wk2018

Chinese deur wagenwijd open voor Diego Costa: ‘We werken aan een deal’

Donderdag, 20 april 2017 om 18:19

Diego Costa leek in januari op weg naar China, maar bleef uiteindelijk bij Chelsea. Naar verluidt zitten nog altijd verschillende Chinese clubs achter de Spaans international aan. Tianjin Quanjian maakt er bij monde van eigenaar Shu Yuhui geen geheim van de 28-jarige spits aan te willen trekken. Na dit seizoen gaat de steenrijke Chinese club opnieuw proberen om hem weg te lokken uit Londen.

De Daily Mirror meldt donderdag dat Diego Costa bij Tianjin Quanjian liefst 775.000 euro per week kan gaan verdienen. “Het enige wat ik er over kan zeggen is dat we nog steeds werken aan een deal”, laat de clubeigenaar weten aan Sina Sports. De Spaanse goaltjesdief is niet de enige grote naam die Tianjin Quanjian naar de Chinese Super League wil halen. “We hebben al contact gezocht met verschillende spelers.”

Naar verwachting zullen komende zomer opnieuw verschillende grote namen Europa verlaten voor de Chinese competitie. “We stellen hoge eisen aan buitenlandse aankopen. Dat soort spelers geeft vaak de voorkeur aan clubs als Bayern München en Real Madrid”, aldus Yuhui. “We wachten rustig af welke spelers onze kant op komen in juni.”


Poll

Diego Costa is bezig aan zijn laatste seizoen bij Chelsea


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door balliemanguap)

Tja, ik kan wel zeggen dat een vertrek zou getuigen van weinig ambitie enzovoorts, maar ik zou zelf ook sowieso voor het geld kiezen. Je kan wel denken, ach over vier of vijf jaar komen ze ook nog wel een keer. Maar de kans is aanwezig dat tegen die de tijd de fifa of de regering paal en perk heeft gesteld aan dit belachelijke beleid van die Chinese clubs. En als je dan in twee jaar tijd 80 miljoen kan binnen harken in plaats van 20 bij Chelsea...ik zit vandaag nog in het vliegtuig haha.

20 april 2017 om 18:31

Precies. Waar komt dit wekelijkse bedrag op neer? 37-38 miljoen per jaar? Je moet heel erg sterk in je schoenen staan om dat te laten voorbij gaan

Ik vind die ontwikkelingen in China echt niet normaal. Die luchtballon gaat toch een keer lek daar. Overigens vind ik wel dat de kritiek die spelers (witsel, Pelle, Oscar, Ramires etc.) krijgen erg onterecht. Natuurlijk getuigt het minder van sportieve ambitie maar als je die salarissen bekijkt... Daar zou geen enkel normaal mens nee tegen zeggen. Die gasten hoeven voor de rest van hun leven helemaal niks meer te doen en dan nog houden ze miljoenen over.

20 april 2017 om 13:01

Ze hebben daar een miljard inwoners en als een tiende daarvan bereid is om 10 eu per maand te betalen hebben ze daar alleen al een miljard per maand aan inkomsten. Dus je kan niet echt spreken van een luchtballon. China is echt voetbalgek en is een blijvertje.

20 april 2017 om 13:11

Maar vergis je niet, 10 euro is voor heel veel inwoners nog altijd een klein fortuin. In die grote steden en met de machtige overheid lijkt het allemaal wel hosanna, maar op veel plekken in het platteland is die 10 euro hard nodig om vrouw en dochterlief te kunnen voeden. Vind het daarom ook bizar dat de overheid zo enorm veel in het voetbal pompt terwijl er miljoenen onder de armoedegrens leven.

20 april 2017 om 13:20

Helemaal mee eens echt te zot voor woorden. Maar wie het kan besteden doet dat ook want die mensen leven voor het voetbal tenminste die cultuur zit er ook daar aan te komen. Niet zoals in Amerika waar mensen gek zijn van andere sporten.

20 april 2017 om 13:40

Het zijn niet de supporters die de spelers betalen, het zijn de clubeigenaren. Voetbalclubs zijn in China geen business op zichzelf, die kunnen prima jarenlang verlies lijden - voor de eigenaren is het een imagobuilder voor andere delen van het bedrijf.

Feitelijk heeft AC Milan op die manier ook jarenlang gewerkt - Berlusconi heeft er sinds de jaren 80 vele honderden miljoenen in gestoken, maar heeft het terugverdiend via de bekendheid van zijn TV zenders, zijn verkiezingswinst en overheidsgunsten.

Misschien vinden wij dit in Europa niet normaal, maar dat vinden wij altijd dat zodra clubs geld in beschikking westerse landen heel jaloers op gaan reageren. Het westen wilt graag blijven regeren zowel in politiek als voetbalwereld. We vinden allemaal dat toernooien binnen Europese continenten gehouden moeten worden want dan hoeven we niet te reizen. Alleen Europese clubs mogen topspelers aantrekken behalve landen uit ander continent want zij zouden de voetbalwereld en markt kapotmaken.

Je kan veel zeggen wat je wilt, maar we zijn stelletje egoã¯stische hypocrieten. Daarnaast is het zijn volle recht om daar te spelen.

20 april 2017 om 13:09

Wat een onzin. Voetbal is een sport. Een sporter moet altijd de ambitie hebben zo goed als mogelijk te worden. Dit wordt van jongs af aan al ontwikkeld en zorgt ervoor dat spelers Ãâ¼berhaupt van de sport als professional kunnen leven. In Europa zijn de sterkste competities van de wereld, ergo de beste spelers spelen daar tegen elkaar.

Iedere supporter mag van een sporter verlangen dat hij/zij het hoogst haalbare nastreeft in zijn sport, kiezen zij voor een andere waarde zoals geld dan mag daar wat over gezegd worden. Dit is geen jaloersheid of afgunst.

Wat betreft je stellingname over wk is mijn beantwoording idem dito. Europa heeft de sterkste landenteams van de wereld. De sport is in Europa ontstaan. Daarom is het niet meer dan logisch dat in Europa vaker een wk wordt georganiseerd. De vergroting van het aantal deelnemers doet al afbreuk aan de kwaliteit van het toernooi, zou helemaal mooi zijn als we landen op basis van geografische ligging ook nog eens zouden bevoordelen. Een bedroevend wk zou dat worden zeg.

20 april 2017 om 14:01

Ja en voor de sporters is het hun baan. Dus dan laat je niet ff zomaar die miljoenen liggen omdat je ambitie hebt. Paar jaar daar ballen en je maakt jezelf en je familie voor de rest van hun leven financieel onafhankelijk. Bijna iedereen die roept dat het schandalig is zou in hun positie hetzelfde hebben gedaan en voor het geld gaan

20 april 2017 om 18:42

Ook het vergrote EK wat wij hebben gemist was in mijn ogen al afbreuk van kwaliteit. Maar ja het gaat om het geld. En een speler mag in mijn ogen zelf weten of hij voor het geld gaat of niet het is wel zijn leven.

Snap dit soort transfers juist totaal niet wat moet je nou in landen als China of ergens in de zandbak tuurlijk kun je bakken met geld verdienen veel meer dan in Europa maar je moet toch ook zo iets hebben van ik wil me laten zien en in een normaale competitie spelen al is het dan maar voor wat minder geld

Nu zal die bij Chelsea ook genoeg verdienen, maar 2 jaartjes cashen in China.. Ja, dat had ik ook zeker weten gedaan. 775.000 per week, dat is bijna 40 mln per jaar!

Natuurlijk moet je ambitie hebben als sporter, maar dit is toch heel verleidelijk. Daarnaast is Costa niet bepaald de persoon die het meest wordt gewaardeerd hier in Europa.

20 april 2017 om 18:31

2 ton of bijna 8 ton, ik zou het wel begrijpen. Het is voor de normale mens natuurlijk geen normale gedachtegang met deze bedragen, maar als ik mijn salaris ergens 4 keer kan krijgen ben ik weg. Als prestige zwaarder weegt, dan is dat natuurlijk een keuze. Maar hij kan daar ook prijzen winnen, heeft daar ook fans en kan daar ook doelpunten maken. Ja niet in de beste competitie misschien, maar het spelletje blijft hetzelfde.

Costa krijgt de laatste weken wel wat neer kritiek vanuit de supporters. Is meer bezig met zanikken en zeiken dan moet voetballen zelf. Elk jaar heeft hij zo'n periode wel volgens mij, dan lukt het allemaal niet en dan gaat hij zich zo gedragen. Persoonlijk zou ik hem laten gaan bij een mooi bedrag en dan je zinnen op Griezman, Aubameyang of Lacazette zetten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

130 fans
Aanvaller, 29 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Atlético Madrid 15 3 7 1
2017/2018 Chelsea 0 0 0 0
2016/2017 Chelsea 35 20 10 0
2015/2016 Chelsea 28 12 8 0
2014/2015 Chelsea 26 20 8 0
Laatste voetbalnieuws

Uitspraken van klagende Carvajal vallen verkeerd bij bondscoach Iran

Spanje zegevierde woensdagavond dankzij een treffer van Diego Costa tien minuten na de pauze met 0-1 over Iran. Daniel Carvajal uitte na afloop van het duel in Kazan zijn ergernis over...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 24 juni
Juventus maakt werk van de komst van Matthijs de Ligt, voor wie Ajax veertig à vijftig miljoen euro vraagt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren