wk2018

Update: Kwakman biedt excuses aan voor gebruik woord ‘kop’

Vrijdag, 19 mei 2017 om 14:26

FC Volendam leek donderdagavond het eerste duel met NAC Breda in de nacompetitie in zijn voordeel te beslissen, maar moest door een late goal van Cyriel Dessers uiteindelijk toch nog genoegen nemen met een 2-2 gelijkspel. Aanvoerder Kees Kwakman was na afloop niet te genieten en haalde hard uit naar scheidsrechter Edwin van de Graaf, die een vermeende handsbal van Dessers voorafgaand aan de gelijkmaker niet waarnam.

"Deze scheidsrechter heeft nog nóóit voor ons gefloten", foeterde de verdediger van Volendam voor de camera van FOX Sports. "Als je dit niet ziet... Echt ongekend. En dan met zo'n arrogante kop van het veld aflopen en ook nog geel geven als je protesteert. Ongelofelijk."

Volendam kwam in de eerste helft op achterstand door toedoen van Thomas Agyepong, maar door doelpunten van Daniël van Son en Nick Runderkamp leek de club uit het vissersdorp toch nog met de zege aan de haal te gaan. Dessers bepaalde vlak voor tijd dus echter toch nog anders. “Al met al wel een terechte uitslag, want wij waren zeker niet beter dan NAC", besloot Kwakman.

Update 19 mei 14.26 uur - Kwakman biedt excuses aan voor gebruik woord 'kop'
Kees Kwakman had het woord 'kop' niet moeten gebruiken tegenover de camera's van FOX Sports, zo laat hij via Twitter weten. "Serieus, ik had het woord 'kop' niet moeten gebruiken in mijn betoog. Excuses aan dhr. Van de Graaf, mocht 'ie dit lezen", schrijft de aanvoerder van Volendam. In een andere tweet vervolgt hij: 'Ik slik maar één woord in. De rest is volgens mij gewoon waar en niet ongepast. En nee, dit is niet opgelegd door de club."


Poll

Wie bereikt de finale van de nacompetitie?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door edo)

NAC speelde wel beter, meer kansen en meer aan de bal. Maar wel mooie goals van Volendam!

De mediatraining heeft niet echt gewerkt bij Kwakman ....

18 mei 2017 om 23:11

Ook wel eens leuk toch? Zie laatste tijd alleen maar dezelfde intervieuws. Misschien niet slim, maar wel echt eens een gevoel tonen is ook mooi om te zien (al is het negatief)

18 mei 2017 om 23:27

Dit vind ik niet leuk, eerder dom.
Spontaniteit (van een andere soort) is leuk, dit gaat gewoon tegen je werken. En zeker dat persoonlijk worden is not done.

Wat wil hij bereiken anders dan zijn frustaties uiten... Nee.. dom ...

19 mei 2017 om 14:49

Dom, ja, vermoedelijk. Hij zal er in elk geval niks mee opschieten.

Maar ik vind het allemaal een storm in een glas water. Hij komt met begrijpelijke frustratie van het veld af, en wat hij zegt vind ik nou ook weer niet zo schokkend. Je hoort wekelijks ergere dingen van voetballers. Dus nee, slim is het niet, maar ook weer geen ramp ofzo.

19 mei 2017 om 09:59

Hij is letterlijk al analyst bij fc afkicken en praktisch speler tainer bij volendam

Geef die Kwakman maar een halfjaar schorsing, zo praten over een scheidsrechter moet niet kunnen

18 mei 2017 om 23:11

Zo presteren als scheidsrechter moet ook niet kunnen. En dan vooral zo arrogant erbij lopen, alsof je alles helemaal juist gezien hebt. Spelers mogen scheidsrechters ook best kritiek geven in de media hoor, ze zijn niet heilig.

18 mei 2017 om 23:13

Natuurlijk mogen scheidsrechters ook niet alles, ik vind dit ook geen kritiek, dit slaat namelijk nergens op. Zeg als speler dan dat je vond dat de scheids erg tegenfloot ipv dit

18 mei 2017 om 23:15

Dat zei hij ook. Ergens tussen zijn tirade in.

19 mei 2017 om 14:52

Ik vind dit persoonlijk veel en veel minder erg dan de dingen die je vaak in Engeland en Spanje hoort, dat de scheidsrechter partijdig is / een voorkeur heeft voor een bepaalde club, of gecoacht wordt door de bond om een bepaalde kant op te fluiten. Dat gaat tegen de integriteit in.

Kwakman reageert hier gefrustreerd, is niet zoals het hoort, en hij speelt op de man. Dat is allemaal waar. Maar wat hij zegt is van het soort waar je als kerels onder elkaar een keer een biertje over drinkt, elkaar een keer de waarheid vertelt, en dan geef je elkaar de hand. Heel anders dan als het over integriteit gaat.

18 mei 2017 om 23:14

Deze handsbal was echter niet te missen. Hoewel ik Nac liever zie promoveren, kan zo'n beslissing uiteindelijk wel beslissend zijn.

19 mei 2017 om 00:09

Het was gewoon superduidelijk hands, 2-1 of 2-2 maakt een levensgroot verschil in de Playoffs. En dat net voor het einde van de wedstrijd. Die scheidsrechter heeft waarschijnlijk de uitkomst al beslist, want winnen in die heksenketel in Breda is bijna niet te doen, tenzij je voetballend echt veel beter bent. Natuurlijk is hij kwaad.

19 mei 2017 om 00:13

Als je bij sporten als American Football zo praat over de arbiter word je wel een kopje kleiner gemaakt, respect is ver te zoeken. Al heeft Kwakman gelijk over het feit dat dit schandalig was, overduidelijk hands...

19 mei 2017 om 06:25

Respect is ook goed fluiten en als scheids je fout erkennen. Meestal komt respect vanuit 2 kanten.

19 mei 2017 om 17:29

Want hij heeft gezegd dat hij het goed heeft gezien? Scheids had op dat moment niet eens de beelden terug kunnen kijken...

19 mei 2017 om 00:31

Niet zo raar doen, hij zegt t in zn emotie. En hij heeft nog gelijk ook. Hoef je niet direct een half jaar schorsing, wat een onzin.

19 mei 2017 om 06:21

Dit gaat om promotie. Daar speel en train je een heel jaar voor. Door een overduidelijke fout van de scheids wordt een jaar werk teniet gedaan. Ik snap de frustratie wel.

Uitslag terecht zoals Kwakman het aangeeft, maar dat de scheids dit niet zag is inderdaad erg.. zover stond hij niet van de situatie af en had dit moeten zien.

Was het hands? Nouja, of het nu wel hands is of niet, ben geen voorstander van protesteren. Mag wel eens afgelopen zijn, of je nu gelijk hebt of niet. Kwakman laat hier z'n hart spreken, begrijpelijk. Maar dit vind ik wel jammer. Scheidsrechters moeten beelden terug kunnen kijken, hoe f*cking moeilijl kan het zijn? Doellijntechnologie, oke. Dat ligt wat gecompliceerder. Maar een extra schermpje kost echt niet meer moeite dan het invoeren van een 8e, 9e of 10e man. En het even wachten met aftrappen na een vermeend doelpunt is ook niet moeilijk. Indien Kees in dezen gelijk heeft had het doelpunt dus gewoon afgekeurd kunnen worden, als ik het goed begrijp. Hoe moeilijk is het?

18 mei 2017 om 23:13

Was echt heel dik hands. Vind dat hij nog redelijk rationeel antwoord met: gelijkspel was verdiend, omdat Volendam zeker niet beter was. Maar goed, verder zijn deze woorden iets te.

19 mei 2017 om 09:57

Oke. Slecht van de scheids dan maar dan nog zou hij de mogelijkheid moeten hebben z'n fout te corrigeren. Als hij de beelden dan terug zou hebben gezien had hij 'm absoluut niet door laten gaan, toch?

19 mei 2017 om 14:54

Precies, ook scheidsen maken fouten, net als voetballers ballen voor open doel missen. Dat kan je niet over doen, maar de scheids kan wel een scherm gebruiken. Dat moet dus snel gaan gebeuren.

Ik geef hem helemaal gelijk, geen onvertogen woord uitgesproken, hoezo mag je geen kritiek hebben? Bij voetbal International lachen we allemaal wanneer Johan Derksen iedereen helemaal de grond in duwt, die ook een voorbeeldfunctie heeft met de jeugd die kijkt. Vrijheid van meningsuiting zegt genoeg, niet zeiken.

19 mei 2017 om 14:55

Nou ja, geen onvertogen woord... het is allemaal geen enorme ramp wat hij zegt, je hoort wekelijks erger, maar dan vaak in het buitenland. maar wat Kwakman zegt is natuurlijk wel wat "onvertogen".

Punt is alleen wel dat, als je dit soort dingen toe laat, het voetbal in een paar maanden kapot is geklaagd. Want dan hoor je dit na elke wedstrijd, en daar worden we echt niet beter van.

Protesteren mag best, maar de manier waarop bezorgt je de kaart, als je als voetballer niet gedraagd als een tokkie kan je gewoon wat zeggen tegen de scheidsrechters... maarja waarom zou je, schelden en tieren is veel leuker toch. En dat onder het mom emotie.

Over die handsbal, waar waren de spelers toen jaren geleden NEE werd gezegd tegen videoref.... de oplossing is zo simpel.... maar nee spelers gaan lieveren de scheidsrechter de schuld geven. En videoref betekent geen schwalbes meer.

Kijk uit kwakman. Fortuna krijgt een voorwaardelijke straf voor een spandoek met de tekst maffia. Jij beledigd rechtstreeks de scheids en dat pikt Zeist nooit.

Die van de graaf is sowieso een waardeloze scheids.. ongelofelijk dat hij nog belangrijke wedstrijden als in de playoffs mag fluiten.

Een ongelooflijke blunder van de scheidsrechter.

Hahaha een heerlijk interview!! Eindelijk eens iemand die zijn gevoelens uit en niet gemaakt doet. Ik word moe van die zeikerds die het belachelijk vinden dat hij zich zo geuit heeft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Volendam

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
12.FC Eindhoven47-22
13.FC Dordrecht47-24
15.FC Oss46-12
16.Jong AZ46-13
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Daan KlinkenbergVerdediger00
Nick ZeijlmansVerdediger00
Verdediger00
SchilderVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Volendam.

16 fans
Middenvelder, 35 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren