Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique: ‘We moeten snel scoren, dan maakt Camp Nou de tweede’

Barcelona moet net als tegen Paris Saint-Germain voor een enorme stunt zorgen om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. De ploeg van Luis Enrique ging vorige week met 3-0 onderuit in Turijn tegen Juventus. Met nog negentig minuten voor de boeg, beseft de coach dat het een enorme opgave wordt om de halve finale te halen. Hij doet daarom een beroep op de supporters van Barça.

“Als wij de eerste goal maken, wordt de tweede gemaakt door Camp Nou. De derde komt dan vanzelf”, zei de trainer dinsdag op de persconferentie. “We gaan proberen om hetzelfde te brengen als tegen Paris Saint-Germain. Als zij er een maken, moeten wij vijf keer scoren. We zullen tot aan het einde blijven gaan. We gaan er alles aan doen om nog een historische avond te beleven. Ik twijfel er niet aan dat we op een bepaald moment een verlenging in het vizier hebben.”

“We hoeven niet de perfecte wedstrijd te spelen”, aldus de trainer. “We moeten effectief zijn, veel kansen creëren en in situaties terechtkomen waar we het zelfvertrouwen van de tegenstander wegnemen. Iedereen die aanwezig is in Camp Nou, maakt kans om opnieuw een historische avond mee te maken, net zoals tegen PSG. We weten dat Barcelona drie keer in drie minuten tijd kan scoren. We blijven gaan tot aan de 95ste minuut.”

Wie bereikt de halve finale van de Champions League?

1
2

Hmmm, hij weet nu al dat er dus 5 minuten blessuretijd bij gaan komen. Interessant...

Het zou toch wel heel erg schrijnend zijn als we een herhaling gaan zien van de wedstrijd tegen PSG want dat zou betekenen dat er nooit meer serieus gekeken kan worden naar grootse prestaties van Barca. Hopelijk scoort Juve 2x in de eerste helft.

18 april 2017 om 15:59

5 minuten blessuretijd. Een rode kaart. Een penalty voor. Een ten onrechte afgekeurde doelpunt wegens vermeend buitenspel. Ach er zijn zat opties voor Barcelona. Alles is mogelijk morgen.

18 april 2017 om 16:07

Gezien die houthakkers die Juventus achterin heeft staan, gaat Barca dit echt niet redden. Die ervaren rotten in de verdediging weten echt wel raad met deze situatie.

18 april 2017 om 16:45

@samcro, pecies daa dacht ik toen ik het las. Hij verwacht nog een 5 minuten extra..niet normaal

18 april 2017 om 16:46

Het is 5 minuten blessuretijd of een winnend doelpunt van Barcelona net als tegen PSG

18 april 2017 om 23:07

Barca heeft snelle spelers als Messi en neymar als ze in de diepte aanspelen zijn ze vertrokken. Die houthakers zijn niet snel. Barca moet de bal steeds rondspelen totdat er een opening wordt gevonden en het veld breed houden. Op een gegeven moment vind je wel de opening. Niets is vermoeiender dan achter een bal aan te lopen. Juve verdedigt compact, ruimtes zijn klein maar ook in turijn kreeg barca kansen

19 april 2017 om 01:26

Je hebt niks aan snelheid als juventus op eigen 16 gaat verdedigen, wat ze waarschijnlijk gaan doen

het zou toch wat zijn.

Al denk ik niet dat dit weer gaat gebeuren. Tegen PSG had ik het geloof voorafgaand aan de wedstrijd.

Maar die Italianen zijn zo gespecialiseerd in verdedigen dat ik het simpelweg niet zie gebeuren dat Buffon 3 keer (of meer) moet vissen.

18 april 2017 om 14:46

Al hadden ze ook 3x gescoord in de CL finale destijds tegen Juve.

Ben echt heel benieuwd. Maar eerst maar eens de wedstrijd Real - Bayern. Dat gaat ook wat beloven.

18 april 2017 om 14:52

Het 3de doelpunt van Barca toen is er mede gekomen omdat juventus in de laatste minuut met de laatste corner allemaal naar voor waren dus dat doelpunt ga je morgen niet krijgen. :-)

18 april 2017 om 14:54

Maar ook 1 tegen gehad en dat zou dit keer funest zijn

Barca gewoon eruit morgen Juventus heeft niet zo zwakke verdediging als Psg

18 april 2017 om 15:05

Een zwak Barca had in Juventus toch 2 100% kansen, zo goed is die verdediging niet, ze verdedigen gewoon met de hele ploeg als het moet.

18 april 2017 om 15:11

Met MSN voorin zal je elke wedstrijd 1 of 2 100% kansen hebben, dat betekent niet meteen dat de verdediging van Juve niet goed is.

18 april 2017 om 15:16

Als Juve aanvallend zou spelen zoals Barca met hun verdedigers op de middellijn dan zou je zien dat ze ook goal na goal binnen krijgen, het ligt meer aan hun speelstijl dan aan hun verdediging zelf.

18 april 2017 om 15:19

Ja zo ken ik er nog een paar... Je speelt toch juist naar je capaciteiten?

18 april 2017 om 15:38

Ja tuurlijk, Buffon is ook geen topkeeper, Sandro en Alves zijn maar matige backs en Chiellini en Bonucci zijn ook verre van topverdedigers

Volgens jouw redenatie heeft Atletico ook geen goede verdediging. PSG had de tweede wedstrijd ook een defensieve speelstijl, daar werkte het niet. Ik denk dat het juist moeilijker is voor verdedigers om volledig op je defensie te leunen tegen een topaanval dan domineren en af en toe verdedigen.

18 april 2017 om 15:42

@kluivert: Ja zo kan je alles recht praten. als al de verdedigers van Juve in het gaol van Barca gaan staan loopt Barca er ook zo doorheen.

Daarbij speelde Juve zeker de eerste helft heel aanvallend en zette het Barca voledig onder druk.

En de verdedigingvan Juve is gewoon nog steeds de sterkste die er is. Samenmet Real misschien. Maar ik schat het totaal van Juve nog hoger in. En dat ligt echt wel aan hun verdediging zelf.

18 april 2017 om 15:50

Ik zeg nergens dat ze slecht zijn, alleen dat het veel te maken heeft met de manier van spelen.
Alves kreeg bij Barca juist vaak kritiek omdat hij verdedigend niet zo sterk was.
Canavaro was vroeger ook de beste verdediger van Juve, maar bij Real maakte hij fout na fout, omdat er veel meer ruimte was.

18 april 2017 om 16:50

@Kluivert09 Higuain had ook 2 100% kansen. Dus het had ook 5-0 kunnen zijn.

18 april 2017 om 19:25

Het ging over de verdediging, omdat men zegt tegen Juve kun je onmogelijk die vier goals maken.

18 april 2017 om 20:16

@Marc
Het is juist veel moeilijker verdedigen als je dominant speelt. Dan speel je veel meer naar voren en heb je meer ruimte achter je rug. Je verdedigt misschien minder maar als je het doet doe je het met minder achterin.

18 april 2017 om 23:56

Ja, maar dan heb je het wel over een wedstrijd tegen teams met zeer snelle aanvallers die er snel uitkomen. Het islam een ander soort verdedigen, tegen een normaal team in de competitie is het zeker makkelijker, tegen een team als Juventus kan ik me voorstellen dat je nog alerter moet zijn.

Juve is simpelweg sterker dit seizoen. Opjagen die zwakke verdediging van Barcelona, zodat ze de lange bal moeten hanteren. Snel de 0-1 maken en de wedstrijd doodmaken. Daarna beulen als Barzagli, Sturaro of Rincon inbrengen. Forza Juve.

Ik zou als Juve zijnde gewoon die 3 beulen achterin opstellen, Alex Sandro en Dani Alves als wingbacks en Mandzukic voorin met Higuain.

18 april 2017 om 15:06

Barã§a moet het niet meer langs het centrum proberen, want daar komt sowiso geen doorkomen aan. Ik zou zo spelen als ik LE was.

18 april 2017 om 15:10

Ik zou Dybala zeker niet op de bank zetten... Dan Higuain maar slachtofferen, die vond ik toch niet zo sterk spelen in Turijn.

18 april 2017 om 15:18

Dybala was toch gekwetst? Anders inderdaad sowiso starten!

18 april 2017 om 15:21

Wel uitgevallen dit weekend, maar volgens mij kan hij wel spelen.

18 april 2017 om 23:37

@ Samcro
Higuain is nooit sterk tegen Barca. Dybala gaat sowieso starten morgen.

18 april 2017 om 23:57

Higuain zal zeker weten ook starten, het is aan hem om nu op te staan. Ik verwacht weinig wijzigingen tov vorige week.

18 april 2017 om 15:40

Zou ik juist niet doen de 3-mans verdediging is een beetje achterhaald en kwetsbaar op de flanken. Daar heeft Barca juist de meeste dreiging. Dybala is fit en waarschijnlijk zal Juve in precies dezelfde formatie spelen als vorige week.

18 april 2017 om 16:12

Kwetsbaar op de flanken is hoe je het beziet, met Alves en Sandro val je gewoon op een 5-mans verdediging terug in balverlies.

18 april 2017 om 16:17

Wat wil zeggen dat je zowel Messi als Neymar dubbel kan dekken indien ze de actie proberen te maken

18 april 2017 om 16:43

Maar, als je 2 backs hebt die de hele flank bezetten en je lijdt balverlies laten de backs meer ruimte vrij op de flanken en raken ze vermoeider. De centrale verdediging die er nog staat is trager zonder backs en kan makkelijker uitgerekt worden. Zo ontstaan er grote ruimtes en daar kan Barca als de beste van profiteren. Juventus faalde een paar jaar geleden ook zo tegen Bayern. De finale werd ook bereikt in een 4-mans verdediging. Daarbij knapt Mandzukic in deze formatie ook veel werk op en heb je in hem een extra aanspeelpunt met scorend vermogen.

Tuurlijk is het mogelijk dat is het probleem ook niet

het probleem is dat we ook in de uit wedstrijden moeten zorgen voor een goed resultaat en dat gebeurt niet we kunnen het niet steeds op de thuiswedstrijd aan laten komen

maar ik hoop echt dat we het weer kunnen flikken al zal dat nu een stuk moeilijker woorden dan de wedstrijd tegen psg

het is opzich altijd mogelijk voor barca, echter zul je er geen 5 gaan scoren tegen juventus net zoals tegen psg. dus extra mannen direct voorin zal niet heel veel zin hebben. dat kan alleen om wat te forceren in de laatste minuten als het nodig is. wat het belangrijkste is voor barca, is om zorgvuldig om te gaan met de kansen en verder zelf goed staan achterin, want daardoor houdt je juist de mogelijkheid om eventueel met 3-0 of 4-0 te winnen, 6-1 wordt het toch niet ineens. maar 2-0 na 80 minuten en dan wat forceren is wel realistisch.

Neymar

Juventus heeft dit seizoen al drie keer moeten vissen tegen Genoa. Daarnaast vond ik de verdediging niet zoals ik van ze gewend ben in de heenwedstrijd. Barcelona kreeg nog aardig wat kansen, waar men bijvoorbeeld tegen PSG compleet vernederd werd zonder enige kans. Toch zie ik Barcelona het niet flikken. Zijn compleet uit vorm, spelen bedroevend en incasseren al-tijd tegengoals.

18 april 2017 om 16:53

Aangezien Higuain ook een aantal 100% kansen verkloot komt Barca goed weg met 3-0. Daarbij ging Messi na 10 minuten al om een kaart vragen....sneu...Barca is gewoon klaar.

Ja en Barcelona heeft in het weekend nog 2 keer mogen vissen, laat staan tegen Juve. Daarbij speelde Juve toen nog in een 3-5-2 die niet meer werkte en haperde het team af en toe. In de nieuwe 4-2-3-1 krijgt Juve haast niks meer tegen. De enige keer dat Juve met meer dan 2 goals verloor sinds het seizoen 2011-2012, was toen Inter 3-0 won in de beker vorig jaar (juve had de eerste wedstrijd ook met 3-0 gewonnen en won het tweeluik toch nog). Daar mag wel bij gezegd worden dat Juve toen een volledig b-elftal in het veld had staan, vanuitgaande dat ze al door waren.

Ik zeg niet dat het onmogelijk is, want records zijn er om verbroken te worden. Juventus speelde verdedigend niet uitstekend in de heenwedstrijd, maar natuurlijk wel gewoon goed. MSN zal altijd een paar kansen creã«ren, maakt niet altijd hoe slecht ze spelen. Het verschil tussen de heenwedstrijd tegen Juve en PSG is ook dat ze tegen Juve al gewaarschuwd waren, tegen PSG was het de eerste keer. Ik zie Juve niet zo kansloos voetballen als Psg, zeker als ze ook al gewaarschuwd zijn.

Ik ben er nog niet gerust op, maar wie weet, mocht Juve een vroege goal scoren verliest Barca toch een beetje hoop en zullen ze niet tot minuut 95 als het kansloze missie blijkt, zeker met het oog op de Classico. Ik hoop in ieder geval op een mooie wedstrijd waar het team dat het het meest verdient doorgaat.

Allegri is Emery niet en zal wel zo slim zijn om toch een beetje offensief te denken en op zoek te gaan naar een vroeg doelpunt. Je weet dat de verdedigers van Barcelona fouten maken als ze onder druk gezet worden, dus ik verwacht een Juve dat heel scherp start met hoge pressing - een vroege doodsteek en lekker achterover leunen.

Ik denk dat Barcelona het sprookje tegen PSG niet gaat herhalen morgenavond. Hoe mooi het ook zou zijn. Als het iets is wat Italianen goed kunnen, is het wel verdedigen. Die krijgen er geen 3 tegen morgenavond.

18 april 2017 om 18:12