Blessure Zlatan vormt voor United smet op bereiken van halve finales

Donderdag, 20 april 2017 om 23:40

Manchester United heeft zich donderdagavond bij de laatste vier van het toernooi om de Europa League geschaard. Het team van José Mourinho had in eigen huis een verlenging nodig om Anderlecht van zich af te schudden. Na negentig minuten stond er opnieuw een 1-1 stand op het scorebord, net als een week eerder in Brussel. In de verlenging zorgde Marcus Rashford voor de winnende en verdiende 2-1.

In de eerste helft waren de teams aan elkaar gewaagd, al had Manchester United meer balbezit en meer schoten op het doel van Rubén. De ploeg van Mourinho leek op rozen te zitten toen na tien minuten al het scorebord in beweging kwam. Mkhitaryan ontving de bal van Marcus Rashford en verschalkte Rubén in de korte hoek: het was voor de Armeniër alweer zijn vijfde goal in zijn laatste zes Europese duels als Mancunian.

Anderlecht maakte twintig minuten later echter het belangrijke uitdoelpunt op Old Trafford. Een van richting veranderde inzet van Youri Tielemans raakte het aluminium, waarna Lukas Teodorczyk net voldoende deed om de bal bij Sofiane Hanni te krijgen. Laatstgenoemde schoot het leer van dichtbij achter Sergio Romero. Dat was niet de enige domper voor Manchester United voor rust: Marcos Rojo kon niet verder door klachten aan zijn knie en werd na 23 minuten vervangen door Daley Blind.

De openingsfase van de tweede helft mocht er zijn: Antonio Valencia voorkwam dat Teodorczyk iets kon halen uit een één-tegen-éen-situatie met Romero, terwijl Jesse Lingard voorbereidend werk van Luke Shaw niet kon afronden. Het spel ging daarna over en weer, maar het meeste gevaar kwam van Manchester United. Rashford liet een grote kans onbenut en ook Zlatan slaagde er niet in om Rubén te verschalken. De doelman van de Brusselaars keerde van dichtbij een inzet van de Zweed.

Ook in de slotfase van de reguliere speeltijd had het team van Mourinho volop kansen om een verlenging te voorkomen. Pogba miste van enkele meters afstand, een volley van Zlatan miste zijn doel volledig en een doelpunt van Rashford werd onterecht wegens buitenspel afgekeurd. In de extra tijd haakte ook Zlatan geblesseerd af. De aanvaller kwam verkeerd terecht na een kopduel, waarbij zijn knie een flinke klap kreeg. De clubtopscorer moest zich laten vervangen door Anthony Martial.

Zónder de aanwezigheid van Zlatan slaagde Manchester United er toch in om in de verlenging een toegangsbewijs voor de halve finales te pakken. Rashford maakte ruimte vrij voor een schot, na voorbereidend werk van Marouane Fellaini, en schoot de verdiende 2-1 tegen de touwen. Anderlecht had daarna nog uitzicht op de 2-2, vooral via Frank Acheampong, maar het scorebord kwam niet meer in beweging.


Poll

Gaat Manchester United de Europa League winnen?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door chimo)

United had dit gewoon allang af moeten maken. Helaas was het qua afronding weer dramatisch. Uiteindelijk verdient door. Zeer benieuwd hoe ernstig de blessures van Rojo en Zlatan zijn. Zlatan verwacht ik niet meer terug te zien. De blessure van Rojo zal wat slechter nieuws zijn. 3 centrale verdedigers missen is wel een probleem. Dat bleek ook wel toen de tegengoal direct op.het conto van Blind geschreven kon wprden. Daarnaast is het programma ook enorm druk, dus die blessures kunnen het seizoen gaan breken.

20 april 2017 om 23:58

Je wenst het hem niet toe maar ik denk dat de blessure van Zlatan wel eens positief kan uitpakken. Met Rashford Miki en Martial voorin was United constant dreigend op counters, en er viel wat te beleven. Veel diepgang en positiewissels, Anderlecht wist het even niet meer. Zoals Chelsea afgelopen weekend - 'toevallig' ook zonder Zlatan.

Terwijl met Zlatan de opbouw traag en voorspelbaar verloopt en op de counter heb je er al helemaal niets aan - Mertesacker op krukken loopt sneller een col buiten categorie over dan Zlatan het veld. Veel makkelijker te verdedigen.

Bizar maar waar: Fellaini erin brengen zorgt voor de ommekeer :D United heeft werkelijk zo'n ongelofelijke moeite om de bal in het net te schoppen, ik geloof dat ze ook nu weer op 25-plus kansen zaten?

21 april 2017 om 07:11

Blijft een stokpaardje van je he. Zlatan had 2 kansen die erin hadden gemoeten. Maar Anderlecht had er ook een of twee. Wat kan jij overdrijven zeg.

Anderlecht was grote delen van de wedstrijd minimaal gelijkwaardig. Op het einde kwamen ze conditioneel tekort. Manchester deed wat ze altijd doen na een doelpunt en dat is niks. Dan vraag je ook om problemen.

21 april 2017 om 09:36

hij heeft gewoon gelijk man ... man utd had hier gewoon vrij eenvoudig 5 of 6 doelpunten kunnen maken. en dan heb je nog niet echt heel goed afgewerkt... dus overdrijven doet hij zeker niet ! hij spreekt gewoon de waarheid. ze hebben echt een stuk of 8 hele grote kansen gemist. en dat was bij anderlecht helemaal niet zo. daar waren enkele kleine mogelijkheden

21 april 2017 om 10:57

Dat is regelrechte onzin. Ik denk dat jou definitie van een grote kans behoorlijk ruim is. Twee opgelegde kansen van Zlatan en misschien die van Rashford ook (hoewel die laatste nog niet eenvoudig was), maar daar bleef het bij. Verder een paar mogelijkheden, die je geen kans mag noemen. Die afgekeurde goal tel ik niet mee, waar Fellaini op de rug van die verdediger klom.

Kom op, wees een beetje objectief.

21 april 2017 om 11:42

Nou ja, ik ben niet de enige die het ziet he - zo'n beetje alle wedstrijdverslagen hebben het over de vele gemiste kansen.

Als het een incident was, dan is het niet eens zo nieuwswaardig, maar United is echt structureel extreem slecht bezig met afronden, ze hebben gemiddeld voor elke goal acht kansen nodig.

21 april 2017 om 12:11

@chimo

Manchester grossierde echt wel in kansen na minuut 70-75, toen Anderlecht volledig inzakte als pudding door kwalitatief mindere wissels. Het is dat Zlatans vizier niet op scherp stond dat men al niet eerder een goal maakte. Ook was het buitenspeldoelpunt van Rashford wel degelijk een geldige goal. Onbegrijpelijk hoeveel kansen United nodig had.

Niet tegenstaande dat Anderlecht best ook kansen had op een verdiende 1-2 in de reguliere speeltijd en evengoed 2-2 had kunnen maken in de verlengingen. Jammer dat Anderlecht het fysiek niet meer aankon op het einde, het ging echt gelijk op in de reguliere speeltijd.

21 april 2017 om 17:23

ok aangezien je omwille van je haat voor mourinho toch steeds moeilijk doet en iedereen je hier tegen spreekt en het nog niet geloofd zal ik het even opsommen voor je.

11min: pogba kopbal - schitterende redding
12min: lingard shot - hele goede redding
42min: miki vrij in halve cirkel 16m (kon ook nog passen op ibra) - mist schot
48min: shaw voorzet voorlangs lingard komt een teen tekort
64min: rashford alleen aan 16m na terugleggen van ibra (gekraakt schot)
68min: rashford gaat alleen op doelman en loopt te ver om
70min: ibra krijgt bal in voeten voor doelman (neemt 2 toetsen teveel)
77min: pogba hoeft maar in te tikken op corner maar krijgt bal verkeerd op de voet (over)
81min: ibra alleen voor doelman na goede pass carrick (slechte controle en slecht schot)
88min: rashford uit scherpe hoek na pass ibra (had beter voor gegeven pogba stond helemaal vrij 2de paal)

dat zijn dus enkel de grote kansen in reguliere speeltijd... ga je dan nog steeds beweren dat ze amper kansen hadden ?

21 april 2017 om 18:35

Ik heb (alweer) de samenvatting teruggekeken. Sowieso 3 van jou bovenstaande 'kansen' hebben de samenvatting niet gehaald. Zegt wel iets denk ik. Daarnaast kan je de kopbal van Pogba en het schot van Lingard moeilijk kansen noemen. Dat waren gewoon knappe individuele actie. Ook Shaw was in een onmogelijke positie gekomen en enige wat ie kon doen was de bal voorgeven naar een speler die gewoon gedekt stond. Mogelijkheid noem ik dat en zeker geen niet te missen kans.

En nou ok. Laat ik je tegemoet komen. Manchester United heeft 4 hele grote kansen gehad. Ibrahimovic 2x en Rashford 2x. Dat zijn er toch wel een stukje minder dan de 25 kansen waar Hangover het over heeft. Manchester was beter en had het zichzelf een stuk makkelijker kunnen maken, maar dat overdrijven elke keer is waar ik op reageer.

Overigens heb ik niks tegen Mourinho. Vind het alleen belachelijk wanneer mensen doen voorkomen alsof het nu zoveel beter is als onder Van Gaal. Dan begrijp je er gewoon niks van.

22 april 2017 om 10:20

wel dat verklaard een hoop natuurlijk... als het nu niet beter is als onder van gaal en man utd geen massa kansen had tegen anderlecht dan is het probleem gewoon heel duidelijk. er is een probleem met je zicht ...

maar goed dus een kopbal uit een corner is geen kans maar een mooie individuele actie ... een mooie individuele actie kan dan weer niet gerekend worden als kans ... hm jij bent vast fan van messi dan ? hij scoort dan de helft van zijn doelpunten zonder dat het een kans is ? wat een genie ... een kans is een mogelijkheid ... waar een speler de bal naast trapt maar ook een pass kon geven op een vrije medespeler die wel kon scoren is dus wel degelijk ook een kans ... ik noem echt maar alleen de grote kansen op... dat jij een korte samenvatting bekijkt is toch ook helemaal niet van belang ????? als ik een samenvatting van de doelpunten bekijk ga ik toch ook niet lopen zagen over weinig doelkansen ??? het gaat over de volledige wedstrijd en ik noem ja al die grote kansen op en je loopt het nog te ontkennen als een koppig klein kind ... succes ermee jongen ! ik geef het op want dit is gewoon weeral hopeloos. hopelijk houd van gaal je 's nachts ook warm want anders is het niet de moeite

22 april 2017 om 13:06

Waar hebben we het nou constant over? Dat Manchester United elke keer zoveel kansen om zeep helpt toch? Dat ze moeten leren afmaken. Zo'n kopbal van Pogba of zo'n mooie individuele actie van Lingard heeft daar toch niks mee te maken? Ik heb 4 niet te missen kansen gezien. De rest waren mogelijkheden, oftewel, kansen die gewoon makkelijk te missen zijn omdat het niet makkelijk is. Dat kan je de desbetreffende speler niet aanrekenen.

Jullie doen elke keer alsof Manchester United zo fantastisch is en dat ze enkel door het missen van "al die enorme kansen" zo weinig punten hebben. Deze wedstrijd ook weer. Maar als je elke mogelijkheid/kans los gaat bekijken valt het gewoon heel erg mee. Jij hebt het over massa's kansen, Hangover heeft het over 25 kansen. Dat is gewoon onzin. Ze waren beter, hadden meer moeten scoren, maar jullie overdrijven het enorm.

Je doet ook alsof het nu zoveel beter is, maar het punten aantal spreekt gewoon in je nadeel. En je doet alsof ik compleet belachelijk ben, maar ik weet niet of je gister VI hebt gekeken? Daar zijn ze het helemaal met me eens. Die vinden ook dat het niet beter is nu met Mourinho. Dus zo belachelijk en afwijkend is mijn mening dan toch niet.

21 april 2017 om 18:13

Fellaini maakte niet het verschil, maar wel de twee wissels van Anderlecht. Met Hanni en Teo langer op het veld had het nog moeilijker geworden voor Manu.

Ooehh krijg echt de kriebels van dat filmpje van Zlantan. Erg moeizaam was het vandaag, maar we zijn door! Ik hoop zelf op Celta en dan een finale tegen ajax! Besiktas lijkt me toch een erg lastige tegenstander en is wel de ploeg om rekening mee te houden denk ik. Maar het wordt hoe dan ook spannend! Wel is het duidelijk wat voor versterkingen er volgend jaar nodig zijn. Een speler met scorendvermogen maar die niet persé een spits is (griezmann?) Vooral als Zlatan blijft, vervanging voor carrick en dan het liefst een echte cdm zodat Pogba in een vrije rol kan gaan spelen. En een rechtsback, Valencia is ook niet de jongste meer. Als het kan nog een CV maar eigenlijk alleen omdat de rest daar zo blessure gevoelig is..

21 april 2017 om 00:06

Ik ga akkoord met wat je zegt in verband met de versterkingen zeker op de Cdm positie. Verrati, Fabinho of Bagayoko van Monaco zouden de ploeg enorm kunnen helpen. Volgens de geruchten zouden we Serge Aurier halen van Psg voor Rb. Is een goede aankoop, als hij zich gedraagt tenminste. En voor de Cv ja misschien Michael Kean terug halen van Burnley???

21 april 2017 om 00:16

Fabinho lijkt me het meest haalbaar. Bijkomend voordeel is dat hij ook rechtback in geval van nood. Daarbij dan nog een goede voetballende centrale verdediger. Die 2 zijn voor mij echt top prioriteit. Een CV is wat mij betreft niet nodig. Je hebt er 4 met daar achter Tuanzebe en eventueel Fosu-Mensah. Geef die jongens dan maar de kans. Darmian en Blind uitzwaaien en dan Rodriguez er voor terug halen zou ook mooi zijn.

21 april 2017 om 08:45

Ik zie Fosu-Mensah meer als cdm, nog wel te onervaren om nu al die rol in te nemen ben ik bang.

21 april 2017 om 00:08

Op zich zit United verdedigend wel goed. Een RB erbij wellicht omdat Valencia ouder wordt.

Een verdedigende middenvelder als vervanger voor Carrick, Schweinsteiger en Schneiderlin zal er wel komen, maar belangrijker is idd scorend vermogen, het is echt belachelijk slecht. Ze hebben dit seizoen maar liefst 8 kansen nodig per goal, je moet goed zoeken naar clubs met zulke slechte stats.

21 april 2017 om 08:44

Lyon bedoelde ik natuurlijk! Excuses!

Ik had al verwacht dat het een lastige wedstrijd zou worden, maar desondanks had dit allang beslist kunnen worden als de kansen wat beter werden benut. Uiteindelijk hou je er ook nog eens twee blessures aan over. Zlatan leek mee te vallen, maar ik vrees dat Rojo wel eens zijn laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld zou kunnen hebben. Met alle blessures in de defensie die we nu al hebben is dat echt een enorm gemis. Vooruitblikkend op de halve finales hoop ik op Lyon. Franse tegenstanders liggen ons wel, en bovendien heeft Ajax dan de op papier makkelijkste tegenstander (Celta) waardoor we ze in een eventuele finale nog tegen kunnen komen...

21 april 2017 om 01:08

Zou mooi zijn. Droom finale: Ajax - ManU. Ik teken ervoor.

Ben enorm trots als Anderlecht-fan! We hebben gevochten als leeuwen en onze supporters hebben enorm vocaal gesteund. We hebben voor elke morzel grond gevochten. En ja, Manchester United was beter en had meer kansen, maar Pogba alleen is denk ik evenveel waard als heel het team van Anderlecht dus dit lijkt mij maar evident. Met onze middelen hebben we het gewoon erg goed gedaan!

We (genk, Anderlecht, Ajax) hebben getoond dat we ook in Europa ons mannetje kunnen staan. Dit smaakt naar meer! Nu hopen op de titel, op naar zondag!

21 april 2017 om 08:36

Tsjaa en de branie vooraf was net zo ergerlijk als dat de Belgen vroeger de Hollanders daarvan betichten. De Belgische clubs er uit, Ajax Door. Het kan verkeren.

Wat is rashford toch een baas zo jong en nu al zo bepalend. Manu heeft helemaal geen nieuwe spits nodig als ibra vertrekt. Ook in het engels team moet hij gaan spelen. Dan op links kane in de spits zaha op rechts delli op 10 dan heeft engeland echt een goede voorhoede.

Waar zijn de tijden gebleven .. vroeger Als.united.tegen anderlecht moest spelen was het alleen afvragen hoeveel goals ze zouden maken en nu moet er verlenging aan te pas.komen

Die titel; 'blessure Zlatan een smet op het bereiken van de halve finale'. Het moet, in mijn ogen, zijn; 'het spel van United een smet op de halve finale'. Ik vond dit vrij zwak tegen een team dat je, als Man Utd zijnde, altijd moet wegspelen!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
David de GeaKeeper10
Daley BlindVerdediger10
Phil JonesVerdediger10
Eric BaillyVerdediger10
Antonio Valencia Verdediger10
Nemanja MaticMiddenvelder10
Henrikh MkhitaryanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Manchester United.

843 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2013-2015 Chelsea
2010-2013 Real Madrid
2008-2010 Internazionale
2004-2007 Chelsea
Laatste voetbalnieuws

Blind vertrekt mogelijk bij Man United: ‘Logisch dat ik niet tevreden ben’

Daley Blind heeft een teleurstellende tweede seizoenshelft achter de rug. Hoewel de verdediger annex middenvelder wel zijn minuten heeft gemaakt bij Manchester United, werd de Oranje-international nimmer een van de vaste...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Als Conte deze zomer wel bij Chelsea blijft, wil Willian vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren