‘Met die wissel na 27 minuten vernederde Frank de Boer mij’

Dinsdag, 21 maart 2017 om 10:14

Het huwelijk tussen Frank de Boer en Internazionale was op verschillende vlakken weinig succesvol. Na enkele maanden aan het roer in Milaan stond de Nederlandse oefenmeester alweer op straat. Sinds het vertrek van De Boer, is Geoffrey Kondogbia weer een vaste waarde in het elftal van i Nerazzurri.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Frank de Boer dit seizoen nog ergens aan de slag gaat?


Gerelateerd

38 reacties (laatste reactie door robinruiter)

Frank is ook geen toptrainer. Heeft alleen Ajax getraind. Beter laag beginnen en dan langzaam hoger op. Net als Ronald Koeman.

21 maart 2017 om 10:25

Hij kan vooral moeilijk omgaan met persoonlijkheden.

21 maart 2017 om 13:03

Ik vind anders dat hij dit goed heeft opgelost. Iemand als El Hamdaoui, daar had iedereen het moeilijk mee en Bazoer had er alleen zichzelf mee.

21 maart 2017 om 14:43

Persoonlijkheden en de Latijnse mentaliteit. El Hamdaoui was ook een vervelend mannetje.

21 maart 2017 om 19:08

El Hamdaoui is ook een vervelend mannetje, maar ook een goede voetballer en een werknemer destijds. Met ideale schoonzoons kan iedereen omgaan. Het is nou juist de kunst om ook met moeilijke jongens om te kunnen gaan.

Maar daarbuiten nog: wat ben je een ongelooflijke stomkop om een speler er in die fase van je relatie er zo vroeg uit te halen. Ook al win je de wedstrijd, je verkloot je relatie met de speler voor altijd en met een beetje pech ook met andere spelers. En dat is geen hypothetisch verhaal, want als je er zo vroeg weer uit ligt als Fdb, dan heb je het echt bijzonder slecht gedaan. Hij heeft zich niet bepaald een goede dienst bewezen daar en iedereen was blij hem te zien gaan. En dat vertellen clubs en voetballers elkaar...

21 maart 2017 om 20:33

''het is nou juist de kunst om ook met moeilijke jongens om te kunnen gaan''.
Perfect verwoord Leonov. Dit is dus precies het probleem bij De Boer en de meeste Nederlandse trainers. In Nederland wordt je al gelijk gebombardeerd door de media als probleemkind/stoorzender binnen de groep of weet ik veel wat voor onzin, terwijl zulke jongens vaak gewoon zeer getalenteerd zijn. Maar ja, de ideale schoonzonen blijven maar de voorkeur krijgen en daar moeten de coaches ook mee ophouden. Als een speler zich net wat anders gedraagt moet hij maar speciale aandacht krijgen van de trainer en niet gelijk naar de tweede elftal worden gedegradeerd. People management is ook een kwaliteit.

21 maart 2017 om 10:29

Ronald Koeman heeft destijds ook Valencia naar de klote geholpen door vaste waardes als Caã±izares, Albelda en Angulo uit de selectie te gooien. Die moest gewoon weer onderaan beginnen.

21 maart 2017 om 10:33

Dat was de opdracht die Ronald Koeman toen meekreeg afscheid nemen van de gevestigde namen omdat die al een tijd niet meer op het niveau zaten wat gevraagd werd.

21 maart 2017 om 10:48

Wel apart dat alle 3 de spelers na het ontslag van Koeman weer tot de selectie behoorden.

'in late April 2008, however, with Koeman's sacking, all three were reinstated by new manager Voro in a squad seriously threatened with relegation, with five remaining rounds.'

21 maart 2017 om 11:16

Hij heeft ajax niet beter gemaakt ofzo het was de nederlandse mini barca als ajax 1 aan t trainen daarmee word iedereen wel kampioen

21 maart 2017 om 11:31

Frank mag dan geen toptrainer zijn. Deze man van welgeteld 36 miljoen euro leverde destijds zo kansloos de bal in, niet de eerste keer, dat z'n wissel gewoon volkomen terecht was. Dat deze knaap daar nu over moet gaan zeuren is wat mij betreft eerder een persoonlijke zwakte. Ja, hij werd vernederd, net zoals hij FdB en Inter op het veld vernederde. Voor 36 miljoen euro mag je meer dan een lakse slapjanus verwachten.

21 maart 2017 om 11:43

Helemaal mee eens! Ik weet nog wel dat Kondogbia op het punt stond om bij AC Milan aan de slag te gaan, maar dat Inter op het laatste moment toch aan het langste eind trok. Baalde daar best wel van. Echter toen in de eerste wedstrijden van Kondogbia zag, was ik blij dat hij bij Inter had getekend en niet naar Milan gekomen was. Hij speelde inderdaad als een 'lakse slapjanus'. Ik moet eerlijk bekennen dat ik nu weinig wedstrijden van Inter volg, dus zou niet weten of hij inmiddels wel de 36 Miljoen waard is onder Pioli.

21 maart 2017 om 14:31

Klopt helemaal. Maar dan laat je die vent gewoon niet starten of haal je hem met de rust eraf als hij niet presteert. Na 27 minuten wisselen is echter te gek voor woorden, dan heeft die speler nog alle tijd om zich te herpakken

21 maart 2017 om 14:52

Met rust eraf halen? Het is geen amateurvoetbal waar je het wel even aan kunt zien, he. Het is professioneel voetbal, gaat gigantisch veel geld in om en de invloed op het volk is gigantisch. Met diezelfde laksheid had hij zo nog 2 doelpunten kunnen veroorzaken. Tegendoelpunten welteverstaan. Is trouwens geen aanval op jou hoor maar het is natuurlijk niet 'maar een spelletje'.

21 maart 2017 om 19:10

Kijk, je mag best de stoere jongen uithangen en flinke uitspraken doen, maar wie ligt er nu op straat en wie doet het prima bij Inter? I rest my case.

Frank heeft nooit bekend gestaan als een goede people manager, maar dit ging ook wel heel ver. Hij speelde wel heel slecht natuurlijk maar ik vind het niet gek dat een relatie tussen manager en speler na zo'n wissel nooit meer goed komt.

Frank is net als van Gaal. Je moet met 'm mee anders val je af. In de regel moet je de tijd krijgen om een club naar je hand te zetten maar die tijd krijg je niet altijd. Frank is een goede trainer en motivator, gezien vier titels op rij. Kijk maar hoe moeilijk Cocu het heeft om voor een derde titel te gaan.

21 maart 2017 om 10:43

Toch een redelijk slechte vergelijking, want ik heb wel het idee dat Van Gaal zijn persoonlijkheden in de selectie wel weet te respecteren en hier mee om kan gaan zolang zij op het veld doen wat er verlangd wordt terwijl ik bij Frank de Boer het idee heb dat hij dat soort jongens bij voorbaat al afschrijft.

Ik vind dat de voetballertjes tegenwoordig heel weinig zelfreflectie hebben. Hij speelde gewoon als een natte krant toen dus Frank greep gewoon goed in. Achteraf nog verontwaardigd zijn slaat helemaal nergens op! Zelfs nu is hij niet de speler die hij bij AS Monaco was! Volgens mij is Frank een hele eerlijke trainer de beste speelt en niet de grootste qua naam.

21 maart 2017 om 12:02

Helaas is zelfreflectie een schaarse eigenschap binnen de huidige Westerse maatschappij. Dit is een mooi voorbeeld. Kondogbia jankt: "Ik werd vernederd!" Zonder enige zelfreflectie wordt de coach de schuldige en hoeft meneer niet naar de reden voor zijn wissel te kijken, dat is eng en confronterend. En de buitenwereld zegt: "Die de Boer kan niet met persoonlijkheden omgaan!" Terwijl het hier duidelijk om een gebrek aan persoonlijkheid bij Kondogbia gaat.

Je kan slecht zijn of slecht spelen Maar iemand voor bijna 40m gekocht, kan nooit een slechte speler zijn. Dan is het typerend hoe goeie spelers onder de Boer hun liefde voor voetbal niet kunnen omzetten in resultaat en plezier. Ajax speelde ook 5 jaar als een natte krant onder de Boer Dit is geen provocatie..... De Boer heeft geluk dat men denkt dat alle topvoetballers ook toptrainers worden.

21 maart 2017 om 14:48

Dat is natuurlijk onzin. Het probleem is dat Kondogbia al in een ontzettende dip zat voordat De Boer uberhaupt bij Internazionale kwam. Als je je dan gedraagt als een veteraan die de ploeg op sleeptouw neemt, maar de voeten niet laat spreken, val je buiten de boot bij coaches met een karakter. Vorig seizoen was Kondogbia gewoon erg slecht bij Internazionale en dan maakt het niet uit hoeveel je gekost hebt. Dan sta je er gewoon naast.

Tja het is natuurlijk voor Kondogbia vervelend dat je naar 27 minuten gewisseld word, begrijpelijk dat je daar niet blij van word, anderzijds beslist de trainer en heeft een speler dit maar te accepteren

21 maart 2017 om 12:49

Niet logisch als je een professional bent en een ruggengraat hebt, o ja dat hebben de meeste voetballers niet....

21 maart 2017 om 13:05

Niet logisch als je enige vorm van zelfkritiek hebt.

21 maart 2017 om 14:52

Precies dit. Kondogbia was vorig seizoen al een zwakke schakel in de basis bij Internazionale. Steeds meer spelers geven het op de trainers af als het niet loopt zoals zij willen. Ook inderdaad het kenmerk van veel moderne voetballers. Verwende knaapjes zonder enige vorm van zelfreflectie of karakter.

21 maart 2017 om 14:13

Ja ik zou de wedstrijd nog eens bekijken en als ik ook zie dat ik er niets van bak dan zou ik naar de trainer gaan om mijn excuses aan te bieden voor mijn dramatische spel. Maar ja dat zijn er maar een paar die dat doen. Ze zijn er trouwens zeker wel

Achja het werd het gewoon niet. Kan gebeuren, kan De Boer niet kwalijk nemen dat die het probeerde toen Inter kwam. Voor beide het beste Inter draait weer beter en voor De Boer komt vast een mooie club

Gelijk heeft ie. Dergelijke wissels hebben nog nooit gewerkt. Dit was gewoon even spierballen tonen van De Boer. Daarmee raak je je grip op de groep juist kwijt.

21 maart 2017 om 14:14

Nee iemand laten staan, die er helemaal niets van bakt en geen inzet toont, is wel goed voor je geloofwaardigheid binnen de groep. Werkt vooral heel goed voor de mensen, die voor hem op de bank zitten.....

Vernederd nog wel. Profvoetballers hebben echt geen enkele vorm van zelfkritiek. Je kan er ook een positieve draai aangeven en je het snot voor de ogen werken. Maar iedereen heeft lange tenen en zijn al snel 'vernederd' en hebben 'geen vertrouwensband' meer, wat een gezever van kleuters.

21 maart 2017 om 14:23

Mindere selectie? Hahaha! Ajax had destijds de beste selectie van de afgelopen 10 jaar!
Stekelenburg die op zijn top was, Vertonghen en Alderweireld, van der Wiel, Eriksen, Siem de Jong.. Nee, FdB had juist een heerlijke selectie toen met een mix van jong en oud en ervaren en talentvol.

De huidige selectie is vooral erg talentvol met als meest ervaren speler Lasse Schã¶ne.

21 maart 2017 om 15:01

Wel even een objectieve tekst graag. Hij werd 4x kampioen in 5 seizoenen. Dat kwam natuurlijk ook wel omdat PSV en Feyenoord in die tijd niet in de beste fases zaten. Bosz doet het best prima met een kwartfinale van de EL en een tweede plaats op de ranglijst. Feyenoord doet het gewoon erg goed met 22 overwinningen, 3 gelijke spelen en 2 verliespartijen in 27 wedstrijden.

Daarnaast had Frank de Boer in de eerste twee jaar geweldig materiaal tot zijn beschikking. De laatste twee jaar was er meer ruimte voor talent, maar dat kwam omdat de club een visie had en dan moet je het als coach doen met de riemen die je hebt. Bosz doet het gewoon naar behoren en heeft de pech dat Feyenoord maar heel sporadisch iets weggeeft dit seizoen.

21 maart 2017 om 20:07

Het is toch gewoon een feit dat PSV en Feyenoord in die tijd kwalitatief minder waren?! Beide clubs hadden op dat moment schulden en een mindere selectie. Ik zie Ajax liever kampioen worden dan PSV of Feyenoord, maar het is gewoon een feit.

Verder is jouw mening volledig gebaseerd op subjectiviteit en frustratie, maar je onderbouwt het met geen enkel juist of gedegen argument. Het spel van Ajax is beter en het haalt meer punten dan vorig seizoen. Het probleem is echter dat er in de afgelopen 10 jaar volgens mij geen koploper is geweest die zo weinig punten verspeelt als Feyenoord dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Internazionale

1021 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus9562
2.Napoli9148
3.AS Roma7733
5.Lazio7240
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Milan ŠkriniarVerdediger00
Joao MirandaVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Internazionale.

1254 fans
Coach, 48 jaar
SeizoenClub
2010- Ajax
Laatste voetbalnieuws

‘Ambitieus Swansea City pakt door en heeft gesproken met De Boer’

Swansea City heeft contact gehad met Frank de Boer. De club uit Wales, die dit seizoen degradeerde uit de Premier League, heeft afgelopen week afscheid genomen van manager Carlos Carvalhal, mede...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Sam Lammers mag op huurbasis vertrekken bij PSV, zo heeft de club bekendgemaakt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren