Rijkaard keert niet meer terug: ‘Ik vind mezelf geen authentieke trainer’

Maandag, 20 maart 2017 om 15:34

Als trainer vierde Frank Rijkaard de nodige grote successen. Zo won de oud-international in 2006 met Barcelona de Champions League, maar hij verdween langzaam maar zeker uit de voetbalwereld. De geboren Amsterdammer zegt in gesprek met Helden Magazine dat hij niet van plan is terug te keren als trainer.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Snap jij dat Frank Rijkaard gestopt is als trainer?


Gerelateerd

22 reacties (laatste reactie door dani17)

Ik begrijp hem wel. Waarom al die stress en druk nog. Hij heeft tenslotte het hoogst haalbare in het club voetbal bereikt door de cl te winnen. Als we in 2000 niet 2 penalty's tijdens de 90 minuten hadden gemist had hij ook nog een EK op zijn naam gezet.

20 maart 2017 om 15:56

Want we hadden de finale al gewonnen voordat hij gespeeld moest worden? Italie verloor de finale en wij verloren van Italie. Allerminst zeker dat we het EK hadden gewonnen.

20 maart 2017 om 16:52

Das waar, maar Frankrijk was niet geweldig, die hadden tegen Spanje en Portugal (en in de finale uiteindelijk) alle geluk van de wereld.

Zijn succes bij Barca overtreft hij toch niet meer, dus als je ook die intrinsieke motivatie niet hebt dan is dit een juiste keuze. Zoals hij zegt, hij vormde met Ten Cate en Neeskens die veel veldwerk deden een ideale drietrapsraket bij Barca en dat is eens een gouden formule gebleken.

Ik vind hem een van de meest authentieke personen in de voetballerij (alhoewel hij zichzelf geen echte trainer vindt). Ergens vind ik het dan ook jammer dat hij geen trainer meer is, maar begrijp goed waarom hij deze keuze maakt.

Kan deze man geen rol binnen de Knvb krijgen? Is toch goud waard met al zijn ervaringen en de deuren die hij opent? Ronaldinho noemde hem onlangs zijn favoriete trainer, dat soort dingen moet je koesteren en zien te gebruiken. Daarnaast oogt hij ook als een zeer kalm en prettig mens, men heeft echt respect voor hem, dat weet ik zeker. Desnoods als een soort ambassadeur ofzo, geef die man iets te doen!

20 maart 2017 om 16:07

Denk niet dat hij daar zin in heeft

20 maart 2017 om 18:49

Zolang dat clubje clowns het voor het zeggen heeft is absoluut kansloos om Rijkaard daar te positioneren.

Lees hier altijd dat hun oma nog prijzen zouden winnen met Barça dus kunnen we stellen dat Rijkaard het eigenlijk bijna overal niet naar verwachting heeft gedaan. Sparta, Galatasaray en Saoedi Arabië is het niet geworden wat men er van verwachte, dus eigenlijk alleen met het Nederlands elftal het naar verwachting heeft gedaan

20 maart 2017 om 16:45

Alleen was het winnen van prijzen bij Barca voor zijn komst niet zo heel vanzelfsprekend. Pas na zijn komst is men zo dominant geworden. Toen hij kwam hadden ze maar 1 CL gewonnen in de jaren 90. We hebben allemaal kunnen zien wat er na zijn komst is gewonnen.

20 maart 2017 om 17:21

Dan heeft diegene niet gekeken hoe slecht Barcelona was vóórdat Rijkaard kwam..zelfs in zijn eerste seizoenseffecten stonden ze bijna onderin..Dat veranderde toen Edgar Davids in januari kwam..eindigden ze alsnog als 2e. Denk niet dat oma dat was gelukt

20 maart 2017 om 18:50

Prijzen winnen met Barca zou dan misschien makkelijk zijn, de manier waarop, het veldspel en oogstrelende voetbal implementeren absoluut niet. Dat kun je op Frank zijn conto schrijvenb

En precies daarom ben je dus een ware leider Frank. Iemand die zijn eigen beperkingen kent en daardoor de juiste mensen op de juiste plaats zet binnen een organisatie om een goed werkend team te creeeren.

Hij heeft ons al veel gegeven maar wat zou het mooi zijn als hij nog een keer een hoge functie binnen de Knvb/uefa neemt, schoon schip maakt, de juiste mensen overal plaatst en zelf het overzicht bewaard. Er zijn weinig mensen die zoveel sympathie oproepen als Frank.

Dit was de ideale directeur voor Ajax geweest, uitstraling, rust, intelligentie, begrip. Nu hebben we Edje die nergens iets van snapt...

Heel sportief van Rijkaard, dat hij Neeskens en ten Cate hierbij betrekt.
En laten we zijn betrokkenheid bij het Nederlands elftal niet over het hoofd zien.
Prachtig dat deze vakman zo bescheiden is!

Rijkaard was bij Barcelona een goede trainer, maar daarna heeft hij (volgens mij) nooit meer de drang gehad om zichzelf te bewijzen. Natuurlijk, door zijn periode bij Barcelona kon hij niet meer stuk, alleen denk ik dat deze man veel meer bereikt zou hebben als hij zijn best had gedaan. Bij tijd en wijle kon je gewoon zien dat het trainerschap niets voor hem was. Jammer, want zijn werkwijze bij 'los azulgranas' pakte perfect uit.

Geweldige vent. Heerlijk hoe hij er in staat. En zo'n beslissing is alleen maar te waarderen.

21 maart 2017 om 01:31

Rijkaard is een realist en de kalmte zelve. Mooi mens inderdaad.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 19
2181 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Nederland.

Nederland
93 fans
Coach, 55 jaar
SeizoenClub
2011-2013 Saudi-Arabië
2009-2010 Galatasaray
2003-2008 Barcelona
2001-2002 Sparta Rotterdam
1998-2000 Nederland

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren