wk2018

Mourinho vindt EL-deelname Ajax onterecht: ‘Het is een CL-team’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 14:40

Op weg naar de finale van de Europa League heeft José Mourinho de eerste sneer naar Ajax uitgedeeld. De Portugese manager is van mening dat de Amsterdammers niet het recht hebben om dit seizoen in de Europa League te spelen. Ajax wist zich niet te kwalificeren voor de groepsfase van de Champions League en stroomde vervolgens door naar de groepsfase van de Europa League. Mourinho vindt dat het Europese avontuur van Ajax daarmee ten einde had moeten zijn.

Ajax overleefde de tweede ronde van de play-offs voor de Champions League tegen PAOK Soloniki, maar ging ten onder tegen FK Rostov. Vervolgens kwam de ploeg terecht in de Europa League en dat vindt Mourinho onterecht. “Ajax is een Champions League-team, ze komen uit de Champions League. Ik ben het daar altijd al oneens mee geweest”, zei Mourinho vrijdag op de persconferentie. “Ik ben van mening dat een team niet in twee verschillende Europese competities kan spelen in hetzelfde seizoen. Ze hadden naar huis moeten gaan. Ze hadden niet de optie moeten hebben om naar de Europa League te gaan.”

“De Europa League is voor teams die zich kwalificeren voor de Europa League, zoals wij. Wij eindigden vorig seizoen als vijfde, dus gingen we naar de Europa League. We startten de Europa League vanaf het begin van het seizoen en we hebben gevochten tot waar we nu zijn”, aldus Mourinho, die niet zal hebben meegekregen dat Ajax zich als groepswinnaar van de Europa League plaatste voor de knock-outfase.

Mourinho was wel positief over het werk dat Bosz heeft geleverd bij Ajax. “Ik ken hem niet heel goed, maar als ik Ajax zie spelen dan denk ik dat hij fantastisch werk heeft geleverd. Wanneer ik naar Ajax kijk dan zie ik het resultaat van het werk van een trainer. Al spreek ik niet heel graag over de prestaties van mijn collega's.”


Poll

Wie wint de Europa League?


Gerelateerd

134 reacties (laatste reactie door robeiir)
19 mei 2017 om 16:53

Als hij had gezegd dat CL clubs uit de poulefase, zoals dit seizoen de door Ajax uitgeschakelde clubs Legia, Kopenhagen en Lyon, geen recht zouden moeten hebben op EL deelname had hij nog een punt, maar de EL deelname voor in de CL voorronde is noodzakelijk voor de kleine competities. De nummers 3 en 4 van de grote competities knikkeren clubs uit kleinere competities bijna altijd uit de kwalificaties. De hele opzet van de CL is door en door verrot en in het voordeel van de 4 grootste competities, zoals je b.v. kan zien aan het feit dat de grote competities m.i.v. 2018 niet meer mee hoeven doen aan de kwalificaties en direct instromen in het hoofdtoernooi. Die plaatsen gaan ten koste van de kleine competities.

Bedankt, Ceferin!

De ploeg heeft ontzettend veel potentie. Maar tegen Rostov uit vond ik dat ze in de EL niet eens iets te zoeken hadden. Man u daarin tegen is ook echt een CL ploeg. Verder een beetje raar wat Mourinho zegt, Manchester united is eigenlijk ook gewoon een veel te grote ploeg voor de EL.

19 mei 2017 om 14:49

Hij zou er slim aan doen om de finale niet te spelen, want het lijkt wel of hij met excelsior tegen Barcelona moet spelen.

Deze man wordt echt met de dag enger. Wat een gruwelijke gozer. Zichzelf alleen maar indekken, terwijl hij meer geldt aam 1 speler kan uitgeven dan alle eredivisieclubs bij elkaar

Weetje ik heb zoveel medelijden met mourinho hé. Ajax heeft 7 dagen meer rust en hebben vCL gespeeld. Wat een schande! Dat de UEFA dit laat gebeuren. Daarbij koopt Ajax ook nog is Ziyech voor 105 miljoen terwijl mourinho het moet doen met pogba voor 11.

19 mei 2017 om 15:02

Pogba voor 11 - if only that was true

Beste meneer Mourinho, met uw budget bent u eigenlijk ook een CL-elftal, maar daar klagen wij ook niet over.

Wat een onzin zeg, mijn hemel.

Dan mogen de nr 3's in de poule van CL volgens hem ook niet mee doen in EL, hou je niet veel meer over.

19 mei 2017 om 15:18

Gezien zijn reactie denkt hij volgens mij ook dat ajax op die manier in de EL is gekomen. Ajax heeft zich geplaatst voor de CL en is daarna doorgestroomd naar de EL zegt die. Dat is niet waar, ajax heeft zich nooit geplaatst voor de CL, maar ze mochten een poging doen km zich te plaatsen. De enige plaatsing die ze haddwn was EL. Ook zegt hij dat united er vanaf het begin in zat, terwijl ajax dit natuurlijk ook zat. Ze hebben niks over geslagen in de EL. Complete nonsens dus wat er, zoals gewoonlijk, uit deze jan doedel komt...

19 mei 2017 om 17:28

Technisch gezien vallen de play offset volgens mij ook onder de Champions League. Het kan zijn dat hij daar op doelt. Wat jij speculeert is ook goed mogelijk.

19 mei 2017 om 17:45

Maar Ajax was wel uitgeschakeld als ze de eerste wedstrijden tegen die Grieken verloren hadden. Dus door de eerste wedstrijden hadden zij zich al geplaatst voor de EL.

Hoeveel onnozele taal deze kerel de laatste jaren uitslaat is echt absurd..
Dit zijn nou eenmaal de regels zoals ze zijn opgesteld en nog nooit heb ik iemand hierover horen klagen. 4 plaatsen krijgen voor de Champions League en dan nog moeten deelnemen aan de Europa League als United zijnde is pas belachelijk.

Deze man joh! Er zou dan ook geen CL-ticket te winnen zijn. Als je alleen maar EL-teams hebt is de prijs volgend jaar deelname aan de EL. Ik hoop echt dat MU vernederd wordt door Ajax om te zien hoe Mou reageert.

20 mei 2017 om 00:00

Het wordt toch tijd dat de eigenaar van United een keer tegen Mourinho zegt: als ik je nog 1x dit seizoen onzin hoor uitkramen in de media, krijg je de maximaal toegestane boete van 2 weeksalarissen. Doe je het daarna nog een keer moet je op zoek naar een nieuwe werkgever. Deze man is niet helemaal lekker in zijn bovenkamer en moet door de eigenaar tegen zichzelf in bescherming worden genomen. Tot nu toe bakt hij er bij United in ieder geval niks van met 1 van de duurste selecties ter wereld.

Oftewel hij geeft geen sneer naar Ajax, maar is van mening dat ploegen vanuit de Champions League niet meer in de Europa League door zouden mogen gaan.

Daar valt an sich wat voor te zeggen, maar het is in mijn ogen wel noodzakelijk om de Europa League aantrekkelijk te houden. Uiteindelijk is het alleen maar beter voor de kijkcijfers en daar profiteren uiteindelijk alle deelnemers van.

19 mei 2017 om 14:47

Natuurlijk is het wel een sneer, hij zegt eigenlijk dat Ajax onterecht in de finale staat omdat we er nooit hadden mogen zijn.
Daarnaast zegt hij nog eens dat Ajax niet vanaf het begin aan de EL is begonnen wat gewoon totaal niet klopt.

19 mei 2017 om 14:56

Nee, jij concludeert dat hij dit probeert te zeggen. Het is me dit seizoen enorm opgevallen dat sommige media gewoon creatief knipt en plakt uit persconferenties en daarmee erg suggestieve berichtgeving mee proberen te fabriceren.

Diverse malen heb ik hier berichten gezien waarbij ik na het lezen of bekijken van de persconferentie duidelijk heb kunnen concluderen dat men een heel ander beeld schetst in het item dan daadwerkelijk het geval is geweest.

Zo is het niet duidelijk wat de vraag is geweest waar Mourinho hier op antwoord op gaf. Dat is eigenlijk van essentieel belang om uberhaupt te kunnen begrijpen wat de gedachte achter het antwoord is.

Omdat Mourinho hier een negatieve reputatie heeft gaat menigeen er automatisch maar van uit dat het negatief bedoelt is.

19 mei 2017 om 15:02

De media is altijd al creatief geweest met knippen en plakken, dat is niet nieuw hoor. Maar gezien hier de gehele zin als één quote is neergezet ga ik er vanuit dat deze zin klopt. En uit de zin lees je duidelijk dat hij zegt dat Ajax niet de EL in had mogen stromen omdat we blijkbaar later zijn begonnen, wat nogmaals totale onzin is.

En dat Mourinho een negatieve reputatie heeft, heeft hij aan zichzelf te danken en niet aan selectieve media. Dit is ook weer zoiets. Club is gewoon 10x zo groot als Ajax en nog gaat hij een beetje zitten janken dat Ajax zogenaamd in de CL thuis hoort. Wees een vent en ga gewoon het duel aan vanuit eigen krachten.

19 mei 2017 om 21:28

Kun je me even precies aanwijzen waar hij zegt dat Ajax later begonnen is? Want ik kan 't niet vinden. Wil je me dan ook meteen even aanwijzen waar hij jankt omdat hij zich indekt? Vind ik namelijk ook nergens. Gewoon weer een antwoord op een vraag en idd is dit niet de eerste keer dat Mourinho aangeeft hierop tegen te zijn. Voor de duidelijkheid, ik ben Manchester United supporter maar hoop wel dat Mourinho snel weg is. Geen fan van hem dus. Maar hier lezen Ajax supporters heel graag iets wat er niet staat.

19 mei 2017 om 21:45

Hij zegt dat Ajax een CL club is omdat die in CL begonnen zijn en daarom niet in de EL thuis horen. Vervolgens zegt hij "we startten de Europa League vanaf het begin van het seizoen en we hebben gevochten tot waar we nu zijn"
Dan zegt hij wel niet letterlijk dat Ajax later is begonnen. Maar waarom zou hij anders benoemen dat zei vanaf het begin hebben gevochten tot waar ze nu zijn? Dan impliceer je dat Ajax dat niet heeft gedaan, anders is het niet noemenswaardig omdat Ajax hetzelfde traject heeft gevolgd.

Vervolgens is het indekken omdat hij zegt dat Ajax een CL club is en Manchester dus een EL club. Nou sorry hoor, maar jij ziet toch ook wel dat dit nergens op slaat? Kijk naar het budget en de spelers en alles wijst er op dat het eerder andersom is. Dat vind ik zeuren en ja ik weet ook wel dat het onderdeel is van zijn psychische spelletje.

20 mei 2017 om 01:19

Die eerste kan ik je heel misschien nog geven, al ben ik het niet met je eens. Hij geeft daar wat mij betreft alleen maar aan dat de europa league ajax is komen aanwaaien, wat natuurlijk waar is. Je geeft zelf al aan dat hij niet aangerft dat Ajax er niet vanaf het begin bij was. Hij zegt echter nergens dst Ajax een champions league (waardige) club is, alleen maar dat Ajax, na uitschakeling in de CL, geen recht meer heeft op de Europa league.

20 mei 2017 om 09:34

Maar Ajax heeft dus nooit in de CL gespeeld. Ze hebben alleen voorronde van de CL gespeeld, een voorronde heet niet voor niks een voorronde. Het is niet het toernooi zelf. Daarnaast is de EL Ajax niet komen aanwaaien, verliezers van de voorronde gaan standaard naar de EL net als Manchester's plek 5 daar recht op gaf.

20 mei 2017 om 11:09

We gaan het niet eens worden. Geeft ook niks. Voorronde Champions league is gewoon knderdeel van championsleague. Of kun je vanuit voorronde Europa league ook overstappen naar de champions leagu. En ja, verliezers van de voorronde gaan naar de EL. Dat is dus ook het discussiepunt van Mourinho. Moet dat wel of niet? Was vroeger ook niet zo. Is als ik het goed heb pas vanaf 2009 zo. Dat is de discussie, niet of ajax championsleague waardig is of dar manchester dat wel of niet is.

19 mei 2017 om 14:48

Het is uiteindelijk ook beter voor clubs. Nu houden kleinere landen in de CL ook nog uitzicht op Europees voetbal na de groepsfase, door te strijden voor de 3e plek. Overigens zou je je ook gaan afvragen of je als kleinere club uit een kleinere competitie niet liever direct de EL in gaat dan Cl-kwalificatie te spelen, als je het risico loopt daar uitgeschakelt te worden door een veel grotere club en dan helemaal geen Europees voetbal te spelen.

19 mei 2017 om 15:50

En dan nog roept hij onzin want Ajax had nooit een CL plek, Ajax speelde voorronde CL. Die verloren ze in de laatste voorronde en dan neem je deel aan de EL. Lijkt me ook wel zo eerlijk anders wordt je 2de in je competitie en heb je een voorronde en mocht je die niet halen is je Europees seizoen al voorbij. Dat lijkt me ook niet helemaal eerlijk dan. Kan Mourinho beter roepen waarom ze die verdeling zo oneerlijk verdelen. Daarnaast moet Mourinho niet huilen hij heeft 300 miljoen uitgegeven en Ajax 30 miljoen. Met die verschillen moet Mourinho Ajax makkelijk oprollen in de finale. Hopen dat Ajax wint om alleen maar Mourinho af te laten gaan en ontslagen te laten worden want een huil trainer is dat zeg.

19 mei 2017 om 15:53

Natuurlijk is het wel een sneer. Hij begon een week geleden al met 'Ajax krijgt meer rust dan wij' en nu deze opmerking. Als Mourinho hier een negatieve reputatie heeft, komt dat door zijn eigen gedrag. Weet je nog hoe hij zich uit liet over die vrouwelijke teamarts?

19 mei 2017 om 16:08

Het is toch een feit dat Ajax veel meer rust heeft? Dat is toch ook gewoon een voordeel?

Begrijp me niet verkeerd hoor, ik ben geen fan van Mourinho en ik zag hem ook liever niet naar mijn favoriete club komen. Ik constateer nu echter simpelweg wel dat veel mensen echt zonder uitzondering direct uitgaan van de meest negatieve interpretatie van zijn opmerkingen.

Zoals Robeiir hier in reactie #55 bijvoorbeeld mooi aantoont is dat hij gewoon heel positieve dingen over Ajax en Bosz heeft gezegd. Dat wordt echter weggelaten, maar een andere opmerking die men eventueel als sneer uit zou kunnen leggen wordt dan direct als zodanig neergezet en zelfs in de titel opgenomen.

19 mei 2017 om 17:58

Ajax heeftdan misschien meer rust daarentegen houdt MU wedstrijdritme.

20 mei 2017 om 00:03

Natuurlijk is het een voordeel dat Ajax meer rust heeft, al staat dat in schril contrast met het voordeel dat United heeft dat ze een 7-voudige begroting hebben en het 12-voudige salarisbudget.

19 mei 2017 om 17:55

Dan kan je in Nederland beter derde dan tweede worden om een kans te maken op Europese deelname (voorrondes niet meegeteld).

19 mei 2017 om 20:48

Volgens mij moeten we ook gewoon terug naar drie toernooien. CL: Kampioenen en nr twee grote landen. EL: Nummers twee en drie uit NL etc en nr drie en vier en vijf grote landen en dan beker winnaars en overige in de derde competitie

20 mei 2017 om 00:04

Qua opzet zou dat veel leuker zijn, maar is financieel en commercieel volstrekt niet interessant.

Ja, en Ajax werd tweede in de nationale competitie. Terecht dus dat ze in de EL mogen uitkomen. Ajax een CL team? Haha, laat de Uefa gewoon weten dat je je terugtrekt uit de finale en Ajax feliciteert met de beker. Immers, een ''topclub'' als Manchester United is toch ook geen Europa League team, die hoort toch ook in de CL uit te komen? Oh wacht.

Is makkelijk praten als je trainer bent van een team met supersterren. Die worden zelden uitgeschakeld in de voorrondes of worden zelden 3e in de poule. Ik vind overigens dat die regel wel afgeschaft mag worden. Als je 3e wordt in een poule in de CL hoor je eruit te liggen. In de voorronde vind ik wel dat je naar de EL mag. Anders wordt je als kleine club uit een klein land soort van gestraft als je meedoet aan de CL voorronde.

Volgens mij heeft Manchester united geen voorrondes van de EL gespeeld dus hoezo starten zei wel vanaf het begin in de EL maar Ajax niet? Hij is begonnen met zijn psychische spelletjes, alleen jammer dat hij geen idee heeft hoe de EL in elkaar zit.

Ik vraag me af hoeveel mensen de tekst daadwerkelijk hebben gelezen. Ik geef Mourinho geen ongelijk. Het is dezelfde als dat de CL niet alleen voor kampioenen zijn maar ook voor plek 1 tot en met 4 in de grote landen.

19 mei 2017 om 14:54

Je kan het eens zijn of niet, als hij echt een grote jongen is, heeft hij dit commentaar voordat de hele competitie begint, en niet net voor de finale. Nu komt hij alleen maar over als een jankende meneer.

19 mei 2017 om 15:06

Waarom? Hij moet zich bezighouden met zijn team. Waarom zou hij beginnen zeiken over alles wat hij verkeerd vind binnen het voetbal terwijl dat niets met zijn team te maken heeft op dat moment? Nogal onprofessioneel vind je niet? Nu is het een topic dat hij met zijn club tegenkomt en is het relevant voor hem. Logisch dat hij er dan nu iets van zegt toch?

Niet dat ik het met hem eens ben hoor

19 mei 2017 om 15:21

Dan moet je voorrondes afschaffen, Ajax is tweede geworden vorig seizoen en maakt om die reden alleen al recht op een plek in een Europese competitie, CL hebben ze niet gehad maar EL wel. Ajax heeft zich net zo erg moeten kwalificeren als Man U dat heeft moeten doen. Als je problemen hebt met de opzet had je daar vanaf dag 1 en bij elke tegenstander over moeten klagen, niet pas in de finale

19 mei 2017 om 16:04

@SuperBuLi

Hij had inderdaad ook iets kunnen zeggen over de nummers 2, 3 en 4 die toch CL spelen waarmee al tijden het toernooi der landskampioenen wordt verkracht. Maar dat doet hij niet.

Tevens had hij iets kunnen zeggen over de onterechte bonus die de winnaar van de EL in het vooruitzicht krijgt gesteld in de vorm van CL plaatsing. Maar dat doet hij niet.

Wat hij wel doet is dat hij zich 5 dagen voor de finale tegen Ajax specifiek tegen deze tegenstander richt met zijn kritiek. Erg selectief en Mourinho kennende puur onderdeel van zijn wedstrijdtaktiek voor de pot tegen Ajax.

Zijn goed recht maar ga me nou niet vertellen dat het een principiële kwestie is. In dat geval zou hij namelijk direct de mogelijke CL plaats nav het winnen van de EL vrijwillig moeten afstaan.

Rot toch op man! Als er een team in de CL hoor is het Man United wel, maar omdat ze zo zwaar onderpresteren weten ze niet eens de pannen van het dak te spelen in de EL..

Wat krijgen we nu weer zeg.. Die regel is er al jaren, verliezers van de laatste CL voorronde gaan de groepsfase van de EL in. Zou Mourinho het ook onterecht vinden als United op deze wijze was toegetreden tot het toernooi..?

Naast 'the Special One' nu ook 'mr. Underdog'. Hij speelt puur een tactisch spelletje om Ajax de favoriet te doen lijken, net alsof zijn MU niks voorstelt.

Ook handig om de EL groepsfase te prijzen, die Ajax ook gewoon gespeeld heeft...
Hij doet alsof Ajax als 'best of the rest' derde werd in de CL en daarna in de EL is beland..

Opmerkelijk dat hij zegt dat hij Bosz niet goed kent. Ik dacht dat Bosz in zijn tijd bij vitesse best regelmatig contact had met mourinho (Chelsea toen).

19 mei 2017 om 14:53

Dat is toch waarom hij zegt "niet heel goed". Verder dan dat contact is er waarschijnlijk tussen beide niet geweest.

19 mei 2017 om 15:04

Ik denk niet dat Mourinho zich heel erg bezig hield met de gang van zaken aangaande de spelers die bij Vitesse speelden.

Daar zal Chelsea iemand voor in dienst hebben en daar zal dan het meeste contact mee zijn geweest.

Een ploeg mag niet in beide Europese competities spelen in 1 seizoen zegt ie. Nou prima, Ajax heeft alleen maar voorrondes gespeeld van de CL. Dus niet het echte toernooi, dus ze kunnen prima in de EL spelen. Einde discussie, dag meneer Mourinho.

Prima dat hij hier over klaagt, maar Ajax heeft op de groepsfase en Schalke (die normaal gesproken ook altijd CL spelen) na, alleen maar CL-teams uitgeschakeld, denk aan Legia, FC Kopenhagen en Olympique Lyon. Dus ze hebben het niet "makkelijker" gehad als dat is waar Mourinho op doelt.

Als je je bedenkt dat depay niet mee mocht doen met Lyon door deelname met Manchester in hetzelfde toernooi maar n heel team uit n hoger toernooi wel dan heeft hij n punt. Maar om daar nu over te beginnen en niet voordat t toernooi begint gaat nergens over

19 mei 2017 om 15:10

Mwa, ik vind de overloop van CL naar EL nog wel te begrijpen (zie ook mijn argument hierboven). Spelen voor twee verschillende teams in dezelfde competitie vind ik een ander verhaal. Dat zou er ook voor kunnen zorgen dat teams spelers van goed presterende concurrenten in die competitie in de winter gaan kopen om de knockout-fase door te komen en dat soort ongein.

Lekker hypocriet, want als je zo praat, waarom zou het dan terecht zijn dat de winnaar van de EL volgend seizoen in de CL uitkomt. Hij heeft namelijk de Engelse competitie opgegeven en hij richt al z'n pijlen op de EL om zich zo als nog te plaatsen voor de Champions League. Dus houd lekker je bek Mou.

19 mei 2017 om 14:56

Hij word nu zelf 6e....van gaal 5e

Ik vind het echt schandalig wat ik nu net heb gelezen. Als die topcompetities krijgen nu 4 cl plaatsen. De kleinere landen lijden hier onder, en dan nog wil deze man Europees voetbal van kleinere ploegen ontnemen? Ik begrijp dat we allemaal niet altijd naar een Ludogorets of Sparta Praag kijken, maar voor de mensen uit die landen is Europees voetbal toch ook hartsikke mooi. Die ploegen worden bijna altijd kampioen, waardoor ze voorronde Cl mogen spelen. De kans dat ze zelfs Cl halen is niet echt heel groot. Dan is het toch mooi dat ze nog El kunnen spelen? Hetzelfde voor een Ajax of Feyenoord. Het feit dat El nu gewoon veel leuker is dan Cl zegt toch ook al genoeg. Bij El hebben dat soort teams ook het gevoel dat ze echt ver kunnen geraken met beperkte middelen. In de Cl zijn ploegen als Leverkusen, Roma al blij dat ze de groepsfase overleven.

Hij doet dit altijd expres, zodat de aandacht naar hem toe gaat ipv de club/spelers. Is gewoon slim.

19 mei 2017 om 16:23

Eehm, welk voordeel valt hiermee dan te behalen? Dat de achterban van United de schuld niet bij Mourinho zal leggen mocht MU de finale verliezen?

20 mei 2017 om 16:30

Dat de spelers zich rustiger kunnen voorbereiden op de wedstrijd misschien?

God mourinho kruipt nu alweer in de underdog positie.
Ik ben ook van mening dat als je een competitie voor landskampioenen organiseert die ook enkel uit landskampioenen moet bestaan en niet de nummer 1 2 3 en 4 vervolgens daarin mee moet laten spelen. Maar zo zijn de regels nou eenmaal en daar moeten we het in Europa mee doen.

Dit zijn we toch van hem gewend? Alle aandacht op hemzelf vestigen voor een big game is de normaalste zaak. Wat er verder beargumenteerd is eigenlijk voor de bühne.

Dat de enigste kans dat United zich zal plaatsen voor de CL toevallig plaatsvindt in deze finale maakt dan natuurlijk weer wat minder uit..

"die niet zal hebben meegekregen dat Ajax zich als groepswinnaar van de Europa League plaatste voor de knock-outfase."

Slim hoor schrijvertje. Heeft die nare man commentaar op een van je clubs en moeten we even een sneer uit proberen te delen?

Natuurlijk heeft ie dat wel door. Hij heeft het over voorrondes spelen voor de cl, daar niet doorkomen en dan aan de el beginnen. Hoe die ploeg dan in de groepsfase presteert heeft er niets mee te maken.

Ik ben het absoluut niet eens met wat hij zegt hoor, waarom zouden die clubs niet naar een lager niveau mogen afzakken op dat moment? Het is toch prima zoals het is? Als ie volgend seizoen 3e wordt in de groepsfase van de cl is ie maar al te blij dat ie nog el mag spelen. Maar komop, hoe onprofessioneel van de schrijver hier zeg, kinderachtig en nog dom ook

19 mei 2017 om 15:47

Ik denk dat dat niet zozeer een sneer is van VZ. Ik denk dat dat een verwijzing is naar foute informatie die Mourinho verschaft. Mourinho zegt namelijk "we startten de Europa League vanaf het begin van het seizoen en we hebben gevochten tot waar we nu zijn"
Hier impliceert hij dus dat Ajax niet vanaf het begin van het seizoen is gestart in de Europa league, daarom de verwijzing van VZ dat Ajax groepshoofd is geworden en dus tegelijk is gestart.

19 mei 2017 om 16:39

Maar hij zegt van het begin al dat Ajax na het mislopen van kwalificatie voor de cl naar de el is. Dus hij weet wel degelijk dat Ajax van het begin van het toernooi deelnam toch

19 mei 2017 om 16:49

Dat is uit dit artikel lastig op te maken. Als citaat staat er dat Ajax een CL team is en daarom daar hoort te spelen. Het stukje ervoor (over kwalificatie) staat niet als citaat en lijkt mij door VZ geschreven, beetje onduidelijk inderdaad.

19 mei 2017 om 16:48

"Als ie volgens seizoen 3e wordt in de groepsfase Cl is ie maar al te blij dat ie nog el mag spelen" Nouja, dit jaar is het wel leuk, maar bij een Engelse (top)club, en dan vooral United is 1 jaar in de europese telekidscompetitie ook wel genoeg. Denk dat ze dan vol voor de Pl moeten gaan. United zal zich te groot voelen om structureel mee te willen doen in de EL. Of dat terecht is laat ik even in het midden.

Klopt meneer Mourinho maar laten we dan wel de regel helemaal zuiver maken. Ajax was geen kampioen van Nederland dus had Ajax dogmatisch gezien überhaupt in de first place al niet in de CL moeten zitten. En als je dat vindt moet je ook niet het CL-ticket voor volgend seizoen accepteren als je de EL wint want dat is ook een uitzondering op de hoofdregels.
Verder natuurlijk een kinderachtige reactie om dat zo ver in het toernooi nog aan te halen. Bij die zij-instromers (nrs 3) uit de poulefase van de CL snap ik nog iets van het argument maar Ajax heeft gewoon de hele poulefase EL gespeeld. Een opmerking die niet pas bij een grote club als Man United.

Ik ben een feyenoorder maar dit slaat echt nergens op wat een figuur die mourinho

Snap de (meeste) reacties hierboven niet helemaal. Hij heeft het niet per sé over Ajax, maar over het systeem waarbij "verliezende" CL-deelnemers doorstromen naar de EL.

19 mei 2017 om 17:56

Het klopt sowieso niet wat hij zegt. Ajax was helemaal geen CL deelnemer.

Je bent toch ook geen WK-deelnemer als je je niet weet te kwalificeren?

Damn, wat ben ik blij dat ik Mourinho niet ben. Als ik toch mijn leven altijd somber in zou zien en het gevoel zou hebben dat alles en iedereen tegen mij is zou ik het snel niet heel leuk meer vinden. Wat kan deze vent toch janken om niks.

Waarom reageerde hij niet vorig jaar toen Sevilla vanuit de CL groepsfase de EL won? Zielepietje met de rijkste club ter wereld excuses zoeken. Belachelijk

best grappig hoe iedereen hier meteen uit zijn dak gaat alsof het kritiek is op ajax ... hij geeft gewoon aan wat hij niet juist vind aan de competitie en heeft vervolgens lovende woorden over voor bosz en ajax. ook best wel een algemeen probleem in de wereld dat negatief opnemen van uitspraken. je kan het net zo goed in een positieve manier lezen maar goed het is wel leuker als we de artikels in een negatieve manier schrijven en lezen want dan kan er meer commentaar zijn en word het meer bekeken. de positieve uitspraak over bosz was trouwens ook veel mooier dan hier vermeld staat...

“i don’t know Peter well enough. I think when I see Ajax play, I think of fantastic work and compliments for that work. But I don’t like to speak about colleagues that I don’t know very well. I say only what I see clearly with my eyes and what I see from Ajax is work, which is the responsibility of the manager and the staff. So, it’s so easy for me to say fantastic work, well done."

19 mei 2017 om 15:46

Dan zou het voor het evenwicht wel zo eerlijk zijn als Mourinho, mocht MU de Europa Leugue winnen, de plaats in de CL vrijwillig afstaat aan een andere club. Ze hebben zich immers via een omweg weten te plaatsen in dat geval.

20 mei 2017 om 12:54

daar zegt hij toch niks over ? hij vind het niet goed dat ploegen overgaan van CL naar EL. dus met andere woorden als man utd zich in de groepsfase van de CL zich niet weet te plaatsen maar zich voor de EL kwalificeert dan moet mourinho gewoon eerlijk aangeven dat hij dat niet correct vind. maar goed dat zal hij niet doen dat weten we allemaal. het is ook niet de fout van ajax dat ze zich voor de EL plaatste en dat heeft mourinho ook duidelijk aangegeven. hij zei dat ajax zich goed heeft doorgezet en had lovende woorden over de manier waarop. als ploegen niet overgaan van CL naar EL dan heb je ook minder wedstrijden en dat zou mourinho goed uitkomen want hij werkt graag met een kleine selectie. dus ik denk eerlijk gezegd dat hij daar meer aan denkt

19 mei 2017 om 18:22

Ben het niet vaak met je eens, maar hierin heb je wel gelijk. Het is eerder een compliment naar Ajax en Bosz. Hij klaagt hier meer over de opzet van de Europese competities.

Is het niet onterecht naar alle Europa League deelnemers dat Mou voor 160 miljoen 2 spelers heeft gehaald? En dan nog janken ook

Dan had hij dat een andere keer moeten vertellen en niet nu Ajax de tegenstander is of een andere ex-CL-deelnemer. Nu is het een beetje respectloos t.ov. zijn tegenstander.

Hij heeft misschien wel gelijk maar dit is niet het juiste moment om dit soort uitspraken te doen.

Ajax speelde voorronde en verder geen cl huilebalk van een Mourinho. Ik spreek niet graag over de prestaties van collega trainers. Nee want ik ben de beste. Hoop dat Ajax er een slachtpartij van maakt dat ie direct ontslag krijgt jankerd.

Het leven is wel erg zwaar als je Mourinho heet. Altijd is alles en iedereen tegen je, alle beslissingen zijn in je nadeel, de regelgeving deugt voor geen meter en zelfs de feiten die je denkt te weten kloppen niet. Pffffff, helaas zijn w nog lang niet van hem af.

Normaal gesproken worden mensen met de jaren verstandiger. Maar bij Mourinho heb ik het idee dat het juist andersom gaat. Wat een onzin blijft die maar roepen.

19 mei 2017 om 15:49

Mourinho is een klein kind. Dus mogelijk komt het verstand nog als hij wat ouder wordt. Laten we het hopen. Want dit gaat nergens over.

Volgens mij kun je met Mourinho zijn salaris al de hele Ajax selectie betalen. Als wij CL niveau zijn, waar staat Manu dan wel niet?

Zou Mourinho ook zeuren over Man United dat mogelijk volgend jaar CL speelt puur door winst van de EL en niet door zelf kwalificatie af te dwingen via de competitie? Ik denk dat we hem daarover nooit zullen horen.

Mourinho is outdated. In zijn beginjaren van succes was dit de manier waarop hij motivatie en charisma probeerde te realiseren. Maar het spelen van Calimero met een ploeg met een mega begroting is niet passend. Het is alsof je bij een finale Ajax-FC Emmen Bosz zou horen klagen over dat Emmen een oneerlijke tegenstander is en het toch razend knap zou zijn als we van hen winnen. Wat een lariekoek. Deze Mourinho doet het gewoon hartstikke slecht. Eindigt notabene zesde !! in de premier league. Mijn hemel wat een wanprestatie na zijn grote bek over zijn voorganger en een nieuw kapitaal aan investeringen. Zet Ron Jans voor de ploeg en ze worden kampioen, of Ruud Gullit en ze worden tweede. Maar dit..... deze man is zo niet meer op zijn plaats in trianingsland van topploegen.

Ik ga niet eens in op de inhoud. Dit is een trucje van Mourinho om de aandacht van zijn spelers af te leiden en de tegenstander te frustreren. Hij kan net zo goed roepen dat de aarde plat is. Het maakt echt niet uit wat hij zegt, zo lang iedereen maar zoiets heeft van: "wat zegt hij nou?!".

Mourinho heeft ook van Feyenoord verloren en is ook niet uitgeschakeld?

Pffffff alleen maar spelletjes spelen deze man walgelijk persoon is dit, alles wat uit dat gat in zijn hoofd komt is poep. Ajax please versla deze man dan heeft ie helemaal niks volgend jaar

Sneer naar Ajax??? Denk eerder een sneer naar de UEFA. Ajax kan er toch niets aan doen dat de opzet van de toernooien zo zn?

Dus mourinho vindt ook dat alleen de kampioen naar de CL moet, terug naar vroeger. Niks 4 engelse clubs de CL in. En spelers kopen van 100 miljoen is dan EL niveau zeker?
Alleen daarom al hoop ik dat Ajax wint woensdag, voor de hele klaagzangen van Mou, over hoe oneerlijk het allemaal wel niet is

Ik vraag me echt of de meesten wel de tekst hebben gelezen?? Voetbalzone maakt hier goed gebruik van aangezien de kop anders doet voorkomen dan de inhoudelijke tekst.

Op zich ben ik het met Mourinho eens. Uitgeschakeld is uitgeschakeld, maar het systeem van de Europacups zit een beetje krom in elkaar tegenwoordig. Het is een compromis tussen zoveel mogelijk geld voor de grotere Europese clubs en alle kleine landen een kansje te geven de CL te halen. Desondanks zien alle teams die in de eerste voorronde EL moeten beginnen hun voorbereiding naar de knoppen gaan.

Anderzijds is het moment om dit te roepen alleen maar gekozen om Ajax uit de concentratie te halen. Ik vraag me af of hij de verkondigde mening überhaupt heeft.

19 mei 2017 om 16:29

Idd ze moeten gewoon van ieder land de kampioen mee laten doen aan de cl. Jammer als je bv Real of Barca bent die 2e wordt. Het heet niet voor niets champion leauge.waardeloos

Wat ik wel erg in Mourhino bewonder, is zijn standvastigheid. Stel dat hij de EL wint, dan gaat hij geen CL spelen want hij heeft zich niet op de normale manier gekwalificeerd voor de CL. Er zijn maar weinig trainers die hem dat na doen, elk ander had gewoon CL willen spelen ondanks dat het in de eigen league niet lukte.

Ben overigens benieuwd of Ajax de plek krijgt toegewezen als Man U wint maar weigert CL te spelen omdat ze zich niet via de eigen competitie geplaatst hadden.

Trieste gozer die mourinho met z'n rare mind games.
United is qua fanaantallen de grootste club ter wereld en heeft de hele begroting van Ajax zomaar uitgegeven aan Pogba. Op houwen met dat afdekken praat over je eigen spelers lul

Nou, dan net als van Basten naar de Fifa, op naar een functie binnen de Uefa!
Kan hij de regels gaan moderniseren. Bijvoorbeeld kampioenen van ieder land
naar de Champions League, eventueel aangevuld met de winnaar van de
voorgaande editie - zoals het vroeger ging en hoort. Vervolgens de nummers
2 t/m 4 + de bekerwinnaars van ieder land in de Uefa League. Eerlijker kun je
het niet krijgen....


Wel een mooi compliment en gebaar naar Peter Bosz.
Zonder hem was Ajax ook nooit zover gekomen.
Vaak zie je dat het er niet veel toe doet welke trainer er voor de groep staat, bij Peter is dit andere koek.
Hij verandert een systeem zodanig, dat je niet om hem heen kan.

Voorronde CL is geen CL. Ik vind wel dat de nummers 3 uit de CL klaar zouden moeten zijn want dan speel je echt in 2 competities.

Ajax heeft niet deelgenomen aan twee competities, Mou kent blijkbaar niet het verschil tussen voorronde CL en de CL. Deelname aan de voorronde wordt niet gezien als deelnamen aan het hoofdtoernooi. De voorronde zijn net zulke kwalificaties als bijvoorbeeld 2 eindigen in Engeland. Dat is ook een vorm van kwalificeren. Al had ajax nou in de winterstop van de CL afgekomen had zijn verhaal nog ergens opgeslagen.

Gelukkig bedenkt meneer Mourinho de regels niet.

Natuurlijk heeft hij gelijk: waarom moeten afvallers uit een toernooi automatisch kans maken op titelprolongatie in het andere? Maar het moment is wel weer typisch om dat aan te duiden zeg! Mourinho is volgens mij niet meer dan een zielige huilebalk die klaagt over scheidsrechters, het veld, het speelschema en nu dit weer. Regelrechte Calimero die door niemand nog serieus genomen wordt.

19 mei 2017 om 17:26

Precies, hij heeft groot gelijk. En hij zegt het als algemene mening, niet zo zeer dat hij het Ajax niet gunt ofzo. Ik vind dat Mourinho hier geen gekke dingen zegt.

19 mei 2017 om 17:35

Nee hij heeft geen gelijk, Ajax was geen afvaller, Ajax heeft zich nimmer gekwalificeert voor de Cl.

In grotere competities is de nummer twee gewoon gekwalificeert op basis van commerciele aantrekkingskracht, niet op basis van de eigen prestaties of eigen rating. In kleinere competities moeten de nummers twee onderling spelen omdat ze niet allemaal mogen meedoen aan de CL want anders krijg je teveel poules. Ajax wist zich als nummer twee niet te plaatsen voor de CL omdat ze van een andere niet direct geplaatste ploeg verloren, ze hebben zich daarmee niet voor de CL gekwalificeerd. Daarom krijgt Ajax ook geen gelden uit de commerciele CL pot die gaan allemaal naar Psv.

Voor de EL was Ajax als nummer twee wel gekwalificeerd. Ajax heeft daarom het hele EL traject moeten spelen, vanaf de eerste speelronde tot de finale.

Leukste is dat Man U zich dit jaar niet voor de CL gekwalificeert heeft, ze zijn niet bij de eerste vier geeindigd in de PL. Maar als Man U het EL toernooi wint, wordt de hoger geplaatste nummer vier het CL ticket ontnomen en krijgt het Man U die toegewezen terwijl ze zich niet gekwalificeerd hadden. Weddden dat Mourhino dan toch gewoon CL wil spelen, ten kostte van de ploeg die zich wel geplaatst had?

Mourhino verzint alles ter plekke hoe het hem uit komt. Maar is daarbij zo hypocriet als het maar kan. Gewoon erg sneu.

Wat een azijn zeiker is die man!! Het is toch al een tijdje zo en waarom nu daarover gaan lopen zeuren. Als het Manchester United was geweest zou hij dan ook daarover klagen?

Er is wel meer onterecht in het topvoetbal. Het is maar net met welk perspectief je er naar kijkt.

Hij gaat straks ook niet zeuren als hij de CL in mag terwijl hij zich voor EL heeft geplaatst. Wat een kneus.

hij gaat dus weigeren om aan de CL mee te doen volgend seizoen als hij nu wint en daardoor geplaatst wordt voor de CL hij heeft tenslotte alleen maar de EL gewonnen en dan zou het volgens hem eerlijk zijn om alsa winnaar dan uit te komen in de EL want die 2 dingen moeten volgens hem gescheiden blijven

Aan de reacties te zien hier, schijnt niemand te leren van de spelletjes die hij speelt.
Iedereen die op dit bericht reageerde doet precies wat Jose wil.
Alle aandacht word bij zijn ploeg weggehouden en alle aandacht gaat naar hem.
Spelletje wat hij al speelt vanaf het begin dat hij trainer is.

Ik denk dat ik nog nooit eerder een finale heb meegemaakt waarbij ik zoveel vrede zou hebben met een nederlaag als nu. Niet alleen omdat Ajax de tegenstander is, maar vooral omdat deze clown dan zijn koffers kan pakken. Hopelijk kunnen we dan gewoon met z'n allen doen alsof het afgelopen seizoen waarin hij aan het roer stond nooit plaats heeft gevonden. Zal niet zo moeilijk zijn, want zoveel heeft ie niet nagelaten...

Mourinho gaat nu alvast op zoek naar zijn excuus voor de nederlaag. Ajax hoort in de champions league en dat is niet eerlijk, aldus de Mourinho de calimero. Manchester Utd heeft enorme inkomsten en dat is ook niet eerlijk! Hoor je Ajax klagen?!

Hieraan zie je dat hij bang is voor ajax, en alvast begint met smoesjes..... Leuk pogba voor meer dan 100 mil, maar elke middenvelder van ajax presteert beter dan pogba.

Over de nummers drie in de CL ben ik t met m eens. Ajax heeft echter de poule en alles gespeeld

Ajax heeft niet deelgenomen aan de CL want was er niet voor gekwalificeerd. Rostov wel, die na de winterstop van de CL naar de EL overstapte en Mourinho in de halve finale tegenkwam. Waarom klaagde hij daar vorige maand niet over?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

841 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Reserverol doet Pogba niet veel: ‘Er waren wat issues met Mourinho’

Paul Pogba stond dit seizoen niet altijd in de basis bij Manchester United. De middenvelder werd bijvoorbeeld op de bank gezet in wedstrijden tegen Huddersfield Town in de Premier League en...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren