Tévez verdedigt apart bezoek aan Disneyland: ‘Ik ben ook maar een mens’

Vrijdag, 21 april 2017 om 10:58

Carlos Tévez heeft zich de woede op de hals gehaald van een deel van de supporters van zijn club Shanghai Shenhua na een bezoekje aan Disneyland. De Argentijnse aanvaller, momenteel herstellende van een kuitblessure, werd zaterdag gefotografeerd in Disneyland Shanghai, op hetzelfde moment dat zijn ploeg in de Chinese Super League in actie kwam tegen Changchun Yatai.

Een deel van de fans van Shanghai Shenhua reageerde kritisch toen de foto op sociale media verscheen. Tévez was zich van geen kwaad bewust. Hij had zijn individuele trainingsprogramma immers afgewerkt. “Het was mijn vrije dag”, reageert de sterspeler van de club in de Chinese media. “Ik ben een normaal persoon en het is normaal om een leuke tijd door te brengen met mijn familie in mijn vrije tijd.”

In het interview erkende Tévez dat hij ‘nog niet helemaal gewend is aan de Chinese Super League’ en hij nog tijd nodig heeft om zich aan te passen aan het team en de competitie. “Ik en mijn familie genieten van Shanghai en ik raak langzaam gewend aan de stand en de sfeer”, aldus de ex-speler van Manchester United, die ontkent bezig te zijn met een vertrek. “Ik blijf hier.” Ondanks de afwezigheid van Tévez won Shenhua met 3-2 van Yatai.


Poll

De Chinese Super League behoort binnen vijf jaar tot de vijf beste competities ter wereld


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door cyberize7x)

En dan durven ze de eredivisie een ' Mickey Mouse-competitie' te noemen. Desalniettemin niet erg professioneel van Tevez. Hij is ervaren genoeg om te moeten weten dat je op de momenten dat je team speelt je in het stadion moet zitten. Gewoon dom dus..

21 april 2017 om 11:11

Die spelers zitten daar natuurlijk ook niet omdat ze het zo geweldig vinden om in de Chinese Super League te voetballen. Ze zitten daar alleen voor het enorme salaris en dan krijg je dit soort problemen al snel. Het is natuurlijk niet professioneel, maar het wordt ook tijd dat ze in China gaan beseffen dat de buitenlandse spelers er alleen voor de knikkers zijn. Die zijn niet tot op het bot gemotiveerd om voor 1 of andere onbekende club te voetballen met Chinese spelers die werkelijk niemand kent...

21 april 2017 om 11:21

Tevez is ook allesbehalve professioneel haha. Dat is echt een Zuid-Amerkiaanse broodvoetballer zoals zovelen. Dit is overigens geen waardeoordeel over Zuid Amerikanen, want in heel veel gevallen begrijp ik het. Bij Tevez echter niet aangezien hij in de absolute top gespeeld heeft en niet buiten toom viel. In de absolute top verdien je genoeg en heb je genoeg sportieve uitdaging om prijzen te winnen. Blijkbaar weegt het salaris zwaarder dan jaarlijks strijden voor de CL.

21 april 2017 om 11:35

Wel een Zuid-Amderikaanse voetballer die terug is gegaan naar zijn jeugd liefde terwijl hij elders meer had kunnen verdienen op dat moment. Dat hij vervolgens naar China gaat om een van de best betaalde speler ter wereld te worden is toch ook geen hele vreemde keuze gezien zijn leeftijd?

Er wordt hier altijd zo makkelijk gedaan over het verschil van 5 mil of 20 mil per jaar, maar ik denk dat iedereen met een beetje verstand die keuze zou maken, zeker aan het einde van zijn carriere.

Ik zou het in ieder geval wel weten als ik 4 keer (of meer) mijn huidige salaris kon verdienen in een ander land!

21 april 2017 om 11:46

Een Zuid-Amerikaanse voetballer die teruggegaan is naar zijn jeugdliefde vanwege 'heimwee'. Om vervolgens een jaar later weer weg te gaan naar China vanwege het grote geld. Dat zegt mij dat geld zijn absolute drijfveer is en dat is het zijn hele carriere geweest. Het feit dat er nu berichten vanuit China komen dat hij niet kan aarden doet mijn vermoeden verstrerken.

In zijn geval vind ik het jammer dat als je zoveel kwaliteiten hebt als Tevez dat je er sportief gezief niet meer uit haalt. Er zijn zat topvoetballers die de lokroep vanuit China kunnen weerstaan, omdat ze nog sportieve ambities hebben. Ik heb daar meer waardering voor dan wat hij doet.

Wat ik wel weer heel goed begrijp is als je net als Pelle, Witsel etc. nooit in de absolute top hebt gespeeld en dan geld gaat binnen harken. Sportief gezien kom je op hun leeftijden waarschijnlijk toch niet meer op het hoogste niveau, dus dan snap ik dat je andere keuzes gaat maken.

Maar goed ieder zijn ding

21 april 2017 om 12:21

Tevez is na een jaar weer vertrokken omdat Boca problemen had met betalen aan zijn spelers. Hij heeft daar ongeveer een half jaar gratis gespeeld. Toen heeft hij voor China gekozen. Dat is tenminste wat in Italië naar buiten kwam.

21 april 2017 om 13:10

Die mensen uit Zuid Amerika kiezen voor het geld zodra ze hun land hebben verlaten voor Europa. Moet je niet gaan piepen als ze naar China gaan voor meer geld.

21 april 2017 om 14:04

Dus omdat een speler niet kan aarden in China is hij een geld wolf? Hoeveel spelers zijn er wel niet die niet kunnen aarden in andere landen? Genoeg voorbeelden van spelers die van Spanje naar Engeland zijn gegaan en daar niet konden aarden.. is dat dan ook puur voor het geld of telt het alleen als mensen naar China of een zandbak gaan?!

Tuurlijk zijn er voldoende spelers die het geld (nu nog) kunnen weigeren, maar er zijn ook genoeg spelers van in de 30 die het niet zo erg vinden om 80 mil in 4 seizoenen te krijgen. Waar ik mijzelf ook zeker toe zou kunnen rekenen (mocht ik daadwerkeijk kunnen voetballen. hehe). Zeker voor spelers die in armoede zijn opgegroeid en vaak hun hele familie moeten ondersteunen, kan ik het daarom begrijpen dat ze voor dit geld kiezen.

Witsel en Oscar vind ik juist de verkeerde voorbeelden van mensen die naar China zijn gegaan en best nog een paar jaar op het hoogste niveau actief hadden kunnen zijn. Om vervolgens als Pelle (wel een goed voorbeeld) het geld binnen te gaan harken.

Maar zoals jij al aangeeft, ieder zijn ding

Natuurlijk blijft hij daar met zo een salaris strookje zou ik er ook niet over nadenken om ergens anders te kijken.
En zeker als het beste al geweest.

21 april 2017 om 11:08

Ik snap die obsessie van velen met dat geld en salaris niet... Is dat dan zo belangrijk? Ik moet op het moment bij elke uigave nadenken of dat wel gaat, maar ben nog nooit zo gelukkig geweest en zou met niemand willen ruilen. Geluk zit hem zeker niet in geld.

Ontopic: Gewoon dom. Hij moet in het stadion zitten om in elk geval te doen alsof hij geã¯nteresseerd is in de wedstrijd van zijn eigen team. Dit is wel een enorme blijk van pure desinteresse.

21 april 2017 om 11:22

Ben het 100% procent met je eens , maar ik vind dat geld weldegelijk gelukkig maak als je niks kan betalen en je loop overal mee achter word je ook gestress dus automatisch ook ongelukkig onn: of je nou op de tribune zit of in disney loop het zal echt niks aan de wedstryd veranderen hoor buiten duurbetaalde (verwende) voetballers zijn het ook maar gewoon mensen die met hun gezin , familie , vrienden leuke dingen wil doen als je bijv geblesseerd ben en niet kan werken hoef je toch ook niet te kijken hoe je collegas het doen? Ik vind dat iedereen daar vrij in moet zijn wat hij wel of niet wil doen

Logisch dat hij dan gaat, het is dan lekker rustig in Disneyland, iedereen zit voor de buis voetbal te kijken.

Hij geeft gewoon toe dat hij 0,0 geeft om de clubs en dus alleen om het geld. Die instelling Is absoluut niet te prijzen, maar wel goed te begrijpen. Trouwens, als een deel van de 'fans' kritisch reageerde, dat zullen toch niet meer dan 10 man zijn... Is verre van een goede competitie en dat blijft nog wel even zo.

21 april 2017 om 11:24

Tevez geef het grotendeels tenminste toe zie dat veel liever dan bijv een witsel die doet alsof die voor de uitdaging gaat

21 april 2017 om 11:44

Witsel heeft ook gezegd dat hij de loon die hij voorgeschoteld kreeg moeilijk kon weigeren.

21 april 2017 om 13:03

Ik denk dat je je in de aantallen fans nog best wel eens kan vergissen, er wonen meer dan een miljard mensen in China en ondanks dat het niveau nog niet super hoog ligt, zullen die clubs toch best wel een aardige groep supporters hebben

Hij heeft een apart schema om te herstellen en op kracht te komen. Hij heeft geen binding met de club en kiest voor deze ene keer een dagje uit met zijn familie, dan in het stadion zitten waar hij geconfronteerd wordt met het feit dat ie niet kan spelen. Geen slim idee om een foto op social media te zetten, maar wel begrijpelijk dat ie niet aanwezig was.

21 april 2017 om 19:18

Zoiets heet betrokkenheid bij het team. Ik snap dat het vervelend is als je zelf niet kunt voetballen, maar het minste wat je kunt doen is je eigen team supporten door erbij te zijn in het stadion en daarmee je team steunt. Of het helpt is een tweede maar op deze manier is het logisch dat supporters je veroordelen omdat je vrolijk naar een pretpark gaat op een matchday.

Tja. Ook maar een mens zijn, maar bedragen willen toucheren die onmenselijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Shanghai Shenhua

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Tianjin Teda31-19
Voor de complete stand: Super League
SpelersPositieW
Ki-Hee KimMiddenvelder141
Sheng QinMiddenvelder140
Demba BaAanvaller1412
Jiajun BoVerdediger130
Fredy GuarínMiddenvelder130
Shuai LiKeeper130
Yunding CaoMiddenvelder132
Voor de complete selectie: Clubpagina Shanghai Shenhua.

80 fans
Aanvaller, 34 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Als Conte deze zomer wel bij Chelsea blijft, wil Willian vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren