Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mourinho: ‘Met een videoscheidsrechter hadden we gewonnen’

Laatste update:

Manchester United leek dinsdagavond met 0-1 te verliezen van Everton, maar een doelpunt van Zlatan Ibrahimovic in de blessuretijd leverde het team van José Mourinho toch nog een punt op. De manager vond na afloop echter dat zijn formatie meer had verdiend, temeer er eerder een treffer van Ibrahimovic was afgekeurd.

De Zweed stond in de ogen van de arbitrage buitenspel, maar de herhaling leek anders uit te wijzen. “We hebben tot het einde gevochten en als er een videoscheidsrechter was geweest, dan hadden we met 2-1 gewonnen, want het was geen buitenspel. Het was moeilijk te zien voor de grensrechter. Ik zeg: als er een videoscheids komt, dan helpt dat iedereen, zeker de arbitrage zelf”, zei Mourinho voor de camera van BT Sport.

De tekst gaat verder na het Facebook-bericht.

Wordt Manchester United hier 'bestolen'?

Geplaatst door voetbalzone op dinsdag 4 april 2017

“Ik vind wel dat als de arbitrage twijfelt, het voordeel uit zou moeten gaan naar de aanvallende ploeg. Ik vond het in ieder geval geen buitenspel, maar zij zijn de experts. Maar ik ben niet kritisch op de grensrechter, dat wil ik graag benadrukken. Ik zeg alleen dat een videoscheidsrechter welkom is.” Ronald Koeman kon zijn teleurstelling na afloop moeilijk verbergen. “Je tekent vooraf voor een punt, maar de wedstrijd is anders verlopen”, zei hij tegen de BBC.

“Het was een moeilijke wedstrijd waarin we de boel aardig onder controle hadden. We kregen in de counter kansen, maar de laatste pass was vaak niet goed. Het is heel teleurstellend als je uiteindelijk niet kunt winnen. De strafschop was terecht, maar was voor ons wel moeilijk te verkroppen. Man United viel aan en nam risico; wij hadden het dan moeten afmaken”, aldus Koeman, die met Everton na 31 speelronden op de zevende plaats staat.

Ronald Koeman pakt met Everton gemiddeld 1,59 punt per wedstrijd.

Had het 'doelpunt' toegekend moeten worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 april 2017 om 09:42

ik vrees persoonlijk voor de videoscheids. voor we het weten gaan ook spelers misbruik maken van deze optie zoals dat bij elke optie gebeurd. een voorbeeld: een aanvaller geeft de verdediger een duwtje zodat hij de ruimte maakt waar hij in kan lopen. 2 seconden later komt die bal perfect voor en is het doelpunt. kan die verdediger dan beroep doen op de videoscheids en vragen om dat duwtje te bestraffen ? als dit dan zou doorgaan dan word de sport helemaal te gek voor woorden. slimme duwtjes of trekjes moeten dan volledig verdwijnen en dat vind ik persoonlijk erg spijtig. dan gaat voetbal een deel van zijn charme kwijtraken in mijn ogen. er mag al zoveel minder als 5 jaar geleden. sommige wedstrijden lijken eerder op een internationaal kampioenschap duiken tegenwoordig en dat kan dan zomaar erger worden.

5 april 2017 om 10:33

Als je timing en positionering goed is, kan je vlotjes scoren zonder duwtjes. Waar trek je de grens bij een duwtje? Hoe hard mag dat zijn? Blijf gewoon van je tegenstander af en vertrouw op je instinct en kwaliteiten.

Wat die schwalbes betreffen, vrij simpel. Straf ze hard en consequent, en spelers zullen plots een stuk steviger op hun benen staan.

5 april 2017 om 10:43

Het systeem is al ingevoerd in het hockey en daar werkt het nagenoeg perfect. Om het kort te stellen: de ploeg die zich benadeeld voelt kan de scheidsrechter vragen om de fase opnieuw te bekijken en te oordelen. Zo kunnen cruciale fouten afgefloten worden of rechtgezet worden.

Dit kan in principe 1 keer per helft. Indien de ploeg die de aanvraag doet echter een juiste beoordeling had en dus gelijk krijgt, dan blijft die optie mogelijk gedurende de lopende helft. Wanneer de beoordeling fout zat, dan verliezen ze het recht om de videoref in te roepen.

Het systeem werkt dus en heeft een positieve invloed op het spel. Er moeten echter nog zaken bijkomen dan om het mogelijk te maken. Zo pleit ik zeer sterk voor een afschaffing van blessuretijd, het inkorten van de speelhelft naar 30 à 35 minuten en het stopzetten van de tijd bij een overtreding.

Waarvoor biedt dit een oplossing zou je denken?

1. Tijdrekken wordt onmogelijk gemaakt
2. Er wordt effectief 60 of 70 minuten gevoetbald in plaats van 90 minuten waarvan er 30 minuten gewacht wordt op een vrije trap of een doeltrap
3. De videoref kan zijn tijd nemen om te oordelen
4. Geen belachelijke discussies meer over het aantal over te spelen minuten (standaard 1 en 3 minuten lijkt het wel, terwijl sommige wedstrijden veel meer tijd verloren hebben).

Ik besef natuurlijk wel dat voetbal niet moet worden als hockey, dat is ook totaal de bedoeling niet. Maar op dit moment is voetbal een perverse sport geworden waaraan iedereen zich ergert.

Grootste ergernisses (althans bij mij) zijn

1. straffeloos schelden op de scheidsrechter (behalve bepaalde spelers blijkbaar)
2. iedereen claimt elke keer opnieuw een fout of inworp
3. tijdrekken om een wedstrijd te winnen
4. Duwen en trekken bij corners zonder dat het ooit bestraft wordt.

Oplossingen hiervoor zijn overigens naast de videoref, de tijdbestraffing in plaats van de gele kaart en een strikte toepassing van de regels. Schelden op de ref, 5 minuten aan de kant. Opmerking maken over arbitrage, 5 minuten naar de kant. Spelbederf door een bal weg te keilen, 2 minuten aan de kant (ohja, met een stilgelegde tijd maakt dat geen zier meer uit, dus die kan je sowieso al schrappen).

Het voetbal kan nog zoveel aantrekkelijker gemaakt worden en ik begrijp niet waarom mensen hier tegen kunnen zijn. Of zijn er voorstanders van tijdrekken, discussies over te lange/korte blessuretijd, spelbederf en de continue waas van hulp aan grote ploegen tijdens belangrijke wedstrijden?

5 april 2017 om 10:57

wel dat vind ik net het probleem. ik vind niet dat je van je tegenstander moet afblijven. het is een contact sport en ik vind dat slimme duwtjes en trekjes gewoon bij het voetbal horen. ervaren spelers zijn daardoor ook vaak net die paar percentage beter als een onervaren speler. een snelle speler kan idd vaak in positie komen door zijn timing maar een sterke speler gaat dan weer in het nadeel getrokken worden. spelers als roy keane zouden deze dagen geen topspelers zijn omdat ze te hard zijn. en persoonlijk mis ik die spelers. keane vs viera wat waren dat geweldige duels en fantastische wedstrijden maar deze dagen zouden ze na 25 min al beide met rood in de kleedkamer zitten. een zlatan haalt bv ook veel voordeel uit zijn duw en trekjes op de juiste moment. zolang je niemand pijn doet of uitschakelt mag je van mijn duwtjes en trekjes doen. (het gaat dan om een duwtje waar je de speler maar een paar cm opzij duwt uiteraard en geen 2 meter.) maar als spelers dan bij dat minste contact gaan liggen en zeggen kijk maar naar de video hij gaf me een duw. dan zitten we toch met een probleem denk ik. verdedigers kunnen dat ook gewoon doen dus het is gewoon gelijk op maar de slimste wint. maar als dat allemaal bestraft word krijg je een saaie pot voetbal. de passionele voetballer met de mentaliteit "mij zet je niet opzij" gaat daardoor verloren in mijn ogen.

over die schwalbes bestraffen ben ik het wel met je eens. een schorsing van 3 wedstrijden lijkt me voldoende om het te leren. maar het probleem is dat je niet altijd zeker kan zeggen of het een schwalbe is. net zoals er vaak tackles zijn waarbij de ene zegt "oh dat is een gele kaart" terwijl een ander van mening is dat het niet eens een fout is

5 april 2017 om 11:15

ik ben er niet tegen maar ik vrees ervoor. ik vind dat je veel goede punten aangeeft waaronder rond het tijdrekken en tijdstraffen. en hockey vind ik net een goed voorbeeld. daar zijn de fouten heel opzichtig. de meest voorkomende fout (die in beeld gebracht moet worden) is vaak het raken van de bal met je voet. dit is heel makkelijk te beoordelen uiteraard aangezien er gewoon contact moet zijn tussen de bal en de voet. maar dat probleem is nu ook gearriveerd in het voetbal. ze trappen de bal gewoon tegen de hand van de speler en krijgen zo een penalty maar goed dat valt dan nog wel mee denk ik. al erger ik me er toch soms echt al aan.

in het voetbal zie ik echter wel een probleem bij het controleren van fouten. je kan gefrustreerd zijn als een scheidsrechter iets verkeerd beoordeelt in een vloeiende fase omdat je het vaak niet perfect zelf kon zien. maar er zijn veel momenten waar het voor de ene persoon een gele kaart is maar voor de andere persoon niet eens een overtreding is. en dan gaat daar een hele heisa rond komen. want hoe kan je in godsnaam nu iets verkeerd beoordelen op vertraagde beelden ? ik denk dat er elke wedstrijd wel een paar duels zijn waar de meningen ver uit elkaar liggen. ik heb dus ook gewoon schrik dat een speler bij het minste duwtje naar de grond gaat en zegt kijk maar op de beelden hij gaf me een duwtje. want waar trek je de lijn ? een hand in de rug mag ? een duwtje mag? wat is een duwtje ? hoeveel mag er dan geduwd worden ?

dus er moet echt een goede overeenstemming bereikt worden in wat kan en niet kan maar ik denk dat het gewoon zal veranderen in bijna geen contact sport. terwijl ik het leuker vind om 2 sterke spelers te zien vechten om een bal. krijgen we misschien 2 snelle spelers die bij elk contact een fout kunnen krijgen... voetbal is al veel minder passioneel geworden op het veld in mijn ogen en ik vrees dat de videoref er een negatieve invloed op kan hebben

Tja ik weet gewoon niet wat ik ervan moet vinden. Heel misschien was het buitenspel, maar dan echt een teentje. Vind het vooral jammer dat buitenspel hier nooit voor was bedoeld. Het is een tactische regel, zodat teams geen hangende spits kunnen hebben. Maar een teen min of minder, wat maakt het uit? Ik weet dat het niet veranderd zal worden, want dat is veel te lastig. Blijf het alleen toch jammer vinden

5 april 2017 om 01:54

Maar dat zal wel het lastige worden. In niet alleen dit soort gevallen, maar in een heleboel twijfelgevallen zullen de scheidsrechters door laten spelen omdat ze vertrouwen op de videoscheids. Hoe groot blijft het overwicht van de scheids dan nog? Hoeveel beslissingen zal hij zelf nog durven te nemen? Ik denk dat er meer haken en ogen aan zitten als mensen denken. Desalniettemin is het wel een goede ontwikkeling dat de mogelijkheid er komt beelden terug te kijken. Maar dan zou ik eerder gaan voor een variant dat de scheids iets terug kan kijken als hij dat wil of/en dat spelers zulke momenten aan kunnen vragen, net als bij hockey. Dan houd je toch nog de kracht van het zelfmanagement van de scheidsrechter.

5 april 2017 om 10:48

Ja de scheidsrechter moet blijven fluiten zoals hij het zelf vindt, daarna kan hij terugkijken. Het mag niet de bedoeling zijn dat elke fase in twijfel getrokken kan worden, want dan moet hij inderdaad geen enkele beslissing meer nemen.

Als je toch alles kan nakijken, waarom zou je er nog een lijnrechter zetten? Niet gevlagd en toch altijd juist? Best zou de voetbalbond eens samenzitten met de tennisbond en hockeybond waar videorefs hun nut al jaren bewijzen, als ze tenminste met mate en slim worden gebruikt.

5 april 2017 om 06:13

Ja is gewoon dat je ergens de lijn moet trekken. Letterlijk En ik ben er blij om dat buitenspel ook zo belangrijk is. Voegt zo veel strategie toe aan het spel. Echter in deze gevallen, bij twijfel, zou de grens niet moeten vlaggen. Ik dacht dat de grensrechters en scheidsrechters dit ook meekregen.

5 april 2017 om 09:14

Klopt, bij twijfel niet vlaggen. Maar deze man twijfelde niet 😉

5 april 2017 om 09:55

Knappe vent dan. Zeer jammer, maar zo lang we geen kansen per team geven om het te kunnen challengen, zal dit altijd blijven. Echt zo'n makkelijke oplossing.

Videobeelden heb je nu niks aan laat United beter voetballen! en haal een goede spits er van het zomer bij en een nieuwe middenvelder. HET IS GEWOON TRIEST waar United de laatste jaren staat. Vorige wedstriid ook 2 punten laten liggen. Maar ja ik lig hier niet meer wakker om en hoop dat het volgend jaar beter gaat en er wat leuje spelers bij komen. Het enige wat dit seizoen nog red is de EL maar dat zal waarschijnlijk al te veel van het goede zijn.

5 april 2017 om 06:14

Een betere spits? Dan Zlatan?

5 april 2017 om 13:16

Ik zit niet te wachten op een spits van die leeftijd die er mischien 1 seizoen is met mischien volgend jaar er nog bij. Geef mij maar iemand waar je 6 of 8 jaar wat aan hebt.

5 april 2017 om 13:35

Ja ok, wat dat betreft heb je zeker een punt. Ik zal de persoon en voetballer Zlatan toch echt gaan missen.

Het is toch buitenspel als een lichaamsdeel waar je mee kan scoren achter de laatste verdediger is op moment van de pass? Volgens mij is Zlatan's hoofd toch echt voorbij de laatste verdediger. Als het al buitenspel was kan ik me heel goed voorstellen dat de lijnrechter hier naast zat.

5 april 2017 om 08:57

Het hoofd van Zlatan is niet verder dan zijn voet en dus niet over de lijn die getrokken is met het been van de tegenstander. Ik kan me verder ook prima voorstellen dat dit heel lastig beoordelen is.

Realistisch hebben we het zo ook enkele keren mee gehad dit seizoen. Soms zit het mee en soms tegen.

Uiteindelijk ligt de hoofdoorzaak bij het gebrek aan creativiteit zodra je Fellaini opstelt.

5 april 2017 om 10:21

Hij leunt naar voren dus zijn schouder en hoofd komen voorbij zijn voeten.

Of het buitenspel is, is lasting te beoordelen. Verdediger maakt op moment van spelen ook een beweging de andere op.

5 april 2017 om 11:36

Dan zien wij het anders denk ik. Hij leunt wel wat op zijn linkervoet, maar niet in een houding dat zijn hoofd over zijn voet leunt.

5 april 2017 om 09:35

zijn hoofd steekt boven de rug van de verdediger uit maar zijn hoofd is niet verder dan zijn linkerbeen. en dat been staat +-10 cm voor de lijn. of zo zie ik het toch. zijn arm is echter wel over de lijn. maar goed het is best normaal dat de lijnrechter het ook moeilijk kan inschatten. het was gewoon moeilijk te zien voor de lijnrechter aangezien er veel beweging was. je kan ook stellen dat zijn schouder buitenspel staat en daar mag je in principe ook mee scoren...

ik vond het geen buitenspel maar ik vind het persoonlijk best normaal dat de lijnrechter dacht dat het buitenspel was. soms zit het mee en een andere keer zit het tegen. ik vrees persoonlijk voor de videoscheids. voor we het weten gaan ook spelers misbruik maken van deze optie zoals dat bij elke optie gebeurd. een voorbeeld: een aanvaller geeft de verdediger een duwtje zodat hij de ruimte maakt waar hij in kan lopen. 2 seconden later komt die bal perfect voor en is het doelpunt. kan die verdediger dan beroep doen op de videoscheids en vragen om die duw te bestraffen ? als dit dan zou doorgaan dan word de sport helemaal te gek voor woorden. slimme duwtjes of trekjes moeten dan volledig verdwijnen en dat vind ik persoonlijk erg spijtig. dan gaat voetbal een deel van zijn charme kwijtraken in mijn ogen.

Wil Manu naar de top, dus bij de eerste 4, dan moeten ze een keer inzien, om het middenveld een boost te geven en eens een keer de aanval goed bereiken en aanspelen, nog altijd zit die Carrick erbij, die geen steek brengt in het elftal, laat die vent naar China gaan, dan zal het een stuk beter gaan, kijk naar de afgelopen jaren, de wedstrijden, waar hij meespeelt, meestal wordt er dan punten verspeeld. Alle middenvelders zijn tientallen keer beter dan die Carrick, onbegrijpelijk dat die vent nog meespeelt, misschien heeft ie honing aan z'n kont.

5 april 2017 om 11:38

Ik denk dat je de feiten toch terug moet kijken. United verspeelt juist minder punten als Carrick er bij is. Uitstekende speler die uiteindelijk wel over zijn top is natuurlijk.

Carrick is gewoon een rustpunt en heeft een gedegen passing. Maar het is niet een speler die aanvallend en met risico past. Dat behoren spelers als Pogba en Herrera te verzorgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren