wk2018

Twijfel over nieuw Ajax-contract: ‘Je kijkt toch wat anderen doen’

Donderdag, 20 april 2017 om 15:55

Joël Veltman kan zijn contract bij Ajax verlengen, maar hij twijfelt. De club deed hem een nieuw voorstel, welke hij in beraad heeft. De Oranje-international laat zijn sportieve toekomst mogelijk afhangen van keuzes van ploeggenoten. De huidige verbintenis van Veltman bij Ajax loopt af in de zomer van 2018. "Je kijkt toch ook wat andere spelers doen", zegt Veltman tegenover het Parool.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Joël Veltman verlengen of vertrekken?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door henk1975)

Beter voor Ajax als hij weggaat. Voegt in mijn optiek weinig toe en staat een geweldig talent als Tete in de weg. Heel beperkte voetballer die in het fysieke buitenland weinig kans van slagen heeft.

20 april 2017 om 16:14

Goedkoop scoren dit. Je hebt spelers zoals Veltman en Klaassen hard nodig tussen de jonkies volgend jaar. Veltman wordt hier erg onderschat, heeft een prima seizoen gespeeld en ik vind hem voetballend beduidend beter dan Tete. Bovendien weet je al dat Tete toch niet gaat verlengen en als Veltman op dit moment duidelijk beter is dan stel je hem op. Simpel zat.

20 april 2017 om 16:32

Veltman moet juist naar het buitenland. Hij is een voetballende verdediger die verdedigend vaak schoonheidsfoutjes heeft. Nu hij rechtsback staat hoeft hij maar een kleiner ruimte af te dekken waardoor hij minder kwetsbaar is, daardoor lijkt het alsof hij daar goed tot zijn recht komt. Maar het is toch overduidelijk dat Tete daadwerkelijk een tegenstander uitgeschakeld en zijn verdedigende taken (die altijd voorop staan bij verdediger, zie juventus defensie tegen barcalona) veel beter zijn dan die van Veltman. Als Ajax naar de toekomst kijkt hoor je juist door te gaan met Tete om zijn ontwikkeling en de ontwikkeling van je eigen defensie uit te gaan breiden. Daarnaast lijkt het me verstandiger voor Veltman om naar het buitenland te gaan om het echte verdedigen te leren, zoals De Vrij momenteel ervaart, zodat hij een completere speler wordt. Dat Ajax spelers als Veltman nodig heeft ben ik het dan niet mee eens want wat heeft Veltman gepresteerd in die ogen van die jonkies die hij moet sturen? Hij heeft ten slotte zijn eigen plek moeten afstaan om vervolgens rechtsback te moeten gaan spelen. Terwijl zelfs de bondcoach Tete boven hem koos als rechtsback.

20 april 2017 om 16:25

Zo geweldig zal die Tete niet zijn als Bosz hem niet op stelt, die wil ook gewoon winnen. Tete heeft een leuke tackel die er spectaculair uit ziet, maar ik zie veel liever Veltman. Tete is vooral goed voor teams die vooral op de eigen helft spelen. Bij Ajax zijn de backs 70% van de tijd aanvaller en dus moet je met een aanvallende back spelen. En de ervaring van Veltman is ook zeer goed voor het team.

20 april 2017 om 17:11

Jij suggereert nu iets op basis van een mening van een ander (lees: Bosz) daarnaast, Tete niet aanvallend? Dan heb je de wedstrijd niet gezien tegen Kopenhagen thuis. Hij doet juist mee als een ploeg op de helft van de tegenstander is. Maar schuwd daarbij zijn verdedigende taken ook niet. De ervaring van Veltman is over

20 april 2017 om 19:18

Tsjah dan noem je een wedstrijd. Tegen bijvoorbeeld Cambuur was hij dramatisch.

20 april 2017 om 18:40

Ik vind het in mijn optiek belachelijk dat deze jongen zoveel kritiek krijgt en een Tete zo wordt opgehemeld. Veltman speelt sterk, maakt voetballend niet altijd de juiste keuze, maar daar ligt ook de zwakte van Tete. Veltman is echter wel een speler die weet wat er nodig is in een wedstrijd. Tete is een goede speler, maar absoluut geen superster in wording. Heeft een fantastische tackle en is snel, maar kan ook de meest onbegrijpelijke dingen doen met en zonder bal. Een goede tackle is trouwens heel belangrijk, maar die moet je inzetten als niets anders meer mogelijk is. Maldini zijn quote kwam laatst nog voorbij, als ik een sliding moet maken, dan heb ik al iets verkeerd gedaan. Veltman is een coachende speler waar Tete 90 minuten lang zijn mond houdt. Ik zie Veltman heel graag blijven, want ik vind er persoonlijk helemaal niks mis mee. Maarja, mijn mening natuurlijk. Snap ook de kritiek op Sinkgraven niet. Kreeg vorige week de hoon over zich heen op tv dat het niet voldoende was. Speelde vervolgens ijzersterk met een blessure, verloor geen duel (zowel grond als kopduel) en was aanvallend gevaarlijk. Het stukje dat ze het fysiek niet redden in het buitenland heb ik dan ook weinig mee. Ik zie ze, beide, gewoon naar een mooie club gaan. Geen top, maar wel daar net onder.

Als Ajax verder komt in de Europa League en Veltman doet gewoon aardig mee is het hopen voor beide partijen dat een club als West Ham interesse toont. Met het spel van Bosz heb je eigenlijk een aanvallende back nodig en dat kan Veltman niet. Het is gewoon een centrale verdediger die op zijn tenen moet lopen aan de rechterkant.

Gewoon hopen dat hij tussen de vijf en tien miljoen kan opbrengen.

Ligt eraan hoe je het bekijkt. Ik denk dat voor Veltman zelf het beter is als hij blijft. Voor Ajax wellicht beter om tete door te selecteren en er een speler voor op de bank zetten die wel al blij is dat het mag, en niet teleurgesteld is.

Tete zal juist kijken wat Veltman doet.

20 april 2017 om 16:04

Ik geef Tete groot gelijk. Bosz kwam destijds met het argument dat Veltman aanvallend meer toevoegt dan Tete. Als ik de wedstrijden op een rijtje zet dan kan ik dat er niet uit opmaken. Ik vind Tete verdedigend sterker dan Veltman en aanvallend zijn beide spelers niet top. Het verdedigend aspect blijft prioriteit in mijn ogen.

20 april 2017 om 18:46

Deels mee eens, maar Veltman is opbouwend wel sterker hoor, die zie je af en toe een crosspass over de hele gooien, zo zie je Tete het spel niet verleggen hoor. Ik vond Tete trouwens de laatste wedstrijden wel opvallend vaak de achterlijn opzoeken (vergeleken met vroeger onder de Boer en begin dit seizoen toen hij nog basis stond), dus hij is wel degelijk aan het aanvallende aspect aan het werken.

Ik verwacht eigenlijk dat Tete ook weggaat, Raiola kan hem echt wel bij een club onder contact zetten. Verder ken ik die Zeefuik niet goed genoeg. Dus aan de kenners is hij goed genoeg voor het eerste of is het verstandig dat ze nog een back halen?

20 april 2017 om 16:12

Zeefuik is zeker niet goed genoeg. Is in mijn ogen ook vaak veels te fel naar zijn medespelers.. iets dat niet past binnen het Ajax team. Verder is hij verdedigend ook fel wat dan wel weer goed is, maar aanvallend is die een soort wannabe slechte versie van kaasdorp. Heel veel mee oprennen maar bijna altijd een slechte voorzet of pas geven.

Veltman is een prima verdediger die er staat wanneer het nodig is. Echter is het geen moderne back die met rushes en veel snelheid het veld over rent. Ik snap dat de meeste mensen hem liever kwijt dan rijk zijn, ik vind persoonlijk dat hij ondergewaardeerd wordt.

20 april 2017 om 16:20

Dat klopt, maar die moderne back hebben we eigenlijk wel nodig, en niet dat Tete zo technisch is maar toch zie ik hem liever op die positie. Weet je wat het ook is.. Veltman speelt gewoon in het verkeerde shirt, mensen staan al te schreeuwen als die jonge een keer een forse tackle maakt. Bij sommige clubs in nederland noemen ze het passie en strijd als je irritant aanwezig bent en kaarten loopt te naaien. Bij Ajax mag je niet veel verkeerd doen want dan hebben ze meteen een hekel aan je, gelukkig maar dat hij er vrij weinig om geeft wat andere er van vinden.

In eerste instantie zei ik vertrekken, nu bekend is dat tete geen nieuw contractvoorstel krijgt.. aanhouden!

Beste voor veltman? Gewoon blijven! Beste voor Ajax? Veltman verkopen, Tete verlengen en Zeefuik doorschuiven als zijn backup!

Ik zou juist de eerste zijn die bijtekend. Wat ben je nou voor leider veltman. Het schiet niet op als iedereen afwacht.

Als hij weggaat is Troupee van Utrecht wel een goede optie... vind het echt een type speler die bij Ajax past.. enig verbeterpunt is zijn snelheid

Ik snap dat mensen zeggen dat er wat ervaren krachten moeten blijven, maar volgens mij is Veltman daar niet de aangewezen persoon voor. Hij is geen winnaar, hij is een meevoetballer. Hij gaat mee met het elftal, maar is zeker niet bepalend. Leiders moeten bepalend zijn en dat zit nu eenmaal niet in het karakter van Veltman. Van mij mag hij vertrekken. Prima speler hoor, maar je moet nu eenmaal doorselecteren en dan is Veltman een van de eerste die ik zou laten vertrekken.

We zullen het wel zien deze zomer. Er zal veel belangstelling zijn voor de spelers van Ajax gezxien de puike prestaties in de EL, dus zal er ook genoeg geld binnenkopmen om de gaten op te vullen die de jeugdopleiding niet kan dichten.

Die mensen die hier roepen dat Veltman geweldig speelt, hebben die de acties bij specsavers gemist ? Veltman speelt gewoon dramatisch en wel hier om. Speelt 9 van de 10 ballen terug ipv vooruit. Alleen tegen de makkies speelt hij vooruit. Daarnaast wil hij vaak de gemaakte harde speler uithangen, wat heel erg over the top lijkt en wat hij totaal niet is. Wanneer iemand belangrijk zou moeten zijn voor jonge jongens, dan moet je zelf al wekelijks de ploeg kunnen dragen waar de jonge jongens zich aan op kunnen trekken. Veltman trekt ze mee in de mailaise. En hij maak verdedigend elke wedstrijd wel een fout of doet iets knulligs waardoor het lachwekkend overkomt. Dan mogen deze Veltman supporters mij vertellen wanneer hij een fantastische wedstrijd heeft gespeeld. Kan me er geen een herinneren.

Één van de zo niet dé meest onderschatte speler van Ajax, ongelovelijk hoeveel energie hij in een wedstrijd legt, elke keer blijft hij maar weer gaan. Natuurlijk is hij af en toe op een foutje te betrappen, maar vaak worden zijn goede momenten niet gezien, en alleen zijn defensieve fouten eruitgelicht. Naar mijn mening dus onterecht, hoop dat hij nog jaren bij Ajax blijft.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

167 fans
Verdediger, 26 jaar

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
NAC Breda mag dromen van de komst van Daniel Arzani. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren