wk2018

Zoet droomt van tweede plaats: ‘Ajax gaat het duel met Schalke wel voelen’

Vrijdag, 21 april 2017 om 21:25

PSV hoopt zondagmiddag te profiteren van de slijtageslag die Ajax donderdagavond leverde in de Europa League tegen Schalke 04. Doelman Jeroen Zoet verwacht dat de Amsterdammers een hoge prijs zullen moeten betalen voor de gedane inspanningen in Gelsenkirchen.

"Dat denk ik wel, maar het gaat er ook om wat er in je hoofd speelt. Wij moeten er vanaf het begin opklappen. Ik denk dat Ajax het nog wel gaat voelen zondag", zegt Zoet in aanloop naar het duel met de hoofdstedelingen tegen PSV TV. Ajax wist zich donderdag pas na verlenging te ontdoen van Schalke. "Goed voor het Nederlandse voetbal, voor de punten. Ook voor ons, voor komende zondag", aldus de sluitpost.

"Ajax gaat er vol voor, maar wij hebben iets goed te maken", vervolgt Zoet, refererend naar het puntverlies van PSV op bezoek bij ADO Den Haag (1-1) vorige week. "We hebben nog geen topper gewonnen, iedereen beseft dat. Zondag moeten we bewijzen we dat wel kunnen. Of ik nog in de tweede plaats geloof? Dan moeten we winnen, laten we daar eerst maar mee bezig zijn. Het is ver weg, maar wonderen bestaan." De achterstand van PSV op runner-up Ajax bedraagt met nog drie wedstrijden op het programma zes punten.


Poll

Wat verwacht jij van PSV - Ajax?


Gerelateerd

55 reacties (laatste reactie door gert33)

Wat ik toen straks al zei hopelijk wil/kan Ajax nog een keer alles geven daarna zijn ze even vrij.

22 april 2017 om 00:22

Ik denk dat het wel mee zal vallen allemaal. 1. Fysieke vermoeidheid wordt gedeeltelijk goedgemaakt door "het goede gevoel in het koppie". 2. Eventuele vermoeidheid gaat pas parten spelen gaandeweg de 2de helft. En dan staan we toch al (zeer waarschijnlijk) met 0-2 voor en spelen we de wedstrijd gewoon rustig uit..😂

22 april 2017 om 06:32

Ik denk dat de uitslag in Arnhem ook een grote rol zal spelen in de koppies. Daarnaast kan het ook zo zijn dat PSV "te" gemotiveerd is....

Denk dat Ajax er helemaal niet heel veel van zal voelen. De selectie is in de breedte gewoon heel sterk en je kan deze wedstrijd gewoon weer Dolberg in de spits zetten met Traore/Neres op rechts. Nu Ajax door is in de EL hebben ze denk ik wel een flinke dosis vertrouwen. Hopelijk laten we dat zondag dan ook 90 minuten zien.

21 april 2017 om 22:47

Bosz heeft al aangeven vandaag dat hij waarschijnlijk met een andere basis komt.

21 april 2017 om 23:03

En gelijk heeft Bosz, gewoon sparen, we staan zes punten voor op PSV plus 10 doelpunten. Een enkel thuisoverwinning is genoeg om tweede te worden.

Nu telt alleen de EL nog maar.

21 april 2017 om 23:41

En dan? We willen nog steeds kampioen worden.

22 april 2017 om 02:24

@ jollie ik denken dat dollberg (fit) neres (fit) en Kluivert (fit) beginnen in de aanval. Op het middenveld zijn klaassen en zyech natuurlijk wel vermoeid maar verwacht wel dat die beginnen samen met donny die nog fit moet zijn. Veltman is ook nog fit. Dus hou je 3 vermoeide spelers over en deze kun je evt nog wisselen.

21 april 2017 om 23:53

Waarom zou Ajax niet proberen om kampioen te worden? Natuurlijk is de kans heel klein dat Feyenoord nog punten laat liggen, maar stel dat Ajax morgen punten laat liggen omdat we met een zwakkere ploeg spelen en Feyenoord laat over twee weken opeens punten liggen? Dan hebben we spijt als haren op ons hoofd, helemaal als we de finale van EL niet halen.

21 april 2017 om 23:54

Edit: ik bedoel natuurlijk zondag punten laat liggen.

22 april 2017 om 12:18

Als het moet kan Ajax nog zo'n wedstrijd aan. Zoet geloofd zeker in sprookjes want PSV is kansloos tegen Ajax

Na die slijtage slag tegen Schalke valt het te verwachten dat Ajax inderdaad te weinig kan opbrengen om PSV te verslaan. Maar plek 2 zie ik ons niet meer weggeven, voornamelijk omdat ik Ajax thuis wel van Go Ahead Eagles zie winnen en dan zou een punt in Tilburg al volstaan.

Natuurlijk hoop ik op een overwinning van Ajax, maar heel realistisch gezien is dat gewoon bijzonder lastig. PSV heeft in eigen huis alleen verloren van Bayern Mã¼nchen, Atletico Madrid en Feyenoord. De kans dat een niet fris Ajax daarbij komt is gewoon klein. Als Ajacied houd ik me hart vast en helaas rekening met het donkere scenario dat het zondag wat betreft de Eredivisie wel eens voorbij kan zijn.

21 april 2017 om 21:42

Kijk eindelijk een realist en niet iemand die in de euforie meegaat.

Ik denk dat de laatste wedstrijd ook zwaar gaat worden Willem 2 uit. Heb je 4 wedstrijden in een korte periode.
Gisteren heeft Ajax een hoop kracht gekocht en het kan niet anders dat ze dat zondag nog voelen herstel tijd is zo kort.
Vannacht na 12 en in bed vandaag terug reis en misschien klein beetje uitlopen dus morgen zal ook in teken staan van masseren en klaar maken dus weinig herstel.

Wel respect voor hoe ze gisteren op wilskracht nog door gekomen zijn. Het voetbal was een stukje minder maar de wilskracht was enorm.

Ik ben benieuwd naar zondag Iig.

21 april 2017 om 22:00

Noem mij dan een Ajacied die niet realistisch is? We waren allemaal terughoudend voor de return tegen Schalke. Zeiden na de wedstrijd al dat PSV waarschijnlijk lastig gaat worden, maar dat het behalen van de halve finale dat meer dan goed maakt en zijn nu ook terughoudend over de loting tegen Lyon.

De uitspraken richting Feyenoord zijn onderdeel van het spel, in de hoop dat de druk ze te groot wordt. Maar voor de rest is het merendeel toch realistisch, vooral de fans.

Zondag is een wedstrijd op zich. Ajax kan zomaar verrassen, maar ik verwacht het niet. Onze grootste kans is dat PSV nergens meer voor speelt. Het zou jammer zijn als we verliezen, maar de halve finale van EL halen is net even specialer dus dat zou voor mij in ieder geval de pijn van het definitief mislopen van kampioenschap verzachten.

21 april 2017 om 22:02

Denk ook dat heel lastig wordt en PSV een goede kans heeft om te winnen, maar we moeten er ook rekening mee houden dat PSV totaal niet in vorm is en daar liggen dan weer de kansen voor Ajax. Ik hoor spelers zeggen, we moeten er gelijk vol.op gaan, maar met de huidige vorm is dat nog niet zo makkelijk.

21 april 2017 om 22:53

Kampioen worden dat gaat een heel lastig verhaal worden dat hebben we een paar weken geleden al verloren tegen Excelsior uit maar die tweede plek gaan ze zeker niet weggeven al verliezen ze zondag , en Ajax wordt 2 tweede en in de halve finale Europa league hebben ze toch een mooi seizoen plus dat het voetbal ook nog vele malen beter is dan de 3 voorgaande jaren ik ga weer met alle plezier kijken in de Arena toe , ja geen kampioen maar volgend seizoen weer een kans als de selectie een beetje zo blijft als nu .

22 april 2017 om 00:28

Ik denk dat Ajax binnen een half uur 0-2 voor staat en dat psv het met veel moeite nog tot 2-2 terug brengt.

21 april 2017 om 21:46

Ik zie PSV ook wel puntverlies oplopen bij Groningen.

22 april 2017 om 07:37

Ik verwacht vermoeidheid bij De Ligt, Viergever, Sanchez, Klaassen en Ziyech. Op de andere posities kun je frisse spelers neerzetten. Met het verschil in focus en vorm in acht genomen is Ajax voor mij nog steeds favoriet.

Ja psv zal het naar de supporters ook verplicht zijn om alles te geven.
En ik ben het met zoet eens Ajax gaat het voelen de herstel tijd is zo kort.
En laten we voorop stellen het spel was niet best maar de wilskracht was er wel maar dat koste juist de kracht.

De 2e plek lijkt me niet realistisch. PSV heeft het zelf laten liggen. Het enige wat PSV moet doen is de resterende wedstrijden proberen te winnen. Niets meer, niets minder.

21 april 2017 om 23:05

Is het ook niet, Ajax heeft nog maar drie punten nodig voor plek twee en dan moet PSV alles winnen. ajax is dit jaar gewoon tweede. En dat maakt niets uit, halve finale EL is geweldig en Ajax heeft een kans op de finale. Alles zal daarvoor moeten wijken.

Tweede plaats is een natte droom 6 minder en een doelgemiddelde min 10

Interpreteer ik de titel verkeerd of heb klopt het dat Zoet nergens aangeeft van de tweede plaats te dromen? "maar wonderen bestaan" vind ik nou niet echt dromen over een tweede plaats, maar goed. Lijkt mij ook bijzonder dat Zoet nog iets geeft om de tweede plaats behalve de eer, want ik verwacht dat hij na dit seizoen vertrekt.

Tja, valt er eigenlijk iets zinnigs te zeggen over deze pot? Denk het niet, het blijft een beetje speculeren en meer niet. Ik moet bij dit soort voorbeschouwingen altijd denken aan die keer dat ijan van Halst twee uur lang een wedstrijd (een topper) heeft zitten voorbeschouwen. Waarop de wedstrijd op een totaal andere manier verliep. Zijn commentaar na de wedstrijd: dit had ik totaal niet verwacht.

Priceless! Sindsdien sla ik voorbeschouwingen op sportwedstrijden steevast over. Nabeschouwingen trouwens ook.

Tuurlijk zal Ajax het voelen maar ik denk dat Ajax in zo'n heerlijk gevoel zit dat ze die pijntjes niet voelen en PSV ja sorry die blijven 3de want Ajax gaat echt geen 3 punten halen of minder in 3 wedstrijden dus denk dat het geloof erbij psv niet echt in zit

Tja dit is wel wat Feyenoord nodig heeft; geloof in Eindhoven.

PSV speelt nergens meer om. Enige theoretische kans is winnen met minimaal vier doelpunten verschil, Groningen-uit te winnen en PEC thuis met grote score te winnen, en Willem II heel veel nieuwe Philips-gadgets aanbieden in de hoop dat ze niet éã©n maar zelfs drie punten van Ajax af zullen snoepen. De kans dat dit zich allemaal gaat voltrekken is kleiner dan dat het gaat sneeuwen in de Sahara.

Realistisch gezien speelt PSV nergens meer voor en Ajax nog wel, op basis daarvan verwacht ik dat Ajax in ieder geval een punt gaat pakken. Aangezien PSV klaar is dit seizoen, maakt het mij eerlijk gezegd weinig uit wat het wordt zondag. Eerlijk is eerlijk, PSV heeft met de slechte Europese prestatie dit jaar en de onnodige gelijke spelen op de belangrijke momenten simpelweg niet meer verdiend dan plek drie. Beter gaat de focus nu gewoon naar volgend seizoen. Geef maar wat jeugdspelers de kans...

PSV is wel favoriet in de wedstrijd tegen Ajax, maar ik denk niet dat Ajax
de tweede plaats nog gaat verspelen. Daarbij, PSV moet nog uit naar
Groningen terwijl Ajax met Go Ahead thuis en Willem II uit op papier minder
sterke tegenstanders treft. En ook nog eens met een veel beter doelsaldo.
En laten we eerlijk zijn, PSV verdient dit seizoen ook niet meer dan de
derde plaats. Uithuilen en opnieuw beginnen....

21 april 2017 om 23:06

Ajax stelt de tweede plek thuis tegen GAE echt wel zeker. De rest kan Ajax gewoon laten lopenm om alles op de EL te zetten. Ik verwacht de reserve spelers aan de aftrap bij PSV maar dat is met speler als Neres en Dolberg niet eens verkeerd.

22 april 2017 om 09:55

Daar geloof ik niets van. Bosz capituleert echt niet vooraf. Als Ajax na zondag kansloos is voor de titel, dan gaat natuurlijk alles op EL, maar tot dan gaat Bosz voor 2 prijzen.

Wat doet Jeroentje Zoet nog even stoer dan, PSV moet zich schamen voor hun instelling de laatste weken. Desalniettemin denk ik dat PSV morgen gaat winnen en dat conditie Ajax parten gaat spelen. 2e plek blijft voor Ajax.

Ik denk dat er ook best een kams is dat psv, ajax onderschat. Zo van die zin vast nmoe maar deze potten speel je op adrenaline laatste 15 min zal zwaar zijn maar ik verwacht een fel ajax

Ajax zit in een flow. Ook al wil men de wedstrijd niet verzetten naar de maandag bang dat Ajax een dag extra rust heeft. Ik hoop dat de Knvb ook volgend jaar wedstrijden niet verzet naar de maandag om clubs een extra rustdag te geven als Feijenoord en PSV Europa legue spelen.

21 april 2017 om 23:30

Ik vind dat zo'n onzin, dat verplaatsen. Vervroegen zodat een team frisser begint aan een Europese wedstrijd is nog tot daar aantoe, is in het belang van Nederland. Maar verplaatsen zodat ze uitgerust zijn voor een eredivisie wedstrijd is echt onzin.

22 april 2017 om 00:56

Feyenoord zal dan op dinsdag of woensdag aantreden gezien de CL programma

Ook al was het donderdag een slijtageslag, ik verwacht niet echt problemen. Psv is duidelijk uit vorm en met hun gedachtes totaal ergens anders. Ajax zit in een flow.

Als Ajax zo speelt als donderdag verwacht ik geen problemen voor Psv. Was een zeer laag niveau. Daarnaast acht ik PSV toch ook wel sterker dan Schalke. De ranglijst is ook al bepaald. PSV blijft derde.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

111 fans
Keeper, 27 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 juni
Peniel Mlapa wordt de opvolger van Lennart Thy. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren