Vardy ontving doodsbedreigingen na ontslag Ranieri: ‘Angstwekkend’

Dinsdag, 21 maart 2017 om 09:56

Jamie Vardy en zijn familie hebben doodsbedreigingen ontvangen na het ontslag van Claudio Ranieri bij Leicester City. De nog altijd regerend landskampioen van Engeland ontsloeg de alom populaire oefenmeester naar aanleiding van de tegenvallende resultaten dit seizoen, ook al was het prolongeren van de landstitel niet de doelstelling.

De fans verweten Vardy achter het vertrek van Ranieri te zitten. "Ik las dat ik na de Champions League-wedstrijd tegen Sevilla persoonlijk betrokken was bij een vergadering over Ranieri, terwijl ik drie uur lang bij de dopingcontrole zat", zo vertelde de Engels international in gesprek met BBC Sports. "Maar mensen geloven de verhalen. En dan gooien ze er doodsbedreigingen uit naar mijn familie."

"Het was angstwekkend", zo erkent Vardy. De aanvaller heeft het er vooral moeilijk mee dat ook zijn familie werd betrokken. "Het is niet al te best als mensen mijn vrouw willen afsnijden terwijl ook onze kinderen achterin de auto zitten." Volgens Vardy is het onzin dat de spelers een stap extra zetten nu Ranieri vertrokken is. "Veel valse beschuldigingen en als spelers konden we er niets aan doen." Onder opvolger Craig Shakespeare, de voormalig assistent van Ranieri, wonnen the Foxes echter vier van de vier wedstrijden en Vardy was daarin goed voor drie doelpunten.Gerelateerd

13 reacties (laatste reactie door zermattperson)

En toch heb ik het idee dat er bij Leicester meerdere spelers schuld hebben aan het vertrek van Ranieri. Dat ze nu ineens veel meer passie tonen en werken voor elke bal is opvallend. Erg jammer dat het zo gelopen is. Beide kanten hadden dit anders moeten oplossen.

21 maart 2017 om 10:24

Simpel. Ze zijn ook mensen die beter presteren wanneer een storende factor wordt verwijderd.

21 maart 2017 om 12:50

Dit is niet een kwestie van hoe je presteert, maar wat je ervoor over hebt. Ik heb ook genoeg baantjes gehad waarbij ik het totaal niet meer naar mn zin had. Alsnog werkte ik me de longen uit het lijf. Die gasten zijn gewoon ongelooflijk verwend

21 maart 2017 om 13:10

@theroscoe, daar heb je aan de ene kant een punt, maar aan de andere verdwijnt wel al de sympathie die Leicester had bij heel veel voetbalsupporters. Na het kampioenschap vond iedereen Leicester een geweldig team, maar nu is helaas door het ontslag van Ranieri alle sympathie die Leicester had verdwenen en is de gunfactor bij de meeste voetbalsupporters ook weg en boeit niemand het meer over Leicester. En het lijkt me misschien ook wel belangrijk om als club sympathie te hebben bij vele voetbalsupporters en nu heeft Leicester dat niet meer....

22 maart 2017 om 15:57

@Zermattperson Wat ze ook belangrijk vinden, Premier League-voetbal. Dan heb je maar minder sympathie in fe media of bij het publiek. Het us beter dan degradatie.

22 maart 2017 om 16:01

@arsen(e)al En er zijn ook genoeg mensen die zich miserabel voelen op hun 9 tot 5 baantje en op een gegeven moment zichzelf voor de trein gooien. Ook op de normale werkvloer wordt er gekeken naar psychologie ennde mentale staat van werknemers om zo het maximale eruit te halen qua prestaties. Dan is het logisch dat dit ook een factor kan zijn in het voetbal. Zoals bij Leicester.

21 maart 2017 om 13:20

@Cyberize7x het idee kan je hebben, maar ik betwijfel toch of het idee juist is. De club heeft de landstitel gewonnen in een seizoen waarin veel clubs al niet zo lekker speelden. Dat Ranieri dan ontslagen wordt, omdat Leicester City te weinig punten pakt zal niks te maken hebben met de spelers. Ook niet met Vardy zoals veel mensen blijkbaar denken. Pure onzin. Gewoon de druk van het beleid in Leicester die in de PL wilt blijven.

Belachelijk situatie natuurlijk, dit soort dingen kunnen echt niet.

Ook blijf ik de hele ophef over het ontslaan van Ranieri niet begrijpen. Zoveel boze en verontwaardigde reacties. Omdat de beste man kampioen is geworden met Leicester zou hij dus onschendbaar moeten zijn? Elke andere trainer was in dit seizoen al vier maanden eerder ontslagen geweest.

En gezien de ommekeer van Leicester na het ontslag van Ranieri is er schijnbaar toch iets positiefs gebeurt. Hoe het ook zit, Leicester lijkt de vorm weer te pakken te hebben, dat is het belangrijkste voor de club. Dit lijkt me beter dan met Ranieri aan het roer degraderen, wat vier weken terug nog absoluut een realistisch scenario was.

Mensen moet zich niet laten meezuigen in de romantiek van het voetbal, soms heeft een club een droomseizoen, en soms loopt het seizoen erop totaal niet. Dan kan het goed zijn van coach te wisselen, niet dat die alle schuld heeft, maar het kan wel een schokeffect geven. Net zoals een spits die een seizoen 30 keer scoort en het volgende seizoen er maar 3 maakt. Moet je dan zo'n speler op basis van een goed seizoen de komende vijf jaar in de basis laten staan? Nee, zo werkt het niet. Als de magie uitgewerkt lijkt te zijn, wisselen. Zo gaat dat ook op voor een trainer.

21 maart 2017 om 10:27

Ja, Ranieri hoort na zijn prestatie met Leicester inderdaad onschendbaar te zijn. Want geen andere trainer doet hem dit na. En nee spelers vergelijken met trainers is niet hetzelfde. Je kunt een trainer niet banken, zijn vorm weer laten hervinden en opnieuw inzetten. Of je gaat een speler niet ontslaan zodra hij het eentijdje minder doet. Dus die vergelijking slaat nergens. Zodra het tegen zit je trainer ontslaan getuigt van korte termijn visie. Vergeet niet dat Leicester gewoon een degradatie club was, en dat ze staan waar ze horen te staan. 2 jaar terug hadden ze voor deze positie getekend.

21 maart 2017 om 12:55

Leicester stond waar het normaal gesproken ook stond: vechten tegen degradatie. Elke trainer al 4 keer ontslagen? Hoogstens dat de positie bij een normale trainer in kwestie word getrokken, maar Rainiere hoort een ongelofelijke staat van dienst te hebben. Je kan het wel over romantiek hebben en weet ik het, maar dit is een morele kwestie. Iedereen is zo boos, omdat ze puur hebben gehandeld vanuit zakelijk perspectief.

21 maart 2017 om 13:18

Dat is aan de andere wel een groot nadeel wat je zegt. Als Leicester Ranieri zou behouden en vervolgens degraderen zou het hun 150 miljoen per jaar kosten. Anderzijds is Leicester nu wel al hun sympathie kwijt, omdat, zoals jij nu ook zegt, iedereen boos is over het ontslag, dus wat dat betreft is het een zeer lastig besluit die de club moet nemen..

21 maart 2017 om 17:53

Elke andere trainer was ook nooit landskampioen van Engeland geworden met een degradatiekandidaat. En de meeste verontwaardiging is gericht naar de spelers van Leicester, niet het bestuur. Dat is ook gewoon volledig terecht, want als de plotselinge ommekeer geen bewijs is voor het feit dat de spelers en hun (misschien wel opzettelijke) slappe houding tot Ranieri's ontslag heeft geleid en dit dus heel makkelijk voorkomen had kunnen worden, dan weet ik het ook niet meer.

Precies zoals ik er ook over denk. Hoe je het ook bekijkt, het ontslag van Ranieri is voor de club gewoon een goede zet geweest. Blijkbaar werkte het niet meer tussen trainer en spelersgroep. En ja, dan is de trainer de dupe in het voetbalwereldje. Je kunt je afvragen of het heel chique is... maar chique telt niet. Resultaat telt in de topsport en die wordt nu weer behaald.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Leicester City

Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
7.Burnley 54-3
8.Everton49-14
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Harry MaguireVerdediger10
Wes MorganVerdediger10
Christian FuchsVerdediger10
Demarai GrayMiddenvelder10
Daniel AmarteyMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Leicester City.

38 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren