Overmars na slijtageslag: ‘Ik denk dat ze in Rotterdam ook blij zijn nu’

Vrijdag, 21 april 2017 om 09:53

Ajax plaatste zich donderdagavond voor het eerst sinds twintig jaar voor de halve eindstrijd van een Europees toernooi. Er moest een verlenging aan te pas komen tegen Schalke 04. Na 120 minuten ging Ajax met 3-2 onderuit, genoeg voor een plek bij de laatste vier. Technisch directeur Marc Overmars gaf na de winst in gesprek met De Telegraaf aan in zijn nopjes te zijn met het succes van de ploeg van Peter Bosz, al had hij met oog op de topper van aanstaande zondag tegen PSV liever gezien dat de klus binnen negentig minuten was geklaard.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Hoe eindigt PSV - Ajax?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door chapko1)

Ontzettend opgelucht dat we ons in de extra tijd hebben terug geknokt hebben en ons klaar kunnen maken voor de halve finale. Wel hadden ze het nooit zover mogen laten komen na een 2-0 uitgangspositie. Desalniettemin ontzettend trots op ze.
Wel ga ik ervan uit dat we daardoor tegen PSV een nederlaag zullen oplopen. Dat is ook niet gek na zo een krachtinspanning van 120 minuten en dat zal ik ze dan ook niet kwalijk nemen.

21 april 2017 om 10:24

Ajax verliest alleen van PSV als Feyenoord van Vitesse wint.
Als Feyenoord punten laat liggen dan ben ik ervan overtuigd dat Ajax zich realiseert dat het kampioenschap voor het grijpen ligt.

21 april 2017 om 11:55

Net zoals vorig jaar in Doetinchem? Titelstrijd maakt vreemde krachten los maar kan ook verlammen. Het is onvoorspelbaar

21 april 2017 om 10:26

Je moet toch zeker in staat zijn als topsporter om 3 dagen later weer een wedstrijd te spelen? Er van uit gaan dat ze zondag verliezen vind ik wel erg makkelijk

21 april 2017 om 11:26

@martijn23 Ik vind dat juist altijd zo gemakzuchtig geredeneerd, en no offense, maar ik vind het altijd klinken alsof de mensen die dat argument ("je bent topsporter dus het moet gewoon kunnen" gebruiken zelf geen flauw idee hebben hoe het is om in een zwaar trainingsschema te leven. En om de paar dagen worden er topprestaties verwacht.

Als je week in, week uit om de paar dagen enorm zware wedstrijden hebt waarbij je nauwelijks tijd krijgt om te herstellen van je vermoeidheid, laat staan van fysieke klachten, dan kan ik me extreem goed voorstellen dat Ajax zondag op het tandvlees zal lopen. 120 minuten tegen Schalke, voor de zoveelste week op rij 2 bijzonder zware wedstrijden per week, dan ga je echt geen 100 procent fitte benen hebben, hoe graag je ook wilt winnen, hoe gemotiveerd je ook bent en hoe goed de conditie ook is. En op 65 procent gaan ze het niet redden, echt niet.
Je mist gewoon een deel aan energie dat PSV wel heeft omdat het zich uitgebreid op de wedstrijd heeft kunnen voorbereiden en een inspanningsschema heeft dat in de verste verte niet met dat van Ajax te vergelijken is. Een groot voordeel voor Psv, dat Ajax niet op een gunstiger moment had kunnen treffen.

21 april 2017 om 11:32

@ Martijn, het kunnen spelen over 3 dagen is ook geen probleem. Ajax kan die dag gewoon voetballen. Maar de energie is uiteraard gewoon een stuk minder dan wanneer je 1 a 2 dagen extra rust had gekregen. Je kan er dus vanuit gaan dat PSV in de 2e helft veel meer energie zal hebben. De wedstrijd zal dan waarschijnlijk ook in het nadeel van Ajax gaan uitvallen.

21 april 2017 om 11:14

psv had vorig jaar precies het zelfde uit tegen atletico, ze verloren wel ondanks 120 minuten + penalties. Weekend erna moesten ze tegen Ajax en verloren ze, ik geloof dus ook dat Ajax verliest.

21 april 2017 om 11:27

@ Soufiane, niet precies hetzelfde. PSV speelde op dinsdag/woensdag en Ajax op donderdag. Dus minimaal 24 uur meer rust.

21 april 2017 om 11:29

Psv had vorig jaar helemaal niet precies hetzelfde, Zij hadden namelijk 24 uur meer rust vanwege CL wedstrijden op dinsdag en woensdag gespeeld worden. Dus een dag meer rust, ken je feiten.

21 april 2017 om 11:31

48 uur zelfs. Was op dinsdag.

Ik ben hier als Feyenoorder inderdaad blij mee.. Ajax plaatst zich, wat goed is voor het NL voetbal. Dat ze er 120 minuten voor gebruikt hebben, kan dan weer goed zijn voor de wedstrijd tegen Psv.

Uiteindelijk zal Feyenoord het zelf gewoon moeten doen, maar het is wat beter voor mijn hart als Ajax ook nog een keer punten laat liggen.

21 april 2017 om 10:28

Ach, Feyenoord moet zijn laatste wedstrijden zelf gewoon kunnen winnen. Ik zie zowel Vitesse, als Heracles en Excelsior nu niet als ploegen die het Feyenoord lastig gaan maken.

Persoonlijk hoop ik wel dat Ajax van PSV wint, want dan is plek 2 zeker binnen.

ALs je Europees iets wilt betekenen moet je nu niet zulke dingen roepen. Zo kan meneertje straks zeggen dat ze alles op de EL hebben gefocust en het Kampioenschap daardoor mis hebben gelopen.

21 april 2017 om 10:10

Tuurlijk speelt dat wel parten, Niet voor niets dat de overige clubs het Europees hebben laten afweten

21 april 2017 om 10:58

Ach kom, Feyenoord had met United, Fenerbahce en Zoyra (3e oekraã¯ne) een veel zwaardere poule als Ajax.

21 april 2017 om 11:13

Fenerbahce was op dat moment gewoon een matige ploeg en Feyenoord heeft nooit alles gegeven om te kijken of er nog wat te halen viel.

21 april 2017 om 11:18

Veel zwaarder? Misschien ietsje. United is natuurlijk een topploeg. Fenerbahce is een redelijke ploeg maar Zoyra? Ajax zat met drie redelijke ploegen in de poule waarvan de nummer 2 nu ook gewoon in de halve finale staat. Daarnaast gaat niet alleen om de moeilijkheidsgraad van de poule maar ook de inmiddels nodige zware wedstrijden daarna. Je hoeft geen kenner te zijn om te concluderen dat deze extra belasting een grote factor is geweest als feyenoord straks met een puntje meer de eindstreep haalt. Dat maakt Feyenoord geen onterechte kampioen maar als het straks de miljoenen van de CL opstrijkt is iets meer dankbaarheid en waardering naar de clubs die de afgelopen jaren de punten binnenhaalde om dat mogelijk te maken wel op zijn plaats.

21 april 2017 om 11:29

Waarom zou Feyenoord de overige Nederlandse ploegen dankbaar moeten zijn? Je speelt toch voor je eigen club en de eer? Als je die punten niet wilt binnenhalen moet je bedanken voor Europa. Dat geld overigens voor elke Nlse club.

Ajax heeft het nou niet zo geweldig gedaan de afgelopen jaren, ondanks wat de Ajacieden roepen. Genoeg verliezen tegen kleine clubs (rapid Wien, Salzburg, Steau Boekarest, Rostov, etc.). Ajax heeft inderdaad meer punten binnen gehaald dan Feyenoord, wat niet zo moeilijk is omdat als je je plaats voor Europa je sowieso punten binnensleept volgens mij. Tevens was Feyenoord een schuld van 40 miljoen, die ze zelf wel hadden gecreã«erd, aan het wegwerken. Feyenoord is eindelijk uit het financiã«le dal aan het klimmen, waardoor ik hoop dat ze Europees ook wat meer kunnen presteren.

Celta de Vigo (10e), Standard Luik (9e) en Panathinaikos (4e) is inderdaad een veel zwakkere poule. Jong Ajax won nog van Standard en Panathinaikos, dat zegt genoeg. Niks ten nadele van de prestaties van Ajax, ze hebben een mooi Europees seizoen, met geluk dat ze niet echt hele sterke tegenstanders hebben geloot. Maar het zou de Ajacieden juist sieren om niet steeds naar Feyenoord te wijzen dit seizoen als je de poules van beide teams vergelijkt.

21 april 2017 om 11:35

Omdat ajax toch ieder jaar de meeste punten haalt voor Nederland. Bedank dan als Feyenoord voor Europa, geef de champions league plaats maar aan Ajax want Feyenoord gaat toch niks klaarspelen daar aangezien ze al moeite hadden met hun Europa league poule.

21 april 2017 om 11:37

Alleen Man Utd was een goede ploeg. Als je geen 2e kan worden in die poule heb je zeker niks te zoeken in volgende rondes in Europa. Fenerbahce werd notabene door Krasnodar uitgeschalked die kansloos waren tegen Celta. Ajax zat met net zoveel halve finalisten in de poule als feyenoord uiteindelijk........ (Ok zonder gekheid, Ajax had inderdaad een zwakkere poule, maar 2e worden was echt geen topprestatie geweest ofzo zeker niet nadat je wel echt een top prestatie aflevert in de eerste pot die je speelt)

AZ lootte gewoon vervelend tegen een grote kanshebber, maar zijn met een topprestatie tegen Zenit wel mooi doorgegaan in elk geval. Eigenlijk de enige ploeg in de laatste jaren die een constant niveau haalt in Europa.

PSV had een super sterke poule en in alle eerlijkheid, Rostov was gewoon een hele listige ploeg. Hebben het in EL ook lastig gemaakt tegen Man Utd.

Het is helaas gebleken dat Ajax na Europese wedstrijden vaak minder scherp en fit voor de dag komt. Heeft dus uiteraard invloed. Wedstrijd tegen Excelsior is daar het beste voorbeeld van, maar ook de eerste 20 minuten tegen Heerenveen. Denk dat NL wel echt trots kan zijn op de prestatie van Ajax, want na een begin waar iedereen (terecht) kritiek op had tegen Rostov, hebben ze zich uitstekend herpakt en Nederland positief op de kaart gezet vanaf de eerste EL wedstrijd tot en met gisteren.

21 april 2017 om 12:17

@gerard13 Als je al jantjes krijgt van zulke kleine clubs, heb je als Ajax zijnde ook weinig te zoeken in de CL. Ajax heeft al moeite met de nummer 10 van Duitsland. Geen enkele Nlse club heeft wat te zoeken in de CL.

@brasilerionm
Ik zeg ook niet dat het onmogelijk was, want Feyenoord heeft het thuis tegen Fenerbahce laten liggen en ik geloof uit bij Zoyra ook. Maar dat veranderd niks aan het feit dat de poule van Feyenoord gewoon zwaarder was en het dus wel een knappe prestatie was geweest als Feyenoord door was gegaan.

AZ won knap van Zenit, maar de overige ploegen waren ook niet echt sterk. Zeker die Ierse ploeg niet. Vorig jaar was AZ geloof ik ook niet al te best, de jaren daarvoor was wel enorm knap van AZ.

Het is toch logisch dat Feyenoord blij is.
1: Ajax is vermoeider en dat vergroot de kans op puntverlies voor Ajax
2: Nederlandse clubs tellen internationaal weer meer mee

Hopelijk kan Ajax zondag van PSV winnen, maar die wedstrijd was ook al lastig zat geweest zonder wedstrijd tegen Schalke in dezelfde week.

21 april 2017 om 11:04

De prestaties van Ajax in Europa zijn goed voor het Nederlandse voetbal, maar om nu gelijk te zeggen dat we internationaal weer mee tellen is wel wat overdreven. Daarvoor zouden prestaties als deze ieder jaar moeten terugkomen en wat uiteindelijk ook zou moeten lijden tot het winnen van een Europese prijs.

21 april 2017 om 11:33

Hij zegt ook meer mee. Wat een feit is.

Ik als Feyenoordsupporter ben het helemaal met meneer Overmars heen! Blij omdat er eindelijk weer een Nederlandse club in de halve finale van een groot toernooi staat én blij dat Ajax niet helemaal okselfris naar Eindhoven gaat. Ben benieuwd hoe ze zich staande houden want deze wedstrijd zal veel kracht gekost hebben bij de spelers.
We kunnen nu trouwens echt inlopen op alle concurrenten in Europa; Portugal, Belgiã«, Turkije, Zwitserland en zelfs Oekraã¯ne en Rusland, die landen liggen er allemaal (allang) uit! Volgend jaar krijgen we dan mss geen directe toegang tot de Champions League, maar de jaren erop wel weer als ik zo naar de ranking krijg!

21 april 2017 om 10:12

België en Turkije hebben anderlecht, genk en besiktas tot kwartfinale in het toernooi gehad. Dus dan moet je het wel ver schoppen dalijk om in te lopen maargoed het is inderdaad fantastisch!

21 april 2017 om 10:35

Turkije en zeker Belgie scoren dit seizoen gewoon beter dan Nederland hoor.
Leuk dat Ajax het nu goed doet, maar je hebt meerdere ploegen nodig (of minder deelnemers) om significant meer punten te halen.

De CL-plek kunnen we na 1 jaar best weer terug hebben (op lange termijn hoor je gewoon beter te zijn dan Zwitserland, Tsjechie en Denemarken, incidentele uitschieters naar boven of beneden daar gelaten), maar als je echt weer wilt aanhaken (of beter voorbij gaan) met Belgie, Turkije en Oekraine dan moet je structureel overwinteren met meerdere ploegen.

21 april 2017 om 10:45

Dan moet de rest van Nederland ook eens 120% gaan geven Europees en niet de competitie op 1 zetten.

21 april 2017 om 11:42

Om punten te verzamelen zou het voor Nederland helemaal dus niet slecht zijn om een jaar te hebben met meer teams in de EL vs in de CL. In de EL kan men punten sprokkelen. Feyenoord, Ajax en PSV komen te kort voor de CL maar zouden wel structureel de volgende ronde in de EL moeten halen. Ik vind zelfs dat een team als Utrecht of laten we zeggen, voor dat jaar 'the best of the rest' zelfs incidenteel mee moet doen om zich te kwalificeren voor de volgende ronde zoals AZ dat regelmatig doet.

21 april 2017 om 12:14

Ajax n PSV ja, Feyenoord heeft Europees de afgelopen jaren/ deze eeuw na het winnen van de Uefa cup eigenlijk weinig voorgesteld voor Nederland. Dan kan je beter AZ noemen.

Ik ben heel blij, dit was voor mij het droomscenario. Ik hoop dat Nederlandse ploegen altijd zover mogelijk komen in Europa, dus dat het dan in de verlenging gebeurt met 10 man is natuurlijk geweldig voor Ajax en voor het Nederlandse voetbal.

Nu hoop ik wel dat Feyenoord er van kan profiteren en dit seizoen kampioen wordt, want ik vrees voor de komende seizoenen met Bosz aan het roer. Dat is een uitstekende trainer die zijn teams geweldig laat spelen. Ik zie hem graag nog een keer bondscoach worden van het NL elftal. Uiteraard niet nu, maar op de lange termijn.

21 april 2017 om 10:52

Feijenoord staat al 31 wedstrijden bovenaan, Ajax moegestreden en PSV die nog iets goed willen maken.

Moet een makkie voor Feijenoord zijn, maar hoop dat Ajax toch nog de kracht kan opbrengen tegen Psv.

21 april 2017 om 11:17

Feyenoord en uitwedstrijden is geen makkie de tweede seizoenshelft, dus ongeacht het resultaat in Eindhoven zal Feyenoord het toch lastig krijgen bij Vitesse is mijn verwachting. Ik hoop uiteraard niet dat Ajax het kan opbrengen zondag

Ik zie Ajax zondag gewoon winnen in Eindhoven. Gelukkig spelen ze tegen PSV en niet tegen een team uit de onderste regionen, van onderschatting of dat doen we wel f zal nu iig geen sprake zijn. En ja, de wedstrijd van gisteren zal heus nog wel in de benen zitten maar als je internationaal wilt meedoen dan hoort dit erbij.

Grappig ook om te zien hoe broos het vertrouwen is bij de gemiddelde Feyenoorder. In plaats van we winnen de laatste drie wedstrijden is de hoop eigenlijk gevestigd op Psv. Straalt weinig vertrouwen uit in je eigen ploeg terwijl die toch het hele jaar al bovenaan staan. Als aanstaande kampioen loop je juist met de borst vooruit. Als het gevoel van de fans overslaat op de spelers dan wordt Ajax alsnog kampioen.

21 april 2017 om 10:36

Eens dat je als Ajax zijnde nu waarschijnlijk beter PSV kan treffen dan bivoorbeeld uit op kunstgras bij een rechterrijtje waar je je moeilijk voor op kan laden. We gaan het zien zondag, maar heb er vertrouwen in!

21 april 2017 om 10:42

Over dat broze vertrouwen. Dat zie je verkeerd. Het is juist meer een hoop op puntverlies van Ajax zodat je zeker weet dat de buit binnen is. Oftewel Feyenoorders verwachten min of meer juist een overwinning van Feyenoord. Iedere sporter hoopt dan op een mindere dag van je concurrent. Hoe eerder de buit binnen is hoe beter. Dat geldt zeker ook voor de fans!

21 april 2017 om 11:00

Bij Ajax is de hoop ook gevestigd op Vitesse, wat logisch is.

21 april 2017 om 11:10

Het zal er natuurlijk vanaf hangen of Feyenoord wint van Vitesse. Natuurlijk zullen ze vermoeid zijn, maar niet elke speler is even vermoeid. Alleen de spelers die 120 minuten op het veld hebben gestaan zullen daar last van kunnen hebben.
Maar iedereen die gewisseld is of inviel moet het toch kunnen spelen. De selectie is breed genoeg om dat in te vullen.
Daarbij komt ook nog eens het positieve gevoel van het volgende ronde bereiken.
Maar mocht het toch niet meer lukken kampioen te worden, ze hebben nu in elk geval de ervaring opgedaan wat er nodig is om eventuele voorrondes van de Champions League door te komen. Afgezien van de punten voor de club waardoor ze in de voorrondes geplaatst worden.
Verder blijkt nu ook dat het wel degelijk geld opbrengt om ver in de Europa League te komen. Volgens de Telegraaf konden ze gisteren 4,5 miljoen verdienen. Dan vraag je je af waarom de Nederlandse topclubs soms alleen maar voor het landskampioenschap gaan. Het zou mij niet verbazen als Ajax dit jaar meer winst maakt dan Psv.

Heerlijke voetbalavond! Ik ben een neutrale kijker en heb geen favoriete club, maar ik voelde mee met de emotie van de spelers. Kwam zo recht door het beeldscherm binnen in mijn woonkamer. De laatste steekbal van Ziyech op Younes waaruit die 2e goal van Ajax viel.....man man man.....wat een klasbak is Hakim ook! Younes maakt ook flinke stappen in zijn ontwikkeling door en kiest strategisch zijn duels uit en anders een balletje breed maar wel vooruitdenkend. Heel het team zit in een heerlijke flow. Om de EL finale te bereiken denk ik dat we de meeste kans maken tegen Celta de Vigo. Manchester Untd. kunnen we ook hebben als Zlatan echt geblesseerd is voor de rest vh seizoen. Lacetti vrees ik het meest voor bij de Fransen. Potverdorie, wat is hij goed zeg. Dat kunnen ook leuke duels worden tussen Sanchez en Lacetti! OMG, nu al zin in die heerlijke aanstaande voetbalavonden met Ajax in de halve-finale!

Hij heeft alleen niet echt spelers meer waard zien worden gisteren. Het is te hopen dat ze is de halve finale weer hun visitekaartje af kunnen geven. Bij voorkeur dan eerst uit en vervolgens thuis.

21 april 2017 om 11:07

Als we eerst thuis spelen kunnen we tegenstanders verassen omdat niet veel ploegen weten wat Ajax kan. Zoals tegen Schalke.

Ze zijn eerder bang dan blij. Ajax heeft laten zien dat het iedereen weg kan spelen als ze wil, dus ook tegen PSV zondag.

Ajax hijgt ze in de nek, 1 punt achterstand, veel meer voetballend vermogen en meer zelfvertrouwen dan de rest. Zou mooi zijn om deze reeks te bekronen met een mooie landstitel en een Europa Cup. Niks kan Ajax stoppen en Ajax heeft alles in eigen hand want ik zie die anderen niet uit bij Vitesse winnen.

21 april 2017 om 12:50

Ik wou dat ik het met je eens kon zijn als Ajacied.. maar helaas. Ajax heeeft het juist helemaal niet in eigen hand, sterker nog, Feyenoord heeft gewoon een makkelijk schema. Als ze dit weggeven, dan is dat nagenoeg schandalig gezien Ajax nog 2 enorm zware wedstrijden doordeweeks heeft en tevens de moeilijkste uitwedstrijd van het jaar.

21 april 2017 om 13:02

Haha, jij redeneert wel heel krom. Zelf ben ik niet bang voor Ajax omdat ik van mening ben dat wij naar onszelf moeten kijken. 3x winnen betekent de landstitel, hoe goed Ajax ook mag zijn. Feyenoord heeft dus alles in eigen hand.

Ik denk dat PSV de lachende 3de is in het geval dat Ajax de EL wint gaat PSV de voorronde van de CL in en dan kan het zo mogelijk zijn dat we 3 Clubs in de CL hebben staan, Ik denk dat selectie van Ajax goed en breed genoeg is om het op te vullen en het vertrouwen er ook nog eens mee gaat spelen de flow waar we in verkeren. Willy en Rene zitten met de staart tussen de benen om niet afgeslacht te worden en 1 voordeel voor Ajax is dat Feyenoord voor ze speelt stel die laten ook nog eens punten liggen zal dat een nog extra boost geven, maar we gaan het zien Nederland komt in ieder geval positief in het voetbal nieuws, dat is de afgelopen jaren anders geweest, dus zo slecht is het Nederlands voetbal niet en er komen weer goeie lichtingen aan bij de 3 grote clubs van Nederland en dan noem ik nog niet eens AZ en Vitesse dus ik zie het nog wel rooskleurig tegemoet in de toekomst, fijne voetbalweekend mensen

21 april 2017 om 17:02

Dat is naar mijn weten alleen zo indien Ajax als derde in de competitie eindigt. Eindigen ze als tweede, dan plaatst Ajax zich voor de poulefase van de CL en zal Feyenoord voorronde CL moeten spelen, ook als ze kampioen worden.

Feijenoord hoeft toch niet blij te zijn met wat er gisteren gebeurde? Beetje flauwe opmerking Marc. In die theorie zouden ze aan het feesten zijn als Ajax, na strafschoppen, zou worden uitgeschakeld. Lijkt me onbenullig. Nee, Feijenoord moet zelf eerst nog winnen en als ze dat doen dan zouden ze evt blij kunnen zijn als Ajax punten laat liggen in eindhoven.

Tegen een goed PSV zou ik zeggen dat Ajax echt problemen zou kunnen krijgen. Maar dan wel een PSV dat vanaf het eerste signaal zou gaan stormen en pressen, dan misschien.

Maar wat ik nu denk is dat PSV ajax veel, maar dan ook veel te veel kans gaat geven om in de wedstrijd te komen en te blijven. Te angstig om zelf te dicteren. Niet de spelers om te dicteren. En dus gaan afwachten. Maar dan in een te laag tempo spelen en te weinig pressie op ajax, zodat die redelijk makkelijk overeind kunnen blijven en vanaf die modus kansen kan blijven creeren.

Ik verwacht heel veel chagrijn in het Philips Stadion zondag.

Ik vind het fijn dat ze verder zijn. Maar Feyenoord heeft nog niks, als Feyenoord zondag wint en Ajax verliest zondag dan pas ben ik super blij.

Nou, is dat zo. Wij zijn Ajax, wij zijn nog Duitser dan Duisters. Vanuit kansloze positie alsnog terug knokken hebben we inmiddels al vaker gedaan. En gisteren lieten ze zien dat ze nog Duitser zijn dan een Duitse ploeg. Inmiddels komt het einde van de competitie in zicht en hebben die Amsterdamse Duitsers een achterstand van 1 punt en een minder doelsaldo......

Doelpunt van 4gever?
Duitser knalde de bal tegen hem aan. Was ouderwets Lucky Ajax.
Overigens over 2 wedstrijden gezien Ajax terecht door. Maar wat een verschil zeg met vorige week!
Binnen 2 minuten had Schalke al 2x kunnen scoren, vorige week in 90 minuten 0 kansen.
Hoop op een fysiek sterk PSV, dan blijven de punten in Eindhoven.

Overmars heeft gelijk, de jongens zullen aardig vermoeid zijn en op zaterdag nog wel last van de benen hebben. Viergever kon niet meer lopen. Dus om dan zondag weer zo'n inspanning te doen lijkt me bijna niet mogelijk.

Ik ben een enorme voorstander van 4 verse krachten. plus de invallers van afgelopen donderdag.

Mijn opstelling voor aanstaande zondag zou deze zijn.

Zyech, Schone, Younes, Kluivert, Traore banken! In de verdediging helaas weinig keuze omdat Sinkgraven wellicht nog niet fit is.

Onana
Tete
Sanchez
de Ligt
Viergever
vd Beek
Klaassen
f. de Jong
Neres
Dolberg
Nouri

Weet niet of ze in Rotterdam blij zijn, ja het was zeker een slijtageslag, dat was duidelijk te zien, maar dit kan ook als doping werken. Het is PSV waar ze tegen moeten en niet Excelsior of Groningen, Ajax zal alleen maar extra gemotiveerd zijn, om na Schalke PSV te verslaan.
Al hoop ik dat PSV wint, maar PSV heeft echt nog niet zomaar gewonnen, die spelen de laatste wedstrijden niet geweldig en Ajax zit in een hele goede flow.

Heel Nederland is trots op de prestatie van Ajax. Het is een unieke prestatie en we mogen hopen dat dit veranderd en meer frequent wordt. Chapeau Ajax we zijn trots!!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

45 jaar
125 fans
SeizoenClubW
2008/2009 Go Ahead Eagles 24 0 1 0
2003/2004 Barcelona 20 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt: ‘Overmars mag dat zeggen, niet aan mij om daar mening over te geven’

Matthijs de Ligt beleefde vorig seizoen zijn doorbraak bij Ajax en was in deze voetbaljaargang een onbetwiste basisspeler en ook gelegenheidsaanvoerder van de Amsterdammers. De afgelopen maanden gonst het echter van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren