Man City en PSG worden beloond en krijgen ieder veertig miljoen terug

Vrijdag, 21 april 2017 om 21:30

Manchester City en Paris Saint-Germain krijgen een deel van de boete die zij drie jaar geleden opgelegd kregen van de Europese voetbalbond UEFA terug. Beide clubs werden toen op de vingers getikt vanwege het overtreden van de regels van de Financial Fair Play, maar hebben verbetering getoond en kunnen nu rekenen op een gedeeltelijke terugbetaling.

City diende drie jaar geleden een geldsom van zestig miljoen euro te betalen, maar sprak met de UEFA af dat de club bij voldoening aan de 'operationele en financiƫle voorwaarden' een bedrag van veertig miljoen euro teruggestort zou krijgen. De Engelsen hebben nu kennelijk aan die eisen voldaan en kunnen die terugbetaling derhalve tegemoet zien.

Diezelfde afspraak maakte de Europese voetbalbond met PSG, dat eveneens een boete van zestig miljoen euro opgelegd kreeg. Ook de Franse topclub voldeed in de afgelopen drie jaar aan de gestelde voorwaarden en krijgt nu dus twee derde van de geldboete terugbetaald.9 reacties (laatste reactie door robeiir)

Haha echt lachwekkend zijn de opgelegde straffen dan... geld wat voor de eigenaren van deze 2 clubs met diverse constructie zo te verwerken is in de boekhouding goed dat goed lijkt "volgens de regels"... achter de schermen lachen ze zich kapot

21 april 2017 om 21:51

Dus omdat beide clubs rijke eigenaren hebben moeten ze maar keihard gestraft worden? Dat is een vorm van discriminatie. Het is veel beter om zo'n constructie te plaatsen wat ervoor zorgt dat ze een beter beleid gaan hanteren. Zo stimuleer je juist een goed beleid in plaats van flinke boetes.

21 april 2017 om 22:00

Blijkbaar heb jij geen enkel idee wat ik met mijn reactie bedoel..... gelieve eerst echt goed lezen voor je een reactie lees

21 april 2017 om 22:13

Je vindt de opgelegde straffen lachwekkend, waarmee je jezelf duidelijk maakt dat ze geen geld terug hoorden te krijgen. Er is niks lachwekkends aan, ik sluit me dan compleet aan bij Chygrynsky.

Vervolgens insinueer je dat City en PSG een boekhoudkundig spelletje spelen, waarmee je een poging waagt om je eerdere statement meer kracht te geven.

Nee meneer, jouw reactie raakt kant noch wal.

ik vind het toch best erg dat er zo een zwakke straf van kwam. de regels die opgesteld werden voor het niet nakomen van de fianancial fairplay hielden in dat de clubs die zich niet aan de regels houden onthouden zouden worden van europese competities. uiteindelijk zijn ze dan teruggekomen op die regels. zo zie je maar dat het geld gewoon moet rollen. als het clubs waren die niet zoveel geld hadden als PSG en Man City dan hadden de regels waarschijnlijk niet aangepast geweest. maar goed ik vind het ook gewoon spijtig dat clubs als psg,man city, chelsea naar de top klimmen door een rijke eigenaar en niet omwille van eigen succes dus misschien dat ik daardoor op een harde straf had "gehoopt"

22 april 2017 om 15:21

Juist... dat is precies wat mijn verhaal ook over ging haha.. jij hebt helemaal gelijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Zaterdag 21 april
Mocht Luis Enrique de nieuwe manager van Arsenal worden, dan mogen de supporters van de club een spectaculaire transferzomer verwachten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren