wk2018

‘Ziyech legt oproep Marokkaanse ploeg naast zich neer’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 15:10

Hakim Ziyech gaat niet in op de uitnodiging voor de Marokkaanse nationale ploeg, zo meldt De Telegraaf. Bondscoach Hervé Renard had de middenvelder van Ajax lange tijd niet nodig, maar riep hem toch op voor de oefeninterland tegen Nederland. Ziyech zou niet voor Marokko uit willen komen zolang Renard aan het roer staat.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Hakim Ziyech de uitnodiging heeft geweigerd?


Gerelateerd

125 reacties (laatste reactie door millonario)

Dit hadden wel kunnen zien aankomen. Wat een verhaal is het toch ook!!

19 mei 2017 om 15:18

Ik dacht dat ze gepraat hadden laatst en alles inmiddels uit de lucht was?!

19 mei 2017 om 15:25

De enige reden waarom die Fransman hem oproept is omdat hij onder druk staat. Hij gaat hem sowieso niet laten spelen. Doet hij dat wel, dan is het waarschijnlijk een korte invalbeurt. Ja, dan hoeft het van mij ook niet. Met alle geluk van de wereld heeft die man de groepsfase van de Afrika Cup overleefd en heel Marokko is verliefd op hem. Zelf hoop ik dat ze hem z.s.m er uit kicken en een Nederlander daar zetten. Die zijn over het algemeen een stuk objectiever. Tenzij je naam de Boer is.

19 mei 2017 om 15:34

De Boer is niet objectief? Leg uit?

19 mei 2017 om 15:45

Zoals ik de reactie van Linley lees is het een Marokkaan. Frank De Boer heeft toen der tijd veel problemen gehad met de beste Marokkaanse voetballer van dat moment El Hamdaoui en gaf ook Aissatti nooit een echte kans. Dus die heeft zich niet populair gemaakt onder de Marokkanen.

19 mei 2017 om 16:19

Dus op basis van twee incidenten zeg je dit? Dan kan je ook zeggen dat Bosz niet goed samen gaat met Surinamers. Ergo, een onzin argument.

19 mei 2017 om 16:26

Bazoer is een anti hè 😉

19 mei 2017 om 16:31

Linley pardon geluk ? Herve heeft het goed gedaan ondanks alle geblesseerde spelers de kwart finale gehaald. We hebben met wereld goals van togo en Ivoorkust gewonnen. Als er iemand gelukt heeft is het oranje met gratis penalty's tegen Mexico.

19 mei 2017 om 16:38

Kyle66 Helemaal gelijk, maar De Boer is door deze "incidenten" niet populair geworden bij Nederlandse Marokkanen.

19 mei 2017 om 16:43

Je hoeft Oranje er niet bij te halen want ik ben zelf Marokkaans. Ivoorkust was dat hele toernooit al shit en totaal niet in vorm, dus de winst tegen hen was niet zo bijzonder. Voor de rest, de winst tegen Togo was leuk en aardig maar tegen een goed team zoals Egypte waren we weer nergens te vinden. Zelfs tegen Congo konden we niks. Dus ja, dikke geluk dat we zo ver kwamen. Een goed Ivoorkust met Zaha en al die andere sterren had ons afgemaakt net zoals Egypte en Congo dat deden.

19 mei 2017 om 16:47

Weet jij wel wat de betekenis is van geluk met je maar maar. Ze hebben gewonnen met terechte goals klaar. Ziyech is een lafaard die bang is dat die moet banken voor belhanda.

19 mei 2017 om 17:06

Kill heb jij wel een verstand heb die wedstrijd live gekeken tegen Egypte. Marokko was veel beter Egypte had meer gelul

19 mei 2017 om 17:38

Laten we het negeren van (notabene zijn aanvoerder destijds bij ajax a1) Ouasim Bouy niet vergeten. Waar hij jongens als veltman dijks klaassen liet debuteren negeerde hij bouy waardoor hij wegging

19 mei 2017 om 18:29

Daar zeg je wat.. een nederlandse trainer zou best eens de sleutel tot succes bij het marrokaanse elftal kunnen zijn.

20 mei 2017 om 04:12

met geluk door de groepsfase? elke wedstrijd waren zij de betere ploeg (EN TERWIJL ZE ZOVEEL GOEIE SPELERS MISTEN) de kwartfinale tegen egypte heeft egypte juist geluk gehad dat ze door zijn gegaan want alweet was marokko de betere ploeg maar helaas heeft egypte alsnog de enige goal van de wedstrijd gemaakt.

20 mei 2017 om 04:15

jaa dat dus! ik vond marokko ook juist de betere ploeg, meer balbezit, creeërde meet kansen, betere spel, terwijl egypte helemaal niks kon behalve de goal dan.

19 mei 2017 om 15:37

Als Daley Blind gewoon normaal geweest was tegen Ziyech, was deze soap nooit gekomen! Hoe dom... Maar we moeten niet vergeten dat die blessure van Ziyech bij interland tegen Letland fataal was gebleken. Als Ziyech toen niet geblesseerd was, was Ziyech gewoon ingevallen en kon hij niet meer naar Marokko.

19 mei 2017 om 15:42

Hiddink was toen nog bondscoach uit tegen Letland.

19 mei 2017 om 15:57

Wat heeft Daley Blind gedaan of gezegd dan?

19 mei 2017 om 17:01

Doe niet zo gek, Daley is een hele aardige jongen die heeft niets raars gedaan tegen Ziyech.

Dit laat zien dat Ziyech echt een sterke persoonlijkheid heeft. Dat kan hem heel ver brengen. Maar of dit nou goed is voor zijn interlandloopbaan....

19 mei 2017 om 15:20

Je kunt ook zeggen dat hij juist een zwakke persoonlijkheid heeft door een vete maar door te laten lopen. De bondscoach toont zich in mijn ogen de sterkere man om de geschillen aan zich voorbij te laten gaan.

19 mei 2017 om 15:34

jorisdijk.

Hmm naar mijn mening een rare gedachtegang. Als de nieuwsfeiten een beetje mogen geloven heeft Renard hem op hele rare gronden niet geselecteerd voor de Afrika cup (vooral om even te laten zien wat voor grote man hij wel niet is) & kwam de vete in eerste instantie alleen meer vanuit Renard. Ziyech heeft die helemaal niet maar door laten lopen, dit is namelijk de eerste keer dat Ziyech zelf er voor kan kiezen een oproep te negeren.

Om in alle belangrijke potjes genegeerd te worden, inclusief een heel groot toernooi, & dan vervolgens wel weer voor een nietszeggend oefenpotje opgeroepen te worden lijkt mij ook niet iets waar je om staat te springen. Leuk dat Renard de grote jongen was, hem niet nodig had, maar dan hoeft Ziyech hem blijkbaar ook niet meer te helpen. Prima toch.

19 mei 2017 om 15:43

Wie zegt dat? Misschien roept hij hem op en krijgt hij 5 minuten speeltijd? Je weet niet wat er achter de schermen speelt maar ik kan me voorstellen als je niet klikt met iemand en hij negeert je lang dat wanneer hij je wel oproept je er niet op zit te wachten. Off-topic: kan Ziyech nog kans maken om te switchen en voor Nederland uitkomen ? Hij zou zo de eerste naam worden om in de basis te zetten. Zo jammer dat Nederland te laks was geweest richting Ziyech en dat hij uiteindelijk voor Marokko heeft gekozen. Hij zou voor veel clubs ook interessanter zijn als hij voor Nederland uitkwam.

19 mei 2017 om 16:25

Daar kunnen wij helemaal niet over oordelen. Renard kan Ziyech wel oproepen voor Marokko, maar als er vooraf geen gesprek is geweest en de lucht niet is geklaard verandert dat vrij weinig. Het is niet zo dat zonder enige vorm van contact Ziyech maar weer oproepen genoeg is om de vete te beëindigen, zeker niet bij zo'n trotse persoonlijkheid als Ziyech.

19 mei 2017 om 18:11

Hoezo vete. Hij had allang aangegeven niet meer onder deze bondscoach voor Marokko uit te komen. Die Renard lijkt mij meer een pestkop en zal Ziyech dan zeker laten zien wie de baas is. Zo ongeloofwaardig die man en dan is het beste om jezelf en je carriere te beschermen, voordat iemand het voor je gaat verpesten.

19 mei 2017 om 15:28

Gataaar!!!! Deze man weet wat eer en trots is. Als mensen je keihard negeren en daarna onder druk je roepen moet je gewoon bedanken. Er zijn weinig mensen over die eer nog belangrijk vinden. Als er een eer ladder zou zijn dan zou Ziyech bovenaan staan en Advocaat onderaan.

19 mei 2017 om 15:57

@warabe:

Leuk die eer, sportief werkt het alleen lekker tegen je.

Is niks eer dit is gewoon kleuter gedrag! Laat ziend at je er boven staat en bewijs het ongelijk vand ie trainer.

19 mei 2017 om 15:59

Eer is een zwaar overschat begrip, maar dat is een andere discussie.
Ben het wel met je eens dat Ziyech aantoont ballen te hebben

19 mei 2017 om 16:28

Dat eer een overschat begrip is, is natuurlijk puur subjectief. Of het je altijd verder brengt is een ander verhaal, maar uiteindelijk moet Ziyech met zichzelf leven. Als hij dat beter kan door deze uitnodiging af te slaan dan is dat voor hem een goede keuze. Voor een ander ligt dat wellicht weer anders.

19 mei 2017 om 15:32

Denk dat het niet tegen hem zal werken. Die René zit er niet lang meer waarschijnlijk. Iedereen in Marokko roept om Ziyech en alle ogen zullen ook op hem gericht zijn tegen Manunited. Het werkt hetzelfde als bij elke club/land: als je genoeg kwaliteit hebt en je laat het zien dan zal men er alles aan doen om je op te stellen. Als een Clasie zich te goed gaat gedragen voor Oranje zeggen we met z'n allen prima.. Als een Robben (voor 2014) dit zou doen zouden we alles eraan doen om hem toch erbij te krijgen.

19 mei 2017 om 15:53

@suarez: Dit laat alleen zien dat hij een sterke grote ego heeft!

Laat dan nu zien dat jij boven die trainer staat en niet zo kinderachtig. De Marokkaanse spelers binnen Nederland hebben een goed woordje voor hem gedaan.

Ga er gewoon heen en bewijs dat die trainer het verkeerd had.

Met deze koppigheid kom je nergens.

19 mei 2017 om 16:42

Is wat hij laat zien bij Ajax dit heel seizoen nog niet genoeg geweest? Eerst negeert Renard hem volledig en nu er druk op de ketel komt roept hij hem snel op om hem waarschijnlijk niet eens in de basis te zetten voor een oefeninterland. Ik heb juist respect voor Ziyech dat hij bij zijn standpunt blijft en ik weet vrijwel zeker dat hij in de toekomst zonder Renaldo alsnog gaat schitteren voor Marokko

19 mei 2017 om 16:42

Renaldo = Renard

19 mei 2017 om 16:08

Ziyech is de gewoon de zoveelste Marokkaanse voetballer die niet het optimale uit zijn loopbaan gaat halen omdat zijn trots hem in de weg staat. Wat maakt zo'n coach nou uit, je voetbalt voor je land en voor jezelf. Zet je erover heen en laat zien wat je waard bent!

19 mei 2017 om 16:44

Wat een onzin, zo een actie zegt helemaal niets over iemand zijn toekomst. Cruijff, Van Bommel, Seedorf en Sneijder hebben bijvoorbeeld ook allemaal issues gehad met de trainer of de Knvb en daarom geweigerd voor Oranje uit te komen. Heeft op hun loopbaan geen invloed gehad hoor....

19 mei 2017 om 17:32

Hahaha hoe oud ben jij? Bij Seedorf heeft het JUIST in de weg gestaan, had anders veel meer erkenning gehad. Zelfs Cruyff, die een WK miste, heeft er last van gehad.

19 mei 2017 om 18:40

Ik denk dat clarence liever van de echt grote voetballanden erkenning krijgt. En volgens mij heeft seedorf onlangs ook publiekelijke erkennng gehad. Overigens zijn alle surinamers en surinaamse nederlanders trots op clarence seedorf! En als je over johan cruyff gaat beginnen moet je echt even je mond met zeep gaan wassen. Ik lees van de week nog een artikel over wat voor legende cruyff wel niet is voor zoveeeeel mensen. Je bent gewoon aan het zoeken man @LaVie

19 mei 2017 om 22:32

Seedorf mistte alleen erkenning in Nederland. Voor de rest wordt hij overal gerespecteerd. En oja, hoeveel CL bekers heeft hij ondanks het gebrek aan erkenning ook al weer gewonnen?

19 mei 2017 om 16:33

Of zijn trots zit hem in de weg! Hij wilde eerder naar Twente inplaats naar Feyenoord omdat een trainer geen garantie op een positie kon geven. Op dat moment toen hij voor Twente speelde was het gewoon een mindere keuze. Toen hij niet direct in aanmerking kwam voor oranje koos hij direct voor Marokko. Nu het gedoe met de coach. Ziyech laat zien geen vechter te zijn en makkelijk opgeven wanneer het even tegenzit. Zijn ego gaat zijn carrière verpesten!

19 mei 2017 om 16:42

Nee hoor. Op dat moment deed twente gewoon structeel mee met de top 3 en waren ze beter dan feyenoord. Als hij dan graag spelmaker vanaf 10 wil zijn en twente geeft die garantie wel, dan heeft hij toch juist voor zijn carriere gekozen? Over Nederland-Marokko is al zo veel geschreven, maar als die jongen zich prettiger voelt bij Marokko dan mag hij toch voor Marokko kiezen? Ook deze zomer slim de tussenstap naar Ajax genomen ipv voor het geld naar roma of swansea te gaan.

19 mei 2017 om 17:03

Of je kijkt even de feiten i.p.v. zomaar wat roepen. Voordat ziyech naar twente vertrok werd feyenoord achtereenvolgens 2e, 3e en 2e. Daar zat twente elk seizoen dus onder. Dat is dus niet beter op dat moment.

19 mei 2017 om 16:39

Helemaal met je eens. Ik vind dit ook erg sterk. Weet niet wat zijn motivatie is. Maar als hij voet bij stuk houdt ben ik het volkomen met hem eens. Trainer is niet geschikt om aan het roer te staan.

19 mei 2017 om 16:41

Alsof die interland loopbaan wat voorstelt bij Marokko. Om de haverklap andere bobo's bij de bond en een andere bondscoach. Wedstrijdjes spelen in de Africa-Cup en niet op Wk's met de beste teams + spelers.

19 mei 2017 om 16:52

Suarez als renard weggaat is er grote kans dat Ziyech alsnog gestraft word door de bond en niet opgeroepen word zoals taarabt.

19 mei 2017 om 17:28

Die persoonlijkheid (trots) kan hem juist ook lelijk in de weg gaan zitten.
Het is maar hoe je het bekijkt.

19 mei 2017 om 18:31

Zo is het Suarez 7.. je bent een man en geen speelbal. Nu moet die renard zelf maar op de blaren zitten

En terecht. Hoop voor Ziyech dat er snel een andere bondscoach is.

Dit verhaal wordt ook met de minuut pijnlijker voor de KNVB. Zo'n jongen had zo veel voor het Nederlands elftal kunnen betekenen. Nu heeft hij niks omdat er in Marokko een of andere sukkel zit die m niet oproept voor een belangrijke eindronde. Je had hem maar 1x hoeven oproepen en mee laten spelen. Maar de KNVB verkloot dit soort mogelijkheden liever dan dat ze ze pakken.

19 mei 2017 om 15:20

Dit is Hakim zelf aan te rekenen hoor, 1x niet opgeroepen en gelijk is meneer gepikeerd en kiest voor Marokko.

19 mei 2017 om 15:25

Helemaal niet. Er is niet eens contact opgenomen met die jongen terwijl het Nederlands elftal er toen al beroerd voor stond en ziyech wekelijks twente bij de hand nam en ontzettend goed speelde. Vervolgens zie je dan b garnituur opgeroepen worden terwijl je zelf niks hoort. Wie zit dan fout???

19 mei 2017 om 15:37

Ziyech is een keer opgeroepen door Hiddink, maar moest toen afzeggen vanwege een blessure. Dus hij heeft wel degelijk een keer wat gehoord.

19 mei 2017 om 16:14

1x?????? Hij heeft al bij Heerenveen en Twente gespeeld.

19 mei 2017 om 15:23

Als Ziyech graag voor NL had willen spelen dan had hij toch niet op de uitnodiging van Marokko ingegaan

19 mei 2017 om 15:27

Het gaat er meer om dat de KNVB de mogelijkheid had een van de beste middenvelders van Nederland aan het Nederlands elftal te verbinden maar dat dit om de een of andere vage reden nooit is gebeurd. Dan laat je toch een enorme kans liggen voor het Nederlands voetbal als KNVB zijnde?

19 mei 2017 om 15:46

Je kunt het toch ook omdraaien.

1. Ziyech speelt nu voor Marokko omdat hij liever voor Marokko wilde spelen dan voor Nederland, om welke reden dan ook

2. Ziyech speelt nu voor Marokko omdat hij eigenlijk liever voor Nederland wilde spelen terwijl hij ook al eens was opgeroepen door Hiddink, maar speelt nu toch voor Marokko

Wat klinkt nou logischer

19 mei 2017 om 16:20

Geen van beide. Ik denk dat Ziyech gepikeerd was over het feit dat hij wekelijks bij Twente de sterren van de hemel speelde en toen niks hoorde van Blind die de meest belachelijke keuzes maakte. Dat maakt de keuze voor hem voor Marokko en stuk makkelijker. Ik blijf erbij dat als je deze jongen toendertijd opgeroepen had hij nu uitkwam voor Nederland.

19 mei 2017 om 16:28

Met die instelling kom je niet zo ver in het leven en we kunnen toch niet naar de pijpen van alle spelers dansen, bovendien is hij op 19 mei 2015 al bij de voorselectie gehaald door Hiddink. Blijft toch voor mij over dat hij liever voor Marokko speelt dan voor Nederland.

19 mei 2017 om 16:59

Hij was opgeroepen en toen een keer niet en koos vor Marokko, klaar.

Dat is niet de schuld van de knvb of van wie dan ook maar de keuze van Ziyech en het spelen in Oranje doe je graag of niet, zo niet doei.

19 mei 2017 om 17:29

De liefde voor Marokko is in ieder geval niet groter dan zijn eigen ego.

19 mei 2017 om 15:28

Ik wil me wel een beetje verbonden voelen met de voetballers op het veld die het Oranje shirt dragen. Als het je om het even is om voor Marokko of Nederland te voetballen hoef je van mij niet niet opgeroepen te worden.
Hoe goed we Ziyech ook hadden kunnen gebruiken.

En geef hem eens ongelijk. Als je alleen wordt opgeroepen omdat de publieke opinie dat wilt terwijl de coach heel duidelijk heeft gemaakt dat hij het niet in je ziet zitten zou ik dat ook afwijzen

Hij houdt zich aan zijn woord. Wel gedurfd, of het slim is, dat is een andere kwestie. Ik weet dat dat al te vaak gezegd wordt maar blijf me toch afvragen waarom hij niet gewoon voor Nederland koos. Ook al had hij dit vooraf niet kunnen weten. Maarja hopelijk voor hem komt er snel een andere coach aan het roer.

19 mei 2017 om 15:37

Ik begrijp niet waarom mensen dat nog steeds afvragen. Deze jongen toont hier gewoon karakter bijvoorbeeld om niet voor deze coach te willen spelen. Hij heeft echt wel met gezond verstand gekozen voor het land waar die nu speelt. Dat wij Nederlanders daar elke keer over beginnen hoe jammer het wel niet is enz. deal with it.

Ik ben nu al benieuwd naar het boek wat Ziyech gaat uitbrengen na zijn carrière. Hij heeft heel wat te vertellen volgens mij. Hij maakt zijn eigen keuzes en laat zich niet al te veel leiden door anderen.

Had een mooie toevoeging kunnen zijn voor het Nederlands Elftal zeg.. vind hem sterk spelen én hard werken. Vond hem vroeger met vlagen laks en laconiek, maar de samenwerking met Bosz heeft hem erg hoed gedaan. Zonde dat hij nu geen enkele interland speelt, voor zowel Nederland, Marokko als Ziyech natuurlijk.

dacht ik eindelijk van dat gezever over Ziyech en z'n interland carrière af te zijn, gaan we vrolijk nog even door ! wat een gedoe.

Overigens is de Marokkaanse mentaliteit wel heel erg vaderlandsliefhebbend, dit kan Ziyech wel eens heel veel negativiteit gaan kosten de komende jaren

19 mei 2017 om 16:35

Hoezo zou dat Ziyech veel negativiteit gaan kosten?

19 mei 2017 om 22:38

Omdat hij voor deelname bedankt namelijk. Wat ik echter begrepen ben staan de meeste supporters aan Hakim's kant, misschien begrijpen ze zijn afwijzing.

Meschien als nog voor nederland spelen.. heb geen idee of dat mogelijk is?

19 mei 2017 om 15:23

nee hij heeft al interlands gespeeld waarbij het ergens om ging

19 mei 2017 om 15:24

Nope! Dat is een gepasseerd station. Blijft zonde natuurlijk, hij was zeer welkom geweest bij Oranje!

En toch...... denk ik dat de Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond liever hadden gezien dat Ziyech zijn trots opzij had gezet. Zijn eigenwaarde stelt hij boven die van het land van zijn vader. Hoe diep gaat je liefde dan?

19 mei 2017 om 15:24

Neen, ik ben hier wel blij om. Dit heeft niks met trots te maken. Dit is gewoon principes.

19 mei 2017 om 15:30

Principes dus boven landsbelang? Dat is dus je eigenwaarde boven het landsbelang plaatsen. Goed voor hem dat er voldoende voetbalvolgers zijn die hem dat niet kwalijk nemen. Zou voor mij een afknapper van jewelste zijn als een speler van Oranje weigert om de coach. Gullit heeft nog altijd spijt van de principes waar hij in 1994 zich aan vast heeft geklampt.

19 mei 2017 om 15:33

Who cares about landsbelang? Man, dit is maar voetbal.

19 mei 2017 om 16:15

Landsbelang? Het gaat hier om een simpele oefenwedstrijd, het is niet zo dat het land in elkaar stort doordat er iemand niet mee doet.

19 mei 2017 om 19:48

Dus jij zou je vaderlandsliefde boven je eigen principes stellen? Sorry, maar dat vind ik echt lachwekkend om te lezen, wat een onzin. Hij heeft hier toch gewoon gelijk in. Als jij een trainer had die zulke rare fratsen uithaalde en niemand die er wat aan deed, dan zou jij ook op een punt komen waar je zou zeggen ja zo hoeft het ook niet, dit gaat niet werken zo.

20 mei 2017 om 02:10

Ik denk ook wel dat je het ver kan drijven wat betreft vaderlandsliefde. Dit is maar een spelletje genaamd voetbal waar je op een bal moet trappen, en die in het net van de tegenstander moet krijgen. Het gaat hier niet over oorlog, leven en dood en wat dan ook. En ja, mijn principes gaan boven alles logischerwijs. Vaderlandsliefde...aub zeg. Niet te veel in gaan geloven he.

Bravo, dit is hoe je een statement maakt. Zo laat je zien dat je een man bent. Je bent geen pop die ze kunnen nemen en neerleggen wanneer Renard daar zin in heeft. Oprotten hiermee.

Hmm, weet niet of dit geloofwaardig is. Ziyech heeft zich er (publiekelijk) niet over uitgesproken, maar de Telegraaf weet weer eens hoe het allemaal is gegaan...

Dom, wat als Renard nou het WK haalt met Marokko? Jep dan blijft hij natuurlijk aan het roer en kan Hakim het WK op z'n buik schrijven..

19 mei 2017 om 15:46

Heeft hij lekker 6 weken langer vakantie .

19 mei 2017 om 15:50

Staat ie fitter volgend seizoen bij ajax😏

19 mei 2017 om 15:51

Ieder nadeel heb z'n voordeel.

Dit was toch gewoon de perfecte match met Oranje geweest.. eeuwig zonde. Dit laat wel weer zien dat Hakim echt een sterke persoonlijkheid heeft. Hij is puur door persoonlijke redenen genegeerd en een eindtoernooi door de neus geboort. Je hoeft natuurlijk niet alles klakkeloos te accepteren.

Hahaha Ziyech is zo'n eigenwijs mannetje. Kan er wel van genieten. Als Ziyech zo blijft presteren dan gaat het snel de kop kosten van Hervard, want Ziyech is gewoon de beste speler van Marokko.

Beste speler van Marokko na Benatia. Ik dacht dat ze er beter voor stonden. Meeste spelers doen het ook niet zo goed, had verwacht dat Marokko verder zou staan met al die voorspelde talenten.. Hopelijk wordt het wel iets met Amrabat II, En-Nesyri en Ait Bennasser.

19 mei 2017 om 15:56

Benatia is dat allang niet meer hoor.

19 mei 2017 om 16:19

Je vergeet Dirar van Monaco

Goed besluit van Hakim, een bondscoach die twijfelt aan je kwaliteiten moet je nooit mee willen samenwerken. Renard doet dit omdat het publiek het zo graag wil, is toch niet goed voor Marokkaans elftal, hij moet alleen spelers selecteren die hij zelf wil en blijkbaar heeft hij het nooit gezien in Hakim om onbegrijpelijke redenen.

Opvallend wat er allemaal gebeurd, maar aan de andere kant zou ik het wel: niet verkeerd bedoeld, maar ik zou het wel toejuichen als Ziyech niet ingaat op de oproep voor Marokko, want dan kan hij in de zomer gewoon even goed uitrusten, na een lang en zwaar seizoen bij Ajax en zo kan hij goed uitgerust aan de voorbereiding en het nieuwe seizoen beginnen, om dan weer verder te gaan met vlammen.

Respect voor deze man haha hij is geen speelgoed of een nobody die je zo maar weggooid en terugroept weet ook niet alle ins en outs. Mensen zullen er vast een andere mening over hebben maar ik vind dit stoer en rechtvaardig en ook wel Ziyech hulde

Ik zou me als spelmaker van Ajax ook zwaar beledigd voelen als er eerst voor spelers uit de 2e divisie en de woestijn wordt gekozen en nu weer terugkrabbelt. Hakim heeft een sterke persoonlijkheid. 👍

19 mei 2017 om 16:34

Adam cassera de enige spelers uit ligue 2 Waren spitsen omdat paar spitsen gebleseerd zijn. Dus niet zomaar mensen na prate svp.

19 mei 2017 om 17:03

Heb t over Bousoufa en El Arabi omdat Renard in een eerder stadium had aangegeven geen beroep te zullen doen op zandbakkers. Ik praat niemand na guppie

19 mei 2017 om 17:07

Ja El arabi is een spits. En Boussoufa is de enige dus niet zo overdrijven.

Misschien moet die ook gewoon een handreiking aannemen, bedoel de bondscoach wil het weer proberen om wat voor reden dan ook maar Ziyech zijn ego is dermate groot en aangetast dat hij er niet overheen kan stappen. Snap de irritatie wel maar als men het dan wil oplossen moet je daar ook voor open staan of de bondscoach moet hem ecvt beschadigd hebben maar dat blijkt nergens uit hij kiest voor andere, dat is zijn goed recht hoe goed Ziyech ook speelt. Daarnaast speelde Marokko zonder hem op de Afrika Cup als een echt team en goed voetbal. Door het zo op te laten lopen en je ego boven het belang van je land te plaatsen vind ik ook dat je je team in de steek laat. De ego's van veel profs is dermate groot, een keer gepasseerd worden en de wereld is te klein. Ziyech heerlijke voetballer en onaanvolgbaar met vlagen, maar een ego dermate groot dat het net in de Arena past als het dak dicht is.

We kunnen inmiddels wel concluderen dat Ziyech een man van zijn woord is met een sterke persoonlijkheid. Dit liet hij al in zijn Heerenveen en Twente tijd zien en nu dus ook bij het nationale elftal. Alleen weet ik niet of het dit keer zo slim is. Je voetbalt toch niet voor een bondscoach maar voor je vaderland?

19 mei 2017 om 17:35

Ziyech voetbalt voor zichzelf. Ik kan me een interview op tv herinneren waarin hij zelf gewoon zei een broodvoetballer te zijn.

Als Blind hem had opgeroepen dan hij had gewoon voor Oranje gespeeld.

Het is aan de bondscoach om iemand wel of niet op te roepen. Om wat voor reden dan ook. Destijds speelde Ziyech niet goed genoeg. Nu hij steeds beter speelt wilt de coach hem eens kans geven en legt hij het naast zich neer? Past wel bij een Ajax ego. Te groot voelen om de uitnodiging te accepteren. Misschien eens aan zijn land denken, waar hij voor gekozen heeft? Wat heeft het uiteindelijk voor zin gehad? Overigens niet netjes tegenover zijn landgenoten. Marokko heeft Ziyech hard nodig.

Snap het probleem niet zo. Een uitnodiging kun je accepteren of weigeren. Hij weigert het, (ik denk) omdat hij niet onder de huidige bondscoach wil spelen. Moet Hakim toch zelf weten? In projectgroepen wilde ik ook niet met mensen samenwerken die ik niet mocht/waar ik het slecht mee kon vinden/ruzie mee had (nooit ruzie gehad though).

Ziyech is bang dat die op de bank moet zitten de gehele wedstrijd, laf hoor. Bang voor de concurrent belhanda van Nice.

Ik kan mijzelf helemaal vinden in Ziyech's keuze. Als voetbalmanager dien je te kijken naar de kwaliteit van een voetballer en de bijdrage die een speler kan leveren aan het team. Hervé Renard liet zijn persoonlijke issues met Ziyech te zwaar meewegen in zijn selectie van afgelopen Africa Cup. Terwijl je altijd in het teambelang moet denken als trainer. Als trainer moet je de fans, de bond en het team aanvoelen. Door Ziyech thuis te laten jaagde Renard een hele natie in het harnas. En dat wordt door een trotse Marokkaan als Ziyech niet in dank afgenomen. Het is jammer dat de twee kemphanen geen common ground hebben kunnen vinden. Want wanneer Marokko het WK in Rusland haalt (en die kans zit erin) . Dan hadden de Atlas Leeuwen Ziyech goed kunnen gebruiken.

19 mei 2017 om 17:49

@ Bennati: Helemaal mee eens, maar het blijft toch bijzonder pijnlijk hoe dit allemaal moet gaan tussen Renard en Ziyech. Hebben we eindelijk weer eens een topspeler (ziyech) en lichting waar je een mooi elftal mee kan bouwen om je te kwalificeren voor en te schitteren op komende eindtoernooien en dan krijgen we deze onzin. Het ergste is nog dat die Renard een vrij goede bondscoach is, die uitblinkt in het smeden en motiveren van een hecht team met een goed strijdplan. Waarom hij echter nooit Ziyech als eerste op zijn lijstje had staan vanaf dag een blijft voor mij een raadsel. Ziyech mocht alleen oefenpotjes tegen Congo en Canada in de basis, maar in de belangrijke wk kwalificatie wedstrijd tegen Gabon bleef hij op de bank ook al bleek tijdens de wedstrijd dat Ziyech hard nodig was. Tegen Ivoorkust meldde Ziyech zich vervolgens geblesseerd af met onnodig drama als gevolg waardoor Ajax alsnog een medisch dossier heeft opgestuurd en daarna is het niet meer goed gekomen. Toen Renard besloot om hem zelfs niet op te roepen voor de Afrika Cup, terwijl bijna de helft vd basis geblesseerd af moest haken nog voor het begin vh toernooi heeft natuurlijk ook niet bijgedragen in deze hele soap. Renard zie ik niet zo snel vertrekken en deze afzegging zal Ziyech in Marokko niet in dank worden afgenomen met wederom de Marokkaanse voetballiefhebbers en het Marokkaanse elftal als grote verliezers.

Erg jammer dat ie er al ( -)10 interlands op heeft zitten voor Marokko, anders zou ik Advocaat vragen om naar Ziyech te gaan en hem op zn blote knieã«n te vragen of hij alsnog voor Oranje uit zou willen komen.. Kunnen hem er goed bij hebben!!
Weet iemand of hier geen 'dispensatieregeling' voor is??

Toen ik de titel las kon ik een stiekeme glimlach niet bedwingen. Haha! We weten het nauwe er natuurlijk niet van omtrent deze vete, maar 1 ding is zeker: Ik vind het een sterke actie van Ziyech. Je kunt hem geen stront laten vreten, om hem vervolgens te verwijten dat hij uit z'n bek stinkt...

Ja lijkt me een principe kwestie dat Ziyech het laat varen.
Die coach zou Ziyech uit zich zelf moeten oproepen.. (en ja moeten eigenlijk want Ziyech hoort er zonder twijfel bij), maar waarschijnlijk op persoonlijk vlak botst het enorm.
En de coach heeft niet echt uit zich zelf hem opgeroepen maar eerder onder druk.

Ik denk dat als ik in die positie zat ik hetzelfde als Ziyech had besloten.
Het is wel jammer voor Marokko en haar fans, ze hadden hem goed kunnen gebruiken. Vraag me alleen af of zoiets voor Ziyech misschien in toekomst nare consequenties kan hebben? En ja er zijn natuurlijk 2 kanten aan een verhaal wat de rede voor de coach is weet ik echt niet. Ja volgensmij las ik eens die plekken zijn bezet>? Maar de spelers waar ze het nu mee moeten doen zijn echt niet beter dan Ziyech?

De bondscoach ligt onder druk, daardoor roept hij nu ineens Ziyech wel op. Veel spelen zou hij waarschijnlijk toch niet. Volledig terecht en goede keuze van Ziyech om vast te houden aan z'n eigen oordeel.

Heerlijk die persoonlijkheid van Ziyech, Renard licht onder druk en dat weet Ziyech heel goed. Ik denk niet dat hetnog lang gaat duren voordat er een nieuwe bondscoach komt. Ook is Ziyech erg populair bij de fans en dit gaat alleen maar tegen Renard werken.

Oke mensen moeten echt eens stoppen met die onzin over dat hij maar voor NL had moeten kiezen en al die onzin. Ik weet dat de nederlandse arrogantie hoog is op voetbalgebied, maar dit slaat echt alles. Volgens mij wordt hier vergeten dat het over een mens gaat, met een eigen mening, een eigen gedachte en het recht om te doen wat hij wilt. Hij kiest niet zomaar voor Marokko, dat is een bewuste keuze en die maak je echt niet, omdat je gepikeert bent over het niet opgeroepen worden voor oranje. Hij wil gewoon voor Marokko spelen, nou niks mis mee, is zijn goed recht. En dat dat jammer is voor ons is helemaal waar, want we konden hem heel goed gebruiken. Maar als ik hier lees "dom van de knvb dat ze hem niet gewoon vroeg hebben laten debuteren zodat hij niet meer voor Marokko kan kiezen" dan vraag ik me af of jullie denken dat dit een potje fifa is... ongelofelijk.

19 mei 2017 om 19:50

Maar waarom ging hij dan wel meetrainen bij Oranje en vertelde hij na die training voor Oranje te hebben gekozen?

https://www.foxsports.nl/nieuws/artikel/532978/ziy...

Dit soap begon allemaal voor de Afrika Cup. Ajax is hier ook mede schuldig aan. Ziyech kreeg een uitnodiging voor een oefeninterland. Hij melde zich af door een blessure. Ook opvallend Traore had ook een oefeninterland moest ook door een blessure afmelden. Twee dagen later in de competitie stond Ziyech en Traore topfit in de basis bij Ajax 90min lang. Ajax is mijn club, maar ik heb sterk vermoedens dat ze door Ajax ingefluisterd zijn door een fake blessure af te melden.

Dit is door Harvã£â© Lenard in het verkeerde keelgat geschoten. Lenard besloot een dikke streep door voor Ziyech om niet mee te nemen naar de Africa Cup. Twee maanden later viel het kwartje helemaal bij mij toen Ziyech aan Bosz vertelde dat hij rust wilde hebben en geen wedstrijd in de Europa League wilde spelen. Hij was gewoon op dat moment en wilde niet nog meer belasten om tegen een fysiek Togo (weet niet meer welk land) te voetballen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 41
392 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

200 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
2014/2015 FC Twente 31 11 4 0

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren