘Bij sc Heerenveen waren ze al blij als hij één goede actie had’

Eljero Elia kan deels wel verklaren waarom Feyenoord het succes van 2016/17, waarbij de landstitel werd veroverd, geen vervolg kon geven. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst won afgelopen seizoen...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 23 mei
Het is een kwestie van tijd voordat Unai Emery wordt gepresenteerd als manager van Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren