wk2018

‘De bekerfinale is voor Vitesse belangrijker dan de wedstrijd tegen Feyenoord’

Vrijdag, 21 april 2017 om 12:57

Feyenoord gaat zondag op bezoek bij Vitesse, dat een week later aan de aftrap mag verschijnen bij de finale van de KNVB Beker. Pierre van Hooijdonk, oud-spits van Feyenoord en Vitesse, kijkt er niet raar van op wanneer de Arnhemmers niet alles geven tegen de koploper van de Eredivisie. De oud-international kan goed begrijpen dat de ploeg van trainer Henk Fraser puur kijkt naar het eigen belang in het bekertoernooi.

"De bekerfinale is voor Vitesse belangrijker dan de wedstrijd tegen Feyenoord. Daaraan kun je niet voorbij gaan", laat Van Hooijdonk optekenen in de Gelderlander. De oud-spits is ervan overtuigd dat Fraser altijd wil winnen, maar betwijfelt of zijn spelers daar ook zo over denken. "Fraser kan niet in het hoofd van zijn spelers kijken. Gaan ze wel voluit? Of houden ze in als Feyenoord er pittig in vliegt?"

Bij Ajax, dat afhankelijk is van puntverlies van Feyenoord in de titelrace, zal men minder blij zijn wanneer Vitesse niet honderd procent geeft tegen de koploper. Van Hooijdonk vindt dat Vitesse zich daar niets van moet aantrekken. "Er is voor Fraser en Vitesse maar één belang. Dat is het eigenbelang."


Poll

Ben jij het eens met Pierre van Hooijdonk?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door hansje1969)

Wat zijn ze bang he al die oud Feyenoorders...
Feyenoord moet als kampioenskandidaat gewoon kunnen winnen van Vitesse.
Zoniet dan mogen ze de hoop op PSV vestigen.

Daarom was het zo aan het tochten in mijn huiskamer, Pierre schopt open deuren in.

21 april 2017 om 14:07

Tochtte het daarvoor dan niet ook al gezien het feit dat de deur al open stond?

21 april 2017 om 16:19

Dat ze(voetbal analisten) dat doen, ok. iedereen doet het. Maar dat ze er voor betaald krijgen en dat er mensen zijn die serieus nemen, dat verbaast me.

Het scenario voor Feyenoord is perfect. Een Vitesse dat geen blessures of schorsingen kan gebruiken en een Ajax dat 120 minuten in de benen heeft bij Psv. Kan bijna niet meer mis.

21 april 2017 om 13:02

Vaak als het scenario perfect is gaat het mis he

21 april 2017 om 13:26

En Ricky van Wolfswinkel die geschorst is. Het zit tot nu toe allemaal mee, nu zondag nog.

21 april 2017 om 14:17

En dan daarna tegen het Rotterdamse filiaal, en in de beruchte Kuip tegen Heracles dat al is uitgespeeld. Ik snap niet dat de Coolsingel nog leeg is.

21 april 2017 om 14:18

Bij Feyenoord is nooit iets wat het lijkt, dus juist als de omstandigheden ideaal zijn weet Feyenoord het altijd wel te verknallen. Feyenoord uit is anders dan Feyenoord thuis en iedereen gaat er maar teveel vanuit dat het wel goed komt, dat kan wel eens funest zijn.

21 april 2017 om 17:05

Het scenario dat Vitesse moet een goed gevoel de finale in wil gaan en eventuele wisselspelers zich willen bewijzen is goed voor Ajax. In de beker had Feyenoord niks te vertellen in Arnhem dus zou niet zeker zijn als Feyenoord zijnde.

Ja natuurlijk. Vitesse kan weer eens een prijs pakken, al lijkt het me niet dat de spelers half gebakken op het veld staan. Tegen Feyenoord zullen ze sws wel gemotiveerd zijn natuurlijk.

En daarbij de discussie over Ricky dat die expres een gele kaart gepakt zou hebben om deze wedstrijd te missen is natuurlijk de meest grote onzin die ik ooit heb gehoord.

21 april 2017 om 13:08

Snap dat jij het onzin vind, vreemd dat je voorbij gaat aan het feit dat het zo opzichtig was wat hij deed.

21 april 2017 om 13:27

Sulejmanii. Waarom zou Van Wolfswinkel dan pas in de 93e minuut pas die kaart pakken? Dat is gewoon niet logisch. Als je zeker geschorst wilt worden, pak je zo'n kaart natuurlijk veel eerder.

21 april 2017 om 13:27

Vreemd dat je voorbij gaat aan het feit dat hij onbestraft een stomp tegen z'n kop kreeg en daarom boos werd? En vreemd dat je voorbij gaat aan het feit dat hij wacht tot ver in de blessuretijd en dan ineens bedenkt een gele kaart te gaan pakken? Vreemd, vreemd, vreemd.. lijkt bijna wel toeval...

21 april 2017 om 13:48

Wat maakt het eigenlijk allemaal uit of van Wolfswinkel het bewust of niet bewust deed. Het is Vitesse haar goed recht om deze beslissing te nemen in dit scenario. Vitesse moet sommige belangrijke spelers rust geven voor zondag. Veel gemotiveerde reserve spelers opstellen en hopen maar op een goede uitslag.... Reserves; Nakamba, Miazga, Kruiswijk

21 april 2017 om 13:59

Vond het totaal niet opzichtig en begreep zijn reactie wel, zo'n reactie gebeurt 10x in een wedstrijd. Als het écht zijn bedoeling was had hij in de 82e minuut ofzo wel iemand ff aan zijn shirte getrokken en niet dit in de blessuretijd.

21 april 2017 om 14:19

Trouwens, van Wolfswinkel is Feyenoordfan. Hij kan dus beter niet spelen dan wel (zeg ik met mijn Ajaxbril op)

21 april 2017 om 15:18

Het enige opzichtig was de stupide reactie van Arno Vermeulen, die bewust de vinger op Van Wolfswinkel wilde wijzen. Volgende complottheorie graag

22 april 2017 om 17:24

The Razer, het kan toch zijn dat hij juist heeft gewacht tot het laatste moment. Zodat het niet opviel?

22 april 2017 om 17:25

Guesss, als ik je goed begrijp was dat een bewuste slag op het hoofd? En natuurlijk valt het meer op, als je het in de 30e of 70e minuut al zou doen.

21 april 2017 om 13:11

Ik zou als trainer gewoon zeggen: als je komende zondag niet volle bak geeft, dan zet ik je de zondag erna gewoon op de bank.

Spelers zullen alleen heel bang zijn om direct rood te krijgen, want die heeft ook invloed op de finale toch?
En spelers met pijntjes zullen misschien sneller gespaard worden. Maar iedereen wil toch juist heel graag die finale spelen en dus ook bewijzen dat ze een basisplek verdienen tijdens de finale?

Hoe dan ook is een uitwedstrijd in Arnhem voor niemand op voorhand makkelijk. Juist nu roepen dat Vitesse op het perfecte moment komt, kan een valkuil zijn.

Ajax had vorig jaar tegen de Graafschap ook een tegenstander die zich al voorbereidde op de veel belangrijkere playoffs

21 april 2017 om 13:14

Is ook onzin, net als dat er geroepen werd dat Utrecht zijn best niet deed tegen Feyenoord.

Ja daar komt meneer Van Hooijdonk weer met zijn open deuren , die man is werkelijk nooit op een zinnige opmerking te betrappen wat een loser is dat toch , zondag zij hij ook weer zo iets doms over dat het allemaal aan Kluivert ligt dat Ajax nu beter speelt die man is zo dom en iedere week zit hij er weer bij studio voetbal .

21 april 2017 om 13:20

Ik geloof niet dat spelers het bewust laten lopen. Ik geloof wel dat de finale van invloed is op de duwelkracht die een team levert. Ik kan mij het bezoek van Heracles aan Ajax nog herinneren, kort voor hun finale tegen PSV. Toen gingen zij er ook niet vol in en werd het volgens mij 6-0 of 7-0. Ik ben Benieuwd hoe dat zondag gaat

21 april 2017 om 14:21

Pierre is duidelijk nog Feyenoord supporter en clichés vertellen en open deuren intrappen is hij tegenwoordig topscorer in.

21 april 2017 om 14:22

Dat Van Hooijdonk geen sterke analist is, ben ik met je eens. Maar door hem een loser te noemen, sla je plank echt volledig mis. De beste man heeft bijna eigenhandig het laatste tastbare succes in Europa binnengebracht.

Laat dat nou precies het toernooi zijn waar jullie als ajacieden nu al (terecht) trots zijn dat jullie de halve finale hebben gehaald.

Dit mag niet gebeuren, zeker is de beker zeer belangrijker, maar dan nog moeten ze hun best doen om te winnen van feyenoord en niet om ajax in de zadel te helpen. Maar voor hun zelf.

Tot zo ver alle voorbeschouwingen, wensen voor af en scenario's. Zondag 19.00 uur teletekst 819.

Een kansloze nederlaag oplopen tegen Feyenoord tast ook het zelfvertrouwen aan. Juist vanwege de bekerfinale zouden ze alles op alles moeten zetten om in een goed ritme te komen.

Ik zie Vitesse als de laatste echt horde. Wint Feyenoord hier zondag, dan is het kampioen. Excelsior, stadsgenoot en kleine broer, gaat geen puntverlies opleveren en thuis tegen Heracles lijkt me ook gee probleem, gezien hoe Feyenoord normaal gesproken thuis speelt dit seizoen. It aint over till the fat lady sings, maar na winst zondag zie ik het niet meer fout gaan.

21 april 2017 om 13:38

Je weet nooit wat kampioensdruk met de spelers gaat doen. Excelsior uit op kunstgras is echt geen makkie, zo'n stadsderby geeft Excelsior ook extra power. Maar goed met al die Europese wedstrijden is de kans groot dat Ajax ook nog een steekje laat vallen, dus dan mag Feyenoord ook nog een keer verliezen.

21 april 2017 om 13:48

Zaak voor Ajax is om zondag nog een keer alles te geven dan kunnen ze anderhalve week uitrusten. Als ze zondag weten te winnen dan laat Ajax geen punten meer liggen tegen de Eagles en Willem II.

21 april 2017 om 14:16

@berliner80

Absoluut waar, maar met een beetje geluk voor Feyenoord is Excelsior zo goed als veilig en speelt het dus niet echt ergens meer om. Als Excelsior wint bij NEC is die kans best aanwezig, mocht het resultaat van Sparta - ADO een beetje meezitten. Dan zijn ze 6 punten lost van de nacompetitiestreep met 2 wedstrijden te gaan. Ik denk toch dat ze dan liever Feyenoord en Rotterdam aan een kampioenschap 'helpen', dan ze pijn te doen.

21 april 2017 om 14:25

Dat Feyenoord 2 x per seizoen tegen Excelsior voetbalt is eigenlijk competitie vervalsing, want die zullen tegen Feyenoord nooit extreem hun best doen. Het zou wel mooi zijn als na Ajax ook Feyenoord struikelt over Excelsior, maar ik denk dat de kans dat Pasen en Kerst op 1 dag vallen groter is.

21 april 2017 om 14:51

Je vergist je echt hierin. Excelsior geeft niets cadeau. De satelietstatus van excelsior met Feyenoord bestaat ook al een tijd niet meer. Denk dat als excelsior veilig is dat wel enig wapengekletter scheelt. Maar Feyenoord krijgt niets cadeau, nergens overigens.

21 april 2017 om 21:00

@komt goed. Ik hoop dat Excelsior inderdaad ook zo speelt. Tuurlijk krijgt Feyenoord nergens zomaar iets cadeau, maar ik hoor iedereen overal maar zeggen dat ze het Feyenoord zo gunnen en zelfs de directeur en technisch directeur van de KNVB hopen dat Feyenoord kampioen wordt. Ik vind dat er daardoor een verkeerde sfeer gecreëerd wordt en niet omdat Feyenoord al 18 jaar geen kampioen is geweest en dat uit een soort medelijden iedereen het Feyenoord maar gunt. Feyenoord kan in een zetel kampioen worden en als het dit jaar niet lukt dan lukt het nooit meer.

Weet iemand of je bij de vijfde gele kaart in de competitie ook in de beker geschorst kan worden? Zo ja, graag Kruiswijk reserve en Nakamba sowieso

21 april 2017 om 16:45

Nee alleen bij een rode kaart geldt de schorsing ook voor de bekerfinale

Tja, dat ze die bekerfinale überhaupt spelen als er nog twee speelrondes te gaan zijn?! Typisch Knvb. Als teams als AZ, Vitesse, Heracles, Groningen en noem ze maar op de finale halen dan boeit de competitie hen amper nog wat. Helemaal niet als je wint want dan laat je de laatste wedstrijden lekker lopen, idem met de wedstrijd voorafgaand. Je krijgt hier gewoon competitievervalsing door. Clubs die vechten voor degradatie of in dit geval de titel krijgen zo wel een heel opzichtig voor/nadeel. Dat ze het volgend jaar maar weer na afloop van de competitie doen. Plannen ze die onzin playoffs voor Europees voetbal maar anders in.

21 april 2017 om 14:04

Ach,Ach, riep je vorig jaar ook zo hard toen De Graafschap al met de nacompetitie bezig was....en ajaks puntverlies leed.....en, ohja het kampioenschap...

Ik zie het best gebeuren dat spelers van Vitesse zich iets inhouden, ze willen immers niet het risico lopen door blessures de bekerfinale te moeten missen. Toch wil ik niet zo ver gaan als zeggen dat ik verwacht dat Vitesse het laat lopen. Dit is de laatste wedstrijd voor de bekerfinale, en het is voor die jongens ook lekker als ze van Feyenoord winnen of met goed spel een puntje pakken. Dan ga je toch met een lekkerder gevoel naar de bekerfinale dan wanneer je met 3 of 4-0 in eigen huis voor schut bent gezet.

Ze kunnen maar beter de wedstrijd tegen Feyenoord ook belangrijk vinden. Ik denk namelijk dat AZ gaat winnen van Vitesse

Vind trouwens dat de KNVB hiervan moet leren. De bekerfinale gewoon aan 't van 't seizoen zodat het gewoon dit soort gezeik kan voorkomen

21 april 2017 om 13:56

Wat ga je dan met de Play offs doen want dan ga je daar problemen mee krijgen dus in geen geval is het gunstig maar het moet toch echt gespeeld worden die wedstrijd.

21 april 2017 om 14:09

Play offs ook maar meteen afschaffen. Belachelijke competitie.

Ik denk dat alles afhangt van wat Excelsior dit weekend doet, verliest excelsior moeten ze tegen Feyenoord aan de bak om zich veilig te spelen voor nacompetitie en op het rot kunstgras gaat Feyenoord het nog knap lastig krijgen in die situatie als het zich voordoet.

21 april 2017 om 14:21

Tenzij Psv wint van Ajax dan kan Feyenoord het de wedstrijd erop afmaken in de eigen Kuip. Laat Feyenoord eerst maar van Vitesse winnen....

Feyenoord moet gewoon Vitesse winnen of Vitesse nou een bekerfinale voor de boeg heeft of niet. Feyenoord heeft meer kwaliteit en een doel voor ogen. Dit zijn de wedstrijden waar het om gaat.

Tja je kunt ook denken; Vitesse wil met een hoed gevoel de finale in en wil geen mentale deuk. Kan me goed voorstellen dat als Vitesse met 2-0 wint, ze met een stuk meer vertrouwen richting de kuip afreizen..

21 april 2017 om 14:48

heb je helemaal gelijk in want straks verliezen ze van AZ staan ze nog met lege handen plus als je 5de word is het toch beter dan dat je 6de wordt om in het voordeel te kunnen zijn met de eerste wedstrijd van de playoffs maar goed de bal is rond we gaan het meemaken

Als voetballer wil je toch elke wedstrijd winnen, ls ze de finale verliezen hebben ze niks, en hoe hoog je eindigt geeft ook recht op extra geld, nee als prof wil je absoluut van de koploper winnen das mijn mening

Vanaf volgend seizoen maar gewoon de bekerfinale spelen nadat de reguliere competitie is afgelopen? Je ziet nu al een paar seizoenen dat voor sommige teams de wedstrijden voor de bekerfinale er totaal niet toe doen en het soms wat rustiger aandoen. Dat moet je toch niet willen.

Die hele wedstrijd hoeft toch niet eens gespeeld te worden. Iedereen weet dat Fraser daar zit en onder invloed van de fans:

- Verloren heeft bij Excelsior zodat die niet meer in extreme degaradatienood zitten en dus niet voluit tegen Feyenoord hoeven de op een na laatste wedstrijd met al hun Feyebnoord belangen

- Tegen Feyenoord een ongemotiveerd B team neerzet met de motivatie dat ze een week later de belangrijkste wedstrijd uit de clubs moderne historie spelen

De enige horde voor Feyenoord is een thuiswedstrijd tegen Heracles, als dat al een horde genoemd mag worden. Die winnen uit zonder kunstgras niets.

Fraser staat erom bekent een clown te zijn en iedereen voor te liegen, of dat nou om blessuresimulatie gaat of competitievervalsing, Henkie doet het allemaal wel.

21 april 2017 om 15:25

Ben je boos?

21 april 2017 om 15:41

Boos? Nee, dat kan ik niet echt zeggen, vind het wel jammer maar je doet er niets aan. Het is een mens zoals jij (neem ik aan) en ik. Er betsaan wetten en rechten dus opsluiten kunnen we hem niet.

21 april 2017 om 16:12

Aha, Arno Vermeulen heeft ook een account aangemaakt. Mooi fabeltje!

Volgens mij zegt die bekerfinale echt weinig hoor. Net alsof ze al van Vitesse gewonnen hebben, dat hoop ik uiteraard ook, maar Vitesse gaat echt niet zomaar ineens verliezen. Winnen van Feyenoord voor de bekerfinale kan ze alleen maar een goed gevoel geven.
Kom op Feyenoord, laat het weer eens zien in een uit wedstrijd en pak Vitesse!

Tja ik herinner me nog een wedstrijd die Feyenoord ooit liet lopen onder druk van supporters en omdat de beker finale voor de deur stond. Jan Vertongen weet er nog alles van.
Maar denk wel dat Piere gelijk heeft al vind ik niet dat hij het Vitesse moet aanpraten. Maar met nog een week rust vraag ik me echt af of het je helpt. Denk dat het voor een ploeg ook belangrijk is om in je ritme te blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Feyenoord6637
6.Vitesse4916
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Matthew MiazgaVerdediger10
Fankaty DaboVerdediger10
Guram KashiaVerdediger10
Alexander BüttnerVerdediger10
Arnold KruiswijkVerdediger10
Thomas BrunsMiddenvelder11
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

48 jaar
55 fans
SeizoenClubW
2006/2007 Feyenoord 0 6
2004/2005 Fenerbahçe 19 8 0 0
2003/2004 Fenerbahçe 34 24 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Cocu moet de wetten van het Turkse voetbal wel goed tot zich nemen’

Phillip Cocu is in beeld bij Fenerbahçe om de inmiddels ontslagen trainer Aykut Kocaman op te volgen. De oefenmeester van PSV en de clubs zouden de laatste dagen met elkaar aan...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren