‘Onana heeft geen trek in reserverol bij Europese grootmacht’

Vrijdag, 21 april 2017 om 11:13

André Onana incasseerde donderdagavond drie tegendoelpunten in de Europa League-ontmoeting met Schalke 04, maar de Ajax-doelman staat er desondanks nog steeds goed op in Duitsland. RMC Sport meldt namelijk dat Bayern München de Kameroener ziet als een toekomstige opvolger voor Manuel Neuer en zijn contractsituatie nauwlettend in de gaten houdt.

Der Rekordmeister weet namelijk ook dat Onana nog maar tot 2018 onder contract staat in Amsterdam en verwacht volgens het Franse medium dat de doelman aankomende zomer voor vijf miljoen euro op te halen is. De kans dat het daadwerkelijk van een transfer naar de Allianz Arena komt lijkt echter minimaal: Onana zelf zou er namelijk geen trek in hebben om de komende vier jaar een reserverol te vervullen achter Neuer.

Bayern zou overigens niet de enige club zijn met concrete interesse in het jeugdexponent van Barcelona. Onana weet zich ook gewild in de Ligue 1, waar Girondins Bordeaux, OGC Nice en Olympique Marseille allen toe zouden willen slaan. Dat betekent dus flink werk aan de winkel voor directeur spelersbeleid Marc Overmars, die de keeper onlangs al een nieuw contractvoorstel voorlegde.


Poll

Verwacht jij dat André Onana na 2018 nog bij Ajax speelt?


Gerelateerd

45 reacties (laatste reactie door salade)

Heeft gister ook laten zien dat hij bij Ajax nog genoeg kan leren. Vond hem bij alle 3 doelpunten er niet heel sterk uitzien. Dus nog maar mooi 2 of 3 jaar in de basis bij Ajax en dan wellicht verder kijken.

21 april 2017 om 11:18

2de en 3de goals kon Onana helemaal niks aan doen. Die waren van dichtbij goed binnengeschoten/gekopt. De eerste goal had Onana wel moeten hebben.

21 april 2017 om 12:58

Maar precies door die eerste goal hielp hij Schalke in een zetel. Ajax was precies toen de bovenliggende partij.

Gelukkig hield hij in eerste instantie wel die vrij essentiã«le 3-0 in de 93e minuut voor de verlenging, net voor de voeten van Huntelaar weg, want dan was het gewoon afgelopen geweest.

21 april 2017 om 11:22

Vond hem juist erg sterk keepen. Goed met de voorzetten en de 1-0 was geen fout, bal kwam keihard door de benen van Veltman. Onana is een keeper waar je op kan bouwen als Ajax omdat de opbouw van achteren zo belangrijk is bij Ajax.

21 april 2017 om 11:36

Ben ik met je eens, het ziet er knullig uit maar als keeper is het heel moeilijk om dit soort ballen te stoppen. Als een bal tussen twee benen doorgaat kan je vaak pas op die bal reageren als hij ook daadwerkelijk door die benen gaat, het schot komt in feite van nog dichterbij. En hoe vaak zie je wel niet dat de richting van de bal nog wordt veranderd door het schampen van een been. Zelfs als dat niet gebeurt moet je daar nog op anticiperen.

21 april 2017 om 13:30

Ik denk dat Onana de 2de helft niet helemaal fit meer was door wat er aan het einde van de eerste helft gebeurde.

21 april 2017 om 16:41

Had eerder het idee dat de botsing voor de rust hem hinderde in zijn mobiliteit.

Ja hij is pas 21. Als een topclub hem koopt hoef je de komende 10+ jaar geen nieuwe keeper te kopen. Tenzij hij het niveau niet aan kan uiteraard.

21 april 2017 om 11:22

Ik denk dat hij zich bij Ajax beter ontwikkeld dan op de bank bij Bayern, talenten hebben gewoon speeltijd nodig en dat is was ook de reden dat hij bij Barcelona vertrok. Kortom Onana weet wel beter en Ajax is echt een ideale springplank. Ajax zou eigenlijk een clausule in zijn contract moeten zetten dat hij na 2-3 jaar voor 10-12 miljoen op te halen is, mooi zakcentje voor Ajax, maar vooral mooi dat topclubs dan niet zo lopen te stressen om hem nu al te halen en hij dus gewoon blijft.

21 april 2017 om 11:33

Bordeaux is beter dan Ajax vind ik, vooral de aanval. Malcom, Menez, Rolan, Kamano, Laborde en Ounas. En dan heb je op het middenveld nog spelers als Toulalan en Sankhare. Daarnaast behoort Bordeaux tot de grootste clubs van Frankrijk (groter dan Nice bijvoorbeeld), ietsjes meer respect is op z'n plaats maar ik snap dat dat moeilijk is voor iemand die puur naar de stand op het moment kijkt(in Ligue 1).

21 april 2017 om 12:11

Girondins is een grote club in F maar we hoeven nou toch niet te doen alsof Ajax minder is? Slaat nergens op. Vlgs mij staat Ajax in halve finale EL.

21 april 2017 om 12:12

dat vind ik. dat zeg ik er ook duidelijk bij..

21 april 2017 om 12:15

Bordeaux met alle respect spreekt niet echt aan qua naam. Ze doen niet mee voor de prijzen normaal. Hun begroting is lager als die van Ajax. Hun stadion en achterban zijn kleiner. Naar clubs als Bordeaux gaan de net niet spelers van Ajax heen. Niet een talentvolle jongens die wekelijks bij Ajax verzekerd zijn van een basisplaats.

21 april 2017 om 12:16

Een speler als Onana gaat natuurlijk niet van Ajax naar Bordeaux, ondanks dat ze volgens jou dan een beter team hebben, wat ik betwijfel. Is qua club überhaupt geen stap vooruit, wellicht qua salaris, al weet ik niet wat ze in de subtop van Frankrijk aan salarissen betalen.

21 april 2017 om 12:33

Toch heeft Bordeaux veel recenter dan Ajax nog de Kwartfinale van de CL gehaald in 2010. En ik weet natuurlijk ook wel dat Bordeaux niet kan tippen aan Ajax maar we moeten ook niet doen alsof Bordeaux niks voorsteld. Ze hebben bijvoorbeeld de meeste Europese wedstrijden gespeeld van alle Franse clubs en zijn vaak genoeg ver gekomen in de CL, EL of CUP winners cup(europacup 2)

21 april 2017 om 12:41

Ja Vitesseboy12, zo ken ik er nog een paar. We mogen bij Ajax nooit de historie er bij halen maar Ajax heeft recenter de CL gewonnen. 4 keer.

En als we het dan toch over actualiteit hebben, Ajax staat nu in een Europese halve finale.

Ietsje meer respect is op zijn plaats.

21 april 2017 om 13:07

Is prima. Das duidelijk

21 april 2017 om 11:37

Ajax haalde hem bij Barcelona vandaan, dan is Bordeaux natuurlijk nooit kansloos als ze hem bij Ajax vandaan willen halen.

21 april 2017 om 12:26

deze snap ik niet. Een logica, die ik in ieder geval niet zie.

21 april 2017 om 13:00

Ik probeer het nog een keer. Als hij bereid is om van Barcelona naar Ajax over te stappen, zou hij in principe ook van Ajax naar Bordeaux kunnen overstappen. Het verschil tussen die laatste twee is lang niet zo groot als tussen die eerste twee. Is het zo wat duidelijker voor je?

21 april 2017 om 13:21

Kennelijk snap ik jou niet of jij snapt het niet. Hij ging weg bij Barca omdat hij wilde spelen. Waarom zou hij van Ajax naar Bordeaux gaan?

21 april 2017 om 13:26

Geen idee, betere competitie? Beter salaris? Dol op een goed gerijpte Bordeaux? Het is slechts gissen naar potentiã«le beweegredenen. El Ghazi ging ook naar Lille. Maar het ging erom dat er werd gesteld dat de interesse van Bordeaux 'aandoenlijk' was, dat lijkt me nogal een onderschatting van Bordeaux, of zelfoverschatting.

Ik zie hem uiteindelijk wel terug naar Barca gaan. Cillessen is toch een wisselkeeper daar en Ter Stegen staat nou ook niet geweldig te keepen. Ondanks dat Ter Stegen ook nog jong is, kent Onana wel het Barca spel uit ze hoofd en zit er genoeg potentie in. Al zie ik graag de komende jaren bij Ajax want nu De Lange naar Twente is vertrokken zie ik zelf geen keepers talent bij ons wie hem zou kunnen vervangen.

ik hoop dat Barca een grote schoonmaak houd qua aangekochte spelers wie niks extra brengen want de jeugd zou dat ook kunnen opvangen

21 april 2017 om 11:49

Sinds zijn vertrek wordt hij natuurlijk in de gaten gehouden, dat doet de club bij ieder talent wat ze liever niet hadden willen laten gaan. Kan me dus goed voorstellen dat er maandelijks scouts voor jongens als Alejandro Grimaldo, Hector Bellerin, Sergi Samper (al is hij natuurlijk uitgeleend), Gerard Deulofeu, Thiago, Balde Diao Keita, Ayoub Abou en dus ook Andre Onana op de tribune zitten. Maar laten we wel eerlijk zijn, de meeste van die jongens hebben op dit moment meer behoefte aan speeltijd dan een terugkeer bij Barcelona. Zou dus graag zien dat Andre Onana zijn contract bij Ajax verlengt en nog minimaal twee jaar in Amsterdam speelt. Daarna zal Cillessen waarschijnlijk zijn rol als tweede doelman zat zijn (want dat zal hij blijven in de komende jaren) en kan Barcelona kijken of Onana goed genoeg is om een serieuze concurrent voor Ter Stegen te zijn. Want ondanks dat de Duitser op een foutje valt te betrappen, heeft hij de statistieken van een absolute topkeeper en heeft hij het voetballende vermogen om echt van toegevoegde waarde te zijn voor de club.

Misschien zou je over twee jaar wel een mooie ruildeal kunnen maken. Cillessen terug naar Ajax, Onana terug naar Barcelona. Ik zie het wel zitten!

21 april 2017 om 12:17

Dikke doei met jou. Hou Cilessen maar mooi en Onana kan nog genoeg leren bij Ajax. Tweede keeper bij Barca heeft hij geen trek in wanneer snap je dat nou is?

21 april 2017 om 12:24

Goede argumentatie. Van een hoog niveau ook.

21 april 2017 om 13:25

Toch is zijn opmerking niet zo vreemd. Waarom zou Ajax die ruil willen? De marktwaarde van beide spelers is tegen die tijd nu niet bepaald gelijk. En Onana ging weg ivm speeltijd...jij zet hem gewoon weer op de bank. Waarom wil Onana dat?

21 april 2017 om 14:23

Onana kan dat wellicht willen omdat het de club is waar hij een deel van zijn jeugdopleiding heeft genoten. Daarnaast geeft Guaporte aan dat Onana alleen gehaald moet worden als hij de serieuze concurrentie aan kan gaan met Ter Stegen.

Die concurrentie kan die nu niet aangaan waardoor hij zeker 2e keeper zou zijn, dat ligt over 2/3 jaar wellicht anders.

21 april 2017 om 16:27

Ajax had toch niet zo lang geleden een jonge keeper gekocht? Ergens uit Polen ofzo

Ik moet zeggen dat ik er als Ajacied niet kapot van zal zijn, als Onana ervoor kiest om zijn contract niet te verlengen en te vertrekken. Talent heeft hij in principe wel, maar echt overtuigd ben ik (nog) niet van Onana.

Gisteren ook weer: de eerste goal van Schalke had Onana zeker kunnen (en misschien wel moeten) hebben en voetballend schiet hij regelmatig nog weleens ballen over de zijlijn en houd hij de bal te lang aan z'n voet, waardoor het bijna fout lijkt te gaan, maar ook komt hij vrij vaak veel te ver z'n doel/strafschopgebied uitrennen en dat loopt meestal goed af, maar tegen bijvoorbeeld AZ en NEC is het al fout gegaan.

Ook als je hem puur op z'n keeperswerk beoordeeld, vind ik hem nog niet geheel overtuigend. Gister was de eerste goal van Schalke dus houdbaar, maar dat had ik wel vaker dit seizoen bij hem en ook bij corners en hoge ballen vind ik hem vaak niet erg goed ogen, want als hij een bal vangt, dan laat grabbelt hij meestal en laat hij de bal weer los, om 'm vervolgens weer snel op te rapen en ook vind ik hem vaak erg onrustig ogen.

En ja, elke keeper maakt fouten, maar van Onana ben ik (nog) niet helemaal overtuigd, dus zou het niet erg vinden als hij vertrekt. En hij heeft ook zeker goede wedstrijden gekeept bij Ajax, dit seizoen, maar echt overtuigd ben ik nog niet.

Als hij bij Ajax blijft en z'n zwakke punten weet te verbeteren, dan is hij een prima doelman. Maar dan moet hij wel z'n contract verlengen.

21 april 2017 om 12:11

Geef hem nog de voordeel van de twijfel! Dit is zijn eerste seizoen als basisspeler. Werd noodgedwongen voor de leeuwen gegooid en doet het erg goed voor en jonge keeper. Dat onrustige komt denk ik doe zin gretigheid en zal verdwijnen wanneer hij meer ervaren wordt. Ik zie zijn fouten niet als onkunde of gebrek aan talent.

21 april 2017 om 13:26

@ Lunny,

Ik geef hem ook zeker het voordeel van de twijfel, maar ik zou er ook niet kapot van zijn als hij zijn contract niet verlengd en vertrekt en zoals ik al aangaf: talent heeft hij in principe wel, maar echt overtuigd ben ik (nog) niet van hem.

Als hij dat onrustige eruit weet te halen, beter traint op hoge ballen en niet meer zo ver z'n doel/strafschopgebied uitkomt, dan komt hij al een heel eind en dan zal hij ook wat beter gaan keepen.

21 april 2017 om 14:08

Je hebt helemaal gelijk hoor, al zal ik er wel van balen als hij nu al versterkt. De punten die jij aangeeft zijn echter te trainen of leer je af door ervaring. Dat wat hij deed tegen Groningen was een harde les, maar geloof dat jij dat nu niet meer zal doen.

jong talent, wat zeker nog niet is uitgeleerd bij ajax, maar hoe sterk zal hij in zijn schoenen staan, als er een hele grote zak geld wordt voorgehouden.

@ vitesseboy:
Eerst zeg je dat Bordeaux beter is dan Ajax, en daarna zeg je dat je ook wel weet dat Bordeaux niet kan tippen aan Ajax. Goed verhaal.

Zit bij Ajax nu goed op zijn plek en doet het dit seizoen boven verwachting goed. Ik heb ook wel het idee dat Onana dat zelf ook weet en nog niet weg wilt en gaat. Een verbeterd contract verdient hij op basis van dit seizoen zeker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Keeper, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 0 3 0
2016/2017 Ajax 32 0 2 0
2015/2016 Ajax 0 0 0 0
2014/2015 Ajax 0 0 0 0
2015/2016 Jong Ajax 24 0 2 0
Laatste voetbalnieuws

‘PSV legt Unnerstall vast en laat hem op huurbasis weer gaan’

Lars Unnerstall is bijna speler van PSV. Het Eindhovens Dagblad meldt dat de doelman donderdag medisch wordt gekeurd en waarschijnlijk voor drie jaar gaat tekenen. Wel blijft de 27-jarige Duitser op...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren