Overmars wil succeselftal Ajax bij elkaar houden: ‘Ik vertrouw erop’

Zaterdag, 20 mei 2017 om 07:00

Het succes van Ajax in de Europa League heeft ook een keerzijde. Technisch directeur Marc Overmars staat voor de haast onmogelijke taak om de huidige selectie bij elkaar te houden, om de volgende stap te zetten. Ajax hoopt op succes in de Champions League en wanneer komende zomer veel spelers vertrekken uit Amsterdam, doet de club weer een stap achteruit. Overmars gaat er naar eigen zeggen alles aan doen om de huidige selectie bij elkaar te houden.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat de huidige Ajax-selectie komende zomer intact blijft?


Gerelateerd

71 reacties (laatste reactie door fortress)

Ik hoop ook zeker dat het hem lukt, al zal hij daar nog wel een paar contracten voor moeten upgraden.

20 mei 2017 om 10:30

Hulde voor zijn werkwijze. Hulde voor de rust die er mede onder zijn leiding en die van Van der Sar bij Ajax heerste. Ze hebben Ajax weer opgebouwd en zoals ergens anders al aangegeven iedereen praat weer over deze mooie club. Zo zie je maar weer; geduld is een schone zaak. Vele mensen, ook op dit forum wilde Marc Netto weg hebben. Zie hier zijn ongelijk. Hij verlengt die andere contracten ook wel, dat gaat hem prima af.

Heeft Dennis Bergkamp echt een CL finale gespeeld? Ik herinner mij dat hij op de bank werd gehouden bij Arsenal in een CL finale...

20 mei 2017 om 07:26

Volgens Wikipedia heeft hij in ieder geval 3 Europese finales gewonnen. Hij zal er toch wel in 1 gespeeld hebben?

20 mei 2017 om 07:48

Dat waren wel finales, maar geen CL finales. Overmars doet een beetje aan geschiedvervalsing!

20 mei 2017 om 08:38

Met Ajax tegen Torino, alleen was hij toen ziek in de tweede wedstrijd. Met Inter 2 x tegen Salzburg.

Ik zou het raar en zeer jammer vinden als Ziyech, Sanchez, Dolberg al na een goed seizoen vertrekken bij Ajax. Klaassen zou ik wel begrijpen. Veltman of Tete zie ik ook vertrekken. Ajax moet echter alles eraan doen om de eerste 3 genoemde spelers te behouden. Dat zou ook nog moeten lukken, gezien hun doorlopende contracten.

20 mei 2017 om 07:50

Ik denk dat met name Sanchez nu al naar de absolute top kan. Dus als Barcelona komt, dan gaat hij gewoon. Die kans laat je echt niet lopen, want je weet nooit of die categorie clubs een jaar later nog komt.

20 mei 2017 om 09:02

Dat denk ik juist niet. Sanchez maakt ook nog wel veel fouten die fataal zijn op top niveau. Een of twee jaar extra bij Ajax zal hem nog beter maken.

20 mei 2017 om 10:47

Voor zijn ontwikkeling is het echt veel beter om te blijven. Financieel is het natuurlijk wel extreem aantrekkelijk.

20 mei 2017 om 11:15

@edogillissen

Je schrijft: "ik denk dat met name Sanchez nu al naar de absolute top kan. Dus als Barcelona komt, dan gaat hij gewoon. Die kans laat je echt niet lopen, want je weet nooit of die categorie clubs een jaar later nog komt".

Die kans had hij vorig jaar ook en toch heeft hij toen voor Ajax gekozen. Hij heeft toen derhalve een keuze met zijn hoofd gemaakt en ik ben benieuwd waarom jij denkt dat hij dat nu anders zou doen. Hij is 20 jaar en heeft bij Ajax de komende jaren en zo goed als gegarandeerde basisplaats. Bij Barcelona moet hij dat nog maar afwachten. Als hij nog 2 of 3 jaar bij Ajax blijft, kan hij zich verder ontwikkelen en is hij nog maar 22 of 23 jaar als hij de stap gaat maken, terwijl de kans op een basisplaats naarmate hij ouder wordt en meer ervaring opdoet, natuurlijk veel kansrijker. Ik vind een vertrek van Sanchez gezien zijn razendsnelle ontwikkeling ook niet geheel ondenkbaar, maar jij doet alsof een vertrek al bij voorbaat vast staat en daar geloof ik dus niet in.

23 mei 2017 om 23:46

Als clubs als Barcelona nu al na een paar wedstrijden van Sanchez in de Europa league veel geld voor hem willen neertellen dan waarom zouden ze het volgend jaar niet doen als Sanchez met Ajax de Champions League in gaat dan ? Lijkt me dat hij alleen maar nog meer waard word en dat hij zoals Ajax als zichzelf een plezier doet door op z'n minst nog een jaar te blijven. Voor hem om op het hoogste niveau naam te maken en te zorgen dat hij als topaankoop bij een topclub binnenkomt en niet als een soort Traore die voor de breedte word gehaald en dan in 1 seizoen 4 wedstrijden mag meedoen. Voor Ajax omdat ze dan nog meer geld voor hem vangen als hij het ook in de Champions league laat zien. Blijven dus !!!

20 mei 2017 om 08:06

Ik hoop echt voor jullie dat Veltman vertrekt en geen Tete.

20 mei 2017 om 08:54

Ik hoop dat Veltman blijft, ideale aanvoerder volgend jaar als Klaassen weg is.

20 mei 2017 om 09:37

Ik hoop ook dat hij blijft, al moet hij slimmere overtredingen gaan maken.
In de EL liep hij tegen veel stomme kaarten aan, onze aanvoerder Klaassen trouwens ook..

20 mei 2017 om 10:22

Ach dat doen ze allemaal al, het hele Europese seizoen. Ajax staat met kop 'bovenaan' het disciplinaire klassement. Ze maakten minimaal 25% meer overtredingen dan de rest en kregen al 45 keer geel en 4 rood. Dat zijn ruim 50% meer gele kaarten dan nummer 2 op de kaartenlijst, Anderlecht, die met 29 keer geel en 0 rood volgt.

20 mei 2017 om 11:32

Het maakt niet uit hoe je het doet, zolang het maar werkt . Als kaarten pakken the way to the final is, dan mogen we wat mij betreft iedere wedstrijd eindigen met 3 man.

20 mei 2017 om 13:45

@spandoek.. Dat zijn wel interessante stats. Zeker omdat je Ajax niet snel als een schopploeg ziet en het daarom niet opvalt. Ik denk dat die overtredingen ook een resultaat zijn van hun pressievoetbal waarbij ze steeds binnen een paar seconden de bal weer proberen af te pakken. Dan maak je al snel een kleine overtreding. Daarnaast heb je overigens ook de gewoon de lompe overtredingen van Veltman en (vorige week) Viergever.

24 mei 2017 om 00:12

Als je een paar wedstrijden achter elkaar een schijts treft die bij duels tussen echte mannen als een mietje fluit, dan zit je zo aan dat aantal gele en rode kaarten ja. Het beeld van Ajax als schopploeg past inderdaad niet, omdat je er vanuit gaat dat de ploeg die het meeste balbezit heeft en veel aanvalt weinig hoeft te verdedigen. Dat is vaak ook het geval alleen het gevaar van zover van je doel verdedigen is dat je dus die paar keer dat er een muis door heen glipt vaak aan de noodrem moet trekke. Dat noemt men een professionele overtreding, omdat je als speler de kans dat daar een doelpunt uit voort zou komen groot achtte en dan liever een kaart incasseert voor je ploeg dan een doelpunt. De overtredingen van Veltman en Viergever warem overigens niks professioneels aan hoor. Die waren gewoon oliedom en ze hebben geluk dat die 10 man die overbleven op het velt intelligent genoeg waren om het gemis van die ene speler met elkaar op te vangen en alsnog een ronde verder te komen. Bosz kan tegen manchester liever gelijk met 3-4-3 beginnen dan wachten totdat Veltman vroegtijdig onder de douche moet, omdat hij een Mancunians tegen de reclameborden aan heeft geschopt.

20 mei 2017 om 08:39

Sanchez heeft zelf al gezegd dat hij nog genoeg kan leren bij Ajax en niet weg wil.
Dolberg heeft gezegd dat hij nog geen constant seizoen heeft gedraaid en niet per sé weg hoeft.

Het ligt allemaal aan de finale als die wint of verliest. Iedereen wil blijven als je CL speelt volgend seizoen en kampioen worden. Zelfs Klaassen zal blijven!!!

20 mei 2017 om 08:55

Ik denk dat je nu onderschat wat een verdubbeling van salaris met mensen doet

20 mei 2017 om 10:29

@milkman

Je schrijft: "ik denk dat je nu onderschat wat een verdubbeling van salaris met mensen doet".

Ik denk juist dat jij dat overschat. Zodra de grote talenten van Ajax weg willen vanwege het geld, zijn ze vertrokken omdat ze allemaal in de belangstelling van grote clubs staan en de Nederlandse salarissen zelfs bij een verdubbeling nog ver achterblijven bij wat men daar betaalt. Dat is zelfs bruto al zo en omdat het Nederlandse fiscale klimaat veel ongunstiger voor een grootverdiener is dan dat in de meeste andere landen, is het verschil dat ze netto in handen krijgen, helemaal gigantisch groot. Een verdubbeling van het salaris levert derhalve nauwelijks iets op omdat dat een speler er niet van zal weerhouden om de overstap naar een grotere competitie te maken. Ze hebben gekozen voor Ajax vanwege de sportieve kansen die Ajax een talent kan bieden en zijn zodra ze zijn uitgeleerd, sowieso weg. En niet alleen vanwege het geld. Zelfs als Ajax een verdriedubbeling zou (kunnen) bieden. Maar Ajax kan de salarissen natuurlijk helemaal niet verdubbelen met een begroting waarin er nu al net zoveel uit gaat als dat er binnen komt. Dan gaat de club binnen de kortste keren Twente achterna. Daar komt ook nog eens bij dat de lastendruk bij de hoogste inkomens 52% is en het derhalve vooral de fiscus is die van een dergelijke salarisverhoging profiteert.

Geef de grote jongens die een klapper kunnen maken een blijfbonus van 5 miljoen als ze nog 2 jaar blijven.

Salarisverhoging is niet mogelijk met het huidige Ajax plafond maar een bonus wel.

Op deze manier pakken die jongens wat ze verdienen en hoeft Ajax geen vervangers van tientallen miljoenen te halen.

20 mei 2017 om 07:56

Waarom die bonus? Ze hebben een contract dus ze kunnen niet weg. Alleen een bonus geven bij verlenging!

20 mei 2017 om 08:40

Contract is contract. Zo werkt het in Duitsland. Spelers en zaakwaarnemers zijn eerst blij met de zekerheid van een langdurige verbintenis en willen hier vervolgens vanaf wanneer het hun uitkomt.

20 mei 2017 om 08:56

@falcao Tja dat werkt 2 kanten op. Als een speler voor 4 jaar tekent, netjes z'n contract uitdient en weggaat wordt dat doorgaans niet op prijs gesteld. Als iemand voor 4 jaar tekent en tegenvalt snappen mensen niet dat zo'n speler geen salaris inlevert om ergens anders aan speeltijd te komen.

20 mei 2017 om 10:07

Kijk dan ook even naar het gemiddelde salaris bij een Bundesliga club. Daar ligt het gemiddelde salaris bijna 7 keer zo hoog. Alleen in de PL zijn de salarissen hoger dus wat hebben die spelers te klagen, helemaal niets dus! Kijk je kan ook is naar de visie van Nederlandse clubs kijken die halen spelers als stap naar het buitenland voordat ze die handtekening zetten denken ze al aan de vervolgstap. Zo werkt het gewoon in Nederland de enige manier om dat tegen te gaan is geld maar ja dat is er niet.

20 mei 2017 om 10:40

@basaarse

Je schrijft: "salarisverhoging is niet mogelijk met het huidige Ajax plafond maar een bonus wel".

Complete onzin natuurlijk. Ajax heeft het salarisplafond zelf ingesteld om de uitgaven in de hand te houden. Dan ga je het geld dat je daarmee bespaart natuurlijk niet via een andere deur weer wegsluizen. Ajax moet ieder jaar contracten verlengen en als je de ene speler een bonus geeft om langer te blijven, zal een andere speler die ook eisen in ruil voor zijn handtekening. En voor je het weet lopen de uitgaven weer gigantisch uit de klauw en heeft het instellen van het salarisplafond geen enkel nut meer. Ajax heeft een salarisplafond ingesteld omdat het geen hogere salarissen kan betalen zonder dat de begroting verliesgevend wordt. Een dergelijk beleid heeft er de afgelopen jaren voor gezorgd dat bijna de complete beursgelden zijn verdampt terwijl het ook sportief niets heeft opgeleverd. Terwijl het huidige beleid alleen maar successen oplevert, zowel op sportief als financieel gebied. Dan ga je de klok toch niet terug draaien lijkt mij. Ajax is een modale club, die zowel financieel als sportief niet op kan boksen tegen de kapitaalkrachtige clubs uit de grote competities. Als je dat weet, ga je natuurlijk niet de geldkraan wagenwijd open zetten en meedoen aan de waanzinnige ratrace van die clubs. Dan zet het veel meer zoden aan de dijk om een slim en verantwoordelijk beleid te voeren. Precies zoals Ajax op dit moment doet.

20 mei 2017 om 10:51

En wie bepaald dan wie een grote jongen is. Krijg je tweespalt van in de selectie net alsl destijds met "de kabel" vs blind-de boertjes. Bovendien heeft Ajax wel behoorlijk wat geld maar ff 25 a 30 miljoen bonussen geven hakt er ook bij hen nogal in.

Bij het winnen van de Europa League kan Klaassen wss naar een grote club, en kan Ajax voor hoge bedragen spelers als Younes, Veltman, Viergever en wellicht ook Schone verkopen. De vervangers staan al klaar. Nouri en Kluivert kunnen op positie Younes. Tete vind ik beter dan Veltman, Riedewald als vervanger van Viergever. Van de Beek is er klaar voor om volgend seizoen volledig seizoen bij Ajax te draaien. Vind dat een erg goede speler.

20 mei 2017 om 08:14

Klaassen zo wel volgens seizoen een gemis zijn, alhoewel ik alle vertrouwen in van de beek heb. Het lijkt me idd raar als Sanchez (ondanks dat daar nu al 25+ mln voor wordt geboden), Ziyech, Onana en Dolberg vertrekken bij Ajax. Is voor allen pas het eerste seizoen in Ajax 1

20 mei 2017 om 08:34

Je vergeet denk ik ook dat wel gewoon ervaring nodig hebben. Viergever, Veltman, Schone en Klassen hebben dat. Je zult er toch een bepaalde balans in moeten vinden.

Als Ajax woensdag wint en CL kan bieden hebben ze denk ik een kansje dat het bij elkaar blijft. Dat zou ik wel graag zien. Met dit team doorgroeien en CL spelen. Winnen ze niet dan is het veel minder interessant om te blijven. Dan gaan er weer spelers naar Schalke en Lazio of zo.

Mocht het zo zijn dat dit team grotendeels bij elkaar blijft, hoop ik wel dat ze nog 1 of 2 spelers aantrekken voor het 1ste .......al zo vaak gezien dat een team bij elkaar blijft zonder nieuwe aankopen en dat ze het volgende seizoen een stuk minder presteerde.....vers bloed , wat meer onderlinge competitie is goed voor een team....

Technisch directeur? De functie Technisch directeur bestaat niet meer bij Ajax. Nadat Martin van Geel Technisch directeur was bij Ajax, heeft Danny Blind die functie nog even als Ad Interim bekleed en daarna is die functie afgeschaft.
Marc Overmars is Directeur Voetbalzaken.

20 mei 2017 om 10:44

@jakeheke

Je schrijft: "technisch directeur? De functie Technisch directeur bestaat niet meer bij Ajax. Nadat Martin van Geel Technisch directeur was bij Ajax, heeft Danny Blind die functie nog even als Ad Interim bekleed en daarna is die functie afgeschaft.
Marc Overmars is Directeur Voetbalzaken".

Complete onzin natuurlijk. De functie heeft een andere naam, maar is inhoudelijk precies hetzelfde.

Zelfs al verliest Ajax de finale dan hebben ze nog steeds een goede kans om CL te spelen. Gezien ze voorronde CL spelen en inmiddels dicht tegen de top 20 van Europa aanzitten.

Vertrekt: Klaassen: 32 miljoen Veltman: 7 miljoen Tete: 5 miljoen Riedewald: 5 miljoen Serero, Boer, el Azouzi, Muric, Westermann: niks of nauwelijks iets. Cassiera: verhuren Aankoop: Haps: 7,5 miljoen Trouppé: 4,5 miljoen Centrale verdediger+2e keeper+rechtsback: reken 8 miljoen Sneijder: schijnt 7,5 miljoen te moeten zijn. Huntelaar: gratis Zivkovic: terug van huur Totaal: 21,5 miljoen winst. Als Overmars dit regelt (wat ook nog wel reël is) zou t mooi zijn😊

20 mei 2017 om 09:08

Jij verwacht dat Ajax deze spelers verkoopt voor aardige bedragen, maar dan wel op de eerste rij kan zitten en voor een dubbeltje vervangers kan halen?
Denk toch dat je wat meer moet uitgeven dan €8 miljoen, zodra clubs weten dat Ajax wat meer te besteden heeft gaat de prijs omhoog.

20 mei 2017 om 09:40

Aankoop Haps? Die jongen werd helemaal dol gespeeld door Kluivert! Daar ga je het Europees echt niet mee redden hoor.

20 mei 2017 om 10:10

@poeheeej!

5 miljoen voor Riedewald en Tete. Ajax is de Lidl niet. Ajax staat in een Europese finale en zal transfersommen eisen die daarmee in verhouding zijn. Een speler van Ajax is sowieso al meer waard dan een speler van welke eredivisie club dan ook. Tete zal naar schatting rond de 8 miljoen moeten kosten omdat zijn contract maar 1 jaar doorloopt. Ajax zal niet het risico willen lopen op een tweede Vermeer-scenario en alles in het werk stellen om te voorkomen dat Tete naar de concurrentie overloopt. En dat doe je het beste om een prijskaartje om zijn nek te hangen waarvan je zeker weet dat de concurrentie dat niet op tafel kan of wil leggen. In buitenland liggen ze niet wakker van een dergelijk bedrag, dat is voor iedere PL club een koopje. Dat gaat men lachend op tafel leggen. Riedewald staat nog tot 2020 onder contract en zal een bedrag van boven de 10 miljoen moeten opleveren als hij al weg wil en als Ajax al bereid is om hem te laten gaan. Dat je de transfersom van Haps hoger inschaalt dan die van Tete en Riewald toont m.i. aan dat beter geen baan als TD kunt ambieren. Omdat dat er niet van gaat komen, vrees ik. Riedewald is 3 klassen beter dan Haps en het is dan ook ondenkbaar dat Ajax bereid zou zijn om Haps met Riedewald te ruilen en daar bovenop ook nog een bonus van 2,5 miljoen op tafel te leggen. Want daar komt het wel op neer.

20 mei 2017 om 10:54

Zo, dat zou echt een drama zijn. Talent lozen en daarvoor dure middelmaat terugkopen. Ajax is daar gelukkig vanaf gestapt. Talent haal je in de leeftijd van 15-18, daarnaast kan je af en toe een uitzonderlijk goede speler halen in de leeftijdscategorie 19-22. De rest moet transfervrij binnen komen voor de breedte. Alleen dan kan je groeien.

20 mei 2017 om 10:56

Troupe en Haps als backs ipv veltman/tete en riedewald/sinkgraven ?? Dan lever je enorm veel kwaliteit in. DAs je eigen talenten verkopen voor dure middelmatige spelers. Bovendien Veltman en Tete beide minimaal 20 miljoen. Hoe kun ke nu Bijna hetzelfde betalen voor haps en troupe als je krijgt voor tete, riedewald en Veltman. Als Overmars dat doet moet ie het gesticht in.

20 mei 2017 om 14:46

Hunterlaar teug waarom , wat heeft hij nu gepresteerd waarom moet hij naar Ajax komen. Omdat hij het hier een aantal jaren geleden zo goed deed of omdat hij heeft laten zien dat het nog steeds een top spits is ...? Het is mij een vraagteken waarom mensen de Hunter graag zien terug komen ..

Ik denk dat het heel lastig wordt. Dolberg heeft al aangegeven niet weg te gaan, maar in Sanchez, Ziyech en Klaassen zal onbeperkt interesse zijn. Kwestie van clubs afschrikken met idiote vraagprijzen. Gebeurt overal en is helemaal geen schande. Laat Barcelona maar 40 miljoen betalen voor Sanchez, dan gaan ze wel even verder kijken.

20 mei 2017 om 09:56

Kijk dat is natuurlijk makkelijk praten voor een Nederlandse club. Dat is een van de meest lachwekkende uitspraken je kan niet jonge spelers die ergens anders veel meer kunnen verdienen zo behandelen. Die jongens die naar Nederland komen kun zich al lang en breed financieel onafhankelijk maken en hebben veel keuzes. Bij zulk soort onderhandelingen worden er echt wel richtlijnen voor een verkoop bedrag besproken. Kijk een idiote vraagprijs kun je vragen maar dan moet je wel meer salaris betalen iedereen zegt altijd neem een voorbeeld aan Benfica bijvoorbeeld maar die betalen gewoon veel meer salaris.

20 mei 2017 om 10:57

Zolang je 40 mln voor het grootste verdedigende talent van Europa veel vind is er nog veel werk te doen. Sánchez gaat dit gewoon opleveren hoor, let maar op. Dolberg over 1 a 2 jaar ook denk ik. Verder is er in deze selectie geen talent van de buitencategorie. Klaassen zal over zijn waarde verkocht worden verwacht ik. Hopelijk voor hem wel aan een club die hem als speler begrijpt.

20 mei 2017 om 11:04

Spelers als sanchez en Dolberg komen naar Ajax om zich in de kijker te spelen. Ajax geeft ze dat platform en daar mag je best enige loyaliteit voor verwAchten dat ze niet na 1 jaar al weg gaan. Bovendien als ze gewoon nog een jaar goed spelen komen die topclubs een jaar later ook wel. Die jongens zijn 18,19,20. Voor de eigen ontwikkeling ook veel beter nog een jaar bij Ajax dan op de bank bij Barca . Bovendien hebben ze gewoon een contract , tenzij ze daar wen afkoopbedrag in hebben opgenomen. Gewoon minimaal 50 miljoen vragen dus, in Engeland betalen ze dat soort bedragen met gemak voor mindere spelers.

20 mei 2017 om 11:26

@pieterprins773

Je schrijft: "gewoon minimaal 50 miljoen vragen dus, in Engeland betalen ze dat soort bedragen met gemak voor mindere spelers".

Dat is appels met peren vergelijken. In Engeland geldt hele andere wetgeving op het gebied van ontslagrecht en bovendien verdienen de spelers ook veel meer. Denk je nou echt dat een Nederlandse club genoegen zou nemen met 30 miljoen als men 50 zou kunnen vragen? Dat doet men niet omdat men weet dat bij het Nederlandse ontslagrecht en de waarde die in ons land wordt gehecht aan vrijheid van woon werk verkeer, juridisch volstrekt onhaalbaar is. Geen enkele Nederlandse club zal 50 miljoen voor een speler vragen, dat bedrag kan alleen binnen worden gehaald als een grote club een dergelijk bedrag biedt en de speler ook naar betreffende club wil.

20 mei 2017 om 11:06

@hectormoreno

Je schrijft: "kwestie van clubs afschrikken met idiote vraagprijzen. Gebeurt overal en is helemaal geen schande. Laat Barcelona maar 40 miljoen betalen voor Sanchez, dan gaan ze wel even verder kijken".

Wat denk je dat een speler als Sanchez gaat doen als hij perse weg wil en Ajax dwars gaat liggen door een te hoge transfersom te vragen, waardoor hij niet weg komt? Denk je dat hij Ajax dan bij andere talenten zal aanbevelen?. En denk je dat er ook nog maar 1 speler zijn contract zal verlengen zonder er een gelimiteerde transfersom in op te nemen als Ajax er een dergelijke handelswijze op na zou houden? Je reactie is niet alleen opportunistisch, maar ook heel erg kortzichtig. Spelers zien Ajax niet als eindpunt, maar als opstapje naar een carriere in een van de grote voetballanden. Ajax begrijpt dat en heeft daar het beleid naar ingericht. Als een speler weg wil, moet de club hem laten gaan. Dat weet men bij Ajax en daarom stelt de club zich cooperatief op als een speler aangeeft zijn loopbaan elders te willen voortzetten. Daarom is de club aantrekkelijk voor jonge talenten en kiezen er vaak voor om hun carriere in NL op te starten ipv direct voor het grote geld te kiezen.

21 mei 2017 om 18:03

Sanchez heeft zelf al aangegeven dat hij heel goed weet wat hij heeft bij Ajax, oftewel: hij hoeft niet zo graag weg. Hij weet dondersgoed dat als hij zich nog een jaar ontwikkelt in de Champions League, hij met veel meer bagage binnenkomt bij een nieuwe club en hij daar dus meer kans heeft op een basisplaats.

En omdat hij niet zo nodig weg wil, zal Ajax prima de hoofdprijs kunnen vragen.

Dus ik zal voortaan minder opportunistisch zijn, maar dan moet jij maar gewoon even lekker het nieuws volgen want je bent niet bepaald op de hoogte.

22 mei 2017 om 09:26

@hectormoreno

Je schrijft: "dus ik zal voortaan minder opportunistisch zijn, maar dan moet jij maar gewoon even lekker het nieuws volgen want je bent niet bepaald op de hoogte".

Ik ben heel goed op de hoogte, maar wellicht ben ik wat minder naief dan jij. Ik kan me nog herinneren dat Overmars en Milik samen de afspraak hadden gemaakt dat eerstgenoemde het seizoen bij Ajax zou afmaken en twee weken later was hij weg. Bij Sneijder gebeurde jaren terug exact hetzelfde en zo zijn er legio voorbeelden te noemen. Als Sanchez in de media zegt dat hij het naar zijn zin heeft bij Ajax, is dat niet hetzelfde als dat hij blijft. Hij brandt van de ambitie en is naar eigen zeggen slechts met 1 doel naar Europa gekomen en dat is in de CL spelen. En dat is bij een Nederlandse club nu eenmaal geen vanzelfsprekendheid. Hij heeft (nog) niet gezegd dat hij weg wil, maar dat zou ook heel vreemd zijn vlak voor een Europese finale. Bovendien kan de uitslag van de finale ook van invloed omdat Ajax bij het winnen ervan automatisch is geplaatst voor de groepsfase van de CL en laat nu uitgerekend dat het belangrijkste doel zijn waarmee hij naar Europa is gekomen. Ook is het volstrekt irrelevant dat Ajax de hoofdprijs zou kunnen vragen omdat de speler zelf niet weg wil. Waarom zou de club hem willen verkopen, als hij zelf niet weg wil, terwijl hij een van de belangrijkste pionnen is in het spelsysteem?

Hij gaat alleen weg als hij dat zelf wil en omdat hij goed in de markt ligt en de absolute topclubs in hem geinteressseerd zijn, is het zeer goed mogelijk dat hij voor een recordbedrag in de Nederlandse voetbalgeschiedenis getransfereerd zal gaan bieden. Maar dat kan alleen als de clubs bang worden om de slag te missen en tegen elkaar op gaan bieden. Als Ajax bedragen gaat vragen als in de grote voetballanden en de speler daarom niet weg komt terwijl hij perse weg wil, heeft Ajax een probleem omdat de Nederlandse arbeidswetgeving zo in elkaar steekt, dat een werkgever een werknemer niet tegen zijn zin aan zijn contract kan houden, ongeacht hoe lang dat nog doorloopt. De rechter zal de speler dan ook altijd in het gelijk stellen als het tot een rechtszaak komt en de vergoedingssom die hij de club zal toewijzen zal in dat geval vooral zijn gebaseerd op zijn arbeidsloon en slechts een fractie zijn van het bedrag dat de club op de transfermarkt kan binnenhalen. Iedere Nederlandse club heeft een paar juristen in dienst waardoor men zich laat adviseren. Het is natuurlijk ondenkbaar dat een club genoegen neemt met een transfersom van 25 miljoen Euro als men het dubbele zou kunnen ontvangen. Dat doet men alleen omdat men weet waar de juridische grenzen liggen.

Een club in Nederland of Belgie kan door onze wetgeving nooit een transfersom vragen die in de grote voetballanden gangbaar is. Dat wil niet zeggen dat men een dergelijk bedrag ook niet kan incasseren. Dat kan echter alleen als clubs tegen elkaar gaan opbieden en een dergelijk proces kan je beinvloeden door niet direct bij het eerste bod toe te happen, maar geinteresseerde clubs tegen elkaar uit te spelen. Al is het uiteindelijk de speler de3 bepaalt waar hij naar toe gaat en als die niet naar de hoogste bieder wil, zal de club met een lagere transfersom genoegen dienen te nemen. Ik heb het al heel vaak gezegd, maar je kan wel heel stoer gaan doen en gaan lopen roeptoeteren dat Ajax volstrekt onrealistische transferbedragen moet vragen, maar uit de onderbuik is nog nooit een goed plan tot stand gekomen. Je kunt het veel beter op een slimme manier aanpakken als Overmars bij de transfer van Milik heeft gedaan. Die heeft met de zaakwaarnemer van Milik afgesproken dat de speler nog 1 jaar bij Ajax zou blijven. Toen die afspraak eenmaal was gemaakt, kon Overmars rustig afterover gaan leunen en op basis van de afspraak ieder bod op Milik afwijzen tot een bedrag op tafel zou komen wat niet was te weigeren. De initiele som die Ajax in gedachten had voor die afspraak, lag meer dan 10 miljoen lager dan het bedrag dat uiteindelijk is geincasseerd.

Ben bang dat vooral het beest niet meer te houden is. Sanchez zal heus alleen maar vertrekken naar de absolute top, maar ik verwacht eigenlijk dat hij woensdag z'n laatste wedstrijd voor Ajax gaat spelen. Misschien ook Klaassen. Verder denk ik dat Dolberg te slim is om nu al te vertrekken. Onana en Ziyech zullen ook blijven. Op de rechtsachter positie is nog geen duidelijkheid. Gaan Veltman en Tete samen weg? Ik hoop echt dat Overmars de schade weet te beperken, maar ik vrees toch dat 3-4 spelers van de basis binnenkort voor een andere club gaan spelen.

20 mei 2017 om 11:06

Zo lang ze daar dan ook maar 100 tot 150 miljoen voor krijgen. De tijd dat grote talenten voor prikkies weg gaan moet voorbij zijn.

Er gaat niemand weg. Klaassen misschien. Ziyech, Sanchez, Onana, Dolberg blijven allemaal.
Ajax kan tegen geinteresseerde clubs zeggen dat zij simpelweg niet te koop zijn. Klaar. Hebben niet voor niets langlopende contracten.
Zoals Overmars in het artikel dus ook zegt willen ze dit team grotendeels bij elkaar houden.

En dan zie je toch weer mensen die het halve elftal virtueel verkopen en daar uitgebluste ex-vedetten voor terug willen halen. Dan snap je het niet helemaaal denk ik. Ajax hoeft niet te verkopen en is dat niet van plan.

20 mei 2017 om 10:53

@nick Danninga

Je schrijft: "ajax kan tegen geinteresseerde clubs zeggen dat zij simpelweg niet te koop zijn. Klaar".

Zo werkt het natuurlijk niet. Je hebt niets aan een speler die met zijn hoofd bij een ander club zit en iedere club zal die spelers in dat geval zo snel mogelijk willen verkopen. Bovendien is het ook nog eens zo dat een speler geen slaaf is, maar een werknemer en in NL en Belgie is het ontslagrecht zo geregeld dat een werknemer altijd onder zijn contract uit kan, ongeacht hoe lang dat nog doorloopt. Dat kan echter alleen via de kantonrechter en mensen stappen niet graag naar de rechter en hebben in de meeste gevallen de voorkeur om een dergelijk meningsverschil in den minne te schikken. Dat neemt niet weg dat als een speler weg wil, een club daaraan zal moeten meewerken en het enige dat men dan nog kan kan doen, is er een zo hoog mogelijke afkoopsom uit te peuren. Maar ook daarin krijgt een club te maken met beperkingen.

20 mei 2017 om 11:40

Dat snap ik, Scepticus, daar heb je ook helemaal gelijk in.

Ik denk echter dat mannen als vdsar, Overmars en Bergkamp (en ook Peter Bosz), met al hun internationale ervaring, als geen ander in staat zijn om deze jongens er van te doordringen om pas weg te gaan als zij structureel iets met Ajax gepresteerd hebben. Dat het in hun eigen belang is om pas weg te gaan als ze klaar zijn bij Ajax, qua marktwaarde en als voetballer. En dat ze zich niet door een zak geld moeten laten overhalen om ergens een bank warm te houden.

20 mei 2017 om 12:07

@nick Danninga

Je schrijft: Ik denk echter dat mannen als vdsar, Overmars en Bergkamp (en ook Peter Bosz), met al hun internationale ervaring, als geen ander in staat zijn om deze jongens er van te doordringen om pas weg te gaan als zij structureel iets met Ajax gepresteerd hebben".

Daar ben ik het volkomen mee eens. Maar omdat ze ook zelf in het buitenland hebben gespeeld, kunnen ze zich ook beter inleven in de vertrekwens van een speler en zijn daarom ook eerder bereid om die speler te laten gaan als hij perse weg wil.

Klaassen gaat denk ik wel weg hoop het alleen niet want is een fantastische aanjager voor het team, veltman mag van mij vertrekken ben daar nooit weg van geweest en belemmerd nu wel de groei van Tête. Ben zelf rechtsback geweest en wat word ik gek als ik Tête zie spelen want hij is de perfecte rechtsback

Ik denk dat we afscheid zullen gaan nemen van minimaal 2 en misschien wel 3 spelers. Klaassen, Veltman en misschien wel Dolberg als er een uitzonderlijk hoog bod op hem gedaan wordt. De naam Traoré heb ik er bewust niet bij dat lijstje toegevoegd omdat hij een huurling is.

Onana, Tete, Sanchez, De Ligt, Riedewald, Vd Beek, Ziyech, De Jong of Nouri ipv Klaassen ( 40 plus miljoen verkopen of anders lekker houden), Nerez, Dolberg, Younes. Dat moet in mijn ogen de basis worden komend jaar. De twijfelaars een dikke contract verbetering geven. En daarnaast altijd kijken of je kunt doorselecteren (bepalen wat je zwakste schakel is en een betere kopen)

20 mei 2017 om 11:36

Klaassen zal nooit weggaan voor 40 miljoen. Hooguit 30 en dat komt dan door dit (hopelijk niet) incidentele Europese succes van Ajax.

De enige voor wie je +30 miljoen zal ontvangen op korte termijn is Sanchez (zou zelfs 50 kunnen worden gezien de interesse) of Dolberg waarbij een gek misschien 40 biedt.

Het zou zeker mooi zijn als Ajax de selectie (bijna) geheel intact houd. Dan denk ik zeker Dat ajax zeker volgend seizoen favoriet is voor de titel & wellicht ook kan verassen in de CL

De selectie geheel intact houden gaat uiteraard niet lukken maar ik denk niet dat er complete leegloop zal plaatsvinden.

Klaassen zal vertrekken
Younes zal waarschijnlijk ook vertrekken
Schone zal zijn basisplaats kwijtraken van de Beek

Maar sterkhouders als Onana, Sanchez, Ziyech, Dolberg, ik zie allen nog minimaal 1 seizoen blijven.

Het is alleen te hopen dat Veltman en Viergever zullen vertrekken zodat Tete en Riedewald hun posities kunnen innemen. Daar wordt Ajax enkel sterker van.

Ajax doet er denk ik wel verstandig aan om Traoré nog een seizoen te huren van Chelsea (of misschien zelfs te kopen). Hij lijk mij toch een belangrijke schakel in dit team.

Ze moeten gewoon net zo doen als PSV destijds met Wijnaldum en Depay. Eerst kampioen worden en dan werken we mee aan een vertrek. Voordeel kan zijn dat er een WK is volgend jaar en spelers speeltijd nodig hebben. Bij buitenlandse clubs weet je nooit of je die krijgt.

Ik denk dat Veltman, Schone, klaassen en misschien younes weg zullen gaan.
Als Veltman in de finale de voorkeur krijgt boven Tete dan vrees ik dat het voor hem ook een teken zal zijn om te vertrekken om elders meer speelminuten te maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
2010-2013 Heracles Almelo
Laatste voetbalnieuws

‘Van der Sar moet vrezen voor baan; Overmars blijft buiten schot’

Edwin van der Sar staat onder zware druk bij Ajax. Binnen de vereniging Ajax wordt openlijk gesproken over de verschillende missers van de algemeen directeur van de Amsterdammers. Eerder was het...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren