Langeler countert: ‘Behalve dan bij de KNVB, daar is alles heel slecht’

Vrijdag, 21 april 2017 om 21:12

Het Nederlands elftal ontbrak afgelopen zomer op het EK in Frankrijk en dreigt ook het WK van 2018 aan zich voorbij te moeten laten gaan, nu kwalificatie voor dat toernooi een schier onmogelijke opgave lijkt te zijn geworden. Dat voedt het cynisme onder critici, maar volgens Art Langeler, bondscoach van Jong Oranje en tevens hoofd jeugdopleidingen bij PSV, is dat niet gerechtvaardigd.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ben jij het met Art Langeler eens?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door mayarood)

Toch apart dat er dan weinig Nederlandse talenten doorbreken en van waarde zijn in de grote competities. Vergelijk dat eens met Franse, Belgische, Portugese en Duitse talenten. Bovendien kan iedere leek zien dat er bij de knvb niets klopt. Er zitten verkeerde poppetjes op de belangrijkste plekken en als je een uitgebluste Hiddink aanstelt en laat opvolgen door die kluns van een Blind, dan gaat er iets niet goed.

Ik mis volgens mij de intentie van zijn verhaal. Er wordt gezegd dat het bij nederlands voetbal zo slecht nog niet is, maar wel bij de knvb. Dat buitenlandse clubs komen kijken hoe jeugdopleidingen zijn opgezet bij clubs, maar dat Oranje weer een groot toernooi gaat missen.. dat bevestigd toch alleen maar wat er wordt gezegd?

Overspoeld? Bij Psv? Waar zijn die talenten dan? Op basis van Langeler zijn werkzaamheden bij Pec Zwolle heb ik wel vertrouwen in hem, maar ik heb in zijn jaren bij PSV niemand zien doorbreken of op een andere manier in het oog springen bij Psv.

We hebben goede spelers in Nederland maar geen topspelers meer dat is een groot verschil Art.

Ze zullen de talenten van Ajax wel bedoelen. Heeft Langeler tot nu toe weinig mee te maken gehad.

22 april 2017 om 11:12

En welke talenten van Ajax bedoel jij dan? Je zal niet veel verder komen dan Kluivert en klaasen 5 jaar geleden. De ligt is ook nog te licht maar kan er wel komen.

22 april 2017 om 11:29

Niet Klaassen, maar Kluivert, de Ligt en van de Beek, degenen die opzien baarden in de eerste wedstrijd tegen Schalke. Daarover wordt bijvoorbeeld veel over op de Engelse zenders gepraat.

De talenten tsumami van PSV is inderdaad bijna niet te stoppen.

Goede strategie van Art. Want als Art zou zeggen dat het erg slecht gesteld is met de staat van het Nederlands voetbal, dan bijt hij de hands die hem voedt. Want Art werkt bij de Knvb.

Daarnaast zou hem de vraag gesteld kunnen worden wat er dan verander moet worden, en dan zou Art met een mond vol tanden staan.

Heel eng mannetje, deze Art. Hij heeft nog niet zo heel lang geleden voordat hij in dienst ging bij de Knvb sneren aan jeugdspelers van Ajax gegeven; dat zijn kinderen, waar deze volwassen man op afgaf. Daarnaast is hij een blaaskaak die heel gewichtig acteert hoe het moet, maar helemaal niets heeft gepresteerd in de voetbalwereld. Er lopen teveel van dit soort nietszeggende, nietsbetekenende figuren rond bij de stuurloze Knvb. Ik vrees het ergste, hoewel de clubs gelukkig voor de jeugdopleiding moeten zorgen en dus weer de goede spelers. Maar je kan ervanuit gaan dat Art zichzelf de veren in de reet gaat steken mochten er successen komen wanneer hij er zit, want dat had Art dan voorspelt

Het is voor PSV iig een zege dat hij daar vertrekt.

Toch vind ik dat Langeler wel gedeeltelijk gelijk heeft, als het gaat om de storm van negativisme en kritiek en aan de andere kant de blinde hosanna stemming (na het WK 2014). Veel mensen kijken niet verder dan de waan van de dag. Maar dat is nou eenmaal een gegeven Art, daar boos of verontwaardigd over zijn gaat je alleen maar energie kosten die je beter kunt opvullen met je takenpakket. Lijkt me toch bijzonder druk, aangezien hoofd jeugdopleiding bij PSV toch een full time baan is neem ik aan, en dan parttime ook nog bondscoach van Jong Oranje.

Eerlijk is eerlijk : er worden ook dingen gedaan die misschien nog niet zo verkeerd zijn. De opzet van het nieuwe jeugdvoetbal bijvoorbeeld waarbij naar de afmetingen van het veld gekeken wordt vond ik behoorlijk zinnig. Niet dat het uniek is, want in het buitenland maken ze die keuzes al. Maar het geeft aan dat er ook positieve dingen zijn die helaas weinig aan het daglicht komen. En ook alle kritiek op het Nederlands elftal na de EK kwalificatie was wat overdreven. Na die rampzalige avond tegen Tsjechie heeft Oranje een prima oefenreeks gehad, waarin alleen de laatste tegen Griekenland uit de toom viel. Ook de WK kwalificatie werd prima begonnen. Het was niet de schuld van Blind dat de 1-2 ten onrechte werd afgekeurd in Zweden, noch hadden we onder een andere bondscoach wel punten gepakt tegen Frankrijk. Een ook ons clubvoetbal lijkt zich te herstellen met Ajax en Feyenoord dit seizoen, PSV vorig seizoen en ook AZ wat het maximale eruit haalt.

Maar de andere kant van het verhaal, waar je Langeler niet over hoort is de puinhoop in de Rvc, Bert van Oostveen die verantwoordelijk is voor diverse aanstellingen, Van Breukelen die toch in de media bezig is met een soort karakterzelfmoord en dan zwijg ik nog even over de onregelmatigheden in de Oranje selectie, waarvoor Blind dan wel weer verantwoordelijk was. Die man had geen bondscoach moeten worden, hij mist gewoon teveel kwaliteiten daarvoor. Maar het was net zo stompzinnig om hem al vanaf het begin van de kwalificatie reeks een soort zwaard van Damocles boven het hoofd te hangen. Na die oefenpot tegen Griekenland leek een nederlaag hem tegen Zweden fataal te worden. Daar speelde Oranje behoorlijk en werd met 1-1 tekort gedaan. Daarna hetzelfde verhaal tegen Frankrijk thuis, een wedstrijd die je van tevoren weet waarschijnlijk te verliezen. En uiteindelijk is het dan een wanprestatie tegen Bulgarije wat de knoop doet doorhakken. Maar ja, de nieuwe trainer mag een vrijwel onmogelijke taak vervullen.

Er gaat gewoon teveel fout om weg te kijken en ons te richten op kleine lichtpuntjes. De bond moet zijn eigen organisatie op orde krijgen en een fatsoenlijke weg inslaan in plaats van een rapport vol met open deuren en clichã£â©s te volgen. Dat ons nationale elftal slecht draait zou eigenlijk het enige punt van zorgen horen te zijn, maar dat is slechts een gedeelde zorg aangezien de rest van Nederland hoofdschuddend naar de organisatie kijkt van onze voetbalbond.

Effe serieus: Art Langeler (wie??) wil hier dus een aantal Nederlandse voetbal-corifeen schijnbaar (ook al noemt hij ze niet bij naam) de les lezen?? Art wie??😄

22 april 2017 om 00:29

En dan die opmerking over psv, haha. En ik zeg dit niet om te provoceren. Denk dat genoeg PSV-ers ook om deze man moeten lachen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

16 fans
Coach, 47 jaar
SeizoenClub
2010-2013 PEC Zwolle
Laatste voetbalnieuws

Update: Afvallers Kluivert en Til met Jong Oranje mee naar Zuid-Amerika

Art Langeler heeft zestien spelers geselecteerd voor de oefenstage van Jong Oranje in Zuid-Amerika, zo maakt de KNVB via officiële kanalen bekend. De intercontinentale trip dient als voorbereiding op de cruciale...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren