Viergever vol ongeloof: ‘Ik zag de jongens over me heen vallen’

Vrijdag, 21 april 2017 om 00:15

Ajax plaatste zich donderdag na een zenuwslopend duel met Schalke 04 voor de halve finales van de Europa League. De Amsterdammers verloren na verlenging met 3-2 en dat was voldoende om de laatste vier te bereiken. Nick Viergever groeide uit tot de held van Ajax door de 3-1 te maken tegen de Bundesliga-club.

Viergever kon het na afloop niet allemaal bevatten. "Wat een wedstrijd. Er zat alles in. Ontknoping. Gekkenhuis. Iedereen is heel erg blij. Wat een feest. Dit was mijn derde kwartfinale en ik ga voor het eerst door. Gekkenhuis", vertelde een dolgelukkige Viergever in gesprek met RTL7.

In de verlenging speelde Ajax alles of niets, in de hoop dat de bal een keer goed zou vallen. "We hadden de overtuiging dat het zou gebeuren en het gebeurde ook nog. Ik zag niet eens hoe ik scoorde. Ik kreeg overal kramp. Ik zag jongens over me heen vallen en naar het uitvak rennen. Dit is echt gaaf. We hebben laten zien een echt team te zijn. We bleven maar gaan. Dat kenmerkt wel ons team."

Ajax moet komende zondag weer aan de bak. In Eindhoven nummer drie PSV. "Het is aan de fysiotherapeuten om ons op te lappen. Maar eerst twee biertjes." De halve finales van de Europa League worden op 4 en 11 mei gespeeld. Ajax hoort vrijdag om 13.00 uur bij de loting in het Zwitserse Nyon wie de tegenstander in het tweeluik voor een plek in de finale is. Manchester United, Olympique Lyon en Celta de Vigo zijn de mogelijke tegenstanders. De eindstrijd is op 24 mei in Stockholm.


Poll

Ajax is verdiend door


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door lfc11)

Man Nick, ik geef toe. Ik had nooit verwacht dat jij ooit zo belangrijk voor dit Ajax zou worden. Toen Ajax je haalde dacht ik, leuke aankoop voor de breedte en meer niet. Maar dit seizoen speel je toch goed en constant. Ook een speler die niet veel klaagt, waar dan ook. Er waren 10 man van Ajax op het veld en Nick Viergever zorgden ervoor dat het team een schop onder de kont kreeg. Wat een passie en mentaliteit! Dacht dat dat alleen in Rotterdam was maar Viervever heeft zn ploeg, bijna eigenhandig, naar de halve finale geschoten. Het is je gegund jongen!

21 april 2017 om 00:35

Mooi gezegd, de meeste Ajacieden zijn niet zo dol op Viergever, echt een speler voor de breedte. Maar door de blessure van Sinkgraven noodgedwongen in een andere rol waarbij hij ook kan aanvallen. En dan zo beslissend, het is hem gegund. Motm!

21 april 2017 om 00:59

Nou Speedyafc,
Dat was in het begin van zijn komst. Maar sinds het begin van de tweede helft van het afgelopen seizoen toen hij met vd Hoorn het hart van de defensie vormde is Nick al gewoon oerdegelijk. Alleen wilde vele dat nog niet toegeven. Nick is de belangrijktste verdediger van Ajax. Al heel lang. Sanchez is misschien de spectaculairste, en die kan ook best groeien naar een absolute topverdediger, maar hij is nog niet waar Nick staat. Geeft ook niet want hij is nog jong. Trouwens de Ligt staat op dit moment ook beter te verdedigen dan Davinson. Sanchez is natuurlijk al heel lang bezig zonder onderbreking. Het zou kunnen dat dat die jongen langzaam aan op begint te breken.

21 april 2017 om 00:43

Viergever was echt werelds, eerlijk is eerlijk.

21 april 2017 om 07:27

Hij kan ook gewoon erg goed voetballen. Kan goed inspelen, mensen uitkappen, schieten en koppen.

Ik denk dat ik éã©n van de velen was die zo zijn twijfels had bij zijn komst. Maar wat is deze man een held geworden zeg!

Ik denk dat Viergever mij dit seizoen misschien nog wel meer heeft verbaast als Sanchez (omdat de laatste nieuw was).
Ik vond Viergever altijd een beetje een "slappe" verdediger. Maar, man, man, man: wat is dat dit seizoen anders zeg. Ongelooflijk. Hij grijpt keihard in als dat nodig is, speelt erg scherp, heeft drang naar voren, coacht ook zijn medespelers.
Snel verlengen Marc!

21 april 2017 om 01:05

En je kon er donderop tegen zeggen dat Nick binnenkort een keertje zou scoren. Je ziet hem geregeld opduiken. Nou, wat een moment om dan ook een doelpunt te maken.
Zou mij niet verbazen als scouts die voor Sanchez kwamen nu helemaal voor Nick gaan.

Marc, schiet aub snel op met het contract verlengen van Viergever. Ten eerste verdient hij die waardering. Ten tweede hebben we hem ook nodig. Ten derde is hij misschien ook gewoon bereidt om gewoon bij Ajax door te gaan.
Dan hebben we Younes als Mr. Swart in de aanval, Schone als Mr. Swart op het middenveld en Viergever als Mr. Ajax in de defensie.

21 april 2017 om 01:27

Hahahaha, ja dat zou mooi zijn. Een paar Mr. Swart's!

Nick Viergever, een van de boegbeelden dit seizoen. Bleef 120 minuten lang gaan en strijden en ja hij was deels verantwoordelijk voor de 3-0. Maar dan maak je het op zo'n manier goed.. wat een held. Wat een ongelofelijke held en je speelde weer eens fantastisch.

Wat is het dan ook ontzettend zuur dat je hem de 1e halve finale moet missen, maar dat zij zo. Ik ben zeer benieuwd aan wie we gekoppeld worden!

Hahahhaha heerlijk dat Bosz nu zijn gelijk krijgt om Riedewald (en ook Bazoer, Gudelj, El Ghazi) op de bank te zetten. Vooral omdat er 1 jaar lang een zeiksnor op de Nederlandse TV riep dat Viergever geen Ajax materiaal is en dat je met Riedewald meer marktwaarde op het veld hebt lopen en dat Bosz kapitaal vernietigd door Schone op te stellen en Ziyech en Neres te kopen. Nu tikt Viergever een bal van 4,5 miljoen binnen (levert een halve finale plek op) en de hele Ajax selectie heeft in ieder geval "Halve finale EL" achter zijn naam staan. Voor de club financieel en sportief een groot succes alleen doordat "niet Ajax materiaal" in de 110de minuut alles in zijn lichaam geeft. Nick is de held van Ajax.

21 april 2017 om 10:36

Derksen was ook vaak negatief over Viergever. Maar dat vond ik ook niet onterecht. Hij begint dit seizoen ook pas grote stappen te maken. Hoe kom je trouwens bij die 4,5 mil? Want een halve finale plek levert 1,6 op met nog wat tv gelden.

21 april 2017 om 17:59

Op Ajaxshowtime stond dat een halve finale 4,5 miljoen extra opleverde. Inderdaad 1,6 miljoen plaatsing, tv geld en nog iets volgens mij.

Wat een klasbak die Viergever ! Ook als Ajax niet draait, dan bikkelt hij erop los. En dat in tegenstelling tot Veltman, die zakt dan als eerste door het ijs.

Daarnaast brengt Viergever: drive - gif - power in dit Ajax. Niet een traditionele en begaafde Ajacied, maar zulke spelers heb je nodig.

Nick, we gaan je zeker missen de 1e halve finale. Maar daarna kun je weer vol aan de bak !

21 april 2017 om 00:44

Veltman compenseert met overtredingen wat hij verdedigend niet aan kan. Viergever kan gewoon heel goed verdedigen, vooral op de back vind ik hem erg sterk spelen. Mooi tackles ook, keihard. Tete verdient toch een kans he.

21 april 2017 om 00:53

Ik vind het sowieso raar dat er veltman word geprezen om zijn aanvallende kwaliteiten maar ik zie het echt niet. Tete daarintegen, tete staat verdedigend zijn mannetje en gaf gelijk ook de beslissende voorzet.

21 april 2017 om 01:10

Een beetje overdreven vindt ik dit allemaal wel. Was het niet Tete zijn man die helemaal vrij die voorzet kon geven waaruit de 3-0 viel? Als dat bij Joel was gebeurd, dan waren er nu nog discussies over gevoerd.
En nogmaals, ik ben net zo'n fan van Tete als Veltman. Ze hebben allebei hun kwaliteiten hoor. Vindt alleen dat Veltman teveel wordt afgemaakt en dat Tete teveel omhoog wordt geprezen. Tegen AZ bv speelde Tete in mijn ogen echt ver onder wat ik van hem gewent ben.

21 april 2017 om 01:10

Veltman is in staat om verder vooruit te verdedigen dan Tete. Tete is redelijk vaak zijn man kwijt ter hoogte van de middenlijn, alleen door zijn snelheid en hele goede tackle kan hij dat dan weer compenseren. Veltman kan dit daarintegen weer helemaal niet. Veltman zijn voordeel was voorheen dat Sanchez veel kon compenseren voor hem, echter begint Sanchez helemaal leeg te raken, dus valt ie helemaal door de mand nu. Heb Veltman ook vaak verdedigd de afgelopen jaren, echter ben ik he-le-maal klaar met hem na deze oerdomme rode kaart van hem. Achteraf ook nog aangeven dat het geen rood is, terwijl hij hem gewoon opvangt..

21 april 2017 om 01:18

Was gewoon rood. De overtreding op zich niet maar het was een veelbelovende aanval waarbij hij de angel eruit haalt. Gewoon 100% geel.

21 april 2017 om 01:33

Dat ben ik ook van mening hoor. Daarom ben ik ook helemaal klaar met Veltman. Als je na zoveel officiële duels nog steeds zulke (domme) overtredingen maakt, dan is dit niet jouw niveau. Het was ook niet zo dat Bentaleb hem echt opzoekt wat je vaak ziet gebeuren (denk aan Neymar-Meunier). Veltman vangt Bentaleb echt op gewoon..

21 april 2017 om 07:38

@aduchtbrew

Dat was inderdaad niet Tete. Misschien even terugkijken, want het is duidelijk Ziyech die zijn man laat lopen.

Gefeliciteerd Ajaxcieden. Keihard gewerkt 120 minuten lang en met 10 man. Nu lekker naar uitgeput Eindhovuhhhhhhh. WOEHAHAHAAAAAA

Nou even wachten tot de hype gaat liggen. Viergever moet zsm weer richting de bank, ja een goede pot vandaag maar totaal geen materiaal om op te bouwen als Ajax zijnde. Zegt meer over de andere Ajacieden dan over viergever als hij motm is, maar hij verdient het wel vandaag even te genieten, geeft wel altijd alles wat hij in zich heeft.

21 april 2017 om 00:59

Heeft niks met een hype te maken ik weet niet of je vaak na wedstrijden van Ajax kijkt want Viergever speelt al een heel seizoen sterk zowel centraal als op de backpositie. Ik vind namelijk Sinkgraven als linksback geen materiaal om op te bouwen en Viergever wel. Net als ik vind dat je op Veltman niet kan bouwen en op Tete wel.

21 april 2017 om 01:00

Hahah wat een grappenmaker ben je toch. Na zo een prestatie dat nog blijven zeggen. Dan is je leven wel zo eenzijdig en leeg dat je altijd blind blijft

21 april 2017 om 01:15

Goalski,
Ga snel maar weer de creche in. Je wordt er al teveel uitgelaten en dat is niet goed voor je imago.
Viergever is al sinds het begin van de tweede seizoenshelft van afgelopen jaar een heel solide verdediger die de leiding van de verdediging op zich heeft genomen. vdhoorn hat daar toen ook veel baat bij. En nu Sanchez. Sanchez is spectaculairder, maar zeker nog niet beter dan Nick als je naar "the big picture" kijkt. Wel kan hij daar naar toe groeien natuurlijk.
Centraal deed Nick het al hartstikke goed. Wordt naar de linkervleugel geschoven en trekt daar zijn niveau gewoon net zo leuk door. Niks van een wenningsperiode.
Pfff, wat een zielige opmerking om te stellen dat het meer aan de rest van de Ajacieden ligt dan aan Nick.

Hij kwam goed weg met geel. Had een donkerrode kaart moeten zijn. Wat dat betreft toch pech voor Schalke dat juist hij de 3-1 maakt. Echter heeft Schalke kansen zat gehad om meer doelpunten te zetten. Net zoals Ajax in de eerste wedstrijd. Ajax daarom ook meer dan terecht door.
Nu hopen op Celta in de halve finale en dan maar eerst uit ivm 4 mei. Zou het ideale plaatje zijn. Celta is te pakken voor Ajax, dat hebben ze al bewezen en een finale is altijd een wedstrijd op zich.

21 april 2017 om 01:15

Die tackle vind ik een beetje dubbel. Als Ajacied zijnde vind ik het gewoon geel, want hij raakt ook zeker de bal. Maar was ik voor Schalke geweest, dan had ik denk ik ook wel gedacht aan een rode kaart. Ben in ieder geval blij dat het een keer mee zit met het Nederlands voetbal. Vorig jaar PSV overwintert in de Champions League en Ajax nu in de halve finale van de Europa League. Zijn we dan toch stappen aan het maken?

Heerlijk wat een geweldig gevoel, hebben ze het toch gedaan. Nicky Viergever, verdedig hem en Bosz al maanden, fijn dat nu eindelijk wat waardering word getoond.

Nick jij bent de eerste die ik opschrijf als ik mijn verdediging zou neerzetten. Wat een seizoen speel jij. Ik wil ook ff alle personen die geen Ajacied zijn bedanken voor de felicitaties. Zo zie je maar weer dat we één zijn als een van onze clubs in Europa speelt. Zo hoort het.

Dankzij Nick loop ik morgen de hele dag met een smile op mijn bek ;-)

Door het oog van de naald, maar vol in het dak geschoten.
En Younes onze Duitser maakt het nog even lekker af zeg.

Eindhoven maak je borst maar nat.

Nou nou heren. Viergever wisselde sterke fases af met mindere fases gedurende de wedstrijd. Was bij de 1-0 nergens te bekennen en bij de 3-0 was hij wel heel erg slap bezig. Het was voornamelijk een team prestatie ze gaven allemaal 100% en dat is misschien wel mooier. Als er dan toch een motm gekozen moet worden dan kies ik toch voor onana.(zag er ook niet zo goed uit bij de 1-0 maar heeft ons wel lang in de race gehouden) Moet wel bekennen dat ik viergever veel sterker vind spelen als back. Daar kan hij opstomen en als zn passie en strijd kwijt. (Ik reageer nooit maar moest dit ff kwijt)

Heerlijke voetbalavond! Ik ben een neutrale kijker en heb geen favoriete club, maar ik voelde mee met de emotie van de spelers. Kwam zo recht door het beeldscherm binnen in mijn woonkamer. De laatste steekbal van Ziyech op Younes waaruit die 2e goal van Ajax viel.....man man man.....wat een klasbak is Hakim ook! Younes maakt ook flinke stappen in zijn ontwikkeling door en kiest strategisch zijn duels uit en anders een balletje breed maar wel vooruitdenkend. Heel het team zit in een heerlijke flow. Om de EL finale te bereiken denk ik dat we de meeste kans maken tegen Celta de Vigo. Manchester Untd. kunnen we ook hebben als Zlatan echt geblesseerd is voor de rest vh seizoen. Lacetti vrees ik het meest voor bij de Fransen. Potverdorie, wat is hij goed zeg. Dat kunnen ook leuke duels worden tussen Sanchez en Lacetti! OMG, nu al zin in die heerlijke aanstaande voetbalavonden met Ajax in de halve-finale!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

31 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren