De Wolf kraakt beleid Blind: ‘Moet hij straks de kastanjes uit het vuur halen?’

Dinsdag, 21 maart 2017 om 11:32

Mathijs de Ligt is de afgelopen dagen de meest besproken voetballer van Nederland. Het zeventienjarige toptalent van Ajax is doorgebroken onder Peter Bosz en heeft zich maandag zelfs mogen melden bij het Nederlands elftal. John de Wolf vindt het veel te snel gaan voor de jonge verdediger. De oud-verdediger van Feyenoord kraakt het selectiebeleid van bondscoach Danny Blind.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Danny Blind heeft Matthijs de Ligt veel te snel opgeroepen


Gerelateerd

89 reacties (laatste reactie door mittadaboss)

Blind wordt door helemaal niemand meer serieus genomen met z'n rare selectiebeleid. In eerste instantie moesten spelers spelen bij hun club en vormbehoud tonen, iets waar Blind enige tijd geleden van af gestapt is. Aan alles is te zien dat Blind een trainer met erg weinig ervaring in de top. Waarschijnlijk heeft Blind de juiste contacten want anders was hij nooit bondscoach geworden.

21 maart 2017 om 11:50

Helemaal mee eens. Ik ben benieuwd of hij het durft om Dost te passeren en voor Janssen te kiezen in de spits. Dan krijgt hij nog meer mensen tegen zich.

21 maart 2017 om 11:57

We hebben geen spelers om de Dost te laten functioneren, die heeft Blind thuis gelaten (willems). Wie gaat dost een mooie voorzet geven? Memphis? Promes? Lens? Robben? Nee dan heb je in mijn ogen toch meer aan Janssen, die niet zo afhankelijk is van voorzetten.

21 maart 2017 om 12:03

Misschien was het toch niet zo raar geweest al Blind dan van Persie gewoon had opgeroepen? Volgens mij weer fit en hij scoort dacht ik ook nog zo af en toe.

21 maart 2017 om 12:08

Hahaha Ja joh dat merken we, hin scoort aan de lopende band en geeft de ene assist na de andere bij de Spurs

21 maart 2017 om 12:09

Als dat is dan zet ik de tv uit en dan wil ik er niets meer mee te maken hebben.

21 maart 2017 om 12:44

@rombomcu

Memphis speelt wel op een andere manier bij Lyon dan dat hij bij United en PSV deed. Ik heb hem toch al wel een paar fatsoenlijke voorzetten zien geven in potjes, richting Lacazette.

Ik denk dat hij minder egoistisch (niet het goeie woord, maar je snapt wat ik bedoel) is geworden wat dat betreft

21 maart 2017 om 13:02

Die hebben we wel, maar die zijn niet geselecteerd.

21 maart 2017 om 13:58

Wat een onzin. Never nooit kun je het verkopen om een spits die in een jaar tijd 3/4 veld goals maakt op te roepen, laat staan te laten spelen. En dan kun je wel met het gezeik aankomen dat het systeem niet past. Onzin. Hoewel dost idd levensgevaarlijk os met toevoer, is hij wel degelijk in de kaats ook een hele belangrijke speler. Juist daar ligt ook heel erg zijn kracht. En kom nu niet met Luxemburg aan als voorbeeld, je speelt daar een waardeloze pot pp een waardeloos veld. Dan spring idd elke bal van je voet.

21 maart 2017 om 16:30

Naja dat licht natuurlijk helemaal hoe Janssen het gaat doen in de spits! Als hij nou 2 keer het netje laat bollen hoor je niemand over.

21 maart 2017 om 12:00

Ben het ook met je eens. Heb zelf het gevoel dat ik en andere mensen steeds meer vervreemd voelen van het nederlands elftal. Het lijkt alsof Blind maar wat doet en selecteert met de waan van de dag. Op deze manier bouw je nooit een stabiel elftal waarbij er een sterke basis staat met spelers die vertrouwen voelen. Daarnaast kan de supporter zich ook een stuk minder snel verbonden voelen met dit oranje, gezien de wisselende opstellingen en selecties....

21 maart 2017 om 16:57

Niet lullig bedoelt maar het lijkt een beetje de Ajax filesofie, waarbij je jonge jongens een kans geeft in het eerste om ze zo te laten harden.
Dat is prima en het werkt in een zwakke competitie maar ik vind dat het Nederlandselftal iets bijzonder is waar je naar hard werken komt met een rugzak vol ervaring die nodig is in vaak knotsgekke dueles.

Ik heb oprecht medelijkden met Robben die naar het Nederlandselftal komt in de hoop met een paar echte mannen op het veld te staan en dan weer zo'n broekie moet uitleggen hoe het werkt. Waarna het broekie in de pers staat te vertellen dat hij oh zo veel geleerd heeft en iedereen weer vergeet dat hij deze ervaring eigenlijk bij zon club had moeten opdoen.

21 maart 2017 om 12:03

Het grappige is dat er een groepje mensen op internet is die dit soort dingen zo vaak roepen, dat ze er zelf in gaan geloven. Ik ben ook geen fan van Blind, maar na de beginfase is er weinig aan te merken op zijn selectiebeleid. Nu ook niet. Er zijn veel geblesseerden, dus dan moet je andere spelers op gaan roepen. De Ligt is een groot talent en kan zo gaan ruiken aan het grote werk. Dat is verstandig, ook al gaat het snel. Vooral uit Rotterdamse hoek komt een belachelijke hoeveelheid chagrijn. Zodra een speler uit een straal van 25 kilometer rond Amsterdam wordt geselecteerd, is het mis. Dat daarmee oranje elke keer weer schade wordt aangedaan, doet er blijkbaar niet toe. Ik lees hier dat Van der Heijden opgeroepen zou moeten worden, en anders Aké. Niet toevallig spelers met een huidig of voormalig Feyenoord-profiel. Dus daar waar Blind structureel bij elke selectie een Ajacied wordt genoemd, ook al selecteert hij net zo goed Rotterdamse of Eindhovense underachievers, zijn het deze mensen die enkel en alleen Rotterdammers naar voren schuiven. De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet. Als je Feyenoorder of Ajacied bent, prima, ga dan lekker naar de Kuip of de Arena. Maar hou op met het kapot maken van de bondscoach en oranje.

21 maart 2017 om 12:15

Blind maakt vooral zichzelf belachelijk . Ik bedoel volgens Blind moet je spelen anders word je niet opgeroepen, en plots zit Tete in de selectie ( zeer groot talent daar niet van) , Dan had hij net zo goed toen dr tijd Van Persie kunnen oproepen.

En qua De Ligt kan ik me ook prima vinden in de woorden van De Wolf. Heeft pas paar wedstrijden in de benen en ook al zijn Bruma en Van Dijk geblesseerd. Dan zou ik toch eerder gaan voor jongens als Gouweleeuw of Hoedt . Die hebben het ook wel redelijk gedaan in Duitsland en Italie

21 maart 2017 om 12:17

De Ligt laten ruiken? Daarvoor zijn oefenwedstrijden en die kansen komen er wel voor hem, als hij op deze boeg verder gaat. Nu heeft hij 5 goede Eredivisiewedstrijden gespeeld, let op eredivisie!! We spelen nu voor kwalificatie, hem opstellen omdat hij dus 5 goede eredivisiewedstrijden heeft gespeeld vind ik persoonlijk wat vroeg. Wel goed om te zien dat deze jongen stappen maakt op jonge leeftijd.

21 maart 2017 om 12:28

Geen groepje maar drie kwart van de bevolking ziet en roept de waarheid. De Feiten spreken voor zich, er klopt helemaal niks van Blind zijn selectiebeleid. Wat voor de éã©n geldt geldt niet voor de ander en dat brengt vragen op. Er worden jongens z zonder ervaring opgeroepen en jongens die amper spelen en werkelijk niks presteren. Andere die wel presteren en regelmatig spelen worden genegeerd. Het is een feit. Zegt wat over je voetbal kennis en kunde als je beweerd dat er niks mis is met het selectiebeleid en helemaal met de selectie die nu is opgeroepen. Er zijn betere verdedigers die je nodig hebt bij een kwalificatie wedstrijd dan de Ligt die zeker een top talent is maar nog lang niet op het niveau van Oranje. Veltman die werkelijk geen pepernoot raakt. Janssen waarbij elk woord een woord teveel is. Zo slecht speelt hij in Engeland en vandaar dat hij ook zo weinig minuten krijgt en gedegradeerd is tot derde spits. Van Persie Huntelaar die ervaring meebrengen die je nodig hebt en zo zijn er nog een paar ervaren jongens achterin die je kan gebruiken. Blind heeft lopen kloten tegen Iisland en de rest van de kwalificatie van het EK. Vervolgens gaat hij vrolijk door bij de kwalificatie van het WK met stuntelen , keepers erin en eruit. Keepers die amper spelen oproepen. Het is 1 puinzooi!!! En heel Nederland constateert dat en zegt er wat van. Zo simpel is het

21 maart 2017 om 12:41

Ik ga me eerlijk gezegd af en toe zelf afvragen of ik het nu zo fout zie. Zoals hier al aangegeven wordt is deze groep enorm groot. Ik denk ook dat Blind enkel de criticasters de mond kan snoeren door zich eerst te plaatsen, maar dat niet alleen, ook een sterk toernooi te spelen, anders zal de storm nooit gaan liggen.

Ik zie het eerder als frustratie van de fans die het op deze manier (naar mijn mening gemakkelijk en onterecht) uiten op blind. Een frustratie die na het pakken van de 3e plaats op het wk maar is gaan groeien. Ik wil me hier verder ook van distantiã£â«ren. Zoals jij al aangeeft is zijn selectiebeleid helemaal niet zo vaag. Hij is transparant, en inderdaad: hij kwam op zijn woorden terug m.b.t. speeltijd bij de club. Maar hij heeft dit toch laten horen, hij was hier toch duidelijk over? We hebben niets meer, dan gaan we obv kwaliteit selecteren. Het zit Blind ook gewoon niet mee.. Zinkend schip van Guus overgenomen, en daarna constant gespeeld zonder sterkhouders als De Vrij, Strootman, Roben, Van Dijk, ... Verder zat het ook gewoon op voetballend vlak niet mee, we speelden een prima pot uit in Zweden, maar worden weer genaaid.

En mensen: rustig, De Ligt gaat echt niet in de basis starten hoor :/ Ongelofelijk hoe een selectie van deze jongen een eigen leven is gaan leiden alsof we de wedstrijd al gespeeld hebben en hij een beslissende blunder maakte. Jezus, ga erachter staan zaterdag, stop met janken en schreeuw oranje naar het wk

21 maart 2017 om 13:12

De afkeer van Blind heeft er ook mee te maken dat hij als hoofdtrainer eigenlijk overal mislukt is en aan z'n zeer bedenkelijke selectie methode. Het heeft mij betreft weinig te maken met waar een speler speelt.
Het was op veel vlakken veel logischer om van der Heijden te selecteren. Veel meer ervaring van der Heijden heeft in 1 seizoen net zoveel fouten gemaakt als de Ligt in 3 wedstrijden.
Je kan het natuurlijk hebben over de voorkeur van de supporters maar dat geldt net zo hard voor de clubvoorkeur van Blind, een bondscoach die openlijk z'n clubvoorkeur uitspreekt en er ook nog eens z'n selectie van laat afhangen is natuurlijk uitermate onwenselijk. De Ligt is een prima ventje en een groot talent maar voorlopig nog niet toe aan Oranje. Ik ben bang voor een Vlaar scenario, veel te vroeg op geroepen worden in 1 wedstrijd helemaal de vernieling in gespeeld worden om vervolgens 2 seizoenen nodig te hebben om zo'n demasquã© te boven te komen. Dat zou zonde zijn en volledig onnodig.

21 maart 2017 om 15:17

Maar hoedt zit er toch ook bij? Gouweleeus is er een uit het rijtje van der heiden/ wielaert/ wisgerhof. Absolute schande als die ooit interlands voor oranje spelen. Het gaat om de laatste plek in de selectie, dan kun je idd beter de ligt oproepen, niet laten spelen maar hem wat laten wennen aan de ervaring. Zon van der Heijden gaat toch never nooit oranje materiaal worden. Schei uit zeg.

21 maart 2017 om 16:35

@edogillissen,

Ruiken aan het grote werk doe je maar in oefenwedstrijdjes, maar niet in kwalificatieduels,
wat als die jongen net zo'n blooper heeft tegen de bulgaren als tegen excelsior, dan is het juist een carriã«re killer en krijgt ie een knak.

21 maart 2017 om 12:46

@tornado, Dat valt allemaal reuze mee hoor. Zo gek zijn zijn keuzes niet. Aan alles is te zien dat je nog geen ervaren poster bent op dergelijke fora. Dat hij daarvan is afgestapt komt omdat het Nederlands voetbal in een dip zit en onze beste spelers lang niet alles speelden. Dan kun je kiezen voor iemand met minder niveau en die speelt alles of iemand met meer niveau maar speelt minder. Soms veranderen de omstandigheden en een goede coach kan dan anticiperen.

Iedereen valt over het selecteren van de Ligt, maar zo een gekke keuze is het niet. Er zijn een paar ervaren rotten en basisspelers niet beschikbaar. Hij kan dan kiezen tussen een meer ervaren speler, maar met minder hoog niveau of voor een jonge hond die nog veel perspectief heeft en zich snel aanpast. Dan is het niet zo gek dat je voor die jongen kiest. Dan kunnen we allemaal wel selectief verontwaardigd gaan doen, maar er valt best wat voor te zeggen.

21 maart 2017 om 14:07

@ ajaxglobal,

1 Van de slechtste dingen om te doen als trainer is in inconsequent zijn en onduidelijkheid ten opzichte van je selectie. Blind veranderd continue van manier van benaderen en selecteert maar wat in de rondte, stelt z'n eigen belang boven dat van het team (zie affaire van Persie).
Het is een feit dat er redelijk wat geblesseerde spelers zijn dus wordt de druk op de onervaren spelers hoger. Stel nou dat de Ligt door een blessure in de tiende minuut moet invallen en hij gaat net zo in de fout als tegen Kopenhagen uit? De Ligt heeft niets om op terug te vallen, niet meer dan 10 wedstrijdjes op het hoogste niveau. de Ligt heeft aanzienlijk meer talent dan bijvoorbeeld van der Heijden maar alleen talent is niet genoeg.
Het Nederlands 11-tal dat midden in een moeilijke kwalificatie reeks zit lijkt mij niet de juiste plek voor een gezellige snuffelstage. Daar ben ik niet alleen in ik heb eigenlijk alleen Blind en Bosz positief gehoord over deze selectie. Blind om zijn keuze te verdedigen en Bosz omdat het misschien wel goed uitkomt zo'n snuffelstage verder geen enkel trainer die ik het een logische keus vind gehoord.

Natuurlijk gaat dit veel te snel. Iedereen ziet dat de Ligt een groot talent is, maar hem dan voor kwalificatiewedstrijden mee te nemen gaat veel te ver.

Maar de tijd dat ik me druk maak om de vreemde beslissingen van Blnid ligt achter mij. Hij had allang vervangen moeten worden, maar we bliven zo lekker doorsukkelen.

21 maart 2017 om 12:00

Blind heeft ook veel te weinig gepresteerd al trainer om als bondscoach te worden aangesteld. Ik zou nog meer vertrouwen hebben in de Wolf dan in Blind. Beide zijn eigenlijk net zo ongeschikt als bondscoach. Blind is altijd een meeloper geweest, een prima assistent maar absoluut geen hoofdtrainer. Het is ook aan een stel slapjanussen te danken dat Scholletje aan het roer staat van het Nederlandse vlaggenschip. Nu zet een niets zeggend persoon als van Breukelen de lijnen uit bij de Knvb ook weer iemand die ooit een blauwe maandag een functie bij Utrecht en PSV bekleed heeft en wat zeker geen overweldigend succes was.
De Knvb bestaat uit een stel ja knikkende baantjes jagers waar het merendeel het razend interessant vind om zo af en toe met hun kop op tv te komen maar aan de voetbalorganisatie an sich helemaal niets toevoegen maar ook weer eigen vriendjes binnenhalen voor zelf ontwikkelde baantjes.

21 maart 2017 om 12:35

Blind heeft inderdaad veel te weinig gedaan om bondscoach te worden. Bijna altijd tweede man, en die enkele keer als hoofdcoach ging het mis. Dus die aanstelling was inderdaad onjuist.

De Wolf heeft echter nog veel minder aan ervaring. Dus om nou meer vertrouwen in hem te leggen... waarom is dat? Veel meer dan een grote mond heeft hij niet getoond. Laat staan dat hij ergens als trainer iets heeft gepresteerd.

Van Breukelen is overigens inderdaad net zo goed een vreemde aanstelling. Strooit wat met management-taal maar verpest het bij zijn eerste de beste klus, namelijk de aanstelling van een nieuwe assistent. Ongelooflijk slecht was dat.

Vraag me toch af wat de reden is geweest voor die 24% lezers die op de poll hebben gestemd dat De Ligt niet te vroeg naar Oranje gaat. Verschrikkelijk selectiebeleid dit. 7 competitiewedstrijden... Haal dan een Aké of zoiets dergelijks... Zat andere (jonge) gasten met tenminste iets van ervaring..

21 maart 2017 om 11:49

Ake is dat tegenwoordig ook een rechtsbenige centrale verdediger? Volgens mij is dat een linksback.

21 maart 2017 om 11:56

Ake heeft bij Bournemouth gewoon op de centrale verdediger positie gespeeld, dus ja hij kan als een centrale verdediger spelen.

21 maart 2017 om 12:28

Ja hij "kan" als centrale verdediger spelen. Ik volg Bournemouth niet elke wedstrijd maar ik gok zomaar dat dit als linker centrale verdediger was. Waarmee ik maar wil zeggen dat het selecteren van Ake ook geen abc-tje is. Heeft net zo min ervaring bij het Nederlands Elftal en zou dan ook primair voor een voor hem niet natuurlijke positie geselecteerd worden. Daar kleven net zo goed risico's aan. Ik zeg niet dat de keuze voor De Ligt een risicoloze is maar dat is Ake ook niet.

21 maart 2017 om 15:14

De Ligt speelt bij Ajax ook als linker centrale verdediger.
Links of rechts centraal maakt niet zoveel uit en Akã© heeft echt veel, maar dan ook echt veel meer ervaring.
Heeft 1,5 jaar in de PL gespeeld en ook aardig wat potjes bij Jong Oranje.

21 maart 2017 om 19:12

We zitten echt niet in de luxepositie om verdedigers op basis van linksbenigheid af te laten vallen. Daarnaast is het gewoon niet zo van belang. Van Dijk speelt de laatste jaar ook links centraal terwijl hij rechts is.

21 maart 2017 om 12:36

Jaap, dat is simpel. Door de blessures zijn er maar heel weinig spelers te kiezen. Dan kan je kiezen voor een zeer talentvolle jonge verdediger voor wie het snel komt, of voor een speler die zijn plafond al bereikt heeft. Beide zullen op de bank gaan zitten. Dan heb je meer aan die jonge speler.

21 maart 2017 om 15:18

Als je al 100% weet dat hij op de bank komt te zitten hoef je hem niet op te roepen. Het is punt dat je de Ligt eigenlijk echt niet in kunt brengen in een wedstrijd waar het echt om te punten gaat. Wat nou als de Vrij en BMI op elkaar knallen op de training, dan heb je toch een probleem.

21 maart 2017 om 16:07

Met die redenering hoef je ook geen derde keeper op te roepen.

Er is altijd een kans dat je hem nodig hebt, hoe klein dan ook. Gelukkig kan hij voetballen, mocht die kans zich voordoen. Anders moet je een andere speler oproepen, en ik heb nog nergens een beter alternatief voorbij zien komen voor zijn positie.

21 maart 2017 om 11:58

Precies, het lijkt me niet waarschijnlijk dat de Ligt in de basis staat.
Als Oranje met 3-0 voor komt te staan, kun je deze jongen misschien 8 a 10 minuten mee laten spelen, om de voorsprong te verdedigen.

21 maart 2017 om 12:08

Oranje is niet bedoeld voor snuffel stages laat hem snuffelen bij jong oranje. Het Nederlands elftal is geen opleidings instituut daar horen de beste Nederlandse voetballers van dit moment opgeroepen te worden en dus hebben degene die jij opnoemt meer recht op een uitverkiezing dan de ligt.

21 maart 2017 om 14:37

De Ligt heeft net 10 wedstrijden in Ajax 1 gespeeld en is een groot talent. Hij ging echter twee keer in de fout waar uit werd gescoord. Dat is niet goed genoeg voor Oranje. In 20% van je wedstrijden een cruciale fout maken waar de tegenstander uit scoort, sorry maar dan ben je nog niet aan Oranje toe.

22 maart 2017 om 15:58

Viergever ipv van der heijden dan heb je geen zicht op het spelletje op dit moment mag viergever de veters nog niet eens strikken van van der heijden.

21 maart 2017 om 12:17

Het is meer een soort waardeverhoging. Als hij hem laat debuteren is de Ligt international. Of hij het daarna laat zien of niet, die status levert toch een meerwaarde op. Kijk naar Bazoer en El Ghazi. Deze spelers hebben door hun status toch nog een paar miljoentjes extra in het laatje gebracht.

De hele sportpers met Johan Derksen voorop vielen over De Ligt heen vanwege een "foutieve" terugspeelbal. Maar was dit wel zo? De Ligt speelde de bal naar Sanchez, die daar niet op rekende en als versteend bleef staan. Als deze gewoon de bal had aangenomen, was er niets aan de hand. Sanchez die ik hoog heb zitten speelde een draak van een wedstrijd.niet helemaal fair om dan DE Ligt deze goal in de schoenen te schuiven of had hij eerst een wekker moeten laten afgaan om Sanchez wakker te maken!

21 maart 2017 om 12:04

Hã¨hã¨, eindelijk iemand die het snapt. Die bal van De Ligt was niet top misschien, maar Sanchez stond helemaal stil! Het feit dat hij gewisseld werd in de rust zegt mij genoeg. In principe de beste verdediger die we hebben, maar hij speelde als een natte krant.

21 maart 2017 om 12:06

Het was natuurlijk wel een fout van de Ligt. Het is niet iets om een 17 jarig ventje op af te rekenen. Ook uit in Kopenhagen werd hij kinderlijk eenvoudig geklopt in de lucht. Twee fouten in drie wedstrijden, best veel voor een international. Deze beide fouten laten zien dat ondanks dat hij talentvol is voorlopig nog niet klaar is voor Oranje.

21 maart 2017 om 12:38

De Ligt vond het zelf ook gewoon een grote fout. Dus ja, het was een fout.

Er waren nog genoeg andere opties die gekozen konden worden maar dit lijkt meer een geval worden van kijk ik zag het al vroeg en onder mij is hij gedebuteerd. Maar goed het selectiebeleid is al vanaf het begin vreemd bij Blind dus daar zal niemand meer van op kijken.

De Ligt komt er wel, iedereen kan zien dat deze jongen over geweldig talent beschikt. Maar geef zo'n jongen gewoon de tijd...nu leg je onnodig veel druk op de schouders van dat jonge ventje.

Ik voel geen binding met alle drie de clubs van de Nederlandse top drie. Maar dat gejammer over het oproepen van Ajacieden mag wel eens stoppen.

Mathijs De Ligt is waarschijnlijk inderdaad net wat te vroeg opgeroepen, vergaat de wereld? Nee, en in de media krijg je dat gevoel wel. En De Ligt is er wel bij en Jan-Arie van de Heijden niet, en Klaassen is wel opgeroepen en Hendrix niet, en Tete zit er wel bij en Ake niet. Wat is het toch allemaal oneerlijk ...

Ik ben benieuwd, als Dylan Vente volgend seizoen zou doorbreken, tien duels zou spelen en er vijf zou maken, hij wordt opgeroepen of zo'n John de Wolf dan nog kritisch zou zijn. Ik denk dat het dan ineens allemaal volledig terecht en begrijpelijk zou zijn. Want het is toch zo'n groot talent?

Het doet me denken aan column van Willem van Hanegem een aantal jaar terug. Wat was het toch jammer dat Jean-Paul Boeitus niet was opgeroepen voor Oranje, want we moesten meer jonge talenten de kans geven. Een gemiste kans! Klein jaar later werden Kenny Tete en Jairo Riedwald opgeroepen maar toen was het ineens een grote ramp want hoe kon je zulke onervaren talenten oproepen?

Het komt mensen dus blijkbaar enkel goed uit als er talenten worden opgeroepen van een club waarvan zij supporter zijn, of een zwak voor hebben. Zo kan je natuurlijk niet meer objectief naar Oranje kijken, dat gaat nergens over.

In deze tijd van kwalitatieve middelmaat juich ik voor elk talent dat mag ruiken aan het grote werk. Ik hoop zelfs dat een eerder genoemde Dylan Vente snel doorbreekt en zich bij het grote Oranje mag melden. Zou fantastisch zijn toch? Perfect voor het Nederlandse voetbal. Zulke spelers zijn de toekomst. Met 26-jarige middelmaat gaan we het niet redden, dat blijkt wel.

21 maart 2017 om 12:00

@Dejan. Maar aan jouw tactiek zit ook weer de keerzijde dat jij elk talent belachelijk veel druk gaat opleggen, want in Oranje moet je gewoon presteren. Zo'n de Ligt is een prima talent, maar hij krijgt nu al belachelijk veel druk op zich gelegd zowel bij Ajax als bij Oranje. Dan zullen er velen zijn die zich daardoor minder ontwikkelen omdat zij daar nog niet mee om kunnen gaan. Dat is het hele probleem. En waarom zou je Ake niet selecteren dan? Die heeft nu al 3 seizoenen PL ervaring, kan als CB, CVM en linksback. Dat is dan toch onzin om hem niet te selecteren?

21 maart 2017 om 12:02

Ik ben het in principe met je eens. Maar het is nu al gebeurt, het heeft dan geen zin om vanuit 1001 windrichtingen kritiek te gaan uiten op het selecteren van die jongen. Daarmee help je hem ook absoluut niet namelijk.

Ake had ik ook een prima uitverkiezing gevonden, maar ik ben geen bondscoach natuurlijk.

21 maart 2017 om 12:50

@jackie, die druk is pas echt groot als hij ook speelt, en die kans is klein. Volgens mij is dat alleen bij Tete toen gebeurd, toen alle andere rechtsbacks geblesseerd of uit vorm waren.

Ake speelt normaliter op een andere positie, dus dat kan je moeilijk vergelijken. En daarnaast is er ook gewoon 1 bondscoach die zelf zijn eigen kijk heeft. Ik snapte in het verleden de keuze voor Afellay niet, en nu de keuze voor Veltman en Berghuis niet. Maar ja, ik ben de bondscoach niet. Maar deze bondscoach wordt heel selectief afgerekend op keuzes voor Ajacieden, en niet op opvallende andere keuzes.

De enige speler die ik ken die trouwens echt ooit afgefikt is in oranje, is Vlaar tegen Italie. Dus het is ook weer niet zo dat we het vaak eerder gezien hebben dat jonge spelers beschadigd raken in oranje.

21 maart 2017 om 14:42

Het is ook geen kritiek op de Ligt maar op die flapdrol van een Blind. Volledig belachelijke selectie.

21 maart 2017 om 18:46

Zou het ook niet uitmaken op welke positie je speelt? Het risico dat een aanvaller een fatale blunder begaat is minder groot dan bij een verdediger. Een Vlaar-scenario is voor De Ligt niet ondenkbaar. En ervaring opdoen in een cruciale kwalificatiewedstrijd is iets anders dan een oefenpotje.

Het is jammer dat Blind zo'n ontzettend dramatische coach is. Naast dat het selecteren belachelijk is natuurlijk, is het voor een jongen als de Ligt ook niet leuk om overal te lezen hoe onterecht dit allemaal wel niet is.

21 maart 2017 om 16:25

Tja daar wordt wel vrijwel altijd bij gezegd dat hij het wel gaat redden als hij zo doorgaat. Bizar om te zien hoe ontwikkeld en volwassen hij al is. Maar nog niet genoeg voor oranje. Dat is geen schande na 5 wedstrijden.

21 maart 2017 om 17:10

Zo'n jongen moet lekker groeien bij zijn club en in jong Oranje wat spelen. Blind zet hem nu in een negatieve spotlight wat erg jammer is. Iedereen slaat wat door in spelers in een elftal praten, het is wellicht de ijdele hoop op weer een glorieuze toekomst.

Juist postduifje! Het gaat ten koste van zo'n jongen. Het smaakt altijd naar meer maar mocht hij nu 2 jaar niet meer opgeroepen worden knaagt het ook. En waarom altijd dat geneuzel over een li-centrale en re-centrale. Zet er gewoon je 2 beste opties neer!

Als we winnen van Bulgarije hoor jd niemand meer, ja de wolf was toch ook maar een schopper, en de ligt is er bij voor teruiken in mijn ogen niets mis mee, maar hij geeft ook geen opties, en blind weten we nu wel daar heeft niemand vertrouwen in

21 maart 2017 om 16:26

Ruiken? Ruiken doe je maar met oefen potjes. Dit gaat om kwalificatie. Dan zie ik liever nuytinck of Jan Arie invallen dan een 17 jarige.

De paniek is er in media land volgens mij... inclusief de Wolf.. mensen die met linkspoten zoals van der Heijden aan komen, totaal ongeschikt voor hun vak in de media, mensen hunkeren steeds meer naar inhoud en niet naar dat domme ongefundeerde geschreeuw.

Wat zegt hij hier nou eigenlijk? Ja hij is onervaren, maar heeft wel kwaliteiten, kwaliteiten die van der Heijden niet heeft zoals het goed kunnen bespelen en verdedigen met zijn rechterbeen. Toevallig zijn twee rechtspoten Bruma en van Dijk er niet bij.. Of toch niet zo toevallig.

21 maart 2017 om 15:01

Het is natuurlijk een beetje overdreven dat je niet met twee spelers die beide hetzelfde voorkeurs been hebben. Vlaar en de Vrij hebben menig interland samen gespeeld. Rijkaard en Koeman hebben grote successen behaald als centraal duo bij Oranje.
De Ligt is een groot talent maar hij is in de laatste 3 wedstrijden twee maal op een cruciaal moment in de fout gegaan waar twee maal uit gescoord werd. Wat voor een jongen van 17 niet erg is maar voor een international wel. Ik neem de Ligt ook niets kwalijk maar Blind. Van der Heijden bijvoorbeeld heeft minder talent maar is veel stabieler. Hij heeft in een heel seizoen net zoveel fouten gemaakt als de Ligt in drie wedstrijden.
Nederland speelt een cruciale kwalificatie wedstrijd het is geen zomeravond potje. Alle spelers moeten er direct kunnen staan het is niet de plek voor een snuffelstage.

21 maart 2017 om 15:16

Het grappige is dan de Ligt bij Ajax ook gewoon links centraal speelt meestal. Twee links of rechts benige verdedigers centraal, maakt echt niet zoveel uit nee.

Het is maar hoe je deze beslissing bekijkt. De 1 zal het beoordelen als een zeer idiote beslissing, terwijl de andere het zal zien als een kans voor die jongen om met de grote jongens te trainen. In mijn ogen heb ik vreemdere keuzes voorbij zien komen de afgelopen jaren. Het is wellicht wat vroeg, maar het selecteren van De Ligt kan ik enigszins begrijpen.

Waar ik me dan weer aan irriteer is dat de fans, analisten met andere spelers aan komen zetten die niet eens aantoonbaar beter zijn dan deze De Ligt. Dan komt het er dus op neer waar een speler speelt en niet het traject wat men bij De Ligt duidelijk wel aan het volgen is. Deze jongen zal hoogstwaarschijnlijk geen speelminuten maken. Dan zie ik liever een groot talent als De Ligt van 17 jaar bij de laatste 9 namen dan een speler van 25 jaar die het redelijk doet in de Belgische competitie.

Ik ben allang blij dat Oranje weer wat vorm en karakter begint te krijgen. Strootman, Robben en De Vrij weer fit, Memphis komt weer in vorm, Wijnaldum ontwikkelt zich goed en bovendien komen er steeds meer goede talenten bij. Op de flanken (back-posities) zijn we nog wat dun bezet, maar dat komt uiteindelijk ook wel goed. Ook Davy Klaasen is inmiddels eigenlijk onmisbaar voor Ajax en wordt ook steeds ervarener en beter.

Waar ik me wel weer om verbaas, is het eeuwige vertrouwen van coaches in Veltman. Als centrale verdediger niet goed genoeg in zijn verdedigende taken en als back of middenvelder niet goed genoeg aan de bal. Naar mijn mening komt hij op elke positie kwaliteiten tekort. In de Eredivisie is daar nog mee weg te komen, maar voor Oranje is hij niet goed genoeg. Inmiddels is hij met 25 nog relatief jong, maar hij zal zich niet meer zoveel gaan ontwikkelen naar mijn mening. Ik vind hem nog steeds de instabiele factor die hij eigenlijk altijd al geweest is.

21 maart 2017 om 12:25

Hoewel ik zeer gecharmeerd ben van De Ligt vind ik het wel heel kort door de bocht om De Ligt niet minder te noemen, Ik ben bedoel er zitten genoeg kleine foutjes nog in zijn spel. daarnaast hebben gasten als Gouweleeuw , Hoedt en Denswil het wel op een iets langere periode laten zien.

Qua Veltman betreft ben ik het wel eens. Vind hem absoluut geen back en snap Bosz ook echt niet waarom hij Veltman niet of Centraal poseert of uberhaupt passeert voor Tete

21 maart 2017 om 13:07

Het gaat om de invalshoek van Blind. De Ligt is er waarschijnlijk bij gevraagd zodat hij alvast kan wennen aan de omstandigheden. Denswil of Gouweleeuw zal nooit het niveau halen waarin zij kans maken op speeltijd, terwijl dit 17-jarige talent al erg veel indruk maakt. Normaal worden spelers geselecteerd op het verleden en als je toch 25 spelers mee mag nemen, vind ik een enkele speler die geselecteerd word op basis van toekomst, geen probleem. Verder zitten er ook genoeg kleine fouten in het spel van Denswil en Gouweleeuw.

Hij zal Daley toch zeker wel opstellen? Ik mag toch hopen als het tegen Bulgarije niet lukt dat de bondscoach eruit vliegt?

Toptalenten worden al snel herkend en je moet er alles aan doen om die te faciliteren. Dus als De Ligt nu een kleine stage kan lopen bij Oranje, dan is dat voor de toekomst van Oranje alleen maar goed. Spelen gaat hij heus niet.

Een speler als Van der Heijden is 12 jaar ouder en heeft de afgelopen 12 jaar van geen enkele bondscoach een uitnodiging gekregen. Het is dus niet alleen Blind, het zijn ook allerlei andere coaches die door Van der Heijden nooit zijn overtuigd.

Moeten we nu, voor een snuffelstage bij Oranje, een 29-jarige speler oproepen waar geen interland-toekomst in zit, of een toptalent dat nog jarenlang profijt kan hebben van deze ervaring? De vraag stellen is hem beantwoorden.

21 maart 2017 om 12:28

Nee dat komt omdat Van Der Heijden dit seizoen pas echt doorbrak bij Feyenoord. Speelde Vorig jaar geen eens , en speelde daarvoor bij Vitesse en Willem II, dat zijn nou niet bepaald de clubs waar 1,2,3 een speler van word opgeroepen.

21 maart 2017 om 13:15

Tuurlijk, maar als het een speler was met Oranje-potentie dan had Ajax hem wel teruggehaald of had Psv/feyenoord of een buitenlandse subtopper hem wel gehaald. Juist dat hij nu pas bij een topclub aan spelen toekomt zegt iets over zijn potentie.

21 maart 2017 om 13:44

Van der Heijden is dan ook een zeer matige verdediger. De reden dat hij er niet bij zit en De Ligt wel is omdat ze beide op een andere positie spelen LCV om RCV. Ik vind het ook veel te vroeg, maar Van der Heijden noemen als alternatief vind ik echt onbegrijpelijk.

21 maart 2017 om 15:20

Toptalent als Riedewald en Bazoer bedoel je? Dat vroeg debuteren bij Oranje heeft ze echt goed gedaan ja. Oranje is geen snuffelstage. Feit is dat je niet weet hoe de Ligt zich verder gaat ontwikkelen, je moet Oranje verdienen. Opgeroepen worden omdat je waarschijnlijk wel ooit goed wordt slaat helemaal nergens op.

Natuurlijk hebben we met Blind een middelmatige/slechte bondscoach.
Maar ik kies liever De Ligt dan de zwakke Jan-Arie van der Heyden.
Hem selecteren is pas echte armoe....

21 maart 2017 om 16:27

Ik ben het er gedeeltelijk mee eens. Van der Heijden is niet een speler voor de langere termijn. Van der Heijden speelt echter een heel stabiel seizoen maak in 29 wedstrijden net zoveel fouten als de Ligt in 10 wedstrijden. De Ligt is de toekomst maar Oranje heeft de komende wedstrijd een stabiele factor nodig en geen knaapje van 17.

21 maart 2017 om 16:30

Gelukkig bestaat de keuze voor die plek uit meer dan die 2 verdedigers.
Genoeg talenten met PL ervaring van net een paar jaar ouder dan de Ligt.
Geeft die dan een kans!!

22 maart 2017 om 02:18

Zoals je weet is Blind niet zo van het selecteren van spelers met een dubbele nationaliteit (ziyech). Wel absoluut een geweldige voetballer voor de toekomst!

Nee idd Blind is niet meer serieus te nemen. Ik ben Ajacied maar de Ligt selecteren is een grap. Hij is een geweldig talent daar niet van maar deze selectie nog niet waard. Begrijp Ajax ook niet dat ze Blind niet even gebeld hebben om te zeggen laat die jongen lekker bij Oranje -19 spelen, hebben heel belangrijk toernooi, waar hij van veel meer waarde kan zijn. Om ff te ruiken selecteer je geen spelers.

Spelers als Pieters, Akã©, v Aanholt wil hij niet zien. Jongens die wekelijks ballen op een redelijk niveau. Om over RvP maar niet te praten.

Dan hebben we nog de keeperscarrousel. Wie het goede lootje trekt keept.

Het is een lachertje aan het worden.

21 maart 2017 om 13:25

Ik snap niet dat zo'n Pieters nooit wordt opgeroepen. Die jongen was international in zijn PSV-tijd. Vervolgens maakt hij de stap naar een grotere competitie, speelt in de basis (ook niet bij een degradatiekandidaat) en wordt vervolgens niet meer opgeroepen.

De ligt is een heel groot talent maar te weinig wedstrijden op niveau gespeeld en ook niet eens zeker is van een basis plek waarom moet deze jongen er dan aan ruiken en een ake die het meer dan goed deed bij bournemouth en terug gehaald werd door chelsea vanwegen zijn goede spel en nu zijn minuutjes maakt bij chelsea. Zoveel mensen die het verdedigen met dat bijvoorbeeld een ake niet word opgeroepen omdat het een linkspoot is en dan niet op rcv kan spelen, waar speelt de ligt dan bij Ajax met zijn rechter been? Van dijk en de vrij kunnen ook niet in een centrum?

Wat een gejammer om niets...

10x liever een groot talent als De Ligt als backup bij de selectie, dan een beperkte Van der Heijden, Breuer of Kruiswijk, die dan over zogenaamd veel ervaring beschikken.

Het gaat snel voor De Ligt, maar wat goed is, komt ook snel. En op zijn plek zijn er nu problemen met blessures, dus dan valt dit allemaal te begrijpen.

Als De Ligt voor AZ of FC Utrecht had gespeeld en het zo goed zou doen, was het geen discussie geweest. Nu hij doorbreekt bij 1 van de 3 van de Top 3 komen de jaloerse criticasters boven !

21 maart 2017 om 16:32

Als de Ligt bij Az of Utrecht had gespeeld was hij natuurlijk niet geselecteerd. In plaats van Tete die pas weer een paar wedstrijdjes gespeeld heeft door blessures en schorsingen had Blind ook Troupe kunnen oproepen die een erg sterk seizoen speelt. Dat was logischer dan de selectie van de Ligt. Troupe speelt alleen niet bij Ajax.....

Voor welke bondscoach zouden wij Hollanders wel respect hebben, ongeacht de keuzes die hij vooraf zou maken?

21 maart 2017 om 16:10

Goede vraag, want het respect is ver te zoeken nu.

Van Gaal riep in zijn tweede termijn veel Feyenoorders op. Die kreeg daar weinig kritiek op, zelfs de Feyenoord-aanhang vond geen stok om mee te slaan, en dat zegt heel wat. Maar voor de rest is het eigenlijk standaard zo geweest dat mensen hun eigen visie op voetbal beter vinden dan die van de bondscoach. Iets met zelfoverschatting.

Liever een talent op de bank die mag ruiken aan 'het grote' Nederlands elftal, dan een middelmatige ervaren verdediger als Jan Arie van der Heijden.
Bij Vitesse heb ik me vele malen geã«rgerd aan deze nietszeggende omgevormde verdediger.

Ik ben dus zeker net als Blind, een voorstander van het toepassen van onervaren jonge talenten bij het Nederlands elftal.

Blind heeft gelijk. Nederland heeft geen goede verdedigers. Zie Louis van Gaal. Met 5 verdedigers. Wat goed is moet maar klaargestoomd worden. Wij hanteren als voetballend een aanvallend speel stijl. Geen die man een beetje credit.

Vind het feit dat Matthijs de Ligt word opgeroepen niet eens zo vreemd als we zeggen dat hij zo'n fantastisch talent is. Vraag mij echter wel af waarom de heer Blind niet voor een Jeremiah St-Juste gaat? Groot talent dat toch al iets langer meedoet dan de Ligt.

als die echt gaat spelen is het idd echt belachelijk maar om er als een teken bij te zitten en voor wat vertrouwen is dat helemaal niet zo erg , als verdediger is ervaring juist een van de aller belangrijkste dingen die je nodig hebt ik denk dat de ligt wel echt alles heeft om i.i.g een subtopper te worden in europa al weet ik niet of die wel snel genoeg zou zijn ( in het ajax systeem waar word verwacht dat je meevoetbalt als verdediger is hij misschien minder geschikt ) misschien zou hem uitlenen aan een wat meer verdedigend team wel beter zijn

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

45 fans
Verdediger, 18 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Ajax 33 3 8 0
2016/2017 Ajax 11 2 0 0
2016/2017 Jong Ajax 17 1 3 0
Laatste voetbalnieuws

‘Tottenham wil slag slaan met De Ligt door goede relatie met Ajax’

Tottenham Hotspur bereidt zich voor op een vertrek van Toby Alderweireld en de Londense club denkt aan Matthijs de Ligt als mogelijke vervanger van de Belg. De international van België wil...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren