Juventus op valreep naast tiental Torino in ‘Derby della Mole’

Juventus heeft in extremis nog een punt gepakt tegen Torino, dat een groot gedeelte van de tweede helft met tien man speelde. De stadgenoot leek heel lang voor een stunt te zorgen in het Juventus Stadium, maar Gonzalo Higuáin zorgde in de blessuretijd nog voor de gelijkmaker. Adem Ljajic had de bezoekers vlak na rust met een prachtige vrije trap op voorsprong gezet.

De laatste thuisnederlaag van Juventus dateert van augustus 2015 en sindsdien werden er 33 wedstrijden op rij gewonnen in het Juventus Stadium. Trainer Massimiliano Allegri gaf onder meer Gonzalo Higuaín, Miralem Pjanic en Giorgio Chiellini rust in het duel met Torino. In de eerste helft leek er weinig aan de hand voor de Oude Dame. Weliswaar stond Juventus nog niet op voorsprong na 45 minuten spelen, maar de thuisploeg had wel de beste kansen in de Derby della Mole.

Adem Ljajic viert de openingstreffer.

Zo ging een kopbal van Mehdi Benatia op de paal, waarna Leonardo Bonucci in de rebound voor open doel hoog over schoot. Op slag van rust faalde Paulo Dybala oog in oog met Torino-doelman Joe Hart. Eerder hadden ook Stefano Sturaro en Mario Mandzukic kansen voor de thuisploeg laten liggen. Aan de andere kant was Torino-topschutter Andrea Belotti tweemaal gevaarlijk.

Vlak na rust braken de bezoekers de wedstrijd open. Een vrije trap van Ljajic belandde op schitterende wijze in het doel. Vijf minuten later kreeg Torino echter een tegenvaller te verwerken. Afriyie Acquah kreeg zijn tweede gele kaart na een charge op Mandzukic. Torino-trainer Sinisa Mihajlovic werd vervolgens weggestuurd wegens commentaar op de leiding. Met een man meer ging Juventus op jacht naar de gelijkmaker. Tomás Rincón kreeg een grote kans, maar kopte van dichtbij naast. Na een prachtig passje gaf Dybala Sami Khedira een enorme kans, maar hij schoot hoog over.

Ondanks een legio kansen leek Juventus niet meer tot scoren te komen, totdat Higuaín in de blessuretijd toch nog de gelijkmaker voor zijn rekening nam. De voorsprong van de Oude Dame op naaste achtervolger Napoli bedraagt met nog drie wedstrijden te gaan acht punten. AS Roma kan de achterstand zondag verkleinen tot zeven punten, maar dan moet het wel winnen van AC Milan.

Gaat Juventus de Champions League winnen?

1
2

Wat een schande zeg, Acquah raakt vol, maar dan ook vol, de bal en krijgt zomaar zijn tweede geel. En zijn eerste gele kaart was al dubieus. Juve mazzelt hier echt keihard, Torino verdiende in mijn optiek de volle 3 punten.

6 mei 2017 om 22:52

Bonucci had ook wel een kaart mogen krijgen, werd er aardig hard uit gesjouwd.

6 mei 2017 om 22:57

Ben ook wel benieuwd naar welke club Joe Hart gaat. Goede doelman maar Torino zou hem wel niet definitief vast kunnen leggen.

7 mei 2017 om 01:09

Klopt, ze hebben zelfs al een vervanger gehaald genaamd millonkovic savic. Broertje van de middenvelder bij Lazio.

ik ben het zo kotsbeu dat juve de scheidsrechter zo vaak mee heeft in turijn. het is gewoon niet normaal meer.

7 mei 2017 om 08:40

Je moet wel naar de feiten kijken. Ten eerste hebben andere clubs meer voordeel gehad van de scheids. Ten tweede hebben de andere clubs gewoon een mindere selectie. Je eindigt niet 25-30 punten boven inter en Milan door scheidsrechterlijke dwalingen.

7 mei 2017 om 01:35

Nogal typisch dat de Roma supporter/anti Juve supporter eventjes los vergeet te vermelden dat ondanks het feit dat hij de bal raakt, hij ook vol op de enkel van Mandzukic tackelt. Een tackel waar anders altijd geel en soms rood voor wordt gegeven. Bij alles wordt er een complot theorie gezocht om Juve toch maar te klote terwijl het jullie eigen incompetentie is die ervoor zorgt dat Juventus weeral kampioen wordt. Hetzelfde geld trouwens ook voor de rest van de Serie A fans. Persoonlijk vind ik het een fantastisch moment wanneer de Roma, Napoli en vooral Inter supporters met het einde van het seizoen nabij, wanhopig opzoek zijn naar onbestaande omkooppraktijken. Het is die wanhoop dat mij vervuld met trots wetende dat jullie altijd achter ons zullen eindigen zolang jullie zo zielig blijven doen.

7 mei 2017 om 01:48

Jij als Roma supporter hebt echt niks om te praten, je hebt de ref meer mee dan welke andere ploeg dan ook in Italië. jullie zijn gewoon het arsenal van Italië, de "net niet" club, hopelijk winnen jullie morgen van ac milan zodat we gewoon de scudetto op Romeins grondgebied kunnen binnenhalen

7 mei 2017 om 02:04

Lekker objectief weer. Maar ja, ben ook niks anders van jou gewend. Buiten dat acquah de bal raakt. Raakt hij ook vol de enkel. Dus gewoon een terechte gele kaart. En torino verdiende niet eens 1 punt. Juve heeft veel meer kansen gehad. Want torino heeft vrij weinig gecreëerd. Word wel beu van die onzin dat juve steeds alles mee heeft. Op de moviola lijst staan we nog steeds onderaan. Dus niemand heeft recht van spreken.

7 mei 2017 om 08:37

Juve frustreert je leven wel he. Juve had 23 kansen. Torino maar 2. Strootman ja die had donkerrood moeten hebben. Hopen dat Milan vandaag Napoli helpt met plek twee.

Jammer van deze puntverlies, maar we hebben in ieder geval een nederlaag weten te voorkomen. Nu hopen dat Milan van Roma wint, dan zouden we volgende week in Rome kampioen kunnen worden, hoe leuk zou dat zijn

Bonucci, Khedira en Dybala hadden toch hele grote kansen om te scoren, Vooral Dybala had moeten scoren, van Bonucci en Khedira kan je niet verwachten dat ze aan de lopende band scoren en van Dybala wel. Het is overigens maar te hopen dat Cuadrado in vorm komt voor de laatste weken, we hebben echt iedereen keihard nodig dan!

Leuke wedstrijd, jammer dat Torino de overwinning nog weg gaf. Die hebben wel een gun factor. Scheids was wel een thuisfluiter..

6 mei 2017 om 22:59

Hoe is het eigenlijk met het niveau van scheidsrechters over het algemeen in de serie A? Beter dan la liga mag ik hopen?

6 mei 2017 om 23:02

over het algemeen is het vrijwel nergens goed. maar op zich is het werk als scheidsrechter ook niet erg makkelijk. gelukkig gaat in de toekomst wel een videoscheidsrechter komen

6 mei 2017 om 23:08

Heb je gelijk in👍 Moet er zelf ook niet aan denken, want als het goed gaat hoor je niemand en als je het verkloot ben je altijd de sjaak. Fijne avond Chef😎

Als Roma morgen verliest zijn we kampioen 10 punten voorsprong en daar winnen dan is het helemaal zeker maar wat was het slecht zeg ik heb trouwens wel genoeg van Benatia gezien.

6 mei 2017 om 22:54

Idd chellini is dan toch wel even andere koek

7 mei 2017 om 02:36

wtf hij is gekozen tot men of the match

7 mei 2017 om 02:40

bonucci mist open doel maar we klagen over benatia. moest die bij de vrije trap voor de lat staan zodat je tevreden over hem bent deze wedstrijd want aan hem lag het zeker niet dit puntenverlies

7 mei 2017 om 06:00

Nee want Napoli staat op 8 punten dus kampioen worden is sowieso pas volgende week

7 mei 2017 om 13:08

Haha die jongen speelt gewoon een puike wedstrijd man. Nota bene uitgeroepen tot verdediger van het jaar in de serie A een aantal jaar geleden, nou niet doen alsof je het over een broekie hebt. Als Bonucci die bal er gewoon in schiet na die kopbal van z benatia hadden ze waarschijnlijk 3 punten gehad.

Volgens mij spookt het in het Juventus Stadion, blijkt gewoon onmogelijk om te winnen daar.

7 mei 2017 om 16:01

het is slechts 3 teams gelukt in de serie a.
inter in 2012
sampdoria in 2013
udinese in 2015
mogelijk is het wel maar de serie a teams zijn gewoon een stuk minder of hebben soms een beetje pech met de scheidsrechter ;p.