Klaassen: ‘Zij zijn sterker, maar dat zeiden ze over Schalke 04 ook’

Vrijdag, 21 april 2017 om 19:21

Ajax werd vrijdagmiddag bij de loting voor de halve finales van de Europa League gekoppeld aan Olympique Lyon. Aanvoerder Davy Klaassen erkent de kwaliteiten van de Franse topclub, maar acht de Amsterdammers zeker niet kansloos.

"Als je het zo op papier zet, zou je zeggen dat zij wat sterker zijn, maar dat zeiden de mensen vooraf over Schalke ook", reageert Klaassen op de officiële website van Ajax op de loting. "Ze hebben in Frankrijk wel een aantal echte topteams. Maar we zitten in de halve finale van de Europa League. Nu is iedere tegenstander lastig."

Lyon schaarde zich donderdagavond ten koste van Besiktas bij de laatste vier van het Europa League-toernooi. Les Gones wisten zich pas na strafschoppen te ontdoen van de Turken. "Ik zat gisteren na de wedstrijd een hele tijd bij de dopingcontrole en heb toen alle samenvattingen gezien", vervolgt de middenvelder. "Het was een heel open wedstrijd tegen Besiktas en volgens mij was het niet helemaal terecht dat ze doorgingen."

Lyon maakte eerder dit seizoen grote indruk tegen AZ, dat over twee duels met liefst 11-2 klop kreeg. "Ik heb dat wel meegekregen, maar heb de wedstrijden niet gezien", aldus Klaassen, die weet wat het devies is voor Ajax. "Thuis een goede uitslag neerzetten en dan die kant op. Dit is al bijzonder, maar de finale halen zou wel heel uniek zijn."


Poll

Wie heeft op papier een beter elftal?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door falcao)

gewoon alles geven jullie zijn er bijna laat je beste spel zien zoals thuis tegen schalke

21 april 2017 om 19:40

We gaan in ieder geval met een waardig gevoel uit Europa. Dat is de afgelopen paar jaar wel anders geweest. Ook mooi dat Ajax als enigste club buiten de top 5 landen er nog bij zit. Zeker goed voor het imago van de club. Gewoon 2 wedstrijden alles of niks en wie weet speel je de finale. Nog maar 2 potjes van verwijderd zo simpel is het.

21 april 2017 om 19:45

Klopt het is een prachtige prestatie en wie weet wat er nog meer in zit. Eigenlijk is het ook zonde dat prestaties van dit kaliber uniek zijn want ieder jaar zou minimaal 1 Nederlandse club zo ver moeten komen.

21 april 2017 om 19:55

Gezien de concurrentie van de andere landen met betere ploegen/meer geld is elk seizoen de halve finales van de CL/EL bereiken echt top, dat kan je nooit zien als een minimale vereiste voor een ploeg uit de Eredivisie. PL ploegen hebben daar de laatste seizoenen al veel moeite mee en kijk hoeveel geld daar zit

21 april 2017 om 19:58

Ieder jaar een club in een halve finale is vrij bijzonder. Dat lukt Engelse clubs niet eens.

21 april 2017 om 20:00

Jammer genoeg nam psv het een aantal jaar niet serieus met een B-team, was het onder De Boer in de EL drama (in CL wel aardig gedaan bij vlagen) en komt feyenoord net terug uit een crisis. De subtoppers die goed presteren hadden we in ieder geval (az en twente), maar de topclubs lieten het na. Hopelijk kunnen we op dit "succes" en de overwintering in de CL van psv door bouwen naar gewoon weer een stabiele 8ste plek op de UEFA ranglijst. Er lijkt in ieder geval bij elke club nu een verstandig bestuur te staan met een goede jeugdopleiding waar prima spelers uit komen. Vul dit aan met een paar ervaren krachten, goede scouting en een goede tactiek en je kan weer leuk mee doen. We doen qua materiaal echt niet onder voor landen als Zwitserland en Belgie, maar we doen/deden er gewoon te weinig mee. Hopelijk volgt het Nederlands elftal en als ik zie hoe jochies als Van de Beek, De Ligt, Kluivert, Tete, Nouri en in mindere mate Riedewald en De Jong hebben gespeeld in de EL moet het zeker weer goed komen.

21 april 2017 om 20:14

Maar dan met 5goals

Olympique Lyon is normaal gesproken 2 klasses beter, maar voetbal wordt niet gespeeld op papier maar op gras. Ajax zou kunnen verrassen, maar gaat zeeer lastig worden.

21 april 2017 om 19:26

Nogmaals, dat zeiden ze ook over Schalke...

21 april 2017 om 19:46

Zie jij serieus niet het verschil tussen Schalke en Lyon.....? Schalke is echt een drama dit seizoen, ze staan niet voor niets 11e(!) in de competitie. Lyon daarentegen heeft een goed en talentvol elftal die vaak mooi voetbal laten zien. Ze hebben ook Roma en Besiktas uitgeschakeld, wat 2 goede teams zijn dat weet jij ook.

21 april 2017 om 19:51

En daarom staat Lyon maar liefst 23 punten achter op Monaco. Omdat het zo'n verschrikkelijk goed elftal is die ook nog eens heel mooi voetbal spelen.

Het is halve finale EL, elke ploeg die daarin speelt is een uitstekende ploeg. En alle ploegen in de halve finale hebben kans om door te gaan naar de finale, inclusief Ajax.

21 april 2017 om 19:59

Hetxmliste cam dit naar is dat er naast een grote naam als United drie teams in de halve finale staan met positief aanvallend voetbal. Dat kan ik me in de CL niet meer herinneren. Daar is alles kapot gemaakt Dior reactievoetbal.

21 april 2017 om 20:00

Het mooiste van dit jaar is dat er naast een grote naam als United drie teams in de halve finale staan met positief aanvallend voetbal. Dat kan ik me in de CL niet meer herinneren. Daar is alles kapot gemaakt door reactievoetbal.

21 april 2017 om 21:03

Schalke staat elfde in de Bundesliga, kan een bal niet drie keer rondspelen en hebben het tactisch en technisch vernuft van een amateurclub. Ze kunnen alleen buffelen, ballen in de zestien pompen en als een gek rondrennen. Ajax heeft beter materiaal, Schalke zou in de eredivisie achter de top drie staan.

Lyon is de eerste serieuze tegenstander voor Ajax in de EL editie en dat pas in de halve finale. Ajax heeft zeker kans, ik schat het op 50/50, Lyon is geen CL niveau.

21 april 2017 om 19:32

Twee klasses, twee klasses.... Laten we niet gaan ophemelen, die ploeg staat 20 punten van de Franse top 3. Ja, ze zijn voetballend waarschijnlijk iets beter, maar reken maar dat zij ook geschrokken zijn van Ajax' niveau en vechtlust tegen Schalke.

21 april 2017 om 19:38

Maar kan Ajax dat niveau nog een keer opbrengen? Want gisteren kwam het niet eens in de buurt in vergelijking tot vorige week.

21 april 2017 om 19:43

Denk eerder dat ze geschrokken zijn van het niveau van de uitwedstrijd van Schalke en hoe ze het alsnog weggaven tegen 10 man en een zwak Ajax.

Zoals je hun niet hoeft op te hemelen is het ook totaal niet nodig om Ajax op te hemelen.

Van de 4 is Ajax samen met Celta veruit de zwakste.

21 april 2017 om 19:48

Van wat moeten ze geschrokken zijn? Je denkt toch niet dat die spelers in hun vrije tijd ajax - schalke gaan kijken haha? Ajax had laatste ook 1-1 gespeeld tegen Excelsior en creëerde niks, dus wat wil je zeggen?

21 april 2017 om 20:02

Nee joh, die gasten komen onvoorbereid naar het zwakke Ajax toe en gaan eenvoudig met een 0-7 weer naar huis. Ze hebben niet voor niets het voetbal uitgevonden in de metropool Lyon.

21 april 2017 om 20:42

Ik vraag me af of Ajax die wedstrijd heeft gezien waarin Lyon met 4-1 verloor in eigen huis van de nummer 18.

21 april 2017 om 23:09

Wie hemelt Ajax op dan? Maar het idee dat Lyon een soort tweede gouden Barcelona is mag best gerelativeerd worden.

21 april 2017 om 23:12

Dat het niveau dat Ajax in de thuiswedstrijd tegen Schalke haalde bijzonder hoog was.

21 april 2017 om 19:43

Mooi blijf maar onderschatten. Hopelijk doet Lyon dat ook. Want ja het is allemaal geluk en toeval dat Ajax in de halve finale van de EL staat.

21 april 2017 om 19:49

Is toch logisch dat Lyon ajax onderschat. Ajax en Celta zijn op afstand de matigste van de laatste 4 in de EL.

21 april 2017 om 19:51

Nee Speedyafc, dat zegt helemaal niemand. Het andere uiterste is echter ook lichtelijk overdreven, dat Ajax Lyon wel even klopt, omdat ze over twee wedstrijden nipt van Schalke winnen. Is dat zo gek om te beseffen?

21 april 2017 om 19:56

@gaudi

Jawel dat is precies wat mrgarrison zegt, hij vind het zelfs logisch. Dan moet je niet gaan zeggen dat niemand dat zegt, het staat hier letterlijk boven.

Ajax heeft gewoon kans om de finale te halen, net zoals Lyon daar kans op heeft. Complete onzin om in termen te gaan praten als dat Lyon twee klasses beter is dan Ajax, Lyon had zelfs zeven penalties nodig in de verlening om door te gaan en in Frankrijk staan ze 23 punten achter op Monaco.

Gewoon jammer dat de jaloersheid toe slaat bij supporters van sommige clubs.

21 april 2017 om 19:58

@speedy,

Jij zegt 'het is allemaal geluk en toeval dat Ajax in de halve finale staat' en Garrison zegt dat Schalke gewoon niet een al te beste club is. Nou ik ben het met Garrison eens en met jou oneens. Want niemand zegt hier dat Ajax alleen op basis van geluk die plek heeft veroverd (ook Garrison niet, haal het citaat maar aan, want ik zie het niet staan).

Maar ik snap de mensen heel goed die zeggen dat Ajax niet zomaar die wedstrijd van Lyon gaat winnen op basis van wat ze tegen Schalke hebben laten zien. Een wedstrijd hele goed, een wedstrijd heel zwak.

En ook al is zijn reactie overdreven 'met afstand', Ajax en Celta zijn wel gewoon de mindere vergeleken met Lyon en United. Dat zegt hij en dat kun je toch ook niet ontkennen? Is helemaal geen ramp, Lyon en United hebben Europees veel meer bagage dan Ajax en met name Celta.

21 april 2017 om 20:26

Precies, Ajax heeft het gewoon goed gedaan en er is niks mis mee dat de halve finale EL het eindstation van Ajax is. Totaal niet zelfs. Maar iedereen weet dat Lyon gewoon velen malen beter is en daar hoeft Ajax zich niet voor te schamen!

22 april 2017 om 03:14

Wat een onzin zeg. En wat flauw dat je van die volstrekt onnodige en overigens oook foutieve vergrotingswoorden als 'vele malen beter' 'op afstand de matigste' blijft gebruiken (zijn meer voorbeelden van te vinden in je berichtjes). Als je inhoudelijk in discussie wil treden, gebruik dan niet van dat soort provocerende woordjes. Waarom kan je niet iets formuleren in de trend van 'lyon heeft denk ik meer kwaliteit dan Ajax' in plaats van 'lyon is vele malen beter dan Ajax'. Dan zouden mensen namelijk veel minder aanstoot nemen aan je geblaat en daadwerkelijk een discussie aangaan. Of je doet dit expres, om te treiteren, of je bent grammaticaal niet erg ver ontwikeld. Either way, het oogt zodanig kinderachtig en irritant dat ik er even op wilde reageren.

Dat gezegd hebbende, ja, ik denk oook dat Lyon als favoriet aan dit tweeluik begint. ik schat de kansen zo'n 65 - 35, hopen dat het een beetje meezit. Kansloos zijn we hoe dan ook niet!

21 april 2017 om 19:59

Buiten Lacazette en vilbhuana stelt Lyon ook niet veel voor. Ajax heeft minimaal net zo veel talent in het elftal.

21 april 2017 om 20:07

Met Fekir en Tolisso hebben we nog 2 toppers in huis naast Lacazette die op vele verlanglijstjes van de grootste clubs prijken. Daarnaast hebben we met Gonalons, Jallet, Lopes en Valbuena ervaring in de ploeg en met namen als Diakhaby, Mammana, Tousart en Cornet talent in het elftal. Gaat in ieder geval een leuke en spannende pot worden verwacht ik!

21 april 2017 om 20:11

Fekir en Tolisso zijn anders ook gwn geweldig

22 april 2017 om 00:34

Wat zei je gisteren ook alweer voor de wedstrijd tegen Schalke gespeeld werdt?😂

Ajax gaat het redden denk ik. Wanneer Nederlandse clubs ver komen hebben ze zich in het verleden vaak in een soort roes gespeeld. Heb goede hoop dat dit opnieuw gebeurt.

21 april 2017 om 19:43

Eigenlijk waanzinnig als je bedenkt dat onze laatste halve finalisten in het seizoen 2004/2005 waren en az en psv er beide uit lagen door een goal in de laatste minuten. Daarna nooit meer zo ver gekomen. Ben bang dat we net te kort gaan komen, maar er is nog niks gespeeld en het worden mooie potjes.

21 april 2017 om 21:18

Echt? Ik kan me vooral lullige nederlagen in de halve finale van PSV en as herinneren, waar Milan en bet is laat nog scoren

22 april 2017 om 11:56

Ajax heeft 3 finales verloren en er 6 gewonnen. Feyenoord heeft alle 3 finales gewonnen en PSV hun 2 finales ook. Alleen AZ en Twente hebben hun finale verloren. Al met al 16 finales met 11 keer winst.

Verdediging van Lyon kan je pakken. Tegen az had az ook veel kansen en tegen Besiktas ook dus we hebben zeker een kans om de finale te halen.

Lyon is op papier natuurlijk beter. Maar als je er genoeg vertrouwen in heb en gaat voetballen zoals tegen schalke thuis ben je zker niet kansloos. Mochten ze er in de halve finale uitvliegen is zker geen schande en kan je als ajacied met trots terugkijken naar wat ajax dit jaar europees heeft gepresteerd

Niet gedacht dat ik het ooit zou zeggen maar: ik hoop dat Ajax wint, en niet gering ook. Lichte wraak zou wel prettig zijn.

21 april 2017 om 21:12

Wij hebben na die omkooppartij van ze tegen Dynamo Zagreb van een aantal jaar geleden ook nog een appeltje met ze te schillen!!

Lyon heeft gewoon de betere voetballers in de selectie zitten, maar dat gold ook voor Schalke 04. Bij Schalke - Ajax had ik de kansverhouding op 60 - 40 in het voordeel van Schalke geschat, tegen Lyon ligt dat misschien wat nadeliger. 70 - 30 voor Lyon ? Het doet er ook niet zoveel toe, we gaan er gewoon alles aan doen om een stunt uit te halen.

De halve finale is gewoon een prachtige prestatie. Ik heb jaren lang gehoord van trainers en spelers van Nederlandse clubs wat er wel niet mogelijk was in de Europa League, finales halen of zelfs het toernooi winnen ... Maar nu is het gewoon uitgekomen en sta je te dromen over twee geweldige wedstrijden tegen Lyon en een gewonnen finale. Voorlopig blijft het natuurlijk dromen, maar wat een heerlijk gevoel geeft dit.

Zijn aan elkaar gewaagd , zullen het zien 3 mei in de Johan cruijf stadion als het goed is , Hopen dat Ajax weer hoog niveau haalt en kansen meteen afstraft , om het jezelf wat makkelijker te maken ,

Lacazette heeft wat aan zijn hamstring. Weet niet wat de ernst is van die blessure, maar het scheelt zeker als een slok op de borrel. Na PSV hebben we ruim een week vrij, iedereen kan dan bijtanken en dan weer op volle oorlogsterkte ertegen aan in de Arena. Als Lacazette het niet haalt kan het zeer interessant worden voor Ajax.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

326 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Everton U23 1 0 1 0
2017/2018 Everton 7 0 0 0
2016/2017 Ajax 33 14 6 0
2015/2016 Ajax 31 13 4 0
2014/2015 Ajax 30 6 4 0
Laatste voetbalnieuws

Vlaar tipt: ‘Duidelijk dat hij zijn lichaam moet wapenen tegen het PL-geweld’

Davy Klaassen toog vorig jaar zomer als aanvoerder van Ajax met hoge verwachtingen naar Everton. Hoewel the Toffees 27 miljoen euro betaalden voor de middenvelder, raakte hij onder Ronald Koeman en...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren