Update: Barcelona geeft op en laat Neymar buiten de selectie voor El Clásico

Zondag, 23 april 2017 om 11:44

De tuchtcommissie van de Spaanse voetbalbond RFEF heeft Neymar een schorsing opgelegd van drie wedstrijden, waardoor de aanvaller de duels met Real Sociedad, Real Madrid en Osasuna moet missen. Dat heeft de RFEF maandagavond bekendgemaakt.

Neymar ging vorige week zaterdag hard door op Diego Llorente en kreeg daarvoor zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Jesús Gil Manzano. Toen de aanvaller naar de catacomben liep, applaudisseerde hij ook nog cynisch naar de vierde official, zo viel er in het scheidsrechtersrapport te lezen.

De Braziliaan zou normaal gesproken (waarschijnlijk) voor één duel geschorst worden, maar moet vanwege zijn applaus naar de vierde man dus langer toekijken. Neymar kan dinsdagavond uiteraard wel meedoen tegen Juventus, maar zal in competitieverband pas weer zijn opwachting kunnen maken tegen Espanyol op 29 april.

Update donderdag 20 april 21.12 uur - Barcelona niet succesvol in beroep tegen schorsing Neymar
Barcelona heeft zonder succes beroep aangetekend bij de beroepscommissie van de Spaanse voetbalbond tegen de schorsing van Neymar. De aanvaller blijft drie wedstrijden geschorst voor een charge op Diego Llorente van Málaga en een sarcastisch applaus richting de vierde man. Daardoor lijkt Neymar de duels met Real Sociedad, Real Madrid en Osasuna te moeten missen. Barcelona heeft nog wel de optie om naar het Hof van Arbitrage voor Sport te stappen.

Update 21 april 11.52 uur: Update: Barça stapt na uitkomst hoger beroep naar sporttribunaal
Barcelona kreeg donderdagavond van de Spaanse bond te horen dat de schorsing van Neymar in hoger beroep blijft staan, waardoor de Braziliaan El Clásico aankomend weekend aan zich voorbij moet laten gaan. De Catalanen leggen zich echter niet neer bij dit oordeel en hebben vrijdagochtend bekend gemaakt naar het Spaanse sporttribunaal TAD te stappen. Neymar werd op 8 april tegen Málaga van het veld gestuurd en werd vervolgens geschorst voor drie wedstrijden. Hiervan heeft hij er inmiddels een uitgezeten.

Update 23 april 11.44 uur - Barcelona geeft op en laat Neymar buiten de selectie voor El Clásico
Neymar zal niet in actie komen in de uitwedstrijd tegen Real Madrid. Barcelona ging bij het Spaanse sporttribunaal TAD in beroep tegen de schorsing die de Braziliaan kreeg na zijn rode kaart tegen Málaga. Twee leden van het TAD konden niet aanwezig zijn bij een ingeplande zitting, waardoor er nog geen uitspraak gedaan kon worden. Om die reden heeft Barcelona Neymar buiten de wedstrijdselectie gehouden, omdat het 'onzeker is of hij kan spelen'. "Helaas is het TAD er niet in geslaagd een oordeel te vellen, we richten ons nu op het sportieve aspect", meldt Barcelona in een verklaring.

Geel + geel = rood. De eerste rode kaart voor Neymar Jr. als speler van FC Barcelona, dat tot zaterdagavond 59 competitieduels op rij niet met een man minder op het veld stond!

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 8 april 2017


Poll

Een passende straf?


Gerelateerd

143 reacties (laatste reactie door real8madrid)

Whooow wat een gemis zeg... Laten we eerlijk zijn dat hij de laatste tijd niet echt een belangrijke rol invult bij het spel van barcelona.

11 april 2017 om 18:16

Barca - PSG niet gezien?

11 april 2017 om 18:20

Ja, waar hij natrapte, en eraf moest?. Ook toen stonden ze achter (niet naar volgende ronde). Toen deed hij precied hetzlefde. Verder was die laatste goal dan wel een prachtig balletje vam neymar

11 april 2017 om 19:07

Ik kan mij de frustraties van Neymar toen wel voorstellen als je 8 keer door Meunier wordt getrokken of onderuit geschopt en niet eens 1 keer een gele kaart heeft ontvangen. Maar nee hoor, daar heeft niemand het over. Noch over de magistrale optreden van Neymar.

11 april 2017 om 20:26

En het nog goedpraten ook..... hahaha typisch weer

Neymar had toen gewoon eraf gemoeten man, ongeacht wat de tegenstander doet. Gewoon schandalig dat je weer naar de tegenstander moet wijzen, triest.

11 april 2017 om 20:35

Maar ga er eens inhoudelijk op in oxxis die Meunier had toch al rond de 30ste minuut het veld moeten ruimen als je eerlijk bent die vent kon onbeperkt prijzen schieten daar. Neemt niet weg dat Barca aan het eind van de rit wel geluk had.

11 april 2017 om 21:36

@koekoek O, ja dan mag je natuurlijk natrappen. Volgende x eerst kijken of er daarvoor geen shirtje getrokken is voor je rood geeft voor zoiets. Volgens mij hebben voetballers een voorbeeldfunctie en zeker grote meneren zoals Ronaldo, neymar, Messi etc. Hard optreden tegen zoiets vind ik een goede zaak!

20 april 2017 om 21:21

Hoe kan je rood geven aan Neymar terwijl Meunier er al 3 keer af moest. Soms is het gezonder om door een neutrale bril te kijken. Neymar is een van de beste spelers en zal zeker gemist worden tijdens de topper tegen Real, maar denk dat er nu veel meer via Messi gaat gespeeld worden en daar komt ook het meeste dreiging van.

21 april 2017 om 12:09

Tsjonge jonge. Is iedereen 13 hier ofzo? Neymar is vaker ontsnapt aan rood dan daar hij daadwerkelijk rood heeft gekregen. Dan naar een tegenstander en scheids gaan wijzen is in mijn ogen een zwaktebod...

Slaat nergens op, cynisch applaudisseren staat gelijk aan 2 wedstrijden schorsing?

11 april 2017 om 18:20

Ja dan nog kon neymar niet mee aan el classico 😂😁

11 april 2017 om 18:21

Regels zijn regels.

11 april 2017 om 18:22

2 wedstrijden extra schorsing. En ja, dat staat zo in de reglementen van La Liga te lezen. Erg veel imo maar blijkbaar gaat dat zo in Spanje

Terecht, arbitrage moet je gewoon respect tonen ookal zitten ze fout naar jouw mening.

11 april 2017 om 18:53

Terwijl in die wedstrijd juist Malaga werd benadeeld. Neymar zit gewoon vol frustratie, dit zat eraan te komen. Goed ingegrepen van de bond.

Misselijkmakend mannetje vind ik het, ik ben er ook blij mee want ik hoop dat Real wint. Echter vind ik dit wel een erg overdreven straf van slechts een cynisch applausje. Kunnen die scheidsrechters zo weinig hebben?

11 april 2017 om 18:49

Heeft iets met respect te maken. Niets mis mee, misschien leren deze op het paard getilde mannetjes zo dat ze niet het centrum van het universum zijn.

Zonder Neymar gaa Barcelona die Clasico niet winnen. Neymar creëert samen met Messi heel veel ruimte voor andere spelers. Dat gaat Barcelona heel erg missen.

Zeer terecht dit! Is al vaak wegekomen met natrappen en misdragingen. Neymar wordt tijd dat hij zich leert gedragen op het veld. Ik erger me vooral aan zijn schwalbes en gezuig en het ruzie maken met tegenstanders...

Drie wedstrijden schorsing voor een sarcastisch applaus. Onvolwassen en oliedom van Neymar, maar de straf is volstrekt belachelijk. Maar goed, had ook niets anders verwacht van de Spaanse bond.

11 april 2017 om 18:29

Uit het verhaal begrijp ik 2 wedstrijden schorsing voor een sarcastisch applaus. Ook veel, maar toch.

11 april 2017 om 18:31

1 en 2 wedstrijden voor de rode kaart voor natrappen

20 april 2017 om 21:54

Natrappen?

11 april 2017 om 19:54

2 wedstrijden schorsing staat gewoon in de regels van La Liga maar goed.

11 april 2017 om 20:11

@RMCF12, Dat staat helemaal niet in het regelement van La Liga. Als je dingen met zo'n overtuiging zegt moet je je wel goed inlezen. Er staat namelijk dat een speler 2 extra wedstrijden kan krijgen wanneer verbaal kritiek uit richting leden van de arbitrage. Dit deed Neymar niet. Hij klapte maar zei niets tegen de vierde man. Zo staat het ook in het wedstrijd verslag. Dus wat jij beweerd klopt niet.

11 april 2017 om 20:29

Dus omdat hij niet met zijn mond herrie maakt, maar met zijn handen, is het allemaal ineens goed? Gewoon terechte schorsing voor dit gefrustreerde ventje. Hij had al veel meer rode kaarten moeten krijgen, waarbij hij geluk heeft gehad. Nu heeft hij dat eens niet.

11 april 2017 om 20:33

Guaporta, ik mag toch hopen dat je met je laatste zin niet probeert te insinueren dat de spaanse bond iets tegen Barca heeft en dat Real bevoordeeld moet worden? Zo lees ik hem nu wel, en dat zou echt heel kleuterig zijn

11 april 2017 om 21:26

Barcelona mag niet klagen over schorsingen. Ze krijgen in de CL en La Liga nauwelijks rode kaarten terwijl ze er meer verdienden.

11 april 2017 om 23:09

Tja je weet het van te voren. Neymar is al langer raar bezig, tegen PSG kwam hij nog goed weg met zijn frustraties. Afgelopen weekend hetzelfde, totaal onnodig en hij benadeeld zijn eigen ploeg en het kost Barca de titel.

En dan vind hij het nodig om nog even de arbitrage belachelijk te maken terwijl hij weet dat ze daar zeer streng op zijn in Spanje. Als ik Barca was, zou ik eens optreden tegen Neymar, anders loopt het nog helemaal uit de hand.

En terecht afschuwelijke actie, èã¨n van de beste voetballers ter wereld maar mentaal lijkt die soms te knakken.

11 april 2017 om 19:11

#thugvz

Sorry maar wil niet snel een speler van Madrid erbij halen. Maar kreeg Ramos geen rood vs Las Palmas? klapte vervolgens cynisch naar de scheids en krijgt maar 1 wedstrijd? Is dat niet hypocriet en indirect ook het bewijs dat alles was Barcelona doet of een van hun sterspelers onder een vergrootglas wordt gelegd. Daar waar de sterspeler van Madrid (ramos vooral in de aller belangrijkste wedstrijden)maar 1 wedstrijd krijgt.

Meten met 2 maten. Ik vind het zwaar gestraft en hij gaat een gemis zijn, want nu heeft Real het erg makelijk door zich puur en allen te focussen op Messi.

11 april 2017 om 19:21

Dat ben ik met je eens. Al vind ik niet dat je voor een cynisch applausje gestraft moet worden met schorsing. Dus in het geval Ramos de juiste straf en nu bij Neymar veel te zwaar. Voor de overtreding had hij van mij overigens best direct rood mogen krijgen en 2 wedstrijden schorsing. Maar dat was nu niet het geval en het bestraffen van het applaus was dan ook pure willekeur en misschien zelfs wel bondsvoorkeur...

11 april 2017 om 19:32

Ramos heeft precies hetzelfde gehad. Kreeg toen 5 wedstrijden waarvan 4 wegens disrespect naar de leiding.

11 april 2017 om 21:51

Ik dacht dat Neymar direct rood kreeg dus misschien 2 wedstrijden daarvoor en 1 voor het cynische klappen?

21 april 2017 om 03:25

@19messi33 het applausje van ramos was voordat de scheids de kaart trok en bedoeld voor het acteren van de tegenstander 2 totaal verschillende situaties. Neymar mag zich gelukkig prijzen dat dit zijn eerste rode kaart is. Naar ventje. Messi daarentegen betrap je nooit op zulk onfatsoenlijk gedrag, mag hij best van leren.

Wie weet speelt Barca zonder Neymar wel beter! Alles is mogelijk. Aan de andere kant kan Neymar hiervan leren. Dan zal hij voorzichtiger zijn met gele of rode kaarten vragen

Ik begrijp wel dat veel mensen blij zijn met deze schorsing, want Neymar's houding is echt kotsmisselijk. Maar dat je 3 duels krijgt omdat je applaudisseert naar de vierde scheids...neymar heeft wel belachelijkere dingen uitgestoken waar hij rood voor kon krijgen zou ik zo denken. Maar goed, jammer dat hij er niet bij is in El Clasico. Maar dat moet Barca kunnen opvangen voorin. Liever dat dan Piquã© of Iniesta.

11 april 2017 om 18:41

hij ging zowieso 1 wedstrijd geschorst worden vanwege de rode kaart. voor dat geapplaudisseer richting de 4e official krijgt hij nog eens 2 extra wedstrijden schorsing. niet slim om te doen natuurlijk maar het is nu eenmaal zo.

de classico is trouwens een wedstrijd op zich, dus met of zonder neymar, niets is zeker. als madrid fan hoop ik natuurlijk op een verlies van barã§a, maar vorig jaar wonnen ze ook 0-4 in bernabã©u zonder messi.

Mooi voor Neymar dat hij dit krijgt, heeft die wel verdiend met z'n walgelijke gedrag dit jaar. Maar goed, vind het wel een apart verhaal allemaal.

Heeft niks en wel iets met Real te maken, niks omdat 2 matchen terecht is. (Normaal 1 maar je moet idd niet cynisch applaudisseren al begrijp ik de frustratie wel want het eerste geel was belachelijk). En de tweede match is tegen real dus dat verdiend die gewoon- alleen heb ik de indruk dat hij 3 matchen heeft gekregen om het niet te laten opvallen dat hij ook tegen real geschorst is? 2 matchen voor cynisch applaus is wel veel, 1 match extra schorsing was meer dan genoeg geweest.

11 april 2017 om 18:43

Klopt, ik vind 2 matchen ook overdreven. Maar dat hij el classico mist dat was te verwachten en is gewoon omdat de bond de regels toepast, niet om Barca een hak te zetten. Fijn dat jij als Barca-fan zo'n nuchtere en objectieve mening hebt.

Wat je insinueert over 3e wedstrijd denk ik zelf niet, maar het zou best kunnen inderdaad

hij had zich gewoon niet zo moeten laten gaan in de wedstrijd tegen Malaga stond veel op het spel en als je dan zo iets stoms doet en je klapt dan ook nog naar de 4e man kun je dit soort gezeik verwachten zeker in Spanje ik vind 2 wedstrijden erbij ook erg overdreven maar hier benadeeld Neymar z'n team behoorlijk mee

Deze schorsing is te belachelijk voor woorden. 2 extra wedstrijden voor een cynisch applaus is gewoon waanzin. Dat gevoel hebben we allemaal. Maar wat is dat calimero gezanik hier weer opeens zeg?

Ja die straf is te zwaar, maar die staat wel zo te lezen in de Spaanse reglementen. De bond is ook niet op zoek gegaan naar een reden om Neymar te schorsen. Die scheids heeft dit in zijn rapport gezet, de bond kon dat heel makkelijk nagaan aangezien het duidelijk op camera beelden te zien is, en volgens de reglementen moet Neymar dan dus een langere schorsing toebedeeld krijgen. Simpel. Is die straf te zwaar? Imo absoluut, maar dat heeft niks met Neymar, Barca of Real te maken. Dat is gewoon een te zware straf die in de reglementen staat en naar mijn mening gewoon aangepast zou moeten worden.

Wat is dat gejank dat Real kampieon moet worden nou toch? Dit lag niet in handen van de bond, die scheids heeft dat rapport opgemaakt en het enige dat de bond doet is zijn eigen reglementen volgen. Gaan we nou al huilen omdat de regels worden toegepast bij Barca? Dat is toch gekkenwerk. En als je de scheids dan van partijdigheid wil beschuldigen als je die wedstrijd en zijn beslissingen daarin hebt gezien dan zet je enkel en alleen jezelf voor paal. Man man, het wil een seizoen niet vlotten voor Barca in de competitie en de hele wereld doet er zogezegd alles aan om ze te benadelen, misselijkmakend sommige (!!!!) fans hier.

Toon mij een situatie waar een speler van Real hetzelfde deed, de scheids een rapport heeft opgesteld en de bond er niet op in ging, dan kun je janken over partijdigheid. Dit is gewoon een gevalletje waar de regels worden nageleefd en nog wordt er gezeikt, onvoorstelbaar

11 april 2017 om 18:53

Ramos vorig seizoen, kreeg rood en deed net hetzelfde als Neymar, maar kreeg maar 1 wedstrijd, en kon de wedstrijd erna tegen Barca gewoon spelen

11 april 2017 om 20:06

Toen was er geen rapport opgemaakt. Diezelfde Ramos heeft ook eens 4 wedstrijden extra gekregen wegens disrespect naar de leiding toe toen dat wel het geval was bij een soortgelijk rapport. Ronaldo heeft 2 seizoenen geleden ook 2 extra wedstrijden gekregen voor zo'n situatie. Daar gaat je gejank...

De enige gedachte die ik hierdoor heb is: heeft de pro-Real scheidsrechter precies wat hij wilde. Eerst al 5 punten ten faveure van Real met zijn beslissingen en nu ook de grootste concurrent zwakker gemaakt met zijn oordeel. Voor een overtreding met een zware blessure geeft het RFEF ook 3 wedstrijden. Rare wereld toch. Angsthazen zijn het.

11 april 2017 om 18:54

Niet het oordeel van de scheids. Dat waren de (terechte) gele kaarten. Dit is door de tuchtcommissie.

11 april 2017 om 20:11

Nou doe je gewoon belachelijk. Wat nou pro-Real scheids? Die man heeft bepaalde beslissingen in het nadeel van Barca gemaakt, maar Malaga werd overduidelijk meer benadeelt dan Barca. Doe eens niet zo flauw zeg, een klein beetje objectiviteit kan wel zeker? Barca werd over de hele wedstrijd gezien zelfs gematst... Ga jij doodserieus staan beweren dat Barca benadeelt werd en daardoor verloren is sneu gewoon

Dat de bond eenzelfde schorsing geeft voor een fout met een gebroken been klopt, en ik vind het ook scheef. Van mij mag deze regel veranderen. Maar dat die regel in onze ogen belachelijk is heeft niets met Barca, Real of voorkeuren te maken

Ronaldo, na zijn rode kaart tegen Bilbao in de 14/15 season, kreeg ook 3 wedstrijden. Eentje was voor de kaart, de andere twee, zoals in onderhavig geval, voor gebaar bij het verlaten van het veld.

Ancelotti kreeg 2 wedstrijden schorsing nadat hij sarcastisch klapte naar scheidsrechter Carlos Clos Gomez gedurende de in 2-2 geëindigde wedstrijd tegen Valencia.

Dit zijn voorbeelden waarbij het bij Real gebeurde. Er zijn ook voorbeelden van andere clubs, maar ik heb geen zin om het internet af te gaan om een bepaald publiek te overtuigen dat gelooft in 'conspiracies'; dat is namelijk zo goed onmogelijk.

Overigens heeft Barcelona helemaal niet zo veel te klagen m.b.t. de wedstrijd tegen Malaga. Zelf had ik het idee dat de scheidsrechter prachtige tackles en simpele schouderduwtjes veel vaker in het voordeel van Barcelona floot. Nee, het lag aan de instelling van Malaga en het gebrek daaraan aan de kant van Barcelona. Met een iets scherpere scheidsrechter had Malaga met meer dan 2-0 gewonnen. Maar goed, dat is verder niet zo relevant..

Wat betreft Neymar, een dergelijk onsportieve speler mag een keertje aan de kant worden gezet. Dit zat er aan te komen, en is volkomen terecht als je naar precedenten kijkt in combinatie met de reglementen.

11 april 2017 om 22:14

Hopelijk is Arda beter...

Het is belachelijk, om maar een voorbeeld te noemen: in 2010 de charge van Sergio Ramos op Messi tijdens de 5-0 verloren wedstrijd voor Madrid, kreeg Ramos maar 1?!?!? wedstrijd schorsing. Voor degene die zich het niet kunnen herinneren, check beelden om YouTube. En dan wordt er voor het applaudisseren 3 wedstrijden schorsing gegeven. Maarja, maakt niet uit. Barca zal deze wedstrijd ook winnen zonder Neymar. Hopen dat Arda op tijd fit is.

21 april 2017 om 12:48

Ja laten we er iets bijhalen uit 2010 om deze actie van Neymar goed te praten. Dat Barca en barcafans dit nodig hebben is toch aardig triest. Word volwassen accepteer de schorsing kijk alleen naar jezelf en zorg dat je ook zonder Neymar gewoon een goede pot speelt.

Misschien stopt hij nu ook eens met die vervelende gebaren. Gister ook weer dat wegwerpgebaar naar de scheids. Weet kennelijk niet van ophouden

Het is een oliedomme kaart van Neymar. Maar het is inderdaad typisch van de Spaanse bond zoals Guaporta al aan gaf. Zo ga ik geen namen noemen maar zo is er vorig seizoen een incident geweest met precies hetzelfde geklap en een dubbele gele kaart en voor die overtreding is maar een schorsing gegeven van een wedstrijd. Spaanse bond?

21 april 2017 om 18:12

Ja soms glipt er eentje doorheen maar hij had al een westrijd voor de rode kaart en kreeg extra wegens het cynische klappen. Gewoon triest, spelers van Barca horen een voorbeeld te zijn voor de jeugd maar de heren multi muljonairs hebben kennelijk steeds meer moeite om zichzelf als normale mensen te zien waarvoor de regels ook gelden. Afgelopen week weer precies hetzelfde in de CL, alleen maar duikelingen, vragen om kaarten en vrije trappen en afreageren op de schieds als ze die niet krijgen.

Nee Barca is diep door het ijs gezakt. Ze hebben echt heel veel goodwill verloren.

Waar is barca mee bezig?
Een ieder die het spel een beetje snapt weet toch ook dat barca geen schijn van kans maakt omtrent deze zaak?
Neymar neymar wat heb je gedaan! Hij had echt beter moeten weten.
Hij zou never 3 matches geschorst zijn mits hij niet zo cynisch deed.

Vind het ook jammer dat barca gewoon zo in beroep gaat , lijkt bijna wanhoop.
Ze hoorden neymar gewoon intern te zeggen dat hij zoiets doms niet meer moet doen en zeker niet voor de belangrijkste match van het jaar.. en vervolgens back to bussiness gaan..maar nee ze gaan weer in beroep.

21 april 2017 om 12:46

Lijkt geen wanhoop, is het gewoon.
Het Barca waar iedereen zoveel respect voor had, is nu het Barca wat iedereen een vieze club vind. Wat is er verandert binnen Barca. Waar is de volwassnheid, het plezier in het spel, het uitgaan van de eigen krachten. Zowel op het veld als bij de club is dat in een paar jaar totaal weg.

Ik geef ze weinig kans, maar ik vind het goed dat Barcelona dit doet. Een extra schorsing omdat je cynisch klapt vind ik echt zwaar overdreven. Mag een speler dan helemaal geen teleurstelling tonen als hij zich onjuist bejegend voelt? Ik hoop daarom dat ze toch succesvol zijn en daarmee jurisprudentie creã«ren om dat soort onzinnige straffen in de toekomst te voorkomen.

Wel wil ik even benadrukken dat ik absoluut niet vind dat Neymar onjuist of ongelijkwaardig behandeld is. Andere spelers van andere clubs hebben bij vergelijkbare reacties gelijke strafverzwaringen gekregen. Links en rechts hoor je wel eens geluiden (vooral van Barcelona spelers, fans en media) dat de Spaanse bond, tuchtcommissie en scheidsrechters pro-Real zijn en Barcelona daarom extra zwaar straffen, maar daar is zeker in dit geval absoluut geen spraken van.

21 april 2017 om 14:02

Ik vind het ook een overdreven straf, maar aan de andere kant wil je je scheidsrechters in bescherming nemen en zoveel mogelijk druk van hen af nemen. Als dan elke speler zomaar hun ongenoegen tegen de scheids uit op zo'n manier doe je het als bond niet goed. Zeker in dit geval, Neymar had absoluut geen reden om te zeuren en eigenlijk erg kinderachtig dat ie het wel deed. Eigenlijk zou er nog harder tegen opgetreden moeten worden, of vooral consequenter. Nu lijkt dit zo overdreven omdat ze op het veld schijnbaar wel vaak mogen doen en laten wat ze willen tegen de scheids, en nu omdat ie rood krijgt opeens niet meer, dat is het onzinnige.

Voor mijn part blijft deze straf altijd gelden, maar mag dat ook op basis van camerabeelden en niet enkel als er een rapport opgemaakt wordt door de ref. Daarnaast moeten ze dan ook een nultolerantie hanteren tegen zeiken op de scheids of zijn assistenten en tegen kaarten vragen. Als een team opeens met 4-5 spelers rond de scheids staat om te klagen is dat heel simpel: meteen 4-5 gele kaarten. Dan gebeurd dat ook nooit meer.

Op die manier wordt de ref minder beinvloed en zetten we weer een stap in de goede richting om het niveau van de arbitraire leiding weer omhoog te krikken. Natuurlijk is een video-ref nog steeds broodnodig maar dit zou al helpen

21 april 2017 om 14:56

In gesprek gaan met de scheids of verhaal gaan halen is niets mis mee vind ik persoonlijk maar zoals het er nu soms aan toe gaat is te veel van het goede.
Beste oplossing lijkt mij enkel de aanvoerder dit 'voorrecht' te geven.

Akkoord dat een scheidsrechter in bescherming moet genomen worden maar zonder commentaar van de spelers zullen er scheidsrechters zijn die zich onaantastbaar zullen wanen.

Ik snap ze wel. De Classico moet ie hoe dan ook missen en dat is normaal gezien het reglement, maar waarom die 3e wedstrijd ook? Die hopen ze nu geschrapt te zien worden natuurlijk

Ik word wel een beetje flauw van dat constante gezeik van Barcelona en de fans over de arbitrage en tuchtcommissie. Accepteer gewoon dat je wedstrijden kunt verliezen en, met PSG in het achterhoofd, je de beslissingen van de scheidsrechter soms mee en soms tegen hebt.

Dat barca eens ophoudt zo kinderachtig te zijn, aanvaard de straf nu gewoon. Neymar was/is en zal een klootzak zijn als hij niet de gepaste straf krijgt.

Wat zet Barca zichzelf toch voor schut. Dat hele 'meer dan een club' kan echt zo de prullebak in. Een verwend, zielig stelletje, zo komen ze op mij over.

Het is echt hard gegaan, van de club die zonder shirt sponsor speelde want traditie was belangrijker dan geld, tot de club die met Unicef op het shirt kwam, helemaal gratis en ze doneerde ook nog geld, want ze kwamen op voor de arme kinderen in de wereld.

Het geweldige tika-take met allemaal spelers uit de eigen jeugd opleiding, met een Catelaanse achtergrond.

En nu? Gesponsord door een dictatuur en alleen maar klagen en zeuren over al dat onrecht wat hun dik betaalde aangekochte spelers aangedaan wordt. Het is elke keer de schuld van de scheidsrechter, Iedereen is tegen ze. Terwijl we allemaal de wedstrijd Barca - PSG gezien hebben.

Hij zou tog niks doen. Belangrijke wedstrijden doet hij niks

Tja, dat is het probleem met Neymar. Af en toe kan hij aardig ballen, maar Barcelona beleeft er ook een heleboel ellende aan. Deze over het paard getilde knaap brengt lang niet voldoende om zijn hoge transfersom te billijken.

De Classico ging hij sowieso wel misen toch? Ik dacht dat Barca vooral in beroep ging tegen die 3e wedstrijd, daar hebben ze nog wel even tijd voor toch?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren