Bosz troeft Van Bronckhorst af in strijd om Rinus Michels Award

Vrijdag, 19 mei 2017 om 14:49

Peter Bosz is verkozen tot Trainer van het Jaar in de Eredivisie. Vrijdagmiddag ontving hij de bijbehorende Rinus Michels Award. Maurice Steijn, coach van kampioen VVV-Venlo, werd uitgeroepen tot Trainer van het Jaar in de Jupiler Leauge.

Bosz werd gezien als de favoriet, nadat hij Ajax naar de finale van de Europa League had geloodst. Hij nam het stokje afgelopen zomer over van Frank de Boer. Na een stroeve start in de competitie maakte Ajax vooral in de tweede seizoenshelft indruk en eindigde het op de tweede plaats achter Feyenoord. In de Europa League werd Ajax groepswinnaar en stootte het door tot de finale, waar het volgende week woensdag Manchester United treft.

Een andere goede kanshebber was Giovanni van Bronckhorst. Aan zijn hand werd Feyenoord na achttien jaar eindelijk weer landskampioen. De collega-trainers kozen echter voor de hoofdtrainer van de Amsterdammers. Erik ten Hag (FC Utrecht), Henk Fräser (Vitesse) en Mitchell van der Gaag (Excelsior) waren de andere genomineerden.


Poll

Is Peter Bosz de terechte winnaar?


Gerelateerd

221 reacties (laatste reactie door fr12jules)

Tjonge jonge had die prijs toch aan Gio gegeven als beloning van het winnen van het kampioenschap met Feyenoord.

19 mei 2017 om 14:59

Vind wel dat bosz m verdient. Ajax heeft een mooie groei doorgemaakt. Ze zijn alleen nog niet klaar voor CL niveau omdat de verdediging te naief staat. Maar dat is altijd met zijn teams. Toch zat er meer groei in dan bij Feyenoord

19 mei 2017 om 15:01

Ik vind dat de trainer van Excelsior hem verdiend. Die man heeft bijzonder goed gepresteerd met zijn elftal

19 mei 2017 om 15:05

Dat ben ik met je eens maar Gio, een jongen van Feyenoord die Feyenoord voor het eerst in zoveel jaar kampioen maakt. Dat moet je dan ook een beetje aanvoelen denk ik dan. Maar iedereen is verschillend en er waren meerdere waardige winnaars aan te wijzen. Bosz verdient hem ook wel maar toch een beetje jammer voor Gio.

19 mei 2017 om 15:43

Bosz is gewoon bij de start van het seizoen begonnen

19 mei 2017 om 15:45

Ik weet niet of het per se knapper is. Ziyech en sanchez kosten.net.zoveel als Feyenoord in 5 jaar in totaal uitgeeft. Ik vind alleeb t proces heel knap

19 mei 2017 om 15:53

Aan de andere kant leverde Milik en Cillessen samen meer op dan dat er bij feyenoord de afgelopen 5 jaar binnen kwam. Dus dan kan je ook meer betalen.

19 mei 2017 om 18:55

Dat heeft echt niks met het punt van werken met een minder budget te maken. Het gaat erom dat gio met minder middelen kampioen is geworden. Niet hoe Ajax een rijkere club is geworden

19 mei 2017 om 15:01

Het is heel knap van beide trainers. Ik kan me wel vinden in de prijs voor Bosz. Zijn eerste jaar en kwaliteit van sommige wedstrijden heb ik in geen jaren kunnen bespeuren bij de traditionele top 3. Door het sleutelen aan het begin van dit seizoen loopt Ajax dit seizoen het kampioenschap mis, maar denk dat als er niks verandert in het nieuwe seizoen hij toch ajax kampioen maakt. Het verschil bedraagt slechts 1 punt.

19 mei 2017 om 15:30

Ja en dat 1 punt maakt je geen kampioen maar wat als ze de finale niet winnen 2 keer 2 dan maar

19 mei 2017 om 15:14

Tja, ik snap het ook niet zo. Volgens mij is het den prijs voor de beste trainer in de eredivisie. De EL is dus helemaal geen onderdeel hiervan. Ik zou gaan voor Gio die heeft het met subtop materiaal geweldig gedaan. Ten Hag vind ik ook een waardige winnaar. Streppel en Groenendijk hebben hebben het beste gepresteerd in korte tijd.

19 mei 2017 om 15:18

De beste trainer uit de Eredivisie, maar dat betekend niet dat je alleen naar prestaties in de eredivisie moet kijken. Ajax speelt gewoon in de Eredivisie en dus is Bosz trainer van een Eredivisie club.

19 mei 2017 om 15:28

Geweldige prestatie van Gio natuurlijk, de prijs zou voor beiden dan ook meer dan terecht zijn. Maar waar halen sommigen die subtop kwaliteit van Feyenoord vandaan? Dat vind ik zulke onzin, Ajax heeft wellicht kwalitatief een beter/breder team, maar het is niet zo dat die Feyenoorders geen kampioens waardige spelers zijn. Vilhena, El Ahmadi, Karsdorp, Botteghin, Berghuis, Jörgensen, Elia en Dirkie Kuijt zijn gewoon stuk voor stuk goede spelers, en dan laat ik er nog wat weg ook (ook noem ik er hier al behoorlijk wat).

19 mei 2017 om 18:23

Subtop materiaal? Als ik de Feyenoorders moet geloven hebben ze de beste keeper, verdediging, middenveld en aanval van alle ED ploegen.

19 mei 2017 om 19:24

@n-afca Er is mij hier werkelijk dagelijks uitgelegd dat wij geen kampioen zouden worden omdat jullie team en bank zoveel beter is en zoveel meer ervaring heeft met prijzen winnen. Zelfs psv zou een veel betere selectie hebben. Zelfs nu het gelukt is lees ik constant wat een geluk we gehad hebben .. Ook hoor ik steeds dat we amper geld zullen vangen voor onze spelers om uiteenlopende redenen.

Maar nu komt het anders uit en is ineens praktisch ons hele team kampioenswaardig

Neemt trouwens niet weg dat hetzelfde geldt voor ajax in de el. Hebben ook teams verslagen die op papier beter zouden moeten zijn. Dus ik vind het geen (heel) onterechte beslissing.

Feit is wel dat Bosz op dit moment nog niets gewonnen heeft. Als dat zo blijft is het wel alsnog een lullige beslissing imo.

19 mei 2017 om 15:45

Ik vind dat Gio hem ook verdient. Hij is kampioen geworden met een elftal zonder echte topspelers en met minder materiaal dan Ajax. Wat Bosz presteert is erg knap, maar ik vind wat Gio presteert nog iets knapper. De eredivisie moet sowieso ook meer meewegen naar mijn mening.

19 mei 2017 om 16:47

Ik vind het veel knapper dat je achtereenvolgens Kopenhagen, Schalke en Lyon over 2 duels uitschakelt en op 1 punt achter feyenoord geen kampioen wordt. Feyenoord heeft een goed seizoen waar alles op zijn plaats valt maar de finale van de EL halen is een veel moeilijkere prestatie dan kampioen worden in Nederland.

19 mei 2017 om 16:51

Ajax heeft volgens mij ook geen echte topspelers of wel dan? Feyenoord heeft gewoon een sterke selectie dus ga nu niet doen alsof Gio kampioen is geworden met een stel houthakkers.

19 mei 2017 om 16:58

Kom op zeg, geen rol spelers.

19 mei 2017 om 17:15

Als je ziet van waar feyenoord is gekomen vind ik het even knap zowel door ajax en feyenoord een topprestatie geleverd

19 mei 2017 om 17:24

Nouja Ajax heeft ook heel veel gezwijnd hoor. Uit bij Schalke en Lyon is het 2x met de hakken over de sloot. Dus in dat opzicht is het ook dat alles op zn plek valt voor ajax

19 mei 2017 om 18:48

Tuurlijk is dat waar, doet niks af aan dat het alsnog knapper is om de EL finale te halen

19 mei 2017 om 16:26

Voor het winnen van de titel ontving hij een medaille. Van Brockhorst heeft geen bijzondere dingen laten zien met Feyenoord, het was als het jaar ervoor maar dan wat stabieler met wat betere aankopen.

Bosz heeft de oude Hollandse school nieuw leven in geblazen. Wat ieder voor onmogelijk hield is gebeurd, er staat een Nederlandse club in de finale EL, het aanzien van Nederland in de voetbal wereld is terug. De paniekplannen van de Knvb kunnen terug in de ijskast, ook Oranje kan weer aantrekkelijk gaan voetballen in de stijl die ons beroemd gemaakt heeft.

Het is helemaal terecht dat Bosz deze prijs ontvangt, zijn impact op het Nederlandse voetbal dit jaar was fenomenaal.

19 mei 2017 om 17:29

Feyenoord speelde hele sterke wedstrijden dit seizoen grappig dat iedereen dat ineens vergeten is omdat Ajax wat leuke thuispotjes speelt om erna met de billen dicht weer te verliezen. Dus ik snap het niet zo.

19 mei 2017 om 18:01

Ajax heeft dit jaar onder Bosz een transformatie ondergaan, ze zijn anders gaan spelen namelijk op de manier zoals Cruyff het voor ogen had. Bosz heeft zijn visie doorgedrukt en wist Ajax darmee aan het voetballen te krijgen. elke week ging het beter en daardoor wist Ajax van sterke ploegen in Europa zoals Celta, Schalke en Lyon te winnen. Ajax staat nu ineens in een internationale finale, een fenomenale prestatie die niemand meer voor mogelijk gehouden had. En dat allemaal dankzij de visie van Bosz.

Dat is de reden dat Bosz nu zoveel erkenning krijgt en dat hij gekozen is tot trainer van het jaar.

En vergis je niet, als Ajax geen EL gespeeld had tot ophet einde, dan was er een grote kans dat Ajax gewoon kampioen geworden was.

19 mei 2017 om 19:34

@speedy Gedraag je nou eens man! Ik zie je echt dagelijks onzin uitkramen! Gisteren nog was cruyff de beste trainer ooit en de uitvinder van totaalvoetbal (je was trouwens erg stil toen ik als feyenoorder uitlegde dat je dat fout had), en nu heeft gio geen bijzondere dingen laten zien door kampioen te worden met een selectie die volgens iedereen zwaar ondermaats was tov ajax en psv. Niet alleen kloppen de dingen die je zegt gewoon niet, ik vind het zelfs tegen bewust provoceren aanzitten. Want zelfs bij de ah kom ik cassieres tegen die minder dom doen.

Je mag best je eigen club supporten en een voorkeur hebben voor die prestaties. Ik vind het ook knap wat bosz gedaan heeft, maar heb (misschien) door mn clubvoorkeur een lichte voorkeur voor gio. Maar wat je nu zegt halen de meeste ajax supporters echt niet in hun hoofd. Beetje respect zou je beter staan.

19 mei 2017 om 21:21

@dante

Hou eens op met beledigen, daar is helemaal geen aanleiding voor. Je mag het best met me oneens zijn maar om mij en en passant ook nog eens de cassieres die jij tegen komt, dom te noemen is het gebrek aan respect dat je mij probeert te verwijten. Je keert zaken kennelijk graag om.

Ik leg duidelijk uit dat Bosz de filosofie zoals Cruyff voor zich zag in praktijk brengt. Dat hij na een lastige start wekelijks Ajax beter liet spelen en dat hij met zijn speelstijl veel success oogst in Europa. De hand van de trainer was duidelijk zichtbaar. Hiermee heeft de Hollandse school een nieuwe impuls gekregen in tijden dat dat hard nodig was.

Bij van Brockhorst heb ik die groei niet gezien, hij borduurde voort op de weg die Feyenoord verleden jaar al ingeslagen was. Als trainer vind ik hem niet vernieuwend of iets nieuws bijdragen aan het Nederlandse voetbal ondanks dat hij de landstitel won.

Gewoon keurige argumenten en totaal niet provoverend. De beledigingen en het gebrek aan respect komt toch echt van jouw kant. En dat is niet de eerste keer dat ik je erop betrap.

19 mei 2017 om 21:32

Dante,

Na 2 stadions die vernoemd worden naar 1 speler, moet dan toch wel iets zeggen over zo'n speler en trainer. Dus waarom zou het dan onzin moeten zijn als iemand vindt dat Cruijff de beste trainer ooit is geweest?

Natuurlijk heeft Gio zeer goed gepresteerd met Feyenoord, maar Bosz had maar 1 seizoen nodig om te presteren met Ajax. Want Feyenoord heeft wel de titel, maar Ajax laat toch zien dat zij mee doem in Europa en niet Feyenoord.

Dus dan kun je wel Speedy gaan afblaffen en denken dat cassieres van AH dom zijn, maar volgens mij ben jij diegene die niet helder nadenkt en zich gewoon laat leiden door je clubvoorkeur.

19 mei 2017 om 22:09

@speedy Geen probleem dat je vindt dat Bosz het verdiend. Maar zeggen dat Gio niks bijzonders heeft laten zien is dom of provoceren. Kies zelf maar.

19 mei 2017 om 22:12

@hootch Nu even goed lezen. Cruyff is namelijk niet de uitvinder van totaalvoetbal. Verder zeg ik dat Bosz het knap gedaan heeft maar dat deels door m'n clubvoorkeur een voorkeur had gehad voor gio. En dan kom jij tot de conclusie dat ik me laat leiden door clubvoorkeur .. Ongeschikt voor ah!

19 mei 2017 om 22:15

@speedy Bosz vindt trouwens van wel .. Maar ja wat weet die nou

19 mei 2017 om 22:53

Het is niets meer dan mijn mening, niets provocerends aan. Ik vond het spel van Feyenoord dit jaar niet bijzonder, ondanks dat de de titel wonnen. Ik zag weinig vernieuwends en ook geen groei tijdens het seizoen. Overigens zie je mij nergens iets over jouw club voorkeur zeggen, komt ook uit je eigen koker.

Bij Ajax zag ik dat er wel iets gebeurde gedurende het seizoen. Er veranderde iets, Ajax werd steeds sterker en aan het einde van het seizoen leidde dat tot knappe overwinningen op Schalke en Lyon en een spannende ontknoping in de eredivise waar Ajax de achterstand wist terug te brengen tot een enkel punt.

Overigens is de award Trainer van het jaar afkomstig van de trainers zelf. Die beoordeelden onderling Bosz als beste trainer van het jaar, maar ja, wat weten die trainers er nou van?

20 mei 2017 om 06:11

@speedy Nu vond je het spel niet bijzonder. Eerder zei je dat je vond dat Gio niets bijzonders gedaan had. Dat zijn erg verschillende dingen. Dat was de opmerking waar ik iets van zei. Al is deze opmerking ook redelijk belachelijk.

En hetgene dat ik over clubvoorkeur zeg was gericht aan hootch. Lees nou eens!

Ja ajax werd duidelijk sterker. Omdat ze begonnen als vaatdoeken. Feyenoord begon gewoon sterk dus hoefde niet heel veel sterker te worden.

En last. Ik heb geen bezwaar op het feit dat bosz de prijs wint. Dat geef ik ook keer op keer aan. Ik had nogmaals alleen bezwaar op die ene opmerking. Zou echt handig zijn als je gewoon leest wat ik zeg en daarop reageert.

19 mei 2017 om 17:35

Waarom dan? omdat Feyenoord kampioen van Nederland is? voor de rest zijn hun vroeg in Europa uitgeschakeld..

De prestatie van Ajax is veel knapper Feyenoord is kampioen van Nederland met alle respect voor hun wat ik echt geweldig vind voor hun en Feyenoord is ook gewoon de terrechte kampioen

Maar een Bosz heeft gewoon verdiend gewonnen. een Finale plek in de Europa League & 2de worden. is veel moeilijker om te bereiken dan kampioen worden

19 mei 2017 om 19:36

@fctwent3 Ja man misschien wordt bosz wel 2x in 1 seizoen the best loser. Dat verdient wel een prijs idd. De vraag is alleen of dat deze prijs is

19 mei 2017 om 21:29

En wederom ben je aan het provoceren. Of Ajax wint of verliest van Man United maakt Bosz als trainer niet beter of slechter. Er zijn in een finale zoveel toevalligheden waar dat van af hangt, daar heeft een trainer weinig invloed op.

Maar het werk van Bosz is duidelijkzichtbaar. Ajax is anders gaan spelen, zet veel meer druk naar voren en heeft veel aanvallende impulsen. Net zoals we in het verleden zagen bij Vitesse toen Bosz daar trainer was. Hij heeft een duidelijke visie en goed aansluit bij de Hollandse school en Ajax aantoonbaar beter maakt, het EL succes komt op zijn conto. Dat verdiend gewoon respect, of Ajax nou wel of niet de finale wint.

19 mei 2017 om 22:46

Dat krijgt hij ook en terecht. Ook van mij, al lees je daar meestal overheen.

Maar als een trainer weinig invloed heeft op een finale, dan zal hij ook niet veel invloed hebben op de halve en kwartfinale ..

19 mei 2017 om 23:06

Een halve finale en kwart finale gaan over twee wedstrijden. Dan zijn de keuzes die een trainer maakt meer invloed, immers als je de eerste wedstrijd wint, kan je ervoor kiezen de tweede wedstrijd anders te benaderen om de voorsprong te consolideren of dat juist niet te doen en uit te gaan van de eigen kracht. Mooi voorbeeld was de wedstrijd Barca - Psg. Daar was de keuze van PSG duidelijk proberen te consolideren en dat ging fout. Bosz koos ervoor om tegen Schalke wel te blijven aanvallen waardoor Ajax uiteindelijk toch wist te scoren in de verlenging en doorging naar de halve finale.

In een finale kan een trainer weinig bijsturen, de gekozen taktiek is zeer moeilijk bij te sturen vanaf de zijkant. Qua taktiek worden er zelden bijzondere keuzes gemaakt, er is al zoveel druk op de wedstrijd dat de meeste trainer voor hun vertrouwde spel zullen kiezen.

Finales worden vaak beslist door momenten, een speler die een prachtige actie maakt of een fout van iemand die grote gevolgen heeft. Daar heeft een trainer weinig invloed op.

Kijk maar naar de laatste wedstrijd van Feyenoord, dat was ook een finale wedstrijd. Kuyt komt na 45 seconden door op rechts, de verdediger schrikt en valt pardoes op zijn gat. Kuyt komt een op een met de keeper en rond onberispelijk af.

Wat kan de trainer van Heracles daar nou aan doen, al zijn plannen konden direct de prullebak in. En de trainer van Feyenoord speelde de laatste tijd eigenlijk liever met een middenveld met Vilhena, Toornstra en El Hamadi, Kuyt was verbannen naar de bank. Maar Vilhena was geschorst dus moest hij Kuyt wel opstellen. En die wordt vervolgens de man of de match met een hattrick.

Dat is de component toeval in het voetbal waar trainers weinig aan kunnen doen maar die wel bepalend kunnen zijn voor een enkele wedstrijd. Voor mij maakt dat een trainer niet tot een topper of tot een loser, ik kijk naar het hele seizoen en de ontwikkeling van een ploeg en de spelers. En dat heb ik meer gezien bij Bosz met Ajax dan ik zag bij van Brockhorst met Feyenoord.

20 mei 2017 om 06:14

Ah ok dus finale weinig invloed, halve finale 2x weinig dus een beetje. Haalt wel een beetje de glans van trainers af zo, maar ok.

Mooi voorbeeld ook van psg. Daar was het de scheids met de meeste invloed als ik het me goed herinner

19 mei 2017 om 17:38

Die schaal vind ik beloning genoeg.

Het is leuk voor de winnaar maar ik vind dit soort prijzen (de Gouden Bal ook) altijd maar een beetje onzin.
Prestaties vergelijken van Bosz met bijvoorbeeld die van vd Gaag is onmogelijk.

19 mei 2017 om 14:56

Ik vergelijking met andere Europese clubs heeft Bosz helemaal niet veel kunnen investeren, presteren in Europa is enorm knap voor een Nederlandse club.

19 mei 2017 om 16:44

Ik vergelijking met ajax heeft Gio helemaal niet veel kunnen investeren, bla bla bla.

Bij Ajax loopt het niet, dus investeren ze nog ff op de laatste transferdag 15 miljoen aan 1 spelert. In de winterstop gooien ze er nog eens 15 miljoen tegenaan voor 1 spelert omdat Traore en daarvoor Zyech het toch niet helemaal waarmaken op RV en Younes ook geen deuk in een pakje boter schopt op Lv.

Het is nu allemaal hoezanna in Amsterdam en medialand daar ajax 2 lastige tegenstanders heeft uitgeschakeld in de EL. En de jubelstemming is terecht. Maar het korte termijngeheugen laat toch wel een hoop mensen in de steek.

Hoeveel ajacieden waren helemaal klaar met Bosz na een aantal maanden omdat Zyech nog steeds RV stond en Traore in de spits. Dolberg die als RV is aangetrokken bleek een toevalstreffer in de wedstrijd tegen Feyenoord. Een nieuwe spits geboren, Traore naar rechts en eindelijk Zyech op 10. Klaassen een linie naar achter (box to box). De verdedigende middenvelders laten ook totaal niet zien waarom ze een ajax shirt waard zijn en Schöne krijgt de kans op 6. Sinkgraven (dat is Bosz zijn verdienste) op LB en eindelijk begint het te lopen bij ajax.

Echter nadat ajax het gat met Feyenoord heeft gedicht gaat het mis tegen Twente en Psv. Supporters beginnen weer te morren, vooral omdat grote talenten als Bazour, Tete, Riedewald en El Ghazi willen vertrekken.

De eerste echt beste wedstrijd van ajax was tegen Kopenhage thuis. Vervolgens een draak van een wedstrijd tegen Groningen, waarbij je de scheids nog de schuld kunt geven. Daarna weer een topwedstrijd tegen een gehavend Feyenoord, maar ook al was Feyenoord compleet, die hadden die middag nooit gewonnen. Schalke thuis was top. Lyon thuis was top. Daar tussendoor waren hele slechte wedstrijden, alsmede de uitwedstrijden in de El.

Het zal allemaal wel. Er zal en moet een prijs gaan naar ajax. Doet me denken aan Blind die een draak van een wedstrijd speelt en betrokken is bij 2 tegendoelpunten op de laatste speeldag en Lexie scoort 2 doelpunten. Lexie krijgt een 6,5 en Blind een 7.
De enige echte prijzen die ajax verdient zijn de prijs van beste jeugdopleiding en beste talent (dolberg en anders De Ligt). En hopelijk komt daar donderdag nog een prijs bij (al was dat volgens ajacieden in 2002 een nietszeggend europees troostprijsje).

19 mei 2017 om 17:32

*1 en dat is Lyon. Schalke en Kopenhagen vallen hier in NL buiten de top 3 natuurlijk.

19 mei 2017 om 17:48

Los van je gehele zure reactie, want er klopt te veel niet om op in te gaan, zoals dat wij het zogenaamd een troostprijs vonden in 2002. Maar je weet dat deze prijs gekozen is door alle trainers van de Eredivisie? Wil je nu serieus beweren dat die allemaal in een soort complot van de Knvb zitten omdat Ajax zogenaamd perse een prijs moet winnen?

Om überhaupt dit al een prijs waardig te noemen is lachwekkend. De enige prijzen die tellen, zijn die je met het team op het veld haal. Dit is allemaal leuk en grappig en vooral voer voor eindeloze discussies.

19 mei 2017 om 14:57

Dan vind ik de prestatie van Utrecht en met name Excelsior nog beter. Die doen het met nog een paar klappen minder. Jullie hebben er zelf voor gezorgd dat jullie na 18 jaar kampioen worden. Jullie hadden al eerder een kampioenschap moeten pakken maar dat is niet gelukt. Vind ik niet dat dit nou zo'n mega prestatie geweest is

19 mei 2017 om 15:05

Er valt wel wat voor te zeggen als je de groei ziet, de selectie van de eerste maand volledig omgooien om tegen het einde van het jaar gewoon een goed voetballend team te hebben dat nog kampioen kon worden laatste speelronde en een Europese finale speelt, belachelijk vind ik het zeker niet. Feyenoord heeft een team waar al wat jaren aan gebouwd is, Ajax heeft tov vorig seizoen vrijwel niemand meer op dezelfde positie of überhaupt bij de club.

19 mei 2017 om 15:07

Als je aan het begin van het seizoen een lijst op moest stellen met 3 kanshebbers voor de titel had Feyenoord daar tussen gezeten, terwijl Ajax niet eens bij de top 8 van favorieten zou zitten voor de EL. Het is ontzettend knap wat Gio met Feyenoord heeft geflikt en je zou het bijna vergeten na die 18 jaar, maar Feyenoord is uiteindelijk wel gewoon een topclub die mee moet strijden om de titel. In de euforie lijkt het soms alsof Feyenoord het nieuwe Leicester is ofzo, maar dat is het niet.

19 mei 2017 om 16:16

Feyenoord Topclub, maar niet helemaal qua financiele middelen. Dan lopen ze toch aardig achter op PSV en Ajax en dat zie je terug in de breedte van de selectie.
Prima prestatie van Van Bronckhorst, constant vrij hoog niveau het gehele jaar bereikt.

Bosz heeft echt wel pieken en dalen gekend (met naar mijn mening betere selectie), maar dan ook een goed niveau gehaald aan hhet eind van het seizoen.

Kan met beiden leven.

19 mei 2017 om 16:54

Zoals wel vaker, kan ik mij prima vinden in jouw redenatie. Ik had dan ook zeker kunnen leven met een prijs voor Gio, want zijn prestatie is zeker heel bijzonder.

Ik gaf deze uitleg alleen omdat ik nu al flink wat (imo onterecht) verontwaardigde reacties zag over deze prijs voor Bosz. Persoonlijk vind ik voor beide coaches wat te zeggen en met mijn uitleg wilde ik ook laten zien waarom Bosz' prestatie ook al heel bijzonder is als hij niet de EL wint.

Tuurlijk loopt Feyenoord qua budget nog achter op Ajax en Psv, maar het verschil is niet zo groot als bv tussen Nederlandse topclubs en die van Spanje, Engeland, Duitsland en Frankrijk (in de El). Ik ben het dan ook met Van Hanegem eens dat de prestatie van Feyenoord wel reteknap is, maar ook weer geen godswonder. Feyenoord hoort nog wel gewoon bij de top.

Dit slaat nergens op imo. Eindelijk kampioen na 18 jaar. Bosz 2e met Ajax en de finale van EL, maar heeft nog helemaal niks.

19 mei 2017 om 14:56

Finale van de EL met Ajax is knapper dan kampioen worden in de Eredivisie imo. Bosz zet Ajax/Nederland weer een beetje op de kaart.

19 mei 2017 om 15:19

Finale el is knapper dan kampioen worden? Waarom word je geen kampioen als dat makkelijker is? Maar dat even terzijde.

Ik had met beide kunnen leven. Van Bronckhorst zet een puike prestatie neer. Kleinere begroting en mindere bank en toch kampioen worden. Feyenoord heeft constant gepresteerd. En is dit gewoon een goede prestatie.

Bosz heeft ajax zijn stijl terug gegeven en een mooie prestatie neergezet in europa.
Wat moet je meer zeggen over Bosz ik weet niet. Maar als ik naar prestatie en stijl kijkt verdiend hij hem ook net zo hard..

19 mei 2017 om 15:23

Ajax is de laatste jaren vaak genoeg kampioen geworden hoor. En presteren in twee competitie is helemaal moeilijk. Veder heeft Ajax ook een kleinere begroting van United, Spurs, Roma, Lyon en nog wel wat andere ploegen die actief waren in de Europa League.

19 mei 2017 om 15:26

Die vergelijking is net als tegen een diplomaat zeggen 'waarom dan geen postbezorger als dat makkelijker is? Feyenoord is terecht kampioen maar de finale van de EL is in mijn ogen specialer dan een landstitel in een land met slechts 2 serieuze concurrenten.

19 mei 2017 om 15:47

Kom eens met argumenten waarom dat knapper is? Ajax heeft een beter elftal dan Feyenoord dat eigenlijk helemaal geen topspelers en toptalenten heeft, maar toch werd Gio kampioen. Indien de tegenstanders die Ajax lootte nou iets zwaarder waren, dan had ik er iets beter kunnen inkomen. Bovendien heeft Bosz ook nog geen tastbare prijs.

19 mei 2017 om 15:52

Begroting zegt niet alles Ajax heeft al jaren de hoogste begroting in Nederland en is al drie jaar geen kampioen.

19 mei 2017 om 15:54

Dat 'betere' elftal van Ajax moest anders wel wennen aan de intensieve speelstijl van Peter Bosz en aan elkaar. Dat heeft aan het begin dure punten gekost. Op 8 plekken een nieuw elftal is niet niks. Waar er bij Feyenoord de verdediging en het middenveld eigenlijk al gewend waren aan elkaar en er wellicht op 3 plekken een wijziging was. Ik gun jullie het kampioenschap en we hoeven niet te discusseren of het terecht is want dat is het. Maar ik denk dat het seizoen niet 3 weken langer had moeten duren voor Feyenoord.

19 mei 2017 om 15:59

En ja, zwaardere tegenstanders had geloot? Het is de EL.. de kans is nou eenmaal niet groot dat je teams van het kaliber Bayern loot. Legia werd 3e in een groep boven Sporting, Kopenhagen was al tig maanden ongeslagen in eigen huis zowel nationaal als Europees, Schalke is ondanks een minder seizoen gewoon een volwassen Bundesliga ploeg en Lyon was volgens bijna iedereen de aankomend winnaar van de EL. Gewoon een hele knappe prestatie

19 mei 2017 om 16:03

Volgens mij heeft psv de hoogste begroting fcrrr. Al zal Ajax er volgend seizoen over heen gaan. @el fenomeno Serieus? Met argumenten komen waarom een finaleplaats in een Europees toernooi knapper is dan kampioen worden in de Eredivisie? 1. De laatste finaleplaats van een Nederlands team is 15 jaar geleden. 2. In heel Europa weten ze over 5 jaar nog dat Ajax de EL finale haalde (zoals met Dnipr paar jaar geleden, Shaktar 2009 en Glasgow Rangers 2006 of 2007) terwijl niemand buiten Nederland dan nog weet wie kampioen werd. 3. Clubs als celta, lyon, schalke en united zijn wel een paar niveautjes hoger dan az, utrecht en ook feyenoord en psv. 4. Veel voetbalvolgers kennen nu spelers als Dolberg en Sanchez door de EL terwijl ze jorgensson en botteghin niet kennen. Laat ook zien dat men in het buitenland de EL meer volgt dan de Eredivisie. 5. De tegenstanders hebben (veel) meer financiele middelen.

19 mei 2017 om 16:16

@fcrrr
dan mag je je wel even achter de oren krabben ...

19 mei 2017 om 16:31

Het gaat om de impact die de trainer gemaakt heeft. Bosz heeft de Hollandse school teruggebracht naar nederland toen die op sterven na dood was. Als eenling vocht hij in de tegenwind. Waar anderen al opgaven, we moesten maar gaan buurten bij de krachtploegen in Europa, alles moest anders, bleef hij strijden voor zijn voetbal visie en met succes. Nederland staat weer op de kaart, met het aanvallende voetbal dat ons beroemd heeft gemaakt staan we in de finale van de EL. En daarvoor verdiend Bosz alle lof.

Voor tastbare prizjen ontvang je gewoon een medaille en die heeft van Brockhosrt gehad, plus een plastic standbeeld in Rotterdam. Echter van Brockhorst was geen vernieuwer die het nederlandse voetbal nieuw aanzien schonk, dat was Bosz. De nieuwe koning onder de trainers.

19 mei 2017 om 16:34

3*ajax. jouw redenatie klopt niet helemaal.
Dat argument over dat niemand buiten Nederland weet wie kampioen werd is toch harstikke logisch. niemand vind de eredivisie boeiend. maar dat zegt toch niks over welke prestatie kanpper is. Als bijvoorbeeld excelsior dit jaar kampioen geworden was in de eredivisie was dat ook een veel knappere prestatie dan dat ajax de finale van de EL haalt. ook al zal niemand buiten Nederland het meer weten over 3 jaar.

buitenlandse voetbalvolgers kennen Jorgensen echt wel. het is de topscorer daar is echt wel aandacht voor. Zeker door de rol van Kuyt is er veel aandacht geweest in Engeland voor Feyenoord en daar werd Jorgenson ook regelmatig genoemd.

over jouw punt 3: is 12 wedstrijden pieken knapper dan 34 wedstrijd constant presteren kanpper?

jouw punt 5 gaat al helemaal niet op. want Ajax heeft ook veel meer financiele middelen dan Feyenoord. Toch werd Feyenoord kampioe. Jouw redenatie hier geeft dus aan dat de prestatie van Feyenoord net zo knap is als de prestatie van Ajax.

Om een lang verhaal kort te maken: gezien de achtergronden van beide clubs ( zie laatste 8 jaar) dan is de prestatie van Feyenoord dit seizoen minstens net zo knap als wat Ajax in Europa liet zien.

19 mei 2017 om 16:40

SpeedyAFC Bosz speelt geen Hollandse school. Juist het tegendeel. Het gaat niet meer om balbezit en eerst passen tot men een ons weegt. Bosz speelt juist direct vanuit de omschakeling. Kijk Lyon thuis eerste wedstrijd. Doordat Ziyech en youness en traore juist excelleren in grote ruimtes en in de omschakeling was het zo goed tegen Lyon in de arena. En die sneer over plastic standbeeld is nergens voor nodig. Het voegt helemaal niks toe aan je punt. Laat dat voortaan. Dat zou je sieren.

19 mei 2017 om 17:01

Welke diplomaat brengt dan ook post? Het is niet alsof Ajax in een andere competitie speelde dan Feyenoord...

19 mei 2017 om 17:10

Waarom staat gio dan niet in de el finale, als dat makkelijker is?

19 mei 2017 om 17:29

Een Europa League bokaal heeft toch veel meer prestige dan die fruitschaal hier in Nederland? Of de prestatie van Ajax knapper is dan die van Feyenoord? Vraag dat aan de voorzitters van Schalke, Lyon of enig eredivisie trainer en die zal dat beamen. We gaan wel heel makkelijk over het feit heen dat Feyenoord die schaal wel weer eens mocht pakken als je een fatsoenlijke topclub in Nederland pretendeert te zijn.

19 mei 2017 om 17:30

En ik weer wat als Ajax supporter als knappere prestatie voelt. Jarenlang de schaal gepakt met klotevoetbal, Europees niemandalletje zijn, nou hoera hoor. Inhoudsloze titels.

19 mei 2017 om 17:39

@diego_forlan

Dat vind ik een onzin argument. Ook als moest je ''wennen'' aan het systeem, dan moet je alsnog winnen van Willem 2 en Roda thuis. Feyenoord speelde dit seizoen ook met negen andere spelers op negen posities en met een andere speelstijl. Maar dat argument zie ik hier nooit voorbij komen.

@speedy

Ik vind dit geen Hollandse school, maar Bosz speelt wel attractief voetbal. Hij hanteert een directe speelstijl, maar ik zou maar eens Oranje in 74 terugkijken, want dat was toch wel heel anders dan deze spelopvatting.

19 mei 2017 om 18:07

9 andere spelers? Karsdorp, Botteghin, Van der Heijden (oke vooruit die telt half mee), Kongolo, El Ahmadi, Vilhena, Toornstra, Elia en Kuyt stonden er vorig jaar ook in. En wat is er zo zeer veranderd aan de speelstijl als ik vragen mag? Bij Ajax is het toch duidelijk geweest dat het contrast tussen De Boer en Bosz is geweest als water en vuur. Die nederlaag tegen Willem II was schandalig maar wel daags na een zware wedstrijd tegen Rostov. Roda thuis was erg slecht maar natuurlijk ook gewoon botte pech.

19 mei 2017 om 18:21

Hoe kun je zo gek zijn om te stellen dat kampioen in NL een betere prestatie is dan de finale (misschien wel winst) EL.
Heel Europa heeft het over Ajax. Hoor je 1x de naam Feyenoord voorbij komen?
Geen enkele Ajacied de de schaal verkiest boven dit gouden moment!
Ik word nog liever zesde in de ED met een EL op zak, dan eerste in de competitie en geen Europese overwintering!

19 mei 2017 om 18:45

Wordt je ook liever 6e en zonder EL? Want het is alles behalve zeker dat die gewonnen wordt. Ja weet je hoe dat komt lee? Omdat een internationaal toernooi altijd meer aandacht krijgt dan een nationale competitie. Maar dat zegt helemaal niks over de kwaliteit van de prestatie. Als er meer publiek is dat kijkt dan zullen er automatisch meer mensen kijken. Als Excelsior kampioen wordt in de eredivisie dit jaar dan spreekt Europa nog steeds meer over Ajax. Terwijl Kampioen worden met Excelsior vele malen moeilijker is dan met Ajax in de finale te komen van een Europees toernooi

19 mei 2017 om 18:48

Prestige is toch iets totaal Anders dan de kwaliteit van de prestatie. Wat jij over Feyenoord raaskalt slaat nergens op. Voor een club die 8 jaar geleden op een euro na failliet was (bij wijze van spreke) nu kampioen is verhoudingsgewijs net zo knap als Ajax die al jaren winst maakt in de finale van de Europa league komt een keer. Blijf vooral helder denken en geen onzin uitkramen.

19 mei 2017 om 18:49

Ik stel nergens dat kampioen Beter is dan Europa league winst. Maar ik zet gewoon vraagtekens erbij en kijk daarbij naar de achtergrond van de clubs. De relatieve prestatie daar kijk ik naar. Zouden meer mensen hier op vz moeten doen om een enigszins goed onderbouwde mening te kunnen produceren

19 mei 2017 om 19:45

@lee Ik reis door heel europa en de rest van de wereld en volg ook veel internationale media. Praktisch niemand heeft het over ajax. Ajax heeft het vooral over ajax. Zoveel dat het lijkt alsof het de hele wereld is, dat dan weer wel.

19 mei 2017 om 21:37

Maar is Feyenoord Excelsior? Lol.
Laat me het zo zeggen. Na 4 titels op rij is kampioen worden voor Ajax (en ook dit seizoen Psv) gewoon niks meer dan normaal. Voor Feyenoord is het blijkbaar all that. Met alle respect, maar de tranen die ik had na Lyon uit heb ik never gehad in de ED en dat heeft te maken met het feit dat een ED titel voor Ajax niks meer dan normaal is. Wordt eens tijd dat we het weer worden dat wel, maar ach het zal wel. Europees presteren is gewoon moeilijk voor een Nldse ploeg. De prestatie is zoveel meer dan kampioen worden in eigen land.

19 mei 2017 om 21:49

@ Dante, doe maar alsof je niks meekrijgt van de media aandacht.
Ajax is gewoon hot at the moment. Niet meer niet minder.
De selectie alleen al is op dit moment schrikbarend veel waard. Zelfs Younes wordt waarschijnlijk international.

19 mei 2017 om 22:43

@lee Ik doe helemaal niet alsof. Sinds jullie de el finale hebben gehaald ben ik in 5 verschillende landen geweest behalve nl en heb geen woord over ajax gehoord.

Geld over prijzen lijkt jullie nieuwe motto! In dat geval zijn jullie eigenlijk de echte kampioenen!

20 mei 2017 om 07:14

In uk, Duitsland en Spanje hebben ze het over Ajax! Ik reis namelijk ook vaak. Ben nu alweer odw naar Madrid. Ik weet wat ik zeg. Zal me niet verbazen als ik iets van Ajax meekrijg simpelweg omdat de el finale bijna is...

19 mei 2017 om 14:58

Je zegt het al, 2e op 1 punt achterstand na een stroeve start toen hij Ajax nog niet op gang had (nu wel) en een Europese finale. Hoe bedoel je niks? Dit gaat niet eens per se om prijzen behalen maar om kwaliteit van de trainer, hoe laat hij zijn ploeg voetballen, hoeveel van zijn ideeën zijn terug te zien op het veld. Dan vind ik Bosz inderdaad een terechte keuze maar wellicht zijn wij beide ietwat subjectief in deze, haha!

19 mei 2017 om 14:59

Hoe slaat het nergens op, wat Bosz presteert met Ajax is heel bijzonder. Nederlanders club doen al jaren niet mee in Europa en hebben veel minder financiële middelen dan veel clubs. Feyenoord heeft de 3de begroting van Nederland, is al aantal keer 2de geworden de laatste jaren zo uitzonderlijk is dan een tweede plek niet. Het is een knappe prestatie zeker, maar Europees presteren is moeilijks voor een Nederlandse club.

19 mei 2017 om 15:00

Ik denk dat het aantal jaren dat Feijenoord geen kampioen geworden is niet meetellen. Wat van Bronckhorst heeft gedaan is een uitstekende prestatie! Wat Bosz heeft gedaan is ook geweldig!! Een superjonge team de finale van de europa league halen. Wow!!! En Bosz laat ze ook nog eens geweldig attractief voetballen. Ik vind het terecht

Beide hebben een geweldige prestatie geleverd, maar naar mijn mening is hetgeen wat Bosz heeft gepresteerd nog knapper en unieker.

Van Bronckhorst heeft dit jaar met een ontzettend uitgebalanceerd elftal mogen werken. Voornamelijk op gebied van ervaring. Bosz heeft met een piepjong elftal elke wedstrijd aanvallend voetbal op de mat gelegd, met resultaat!
Feyenoord is kampioen geworden, maar dit met maar 1 punt voorsprong op Ajax die het hele seizoen lang ook nog Europees heeft gevoetbald (van de 21 verliespunten heeft Ajax er 15 na een Europese wedstrijd geleden).
Daarnaast heeft Ajax gewoon de finale van de Europa League bereikt. Dat is over het algemeen knapper dan kampioen worden van de Eredivisie naar mijn mening.
Vergeet daarbij ook niet dat dit Bosz’ zijn eerste jaar was als hoofdcoach van Ajax. Hij heeft dit echt verdiend!

19 mei 2017 om 15:05

"peter Bosz is verkozen tot Trainer van het Jaar in de Eredivisie."
"bosz werd gezien als de favoriet, nadat hij Ajax naar de finale van de Europa League had geloodst"

Niets ten koste van Bosz want hij heeft het goed gedaan maar....
Hoe kunnen voor een Eredivisie verkiezing de resultaten uit Europa meetellen?
Ik had trouwens voor Ten Hag gekozen, daar is pas echt de hand van de trainer duidelijk te zien.

19 mei 2017 om 15:09

Het gaat neem ik aan over de prestaties van eredivisiecoaches alle competities. Competitie, beker en Europees. Vandaar de nominaties van Bosz en Fraser.

19 mei 2017 om 15:12

Als het gaat om de prestaties van coaches die eredivisieclubs coachen kan dat best

19 mei 2017 om 15:13

Het is geen eredivisie-verkiezing, het is een prijs voor de beste coach die actief is in de eredivisie. Dus ook de resultaten die coaches met hun eredivisie-elftal behalen in de beker en in Europa tellen mee

19 mei 2017 om 16:33

De trainer wordt beoordeeld, niet de prestaties van de ploeg. En ja Ten Hag heeft het ook goed gedaan maar Bosz heeft het subliem gedaan. De Hollandse school was dood maar Bosz heeft hem nieuw leven in geblazen en ons daarmee weer aanzien gegeven.

Op basis van het spel en in Europa vertoonde resultaten natuurlijk volkomen terecht. Ik weet niet naar welke maatstaven dit gemeten wordt, maar als het gaat om de trainer die de beste resultaten heeft neergezet van een Eredivisieclub dan is het logisch dat Bosz boven Van Bronckhorst eindigt op basis van het Europese avontuur. Ik had echter persoonlijk de trofee gegeven aan de Excelsior-trainer. Verbazingwekkende sterke prestatie door twaalfde te eindigen met vrij goed countervoetbal en teams als Ajax en Feyenoord in eigen huis te weten verrassen. Echt een vreselijk knappe prestatie.

19 mei 2017 om 15:08

Het gaat over alle competities want Fraser is genomineerd op basis van de beker lijkt me.

Lastige keuze. Kan me goed vinden in Bosz, maar wanneer v Bronkhorst het was geworden had ik het ook begrepen. De 1 Ajax op de kaart gezet in Europa met geweldig voetbal en de ander een hele moeilijk opdracht voltooid wat niet voor mogelijk werd gehouden.

Wat een onzin. Als het alleen over de Eredivisie gaat en er niet wordt gekeken naar Europese prestaties heeft Van Bronckhorst toch een veel grotere prestatie neergezet dan Bosz? Kampioen voor het eerst sinds 18 jaar. Terwijl Bosz tweede wordt met de grootste club van Nederland?!

19 mei 2017 om 15:07

Het gaat niet alleen over de eredivisie want dan was Fraser ook nooit genomineerd.

19 mei 2017 om 15:09

Het gaat om de prestaties van coaches die actief zijn in de eredivisie, dus ook over de prestaties die zij met hun eredivisieclubs behalen in de beker en in Europa.

19 mei 2017 om 15:25

1: Het gaat niet over alleen de Eredivisie, maar de beste trainer die werkzaam is in de Eredivisie.
2: dat het voor Feyenoord 18 jaar geleden is maakt toch niet uit voor dit seizoen? Het maakt het feest mooier, maar gezien de begroting van Feyenoord (op de crisis na dan) horen ze hier gewoon te staan.
3: Bosz wordt tweede met de grootste club van Nederland ja. Maar hij kwam nieuw bij de club, moest een geheel nieuw team bouwen en komt alsnog als tweede uit de bus met slechts 1 punt minder dan de kampioen. Plus dat hij daarnaast ook nog een geweldige Europese campagne heeft neergezet.

Ik vind de prestatie van Gio knap, maar dat van Bosz ook. 18 jaar geen kampioenschap betekend eerder dat Feyenoord ondermaats gepresteerd. Het gaat nogmaals om dit seizoen, had Feyenoord het met een halve begroting van Ajax gedaan had ik gezegd chapeau, maar dat is nu niet meer het geval.

19 mei 2017 om 15:51

Ik vind dat argument dat Bosz moest bouwen zo nietszeggend. Met Ajax moet je altijd van Willem 2 en Roda thuis winnen. Mensen vergeten dat Feyenoord dit seizoen op negen(!) posities met andere spelers speelde dan vorig seizoen, dus Gio was ook enorm aan het ''bouwen''.

Alleen Ziyech koste al meer dan het hele basiselftal van Feyenoord, Ajax heeft drie/vier keer meer transfergeld uitgegeven net als Psv. Daar kun je beter naar kijken dan naar de begroting.

19 mei 2017 om 15:58

Ja jij hebt dat argument vaker aangehaald en ik vind dat dus erg nietszeggen. Gio zit al een paar jaar bij de club, de meeste spelers zaten al bij de club, waren bekend met de club en hadden al meerdere wedstrijden voor het eerste gespeeld. Dus dat bouwen bij Feyenoord viel wel mee, Gio heeft alleen een paar puzzelstukjes op een andere plaats gezet. Dat is geen bouwen, dat is wat wijzigen. Maar nogmaals, was al bekend met de meeste spelers en was bekend met de kwaliteiten.

En dat transfergeld zegt ook niets, want Ajax heet nog het dubbele aan wat ze uitgaven verdiend aan uitgaande transfers. Je zou dus zelfs kunnen zeggen dat we kwaliteiten hebben ingeleverd. Want wat er uit gaat moet er ook weer in komen.

Wat beste trainer betreft, zoals ik al wat verder hieronder zegt. Op Fraser na zijn voor alle 4 wel wat te zeggen en de trainers kiezen zelf, dus van partijdigheid kan geen sprake zijn.

19 mei 2017 om 16:08

" maar gezien de begroting van Feyenoord (op de crisis na dan) horen ze hier gewoon te staan."

Ajax en PSV hebben een begroting van 90 miljoen, Feyenoord een begroting van 60 miljoen. Hoezo horen ze gewoon op de 1e plaats te staan?

19 mei 2017 om 16:14

Net nog even opgezocht (op VZ) Twente met 27,4 miljoen, dan een groot gat en Feyenoord 59 miljoen, Ajax 80 Miljoen, PSV 85 miljoen. Gezien dit is Feyenoord qua begroting niet de beste, maar staan ze wel zo veel hoger dan nummer 4 dat ze gewoon om de titel horen te strijden.

19 mei 2017 om 16:24

Zo kun je inderdaad alles wat krom is recht praten. Feyenoord heeft ook vaak haar beste spelers moeten verkopen. Ajax en PSV geven veel meer geld uit en dan is het knapper dat Gio kampioen wordt. Bovendien moest Gio ook gewoon bouwen want hij speelde met een andere spelopvatting en met negen andere spelers op negen posities.

19 mei 2017 om 16:41

En wat voor vernieuwends liet van Brockhosrt zien? Juist, helemaal niets, gewoon het oude vertrouwde Feyenoord spelletje, vechtvoetbal op het middenveld, scheidsrechters die mannelijk fluiten en veel goed vinden in de eigen Kuip en uiteindelijk een 36 jarige spits die allang bankzitter was geworden maar die er in de laatste wedstrijd drie inschiet want de vaste beasisspeler was geschorst.

Dat kan je toch niet vergelijken met de vernieuwing van Bosz? De Hollandse school is nieuw leven ingeblazen en verbeterd. Daarmee heeft Bosz de finale EL gehaald en Nederland weer glans gegeven in het buitenland. Terwijl iedereen ons voetbal al had dood verklaard. En nu is de Hollandse school weer spring levend, in een verbeterde versie. Reken maar dat Advocaat nu ook zo gaat spelen, Oranje wordt weer als vanouds toonaangevend. Dankzij Bosz, de nieuwe koning van het Nederlandse trainers gilde.

19 mei 2017 om 16:58

Ik praat niks recht wat krom is, ik geef alleen aan dat Ajax die dure aankopen ergens vandaan haalt en dat er dus ook kwaliteit verloren is gegaan. Feyenoord heeft dit jaar zijn beste spelers niet verkocht, is er überhaupt iets weg gegaan? Dus dat vaak telt nu niet, het gaat namelijk om het huidige seizoen.

Daarnaast zeg ik nergens wat al dan wel of niet knapper is, iets waar jij maar dermate op gefocust lijkt te zijn. Blijkbaar vonden de Eredivisie trainers de prestatie van Bosz knapper dan die van Gio. Dat jij daar maar niet in kan komen is je eigen probleem. Maar ga gerust door met je 9 positie wijzigingen (wat ik knap vind aangezien alleen het middenveld al intact is gebleven).

19 mei 2017 om 17:09

Zo uitzonderlijk is het toch niet dat als je club met de 3de begroting een keer kampioen wordt? Feyenoord is de laatste jaren ook al een aantal keer 2de geworden.
Het is een knappe prestatie, maar geen wonder.
Arsenal heeft ook niet grootste begroting van Engeland, maar het is toch geen uitzonderlijke prestatie als zei kampioen worden van Engeland?

19 mei 2017 om 17:31

Laat die Hollandse school dan maar eens in de CL zien ipv tegen tegenstanders die minder dan Feyenoord en PSV zijn zoals een Schalke, Legia en Kopenhagen. Dat is dan een echte maatstaf in mijn ogen. Bovendien kun je niet de Hollandse school spelen met Veltman en Viergever op de backs die beiden nooit mee opkomen. Bosz hanteert een directe speelstijl wat mooi is om te zien.

Feyenoord speelt juist de moderne speelstijl. Fysiek, druk naar voren, degelijk/goed voetbal, duels winnen en met veel opportunisme.

Ik hoop dat Ajax de EL wint en ook in de CL komt, ik moet zeggen dat ik de Europese wedstrijden tien keer leuker vond om te kijken dan het saaie voetbal onder De Boer.

19 mei 2017 om 17:42

Sorry, nu zijn clubs als Schalke en Kopenhagen in eens minder dan Feyenoord en Psv? Toen we ze loten waren ze nog 2 maten te groot voor Ajax en zouden we sowieso uit de EL vliegen.

Het voetbal onder Bosz is inderdaad vele maten leuker dan onder De Boer, dat is vermoedelijk ook meegenomen in de beslissing van de trainers, de grote stap voorwaarts die in 1 seizoen is gemaakt. Voor de rest kunnen we er alleen maar naar gissen.

19 mei 2017 om 18:03

Het is eigenlijk triest dat Feyenoord met de derde begroting (10 mln lager dan de nummers 1 en 2) pas voor het eerst in 18 jaar kampioen is geworden. Zelfs de voorzitter vond het prettig dat ze uit de EL lagen, zodat ze zich volledig konden focussen op de competitie.
Tel daarbij op dat Bosz bij een nieuwe club kwam en daarbij een aangepaste speelstrijl ingeslepen moest worden, terwijl er bij Feyenoord het afgelopen seizoen geen enkele basisspeler vertrokken is.
Dat Ajax meer geld heeft uitgegeven op de transfermarkt is ook wel logisch. Het afgelopen seizoen zijn er in totaal 14 spelers vertrokken (totale verkoopwaarde = 80,5 mln). Dit moet natuurlijk wel weer opgevangen worden. Hiervoor zijn 7 spelers aangetrokken voor 35,5 miljoen.

19 mei 2017 om 20:24

@SpeedyAFC, Je bent echt kampioen jezelf tegen spreken, niet voor het eerst.😁 Eerst bagatelliseer je op een kinderachtige manier de knappe prestatie van van Bronckhorst. Van Bronckhorst "beschuldigen" van Feyenoord op een ouwe vertrouwde manier voetballen om vervolgens Bosz te complimenteren omdat hij de " oude" Hollandse school weer leven heeft ingeblazen. De Hollandse school waar Nederland 40 jaar geleden groot mee werd. Niets verbetering, grappenmaker. Het Nederlandse voetbal behaalde met de Hollandse school in de jaren 70 4x de Europa cup 1 en 2 WK finales. Bosz met Ajax met vallen en opstaan, het nodige geluk een finale van de EL. De prijs van beste trainer is vooralsnog de enige prijs die Bosz gewonnen heeft het kan ook zomaar zn enige prijs van het jaar zijn. Bosz doet het prima en heeft net als van Bronckhorst een goede prestatie neergezet. Een prijsje van niets trouwens net als voetballer van het jaar, scheidsrechter van het jaar, doelpunt van het jaar. Leuk maar je heb er geen kut aan. Het gaat uiteindelijk op bekers en schalen, als van Bronckhorst die nou blijft winnen laat Bosz dan maar tot beste trainer verkozen worden de komende 10 jaar 😉

19 mei 2017 om 21:31

Ronzie, wie heeft Kopenhagen ooit beter gevonden dan Ajax? Matic, ex NAC speler, staat in de basis daar, kwam rechtstreeks van de Jupiler League. Ajax heeft daar een Ziyech lopen. Legia Warschau stelt toch ook niets voor, ook vergeleken met hun is Ajax veel beter.

19 mei 2017 om 22:04

Ik heb het niet over Legia gehad, ik zei Schalke die jij opnoemde, maar nu voor het gemak vergeet. Tegen Legia werd gewoon winst verwacht. Maar er waren hier op Voetbalzone toch echt genoeg mensen die zeiden dat Ajax tegen het fysiek sterke en verdedigende Kopenhagen er uit zou vliegen.

19 mei 2017 om 15:37

En Ajax speelt de EL league finale terwijl ze 30ste in de Uefa ranking ofzo staan? Met jou redenatie zou Utrecht trainer die titel moeten winnen want Utrecht heeft met een mindere begroting wel de 4de plek bemachtigd. De genomineerden Konden allemaal winnen maar denk dat Bosz gewonnen heeft omdat een finale van een Europees toernooi nu eenmaal iets specialer is, zie je ook wel dat de laatste keer dat het gehaald is ook alweer even terug is en het niet jaarlijks voorkomt. En tuurlijk Feyenoord is kampioen maar was dat ook zo geweest als Ajax geen finale EL had bereikt? Als je kijkt wat voor punten Ajax heeft laten liggen is het meeste na een Europees duel en dus kan je wel concluderen dat Bosz de titel heeft laten liggen door succes in Europa. Maar kan me heel goed vinden in het feit dat Bosz deze prijs gewonnen heeft.

En terecht ook fantastisch wat hij met Ajax heeft gedaan.

Beide trainers hebben uitstekend gepresteerd. Ik denk dat de prestaties van Ajax in de EL doorslaggevend waren, want op basis van de eredivisie had Van Bronckhorst de prijs verdient.

Beide trainers hebben uitstekend gepresteerd. Ik denk dat de prestaties van Ajax in de EL doorslaggevend waren, want op basis van de eredivisie had Van Bronckhorst de prijs verdient.

Hahaha wat een grap. Bosz heeft begin dit seizoen hopeloos gefaald en nog krijgt ie de Rinus Michels award.

19 mei 2017 om 14:56

Volgens mij ben jij de grootste grappenmaker. De finale van de Europa League en tot de laatste wedstrijd meegedaan om het kampioenschap. Het Ajax spel is een stuk aantrekkelijker en beter geworden. Zelfs zonder prijs zal dit het beste seizoen in jaren zijn.

19 mei 2017 om 15:58

Feyenoord is het hele seizoen sterker geweest. Dit ter verdienste van Gio, vandaar dat hij veel meer aanspraak maakt op deze prijs.

19 mei 2017 om 16:45

Het is een prijs voor de bete trainer, niet voor degene die het beste elftal had. Van Brockhorst borduurde voort op het jaar ervoor, aangevuld met de tips van Advocaat en enkele aankopen. Maar qua voetbal was het allemaal hetzelfde, geen vernieuwing.

Bosz heeft dat wel gebracht, ondanks alle kritiek en tegenwind. Hij heeft de Holandse school opnieuw geintroduceerd met enkele aanpassingen. Daarmee heeft het Nederlandse voetbal, dat enorm diep gezonken was, internationaal weer aanzien gekregen. Bosz is een vernieuwer met eigen ideeen die zonder hulp van buiten Ajax naar de Europese subtop heeft gebracht met spectaculair voetbal. Nederland staat weer op de kaart dankzij Bosz.

19 mei 2017 om 15:08

Dus hij verdiend hebben niet omdat de eerste maand slecht was? Stonden toen 5 punten achter Feyenoord, zijn op 1 punt geëindigd, als we toch kort door de bocht gaan doen dan kan je stellen dat Bosz het beter heeft gedaan want ze hebben sinds Oktober de meeste punten gepakt en meeste progressie geboekt naar mijn mening.

Ik denk dat de prestaties in Europa ook een beetje worden meegeteld hier. Als je naar het spel kijkt dit jaar en onder Frank is het een wereld van verschil en ik zit weer elke week met plezier naar Ajax te kijken. Van Bronckhorst had hem net zo goed kunnen winnen maar ik begrijp ook wel waarom Bosz het won.

Terecht dat het Bosz is geworden. Wie had nu gedacht dat er in deze tijd een goed op elkaar ingespeeld elftal met heel veel jonkies ertussen in de Europa League finale zou komen? Ik niet. Vandaar dat ik het eens ben met Bosz.

Ik vind het niet meer dan terecht.

Met zo'n jonge onervaren ploeg zo'n hoog voetbalniveau laten zien de tweede seizoenshelft, tot op de laatste dag mee gedaan om de landstitel en met indrukwekkend voetbal een Europese finale gehaald vind ik een wereldprestatie van Peter Bosz.

Nu maar hopen dat hij en alle dragende spelers van Ajax volgend seizoen nog blijven met een paar versterkingen erbij. Als dat gebeurd wie weet hoever Ajax dan kan komen.

19 mei 2017 om 15:13

ik snap je punt echter is de prestatie van Gio ongekend.

Ik ben fan van Ajax en van Bosz zijn spelopvatting, maar Europees mag natuurlijk niet mee tellen wanneer dit over de Eredivisie gaat. Het is een prachtige prestatie wat die met deze jongens gelevered heeft, maar Gio die Feyenoord na 18 jaar weer kampioen maakt had dit deze naar mijn mening meer verdiend.

19 mei 2017 om 15:18

Hoezo is de prestatie van Gio ongekend? Het is knap wat Feyenoord doet, maar het is ook weer geen enorm wonder dat de club met de 3e begroting kampioen wordt. Ik snap ook niet waarom iedereen die 18 jaar erbij haalt. De prestaties van dit team waren toch niet beter of slechter geweest als Feyenoord in 2006 kampioen was geweest.

19 mei 2017 om 15:35

@ Hunter1992

Daar ben ik het niet mee eens aangezien het drukke speelschema die Ajax had met de Europese wedstrijden invloed heeft gehad op de prestaties in de Eredivise. Ajax heeft vaak 2 wedstrijden in een week gespeeld met 2 dagen rust. Is wel degelijk doorslaggevend geweest bij wedstrijden in de Eredivisie.

Ik vind daarom dat de Europese resultaten erbij gerekend mogen worden.

19 mei 2017 om 15:36

@iniesta8

Maar juist na Europese wedstrijden hebben ze vaak punten verloren. dus om nou te zeggen dat ze op dat gebied gespresteerd hebben.

Ondanks het feit dat Gio met Feyenoord het kampioenschap heeft gepakt vind ik toch dat Bosz nog meer zijn visie op z'n team heeft overgebracht, Ajax is echt heeeel anders gaan voetballen in een driekwart jaar ofzo. Terechte verkiezing wat mij betreft!

Ajax is echt gaan voetballen sinds die pot tegen Feyenoord, daarvoor gewoon matig. Feyenoord over heel het seizoen gezien gewoon de betere.

19 mei 2017 om 15:03

Het gaat niet om ploegen, maar om trainers. Lesje inhoudelijk reageren volgen, misschien? Er zit een groot verschil tussen de trainer en de spelers.

19 mei 2017 om 15:03

Ik hoop dat je een grap maakt want Ajax heeft de 10 wedstrijden na de winterstop tot de vernedering van Feyenoord 8 wedstrijden gewonnen en 2 gelijk gespeeld met indrukwekkend voetbal. De andere vernederingen tegen Kopenhagen laat ik er zelfs nog buiten.

Feyenoord is maar met 1 punt verschil kampioen geworden en niet met het voetbal zoals Ajax dat heeft gespeeld. Noch heeft Feyenoord een Europese finale gehaald of net zo'n drukke schema gehad.

19 mei 2017 om 15:28

Misschien Ajax - PSV van eerste seizoenshelft even terug kijken. We speelden wel gelijk maar PSV werd toen ook al weggespeeld. En het gaat om meer dan alleen dat, ook de resultaten, de opbouw van een nieuw team en de Europese prestatie tellen mee.

19 mei 2017 om 15:33

Een wedstrijd aanhouden is niet zo realistisch toch. Feyenoord speelde Ajax ook van het kastje naar de muur in de Kuip.

Ik vind de keuze voor Bosz verder wel gewoon terecht. Maar mijn inziens zijn er meer coaches die een geweldige prestatie hebben geleverd. Lastig om dan te zeggen wie hem het meeste 'verdiend'.

19 mei 2017 om 15:36

Ik verwijs naar die wedstrijd omdat Koen zegt dat Ajax pas is gaan voetballen sinds Feyenoord thuis. Ik geef hiermee dus aan dat het niet klopt en dat we al eerder goede potjes hebben gespeeld en dit was de eerste die in mij opkwam.

Ik ben het met je eens wat betreft coaches. Gio heeft het ook goed gedaan, vooral als je kijkt dat hij twee keer (begin en eind seizoen) een blessure golf heeft overleeft. Persoonlijk vind ik alleen dat Fraser er niet echt tussen hoort, want heeft op beker na niet veel laten zien. Voor de rest was voor iedereen wel wat te zeggen waarom ze het zouden moeten worden. Maar de trainers kiezen zelf, dus veel eerlijker kan het eigenlijk niet.

19 mei 2017 om 19:35

Fr12jules,

Dat Ajax van het kastje naar de muur werd gespeeld in de Kuip was alweer het vorige seizoen daarvoor.

Je leeft blijkbaar onder een steen

Mensen die zeggen dat het onterecht is: niks is onterecht als de coaches zelf hun favoriet mogen kiezen. Het werd of Gio of Bosz. Gio zal er wel vlak achter zitten.

Ik vind de prestatie van Mitchell van der Gaag knapper dan van Bosz. Ook had ik hem eerder aan Gio gegeven. Natuurlijk heeft Bosz heel veel progressie met Ajax geboekt in Europa. In de Eredvisie was het 24 wedstrijden lang niet zo heel bijzonder of flitsend wat zijn ploeg liet zien.

"Beste trainer in de Eredivisie". En vervolgens word het behalen van de Europa league finale aangehaald als een grote reden voor de verkiezing. Dacht dat het om de EREDIVISIE ging.

19 mei 2017 om 15:05

Logisch, toch? De Europa League is inderdaad geen eredivisie, maar de vorm uit Europese duels neem je mee naar binnenlandse duels. En fitheid ook, trouwens. Dus het heeft er wel degelijk mee te maken.

19 mei 2017 om 15:28

Er is een verschil tussen de prestaties van een trainer in de eredivisie meten, en beste trainer in de eredivisie van dat bewuste jaar. En blijkbaar geldt voor deze prijs de tweede optie.

Ik zou totaal niet weten aan wie ik het zou moeten geven. Konden ze die prijs dit jaar niet gewoon aan hun allebei uitreiken 😂

Tja de ik snap de Rotterdammers, maar op basis van de metamorfose van Ajax en het Europese succes is het absoluut Bosz.

Bosz is een mooi team aan het bouwen maar heeft daar ruim budget voor naast de talenten (Ziyech, Neres kunnen halen dit seizoen) Gio wordt met veel beperktere mogelijkheden kampioen, 34 weken aan kop en goede keuzes gemaakt het hele seizoen. Kortom: Gio had deze MOETEN winnen, Bosz niet in dit tussenjaar van Ajax. Eerder volgend jaar, maar daar valt nog niets over te zeggen.....

19 mei 2017 om 14:59

Oh..dus in het vervolg wordt gewoon de trainer van de kampioen de prijswinnaar. Gio heeft hier ruim drie jaar aangesleuteld en.als je ziet wat voor prigrwssie bosz geboekt heeftbinnen een.seizoen..

19 mei 2017 om 16:54

Ruim 3 jaar, misschien moet jij je telraampje er voortaan bijpakken.

Uiteraard terecht dat.een finale el klaarblijkelijk zwaarder telt als het kampioenschap. Daarnaast heeft gio hier drie jaar naar toe gewerkt en zie je bij Peter Bosz echt heel sterk progressie binnen 1 seizoen. En.aangezien er door de overige trainers gestemd is, heeft hij klaarblijkelijk in de ogen van zijn vakgenoten het beste gepresteerd.

Jammer dat de prijs niet maar Gio is gegaan, Feyenoord na 18 jaar kampioen maken is toch een hele prestatie. gefeliciteerd Bosz, verder vind ik dat Bosz Ajax aantoonbaar beter laat spelen. Als we kijken hoe ze begonnen en ze nu inmiddels spelen dan is dat een wereld van verschil. Maar toch zou Gio hem meer verdienen in mijn ogen.

Vind ik niet terecht aangezien dit gaat over de beste eredivisie trainer van het jaar. De prestaties in Europa zijn heel knap, maar als je de waarde van het team bekijkt hadden ze ook gewoon kampioen moeten worden. Deze prijs had overigens ook aan Van der Gaag gegeven kunnen worden extreem knap wat hij heeft geflikt dit jaar. Van der Gaag

Terecht. Met een jonge ploeg 2e worden met 1 punt achter de nummer 1; EL finale (misschien winst),prima veldspel. Dan steek je als trainer met kop en schouders boven de rest uit. Chapeau Bosz!!

Feyenoord is kampioen, en dat gun ik ze, maar Ajax speelt natuurlijk het beste voetbal. Dat is duidelijk. Na de winterstop hebben ze ook meer punten dan Feyenoord gehaald. Als Ajax vanaf het begin deze vorm had gehad was iedereen in NL kansloos geweest. Ook Europees heeft Ajax Nederland weer op de kaart gezet, met voetbal dat de naamgever van de prijs (Michels) aan zal spreken. Ik snap deze beslissing. En wat kan het gio schelen? Hij heeft de schaal!

Feyenoord een team dat intakt bleef, een ouder team met meer ervaring. Gio die daar al jaren heeft naar kunnen bouwen, wordt dit jaar kampioen met dat team. Bosz die nieuw komt bij zijn eerste echte "topclub", moet wennen en zijn spel erin krijgen. Jong team, nieuwe aankopen (wat geen zekerheid bied). Bosz laat Ajax tweede worden en vervolgens de europa league finale te bereiken. Moet ik toch Bosz de meeste credits geven.

19 mei 2017 om 15:36

Dat tweede worden is toch geen prestatie? Je werkt met de grootste begroting van de Eredivisie. Wanneer een nieuwe trainer niet meestrijd om de landstitel is dat m.i. een reden voor ontslag bij een club als Ajax.

19 mei 2017 om 15:46

Dat zeg ik toch ook niet? Waar ik op doel is dat je het liefst elk jaar kampioen wilt worden, maar realistisch gezien niet gebeurd. Hij is in zijn eerste jaar op 1 punt na geen kampioen geworden, maar bereikt wel de EL finale. Terwijl Gio fantastisch gepresteerd heeft vanaf het begin, maar al jaren actief is bij feyenoord en met een ervaren en oud team heeft kunnen presteren. Hij heeft er dus jaren over gedaan om voor het eerst kampioen te worden, Bosz flikt het in 1 jaar om op 1 punt na geen kampioenbl te worden met een team dat zo jong en onervaren is en de EL te bereiken. Probeer het eens even vanaf de derdepersoon te bekijken en niet vanuit je feyenoors bril. Eveneens ik het gewoon rationeel probeer te bekijken.

19 mei 2017 om 16:05

Gio bouwt wellicht al jaren aan een elftal, maar werkt wel met financieel zeer beperkte middelen. Bosz heeft tientallen miljoenen kunnen uitgeven aan de selectie, denk bijvoorbeeld alleen maar al aan Neres, Ziyech, Sanchez en Cassiera.

Wanneer je puur naar de beschikbare financiele middelen kijk vind ik het twee worden in de Eredivisie geen prestatie voor Bosz. Allemaal leuk en aardig dat hij met een nieuw team moet werken, maar hij werkt wel met de meeste financiele slagkracht.

19 mei 2017 om 19:32

Fr12jules,

Ik weet niet onder welke steen jij de afgelopen seizoen heb verstopt, maar volgens mij streed Ajax tot aan de laatste wedstrijd mee om de titel. Dus een beetje dom van je om te beweren dat Bosz niet mee streed om de titel als je blijkbaar de gehele competitie niet hebt gevolgd.

20 mei 2017 om 18:33

@hootch30

Je begrijpt mijn post niet. Ik bedoel er mee te zeggen dat het meestrijden om de titel met Ajax totaal niet noemenswaardig is voor een trainer. Je bent het aan de begroting en financiele slagkracht van je club verplicht om mee te strijden om de titel.

Oftewel; ik vraag mij nog steeds af waarom Bosz trainer van het jaar is. Een handjevol leuke Europese wedstrijden zijn veel waard schijnbaar.

En terecht! Ajax staat maar liefst 1 punt achter op Feyenoord. Fantastische prestatie in de EL, de oersaaie veldspel onder Frank de Boer is weg en vervangen door de mooie pressiespel, waarbij je zeker de hand van Peter Bosz kan zien.

Feyenoord heeft het zeer knap gedaan, alleen wel jammer van de vroegtijdige uitschakeling in de EL, en de beker. Ze hebben nog net tot het einde kunnen redden in de competitie, wat heel knap is voor hun doen.

Wel leuk dat er nu iets meer spanning is in de competitie! Ben benieuwd hoe GIo en Feyenoord het in de komende seizoen gaan doen, met de CL wedstrijden erbij (en of ze kunnen stunten.)

Off: Jammer dat de NL-se ploegen in Europa geen potten hebben weten breken. Op Ajax na dan.

19 mei 2017 om 16:59

Helemaal met je eens Magnificent,

Het is Absoluut een topprestatie van Ajax dat ze maar op 1 punt achterstand van Feyenoord zijn geëindigd en dat met een budget dat 10x zo groot is als dat van Feyenoord.

Absoluut topprestatie, geen speld tussen te krijgen.

Verdiende het allebei, was stuivertje wisselen.
Gefeliciteerd.

Nu die Engelsen nog even een pak rammel geven de 24e.

Men lijkt er hier nogal zwaar aan te tillen. Voor iedere kandidaat viel er genoeg te zeggen, want er is geen meetlat waarlangs je iedere prestatie kan meten, toch? Is een Europese finale halen tegen financieel sterkere clubs knapper dan dertiende eindigen in de competitie met de club met de kleinste begroting? Of telt het eerste kampioenschap in achttien jaar van een bepaalde club zwaarder dan dit voorgaande? Zo kun je voor iedere kandidaat wel een aantal goede argumenten aandragen. Bijzonder vind ik al deze emotioneel getinte reacties...

vind top hoor wat ajax heeft gepresteerd maar we moeten ook niet doorslaan..
thuis was het fantastisch maar laatste 2 uitwedstrijden waren dramatisch en ben je beide keren met geluk doorgegaan.
een bal die tegen viergever geschoten word en erin vliegt en een bal van lyon die net langs gaat en een lacazette die net wilt schieten maar onderuit gaat.
Denk wel dat ajax gaat winnen van united omdat ook echt alles meezit op dit moment.
Over bosz kan ik zeggen dat ie het goed doet maar vind pas sinds feyenoord dat het echt lekker ging lopen voor ajax.
Vind 34 wedstrijden boven aan wel knapper dan van de nummer 12 winnen van duitsland en van de nummer 4 van frankrijk die 60 goals tegen hebben gekregen dit seizoen en eigenlijk alleen door lacazette in het linkerrijtje staat

19 mei 2017 om 17:32

Je vindt jezelf denk ik ook niet eenzijdig door alleen de kansen van Lyon en Schalke te benoemen?

Straks als Ajax een wereldpot neerzet tegen Man U is het zeker ook maar de nr 6 van de PL?

Van mij had Van der Gaag hem mogen krijgen. Hij heeft met Excelsior een topprestatie geleverd door zich op tijd veilig te spelen. Dat met een team dat kwalitatief misschien wel in de degradatie zone zou staan. Echter vind ik ook dat Gio het goed heeft gedaan, hij is constant geweest en rustig gebleven op moeilijke momenten. Bosz heeft wel even het hele Ajax systeem omgegooid en heeft duidelijk de beste groei gehad. Ook heeft hij de jonge jeugd goed laten spelen en toch in bescherming genomen.

Ik vind het pas knap dat een ploeg als Excelsior weer in de eredivisie is gebleven . En dat met zo weinig budget....respect

Je krijgt dus een nederlandse prijs voor prestaties buiten nederland ?

19 mei 2017 om 15:12

Nee, hij krijgt een prijs omdat zijn mede-coaches hem de beste coach vonden dit seizoen, een reden ervan zal zeker zijn dat hij zijn ploeg enkele goede wedstrijden in Europa heeft laten spelen.

20 mei 2017 om 12:29

Dus een coach die fantastisch presteert met minder materiaal , geen titel wint , geen europees speelt maakt zo goed als geen kans !
Ik snap niet goed waarom dit zo is ...ik bv zou eerder kijken naar het budget , prestaties enz

van Bronckhorst heeft Feyenoord in Nederland weer op de kaart gezet, Bosz heeft Ajax in Europa weer op de kaart gezet. Beide topprestaties, maar Europees is nog wel een stapje hoger dan nationaal. Dus in mijn ogen een terechte uitslag.

Natuurlijk staat het behalen van de finale europa-league hoger aangeschreven dan het landskampioenschap. Maar ik vind dat je ook naar het materiaal moet kijken en dan is het toch veel knapper van gio , dus die prijs moet naar hem vind ik!

19 mei 2017 om 15:37

Ik vind dat alle zowel Fraser, van der Gaag, Gio en Bosz een topprestatie hebben geleverd met de middelen die ze hadden. Zou die 'prijs' eerder in vieren knippen.

Persoonlijk vind ik dat gio hem meer verdient het is namelijk beste trainer van de eredivisie en zou in mij ogen alleen gericht moeten zijn op het resultaat dat is behaalt in de eredivisie. Natuurlijk is het erg knap dat ajax in de finale van de el heeft bereikt maar daar gaat het niet om. Het gaat om de competities

Verassend, ik dacht voor van bronckhorst die verdiend het ivm na 18 jaar weer kampioen met feyenoord. Gaat het om eredivisie en niet europa vind ik.

Als je Schalke en Lyon weet uit te schakelen, ploegen die in principe iedere Nederlandse ploeg opzij zetten, dan heb je het heel goed gedaan. Als we elk jaar de titel aan de kampioenscoach moeten geven dan kun je die prijs net zo makkelijk tegelijk met de schaal uitreiken. Bosz heeft zijn naam neergezet in Europa en zal eerder dan Gio de stap omhoog maken naar mijn mening.

20 mei 2017 om 12:34

De prijs zou naar een trainer moeten gaan die met beperkte middelen werkt en daar goeie resultaten mee neerzet ipv altijd maar die van de top !

Nietszeggende prijs. Leuk voor Bosz als ik het goed heb is het z'n eerste hoofdprijs in Nederland in z'n toch al redelijk lange trainers loopbaan. Als Ajax de EL niet wint is Bosz de enige Ajacied met een prijs dit jaar......

Lachwekkend. 15 wedstrijdjes goed gespeeld, met ontzettend veel geluk en dankzij een makkelijke loting(alleen Lyon is goed) zo ver gekomen in de Europa League. Raar.

19 mei 2017 om 16:12

Wat een misgunning zeg, ik zie Feyenoord niet zo 1-2-3 van een Kopenhagen winnen anders. Gewoon enorm knappe prestatie van Bosz om Ajax naar de finale te loodsen, en vooral de manier waarop het gebeurde was iets waar je als Nederlander eigenlijk gewoon trots zou moeten zijn, mits je voorbij de intense haat kan kijken.

19 mei 2017 om 19:24

En waarom spelen dan de andere Nederlandse clubs geen halve finale Europa League? PSV kon niet eens winnen van Rostov. Feyenoord verspeelde punten tegen Fenerbahce en Zorja.

Dus tja, blijf jij maar lekker geloven dat Ajax het geluk aan hun zijde hadden. Zeker geen ene wedstrijd van Ajax bekeken, met name tegen Schalke, Paok en Lyon waar Ajax gewoon de betere was?

Ik ben het er niet mee eens. Alleen Ziyech heeft al meer gekost dan het hele basiselftal van Feyenoord bij elkaar. Zowel Ajax als PSV hebben drie tot vier keer zoveel transfergeld uitgegeven. Verder heeft Van Bronckhorst geen toptalenten en absolute topspelers in zijn selectie gehad en wist toch 82 punten te behalen. Dat vind ik een knappere prestatie dan de finale van de EL behalen met een vrij makkelijke loting. Wat Bosz heeft gedaan vind ik erg knap, maar hij heeft nog geen tastbare prijs.

19 mei 2017 om 17:58

Ja hoor, daar is die weer. De makkelijke loting. Had Feyenoord vorig jaar ook niet bijna alles thuis geloot voordat zij de 1e prijs sinds jaren hebben gepakt.

Typisch Feyenoordfans. Als er een nietszeggende prijs aan de concurrent wordt bedeeld is het land weer te klein. Andersom kan ik het ( met mij geloof ik vele andere ajacieden) alleen maar mooi vinden als Feyenoord weer prijzen pakt.

Ik denk zelfs dat als een Fraser of een Van der Gaag deze prijs kreeg dat Feyenoordfans daar alleen maar vrede mee hebben, zolang ze maar in Amsterdam niets maar dan ook echt niets pakken. Best wel kinderachtig eigenlijk.

19 mei 2017 om 19:16

Ziyech heeft inderdaad veel gekost, maar Gio is al meerdere jaren bezig met dezelfde club om resultaten te boeken en dat kost ook veel.

Ik vind het alleen maar mooi dat er zoveel goede coaches rondlopen in de Eredivisie. Elke genomineerde maakte in mijn ogen evenveel kans, elk om hun eigen unieke redenen. Bosz vind ik daarom een terechte winnaar (alleen al vanwege het feit dat z'n collega's dat zeggen)

Het zou Feyenoorders sieren als ze zich wat nederiger opstelden. Worden na 18 jaar weer kampioen met 1 punt verschil tov hun concurrent die nog een zwaar europees programma had, dat tot de finale heeft geleid. Volkomen terecht dat Bosz dit won, want bij Ajax is heel duidelijk een stijgende lijn te zien door hem. K vind Gio een topgozer, en een prima trainer, maar in interviews vind ik hem niet zo sterk, en hij wilt ook nog wel eens rare wissels maken.

Gelukkig is de keuze voor Bosz bepaald door zijn collega trainers en niet door ons. Die collega trainers hebben er blijkbaar geen verstand van!

Ik ben sowieso niet voor individuele prijzen in teamsporten. Want waarom is de prestatie van Bosz beter dan die van Giovanni van Bronckhorst. En wat te bedenken van de prestatie van Utrecht en die van Excelsior en Willem 2. Denk dat dit de top 5 is van de best presterende coaches. Moet je perse een prijs winnen om de beste trainer te zijn? Daarbij heeft Bosz nog geen prijs. In het begin gestruggeld met de samenstelling. Nu staat het geweldig. Maar doordat het nu zo goed gaat zijn we de stroeve start dan vergeten? Van Bronckhorst heeft met Feyenoord van de eerste tot en met de laatste speeldag bovenaan gestaan. Hetzelfde geldt voor beste jeugdopleiding. Nu gaat die naar Ajax. Maar op grond waarvan? Prestaties jeugdelftallen, doorgebroken spelers in de A selectie?

19 mei 2017 om 17:45

Helemaal mee eens. Je kan de prestaties totaal niet vergelijken aangezien elke coach een totaal ander team heeft. Al die individuele prijzen mogen ze van mij per direct afschaffen.

Ik hoor wel een aantal flauwekul argumenten (naar mijn mening), nl dat Bosz alleen een slechte start gehad heeft en daarna op punten is ingelopen. Eind november (na 14 wedstrijden) stond Feyenoord alleen op doelsaldo bovenaan en was het de ruime voorsprong kwijt. Daarna zijn ze toch weer flink uitgelopen met uiteindelijk slechts 1 punt voorsprong.

Dat Bosz het met zo'n klein budget moet doen in vergelijking met andere Europese clubs is waar, maar heeft hij niet heel veel meer te besteden dan Gio? Als een klein budget een leidend argument is gun ik het Van der Gaag - heel verzorgd voetbal met Excelsior met een lege knip.

Als Bosz nu de EL al gewonnen had, zou ik het logischer vinden. Maar misschien 2 keer een 2e plek? Hadden ze niet nog een weekje kunnen wachten met de uitslag? Maar hij mag de prijs hebben hoor, het is hem gegund. Maar het blijft appels met peren vergelijken

Gio heeft al een standbeeld joh, is een blijvend iets, meer waard dan een eenmalig oordeel van een paar collega trainers.

19 mei 2017 om 19:13

Sorry hoor, maar een prijs "trainer van het jaar" is in dit moderne tijd ook een blijvend iets. Kijk maar op internet.

Feyenoord heeft 1 van de oudste kampioenselftallen ooit. Ajax alleen maar jonge gasten. En finale in Europa halen vind ik toch iets knapper dan eredivisie kampioen. Scheelde overigens maar 1 punt dus je kan wel bedenken dat Ajax gewoon een beter seizoen heeft gedraaid

19 mei 2017 om 23:10

Dat het maar 1 punt scheelt in natuurlijk een kul argument. Het scheelt bij Ajax maar 1 doelpunt of ze hadden tegen Schalke uitgeschakeld geweest, precies zo'n kul argument. Ajax heeft een beter Europees seizoen gespeeld Feyenoord was beter in de competitie. Ajax heeft pas echt wat tastbaars als ze de EL ook winnen anders heb je een prima Europees seizoen gedraaid maar dat is iedereen behalve de Ajax supporter over drie jaar weer vergeten.

Dit ging toch alleen over de Eredivisie? Want dan zou ik hem aan Gio geven. Gaat het echter ook over Europa League etc dan wel aan Bosz denk ik

Belachelijk! Europees gezien verdiend hij deze prijs ma qua beker en competitie heeft hij er totaal geen recht op (al was het voetbal mooi om te zien) ik vind persoonlijk dat deze prijs naar een beginnende veelbelovende trainer moet gaan vond zelf v.d gaag , een trainer is zo goed als ze materiaal met de spelers van ajax feyenoord en psv is het niet zo moeilijk maar doe het maar is met het beperkte budget van excelsior

Een beetje appels met peren vergelijken. Ieder genomineerde trainer komt
wel in aanmerking voor deze prijs, want op eigen niveau is er prima gepresteerd.
Natuurlijk springen de prestaties van Bosz en van Bronckhorst wat meer in het
oog, en op een hoog niveau, dus is Bosz ook wel een verdiende winnaar, maar
als gememoreerd, ook de anderen was het gegund....

Van Harten gefeliciteerd toch iets .nu Woensdag in Kopenhagen dat zal heel mooi zijn zo'n. Jong elftal ik kijk er naar uit .wie niet😀

Helemaal terecht! Bosz zet een prestatie van formaat neer in Europa, wat het Nederlandse clubvoetbal voor even weer wat kleur op de wangen geeft. Natuurlijk had hij het moeilijk om zijn relatief jonge en ook nieuwe selectie naar zijn hand te zetten om zijn vooruitstrevende en veeleisende voetbalfilosofie uit te voeren, maar hij is daar ruimschoots in geslaagd. Ik kan me geen trainer herinneren die zijn ploeg zo nadrukkelijk een stempel van hemzelf geeft als Bosz. In Nederland tot het laatst om de titel meedoen, Europees succes afdwingen en volop doorstroom van Nederlands talent, en dat alles met gedurfd, aanvallend voetbal. Een trainer waar andere trainers (cocu in het bijzonder) een voorbeeld aan kan nemen.

Giovanni van Bronckhorst had ik het ook gegund. Zijn prestatie met Feyenoord is erg knap. Een verdienste van Van Geel, maar een kanttekening voor Van Bronckhorst vind ik wel dat de selectie van Feyenoord dit jaar (eindelijk) eens gebalanceerd is, goed op elkaar afgestemd. Terwijl het Feyenoord ook niet heeft tegengezeten, wat bij een kampioen hoort. Er valt niets op Feyenoords titelwinst af te dwingen, maar wat nu werkelijk de cruciale inbreng van Van Bronckhorst, of diens herkenbare stempel op het voetbal van Feyenoord is, ontgaat me. Bovendien ziet niets er voorlopig naar uit dat Feyenoord vanaf nu als gelijke van Ajax en PSV jaarlijks om de titel zal meestrijden tot het laatst. Met het stoppen van Kuyt, het nakende vertrek van Elia, Berghuis en misschien Toornstra, Karsdorp, Vilhena en Jorgensen zie ik Feyenoord die gaten niet zo snel opvullen.

Gezien de selecties, is de prestatie van Gio veel knapper dan dat van Bosz. Natuurlijk heeft Ajax, vooral na de winterstop, prachtig voetbal laten zien. Maar de prestatie van Van Bronckhorst is ongekend. Met zo een smalle selectie, met zoveel middelmatige spelers kampioen worden van Nederland. En ook de wedstrijden van Feyenoord tegen met name de toppers (op Ajax uit na) en de subtoppers waren om van te watertanden. Jammer dat de coaches dat niet inzien. Bosz had met de selectie van Feyenoord niet zo oogstrelend voetbal kunnen spelen noch was hij met die selectie kampioen van Nederland geworden.

Tja ik lees hier altijd dat het knapper is met minder materiaal meer te bereiken. Wat dat betreft verdienen ze het beide. Bosz heeft minder budget dan de grotere uefa tegenstanders, en Gio pakt de titel met minder materiaal dan psv en ajax. Het enige dat wel meer voor gio spreekt is dat hij daadwerkelijk al iets gewonnen heeft. Als Ajax de finale verliest is er een coach gekozen die niets gewonnen heeft. Ik vind het lichtjes oneerlijk, maar geen schandalige beslissing of zo.

En daar gaan we weer. Alle Feyenoorders vinden dat Van Bronckhorst had moeten winnen en alle Ajacieden vinden dat Bosz had moeten winnen. Ik zou zeggen: De trainers hebben gekozen en die hebben er verstand van.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Coach, 54 jaar
SeizoenClub
2017-2017 Borussia Dortmund
2016-2017 Ajax
2016-2016 Maccabi Tel Aviv
2013-2016 Vitesse
2010-2013 Heracles Almelo
Laatste voetbalnieuws

Duits international verlengt ondanks naderende degradatie: ‘Zou niet goed zijn’

Jonas Hector werd de afgelopen weken in verband gebracht met een overstap naar Borussia Dortmund, maar de voormalige werkgever van Peter Bosz zal verder moeten kijken. 1. FC Köln laat maandagmiddag...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Manchester United kan Luke Shaw betrekken in een deal rond Danny Rose. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren