Emotionele Hyballa spreekt woeste fans toe: ‘Zonder jullie zijn wij niks!’

Maandag, 17 april 2017 om 07:18

NEC verloor zaterdagavond met 3-0 van FC Twente en na afloop werd de spelersbus in Nijmegen opgewacht door een groep boze supporters. Trainer Peter Hyballa sprak de menigte toe en de beelden daarvan zijn uitgelekt via de NOS.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is Peter Hyballa (nog) de juiste trainer voor NEC?


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door haunted)

Ik vind het altijd zo kansloos, groepjes boze supporters die de bus tegen houden. Daar is nog nooit iemand beter door gaan voetballen. Pure intimidatie, wat moet zo'n 17-jarig knulletje als Kadioglu daar van denken?

17 april 2017 om 10:38

Helemaal mee eens, aanpakken die lui. Wanneer je de kleedkamer binnendringt zijn er vast camerabeelden van, allemaal stadionverbod. Spelers opwachten mag wanneer je een normaal gesprek wil voeren, maar over het algemeen doen ze dat niet. Laat dit nou gewoon via een supportersvereniging doen, die kan misschien aankaarten. Ik begrijp ook niet zo goed wat ze verwachten, het ia gewoon een hele matige selectie en ja daar kan je er mee uitvliegen.

Wie denken die supporters wel niet dat ze zijn. Wat een wangedrag vindt ik dat altijd. Een groep fans die tekst en uitleg vragen terwijl ze de kleedkamer binnendringen, of een bus met spelers opwachten?!! Allemaal een levenslang stadion verbod. Het gedrag van sommige mensen is gewoon te bizar en asociaal. Kom aub niet aan met emotie en al die excuses, mensen moeten verantwoording nemen voor hun eigen gedrag en hiervoor zijn in mijn ogen levenslange stadionverboden op zijn plaats. Al is het maar om ze een voorbeeld te laten zijn wat er gebeurt als andere fans dit ook weer gaan doen. Altijd in groepjes iemand opwachten, alleen zijn het over het algemeen bange mensen die met hun bek vol tanden staan.

17 april 2017 om 10:39

Goed verhaal, lekker kort ook. Het is natuurlijk helemaal niet verkeerd als trouwe supporters een bus tegenhouden en gewoon aangeven dat de maat vol is. Dat kan zeker als een wake-up call werken. Dit alles is gewoon ok mits ze van de spelers/trainer/staf afblijven en er geen bedreigingen geuit worden. Dat zijn twee verschillende dingen en die moet je niet door elkaar halen om hier even wat likes te scoren. Ja geweld is ten allen tijde uit den boze, maar als het zonder geweld gebeurt, is daar niks mis mee.

17 april 2017 om 11:38

Misschien dat het normaal is in Brabant, in de randstad noemen we het gedrag van dit groepje dronken, pillenslikkende zielige harde kern in juridische termen: INTIMIDATIE. Dit is strafbaar conform het wetboek van strafrecht.

17 april 2017 om 12:38

Zo hé... Poeh poeh. Je was wel weer ff bezig hè? Met je "normaal is in Brabant" en "conform het wetboek van strafrecht". Ik geef mijn mening over een geweldloos protest van supporters. Mensen die een groot deel van hun salaris opofferen voor de club. Die hun club in hun hart hebben. Zolang er dus geen geweld (verbaal of non verbaal) in het spel is, is het niet verkeerd. En van een strafbaar feit is dan totaal geen sprake. Nu jij weer.

17 april 2017 om 13:07

En daar gaat dus mis. Mensen die denken dat ze met een seizoenskaart en merchandise inspraak hebben in een club. Je koopt toegang tot een stadion, je hebt voorrang bij thuiswedstrijden en je steunt je club that's it als supporter. Dat jezelf gek laten maken dat je daardoor meer rechten hebt, dat doen mensen zelf en is de omgekeerde wereld. Marcmedia heeft groot gelijk, wil een 25 man sterke selectie weleens op jouw werk zien om je te vertellen dat je toch beter moet presteren..


17 april 2017 om 16:46

@haunted wat een mislukte vergelijking zeg. Echt appels met peren vergelijken is hier niks bij. Voetbalspelers zijn publieke personen die betaald worden van het geld dat mensen over hebben voor hun vertoonde kunsten. Als ik als accountmanager mijn werk niet goed doe, krijg ik een officiële waarschuwing en daarna word ik ontslagen. Ik speel niet voor iemand, dus wat een slechte vergelijking zeg.

17 april 2017 om 14:51

Lekker overdreven. Ik ben ook geen voorstander van opwachten. Maar die mannen geven gewoon enorm om de club. Ze slopen niks, ze rellen niet, wat is het probleem?

17 april 2017 om 16:40

@-NEC- inderdaad. opwachten is ook laatste redmiddel en mits netjes, toch een goede boodschap.

Heerlijk nuchtere reactie op het einde hahaha , Hyballa ruim een minuut op de toppen van zijn emotie, met 4 x overslaande stem en dan éã©n hele nuchtere opmerking : Maar Peter wat ga je dan anders doen Joh !! en daar ligt waarschijnlijk de kern van het huidige probleem. Hyballa doet al 13 wedstrijden niks anders, overtuigd als hij is van zichzelf en zijn werkwijze. Vreemde man , hele matige speech.....

17 april 2017 om 14:56

Haha, wat je zegt is dus helemaal niet waar. Hyballa is juist de man die 13 wedstrijden al naar een oplossing aan het zoeken is en misschien is dat juist het probleem. Heeft twee verschillende systemen geprobeerd, er zijn al tig verschillende voorhoedes geprobeerd... Kijk anders naar de opstellingen van afgelopen weken, iedere week een wijziging.

Vind Hyballa toch wel een sympathieke coach, het probleem ligt ook niet bij bem maar bij de (ernstig) zwakke selectie van NEC.

Het probleem wordt in Nijmegen niet opgelost op deze manier.
Men moet de trainer, en de selectie met rust laten.
Er is nog perspectief om volgend seizoen eredivisie voetbal te spelen voor Nec.
Juist met nog maar een paar wedstrijden te gaan, moet je als fan de ploeg onvoorwaardelijke steun geven.
Ik wens de club, en de fans het beste, de eredivisie!

Je kan vinden van hem wat je wilt maar hij heeft gewoon gelijk. De spelers moeten het op het veld laten zien en supporters moeten hun club steunen waar ze thuishoren, op de tribune. Die horen niet in kleedkamers, trainingsvelden of zelfs een bus bij het stadion op te wachten, al dat soort negatieve acties werkt alleen maar averechts.

Supporters willen gehoord worden en de mensen verantwoordelijk voor deze puinhoop nemen hun verantwoordelijkheid niet en laten zich niet horen of zien. De kwaliteiten van de spelers zijn ondermaats, de selectie is jong en de trainer heeft het de 1e seizoenshelft met geluk en oplevingen van talenten 28 punten verzameld. Dat is al een wonder op zich. Het probleem ligt echt op bestuurlijk niveau waar iedereen een ander idee heeft en de baas lijkt willen te spelen. Onze ooit zo transparante directeur hoor je niet meer in 'wekelijkse video-blogs' en ondertussen stevent NEC af op het tweede seizoen in 4 jaar in de JL. Er moet door de gehele club een flinke bezem gehaald worden en dat begint bij de heren bovenin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NEC

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Jupiler League
SpelersPositieW
Joris DelleKeeper00
Maarten PaesKeeper00
Van DuinKeeper00
Joshua SmitsKeeper00
Guus JoppenVerdediger00
Mart DijkstraVerdediger00
Ted van de PavertVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina NEC.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina NEC.

Duitsland
3 fans
Coach, 42 jaar
SeizoenClub
2016-2017 NEC
2014-2016 Bayer Leverkusen U19
2014-2014 Bayer Leverkusen
2012-2013 Sturm Graz
2010-2011 Alemannia Aachen
Laatste voetbalnieuws

Hyballa keert terug naar Duitsland: ‘Ik kijk uit naar dit werk’

Peter Hyballa gaat aan de slag bij de Duitse voetbalbond. De voormalig trainer van onder andere NEC sluit zich aan bij het trainersteam van de DFB dat toekomstige coaches moet opleiden....Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Carlo Ancelotti denkt aan Karim Benzema als nieuwe aanvaller voor Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren