Vincent Janssen: ‘Ik weet echt niet wat hij van plan is, dat wacht ik af’

Maandag, 20 maart 2017 om 22:34

Van de huidige Oranje-selectie maakten alleen Joël Veltman (0) en Kenny Tete (0) dit seizoen minder competitiegoals dan Vincent Janssen (1). Toch heeft de aanvaller, die een moeizaam eerste seizoen bij Tottenham Hotspur doormaakt, goede hoop op speelminuten in de komende interlands tegen Bulgarije en Italië.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet Vincent Janssen tegen Bulgarije starten?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door henkedebol)

Ik vind dat Blind het echt niet zo slecht doet gezien de vijver van middelmatige voetballers waaruit hij moet vissen. Dus ik heb niet veel kritiek op hem.
Echter zou ik het wel volkomen onbegrijpelijk vinden als hij weer Jansen opstelt en niet Dost!

20 maart 2017 om 23:11

Ik ben het helemaal met je eens. Ook ik ga niet mee in het negatieve gedoe rondom Danny Blind. Maar hij kan het echt niet maken om niet met Bas dorst in de basis te beginnen tegen Bulgarije.

20 maart 2017 om 23:20

Dan moet Dost het wel waar maken en niet weer zo waardeloos spelen als tegen Luxemburg! Anders mag hij van mij in de rust gewisseld worden voor Janssen die het bij Oranje wel waar maakt ondanks z'n geringe speelminuten bij Spurs.

Overigens denk ik nog steeds dat het plafond van Janssen hoger ligt dan dat van Dost. Denk dat Janssen bij Sporting er ook wel op los zou scoren is een vergelijkbaar niveau als de Eredivisie.

21 maart 2017 om 00:21

Wat maakt Janssen waar? Dat kan ook beter bij Oranje. Dost verdiend ook wat krediet, en al helemaal een basisplek.

21 maart 2017 om 00:35

Janssen heeft voornamelijk goede wedstrijden in oranje gespeeld. Daar gaat het toch om?

21 maart 2017 om 06:51

En dat je speeltijd krijgt bij je club, al helemaal als de topscorer van Europa.

21 maart 2017 om 07:08

Dat komt bij Danny op de tweede plaats.

20 maart 2017 om 23:21

Idd, komende periode word zeker interessant voor oranje. Benieuwd of jongens als klaassen, vilhena, van dijk, de vrij, tete de volgende stap kunnen maken in hun carrière

21 maart 2017 om 14:04

Wat probeer je duidelijk te maken, want ik snap het verband niet tussen deze spelers.

21 maart 2017 om 07:57

Blind doet het wel degelijk zo slecht... Vooral in zijn selectiebeleid en omgang met spelers. Onbegrijpelijk dat hij zo hoog van de toren blaast dat kwaliteit voor speeltijd veel belangrijker is en we elke interland tobben met een spits. Van Persie en Huntelaar zijn in dit Oranje gewoon uitstekende voetballers en van een hogere kwaliteit dat de B-keuzes Jansen en Dost, maar Blind vindt zijn eigen gemoedsrust belangrijker dan objectief selecteren van spelers. De Ligt is ook zo'n voorbeeld, die jongen is een geweldig talent en zal er zeker komen, maar als we niet oppassen dan breken we zijn opmars eerder af dan dat we zo'n jongen goed begeleiden. Laat hem bij Ajax groeien en geef hem de tijd, ipv nu al voor de leeuwen te gooien terwijl andere spelers op dit moment verder zijn. Geen linksback en continu gedoe over een keeper. Keepers hebben vertrouwen nodig en het maakt mij nog niet eens zoveel uit wie er speelt, maar zet er een op 1 en laat dat voorlopig zo. En dan heb ik het nog niet over de manier waarop Blind zich over spelers uit in de media.... Nee, ik hoop dat de beste man resultaten gaat boeken, want in mijn ogen blijft dit een beschamende aanstelling...

21 maart 2017 om 15:02

@romarky So? Als Blind dadelijk resultaten zal boeken waarin hij het op zijn manier doet (die niet door veel mensen worden gewaardeert) dan kan jou opmerking de prullenbak in. Ze horen aankomende Zaterdag gewoon te winnen van Bulgarije, gebeurt dat niet, dan mag die opmerking weer uit de prullenbak 🤗

21 maart 2017 om 08:41

@MagicMike. Ik snap het wel. Janssen heeft tot nu toe in Oranje prima gespeeld. Daarintegen heeft Dost niet heel veel laten zien, dus mijn voorkeur gaat naar Janssen. Iedereen schrijft Vincent al gelijk af als het niet lekker loopt bij zijn club, maar je moet niet vergeten dat Janssen nog bijna elke wedstrijd in Oranje prima tot redelijk presteerde. Ook al maakt Dost zo'n goed seizoen mee bij Sporting, hij heeft mijn persoonlijke voorkeur niet bij Oranje.

21 maart 2017 om 10:55

Ben ik met je eens. Met Robben en Depay heb je twee buitenspelers die naar binnen trekken en dan loopt Dost met zijn beperkte motoriek juist in de weg. Janssen vind ik ook te druistig, liever zou ik daar van Persie zien maar dat blijft wishful thinking.

Hoe kan een bankzitter, die slecht 1 competitiedoelpunt heeft gemaakt, opgeroepen worden voor Oranje? Daar is toch geen enkele reden voor? Bas Dost, de topscorer van Europa, zou Vincent Janssen voor zich moeten dulden? Dat is toch onmogelijk? Ook worden spelers met een handvol wedstrijden in de Eredivisie (in dit geval De Ligt), opgeroepen ten koste van spelers in de die geregeld in de basis staan bij hun clubs in de Premier League. Ik vind dit een heel vreemd beleid.

20 maart 2017 om 23:28

Omdat we niet anders hebben en Janssen tot nu toe altijd goed speelt in Oranje. Klose en Podolski waren tot op late leeftijd ook matig bij hun clubs en maakte het ook altijd waar bij die manschaft.

En Janssen zit nu misschien in een lastige situatie, maar daar komt hij heus wel weer uit. Dost bakte er op een gegeven moment ook niks meer van bij Wolfsburg en werd daarom verkocht. Janssen zal het bij Spurs volgend seizoen waar gaan maken of hij maakt een vergelijkbare stap als Dost en komt goed terecht.

20 maart 2017 om 23:35

Een verschil is wel dat Klose altijd z'n goaltjes wel mee pikte, en vaak ook nog eens belangrijke goals. Daarnaast heeft ook Podolski op meerdere niveaus laten zien te kunnen scoren. Janssen is nog wel jong, maar je vergelijking klopt alleen op het feit dat alle drie de spelers beter zijn bij hun nationale elftallen. De club prestaties van Klose en Podolski zijn tot op heden echt nog een stuk beter dan die van Janssen namelijk.

20 maart 2017 om 23:42

Janssen is inderdaad jong en zijn tijd komt echt nog wel mark my words. Kan gewoon goed afronden en meevoetballen meer heb je niet nodig om een succesvolle spits te worden. Misschien is ie voor de Premier League fysiek te licht en niet snel genoeg, maar voor Duitsland of anders Frankrijk of Portugal is ie zeker geschikt let maar op!

21 maart 2017 om 00:00

Podolski speelde in het begin van zijn carriere juist erg goed bij 1. FC Koln, wat hem een transfer naar Bayern opleverde. Klose scoorde later in zijn carriere wat meer, maar was wel altijd een vaste waarde bij zijn club, wanneer hij werd opgeroepen. Dat Janssen nu in een lastige situatie zit, is juist een reden om hem niet op te roepen: is bankzitter, maakt weinig speelminuten en heeft slechts 1 doelpunt gemaakt in de Premier League. Dat hij weer uit deze situatie komt, staat los van het feit dat hij bankzitter is en niet scoort.

21 maart 2017 om 00:13

Janssen speelde anders al zijn interlands sterk ook tegen Frankrijk als 1 van de weinigen. En ook toen aan het begin speelde hij zelden bij Spurs. Dat hij daarom wordt opgeroepen is terecht en ben blij dat Blind hem steunt en vertrouwen in hem blijft houden!

21 maart 2017 om 01:21

Aan het begin van het seizoen maakte hij veel meer minuten dan de laatste twee maanden. Het is een schande als deze jongen in de basis staat tegen Bulgarije, in plaats van Dost.

21 maart 2017 om 07:09

Tegen Frankrijk was hij ook al bankzitter hoor.

Ik zou de in fantastische verkerende vorm Dost opstellen. Als je zoveel scoort verdien je het ook.

Ik zeg begin met Bas Dost. Schijnt het goed te doen in Portugal en scoort erop los. Daarnaast is hij sterker in de lucht dan Janssen, wat belangrijk is als Bulgarije betonvoetbal gaat spelen.

21 maart 2017 om 00:01


Als ik kijk naar de huidige vorm lijkt me dit persoonlijk een goede basis opstelling.

Depay. - Dost. - Robben

Strootman - Wijnaldum - Klaassen

Viergever - Blind - De Vrij - Karlsdorp

Zoet

21 maart 2017 om 00:23

Ik zie mss toch liever Promes dan Depay. Depay tegen PSG was echt lachwekkend slecht. Denk dat in Promes meer rek zit. Die gaat ook nog wel een stap maken naar Engeland daar waar Memphis al faalde.

21 maart 2017 om 00:08

Dost speelt wel in een systeem dat op hem ingesteld is, en hij mist geregeld ook nog wel open kansen dus een echte killer is het niet (ondanks zijn indrukwekkende stats). In dit Oranje heb je gewoon meer aan een voetballende spits a la Janssen (of eerder Van persie) dan aan Dost. Of Blind zou het roer moeten omgooien. Maar een elftal waar Depay en Robben hun ding mogen doen en met Dost erin, tja, dan kan je beter zonder spits spelen. Miss dan gewoon beter een Depay centraal in de aanval zetten in een vrije rol.

Heb het al eerder gezegd. Mocht Janssen in de basis gaan starten, dan zou ik als Dost zijnde gewoon koffers pakken en lekker terug naar Portugal gaan. Het slaat natuurlijk werkelijk nergens op als je de meest productieve spits van Europa gaat banken voor de minst productieve spits van Europa.

En hou eens op met dat op elkaar inpraten van dat Janssen veel beter in het systeem past of het veel beter doet. Als dat als argument wordt gebruikt dan hadden Van Persie en Huntelaar opgeroepen moeten worden.

21 maart 2017 om 00:43

In principe heb je een punt, maar Dost is een zodanig specifiek type spits dat hij waarschijnlijk nooit ten volle zal renderen bij Oranje. En dat Huntelaar en Van Persie niet worden opgeroepen terwijl het armoe troef is bij de spitsen momenteel, tja. Das de verantwoordelijkheid en de fout van de coach. Janssen heeft het bovendien al een pak beter gedaan bij Oranje dan Dost, dus dat speelt natuurlijk ook een rol.

En ik vind in het systeem passen van je nationaal elftal toch iets belangrijker dan veel doelpunten scoren bij je club. Belgie rendeert bijvoorbeeld ook niet ten volle ondanks dat er de vlot scorende Lukaku in staat.

21 maart 2017 om 01:22

Wat een onzin. Als er een team is die geen vast systeem heeft dan is dat Oranje.

Je roeit met de riemen die je hebt, en niet andersom. Je mag dan wel als Barcelona willen voetballen, maar als je de spelers er niet voor hebt dan is dat een beetje lastig niet? Dus wat doe je dan? Je kijkt naar de kwaliteiten van je spelers en past het systeem daar op aan. En dat doe je aan de hand van spelers die in vorm zijn.

21 maart 2017 om 02:56

Leg dat dan aan Blind uit, blijkbaar houdt hij die onzin lang vol Nee, je hebt gelijk dat je je selectie moet aanpassen aan het materiaal dat je hebt, maar ik vind dat Nederlands kwaliteiten ergens anders liggen dan de spitsenpositie en je dus in functie van je flankspelers en middenvelders moet denken. En dan zie ik Janssen daar eerder toe bijdragen dan Dost.

Je grootste kwaliteit is momenteel niet je spits, maar vooralsnog Robben. Dus dan speel je er ook naar. Simpel.

Wat ik wil zeggen is dat wanneer je met Dost wil spelen je dan bij wijze van spreken je hele elftal moet omgooien en op een specifieke manier gaan spelen. En dat gaat moeilijk met een nationaal elftal met weinig automatismen. De Dost die je bij Oranje zal zien zal 9 kans op 10 een pak minder zijn dan bij Lissabon. Dat zag je in de vorige interlands duidelijk terug.

Ik vind het toch een vertekend beeld, dat Dost nu topscorer is van Europa en Janssen op 1 goal teert. Ik zou Dost zeker willen zien starten, maar de interlands ervoor heeft hij eigenlijk nooit indruk weten te maken, misschien ligt dat ook aan de spelers om hem heen (Ik vind het Nederlands elftal laatste tijd sowieso moeilijk te peilen). Ik heb nog steeds het gevoel dat janssen uiteindelijk meer potentie heeft, die komt nog echt wel los bij een andere club.

Met Depay en Robben op de vleugels heb je aan Dost weinig. Deze 2 leveren geen voorzetten af en gaan enkel voor eigen succes. Dan zou Dost meer moeten inzakken en meevoetballen en daar liggen bepaald niet zijn sterke punten. In dat geval heb je meer aan Janssen.

Ik vind Janssen op dit moment te geduldig. Kane haal je niet van z'n plek weg. Dan moet je andere opties zoeken.

Of we nou janssen of dost in de spits zetten maakt bar weinig uit, we moeten tegen bulgarije, nummer 71 van de wereld. Kom op hé minimaal met 5-0 winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

70 fans
Aanvaller, 28 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Sporting Portugal 30 27 2 0
2016/2017 Sporting Portugal 31 34 4 0
2016/2017 VfL Wolfsburg 1 0 0 0
2015/2016 VfL Wolfsburg 22 8 0 0
2014/2015 VfL Wolfsburg 21 16 1 0
Laatste voetbalnieuws

Verbeek spreekt van ‘klik’: ‘Die had ik bij Huntelaar en Dost ook heel erg’

Georginio Wijnaldum staat met Liverpool komende zaterdag in de Champions League-finale, waarin men het opneemt tegen Real Madrid. Gertjan Verbeek had de 27-jarige middenvelder korte tijd onder zijn hoede bij Feyenoord...Lees verder

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren