wk2018

Immers: ‘Een jaar meegemaakt bij ADO, alles kon wat God verboden had’

Maandag, 20 maart 2017 om 23:24

Lex Immers draagt tegenwoordig het shirt van Club Brugge, maar speelde jarenlang bij ADO Den Haag. De aanvallende middenvelder beleefde mooie jaren in Den Haag en één seizoen in het bijzonder. Onder trainer John van den Brom ging de selectie van ADO zijn eigen gang en dat levert prachtige anekdotes op. Immers schudt er een paar uit zijn mouw.

Actuele video's

Slutsky: 'Ik hoop me hier vooral populair te maken met goede prestaties'

Slutsky over nieuwe aanwinst: 'Het verbaasde me dat Clark voor Vitesse wilde spelen'

Slutsky: 'Ik hoop hier populair te worden met goede prestaties'


Poll

Lex Immers keert als speler ooit nog terug bij ADO Den Haag


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door buitenspelval)

Wow, Wat een verhalen zeg. Lijkt me toch niet zo zwaar, voetballer zijn. Ergste is dat ze onder vd Brom het beste seizoen hadden^^

20 maart 2017 om 17:54

Heb hem in die tijd nog is helemaal lam zien vechten midden in de Danzig in Den Haag met gasten van HBS haha. Toen stond de halve selectie ook lekker te zuipuh na een wedstrijd in de stad.

Op zich wel geinig natuurlijk, maar ik vind dat je dat onder elkaar moet houden.
Zoiets moet je bewaren voor na je profloopbaan, tijdens een voetbal inside uitzending of iets dergelijks.
Lex is immers nog niet uit gevoetbald, wie weet zien we hem nog terug bij Ado.
Ik kan me voorstellen dat Adam zulke anekdotes uit de kast haalt na al die jaren bijvoorbeeld.
Maar dat is mijn mening.

20 maart 2017 om 21:42

Ja hij zegt hier inderdaad wel ernstig pijnlijke dingen over zijn medespelers van destijds... Not, zoveel bijzondere - en leuke - dingen zegt ie nou ook weer niet. Het zijn geen verhalen over naar de striptent zoals Gijp.

20 maart 2017 om 22:48

Ik ken de verhalen van Vd Gijp niet, maar heb liever dat n teammaat naar n striptent gaat (moet hij zelf weten en niemand heeft er last van) dan dat ie een sinaasappel in m'n nek gooit.

Hehe Bulykin ken er niet over meepraten, die kleedkamer verhalen... Kerol was er de helft vd tijd niet was geblesseerd blablabla (geen zin) maar dat werd wel geaccepteerd in de groep omdat hij in het weekend er wel weer een paar inschopte... Prachtig die verhalen. Zo moest Lex destijds ook Kubik ophalen voor de trainingen maar die gozert ken alleen Slowaaks lullen dus die 2 zeiden de hele weg niets tegen elkaar. Zo zie je maar weer dat een hechte groep boven zichzelf uit kan stijgen.

Goh en dat zegt dan over zichzelf dat ie naar aanleiding van het zingen van dat ene beruchte liedje in het supportershome ten onrechte een negatief etiquette opgeplakt heeft gekregen en dat ie eigenlijk heel sociaal is. Nou volgens mij heeft deze jongen volgens mij ook zijn hersens ergens tegen de muur gegooid, wat een stomkop.

21 maart 2017 om 01:29

Nou nou nou, even refereren naar 2011. Lex is een hagenees, stond de jaren voor zijn profcarrière op midden noord. En geeft aan wat voor ploeg ze toen hadden, hoe ze met elkaar omgingen. Dat ze lol hadden, een hechte vrienden team waren, wat mede een onderdeel is geweest van hun succes. En als je het over hersens hebt, jij hebt in ieder geval niet vooraan gestaan bij het uitdelen. Gelet op je schrijfwijze.

21 maart 2017 om 08:23

Idd, Lex is een intellectueel, dat niemand toch inziet!

21 maart 2017 om 09:10

grappig dat bij voetballers altijd naar hun intellect word verwezen.

21 maart 2017 om 09:38

@rkallan

Het is misschien beter om niet naar anderen te sneren als je schrijfsel zelf niet verschoond is van foutjes. In de eerste zin ga je al de fout in. Nou, nou, nou, daar vergeet je de komma's. Het is 'refereren aan' of 'verwijzen naar'. Refereren naar is incorrect Nederlands. Zegt deze foute schrijfwijze ook iets over jouw gebrek aan verkregen hersens? Sonnyfloyd heeft wat stijlfouten en zijn stukje mist hier en daar wat interpunctie, maar hij heeft inhoudelijk gewoon een punt en verwoordt dat helder. Zijn schrijfwijze aan zijn intelligentie koppelen is triest en onnodig.

Ook mij bekroop eenzelfde gevoel bij het lezen van het artikel en het aanschouwen van bijbehorend filmpje. Immers beklaagde zich er inderdaad na dat beruchte liedje over dat hij onterecht negatief werd neergezet als 'kwajongen', terwijl hij eigenlijk verder in het echt best een lieve en sociale jongen is/was. Zijn anekdotes schetsen toch een heel ander beeld. Zo'n schatje en toonbeeld van goed en onberispelijk gedrag was Immers klaarblijkelijk niet in die periode.

Verder is het onzinnig om zijn minder gewenste gedragingen te vergoelijken, omdat hij Hagenees (eigen naam met hoofdletter) is en jarenlang op Midden-Noord (jawel: alweer een eigen naam met twee keer een hoofdletter) stond. Dat maakt antisociaal gedrag niet meer maatschappelijk acceptabel of normaal, omdat er andere normen gelden voor jongens die in een fanatiek vak hebben gestaan.

In een geval als Lex Immers en zijn bijbehorende gedrag is het niet vreemd om vraagtekens te zetten bij zijn intelligentieniveau of je op z'n minst af te vragen of een en ander niet in verband staat met elkaar.

Nog even wat correcties op je laatste post: Grappig dat bij voetballers altijd naar hun intellect wordt verwezen.

21 maart 2017 om 10:28

Lees even de reactie waarop ik heb gereageerd. En het is heel typisch dat als er anti joden spreekkoren tegen Ajax word gezongen, de wereld veelste klein is. De supporters van Ajax roepen zelf dat ze joden zijn. Maar het 'bommen op rotterdam' word nooit uitvergroot, of aangepakt. En ik kan je mededelen dat daar ook aan de uni afgestudeerde personen bij stonden en mee zongen. Dus om intelligentieniveau daaraan te koppelen is heel krom. Net als zeggen dat PVV stemmers tokkies zijn.

21 maart 2017 om 11:56

Uiteraard heb ik de reactie van Sonnyfloyd al gelezen, zoals ik al eerder aangaf. Opnieuw lezen verandert mijn mening niet wat betreft jouw sneer naar de schrijver. Hoe je intelligentie koppelt aan een bepaalde schrijfwijze is triest en onnodig. Dom ook om te doen als er bij jezelf taalkundig nogal wat mis is aan je schrijfsels.

Daarnaast trek je daarmee een rare conclusie uit het betoog van Sonnyfloyd en mis je de kern van zijn punt. Het specifiek benoemen van het bewuste lied door Immers gezongen, lijkt meer als een rode lap voor je te zijn. Hij schrijft dat Lex Immers zichzelf omschrijft als een sociale jongen, terwijl hij na het bewuste lied onterecht een negatief etiket opgeplakt zou hebben gekregen. Blijkbaar vond hij de actie kunnen. Terwijl het vooral dom was.

De man is profvoetballer en daarmee publiekelijk bezit, dat is de consequentie van het vak. Dan is het zingen van een lied als: wij gaan op J*denjacht, zoals dat voor het oog van de camera gezongen werd, compleet ongepast en oerstom en kun je twijfelen aan het intellect van de betreffende persoon. Een normaal denkende mens en vooral broodvoetballer, overweegt vooraf minstens twee keer of het slim is en bagatelliseert zo'n bedenkelijke uitspatting niet achteraf.

De tekst van het refrein is om Ajacieden te raken, maar raakt ook vol de Joodse gemeenschap met de verwijzing naar de Duitse razzia's en deportaties in WO ll. Bovendien is hij Midden-Noord af. Dat Immers zoiets niet inziet, heeft wellicht raakvlakken met zijn intellectuele denkniveau. In combinatie met zijn huidige anekdotes stammend uit hetzelfde tijdsvlak, kunt je afvragen of het uit volle borst zingen niet symptomatisch is voor zijn intellectuele en empathische vermogens. Dat lijkt me een weinig kromme gedachte.

Fanatieke supportersgroepen en hooligans blinken vaak niet uit in sociaal-maatschappelijk gedrag en hanteren weinig verfijnde teksten in hun liederen en spreekkoren. Met als voornaamste doel om rivaliserende concurrenten tot op het bot te kwetsen. Ongeacht de club, waarvan ze de clubkleuren dragen, gaat dat soms over de grens van beschaving en fatsoen: op jacht gaan naar, vuurwerkgeluiden boven, bommen gooien op of gas aan; voor al die strijdkreten is de wereld feitelijk te klein. Of het nu Tokkies zijn of hoogopgeleiden, die zich zulke primitief groepsuitingen bezondigen, er behoren grenzen te zijn aan het toelaatbare groepsgedrag.

Dat staat los van een individuele, volwassen profvoetballer, die na de wedstrijd tegen een door hem minder geliefde club uit volle borst op de bar met een microfoon in de hand: wij gaan op J*denjacht loop te krijsen. Dat getuigt mijn inziens van een beperkt denkvermogen.

21 maart 2017 om 16:50

Blah, blah, blah dat hoor je vaak van mensen die met meerdere maten leven.

21 maart 2017 om 17:21

Dit zijn jou woorden: Hoe je intelligentie koppelt aan een bepaalde schrijfwijze is triest en onnodig. verander schrijfwijze in uitspraak. conclusie, je meet met 2 maten.

21 maart 2017 om 19:58

Prima, dan hebben we beiden een andere conclusie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Tyronne EbuehiVerdediger10
Tom BeugelsdijkVerdediger10
Aaron MeijersVerdediger10
Bas KuipersVerdediger10
Donny GorterMiddenvelder10
Danny BakkerMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

93 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 22 juni
Brandley Kuwas staat op het verlanglijstje van Fenerbahçe. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren