Olympique Lyon bekert door na zestien strafschoppen in Istanbul

Olympique Lyon heeft zich via een bloedstollende strafschoppenserie bij de laatste vier van de Europa League gevoegd. Op bezoek bij Besiktas gingen de Fransen met 2-1 onderuit; thuis had Lyon met diezelfde cijfers gewonnen. Er moesten zestien strafschoppen aan te pas komen, voordat Matej Mitrovic miste en Maxime Gonalons raak schoot.

Met de rellen uit de thuiswedstrijd en de confrontatie met Bastia-hooligans vers in het geheugen, kende Lyon geen optimale voorbereiding op het weerzien met Besiktas. Toch kregen les Gones na een klein kwartier een uitstekende mogelijkheid om de score te openen. Een afgemeten pass van Alexandre Lacazette stelde Corentin Tolisso in staat om vanuit kansrijke positie uit te halen, maar hij schoot rakelings naast. Lyon oogde dreigend in de tegenaanval en Besiktas combineerde moeizaam op de vijandelijke helft. Gaandeweg de eerste helft kwamen de Turken echter beter in de wedstrijd en dat vertaalde zich in het openingsdoelpunt.

Talisca nam beide doelpunten van Besiktas voor zijn rekening.

Na een corner werd Talisca op de rand van het strafschopgebied bediend door Oguzhan Özyakup. De Braziliaan kreeg de nodige ruimte en vond uit de draai op verdienstelijke wijze de linkerhoek: 1-0. Met één doelpunt en drie assists was Telisca betrokken bij vier van de laatste zes doelpunten van Besiktas in de Europa League. Lang kon het team van Senol Günes niet genieten van die voorsprong. Maxime Gonalons en Lacazette combineerden fraai op de helft van Besiktas en na een stiftbal van de controleur wipte de aanvaller de bal over de uitgekomen doelman Fabri.

Talisca vijzelde zijn indrukwekkende statistiek na rust nog verder op. De aanvallende middenvelder torende bij de tweede paal uit boven zijn bewakers en knikte een voorzet van Adriano hard binnen. Met die stand stevende de wedstrijd af op een verlenging. Lacazette faalde één-op-één met Fabri en dus most er inderdaad verlengd worden. In de verlenging hielp Talisca een gigantische kans om zeep. Penalty's moesten vervolgens uitkomst bieden. Ryan Babel maakte de eerste en vervolgens duurde het lang voordat er weer werd gemist. Strafschoppen dertien en veertien werden om zeep geholpen, waarna Mitrovic miste en Gonalons profiteerde.

Wint Olympique Lyon de Europa League?

1
2

Allereerst mijn complimenten aan Besiktas voor deze heerlijke wedstrijd van vandaag!

Deze wedstrijd was niet goed voor m'n hart zeg. Heerlijke wedstrijd gezien die over en weer ging met enorme kansen voor beide ploegen. Wellicht dat Lyon de iets wat betere kansen had maar een gelijkspelletje was wat mij betreft prima geweest als het een opzichzelfstaande wedstrijd was... Het is dat het niet kon en er een ploeg naar de halve finale moest. Zonde dat het via penalty's beslist moet worden, want zoals ik al zei kansen genoeg voor beide. Met penalty's komt er ook altijd behoorlijk wat geluk en extra druk bij kijken.

Snapte alleen het wisselbeleid van Genesio niet vandaag. Waarom Cornet eruit halen? Adriano had het behoorlijk lastig met zijn snelheid. Waarom niet Tousart i.p.v. Cornet eruit voor Fekir zodat je Tolisso had kunnen laten zakken. Dan ook nog nota bene Lacazette eruit halen, veruit onze beste man van het veld vandaag. Nee, het wisselbeleid kan wat mij betreft beter voor de volgende wedstrijd.

Maar wie ben ik om nu over het wisselbeleid te klagen... We staan in de halve finale! Allez les Gones!!!

21 april 2017 om 00:13

Gefeliciteerd les gones, beide ploegen konden doorstoten, maar dit is voetbal. En dan onze slechtste speler op de veld, mist ook nog eens de penalty :/

21 april 2017 om 00:23

Bedankt voor de felicitatie, sportieve reactie!

Tja, zo kan het gaan in het voetbal... heb zelf ook een hekel aan penalty's. Het is dat het niet anders kon. Onze verdediging is trouwens ook niet zo heel bijzonder hoor haha.

Overigens is die Talisca een leuke speler in jullie ploeg. Enorm lang ook voor een Braziliaan, dat zie je niet vaak. Enig idee of jullie een optie tot koop hebben op hem?

21 april 2017 om 00:31

20 of 25 miljoen, een bedrag die Besiktas niet makkelijk kan betalen. Maar wel een leuke speler ja

21 april 2017 om 00:37

We kunnen hem nog een jaartje huren voor 2 miljoen euro. De resterende details zijn niet aan de beurs gemeld, maar volgens mij mag Benfica hem in de zomer direct verkopen als er een bod van 25 miljoen of hoger binnenkomt. Zelf hebben wij ook die optie, maar de kans dat we die gaan lichten is 0,0001%.

21 april 2017 om 00:20

Gefeliciteerd, jullie hebben echt een heerlijke ploeg. Als jullie nog wat doen aan die verdediging van jullie, is het compleet. Tolisso, Gonalons, Lacazette, Valbuena, Fekir, Tousart, allemaal behendige, atletische spelers, daar hadden wij er te weinig van.

21 april 2017 om 00:28

Helemaal met je eens wat betreft de verdediging. Die mag van mij wel een transformatie hebben aankomende zomer. Daarnaast moeten we vermoedelijk ook op zoek naar een nieuwe spits aangezien de kans groot is Lacazette vertrekt deze zomer. Wellicht dat hij nog een jaartje wil blijven indien we de Europa League winnen en we dus daardoor volgend jaar in de Champions League zouden uitkomen.

21 april 2017 om 01:11

Ik schat de kans vrij hoog in dat Lyon de EL pakt. Vind ze op Man U na de beste team hebben. Zoals Clutch het ook aan geeft is de verdediging wel erg zwak.

21 april 2017 om 02:16

ik schat lyon hoger in dan man utd.
Vind ze favoriet voor de titel.

21 april 2017 om 02:22

Gezien de selectie en de begroting zou je zeggen dat United eigenlijk met 2 vingers in de neus de Europa League moet kunnen winnen. Het blijft echter voetbal waarbij elk team een kans heeft. Daarnaast overtuigd United nou ook niet bepaald op het moment.

Wat was het een heerlijke wedstrijd van beide kanten zeg. Heel veel missers ook, dat maakte het nog telkens spannender. Zou mooi zijn voor Turkije als bjk won, maar heeft het tot hier ook erg goed gedaan. Respect in ieder geval!

21 april 2017 om 00:08

Zeker respect en ook gelijk een rolmodel voor Fenerbahce en Galatasaray zowel financieel als voetbal. Jammer dat ze niet door zijn.

Om zo te verliezen is zeer zuur. Ik ben zeer teleurgesteld. Zo een wedstrijd spelen en dan verliezen. Ik hou niet van spelers te beschuldigen, maar tosic en vooral mitrovic tonen geen emotie. Ze missen een penalty en zijn nog niet eens droevig. Ik vind de scheids vooral fluiten in het voordeel van lyon (er was zelfs een penalty positie in de 80ste minuut ofzo), geen gele kaarten gegeven aan jallet en meerdere spelers. Ik zal dan maar lyon feliciteren. 1ste helft was het gelijk oplopend, maar 2de helft waren wij de betere ploeg. Goed gestreden jongens, ik ben trots op bijna jullie allemaal.

Die penals werden allemaal echt ziek goed genomen

21 april 2017 om 00:16

Ja vooral die van mitrovic en tosic waren geweldig. Gewoon makkelijke oefening voor lopes.

Ik vind het laf om spelers de schuld te geven. Dan kan je net zo goed Gunes de schuld geven dat hij Ozyakup eruit haalt en Mitrovic en Tosic voor Gokhan G. en Beck op de lijst zet. Wat gebeurd is is gebeurd, ze hebben gestreden tot de laatste minuut en ik ben trots op Besiktas! Prima prestatie en hopelijk volgend seizoen nog beter in de Champions League.

21 april 2017 om 00:40

Je vind het laf? Ik vind het laf dat je geen 100 percent geeft voor de ploeg en geen emotie toont na je schandalig geschoten penalty. Senol hoca moest ook nooit met de cv beginnen. Je hebt een ervaren RA in gokhan gonul en dan laat je geen jonge CV de penalty schieten. Die jongen is nu mentaal kapot. Ik ben trots op onze ploeg. Als we in de zomer een top CV kopen, dan kunnen we betere dingen doen in de toekomst. De wedstrijd is voorbij dus laten we ons nu focussen op adanaspor.

Ik ben trots op mijn ploeg. Ze hebben echt alles gegeven. Heel zuur om er zo uit te vliegen. Ik vraag me dan wel af wie de beslissing heeft genomen om Tosic en Mitrovic een strafschop te laten nemen voor Gonul en Beck. Tijdens de wedstrijd deden ze het al niet zo goed, het is tekenend dat zij dan een strafschop missen.

Ik denk sowieso dat de Besiktas-carriere van Mitrovic niet heel lang zal duren. Bij de 1-1 gaat die in de fout, en in de resterende minuten liep hij er ook vaak bij alsof hij het even niet meer wist. Onze voorzitter had het telkens over de finale, maar als dat je doel is, dan moet je ook een selectie samenstellen die daarvoor kan spelen. 6 centrale verdedigers, maar Marcelo valt weg en we zitten al te stressen. Mitrovic zal vast een talentvolle speler zijn, maar als jij 4 miljoen betaalt voor een verdediger, dan verwacht ik dat die er meteen staat. Zeker als je maar 5 miljoen kunt uitgeven. Adebayor en Lacina Traore waren goede opties, maar ze kozen voor Ba. Een fitte Ba had het die twee monsters achterin vast moeilijk gemaakt, maar een Ba die net terugkomt van een zware blessure, wat hebben wij daar aan? En dan heb ik het niet eens over het feit dat we 2 vleugelspelers verkopen en maar 1 daarvoor in de plaats terughalen, alleen zodat Aras, een persoonlijke transfer van de voorzitter, meer minuten kan krijgen.

Ik sta al vanaf dag 1 achter Fikret Orman, maar hier houd ik hem en zijn mensen toch verantwoordelijk voor. Dit was een gouden kans die we hebben laten gaan. Ik hoop dat ze hiervan leren en in de zomer de ploeg op de juiste manier versterken. Volgend seizoen moeten we hier gewoon terugkeren.

21 april 2017 om 01:02

Mitrovic heeft me echt teleurgesteld. Ik had hem hoger ingeschat. Dit is na Pedro Franco, Milosevic, Alexis Delgado en Rhodolfo de zoveelste verdedigende miskoop. Besef even dat we voor Marcelo 1 miljoen hebben betaald en voor deze Mitrovic 4 miljoen.
Aboubakar had het die verdedigers ook lastig kunnen maken, hoe erg ik mij ook aan hem irriteer staat hij wel vaak zijn mannetje.

Ik hoop niet dat de spelers te gedemotiveerd raken door deze uitschakeling, want die derde ster staat boven alles.

21 april 2017 om 01:09

Rhodolfo was voor zijn blessure gewoon goed. Dat zie ik nog niet eens als een miskoop maar de rest flopte. Al heeft Franco ook niet echt een kans gehad vind ik. Potentie had hij wel. We misten Marcello te veel.

Man man man. Eindelijk ben ik van mijn frustratie af en kan ik mij. Bilspieren weer laten ontspannen. Wat een wedstrijd. Ik ben trots op mijn team. Gestreden als strijders. Wat was dit een wedstrijd zeg.

Als GS-fan kan ik zeggen dat Besiktas op dit moment de trots van Turkije is. Wat een wedstrijd. Ik hoopte zo erg dat ze de finale zouden bereiken. Het is ons niet gegund heren, maar heb vertrouwen in volgend seizoen. Trouwens, wat een beesten zijn Fabri en Talisca toch.

Heb de wedstrijd zelf niet gezien, wel de penalty serie. Wat waren die eerste 10 penalties goed zeg! Allemaal loepzuiver. Vind ik toch indrukwekkend en moet je maar durven!
Leuke kwartfinale en beide teams hadden enigszins aanspraak op de halve finale! Heerlijk toernooi!