Sampaoli erkent interesse: ‘Ik weet dat ik de uitverkorene ben’

Vrijdag, 21 april 2017 om 15:35

Jorge Sampaoli werd na het ontslag van Danny Blind genoemd als kandidaat bondscoach van Oranje, maar de kans dat hij aan de slag gaat bij de KNVB is klein. De trainer van Sevilla is volgens verschillende media topkandidaat om de ontslagen Edgardo Bauza op te volgen als keuzeheer van de nationale ploeg van Argentinië. Sampaoli zegt op de hoogte te zijn van de interesse.

"Ik weet dat er interesse is", laat Sampaoli weten op een persconferentie. "Dat ontkennen zou een leugen zijn. Ik weet dat ik de uitverkorene ben, maar de Argentijnse bond moet wachten op het juiste moment.” Onderhandelen met de Argentijnse bond wil hij dan ook niet. "Dat kwetst Sevilla, en dat wil ik niet laten gebeuren. Argentinië heeft de intentie. Een gesprek vindt pas aan het einde van het seizoen plaats, mocht het zover komen. Ik ben nu gefocust op Sevilla."

Het contract van Sampaoli bij Sevilla loopt af in de zomer van 2018. Hij geeft aan af te willen wachten wat de intenties van Sevilla zijn. “Na onze laatste wedstrijden wil de voorzitter met mij in gesprek”, aldus Sampaoli.Gerelateerd

14 reacties (laatste reactie door superman123)

Bij Chili heeft hij een team boven zichzelf uit laten stijgen en een sterk collectief om zijn sterspeler (sanchez) heen te kunnen bouwen. Hopen dat hij hetzelfde kan neerzetten bij Argentinie en eindelijk een cup binnen kan halen.

22 april 2017 om 16:18

Sanchez is de ster van Chili maar het team was zeker niet om hem heen gebouwd. De hele linkerflank was net zo belangrijk als de rechterflank. En de buitenste middenvelders/backs waren het meest aan de bal. Hij liet Chili 3-4-3 spelen en verder klopt je analyse ook wel maar het team was zeker niet om Sanchez heen gebouwd.

22 april 2017 om 16:18

Sanchez is de ster van Chili maar het team was zeker niet om hem heen gebouwd. De hele linkerflank was net zo belangrijk als de rechterflank. En de buitenste middenvelders/backs waren het meest aan de bal. Hij liet Chili 3-4-3 spelen en verder klopt je analyse ook wel maar het team was zeker niet om Sanchez heen gebouwd.

Zullen we het in Oranje is doen met echt talent gecombineerd met ervaring en klasse? Geen spelers meer zoals Lens, Promes, Proper etc maar met echt talent en spelers die zich willen inzetten voor Oranje.
Wat mij betreft stel je altijd Toornstra op boven Lens of Promes want die verdedigen niet eens mee. Passieloze spelers eruit en snel. Depay en Kluivert zijn op dit moment onze grootste talenten voor de vleugel met Robben als ervaringsdeskundige. Op het middenveld heb je Strootman en Wijnaldum die bij de subtop spelen maar geen bepalende spelers zijn. Het zijn spelers die het niveau van een team niet aangeven maar mee doen met de rest. Wij hemelen dit soort spelers op maar Strootman is toch een schijnverdediger die meer bezig is met coaching dan werkelijk verdedigen. Wijnaldum is een loper, maar ook geen spelmaker. Gooi het dan op de toekomst zou ik zeggen en dan Sneijder als ervaren speler. Donny en Klaassen zijn ontzettend grote talenten en Vilhena komt er ook aan. Dat zijn spelers waar we naar moeten kijken. Echt talent gecombineerd met ervaring. Wat mij betreft roep je dan ook Nigel de Jong op, om de zaak af en toe op slot te gooien en de jonge talenten wat bij te brengen. Het zelfde geld voor van Persie die ook qua voetbal zeker nog wat kan toevoegen. We moeten nu vooruit en wat mij betreft doe je dat door het op lange termijn te gooien en pressie voetbal te spelen. 90 minuten lang de tegenstander onder druk zetten zoals Ajax dat doet. Teams weten daar vaak geen raad mee. Alleen een coach vinden die dat kan zal een grote zoektocht worden. Wat mij betreft stel je de aanstelling maar even uit. We moeten nu iemand vinden die goed is en ons voetbal vooruit kan helpen op lange termijn.

21 april 2017 om 17:53

Dus bij een coach wel lange termijn visie en bij de dragende spelers niet. Aangezien je sneijder, robben, van persie en de jong noemt. Die zullen er waarschijnlijk allen niet meer bij zijn in het ek 2020. Aangezien we 2018 wk niet gaan halen... beetje kromme beredenering. Wat dat betreft zul je namelijk toch moeten gaan kijken naar potentiële dragende spelers en niet degene die al dragen waren

21 april 2017 om 18:03

Talent combineren met ervaring en klasse en jij komt met Toornstra? Wtf?! Promes heeft alledrie en die wil jij niet. Begin eens met het kiezen van een coach die de speelstijl laat afhangen van de spelers in plaats van andersom! Zal je zien dat spelers als Wijnaldum, Strootman, Promes, Van Dijk of van Aanholt echt goede spelers zijn terwijl ze nu altijd tegenvallen. Vreemd dat doe spelers juist bij de club bij de belangrijkste behoren.

21 april 2017 om 18:04

Als aanvulling: ook nog van Persie, Sneijder en de Jong willen gaan gebruiken terwijl die juist bij de club laten zien dat het hoogtepunt verleden tijd is. Laat maar! .

21 april 2017 om 18:57

Wat je heb gemist misschien is dat ik het ook had over spelers die inzet tonen voor het team. Tegen Italiã« verdedigde Lens niet eens mee en gaf iedereen en alles de schuld behalve zichzelf. Wijzen naar de verdedigers die zogenaamd zijn man moeten oppakken. Schaamteloos. Promes doet werkelijk niks goed in Oranje, maar hij doet het blijkbaar heel goed in Rusland. Dat kijken we helaas niet....... Nee, doe dan maar een speler die zich altijd inzet voor het team. Een type Kuyt op de buitenkant maar dan anders. Toornstra die dat bij Feyenoord heeft ingevuld en daar met zijn inzet tenminste not wat brengt. Beter dan Lens of Promes. Strootman was tegen Italiã« werkelijk verschrikkelijk. Hij is geen schim meer van wat hij was en dat schijn verdedigen hebben we niks aan. Dat zo genaamde coaching wat hij doet compenseert niet wat hij laat liggen. Daarnaast is het geen spelbepaler zoals gezegd. Dat is hij ook nooit geweest. Opbouwend heeft hij weinig van een 6, niet de bewegelijkheid. Hij speelt ook niet bij de top he. Wijnaldum is ook een speler die je bij spelbepalers zet maar geen spelbepaler is. Hij rent hard en kan aanvullen waar nodig met goals of verdedigende taken. Misschien zie ik het verkeerd maar leg eens uit dan waarom zij wel zo goed zijn? Alleen omdat ze bij de subtop spelen of? Van Dijk is wel een goede speler. Spelers als Sneijder, van Persie en de Jong weten tenminste hoe zij zich moeten kwalificeren voor een toernooi. Daar hebben we al de grootste moeite mee. Laat zij de jongen spelers begeleiden tot een hecht team en combineer dat met de frivole jeugd die we hebben. Dat is wat mij betreft beter dan spelers die met halve inzet spelen en eigenlijk het allemaal net niet zijn.

21 april 2017 om 22:06

ik ben het voor een groot deel met je eens, maar als je wijnaldum al een loper noemt, wat moeten klaassen en van de beek wel in Oranje? dat zijn pas waterdragers en bij lange na geen spelbepalers. Degene bij ajax die het spel bepalen en die al meer techniek hebben zijn Schã¶ne en Zyiech maar klaassen is gewoon een zelfde type als lex immers.. veel scoren maar veel te weinig techniek voor een spelbepaler

21 april 2017 om 23:34

@frankyyn

Dat klopt wel wat je zegt. Dony is trouwens wel echt een spelverdeler. Tegen Schalke verdeelde hij het spel met mooie lange paasen, speelde heel goed. Klaassen is idd een werker die heel wat goals met zich mee brengt. Zorgt niet voor het nodige creativiteit. Stel je voor dat Ziyech vertrekt bij Ajax gaat Nouri er staan om daar voor te zorgen. Die is "al" 20 maar die zou ik niet afschrijven. Die kan echt goed ballen.

Zou jammer zijn want hij heeft van Sevilla weer een goed voetballende ploeg gemaakt en een ploeg die het de grote 3 gewoon constant moeilijk maakt.

Als Sampaoli toch vertrekt zou ik als vervanger gaan voor Marcelino, goed werk geleverd bij Villarreal, laat zijn ploeg ook aantrekkelijk voetbal spelen. Vorige keer ging het niet goed en is die ontslagen maar heeft zich gewoon goed ontwikkeld als trainer, goeie optie.

Sampaoli heeft van Chili een machine kunnen maken die vocht en goed voetbal speelde geluk had die wel dat veel spelers zich voor de twee vedettes Vidal en Alexis wilde wegcijferen. Ben benieuwd of dat bij Argentinie ook lukt want daar lopen veel vedettes met Messi, Higuain, Aguero, Dybala en ook di Maria. Lastig om al deze ego's dezelfde kant op te krijgen en voor elkaar te laten werken.

Grappig dat hij hier gelinkt werd aan Oranje. Die man kan kiezen tussen Barcelona en Argentiniã«. Tussen Messi en Messi dus. Ik zou eerst Barcelona doen maar over een jaar is het wel WK en is het de laatste kans om met Messi te schitteren..

Eindelijk hoop voor Icardi?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Sevilla

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Sevilla58-9
8.Getafe559
9.Eibar51-6
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Clément LengletVerdediger353
Pablo SarabiaMiddenvelder346
Franco VazquezMiddenvelder304
NolitoAanvaller304
Voor de complete selectie: Clubpagina Sevilla.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Sevilla.

7 fans
Coach, 58 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Als Conte deze zomer wel bij Chelsea blijft, wil Willian vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren