‘Ajax komt in zoektocht naar verdediger uit in Frankrijk’

Woensdag, 19 april 2017 om 17:10

Karim Hafez Ramadan Seif Eldin, kortweg Karim Hafez, komt vanaf volgend seizoen mogelijk in de Eredivisie terecht. De 21-jarige linksback van RC Lens heeft zich volgens Foot Mercato namelijk in de kijker gespeeld bij onder meer Ajax.

Naast de Amsterdammers hebben ook clubs als TSG Hoffenheim en OGC Nice een oogje op de viervoudig international van Egypte. Hafez staat tot de zomer van 2018 onder contract bij Lierse SK, maar komt dit seizoen dus op huurbasis uit voor Lens. Voor de huidige nummer drie van de Ligue 2 speelde hij tot dusverre zeventien officiële wedstrijden.

Hafez begon zijn loopbaan bij JMG Caïro en kwam daarna uit voor achtereenvolgens Wadi Degla, Lierse SK, Omonica Nicosia en dus RC Lens. De linkspoot kan overigens ook als linkshalf en linksbuiten uit de voeten, maar wordt het vaakst gebruikt als verdediger.


Poll

Zou Karim Hafez een goede aanwinst voor Ajax zijn, denk je?


Gerelateerd

34 reacties (laatste reactie door mitchm)

geeeeeeen ideeeee wat ik hiervan moet denken. is er niemand in zuid amerika? beetje ala sanchez? iemand met info over deze speler?

19 april 2017 om 17:28

Zoals Ledezma, Marcio Santos, Gabrich, Lodeiro, Cvitanich, Kerlon en Cassiera? Allemaal Zuid-Amerikanen. Je zegt het alsof spelera vandaar een garantie voor succes zijn. Als hij nou eens uit Colombia kwam? Was je dan gelijk enthousiast? Het is een Egyptenaar, een Islamitisch land. Er komen genoeg goede voetballera uit Islamitische landen en ook genoeg uit Zuid Amerikaanse landen. Echter zijn Zuid Amerikanen vaak een stuk duurder.

19 april 2017 om 17:51

@ Jaspersj,

Tuurlijk, er zijn miskopen geweest van Ajax die ze van buiten Europa hebben gehaald, maar welke club heeft dat dan niet? Elke club heeft miskopen en persoonlijk ben ik altijd al een voorstander geweest van dat Ajax meer in landen als Colombia, Braziliã«, Argentiniã«, etc. moest gaan scouten en Sã¡nchez is tot nu toe erg goed uitgepakt, terwijl Neres langzaamaan ook z'n waarde begint te hebben voor Ajax.

Neres speelde tegen SC Heerenveen niet goed, maar hij wist wederom wel 'n goal mee te pikken. Tegen Feyenoord vond ik hem niet slecht spelen, maar ook niet super goed en ook daar wist hij te scoren, terwijl hij tegen NEC een goede wedstrijd speelde en ik heb wel veel vertrouwen in Neres, want ik ben ook blij met de manier waarop Ajax hem brengt.

Cassierra schrijf ik ook nog niet af. Hij speelt niet veel dit seizoen, maar dat was al het plan toen hij bij Ajax tekende. Dit seizoen staat voor Cassierra vooral in het teken van aanpassen, wennen, etc. en ik ben, net als bij Neres, erg blij met de manier waarop Ajax met Cassierra omgaat en zoals ik al aangaf: ik heb gewoon vertrouwen in Cassierra en ik denk dat hij volgend seizoen meer minuten zal maken in het eerste van Ajax en dat hij dan ook meer van waarde zal zijn voor Ajax met goals, etc.

Mede door Cassierra heb ik ook een beetje dubbele gevoelens bij de komst van een extra spits, want ik zie Cassierra volgend seizoen graag als stand-in van Kasper Dolberg. Waarschijnlijk zal Cassierra verder in z'n ontwikkeling zijn en dan kan hij de concurrentie aangaan met Dolberg, al hoop ik dat er gerouleerd tussen hun twee zal worden en zo kunnen Cassierra en Dolberg elkaar mooi afwisselen.

19 april 2017 om 17:53

Wat voor een onzin zeg jij nou kerel?? Je geeft alleen voorbeelden van spelers die niet geslaagd zijn, er zijn genoeg spelers iit zuid amerika die wel zjjn geslaagd. Een goeie linksback voor ajax vind ik fabra van boca juniors.

19 april 2017 om 17:59

Zegt hij dan dat er uit islamitische landen geen goede voetballers komen. Snap niet waarom je dat erbij haalt. Godsdienst heeft niets met voetbal te maken.

19 april 2017 om 18:16

wow echt wow je reactie. ik zeg toch ook zoals sanchez... natuurlijk is er geen garantie waar ook spelers vandaan komen. en over zijn afkomst ga je ook een hele heisa maken. niet ik hoor. ik weet waar egypte is, ik weet tis een islamtisch land. ik weet we hebben ooit trabelsi gehad uit tunesie. schitterende back toentertijd. mijn hele post heeft verder helemaal niets te maken waar hij vandaan komt. en ik begon over zuid amerika omdat we daar toch actief scouten. vandaar die suggestie. beetje rare reactie zeg.

19 april 2017 om 23:20

Klopt, in zijn eerste periode was Mido beter dan Ibra. Tweede periode Mido wil ik liever niet over praten.

19 april 2017 om 23:24

Gek genoeg was Mido in zijn tweede periode best effectief. Hielp Ajax hoogstpersoonlijk nog een ronde verder in de beker. Ik heb het over zijn visie dat in Z Amerika scouten garantie tot succe sis. Dat is onzin. Als deze Egyptenaar een Z Amerikaan was, was hij sowieso enthousiast. Slaat nergens op.

19 april 2017 om 17:55

Guilherme Arana van Corinthians werd een tijdje geleden genoemd, maar ik vrees dat hij inmiddels onhaalbaar is voor Ajax. Hij is overigens wel het type back dat Bosz graag zou zien in zijn systeem.

19 april 2017 om 18:31

Qua type deze jongen ook wel, goed in het hoog druk zetten en niet bang om mee op te komen. Redelijk gevoel voor timing wat in zijn tackles te zien is, een extra linksback is zeker na verkoop Dijks nodig en bij verkoop van Veltman/Tete graag nog een balletje opgooien bij Rodi Ferreira.

20 april 2017 om 11:22

Bedankt! Leuk om te horen! Ik heb hem zelf nooit zien spelen, dus het is goed om te horen wat voor soort speler het is.

19 april 2017 om 18:46

Egypte ligt toch niet in zuid amerika of ben ik gek. En zal dus niet zoveel met sanchez gelijk hebben. Is een renner, gaat lekker mee naar voren en is fel manneke. Puur op basis van 1 wedstrijd die ik op een troosteloze wedstrijd heb gezien.

19 april 2017 om 18:46

Troosteloze zondag bedoel ik

Kunnen we gewoon niet gelijk voor een oudere versie van Sanchez gaan?

19 april 2017 om 17:36

Nou zo'n speler komt heus niet hoor. Ajax moet het hebben van de jongere spelers

Als men naar linksbacks gaat scouten dan gaat men er sowieso al vanuit dat Dijks niet meer terugkeert en Riedewald gaat vertrekken. Niet dat me dit verbaasd maar het bevestigt het wel.
Een goede linksback mag er wel bij want Sinkgraven is voetballend goed en is zeer agressief in de duels maar op pure snelheid en fysiek komt hij wel te kort. Ik vind ook dat wanneer de Ligt centraal speelt en Viergever linksback dat we er niet achteruit gaan.

19 april 2017 om 19:03

Ik denk dat je er sowieso wel 1 nodig hebt. Sinkgraven is gewoon geen echte back, hij is misschien iets beter geworden maar zal nooit een topper daar worden. Dijks vertrekt waarschijnlijk wel. Viergever en riedewald zijn ook geen backs.

Zou dit eeuwig zonde vinden. Als PEC Zwolle fan denk ik echt dat Ajax hun beste linksback bij ons heeft spelen. Warmerdam is een jongen met power, die goed kan verdedigen en aanvallend ook wat toevoegd. Als je die jongen de kans geeft bespaar je jezelf een transfersom en heb je een speler die nog jaren bij de club kan spelen. Denk echt dat die jongen wordt onderschat. Ik ga er echter vanuit dat hij niet terugkeert bij Ajax, maar ik hoop voor hem dat ze hem de kans geven in de voorbereiding, zo niet dan is hij altijd welkom hier in Zwolle!

19 april 2017 om 17:40

Ik kijk niet zo vaak hele wedstrijden van Zwolle, maar op basis van wat ik heb gezien vond ik Warmerdam inderdaad een sterke indruk maken. Op basis van met een half oog wat fragmenten bekeken te hebben leek hij me eerder als linkshalf te spelen. Speelt ie echt als diepe linksback?

Lijkt mij in ieder geval een speler die bij Ajax een kans moet krijgen in de voorbereiding.

19 april 2017 om 18:13

Hij speelt afwisselend als middenvelder en linksback. Hij is begon als middenvelder en deed het daar goed maar werd door zwakke prestaties van Verdonk op linksback gezet. Ook daar speelt hij uitstekend, is echt een verrijking voor ons zowel aanvallend als verdedigend. Hij speelt niet echt diep ofzo maar komt regelmatig mee op met power en snelheid.

20 april 2017 om 18:14

Oke, dan klopt het beeld dat ik van hem heb wel aardig. Bedankt voor de toelichting!

Een typisch voorbeeld van een linksbuiten die langzamerhand naar achteren ging. Dus vrij logisch dat het een linksback is die sterk is in opkomen en erg wendbaar is. Heeft ook een goed rechterbeen voor een linksback. Op technisch vlak is hij voor een opkomende verdediger ongekend, verdedigend is hij minder maar bij Ajax moet je vooral aanvallend sterk zijn met een naar binnenkomende linksbuiten.

Mooi dat betekent dat warmerdam zeker mag vertrekken. Dat zou de ideale linksback zijn voor fc Groningen

Dit moet Ajax niet willen doen.
Als ze echt voor een ervaren links back willen gaan die bekend is met de eredivisie moeten ze voor Haps ( az ) gaan 2 vliegen in 1 klap.

19 april 2017 om 17:52

Haps valt verdedigend gewoon door de mand tegen de sterkere ploegen.

Ik ken deze speler niet, maar als ik lees dat hij dit seizoen tot 17 officiã«le wedstrijden is gekomen bij RC Lens (op het tweede niveau) en het seizoen in vrijwel alle landen er al bijna opzit, dan betekend dat dus dat deze Karim Hafez geen basisspeler bij Lens is en ik denk dan ook dat hij geen aanwinst voor Ajax zal zijn en ja, hij is pas 21-jaar, is dus nog erg jong, maar toch denk ik dat hij niet goed genoeg voor Ajax zal zijn.

Ik heb liever dat Ajax in de zomer kijkt of Django Warmerdam goed genoeg is, want die maakt een goede ontwikkeling door bij PEC Zwolle. Mocht Warmerdam (nog) niet op het gewenste niveau zitten, dan zou ik 'm misschien nog een seizoen verhuren of verkopen en van Jaã¯ro Riedewald sluit ik ook niet uit dat hij in de zomer zal vertrekken en Daley Sinkgraven doet het beetje bij beetje steeds beter als linksback, maar toch zie ik graag nog een linksback komen en als het kan zijn plek overnemen.

Misschien een poging wagen om Maxwell (geen basisspeler bij Psg, dit seizoen) terug te halen naar Ajax? Zijn contract loopt over een paar maanden af bij PSG en hij is dan al wel op leeftijd, maar ik denk wel dat Maxwell echt van waarde kan zijn voor Ajax en ik denk dat hij als linksback ook echt wel beter is als Sinkgraven en misschien dat hij dan tegelijkertijd als 'n soort mentor kan fungeren voor Sinkgraven (die dan de fijne kneepjes van het vak leert) en Warmerdam, zodat een van hun twee het na 1 of 2 seizoenen van Maxwell kunnen overnemen en dan zou ik ook regelmatig rouleren op de positie linksback.

En ja, ik weet dat het misschien onrealistisch is om Maxwell te noemen. Maar niet geschoten is altijd mis.

19 april 2017 om 18:39

Of hij heeft zich gaandeweg in de basis gespeeld en is nu een onbetwiste basisspeler.

Beetje jammer dat sommigen zo'n speler bij voorbaat al bestempelen als miskoop, of 'kan nooit iets worden want laag niveau'. Wie had er ooit van Dolberg gehoord? Of als ik een flinke sprong in de tijd maak, wie had er ooit van Trabelsi, Chivu, Maxwell etc gehoord? Heb toch wat meer vertrouwen in de scouting! Afzeiken kan altijd nog mocht ie door de mand vallen. En zelfs dan zou je zo iemand nog minstens een seizoen geven om zich aan te passen. Iemand als Chivu leek in het begin ook niks want pakte vaak rood. Maar groeide wel uit tot de beste Ajax verdediger van deze eeuw (en na zoveel jaar komt alleen een Sanchez een beetje in de buurt). Waar kwam Chivu ook alweer vandaan? Oh ja uit de zwakke Roemeense league. Stel hij zou nu komen zouden jullie met z'n allen een potentiele wereldtopper kapot proberen te maken

19 april 2017 om 18:03

Net zoals de haters Zlatan in zijn eerste seizoen kapot probeerden te maken. Als hij geen sterke persoonlijkheid had gehad dan zou de wereld nooit van hem hebben genoten

21 april 2017 om 10:16

Wie kende zlatan dan, of litmanen

Heeft Ajax echt een probleem op de linksbackpositie? Kan Viergever toch spelen? De Ligt en Sanchez centraal?

Waarom is deze speler niet afgelopen winter opgevallen bij Didier Martel (scout voor Utrecht in Frankrijk die ook Haller in de ligue 2 heeft opgepikt) Utrecht heeft namelijk enorm veel baat bij een extra CV, heeft al veel wedstrijden met backs of middenvelders in het centrum gespeeld bij gebrek aan beter... denk dat nu ook Ajax, Nice en Hoffenheim hem in de gaten hebben het een kansloze missie is geworden... maar Martel schijnt constant in Frankrijk aan t scouten te zijn maar voorlopig is daar nog alleen Haller en een mislukte huurperiode van Nganioni (lyon) uit gekomen...

waarom niet gewoon haps halen van az? spreekt nederlands, europees gespeeld, hoeft niet te wennen aan de cultuur, snel, behendig en nog jong

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8148
2.Ajax7352
3.AZ6831
4.Feyenoord6034
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 RC Lens 17 2 4 0
2016/2017 Lierse 2 0 1 0
2016/2017 RC Lens 23 0 5 0
2015/2016 Omonia Nicosia 29 0 9 1
2015/2016 Lierse 2 0 0 0

In de wandelgangen

Woensdag 25 april
Gareth Bale staat aankomende zomer mogelijk voor een zeer verrassende transfer. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren