Premier League-ticket een pond: ‘Waarom niet iets terugdoen voor de fans?’

Dinsdag, 21 maart 2017 om 10:34

Bradford City is nu nog te bewonderen in de League One, maar de club hoopt zo snel mogelijk terecht te komen in de Premier League. Wanneer dat lukt, gaan de toegansprijzen drastisch omlaag. Edin Rahic, de Duitse mede-eigenaar van Bradford, belooft namelijk dat de fans dan slechts één pond hoeven te betalen voor een toegangskaartje.

Rahic vindt het onnodig om ook op het hoogste niveau hoge toegangsprijzen te vragen. Er komt dan al genoeg geld binnen uit het krankzinnige tv-contract in de Premier League. “Dat levert ons minimaal honderd miljoen pond op”, vertelt de Duitser in gesprek met The Times. “Waarom zou je niet iets terugdoen voor de fans? Gezien die bedragen vind ik het zonde om te veel geld te vragen."

Het stadion van Bradford is dit seizoen gevuld met gemiddeld 18.000 toeschouwers. Zij betalen voor een seizoenskaart nu gemiddeld 171 euro. De gemiddelde prijs van een seizoenskaart in de Premier League bedraagt 552 euro. De club ligt op koers voor promotie naar de Championship. De ploeg van manager Stuart McCall staat op de vierde plaats en gaat daarmee de play-offs in voor promotie.


Poll

Premier League-clubs moeten een voorbeeld nemen aan Bradford City en de prijzen naar beneden bijstellen


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door sammerens)

Leuk om je fans alvast op te warmen maar sowieso gaan de tickets niet een pond kosten of ze moeten nu en dan een actie doen. Wel leuk dat de mede-eigenaar 'denkt' aan de supporters.

Leuk idee maar dan moet je het goed gaan reguleren anders koopt 1 man 500 kaartjes en zet ze elke week voor 20 euro op de Engelse marktplaats.

Ook wel grappig al die eigenaren, wat is er eigenlijk nog Engels aan het voetbal in Engeland? Het zijn gewoon speeltjes en marketing producten geworden de clubs, erg jammer.

21 maart 2017 om 11:01

Wat er eigenlijk nog Engels is aan het voetbal in Engeland? Uhm, misschien gewoon het voetbal zelf? Zaterdagavond na Match of the Day heb je The League Show, kijk dat eens. En bovendien, vrijwel alle Engelse voetballers spelen in Engeland...

21 maart 2017 om 11:15

Onzin om te doen alsof een rijke eigenaar een club per definitie als speeltje of marketingproduct beschouwt.

Die mensen zijn niet zo rijk geworden door maar onbehoorlijk met hun geld om te gaan. Het zijn doorgaans uitstekende zakenlieden en het overgrote gedeelte zorgt gewoon goed voor de betreffende club en hun daarbij behorende investeringen.

Voetbal is gewoon een miljarendbusiness en zeker Engelse clubs die kunnen promoveren naar de Premier League kunnen bijzonder lucratieve investeringen zijn. Maar zoals gezegd hoeft dat helemaal niet gepaard te gaan met veranderingen die de cultuur van een club verloochent.

21 maart 2017 om 11:52

Het is maar welke draai je eraan wilt geven, ik zie het anders. Je hebt zeker een punt en velen zullen het ook zo zien maar er zijn zat eigenaren die gewoon zoveel knaken hebben zoals bij een City dat ze niet weten wat ze ermee moeten en maar even een club kopen...

21 maart 2017 om 14:32

Weinig en veel clubs in de Premier League zijn al helemaal niet meer engels. Bradford City is trouwens wel een schitterende club. Zou leuk zijn als de Bantams over pak'm beet 5 jaar in de Premier League spelen. Ook een mooi stadion, trouwens de Valley Parade

Prachtig gebaar maar zal het vol te houden zijn? Denk dat je in pl miljoenen moet uitgeven aan transfers omdat je je continu wilt verbeteren om erin te blijven.

21 maart 2017 om 11:29

Het is niet ondenkbaar dat het voor een club als deze wel haalbaar moet zijn. Ze hebben 18.000 plaatsen. Zelfs als ze al die plaatsen voor seizoenskaarthouders zouden verkopen dan is het totaalbedrag wat ze daarbij met hun huidige prijs binnen halen 'maar' 3 miljoen.

Als je kijkt dat ze dan qua tv gelden zo'n 100 miljoen meer gaan krijgen dan ze nu doen, dan is zo'n bedrag natuurlijk verwaarloosbaar. Het ophogen van hun prijzen naar een gemiddelde van de PL levert ze 'maar' zo'n 6 miljoen per jaar extra op.

Het is wel een mooi gebaar indien ze de prijzen niet zouden verhogen. Verlagen naar 1 Euro is ook weer overdreven en zal eerder voor problemen zorgen dan dat het wat oplost.

Investeer dan gewoon de knaken die je aan jouw eigen supporters verdient weer terug door bijvoorbeeld leuke acties voor ze te houden. Gooi een keer de voedsel en drank stands gratis open bijvoorbeeld.

21 maart 2017 om 14:36

Er kunnen er iets meer dan 25.000 mensen in de Valley Parade

21 maart 2017 om 16:15

Je hebt gelijk, ik las het aantal verkochte kaarten van dit seizoen als zijnde de capaciteit van hun stadion. Uiteindelijk blijft de essentie van het verhaal wel hetzelfde, met alleen een iets hoger bedrag wat ze mislopen.

De prijzen in Engeland zijn ook echt belachelijk hoog. En precies wat Rahic zegt, de clubs krijgen al zo vreselijk veel binnen via de tv-rechten. Maar goed, zo lang de supporters het blijven betalen, zullen niet veel clubs iets gaan veranderen.

21 maart 2017 om 13:24

Wat een onzin. De kaarten van de clubs waar ik vaak naartoe ga zijn in verhouding hetzelfde als die in Nederland. Dat zijn clubs als Crystal Palace, Newcastle United, Tottenham Hotspur, Manchester United, Manchester City, Liverpool en Sunderland. Dan zit je gewoon op een prima plaats in het stadion. ALs je bij Ajax vooraan wilt zitten ben je ook gewoon een hoop geld kwijt net als dat je dat in Spanje bent.

21 maart 2017 om 14:37

Bradford City is ook een aanrader, zeker qua prijs En het is ook nog eens een mooie club, vind ik althans.. xd

21 maart 2017 om 14:44

Weet niet wat ze bij Ajax kosten, maar die bij Betis zijn 20 euro als ik naar Cadiz Segunda ga kan ds

21 maart 2017 om 14:44

Kan dat vanaf 9 euro

21 maart 2017 om 16:31

Ja en als je naar ado20 gaat betaal je in Nederland maar een 5je. Als je bij real Madrid of Barcelona goed wilt zitten betaal je gewoon een hoop geld.

21 maart 2017 om 19:26

Ja joh ga Betis vergelijken met ADO 20 . Ik noemde een Segunda club omdat jij ook een championship club noemde, dus prima vergelijkingsmateriaal. Als we het toch over scheve vergelijkingen hebben. Bij Real en Barça heb je het over de top van de wereld en daar kun je al vanaf 35 euro naar toe

22 maart 2017 om 00:03

Het is prima dat jij cadiz met Newcastle united wilt vergelijken maar dat is qua grote van de club en de stad natuurlijk appels met peren vergelijken. Daarom noem ik ado20 als scheve verhouding omdat dat hetzelfde is als Newcastle met Cadiz vergelijken. Het neemt gewoon niet weg dat die clubs niet schreeuwend duur zijn zoals hier wordt beaamd op het forum. En natuurlijk kun je bij Barcelona lekker 35 euro betalen en ter hoogte van de Domtoren in Utrecht voetbal gaan kijken maar dan kun je beter van die 35 euro in de kroeg gaan zitten. Voetbal kijken vanaf die hoogte heeft geen enkele zin wat mij betreft. Maar wanneer je goed wilt zitten bij die clubs dan betaal je gewoon een godsvermogen en meer dan in Engeland en bijvoorbeeld Manchester united dat qua formaat van clubs nog altijd boven real en Barcelona uittorent. Je kunt ook voor 15 pond naar Bournmouth gaan kijken en dat bedoek ik te zeggen.

Moeten ze in de eredivisie ook doen! Ik zou het prachtig vinden als kaarten voor het uitvak gratis zijn, hierdoor betaal je niet meer zo veel en is de sfeer alleen maar beter in het stadion. Mijn club geeft dit seizoen ook de uitvak kaarten gratis weg, hierdoor zijn er ipv 50-150 man een keer 600 man mee hierdoor is het uitvak ook nog een keer redelijk vol.

21 maart 2017 om 12:10

Dat zou inderdaad heel erg goed zijn voor de sfeer. Ik vind het aantal meegereisde supporters op de grotere clubs na erg bedroevend. Aan de afstanden ligt het niet, want Nederland is natuurlijk veel kleiner dan bijvoorbeeld Duitsland of Engeland

Mooie club Bradford, misschien nog eens leuk om een wedstrijd van de Bantams in de toekomst te bezoeken. Zeker als de prijzen zo laag blijven..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Bradford City

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
12.Blackpool605
Voor de complete stand: League One
SpelersPositieW
Stephen DarbyVerdediger480
Ben WilliamsKeeper450
James MeredithVerdediger441
Anthony McMahonVerdediger425
James HansonAanvaller4111
Rory McArdleVerdediger373
Mark MarshallVerdediger310
Voor de complete selectie: Clubpagina Bradford City.

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren