‘Wanneer trekt Ziyech zijn been eens niet terug als het van man tot man is?’

Vrijdag, 21 april 2017 om 07:05

Op bizarre wijze benutte Ajax donderdag de unieke kans om de halve finales van de Europa League te bereiken. Het team van Peter Bosz gaf in enkele minuten de marge uit het heenduel weg en slaagde er uiteindelijk met tien man in om in de verlenging een toegangsbewijs voor de volgende ronde te bemachtigen: 3-2.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Gaat Ajax de Europa League winnen?


Gerelateerd

58 reacties (laatste reactie door jolano)

Ze gingen idd collectief door de ondergrens, maar hetzelfde kan gezegd worden van Schalke een week geleden. Als Nederland moeten we gewoon genieten van dit resultaat, en over 2 wedstrijden is het gewoon volkomen terecht. Viergever HELD , nooit gedacht dat ik dit ooit zou kunnen zeggen.

21 april 2017 om 07:26

Nee inderdaad is toch een goede speler en heeft zich toch doorontwikkeld. Als Ajax een grote sterke linker centrale verdediger zou kunnen vinden voor volgend seizoen kan je Viergever mooi linksback zetten dan voegt hij veel meer toe in mijn ogen. Die jongen blijft maar heen en weer gaan.

21 april 2017 om 07:45

Vind Sinkgraven voetballend juist een extra oplossing bij Ajax achter in. Die jongen heeft de capaciteiten om altijd zijn man te passeren en gewoon een goede pass te geven waardoor het spel voetballend beter verloopt. Vind Viergever-Sinkgraven een prima duo en zou het zeker zo houden.

21 april 2017 om 07:44

Van schlemiel (3e goal van Schalke) tot held. Hij heeft zich in ieder geval helemaal leeg geknokt en dat is het wel leuk dat juist hij de bevrijdingstreffer maakt.

21 april 2017 om 10:43

Mocht Ajax ten onder gegaan zijn, dan was Veltman de echte schlemiel. Onbegrijpelijk dat je wederom zo'n domme overtreding op zo'n belangrijk moment maakt.

Wat Viergever betreft is het goed om te zien hoe hij zich heeft ontwikkeld. In Nederland is het vaak zo dat we spelers die op hun 20e nog niet in de basis van de top3 staan direct al afschrijven. Maar niet iedereen is op zijn 20e klaar voor Ajax en heeft de Europese top als plafond. Voor sommigen is Ajax of Feyenoord het plafond en bereiken ze dat niveau op hun 26, 27 of 28e. Dat zie je bij Viergever, maar ook bij Botteghin en Jan-Arie. En juist dit soort spelers zorgen ervoor dat je een goede mix in je selectie hebt en waardoor je constanter presteert. Resultaat: Feyenoord heeft eindelijk weer een kampioensploeg en Ajax presteert eindelijk weer in Europa. Vorig jaar zag je ook dat PSV met spelers als Moreno, De Jong en Guardado beter presteerde in Europa.

21 april 2017 om 07:38

Ach joh, ze moeten weer een zware naam hebben om zwart te maken. Gek genoeg worden Younes, Traore en Kluivert slecht neergezet bij de volkskrant terwijl er met geen woord over Veltman gerept wordt. Daarbij vond ik Younes en Kluivert zo slecht nog niet, hele team speelde eigenlijk ondermaat behalve die Viergever.

Waarom kunnen ze niet blij zijn dat Ajax de volgende ronde bereikt heeft? De manier waarop is niet fijn, maar het zegt ook heelveel over de manier waarop ze het bereikt hebben. Met 10 man een 3-0 achterstand terugkomen tot 3-2, dat zegt ook wel veel over de mentale weerbaarheid van deze jongens ondanks de lage leeftijd.

21 april 2017 om 08:12

Kranten en journalisten schrijven op wat ze waarnemen. Vorige week was het hosanna en nu wat het hangen en wurgen. De kritiek op Younes begrijp ik wel, hij is zo voorspelbaar vorige week kwam juist het gevaar van hem omdat hij regelmatig buitenom ging gisteren was het weer ouderwets voorspelbaar en ging hij continu binnendoor, tenminste dat probeerde hij maar eigenlijk lukte dat maar 1x en toen scoorde hij gelijk.
Het is een knap resultaat voor zo'n jonge groep maar het is wel duidelijk als Ajax in de duels komt dat ze grote moeite hebben om deze ook te winnen. Psv heeft gezien hoe je Ajax moet aanpakken Psv is frisser dan Ajax zondag. Ik ben benieuwd.

21 april 2017 om 08:20

De kritiek op Youness is belachelijk, echt volkomen belachelijk. Als hij zo matig was waarom sturen de Duitsers dan 3 man op hem af? Hij had een paar prima voorzetten en een paar keer goede passing, zoals de keren dat hij Zyech en Traore bijna vrijzet voor de goal. Haalde er meerdere corners ook uit. Ja soms loopt ie zich vast, wat prima is het is een linksbuiten. Kluivert stond 1- tegen-1 aan de andere kant maar is er niet 1x langs gegaan

21 april 2017 om 08:55

Nou, de kritiek op Youness snap ik wel. Deels om wat hij vorig seizoen liet zien en dit jaar niet. En deels om z'n zaalvoetbal acties zonder rendement. Maar de laatste weken ia dat beter geworden.

Dat hij vorige week zo goed speelde was ook omdat die rechtsback er echt geen hout van kon en dat ze gisteren speciaal een echte verdediger op 'm gezet hebben.

Toch neemt hij altijd teveel tijd als hij dichter bij de goal komt. Zo van, zal ik schieten of nog even wachten. Dat hij die goal maakte is mooi, maar ook omdat hij een minuut de tijd kreeg om te bedenken wat die kon doen.

Al vind ik idd elke kritiek op Youness over deze 2 wedstrijden belachelijk inderdaad. Ziyech liet ook weinig zien en ik snap de lovende woorden, behalve z'n rendement, nog niet zo. Tis nog te grillig. En Veltman, man dat die nog speelt ipv Tete, zeker in dit soort wedstrijden, zal vast ook zijn om 'm in de etalage te zetten en proberen te verkopen.

Ik vind vd beek ook beter dan schone overigens. Ben je veel beter in staat om t spel te spelen wat bosz voor ogen heeft. Schone is leuk voor rond tikken, maar bij dat directe meer snelle spel is hij gewoon te traag.

21 april 2017 om 09:32

Inderdaad ik zou Veltman of Sanchez dan noemen want die vond ik gister beide echt heel matig.

21 april 2017 om 09:59

@tornado Waan van de dag reactie als je het mij vraagt, het is natuurlijk onzin om te stellen dat Ajax moeite heeft met fysieke duels, dat hebben we tegen feyenoord wel gezien hoe ze daar in Amsterdam mee om zijn gegaan, ook daar was Ajax heer en meester. Ze speelde gewoon een zeer matige wedstrijd en haalde over de hele wedstrijd misschien 20 minuten het normale niveau voor de rest was het zeer matig te noemen. Voor de rest ben ik het wel met je eens, ben benieuwd voor zondag

21 april 2017 om 10:29

Denk dat Younes deze laatste twee EL wedstrijden 10 miljoen meer waard geworden is.

Duitser tegen Duitsers, mooier moment kon hij niet uitkiezen.

Tegen RB Leipzig speelde hij ook geweldig, denk dat deze vijf wedstrijden vooral in Duitsland blijven hangen.

Hij stond er toen het moest.

21 april 2017 om 10:30

@ Rolo1984, helemaal mee eens. Als er iemand zich in de kijker heft gespeeld over 2 wedstrijden is die Younes het wel. Een duitser die goedvoetbald tegen een Duitse ploeg. Ook nog scorend. Overmars kennende wordt dat de Milik van deze zomer.

21 april 2017 om 14:50

Ze moeten toch altijd wat te miepen hebben, younes en kluivert waren inderdaad niet de slechtste, veltman jammer genoeg wel, ondanks dat ook hij wel veel weghaalde alleen weer zo makkelijk de gele kaarten pakte, ook de scheids gaf ze wel erg snel in de 2de helft. Sanchez was ook niet goed, hij mag zich net als veltman schamen, want de eerste goal komt door hem en veltman, die had dan gelukkig geen schuld aan de treffers, alleen dat hij zijn team op 10 man zette, maar wie weet was dat juist goed voor ze, zo moesten ze echt alles uit de kast halen.

Ziyech kreeg bij Twente een vrij rol waarbij hij alleen aanvallend zijn ding moest doen. Bij Ajax heeft hij echter een transformatie doorgaan. Hij heeft de knop omgezet en is gaan werken voor het team. Hij was daar niet aan gewend en zijn lichaam gaf dat ook aan maar toch stond hij daar tegen Feyenoord en Schalke 90 minuten achter de bal aan te rennen. Wat een belachelijk commentaar. Moeten we nu verwachten dat Ziyech als Nigel de Jong moet kunnen verdedigen? Daarvoor hebben we hem niet gehaald maar juist voor zijn creativiteit die hij het hele seizoen al brengt met prachtige paasen. Dit commentaar is gewoon flauwekul. We staan in de halve finale met 2 spelers van 17 jaar in het team en een heel jong elftal. Dat Schalke gaf vol gas met het stadion erachter en het werd een ontzettend lastige wedstrijd. Sommige spelers hadden wat meer lef mogen tonen door gewoon te voetbalen zoals ze kunnen, maar ook dit is weer een ervaring die je mee pakt naar volgende wedstrijd. Uiteindelijk mogen we niet anders dan trots zijn dat we deze wedstrijd op vechtlust hebben gepakt. Schalke en Ajax hebben gestreden voor wat zij waard waren en over 2 wedstrijden gezien is Ajax terecht door.

21 april 2017 om 08:47

Ziyech loopt inderdaad redelijk veel, maar laat ook te vaak zijn man gemakkelijk lopen. Bij de 1ste goal loopt elke gedisciplineerde speler gewoon mee met Goretzka. Ziyech hoopt het met een onderschepping er vanaf te brengen. Het is niet een duidelijke blunder maar ik kijk veel Atletico bijvoorbeeld en daar zou zoiets nooit gebeuren, dan wisselt Simeone je gewoon.

21 april 2017 om 11:07

Ziyech zou wel 1 voordeel hebben. Er werden voor de goal al zoveel fouten gemaakt dat er al 3 keer gewisseld was. Zonder gekheid, Ziyech zag er bij deze goal niet goed uit, maar dat geld ook voor de keeper. In mijn ogen weer een houdbare bal. Maar met Kluivert en zeker Sanchez waren er toch nog een aantal spelers die veel slechter waren.

21 april 2017 om 12:58

@ Asroma8,

Helemaal mee eens. Hij laat met enige regelmaat zijn verdedigende taken liggen.
Bij de eerste tegengoal trekt hij aanvallend nog zijn poot terug en daarna loopt hij mee, maar pakt zijn tegenstander niet aan. Nog geen schouderduw.

Bij de 2e goal laat hij wederom de nummer 4 van schalke gewoon vrij de 16 inlopen en een overstapje doen, waar de goal uitkomt.

Dan is het heel leuk dat je veel loopt, maar dan kan je beter 2x goed met je man meelopen dan veel loze meters lopen in mijn optiek.

Neem niet weg dat ik heel erg blij ben met de punten die ze hebben binnen getrokken.
En een hele dikke pluim voor viergever waar ik veel kritiek op heb gehad.
Eindelijk eens helemaal tot het gaatje gegaan. TOP

21 april 2017 om 10:17

Mee eens! Laat dit gewoon een leerpunt zijn voor Ajax

Wie was de man die de pass op younes gaf in de laatste minuut? Juist js ziyech, oke hij speelde niet zijn beste wedstrijd maar dat gold voor heel Ajax muv Viergever. Ze hebben gevochten als leeuwen en mogen trots zijn.

21 april 2017 om 08:14

En wat ik nog belangrijker vond, wie veroverde de bal waaruit Younes kon scoren? Donny vd Beek!
Dat vond ik ook een groot verschil met vorige week, Schã¶ne komt op internationaal niveau verdedigend en qua balbehandeling echt tekort.
Hij heeft een geweldige trap (alhoewel zijn corners over het algemeen ook drama zijn) en op nationaal niveau een prima speler natuurlijk.

21 april 2017 om 09:48

Zo hey! Wat zat ik te wachten op die wissel! Schã¶ne kwam gewoon niet vooruit en vertraagde het spel flink. Niets ten nadele van hem.. weet neit of het ouderdom is, vermoeidheid, of de oude blessure. Wel een lekkere trap wat ook weer een extra wapen is.
Maar het ging echt weer een stuk beter met Donny erbij! Ik ben eindelijk overtuigd van die jongen.

Viergever speelde echt heerlijk de eerste helft maar kon het allemaal niet meer belopen in de tweede helft.. toen leek hij de gebeten hond te worden door de derde tegengoal.. en dan uitgerekend hij maakt de 3-1.

Zoo genoten en dat doe ik nog steeds!

21 april 2017 om 10:47

Vd Beek bracht zoveel meer op die positie. Dat Schone geen 10 km in een wedstrijd loopt, dat weten we inmiddels wel. Maar ik vond hem ook erg apatisch in het ophalen van de bal en dat vond ik wel ernstig. De enige reden om hem zo lang op het veld te laten, was dat hij met een vrije trap nog de verlossende goal kon maken.

Ziyech kan leuk pingelen tegen de Roda's en Willem Ii's, maar tegen de betere teams komt hij vaak niet uit de verf. Hij loopt rond alsof het de koning van Marokko is, maar presteert vrij matig bij Ajax.

21 april 2017 om 07:47

Misschien moet je beter opletten. Hij is zowel aanvallend als verdedigend zeer belangrijk. Je commentaar slaat nergens op.

21 april 2017 om 07:48

We zullen jou maar niet echt serieus nemen met je mening over Ziyech mede door hem doet Ajax nog mee om de titel , of heb je bv de wedstrijden tegen Feyenoord en Schalke thuis met je ogen dicht gezeten .

21 april 2017 om 12:00

@sloep
gisteren was Ziyech echt bagger en dat mag gezegd worden.
Hij is in negatieve zin betrokken bij alledrie de goals.
Maar wat me nog het meest irriteerde is dat hij het daarna liet versloffen: ik heb zeker 6 situaties gezien waarin hij het laat lopen, dan gokt op de interceptie van de verdediging en dan met de handen omhoog gaat staan omdat hij vrij staat. Ja zo kan iedere voetballer wel vrij komen.
Ik vind Ziyech een goede voetballer maar nog lang niet de beste van de Eredivisie zoals sommigen op deze site beweren.
En als je iemand moet noemen waarom we nog meedoen om de titel dan is dat Klaassen. Verschil tussen Klaassen en Ziyech is nog zeer groot in het voordeel van Klaassen.

21 april 2017 om 14:55

ik weet echt niet naar welke wedstrijden jij kijkt, maar Feyenoord en vorige week schalke speelde die geweldig, maar men moet altijd wel wat te piepen hebben.

21 april 2017 om 18:52

Nou, gister bijvoorbeeld? En al die andere wedstrijden die hij (in welk shirt dan ook) tegen de topploegen heeft gespeeld. Tegen Schalke thuis was hij aardig en tegen Feyenoord ook. Maar in die wedstrijden was het ook moeilijk om slecht te spelen door de manier waarop het team in z'n geheel speelde. Maar echt uitblinken zoals hij soms tegen de kleintjes doet kan ik me niet heugen.

22 april 2017 om 13:19

Laatste weken doet hij het beter, werkt harder dan bij Twente, omdat hij bij Ajax anders staat opgesteld en je doet hem toch te kort bij Feyenoord en thuis tegen Schalke 4. Daar speelde hij verrekt goed en ging tot het uiterste. Maar dat die ieder zijn/haar mening en ziet het ook anders.

Het is allemaal zo makkelijk geschreven dit. Duitse teams kunnen nu eenmaal enorm powervoetbal spelen. Ze hebben wekelijks grotere weerstand. Verder vond ik Kluivert jr. zeer balvaardig.

Ziyech liet voor het gemak z'n tegenstander even lopen bij de 1-0 stel je voor dat je even ingrijpt en een vieze broek krijgt, als die grasvlekken heb je nog niet zo 1 2 3 uit je kleding. Ziyech is echt een primadonna, prima techniek prachtige trap maar Ziyech is absoluut geen speler die voorop gaat in de strijd.
Er was er eigenlijk maar 1 die echt een ruime voldoende haalde en dat was Viergever. Onana dook bij de 1-0 opzichtig over de bal. Sanchez is wel vijf keer onder een bal door gegaan zelfs Klaassen grossierde in foute passes. Dolberg viel heel slecht in Younes ging weer ouderwets alleen maar binnendoor wat uiteindelijk wel tot het genadeschot voor Schalke leiden maar verder heeft hij weinig goed gedaan. Veel strijd weinig goed voetbal maar alles begint bij vechten voor elke meter en dat heeft Ajax gisteren zeker gedaan.
Uiteindelijk mag het een wonder heten dat Ajax door bekert. Uiteindelijk is de strijd die geleverd is bewonderingswaardig maar de uiteindelijke overwinning was meer geluk dan wijsheid.

21 april 2017 om 08:15

Ziyech ging gister zeker niet voorop in de strijd, helemaal mee eens. Maar het aparte is, is dat hij dat wel deed thuis tegen Feyenoord en Schalke. Toen was hij echt de aanjager op het middenveld, gecombineerd met de souplesse van een spelverdeler.

Ik denk dat het meer een conditioneel puntje is als een onwelwillend puntje. Hij kan het namelijk wel, dat heeft hij laten zien!

21 april 2017 om 08:40

Hoeveel wedstrijden van Ajax heb jij de laatste tijd gekeken? Sinds Feyenoord gaat Ziyech toch echt voor op in de strijd. Hij was El Ahmadi (de man die het van felheid moet hebben) de baas en liet in de volgende wedstrijden steeds felheid zien door er direct op te zitten en duels op te zoeken. Nu lukt het een keer niet, misschien is de tank na de paar zware weken wat leger, of heeft hij gewoon een mindere dag. Maar jij spreekt gelijk maar van een prima-donna die zijn broek niet smerig wil maken.. Je moet de kranten niet zo blind volgen.

Het hele middenveld was wat slordig en liep niet lekker, Kluivert verzoop ook een beetje in verdedigend werk. Het team draaide gewoon minder en dat is helemaal niet raar als zo'n jong team zo'n druk programma heeft. Kan gewoon gebeuren.

21 april 2017 om 08:51

Ziyech is natuurlijk geen speler die het moet hebben van z'n fysiek en duelkracht. In de eredivisie komt hij er aardig mee weg gisteren was het echt dramatisch. Niet eens zozeer het niet winnen van duels maar het gewoon laten lopen van z'n tegenstander waaruit een direct tegendoelpunt viel was echt schandalig. Het klopt dat er meer niet goed waren maar iedereen leverde strijd behalve Ziyech.

21 april 2017 om 09:37

In de heenwedstrijd tegen Schalke ging het hem anders ook aardig goed af. En het niet moeten hebben van fysiek en duelkracht is iets compleet anders dan hem neerzetten als een prima donna die zijn broek niet smerig wil maken.

Het viel mij inderdaad ook op dat hij zijn man meerdere keren liet lopen, maar ik vind het echt te kort door de bocht en typisch voor het voetbalwereldje om na een wedstrijd gelijk weer te doen alsof iemand bepaalde dingen niet kan en/of schuwt. Elke speler heeft wel eens een mindere wedstrijd, maar dan hoef je al zijn goede niet gelijk te vergeten, hoe ongelukkig de timing ook was.

Ach, er waren teveel spelers echt heel slecht. Ziyech, Veltman, Schone, Traore, Sanchez, Onana...
De enige spelers die wel positief opvielen waren Viergever, Klaassen en Younes. Laten daar nu net twee spelers tussen zitten waar ik normaal niet zo gecharmeerd van ben, maar eerlijk is eerlijk: dankzij die gasten zijn we door.
Viergever maakte wellicht een foutje bij de 3-0, maar hij heeft ook echt een paar hele grote kansen van Schalke voorkomen.

21 april 2017 om 08:59

Viergever een foutje bij de 3-0? Daar ben ik het niet mee eens. Het is de Ligt die daar compleet in de fout gaat door (weer!) onder de bal door te koppen. Hierdoor heb ik het idee dat Viergever verrast wordt en daar profiteert Schalke van.

De Ligt had die bal gewoon weg moeten koppen, dan was er niks aan de hand geweest.

21 april 2017 om 09:26

De Ligt zag er ook zeker niet sterk uit, maar het is toch echt Viergever die z'n man laat springen, terwijl hij aan de grond genageld staat. Hij maakte wel een koppende beweging, maar had totaal niet door dat die kerel boven hem uitstak. Maar zoals gezegd: het was een foutje, geen megablunder.

Ik vind dat de kranten echt puur resultaat georienteerd oordelen, as usual. Zoals, gewoonlijk sloeg Perez de spijker op zijn kop. Ajax heeft eigenlijk niets van Schalke te duchten gehad maar 3 slechte minuten en een rode kaart maken het je heel moeilijk

Aan de 1 en 2-0 gingen veel fouten vooraf maar Ajax voetbalde zo nu en dan primade 1e helft en ook de eerste 10 minuten van de 2e helft. De 1-0 gaf schalke een grote boost en bij de 2-0 was het verdedigend zwak maar door de 'ondergens' heenzakken vind ik larie-koek. Het is niet alsof Schalke kans op kans creã«erde.

Jaa, het is uiteindelijk een heroische wedstrijd. Mijn god zeg, ik ben uiteindelijk 5 jaar ouder geworden of ga 5 jaar eerder dood het is maar hoe je t zien wilt. 3 Hartverzakkingen later, is het dan toch gelukt. Ajax Halve finale, lekker!

We moeten niet gaan doen alsof Schalke werelds speelde, dat is namelijk niet het geval. Ze speelde ook bij tijd en wijle erg slordig, maar Ajax wist t te presteren om nog slordiger te spelen, mijn god.

Laten we voorop stellen dat er maar 1 persoon is die zijn nivo haalde bij Ajax, weliswaar pas na 10 a 15 min, Held Viergever. Wat een klasbak is dat dit seizoen zeg. De rest was gewoon weg onvoldoende.
Kluivert had niets, maar dan ook niets in te brengen tegen een sterk spelende Kolasinac, die werd het nodige gemist vorige week zo blijkt.
Verder moet t nu wel een x klaar zijn met Veltman. Man o man wat speelde hij slecht. Zat de eerste minuten al te slapen en dat is eigenlijk niet veel beter geworden tijdens de wedstrijd. Hij behoort tot de meest ervaren mensen, maar dan toch zulke domme stomme overtredingen maken. Daar heeft hij echt een handje van, het is een x klaar met hem!
Schone was de veroorzaker van t tweede doelpunt. Levert zo de bal in en ipv gelijk terug te lopen naar randje 16 loopt ie lucht te dekken.... Frustrerend.
Wat Mart Visser idd aangeeft, bij die 1-0 had Ziyech gewoon een overtreding moeten maken. Je zag het van km's aankomen dat die jongen zo door kon lopen en schieten, ookal is t randje 16, maak die overtreding. Misschien dan toch een leerpuntje voor m.

Uiteindelijk over twee wedstrijden verdiend door. Maar wat heeft een Ajax een geluk in die verlenging zeg, dat is dan uiteindelijk toch klasse dat ze twee doelpunten maken met een man minder
Op naar Celta

21 april 2017 om 08:44

Bij de 3-0 liet Ziyech zijn man ook al lopen. Goeie speler als het op voetbal aan komt, in een vechtwedstrijd als gisteren heb je er niks aan.

21 april 2017 om 08:47

Daar ben ik t niet mee eens Wanny.
De afgelopen weken gaat Ziyech juist voorop in de strijd, zie je hem verdedigend veel arbeid verrichten en op een goede manier ook. Deze wedstrijd lukte t niet echt bij m, maar hij dient zn momenten voor een overtreding beter uit te kiezen, soms moet je gewoon aan die noodrem trekken. Dat deed hij bij die 1-0 helaas niet. Terwijl je, zoals ik al aangaf in mijn betoog, die kans (en uiteindelijk doelpunt) van Km's aan zag komen. Dan dien je gewoon aan die noodrem te trekken. Dat wordt nog een leermoment voor hem.

Veltman stond vaak tegenover 2 man omdat Kluivert die opkomende back niet verdedigde. Dat deed Traore beter nadat Dolberg erin kwam voor Kluivert.

Wat is dit weer super korte termijn zeg... Dit is de eerste wedstrijd sinds Feyenoord thuis dat Ziyech een keer niet thuis geeft. Alle wedstrijden sinds Feyenoord ging hij juist voorop in de strijd zocht hij fysieke duels op en won deze. Ik stond er vol verbazing over te kijken hoe juist hij steeds zo fel was. Nu lukt het een keer niet en wordt er gelijk gedaan alsof hij de duels schuwt... Goedkope journalistiek, iets wat je niet van een kwaliteitskrant als De Volkskrant verwacht.

Misschien raakte de tank bij een deel van de spelers gewoon op na zoveel wedstrijden achter elkaar vol gas geven.

Ziyech heeft gewoon nog veel te leren. Gaf zelf ook al aan dat dit jaar bij Ajax voor hem superzwaar is en zeker als middenvelder. Het is logisch dat bijvoorbeeld Klaassen al veel meer in huis heeft omdat hij meer eravring heeft, ook Europees. Als Ziyech maar rustig blijft is hij volgend jaar de grote baas op het middenveld bij Ajax en kan hij over twee jaar ook weer een stapje maken. Europese top wordt ie nooit, daar is hij te tenger voor, maar een leuke Europese subtopper in Engeland of Spanje, dat zal hij over een paar jaar wel aankunnen.

Dit soort journalistiek is zo makkelijk,je per wedstrijd waarderen ofzo als deze meneer doet afbranden zelfs. Jonge groep met veel potentie die je toch niet bij elkaar houd dus je moet in een hele korte periode succes boeken met een talentvolle jonge groep Hoe lastig is dit in een kolkend Duits stadion. ....ga er m'n aar aan staan!

21 april 2017 om 09:26

Nonchalant, lankmoedig vooral en naief, pffff. Wat een zeldzaam slecht artikel in de Volkskrant. En daar wordt zo'n man ook gewoon nog voor betaald. Had hij dan verwacht dat ze even met 0-2 zouden winnen in Gelsenkirchen? Vorige week een briljante pot, maar dat is natuurlijk geen maatstaf. Eerder een uitzondering. Toch knap dat je dan nog weet op te brengen om te knokken en door te gaan.

Ik heb helaas niet de hele wedstrijd gezien, maar dit was nou een wedstrijd waar je als ploeg sterker van wordt. Er zitten leermomentjes in. Maar uiteindelijk moest Schalke ook alles geven om Ajax uit te schakelen. Na de 3-0 ging Ajax heel opportunistisch spelen en dat resulteerde in een 3-1. Toen bleek dat de Duitsers ook helemaal leeg gespeeld waren...
Uiteindelijk vind ik dat de journalistiek niet zo moet miepen: het is de kwartfinale en daarin is elke wedstrijd moeilijk. Kijk eens naar de andere wedstrijden 2 van de 3 worden verlengd en de derde geeft ook geen groot verschil.

Scorebord journalistiek. Het is zelfs voor een ervaren elftal al heel moeilijk om in kort tijdsbestek 5 duels top te zijn, laat staan voor zo een jong elftal. De grote winst is dat het team mentaal ijzersterk lijkt en niet het hoofd laat hangen na een achterstand zoals tegen Heerenveen of een bijna uitschakeling tegen Schalke. De wederopstanding van Ajax met tien man en na 120 minuten voetbal is fenomenaal. Een zure reactie als deze zegt dan ook meer over de journalist dan over Ajax. Voor de prestatie van Ajax kan je alleen maar respect en lof hebben, azijnretoriek als deze is volstrekt misplaatst als je in ogenschouw neemt hoe de vorige Europese campagnes zijn afgelopen. De club zit na meer dan 2 decennia eindelijk weer in een Europese halve finale en dat zal zelfs de grootste optimist niet van tevoren hebben verwacht met een nieuwe trainer en een sterk vernieuwde basisformatie. Pet je af voor Peter Bosz in zijn eerste jaar als coach van Ajax. En datzelfde geldt voor zijn mannen, die in de meeste gevallen feitelijk nog gewoon jongens zijn. En dan toch al zo een volwassen prestatie kunnen neerzetten, dat is in het recente verleden ook wel eens anders gegaan. Aan de voetbaltechnische kwaliteiten van deze selectie heb ik nooit getwijfeld, maar dat de spelers zich op dit moment mentaal zo sterk zijn, komt wel als een verassing. Daarom ben ik van mening dat Ajax voor geen van de overgebleven teams angst hoeft te hebben of het nu over 1 of 2 wedstrijden gaan. Voetbaltechnisch doet het team voor geen van de andere teams onder, het verschil zit hem in de ervaring waarover de andere teams kunnen beschikken. Ajax zal daarom als underdog starten in de halve finale, maar dat gold in de wedstrijden tegen Schalke ook.

Ja, en wanneer gaat Kluivert alle kopduels in de 16 winnen? Kom op zeg, de kwaliteiten van Ziyech liggen op een ander vlak, zoals het wegdraaien en de passing bij de 3-2.

Klopt deels wat Vissers stelt, echter na de 3-0 toch een geweldige wederopstanding.
Uit geslagen positie met 10 man ballen tonen en nog 2x (!) scoren in de voetbaltempel
van Schalke '04, dat mag dan wel als een mentale megastunt worden beschouwd.
Al met al over 2 wedstrijden is Ajax de verdiende winnaar. Met respect voor de
tegenstander en haar supporters! Daar kunnen veel Nederlandse clubs iets van
opsteken - en dan met name die harde (domme) supporterskernen. Wel een
minderheid, maar dan wel een ergerlijke. En dan nu weer door met voetbal;-)).

Als ajax het moelijk heeft is het ziyech die dan altijd kritiek krijgt als ajax 1e helft 2 a 3 momenten in de omschakeling sloegen ze hakim over, ging het fout een keer younes en kluivert tegenover 2man kon hem opzij passen naar ziyech stond vrij rand zestien. k hou niet van kritiek geve want j staat wel in gelsenkirchen makkelijk praten voor ons maar 1e helft was klaassen en schone meer met knikkende knieen aan het spele foute passen. Toch trots op ajax vooral younes zoveel corners haalt ie eruit strijder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

39 fans
Aanvaller, 24 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 13 1 0 0
2016/2017 Ajax 29 3 3 0
2015/2016 Ajax 27 8 0 0
2015/2016 Jong Ajax 4 1 0 0

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren