wk2018

Bosz analyseert thriller: ‘Die durf miste ik bij een paar jongens’

Vrijdag, 21 april 2017 om 00:45

Peter Bosz kon zich voorstellen dat niemand op een gegeven moment nog een cent gaf voor de kansen van zijn elftal in het duel met Schalke 04. Ajax stond in de noodzakelijke verlenging met 3-0 achter, met een man minder. "k denk dat weinigen nog in onze kansen geloofden. 3-0 achter in verlenging met een man minder. Maar we zijn overeind gebleven", vertelde de gelukkige oefenmeester bij RTL7.

Wel vond Bosz dat Ajax de problemen over zichzelf had afgeroepen. "We kunnen beter voetballen dan we hier hebben laten zien. We herstelden nog wel van een moeilijke openingsfase, maar bleven slordig", zo oordeelde de trainer van Ajax. "Bovendien konden we niet de vrije man vinden die er wel was. Het was gewoon niet goed. Ik denk dat het toch de spanning is geweest die ons parten speelde."

"In dit stadion worden we niet vooruit geschreeuwd, maar je moet wel durven voetballen en die durf miste ik bij een paar jongens. We hebben niet laten zien dat we de kwaliteit hebben onder de druk uit te voetballen", erkende Bosz. Toch slaagde Ajax erin om de tweestrijd naar zijn hand te zetten. "Dat we dan na de 3-0 toch nog terugkomen, verdient een groot compliment. Dat zegt veel over de ploeg. "En toen konden mijn spelers het toch nog opbrengen om druk te zetten. Dat was echt geweldig om te zien. Ze vochten voor wat ze waard waren en ze wisten zich te belonen. Dat is echt super."

Bosz houdt zich niet bezig met de loting van vrijdagmiddag. "We zijn net een beetje bekomen van de blijdschap. We zien morgen wel wat er gebeurt. De jongens zullen deze wedstrijd zondag zeker voelen tegen PSV, maar dat hoort erbij. Het geeft ook energie." Bosz is de eerste trainer sinds Louis van Gaal in 1997 die Ajax naar een halve finale leidt in Europa. "Natuurlijk is dat leuk om te horen. Maar het is leuk voor al mijn jonge spelers en eigenlijk voor het hele Nederlandse voetbal. Dit konden we met z'n allen wel even gebruiken."

De halve finales van de Europa League worden op 4 en 11 mei gespeeld. Ajax hoort vrijdag om 13.00 uur bij de loting in het Zwitserse Nyon wie de tegenstander in het tweeluik voor een plek in de finale is. Manchester United, Olympique Lyon en Celta de Vigo zijn de mogelijke tegenstanders. De eindstrijd is op 24 mei in Stockholm.


Poll

Gaat Ajax de Europa League winnen?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door gerard13)

Dat zou inderdaad kunnen, de Veltins Arena en de fans van Schalke zorgen natuurlijk voor een heuse heksenketel, maar ja wat maakt het uit, we zijn er door! Mag trouwens worden gezegd dat Donny zich niks van de sfeer aantrok, was toch een hele belangrijke wissel, hem voor Lasse.

21 april 2017 om 01:02

Elke wissel verbeterde ajax Tete> veltman Lucht> traore als rw Dolberg> traore als spits Spijtig dat kluivert gewisseld werd

21 april 2017 om 03:34

Appelsap, Kluivertje kwam niet te pas. Wat niet gek is voor een jeugdspeler.

21 april 2017 om 01:05

Klopt. Maar de grootste fout van Bosz was om met Traore te beginnen. Wat een slappe zak is dat. Speelt 1x goed tegen schalke en scoort er een keer 2 tegen nec en meneer denkt weer dat hij Messi is die het op 40 procent kan doen. Ongelofelijk hoe die vent over het veld heeft lopen sjokken en dan ook nog is de hele tijd in buitenspelpositie. Hoop dat dit dan officieel zijn laatste basisplek in Ajax 1 was. Dolberg is 10x beter in de punt en Kluivert en (vooral) Neres laten 10x meer rendement op rechtsbuiten zien. Begreep die hele hype over Traore al niet na 3 goede wedstrijden (waarvan 2 met dramatische afronding). Als je met Dolberg was begonnen had je waarschijnlijk na 90 minuten kunnen douchen, want je speelde al de hele pot met 10 man.

21 april 2017 om 01:27

Dolberg was anders de slechtste man bij Ajax. Die hoefde niet eens te douchen, want van dat beetje sjokken ga je niet zweten. Hij kan een voorbeeld nemen aan Ziyech die op volle snelheid drukzet.

21 april 2017 om 01:34

Klopt. Ziyech gaf zeker alles. Neemt niet weg dat net zo goed Sjaak Swart in de spits had kunnen staan, want Traore heeft werkelijk waar niks goeds gedaan.

21 april 2017 om 07:28

Haha, Dolberg de slechtste man noemen, terwijl Traore echt werkelijk waar niks goed heeft gedaan en Veltman Ajax bijna persoonlijk een halve finale door de neus boort. Dolberg viel prima in, ging tenminste de luchtduels aan, waardoor Ajax meer kon opschuiven en meer in de buurt van het doel van Schalke kwam. Traore deed niet eens moeite om een luchtduel te winnen, waardoor Schalke elke keer rustig de lange bal kon opvangen. Niet voor niets dat Ajax aanvallend meer gevaar stichtte met Dolberg, zelfs met 10 man, dan met 11 man en Traore in de spits.

21 april 2017 om 09:19

Moet eerlijk zeggen dat het mij ook opviel hoe Dolberg aan het sjokken was. Liet op geen enkele manier merken dat hij pas in de 2e halft erin kwam. Won inderdaad nog wel wat kopduels, maar de wijze waarop hij (niet) meverdedigde leek nergens op.

21 april 2017 om 01:21

Ik vond het wel meevallen met die heksenketel, in het begin heel even en na die goals van Schalke vlak achter elkaar komt het natuurlijk wel los. Maar daar tussen hoorde je vooral het uitvak van Ajax.

Maar misschien heeft het ook te maken met het feit dat ik er wat selectief naar kijk met FC Kopenhagen, Legia Warschau, Standard Luik, Panathinaikos en Paok in het achterhoofd waardoor ik misschien op een andere manier naar het begrip heksenketel kijk. Sfeer was natuurlijk prima vanavond.

Teveel dragende krachten die hun niveau niet halen, Sanchez die zijn slechtste wedstrijd van het jaar bij Ajax speelt en Veltman die een bijzonder matige pot speelt. Dan leun je achterin op Onana en Viergever, want van De Ligt mag je met alle respect nog lang niet verwachten dat hij het matige optreden van andere compenseert. Op het middenveld kwam Schone niet in het spel, goed dat Bosz hem daarom wisselt. Klaassen en Ziyech werkte keihard maar zaten ook niet geweldig in de wedstrijd. En dan wil ik over de onzichtbare voorhoede nog zwijgen, hoewel Dolberg daar wel voor een impuls voor zorgde.

Denk dat je Bosz zeker een compliment mag geven voor zijn wisselbeleid.

21 april 2017 om 07:24

@adzevedo ,

Wat doet deze wedstrijd met zondag denk je?
Ik heb alleen vanaf de 2 de helft gezien maar dat was toch een aardige mokerslag wat natuurlijk niet gek is.
De spelers sliepen heel laat moeten vandaag terug dus het herstel is ook anders dan een thuis wedstrijd. En je zag toch wle dat er veel spelers op hun eind zaten wat ook logisch is.

IS met deze wedstrijd de competitie op tweede plek gekomen of denk jij dat ze zondag weer een prestatie kunnen zetten.

Voor de rest gefeliciteerd met de volgende ronde.

De Ligt zag er bij iedere tegengoal niet goed uit trouwens, dit is nog een te hoog niveau voor hem. Ook Sanchez taste een paar keer mis. Natuurlijk is dit even wennen voor zulke jonge jongens, maar toch erg knap over de streep getrokken.

21 april 2017 om 01:03

Sanchez begon slecht maar kwam keihard terug

21 april 2017 om 01:08

Vond Sanchez echt heel erg slecht vandaag. Kreeg al 3 panna's in de eerste helft waar hij veel te nonchalant in ging en elke pass voorwaarts resulteerde in balverlies of een ideal moment voor schalke om druk te zetten. De laatste 10 minuten herpakte hij zich goed, maar de eerste 110 waren absoluut zwaar onder de maat.

21 april 2017 om 01:10

Mee eens. Heb veel liever viergever in het centrum. De ligt maakt nog veel fouten. Tegen Heerenveen ook allerlei rare momenten.

21 april 2017 om 08:44

Viergever was bij de 3de goal ook zwak.

21 april 2017 om 09:38

Dat klopt, hij werd verrast omdat de Ligt onder de bal doorging terwijl hij hem rustig weg kon koppen. Sanchez is ook een stuk onrustiger met de Ligt in het centrum wat niet vreemd is.
Viergever is voor mij samen met Klaassen de belangrijkste ajacied van het seizoen. Hij stuurt iedere wedstrijd Sanchez goed aan en speelt zelf ook ijzersterk. Daarnaast toen Sinkgraven linksback kwam te staan in het begin heeft Viergever daar ook zoveel vuil werk opgeknapt. Viergever is bezig aan een ijzersterk seizoen en ik hoop dat we hem nog een jaar kunnen houden.

21 april 2017 om 01:29

Deze wedstrijd was inderdaad te hoog gegrepen voor de Ligt. Paar domme en onnodige overtredingen, waar de scheids gelukkig niet eens vaak voor floot. Maarja zo heel veel smaken heeft Ajax nou ook weer niet.

21 april 2017 om 09:40

Niet vreemd die jongen is pas 17 idemdito voor Kluivert die ook gewoon zwak was maar dat kan je die jongens niet kwalijk nemen. Bosz neemt er veel risico mee en het betaald zich gelukkig uit. Maar welke ploeg speelt er nou met 2 17 jarige in de basis in een kwartfinale in Europa.

21 april 2017 om 01:53

1e goal kan hij idd niks aan doen. 2e goal staat hij gewoon bij zijn op dat moment directe tegenstander en kan dus niks. 3e goal is net te ver, kan je hem wel aanrekenen maar de grootste fout ligt daar bij viergever.

21 april 2017 om 03:39

Dat valt reuze mee, het was met name 3x Ziyech die niet mee verdedigde waar problemen uit kwamen.

21 april 2017 om 06:54

Ik denk dat jij even de beelden terug moet kijken. Want het was namelijk ziyech 2 maal die het verpeste. De eerste goal slap van ziyech verdedigd laat hem zo lopen en 1 goal is op conto van klaassen, de ligt had namelijk 2 man te verdedigen. En klaassen kwam "kwakkelend terug"

21 april 2017 om 09:16

Dan moet je toch nog even de 2de goal terugkijken. Het was namelijk Ziyech die met Howedes meeliep in eerste instantie en hem ook diep zag gaan, maar hij bleef net als bij de eerste goal gewooon stilstaan. Dat Klaassen daarna te laat is klopt, maar Ziyech trof daar meer blaam.

21 april 2017 om 08:38

Mwah, weet ik niet. 2e goal stond hij in zijn 1tje tegen 2 man, 3e goal is het eerder Viergever's fout die niet eens springt.

Goed verwoord. Ik miste inderdaad de durf om acties of combinaties te maken. En als ze dan wel wat probeerde was het vaak te slordig waardoor er balverlies werd geleden. Daardoor had je weer die snelle counters van Schalke en moest Ajax constant omschakelen. Er was weinig controle over de bal. Maar al met al zag ik een goeie vechtlust in beide wedstrijden. Dus zeker verdiend door. Welterusten ik ga heerlijk slapen.

Heksenketel zorgde denk ik idd ook voor spanning. Leek alsof er een paar blokkeerden ofzo zoals een sanchez, heb die nog niet zo vreemd zien spelen. Overigens ook complimenten voor de meegereisde supporters

21 april 2017 om 09:42

Sanchez speelt altijd minder als Viergever niet naast hem staat. In de eredivisie red hij het dan nog wel maar hier was het een niveautje te hoog voor hem. Is ook niet vreemd, Sanchez speelt 2 seizoenen achter elkaar zonder rust en dit is zijn eerste seizoen bij Ajax, je kan niet van hem verwachten Ajax te dragen en het is logisch voor zo'n jongen om fouten te maken.

22 april 2017 om 12:04

Eens over sanchez en zn lange seizoen of seizoenen. Hij maakt echter beetje vreemde fouten de laatste tijd die meer op overmoed of gemakzucht lijken ipv vermoeidheid. Maar goed, als je ziet wat ie dit seizoen heeft neergezet voor een 19 jarige uit een compleet andere cultuur, petje af. Dat we nu verbaasd zijn over zn foutjes is eigenlijk positief, hij heeft namelijk een hoge standaard geplaatst. Maar verwacht juist in deze matches dan iets extras van ervaren spelers. Viergever deed het, schone viel door de mand

Heb de wedstrijd helaas moeten missen maar ben wel benieuwd welke spelers er door het ijs zakten qua prestatie en durf.

21 april 2017 om 01:17

Ik vond Veltman (maar wat verwacht je anders), Sanchez (verrassend, want heeft in Z-A al finale van die CL gespeeld), Schone, Traore (blijft een grote mishuur) en Kluivert zwaar tegen vallen. Van Kluivert kun je niet veel verwachten natuurlijk in zo'n pot. Veltman was daarentegen weer oliedom (zoals we hem kennen) bezig en laat zich verleiden tot een simpele 2de gele en de 2-0 was ook zijn fout (totaal geen druk bij de voorzet). Sanchez speelde heel zwak en leverde elke bal in. Schone was onzichtbaar. Traore hoeft niet te douchen, want die heeft de wedstrijd benaderd als de avondvierdaagse. Ik vond Onana en Klaassen degelijk spelen. Gingen door het vuur al had Onana de 1-0 moeten hebben, maar het schot kwam ongelukkig door de benen van Veltman. Viergever de beste. Gaf alles en scoorde de winnende. Ziyech en Younes zakte niet echt door het ijs, maar speelde niet groots, maar waren de enige 2 die nog wat creeerde. Vond Van de Beek, Tete en Dolberg alle 3 prima invallen en deden het beter dan hun "voorganger".

21 april 2017 om 01:46

Beetje waan van de dag. Traore mishuur? Die had meer dreiging dan Dolberg die jij goed vond invallen. Dolberg heeft geen pepernoot geraakt. Je hebt deze zege aan 3 man te danken. Ziyech, Viergever en Klaassen. De rest is selectieopvulling.

21 april 2017 om 01:55

Ik snap niet waarom jij klaassen zo goed vond? Beste man was letterlijk overal te laat. Dolberg ook geen moment gezien. Heel het team eigenlijk geem voldoende of misschien net aan een 5.5

21 april 2017 om 03:42

@mentalist

Ziyech was wel mede debet aan alle drie de tegengoals. Hij laat zijn man 3x lopen waar een goal uit voor komt.

21 april 2017 om 06:21

@mentalist Traore blijft een mishuur. Van de 40 wedstrijden tot nu toe heeft hij er 35 slecht gespeelt.

Ik vond het jammer dat neres niet gespeeld heeft volgens mij had je daar beter mee kunnen beginnen om later een fitte Kluivert te kunnen brengen. Hopelijk gaat neres vlammen tegen psv. Dan ook dolberg aub en op links lijkt me younes ook wel moe gestreden. Misschien als hij weer fit is sinkgraven daar neerzetten ?

De weg naar de beker is kort. Ze moeten het kunnen halen als ze maar spelen zoals thuis wedstrijd tegen schalke. Kunnen we iedereen hebben.

21 april 2017 om 09:44

Ik hoop united of Celta, Lyon is toch nog wel een niveautje hoger. Maar Ajax mag sowieso trots zijn op de prestatie die ze dit jaar hebben geleverd in Europa.

En nu Man U. loten of Celta, Man U. in de finale zou echt een droom zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

30 fans
Coach, 54 jaar

In de wandelgangen

Maandag 25 juni
Manchester United is bereid om diep in de buidel te tasten voor Toni Kroos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren