wk2018

Cocu belooft actie op transfermarkt: ‘Hopelijk de komende weken al’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 16:47

Phillip Cocu wil komende zomer een aantal wijzigingen doorvoeren in de selectie van PSV. Hij noemt een aantal veranderingen binnen de groep ‘noodzakelijk’. De coach van de Eindhovenaren hoopt zijn selectie zo snel mogelijk rond te hebben, maar beseft dat de transfercarrousel mogelijk pas laat op gang komt.

“Ik hoop dat er de komende weken al wat gebeurt”, zegt Cocu in een interview met PSV TV. De trainer hoopt zo snel mogelijk met zijn nieuwe selectie toe te kunnen werken naar volgend seizoen. “Maar we zijn wel afhankelijk van wanneer de markt op gang komt. Wij willen een aantal spelers aantrekken en afscheid nemen van een aantal jongens die toe zijn aan een nieuwe uitdaging.”

PSV maakte eerder deze week bekend dat het vanaf volgend seizoen met een kleinere selectie gaat werken, waardoor er meer ruimte komt voor talent uit de eigen jeugdopleiding. “Uitblinken in Jong PSV, betekent niet automatisch dat een jongen ook gaat uitblinken in PSV 1. Je stroomt meteen in bij de top van Nederland, dat is echt een heel hoog niveau”, klinkt het. “Als iemand zich goed manifesteert bij Jong PSV, stippelen we een bepaalde route met hem uit. Op trainingen zien we vervolgens hoe hij zich verhoudt tot spelers van PSV 1. Ik vind dat talenten daar moeten aantonen minstens even goed te zijn als selectiespelers om aanspraak te maken op speelminuten.”

De ontwikkeling van Memphis Depay neemt Cocu als voorbeeld. Volgens de hoofdtrainer was de huidige buitenspeler ongeduldig toen hij mocht meetrainen met de selectie van Fred Rutten en Dick Advocaat. “Memphis wilde spelen. Hij had echter Mertens en Lens voor zich. Anderhalf jaar later (toen Cocu hoofdcoach was, red.) zei hij ook: ‘zij waren verder dan ik op dat moment was, maar dat zag ik toen niet.’ Als een talent rijp is, dan bieden we absoluut kansen.”


Poll

Op welke plaats eindigt PSV volgend seizoen?


Gerelateerd

61 reacties (laatste reactie door fr-frank)

Waarom stromen ze dan wel goed in bij ajax en zou dat niet bij psv kunnen? Of heeft dat met durf te maken?

19 mei 2017 om 16:54

Alles staat en valt bij kwaliteit. Een Lammers mag je niet vergelijken met een Dolberg, idem voor Gudmundsonn en Kluivert. Eens dat Cocu dit jaar veel eerder wat jeugdspelers de kans had moeten geven vooral Gudmundsonn, Lammers, Rosario en Rigo. Gudmundsson is daarin het voornaamst tekort gedaan. Brenet en Bergwijn hebben genoeg kansen gehad om zich in de basis te spelen maar die komen ook nog te kort.

19 mei 2017 om 17:30

Maar dat zeg je nu, nu Dolberg en Kluivert zijn doorgebroken. Maar dit hadden we niet gezegd als Kluivert of Dolberg ook nog in Jong Ajax speelde. Soms moet je dat soort spelers in het diepe gooien en kijken of ze het wel of niet aan kunnen. Misschien maken ze dan juist die stap die ze nog moeten zetten.

Bij PSV durven ze het gewoon wat minder snel dan Ajax. Niks mis mee, gewoon een ander beleid, want over het algemeen zijn de aankopen bij PSV meer een zekerheid.

19 mei 2017 om 17:56

De Ajax talenten hebben gewoon meer kwaliteit. Zie jij een Nouri bij PSV spelen of een Dolberg? Onana??? Ne he en daarom zitten ze niet in PSV 1. Ze zijn niet goed genoeg. Cocu heeft helemaal gelijk.
Tis geen speeltuin!!!! Zodra Cocu jeugd de zogenaamde kans geeft en hij presteert waardeloos, dan zul je weer horen dat het te speels is bij PSV net als dat men Ajax verwijt van teveel jeugd. Nu slijmt men omdat Ajax in de finale van de EL staat. Niet eens zo lang geleden moest er meer ervaring bij.

19 mei 2017 om 19:01

Dit is de grootst mogelijke onzin! Als die gasten in de ogen van Cocu niet goed genoeg zijn, dan zet je je ze ook niet op de bank tegen Zwolle lijkt me. Het is wat mij betreft zo simpel als wat. Cocu heeft als trainer gewoon onvoldoende ballen. Hij laat Luuk de Jong maanden staan, die geen pepernoot raakt. Laat Guardado te kang staan, die nou niet echt best voetbalt dit seizoen. Laat Hendrix verpieteren op de bank, terwijl die het heel goed deed vorig seizoen. En on top of all geeft hij de jeugd te weinig kans

19 mei 2017 om 19:08

Die jongen gasten uit de jeugd hebben veel meer krediet bij het publiek dan een buitenlander die mislukt. En ja ook PSV kon vaak genoeg gewoon jeugd spelers af en toe inpassen in de duels want je maakt mij niet wijs dat als je tegen een club uit het rechterrijtje speelt en je zit in de 70ste minuut met een voorsprong dat je het nog niet aandurft. Kijk dat je niet gaat gokken zonder reden in een duel Feyenoord-psv snap ik maar er zijn genoeg duels waarin het wel kon. Bv de beker duels zo nu en dan. Cocu is gewoon niet een hele sterke trainer en moet het gewoon van een vaste opstelling hebben en is geen type trainer die een nieuw elftal kan gaan bouwen. Ik ben heel benieuwd wat ze gaan doen in Eindhoven.

19 mei 2017 om 21:02

Dolberg en Kluivert zijn ingerold in een goed draaiend elftal. Bij PSV draait het voor geen meter. Geen lijn in het spel van PSV en dat tikkie terug en tikkie breed. Logisch dat de talenten niet doorbreken bij PSV. En Cocu is ook een angsthaas om de jeugd voor de leeuwen te gooien.

19 mei 2017 om 17:06

Ligt aan de trainer. PSV speelde de laatste dag nergens meer om, de bank zat vol met eigen jeugd. Maar niemand mocht invallen, de trainer wilde perse winnen. Eeen van de grotere talenten was zo boos, die heeft erover gewtwtterd maar Cocu zei dat hem dat allemaal niets deed.

Jeugd en PSV gaan niet samen, kijk maar naar Hendrix en Klaassen. Waren ooit beide grote talenten, kwamen tergelijekrtijd op. kan me nog de discussies herinneren wie we beter vonden. Nu een paar jaar later is Klaassen volledig doorgebroken en Hendrix zit nog op het bankje te wachten.

19 mei 2017 om 17:10

Hendrikx heeft wel een Mexicaans international voor zich. Geen koekebakker dus.

19 mei 2017 om 17:11

Die discussie ging over Bazoer en Hendrix. Waar zat Bazoer voordat hij vertrok?

19 mei 2017 om 17:15

Op de bank van Ajax?

19 mei 2017 om 17:20

Dan had psv die Mexicaanse international niet moeten halen en de hendrikx een kans moeten geven

19 mei 2017 om 17:20

Een mexicaans international die weg gaat kun je best op de bank zetten in een wedstrijd om des keizers baard ten faveure van een jeugdspeler. Cocu is laf en laat die jonge gasten uit de basis om Guardado niet voor het hoofd te stoten, iets anders kan ik er niet van maken. Want met volgend seizoen was hij oo dat moment niet bezig, meer om niet af te gaan voor eigen publiek.

19 mei 2017 om 17:21

Ajax heeft Bazoer laten gaan voor een vriendenprijs omdat anderen beter waren in het nieuwe systeem, niet omdat Ajax een paar spelers ging lenen. Hendrix is aan het verpieteren, net zoals al die andere talenten zoals Lammers, Bergwijn en Gudmunson. Is gewoon eeuwig zonde, zoveel talent bij PSV maar een trainer die niet in jonkies geloofd, zelfs niet op de laatste dag als het er niet meer toe doet. Jammer.

19 mei 2017 om 18:04

Volgens mij speelde Hendriks begin van het seizoen in de basis raakte geblesseerd en kwam op de bank toen v Ginkel terug kwam.

Anders had Cocu waarschijnlijk hendriks met twee controleurs gespeeld

19 mei 2017 om 20:24

Uitblinken in jong-PSV betekent inderdaad niet dat men ook direct dat men uit gaat blinken in PSV 1. Dat hoeft ook niet direct, terwijl iemand best kan uitblinken in het eerste terwijl hij dat niet deed bij jong-PSV. Het is ook een kwestie van maatwerk. Soms moet je iemand gewoon eens proberen bij twijfel. Wie weet kan hij dan de stap wel zetten. Een goede speler met allemaal prutsers om zich heen lijkt dan zelf ook een prutser. Alleen kan niemand het. Is ook een kwestie van scouten.

Iedere voetballer is een verschillend individu. Iedereen heeft een bepaalde aanpak nodig. De een een schop onder zijn kont, de ander een aai over de bol. Vraag is hoe je iemand daar kunt krijgen waar je hem wilt hebben. Cocu is wel erg kortzichtig in zijn conclusies.

Hoop dat PSV snel twee nieuwe buitenspelers haalt. Graag uit het buitenland want in Nederland zie ik weinig geschiktst. We hebben in de selectie 0 onbetwiste buitenspelers, dus daar is echt iets mis gegaan de afgelopen transferperiodes. Van Ginkel alleen kopen, niet weer huren. Verder gewoon een kwestie van afwachten wie er gaat vertrekken en daarop reageren.

Ik heb weinig inzicht in de jeugd van PSV maar stelt dat wat voor wat ze daar aan het doen zijn, of moeten ze het echt van aankopen hebben? Wat er nu in het 1e loopt is in mijn ogen redelijk zwak met spits de Jong voorop wat ik echt een aanfluiting vind. Ze hebben zeker nieuwe impulsen nodig naar wat ik kan zien

19 mei 2017 om 16:58

Op een aantal posities kun je iemand uit de jeugd op de schaduwpositie zetten, maar er is nog niemand zover bij Jong PSV dat je er echt aan kan bouwen.

Verdediging vind ik klasse, ook als Willems weggaat (gewoon een jongen die kan concurreren met Brenet halen). Middenveld is prima, maar dat gaat lastig worden deze transferperiode. Daar verwacht ik een hoop uitgaande transfers/terugkeerde huurspelers. Aanval is echt waardeloos op Locadia na (bergwijn heeft nog niet laten zien toereikend te zijn voor de basis, Pereiro is duidelijk een centrale middenvelder).

19 mei 2017 om 17:04

Pereiro is voor mij wel een mooie speler idd, maar wat denk jij voor het nieuwe seizoen ben je wel positief kan Psv Ajax tegenstand bieden in 17/18?

19 mei 2017 om 17:08

Wat denk je zelf, Ajax heeft afgelopen seizoen maar een punt tegen PSV gepakt.

19 mei 2017 om 17:11

Pereiro kan zeker voetballen, maar staat op een positie waar zijn kwaliteiten niet tot zijn recht komen, maar juist zijn gebreken (met name snelheid) naar voren komen. Na dit seizoen ben ik vrij cynisch, maar zoals het er nu voorstaat gaat PSV de titel niet winnen. Als het team een beetje bij elkaar blijft (waarin ik vooral Moreno belangrijk acht), en er echt een aantal kwalitatieve, aanvallende impulsen komen,kan het volgend jaar gewoon weer een mooi seizoen worden.

Is ook afhankelijk van wat er bij de concurrentie gaat gebeuren.

19 mei 2017 om 17:12

@ Patrickb Wat is je punt aangezien ik over volgend seizoen praat?

19 mei 2017 om 17:14

Ok we gaan het zien persoonlijk denk ik dat Ajax als ze zo door gaan een relatief makkelijk seizoen tegemoed gaan ook kijkende naar de huidige top 3 en wat daar gaande is

19 mei 2017 om 17:48

Ook bij Ajax vertrekken er spelers. Met je eens er staan genoeg talenten te trappelen maar daar zit ook de valkuil...

19 mei 2017 om 17:54

Denk dat dat nog wel meevalt hoor hoeveel er zullen vertrekken.
Klaassen denk ik wel Veltman en Traore hoop ik wel en als Veltman dan weg gaat hoop ik dat Tete blijft maar ja Tete is wel een groot vraagteken Riedewald ook.
Ziyech blijft wel Younes ook wel Dolberg ook dan zijn we er wel denk.
Daarbij idd de talenten die een eventueel vertrek kunnen opvangen ben ik blij over de toekomst

19 mei 2017 om 17:59

Waarop baseer jij dan dat ajax volgend jaar een relatief makkelijk seizoen gaat draaien dan.

Doordat ze tegen schalke en Lyon heeeel veeeel geluk hebben gehad of denk je dat het huidige elftal intact blijft.

Mocht het het laatste zijn dan ben ik met je eens dat PSV en feyenoord nog een flinke stap moeten maken met een totaal nieuwe groep.

19 mei 2017 om 18:05

@ PSV eindhoven19 Nee dat is allemaal het verleden ik kijk vooruit naar psv en feyenoord. Elia en Kuyt gaan weg toch 2 belangrijke spelers voor Feyenoord bij Psv loopt er niet zoveel dat word ook bevestigd door een psver dus dat is afwachten en eventueel inpassen aan het begin van het seizoen.
Bij Ajax staat alles al klaar en hoeft er niet veel te gebeuren zoals het er nu uitziet zie mijn andere reactie over eventuele vertrekken bij Ajax

19 mei 2017 om 18:49

@onlyajax!

Elia ben ik met je eens Kuyt heeft dit seizoen weinig tot niets ingebracht op het veld ( op de laatste wedstrijd na dan) heeft meer op de bank gezeten. Was wel belangrijk in de kleedkamer.

Bij Ajax staat alles al klaar dat klopt maar is geen zekerheid dat ze er ook gelijk staan.

Dan is nog de vraag wat gaat er weg bij PSV en wat toverd Brands weer uit zijn grote hoed.
Ben natuurlijk wel met je eens dat op dit moment Ajax het verste is en het is de taak voor PSV en feyenoord om toch aan te haken.

19 mei 2017 om 19:10

Geluk? Wat een jalozie. Ajax heeft de meeste middelen, beste coach en ook de beste talenten. Ajax gaat vokgrnd jaar die titel terughalen naar Amsterdam.

19 mei 2017 om 19:26

12 goals van Kuyt noem het maar niks de gelijkmaker tegen Ajax noem het maar niks,ik heb helemaal niks met Kuyt maar om hem van geen toevoeging te noemen is natuurlijk onzin.is buiten die 12 goals om ook een drijvende kracht voor Feyenoord geweest dus die gaan ze echt wel missen.

19 mei 2017 om 19:35

Jaloezie ? nee totaal niet, ik ben een voetballiefhebber vind het juist mooi dat er eindelijk weer eens een nederlandse team in de finale staat of dit nu ajax feyenoord of psv is maakt niet uit het is goed voor het voetbal.

Maar je moet wel realistisch blijven als schalke het slimmer aangepakt had of monaco dat ene doelpuntje maakte wat dan ook verdiend was.

Ondanks dat jij denkt het is jaloezie is wens ik jou en alle ajax supporters heel veel suc6

19 mei 2017 om 19:36

12 goals is ook zeker niet niks maar ik ben wel van menig hadden ze kuyt het hele seizoen in basis gelaten was feyenoord geen kampioen geworden.

Gezien wat Toornstra ook heeft laten zien, maar dat is mijn mening

19 mei 2017 om 19:58

Dit is niet eerlijk natuurlijk Ajax had zowel van Lyon en Schalke thuis met 4 doelpunten en eigenlijk meer verschil moeten winnen dus als jij de kansen van Lyon en Schalke meerekent moet je dat bij Ajax ook doen.
Maar geeft niet dit horen we al weken over dat Ajax geluk heeft en als Schalke dit of Lyon dat had gedaan onzin ondertussen staat Ajax in de finale.maar goed deze topic gaat over Psv en volgend seizoen
Idd Toornsta heeft ook zijn aandeel gehad zo heeft elke Feyenoorder dat dus ook Kuyt het is dan ook een teamsport schat zowel Feyenoord als PSV laag in volgend jaar

19 mei 2017 om 17:08

Hendrix kwam tergelijkertijd met Klaassen op. In het begin leek Hendrix zelf het grotere talent. Nu zijn we een paar jaar verder, Hendrix kwijnt weg op de bank want leenspelers gaan voor terwijl Klaassen internationaal naam maakt.

PSV heeft vergelijkbare talenten als Ajax echter ze krijgen geen kansen. Drie leenspelers notabene, die gaan allemaal voor in de pikorde, zelfs als het er niet meer toe doet.

19 mei 2017 om 17:11

Ja dat zie ik ook idd lijkt niet echt in hun dna te zitten jeugd opleiden proberen het wel maar ja

19 mei 2017 om 17:15

Wat is dit nu weer? Klaasen is 2 jaar ouder en maakte zijn debuut 2 jaar eerder. Dit kun je echt totaal niet vergelijken. Zullen we Hendrix ook even met Nouri vergelijken of zo? Dat scheelt ongeveer evenveel. Volgend jaar moet Hendrix basis staan, hopelijk raakt hij niet weer geblesseerd.

PSV heeft echt geen vergelijkbare talenten als Ajax. Kom op zeg, dat zie ik als Psv'er zelfs.

19 mei 2017 om 17:25

Jawel, Gudmunson, Bergwijn en Lammers zijn echt grote talenten. Als Ajacied zou ik dat jou niet hoeven te vertellen. Ze krijgen alleen geen enkele kans in het eerste.

Elk jaar gaan leenspelers voor, dit jaar zelfs drie stuks. Het roer bij PSV moet om, anders gaat Feyenoord ze voorbij. Wat heeft Siem de Jong of Zinchencko nou toegevoegd aan Psv dit jaar? Daarvoor ga je je eigen talent toch niet op de bank zetten?

19 mei 2017 om 17:39

Zijn echt grote talenten? Om Bergwijn als voorbeeld te nemen heb ik dat in psv 1 nog niet kunnen ontdekken.

19 mei 2017 om 17:41

Nou wordt-ie leuk, Bergwijn geen kansen (lol)? Die heeft dit seizoen in zijn eentje evenveel minuten in de Eredivisie gehad als V/d Beek, Nouri en Frenkie de Jong bij elkaar. Daarvan presteerde hij ongeveer 2 wedstrijden toereikend.

Lammers begon het seizoen goed, maar toen De Jong echt niet meer leek te kunnen zat hij in zijn dip waarin het bij Jong PSV niet meer lukte. Zal volgend jaar met Locadia gaan moeten concurreren. Gudmundsonn had al lang meer minuten moeten maken, dat ben ik met je eens.

Siem de Jong heeft zeker wel wat toegevoegd. Zonder hem zouden we al in december zijn afgehaakt. In retroaspect heb je er weinig aan. Zinchenko helaas te weinig van gezien. Maar daar heeft geen talent voor hoeven banken.

19 mei 2017 om 18:41

De Jong was voorgaande 2 jaren anders wel 2 keer MVP van de eredivisie...

Ik vraag me af of Cocu de beste keuze voor Psv is dit moment. Als je bijvoorbeeld zag hoelang hij aanhield aan de Jong die gewoon niet presteerde.

Als je bijvoorbeeld Bosz erbij pakt, die begon afgelopen zomer ook met een minder draaiend elftal. Die heeft uiteindelijk zolang door geselecteerd totdat hij de machine had lopen. Die durf en dat bewustzijn mis ik echt bij Cocu als trainer.

19 mei 2017 om 17:00

Cocu had de pech dat Locadia geblesseerd was. Ik kon zijn keuze voor De Jong daarom wel begrijpen. Hij heeft toch veel krediet opgebouwd en is nota bene aanvoerder. Lammers had eerder wel kansen mogen hebben, maar voor een traject à la Dolberg was hij niet klaar (was ook wel te zien in Jong Psv).

19 mei 2017 om 17:14

Lammers begon leuk bij jong psv maar toen hij eenmaal bekend was zakte zijn niveau ook weer. Niet erg voor een jeugdspeler.

ik quote Cocu: ''ik vind dat talenten daar moeten aantonen minstens even goed te zijn als selectiespelers om aanspraak te maken op speelminuten.”

Jeugdspelers worden juist beter doordat ze speelminuten krijgen. Kijk naar Ajax. Je moet gewoon een juiste mix tussen ervaring en jeugd hebben, zodat ze ook foutjes kunnen maken. Door alleen trainingen gaan jeugdspelers niet minstens even goed worden als een ervarene voetballer, want die heeft juist de ervaring van het spelen van wedstrijden... Mja zie hier waarom het onder andere fout gaat bij PSV en jeugd.... Ben blij dat ajax het wel aandurft om onervaren jeugdspelers in het elftal te zetten.

Dat gaat niet meer goed komen! PSV is aan vervanging toe. Trainer weg en het hele elftal zal sws gaan vertrekken. L de jong, s de jong, propper, guardado, van ginkel, Moreno, Willems, arias en zoet gaan weg 😂

19 mei 2017 om 17:19

Volgens mij is er nog niks concreets aan de orde buiten het feit de genoemde huur spelers vertrekken.
v Ginkel willen ze proberen te kopen, dus in jou rijtje met spelers is alleen S de Jong zeker of weet jij al meer

De kwaliteit van Jong PSV is ook niet om over naar huis te schrijven en ik denk dat de trainers daar gewoon verantwoordelijk voor zijn. Kijk maar eens bij de spelers hoeveel speelminuten ze hebben 'mogen' maken:

http://www.psv.nl/jong-psv/team/overzicht.htm

Keepers:
Yanick van Osch- wordt in de weg gezeten door Jurjus en Pasveer

Verdediging:
Jurich Carolina- het grootste talent uit de verdediging (18 wedstrijden) Verder geloof ik niet dat bijvoorbeeld een Suently Alberto of Damian van Bruggen zijn al te oud om goed genoeg te worden voor PSV 1 (21 jaar)

Middenveld:
Kenneth Paal- een supertalent een aantal jaren geleden, heeft een paar keer de kans gehad (dit seizoen gelukkig wel 34 jupiler wedstrijden gespeeld.
Albert Gudmundsson- 34 wedstrijden en 18 goals, en dan zet Cocu in de laatste wedstrijd Zivchenko erin als je nergens meer om speelt...
Duarte, Rigo en Rosario hebben alle 3 nog een tijdje te gaan maar die zouden nog weleens aan kunnen gaan haken bij het eerste mits ze de kans krijgen.

Voorin:
Lammers- de enige die heeft kunnen overtuigen, het wordt volgend jaar echt tijd om deze jongen bij PSV 1 te halen en gewoon te laten spelen 10/15 wedstrijden. De spits waar ik wel echt vertrouwen in heb is Joel Piroe, die jongen kan wel scoren en moet naar mijn mening de eerste spits van Jong PSV worden.

Owja, waar zijn de buitenspelers?

Ik ben al jaren PSV fan maar de ontwikkeling begint toch een aardig pijnpunt te worden.

19 mei 2017 om 17:21

Gudmundsonn heeft het hele seizoen op de flank gespeeld bij Jong PSV..

19 mei 2017 om 17:29

Ja, hangend inderdaad maar hij is van origine een middenvelder. Van de bij Jong PSV ingeschreven selectie is alleen Laursen een buitenspeler. Zelfde eigenlijk bij het eerste elftal. Spelen ze ook met 'buitenspelers' terwijl ze alleen Bergwijn hebben. Waar slaat dat op?

Gewoon een kwestie van die spelers voor de leeuwen gooien. Zet Gudmundsson er maar eens in. Kan ie laten zien waarom hij er in hoort, is ie ofwel snel opgehouden met zeiken, ofwel heb je er een goede buitenspeler bij. Zelfde verhaal bij Lammers, Rigo en Rosario. Zet ze er in, we zien wel.
Cocu is altijd heel druk bezig met 'de volgende stap' van voetballers, maar hij kan beter een voorbeeld nemen aan Bosz. Daar hadden ze vast ook een 'plan' met Dolberg, Kluivert, De Ligt en Onana, maar als ze daarvoor toch ineens misschien wel klaar zijn voor het eerste, geef je ze een paar minuten in het eerste en laat je ze 10 keer zoveel leren als een hele trainingsweek in de A1.

Gelul Cocu, een training is geen wedstrijd. Ik ken zat spelers die nog nooit geïmponeerd hebben tijdens één training. In wedstrijden waren het killers. Welk talent wil nu nog naar PSV, dit roepen ze over hun zelf af. Nederlandse teams leven om talent op te leiden, je moet dit dan wel blijven doen. Speel je slecht ga je uit het basiselftal, hard maar rechtvaardig.

Toch heeft het vooral met durf te maken. Want uitblinkers van Jong Ajax vinden onder een visionaire trainer als Bosz wel de weg omhoog. Ongewild rechtvaardigt Cocu de keuze van Frenkie de Jong enkele jaren geleden om Willem II te verlaten voor Ajax en niet het eveneens geïnteresseerde Psv. De Jong zou in Eindhoven nog steeds op zijn debuut hebben moeten wachten, terwijl hij in de laatste wedstrijd van het seizoen zelfs goed genoeg werd bevonden voor een basisplaats. Cocu mag dan van mening zijn dat die stap erg hoog is, maar dat rechtvaardigt niet waarom je Albert Gudmundson zelfs in de laatste speelronde, in een wedstrijd om des keizers baard, zijn debuut niet gunt als beloning voor maar liefst 18 goals in de Jupiler League. Zoiets is toch niet uit te leggen naar je beleidsmakers, je fans en vooral Gudmundson zelf?

Wat des te vreemder is, is dat Cocu het voorbeeld Depay aanhaalt en toelicht dat die Mertens en Lens voor zich had. Het ging PSV toen goed af en de ploeg beschikte over de nodige creativiteit. De situatie van bijvoorbeeld Gudmundson en Lammers is totaal anders. Die zien elke week hoe hun 'ervaren concurrenten' die zoveel verder zouden zijn wekelijks falen zonder dat het consequenties heeft. Had Rutten nog weinig reden om Depay te brengen toen deze stond te trappelen van ongeduld, Cocu heeft genoeg aanleidingen gehad om eens te vernieuwen! En liet ze allemaal liggen!

Cocu had het hele seizoen geen buitenspelers tot zijn beschikking, dat heeft hem behoorlijk genekt. PSV mist verder een goede cv en bij vertrek Van Ginkel een aanvallende middenvelder.

Ik denk dat PSV zich echt flink zal moeten versterken om volgend jaar mee te doen. De huidige selectie mist echt balans. Daarnaast zal ook Feyenoord niet stil zitten en heeft Ajax een geweldige selectie in handen. Zonder grondige veranderingen zie ik PSV ook komend jaar weer derde eindigen

Volgend seizoen wordt do or die voor Cocu. Pakt hij weer geen prijs dan zal hij ontslagen worden.

De jeugd bij Ajax zijn niet per definitie altijd direct beter dan de jeugd van PSV maar het zijn er veel meer. Ajax is al vroeg begonnen met het kopen van talenten om ze op te leiden en koopt deze veel meer. Hierdoor zal er altijd meer jeugd doorstromen maar ook veel afvallen. De jeugd krijgt niet meer kans maar er is veel meer jeugd om een kans te geven. Dit zorgt ook voor meer concurrentie en een betere ontwikkeling. Simpelweg roepen dat Cocu geen jeugd laat doorstromen omdat hij dat niet wil is dom roeptoeteren. Het niveau is gewoon nog niet goed genoeg bij PSV.

19 mei 2017 om 22:50

Ajax spendeert 2 x zoveel geld als psv aan de jeugdopleiding, daarnaast is t achterland veel groter

Ben benieuwd wie de aankopen worden. Er zullen genoeg mutaties komen deze zomer en hopelijk worden we er een stuk sterker van! Ajax en Feyenoord hebben op dit moment een betere selectie en er zal wat moeten gebeuren in Eindhoven

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

95 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2018- Fenerbahçe
2013-2018 PSV
2012-2013 PSV U19
2012-2012 PSV
2007-2008 Al Jazira

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren