Jeugdopleiding Ajax voor het eerst sinds 2006 de beste van Nederland

Vrijdag, 19 mei 2017 om 15:28

De jeugdopleiding van Ajax is voor het eerst sinds 2006 verkozen tot de beste van Nederland. De club uit Amsterdam ontving daarvoor vrijdag de Rinus Michels Award. De afgelopen twee seizoenen ging de prijs nog naar AZ. Daarvoor werd de jeugdopleiding van Feyenoord vier keer op rij verkozen tot beste van het land.

Net als de afgelopen seizoenen braken ook dit seizoen weer een aantal talenten door bij Ajax. Kasper Dolberg, Matthijs de Ligt, Justin Kluivert zijn de laatste namen die zich dit seizoen in het eerste elftal speelden. Trainer Peter Bosz beschikt met spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald, Joël Veltman, Donny van de Beek, Davy Klaassen en Abdelhak Nouri over een groot aantal spelers die zijn opgeleid door Ajax.

"Het is mooie erkenning en het spreekt bovendien waardering uit voor hetgeen waar wij bij Ajax met z’n allen mee bezig zijn", zegt Saïd Ouaali, hoofd opleiding van Ajax, op de clubwebsite. "Met name omdat de keuze wordt gemaakt door collega’s uit het vak. Het proces waarmee wij werken is er een van langdurige aard, waar door de collega’s binnen de club veel tijd en energie in gestoken wordt. De complimenten gaan daarom dan ook naar alle mensen op de werkvloer bij Ajax die prima voorwaarden scheppen voor onze spelers. Deze prijs is een aanmoediging om door te gaan waarmee we al jaren bezig zijn, namelijk het niveau van het voetbal naar nog een hoger niveau tillen.”

Peter Bosz werd eerder op de middag verkozen tot Trainer van het Jaar. Hij troefde Giovanni van Bronckhorst af. Andere kanshebbers waren Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fräser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior).


Poll

Is Ajax de terechte winnaar?


Gerelateerd

57 reacties (laatste reactie door lee112)

Is natuurlijk een onzinprijs, maar wel mooie waardering voor de jeugdtrainers en hrt HJO.

19 mei 2017 om 15:33

Onzinprijs lijkt me niet. Verder lijkt het me wel belangrijk waar zo'n prijs precies aan getoetst wordt. Feyenoord wint hem 4x op rij waarvan zeker de laatste 2x zeer discutabel omdat er voor de ogen van een buitenstaander niks gepresteerd werd. Maargoed het is een mooie waardering voor Ajax en elke andere club die m wint.

19 mei 2017 om 15:41

Gelukkig bepaalt een buitenstaander dan ook niet wie die prijs wel of niet wint.

19 mei 2017 om 15:44

Nee klopt, dat was gewoon een publiciteitsprijs binnen de hoofd-jeugdopleidingen. Begin dit jaar zeiden ze dat dit jaar de criteria om te winnen zouden zijn veranderd, mocht dat zo zijn hecht ik toch een beetje waarde eraan. Is het weer simpelweg door stemmen dat is het niets meer dan een publiciteitsprijs.

19 mei 2017 om 15:47

@ Wolterx

De criteria zijn ook aangepast, zowiezo is het een beetje een aparte prijs omdat er overal het algemeen een aantal aparte criteria worden gebruikt.

3 a 4 jaar geleden werden vrijwel alle jeugd teams van Ajax kampioen behalve jong Ajax toendertijd. Had Ajax de meeste jeugdspelers in het eerste staan die ook kampioen werden. Werden de jeugdspelers van Ajax voor de hoogste transferbedragen verkocht en had Ajax europees gezien de meeste contractspelers in heel europa geleverd.

Desondanks werd Feyenoord toen verkozen omdat de faciliteiten beter waren.

Uiteindelijk gaat het om resultaat denk ik dan, wanneer de faciliteiten goed zijn maar er komt geen resultaat dan zijn je faciliteiten waardeloos. Als je met minder faciliteiten een hoger rendement haalt is dat dus beter.

Al met al, een leuk compliment maar voor geen enkele club iets om veel waarde aan te hechten denk.

19 mei 2017 om 16:01

De faciliteiten bij Feyenoord zijn juist van een bedroevend niveau, zwaar onder het niveau van de faciliteiten van Ajax, Psv, AZ en Vitesse. Hier verzin je dus iets ter plekke.

19 mei 2017 om 16:03

Inmiddels wel maar waar D-Bergkamp over praat is iets van 6 jaar geleden, toen liep Feyenoord zeker niet achter. Inmiddels is het naar mijn mening teveel verouderd en moet er snel iets veranderen, de faciliteiten zijn inmiddels achterhaald zoals je zelf ook al aangeeft.

19 mei 2017 om 16:14

Feyenoord heeft qua jeugdcomplex altijd al achtergelopen. De faciliteiten zijn niet opeens in een paar jaar van luxueus en modern naar achterhaald en verouderd gegaan. Nee dat is het altijd al geweest, Feyenoord werkt al 10 jaar met middelmatige materialen.

19 mei 2017 om 16:25

@woltrex: Toen was het ook al zo! Pas komend seizoengaan ze dit eindelijk vernieuwen geloof ik. als je op Varkenoord komt is dat vergeleken met veel amateur teams nog simpel.

Maar wat precies de criteria waren is altijd een groot raadsel geweest.

Maar ik denk dat weinig mensen er iets tegen in kunnen brengen dat ajax hem nu krijg. Volkomen terecht en hebben een geweldige lichting waar ze veel van hebbenw eten te behouden.

Dit had Feyenoord toen met de Vrij, Indi, Bruma, Rekik, Ake, Vilenha, Boetius en Achabar bijv. Het is deels opleidenmaar ook een deel geluk dat je in 1 lichting zo veel goed talent hebt!

Maar volkomen terecht dat hij naar Ajax gaat.

19 mei 2017 om 17:00

Ik vond het rond '10 echt niet noemenswaardig ver achter lopen om Ajax en PSV, die laatste twee zijn er laatste jaren miljoenen in aan het pompen daarvoor viel het ook nog best mee, misschien iets moderner maar zeker niet zo'm groot verschil als er nu is.

19 mei 2017 om 17:58

@wolterx

Breng eens een verzoek aan Varkenoord. Het is allemaal oud, grauw en armoedig. Het verschil met andere ploegen was zes jaar geleden ook enorm groot.

D-Bergkamp verzint hier gewoon iets om zijn standpunt sterker te maken, maar valt nu aardig door de mand.

19 mei 2017 om 18:18

Ben bekend met de huidige toestand maar heb het idee dat het laatste jaren juist een gat is geslagen, kan niet oordelen over jaren terug maar heb het gat wel vergroot zien worden.

19 mei 2017 om 20:26

Het gaat om de jeugd niet wat het eerste presteerde !!!

19 mei 2017 om 18:14

Feyenoord heeft gewoon een belabberde begeleiding in de jeugd vergeleken met die van Ajax.'

Eerstgenoemde heeft het geluk dat de omgeving Zuid-Holland overloopt van talent. De grootste talenten maken dan al gauw de overstap naar Feyenoord. Daar waar Ajax hevige concurrentie van AZ ondervindt, wiens opleiding ook steeds professioneler wordt.

Bij Feyenoord mis je toch een daadwerkelijk plan dat uitgestippeld wordt richting het eerste elftal en het ontbreken van een 'topsportklimaat'. Het is dan ook geen wonder dat de doorstroming al jaren barslecht is. Generatie De Vrij, Clasie, Martins Indi daargelaten, omdat deze door gebrek aan financiã«le middelen wel moesten worden opgesteld. Je ziet dat de club gelijk weer terug grijpt naar matige aankopen als Kramer, Veijnovic en Van der Heijden zodra er wat meer bestedingsruimte is.

Ajax daarentegen wordt jaarlijks met bijna ieder elftal kampioen, maakt veel indruk op internationale toernooien en steekt jaarlijks ene vermogen in de jeugdopleiding. Daarnaast stromen er elk jaar minimaal 3 a 4 (top)talenten door uit de A1, waarop geregeld veel winst op gemaakt wordt. Zo creã«er je perspectief voor talenten en behoudt je ze voor je club.

Het is aan Feyenoord dan ook de taak zsm deel te nemen aan de voetbalpiramide, zodat het beloftenelftal daadwerkelijk gebruikt wordt om toekomstige jongens klaar te stomen voor het grote werk. Een kijkje nemen in de keuken bij je grootste rivaal zou daarbij geen overbodige luxe moeten zijn.

Uiteindelijk zal het hele vaderlandse voetbal hiervan profiteren, daar ben ik van overtuigd. Aldus een fan die maandag op de Coolsingel stond, en volgende week woensdag het hardst zal juichen op het Museumplein.

19 mei 2017 om 19:02

Alleen die laatste zin al.. succes supporter aan jou hebben we niks. Daarnaast verkoop je onzin.

Naar mijn mening wel weer eens terecht. Denk dat Ajax van alle Nederlandse clubs het meeste geld en aandacht investeert in de opleiding. Dus eigenlijk mag je dit ook wel verwachten van een club als Ajax.

19 mei 2017 om 18:30

Ajax had de afgelopen jaren ook al de beste opleiding alleen kreeg het deze vreemde prijs niet. Er is maar een club waar structureel spelers vanuit de jeugd profvoetballer worden. Een deel bij Ajax een en een groot deel elders in de eredivisie.

Kasper dolberg, als we dat een jeugdspeler noemen dan zijn we gek. Die jongen is op zn 18e gehaald, doe ff lekker normaal. Overigens helemaal terecht die prijs voor Ajax hoor, maar iemand die 1 jaar bij Ajax speelt komt niet voort uit de jeugd

19 mei 2017 om 15:37

Klopt, maar deze jongen is gescout voor in de jeugd. Natuurlijk is hij niet zelf opgeleid.

19 mei 2017 om 15:37

Dolberg is met 17 gehaald, stond met 18 in het eerste. Heeft toch deel uitgemaakt van de opleiding en is hier van een vleugelspeler naar een spits omgevormd, Ajax heeft zeker een groot deel van zijn ontwikkeling gestart en aangezien hij voor de u19 heeft gespeeld vorig jaar was hij wel degelijk een jeugdspeler, geen eigen jeugd maar wel zeker een jeugdspeler.

19 mei 2017 om 15:39

Kwam op zijn 16e naar Ajax. Officieel gewoon een jeugdspeler, natuurlijk niet helemaal door Ajax opgeleid maar heeft toch wel een deel van zijn kunnen in de Ajax jeugd geleerd.

19 mei 2017 om 15:41

Is pas met 17 gekomen maar liep sinds zijn 16 al stage bij Ajax en trainde soms mee, heeft bij zijn eerdere club nog zijn debuut gemaakt en is begin 2015 vastgelegd, in de zomer van dat jaar sloot hij pas aan.

19 mei 2017 om 15:41

Hij is begonnen in de jeugd dus is hij een jeugdspeler. Of is dit een standpunt in die eeuwige 'eigen jeugd' discussie? Los of hij nou geen eigen jeugd is of wel, een jeugdspeler is hij in ieder geval wel.

19 mei 2017 om 15:44

Er is een lijstje met criteria, valt dus niet echt over te discussiëren

19 mei 2017 om 16:18

En aan dat lijstje met criteria voldoet Dolberg niet. Daar valt inderdaad dus niet echt over te discussiëren.

19 mei 2017 om 16:43

Wat is het lijstje dan?

19 mei 2017 om 18:25

Blijkbaar is een jaar bij de jeugd spelen voldoende om als zelf opgeleide speler te zien. De 16 jaar ervoor kon Dolberg er blijkbaar helemaal niets van.

19 mei 2017 om 15:45

Dolberg wordt genoemd in een rijtje talenten die seizoen doorbraken. Later in dezelfde alinea wordt nóg een rijtje genoemd, dit keer met talenten uit eigen jeugd. De naam van Dolberg staat daar niet tussen. Dolberg werd in de jeugd gescout, vandaar dat hij wel in het artikel staat...

19 mei 2017 om 15:48

Het is een eeuwige discussie en we komen er waarschijnlijk niet uit. Wat ik het beste criterium vind, heeft de speler in kwestie al gedebuteerd in het eerste voordat Ajax hem aantrekt? Zo nee, reken hem lekker als jeugdspeler, zo ja, dan vind ik het geen jeugdspeler meer, ook al zou je hem eerst nog drie jaar in de jeugdopleiding laten spelen. Dus Dolberg en Frenkie de Jong zijn wmb geen jeugdspelers, maar die anderen wel. Voor wat het waard is natuurlijk, tegenwoordig worden er zelfs miljoenen betaald voor jeugdspelers (denk aan Fischer of Eriksen) en heeft de term jeugdspeler niet meer de lading die het vroeger had. Tegenwoordig lijkt het wel alsof je de jeugd ook kan kopen (zie ook Chelsea of Man City) en is het allemaal niet meer zoals vroeger waarbij regionale jeugd een kans kreeg bij de grote club in de grote stad.

19 mei 2017 om 15:58

De Uefa hanteert gewoon een definitie wat je een jeugdspeler mag noemen. Daarvoor moet je minimaal 3 jaar actief zijn bij een club voor je 21ste levensjaar. Iemand die start op zijn 17de is daarmee gewoon jeugdspeler (mits hij blijft tot de 21ste).

19 mei 2017 om 16:15

Dat zijn criteria die sommigen niet goed uitkomen. Vandaar hun eigen criteria zodat ajax er slecht uitkomt

19 mei 2017 om 16:47

Klopt pas volgend jaar is Dolberg officeel een eigen jeugdspeler. Drie jaar onder de 21 dan ben je eigen jeugd volgens de officiele definitie.

19 mei 2017 om 21:17

Volgens mij gaat het artikel over het doorbreken van jeugdspelers en niet over wie wel of niet een jeugdspeler genoemd mag worden.

Ajax heeft gewoon een prijs voor de beste jeugd vanwege o.a. het doorbreken van diverse jeugdspelers naar het grote elftal.

20 mei 2017 om 12:38

En wie noemt het een eigen jeugd speler? Hij wordt genoemd als 1 van de vele die doorbreekte dit seizoen. Een alinea verder gaat het over de spelers die door Ajax zijn opgeleid.

Mooie prijs natuurlijk voor Ajax. En voordat er weer discussies zullen ontstaan dat Dolberg, Frenkie de Jong en Onana geen spelers uit de jeugd van Ajax zijn: dat klopt, ze hebben niet de volledige jeugdopleiding doorlopen, zoals pakweg de Ligt en Kluivert, maar ze hebben wel een gedeelte van de jeugdopleiding doorlopen en maken dan dus deel uit van de spelers die uit de jeugd komen.

Er komt nu ook echt gewoon aan uit de jeugd van Ajax. Spelers als Tete, Veltman, Riedewald en Klaassen zitten al een paar jaar in het eerste van Ajax, terwijl Onana en Dolberg dit seizoen een vaste basisplaats hebben veroverd en ook spelers als Nouri, de Jong, Kluivert, de Ligt en van de Beek hebben zich dit seizoen al regelmatig mogen laten zien in het eerste van Ajax en dat zag er ook gewoon prima uit.

Spelers als Nouri, de Jong, Kluivert, de Ligt, van de Beek, etc. hebben dit seizoen gewoon 'n prima indruk gemaakt, in de minuten die ze kregen. Het mooiste van dit seizoen, met de jonge spelers, vond ik toch wel de laatste 2 wedstrijden van de poulefase van de Europa League, waar Ajax zo'n beetje met Jong Ajax speelde tegen Panathinaikos en Standard Luik, omdat ze toch al zeker waren van overwintering in de Europa League en dat Jong Ajax won met 2-0 van Panathinaikos en hield Standard Luik op 1-1, gewoon zeer nette resultaten voor een b-team/2de elftal en natuurlijk de afgelopen 2 wedstrijden in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles en Willem ll, en ja, dat zijn dan niet de grootste teams, maar het zag er allemaal wel vrij goed uit.

En daarbij heeft Ajax dit seizoen met dat Jong Ajax weleens verloren, want vlak voor de winterstop in de Knvb Beker verloren ze toen met 2-1 van Cambuur, maar voor de rest hebben al die jonge spelers zich, in de wedstrijden die ze speelden, vrij goed ontwikkeld en laten zien.

Ik hoop echt dat al deze spelers zich goed door zullen ontwikkelen en dat er vanuit de jeugd ook weer telkens spelers zoals nu blijven komen. Het is natuurlijk nog afwachten hoe spelers als de Ligt, van de Beek, Nouri, Kluivert, etc. zich zullen ontwikkelen, maar ik zie het vrij positief in.

19 mei 2017 om 18:17

De Ligt wordt een topverdediger en De Jong en Van de Beek kan ik mij eerder in vinden dan Nouri.

Ik heb mijn twijfels bij het feit of Nouri wel zo'n groot talent is als dat we te horen krijgen van iedereen. Als je ziet dat dit seizoen Bosz al vaker voor Donny koos en in de laatste wedstrijd voor De Jong, zegt dat volgens mij wel wat.

Als ik bedenk dat Nouri al richtig de 21 gaat straks en dan nog niet eens vast bij Ajax 1 zit en niet regelmatig zijn minuten maakt, dan heb ik zo mijn twijfels.
Dit helemaal wanneer je dit afzet tegen talenten vanuit het verleden. Sneijder was op zijn 19e al vaste basisspeler bij Ajax en werd belangrijk bij Oranje. Dit ook nog eens in een tijd dat de competitie in zijn gehele breedte op een hoger platform acteerde en we internationaal nog mee konden spelen. Seedorf speelde al regelmatig op zijn 16e in een elftal dat op een hoog niveau acteerde in een tijd dat de concurrentie in Nederland ook van een hoger niveau was.

Dan mag hij het nadeel hebben dat Ziyech, Klaassen en Schone op het middelveld staat, maar als je echt een toptalent bent dan kan de trainer niet om je heen en speel je één van deze gasten uit de basis of val je voor bv Schone steevast in.

Ik mag hopen dat ik het bij het verkeerde eind heb, maar de eerste tekenen zijn nog niet heel positief.

Sinds dit jaar zouden er nieuwe richtlijnen zijn en zou het geen prijs meer zijn die gegeven werd op basis van de stemmen die alle hoofd-jeugdopleidingen hebben gegeven, was zodoende dit jaar ook niet om Ajax heen te komen. Vrijwel alle teams die op groot veld spelen (vanaf u12 gepakt) zijn of kampioen geworden of zijn tweede geworden, op internationale toernooien hebben ze dit jaar extreem veel prijzen gewonnen en de doorstroom naar het eerste met ik meen 7 debutanten was zeer netjes. Naar mijn mening staan AZ en Ajax momenteel qua opleiding los van de rest van Nederland al is PSV dat gat aardig aan het dichten, Feyenoord zakt naar mijn mening af, daar moet snel het nieuwe complex doorkomen, Jong Team de piramide in en iets doen aan het u19 probleem dat elk jaar optreedt waar een goede u17 na de stap naar de u19 er opeens niets meer van lijkt te kunnen. Ook heeft Ajax op de u17 na in volgensmij elke leeftijdsgroep de (gedeeld) meeste jeugdinternationals wat naar alle waarschijnlijkheid ook een criterium zal zijn. Ben over het spel in de bovenbouw nog helemaal niet tevreden maar de resultaten en ontwikkeling van bepaalde individuen was dit jaar zeer indrukwekkend. Naar mijn mening verdiend.

Leuke prijs wat niet veel zegt in mijn ogen. Heb liever dat de jeugdopleiding elk seizoen 1/2 goede talenten kan afleveren aan het eerste elftal dan dat ze continue deze prijs winnen.

19 mei 2017 om 15:51

Als het goed is, zou dat enigszins aan elkaar gelinkt moeten zijn.

19 mei 2017 om 16:48

Nouja lijkt me inderdaad evident dat die prijs niets zegt. Nu wint ajax hem in het jaar dat er, lijkt dat iedereen daar over eens is, behoorlijke kwaliteit aan het doorbreken is. Maar die kwaliteit is juist in de afgelopen jaren opgeleid, terwijl ajax in die periode de prijs gek genoeg niet won.

Populariteitsprijs dus en niet op basis van kennis van zaken.

Tsja, niet meer dan terecht lijkt mij. Toch mooi dat Ajax ondanks het mislopen van de titel enigzins waardering krijgt door onderscheidingen als deze en voor Peter Bosz. Als Ajacied voor het eerst in de afgelopen 3 seizoenen met opgeheven hoofd een seizoen zonder titel geeindigd. Er is bij vlagen echt geweldig gevoetbald, de jeugd heeft laten zien dat de toekomst er rooskleurig uitziet en er staat eindelijk weer een team waar van te genieten valt en als kers op de taart nog de EL finale in het vooruitzicht. Ajax kan ondanks de 2e plek toch trots zijn op dit seizoen (en ik had nooit verwacht zoiets te zeggen). Maar Peter, volgend jaar kampioen!

Leuk om te winnen, maar het zegt verder heel weinig over de jeugdopleiding.
in de jaren dat Ajax het niet won, leverden ze toch meer en betere spelers af in het nationale en internationale voetbal. Die ook nog eens veel meer geld opleverden als de spelers die door az en Feyenoord werden opgeleid en verkocht bij elkaar.
Ajax heeft deze prijs niet nodig om te weten dat we de beste opleiding hebben. Alle cijfers bewijzen dat al jaar na jaar!

Ajax wint in bijna elke jeugdcategorie. Dit gebeurt eigenlijk al jaren en word nu steeds meer zichtbaar.

Een populariteitswedstrijd waar geen objectieve meetcriteria aan vast hangen. In de jaren dat Ajax hem niet won haalde ik mijn schouders ervoor op dus ga ik niet nu ineens er wel veel waarde aan hechten. Zolang je als club weet waar je mee bezig bent moet zo'n prijs niets uitmaken.

Ben wel een beetje benieuwd hoe ze dit meten. Want bijvoorbeeld een Nouri, de Ligt en v/d Beek spelen er al een tijdje. Is de jeugd dan nu opeens zo goed omdat er een paar spelers doorbreken? Dan hadden ze hem bij wijze van 3 jaar geleden ook al kunnen krijgen omdat ze er toen ook al speelde.

En terecht! Een topjaar voor de jeugdopleiding van ajax als je alleen kijk wat er allemaal is doorgebroken dit seizoen

Door ook veel te kopen voor de jeugdteams haal je natuurlijk het algehele niveau van de jeugd omhoog. Je ziet dat dit zijn vruchten af begint te werpen. Het is natuurlijk alleen nog wachten op de definitieve doorbraak. Want een aantal talenten lijken dichter bij de uitgang dan bij een echte doorbraak te staan.

19 mei 2017 om 21:11

Volgens mij wordt een club juist gewaardeerd op het doorbreken van jeugdspelers. Na Veltman, Tete, De Ligt, Van Beek, Klaassen, Dolberg en Kluivert hoeft Ajax niet echt lang te wachten.

Dolberg frenkie de jong zijn geen eigen kweek!!!!!! Beetje raar dat dat dat eigen jeugd genoemd wordt

19 mei 2017 om 21:08

En waar staat dan dat deze spelers eigen kweek worden genoemd? Beetje raar dat jij denkt dat het eigen jeugd genoemd word.

19 mei 2017 om 21:45

Jeudspeler is wat anders dan eigen jeugd. Nergens staat eigen jeugd. Eigen jeugd zijn tete, Kluivert, Veltman, de ligt, Klaassen, Riedewald, Nouri en van de Beek.

Weet niet wat criteria zijn, maar minimaal 3 jaar in jeugdteams gespeeld hebben lijkt me wel een leuke! Daarnaast zou je een quotient in moeten voeren voor het beschikbare budget.
Als de voetbalclub uit delfzijl ieder jaar een betaald voetbalspeler zou voortbrengen presteren ze veel beter dan bijv Ajax en Feyenoord.

Ik ben benieuwd naar de lichting na Kluivert, frenkie, eiting etc. Wat ik zie in de huidige a1, ben ik niet heel overtuigd van. Ik ben wel benieuwd naar de ontwikkeling van sierhuis

19 mei 2017 om 23:02

Eiting, Zeefuik, Kluivert en de Ligt hebben hun debuut in Ajax 1 al gemaakt en zijn eigenlijk op basis van leeftijd deel van de A1/u19. Ook heeft die lichting het zwaarst geleden onder buitenlandse interesse. Aderkanye was de eerste die vertrok, ging rond zijn 14e naar Barca, zit nu bij Liverpool, Fosu-Mensah volgde enkele jaren later en ging naar Man U, Dilrosun naar Man City en Peeters naar Real Madrid gingen datzelfde jaar nog. Jaar erop was het raak bij Malen die naar Arsenal ging en vorig jaar hebben we afscheid genomen van Castillo die naar Chelsea is gegaan. Eventueel kan je Antonucci die voor 3 miljoen naar AS Monaco is gegaan er ook nog bijtellen. De huidige u19 is een paar talenten opgevuld met vooral B-garnituur, ondanks dat is de kans aannemelijk dat ze dit weekend kampioen zullen worden. Van de '99 groep waren de Ligt en Malen altijd de grootste talenten, Kluivert heeft zich stormachtig ontwikkeld en de van Feyenoord over gekomen Lang (was toen nog C-junior en wilde weg bij Feyenoord) en van ADO overgekomen Nunnely werden toen gezien als enorme talenten. Lang begint echt enorme stappen te zetten en Nunnely laatste half jaar ook weer meer in vorm, ik denk dat zeker Lang binnen 2 jaar wel eens bij de selectie zou kunnen zitten. Ook hebben we dan de Australiër Pasquali aangetrokken die het volgend seizoen moet laten zien. Ik ben juist bang voor de u17 door het gebrek aan technische vaardigheden in dat team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Zondag 22 april
Stoke City overweegt het huurcontract van Jesé Rodríguez te verscheuren. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren