Neymar schudt Engelse top wakker: ‘Arsenal, United, Chelsea, Liverpool’

Maandag, 20 maart 2017 om 13:43

Neymar verwacht niet zijn hele carrière het shirt van Barcelona te dragen. De Braziliaans international heeft de hoop uitgesproken ooit in de Premier League te spelen. Hij zegt een groot bewonderaar te zijn van de Engelse topcompetitie en met name Manchester United, Chelsea, Arsenal en Liverpool lijken een goede kans te maken op de komst van de buitenspeler.

“De Premier League is een competitie die ik bewonder”, tekent the Sun op uit de mond van Neymar. “Ik houd van de speelstijl en de teams. En wie weet, ooit op een dag, zou ik er willen spelen, ja. Ik bewonder Manchester United, Chelsea, Arsenal en Liverpool, clubs die altijd meestrijden.”

Ook de trainers die werkzaam zijn in de Premier League spreken de 25-jarige aanvaller aan. “Er werken trainers van een hoog niveau, zoals Mourinho en Guardiola. Dat zijn managers met wie alle voetballers wel willen werken.”


Poll

Is Neymar bezig aan zijn laatste seizoen bij Barcelona?


Gerelateerd

48 reacties (laatste reactie door sirius)

Zoals hij zegt "misschien ooit". Misschien ook niet. Neymar is thuis bij Barca. Heeft er supergoeie vrienden zoals Suarez en Messi en speelt er voor alle prijzen. De komende jaren zie ik hem niet vertrekken bij Barca!

20 maart 2017 om 13:53

Er is zoveel mogelijk in het voetbal. Een nieuwe trainer waarmee je niet door 1 deur kan, de club kan je willen verkopen, teleurstellende resultaten, gesteggel over geld, etc.

20 maart 2017 om 13:58

Teleurstellende resultaten? Bij Barca? De enige reden dat teleurstellende resultaten hierbij een rol zou spelen, is als hij dat een keer mee wilt maken. En in dat geval zou Arsenal een perfecte match zijn.

20 maart 2017 om 14:01

1. Teleurstellende resultaten zou gaan over meerdere seizoenen. Een speler gaat niet vertrekken na 1 minder jaar. 2. De nieuwe trainer wordt hoogstwaarschijnlijk Unzué, een man waar Neymar en heel de selectie goed mee overweg kan. 3. Neymar verkopen? Neymar is een marketingmachine en een van de beste spelers ter wereld. 4. Gesteggel over geld? Neymar kon veel meer verdienen bij Real Madrid, PSG maar koos/bleef bij Barca. Overigens zal Barca er alles aan doen Ney tevreden te houden. Zowel op vlak van spelers (Coutinho aankopen, verlenging Messi, ...) als op vlak van salaris (verhoging).

20 maart 2017 om 16:48

"Ik bewonder Chelsea, Man U, Arsenal en Liverpool die altijd meestrijden". Ik vind Arsenal niet bepaald een strijder. Eerder typisch een club die meer speelt voor het mooi spel. 😕

25 jaar al? Ik kan me nog herinneren toen hij bij Santos speelde en voor het eerst bij Brazillie kwam.

Ik zie Neymar niet in Engeland spelen. Zou wel natuurlijk mee kunnen maar de media zou hem kapot maken door zijn geduik.

21 maart 2017 om 08:06

Of 25 jaar pas. Al veel laten zien op die leeftijd. Brazilië had volgens mij nooit met 7-1 verloren van Duitsland met hem erbij.

Twee opmerkingen; kijk even naar de bron (the Sun) en als er dan toch geã¯nteresseerde clubs zijn zou ik even kijken naar zijn afkoopclausule (250 miljoen euro). Barcelona hoeft zich geen enkele zorgen te maken.

20 maart 2017 om 14:18

Hij kan zn contract toch gewoon laten aflopen, dan telt die clausule niet meer. Als hij dat Barcelona aan wilt doen tenminste..

20 maart 2017 om 17:27

Denk je nou echt dat een speler als Neymar zijn contract laat aflopen? Zulke voetballers verwachten om de twee jaar een opwaardering en breken altijd hun contract open.

20 maart 2017 om 19:08

@guni_guni ja waarom zou een speler als Neymar zijn contract Niet af laten lopen dan?! Als hij perse naar een andere competitie wil is dat 1 vd opties om dat mogelijk te maken, gewoon niet bijtekenen. Uiteindelijk zal er dan wel een compromis worden gesloten dat hij voor 1 jaar v aflopen van contract weggaat voor een lagere afkoopsom bijvoorbeeld.

Tevens hoeft een opwaardering van een contract helemaal niet te betekenen dat er ook contractjaren bijkomen...integendeel!

20 maart 2017 om 14:22

Echt he... Je leest "the Sun", dan zou het in het beste geval in De Wandelgangen mogen vermeld worden...

Je weet zo dat het verzonnen is wanneer dat mooie blad de bron is.

20 maart 2017 om 15:08

Tja, geruchten die zogezegd uit de mond van een ingewijde komen die verzinnen kranten als The Sun elke ochtend bij het ontbijt om hun krantje vol te rkijgen. Maar een interview als dit? Ik weet niet of ze dat zomaar uit hun duim zuigen, dat is namelijk uiterst illegaal en kunnen ze zich flink de broek aan scheuren. Ik verwacht dat ze hoogstens enkele uitspraken uit de context rukken, maar het zelf even uit de mouw schudden? Nee zo gek zijn ze zelfs daar niet

20 maart 2017 om 15:28

Guaporta, waarom zou het niet kunnen? Barcelona zal er rijk van worden, maar ooit zie ik hem wel vertrekken. Brazilianen bij Barcelona, dat zijn nooit spelers die echt lang bleven. Ik zou het anderzijds wel heel jammer vinden, maar ik zie het echt nog wel gebeuren. En dan denk ik eerder Man City dan de ploegen die hij zelf noemt.

Maar de manier waarop hij nu speelt, mogen ze die clausule snel naar 500 miljoen brengen van mij. Wat een geweldenaar en nog zo jong. Is een totaal andere speler, maar hij gaat echt Ronaldo en Messi op een dag, als zij op hun terugweg zijn, de loef afsteken voor de gouden bal. Hij is echt top 3 van de wereld op dit moment.

20 maart 2017 om 15:40

Ondanks dat ik ook niet denk dat dit gaat gebeuren is je argument tegenwoordig niet zo heel sterk meer; "zou ik even kijken naar zijn afkoopclausule (250 miljoen euro)"

Als Engelse clubs nu nog niet bereid zijn zo maf te doen dan zijn ze dit binnen enkele jaren wel.

20 maart 2017 om 15:49

Zn clausule is geen 250, eerder een dikke 190m. Tot 2019 is Neymar dus nog te koop voor bijna 200 miljoen euro. Daarna is het pas contractueel op 250 miljoen vastgelegd. Waarom hij die clausule erin wou is ofwel een raadsel ofwel speelt zn belastingvervolging door die Procureur uit Madrid mee..

20 maart 2017 om 15:59

Ik lees dit als een verwijt dat Neymar problemen heeft met de fiscus door 'iemand in Madrid'. Als je dit echt zo bedoelt is het wel zeer kinderachtig.

Clausules in Spanje zou ik niet te serieus nemen.

20 maart 2017 om 17:31

Ja maar ik denk dat over een aantal jaar die grens ook wel doorbroken gaat worden hoor. 250 miljoen is nu nog ondenkbaar veel, maar niemand had durven te voorspellen dat we nu 100 (iets meer volgens mij) voor een talent betalen. Terwijl je met Neymar een ban de beste spelers ter wereld binnenhaalt..

Natuurlijk zijn dit soort uitspraken ook gedeeltelijk een tactiek van de speler om een verbeterd contract voorgeschoteld te krijgen. Persoonlijk zie ik hem alleen vertrekken als zijn contract afloopt. Verder zijn dit soort spelers nauwelijks te betalen. Vooral Arsenal en Liverpool zie ik niet zomaar even 250 miljoen euro neerleggen voor 1 enkele speler en dan heb je alleen nog maar de afkoopsom. Salaris en bonussen komen daar dus nog bij.

20 maart 2017 om 15:41

Kijk naar Rivaldo, Casillas, Ronaldinho en Dani Alves. Brazilianen en/of clubiconen die uiteindelijk lager zijn gaan spelen. Die zouden echt wel bij die clubs willen spelen. Op je top kun je het roepen, als het te laat is willen die clubs hun misschien niet eens meer

21 maart 2017 om 01:29

We praten momenteel niet over een speler die op een zijspoor is beland of z'n carriere aan het afbouwen is. We praten hier over DE sterkhouder van de Braziliaanse nationale ploeg en 1 van de drie sterkhouders van Barcelona. In de huidige markt mag je dus concluderen dat Neymar voor andere clubs praktisch onhaalbaar is. Zelfs nu kan geen enkele club zo'n enorm bedrag verantwoorden...

Als dit waar is heeft hij wel humor:

Arsenal en Liverpool, clubs die altijd meestrijden


20 maart 2017 om 14:24

Haha inderdaad. Neymar naar Arsenal, mijn dag is goed.

20 maart 2017 om 15:24

Je vergeet 'toevallig' United te noemen.

20 maart 2017 om 15:38

Dat is niet toevallig denk ik. United is natuurlijk een veel grotere club dan Liverool en Arsenal en hebben een paar jaar geleden nog een titel gewonnen.

20 maart 2017 om 15:43

Haha, een veel grotere club, overdrijf niet zo man. De keuze voor United als grootste club rechtvaardigt zich inderdaad op een hoop vlakken (behalve qua prestaties laatste jaren), maar veel groter? Nee, absoluut niet. Verder doet United al sinds het vertrek van SAF (7e, 4e en 5e in de PL) niet meer mee om de grote prijzen, ondertussen al het vierde seizoen, dus ook geen club die 'altijd meestrijdt'.

20 maart 2017 om 15:53

Dat is niet toevallig, omdat Dante voor United is. Dat bedoelde ik ermee.

United was voor het laatst kampioen 4 jaar geleden. En zoals lfc11 aangeeft zijn de resultaten sindsdien matig genoeg om niet meer te spreken van 'altijd meestrijden'.

20 maart 2017 om 16:11

Wanneer waren liverpool en arsenal voor het laatst kampioen dan? Vier jaar geleden is ook weer niet zo heel lang geleden.

20 maart 2017 om 16:12

28 jaar meer zeg ik niet

20 maart 2017 om 16:20

Klopt, 4 jaar is niet zo heel lang geleden (vooral in de Engelse competitie niet) alleen het is ook niet zo dat ze het snel weer zullen worden.

20 maart 2017 om 16:27

Zeg maar wel wat meer. Want volgens mij heeft niemand hier gezegd of ook maar geimpliceerd dat Arsenal wã©l meestrijd.

20 maart 2017 om 16:50

Niemand ontkent dat bij Arsenal en Liverpool dan ook, maar United strijdt ook al een tijdje niet meer mee. Dan kan je wel bijdehand doen dat het bij Liverpool en Arsenal nog langer geleden is, maar doet er niks aan af dat United ook al een tijdje afgehaakt is in meedoen om de grote prijzen.

20 maart 2017 om 17:49

En Liverpool heeft hoeveel premier league titels? De PL gaat alleen maar moeilijker worden om te winnen. Als Chelsea dit jaar wint is de winnaar van de titel 2 jaar op rij niet actief in Europa geweest. Dat zegt genoeg over de intensiteit van de PL. Dat gaat Liverpool met zijn speelstijl (hoog druk zetten)dus nooit lukken als ze Europees actief zijn.

20 maart 2017 om 15:40

Hij zeg niet waar ze om meestrijden. Misschien wel om de bokaal voor meest frustrerende ploeg om te kijken.

Verder leuk als een United supporter zo een sneer uitdeelt, terwijl die club zelf sinds het vertrek van SAF om nog geen enkele grote prijs meegespeeld heeft.

20 maart 2017 om 15:42

Zet Utd er ook maar bij

20 maart 2017 om 17:38

Arsenal doet gewoon ieder jaar mee alleen verpest het voor zichzelf op het eind. Elk jaar top 4 en vorig jaar ook gwn 2e dus mee doen ze zeker wel. Dit seizoen doen ze het in vergelijking met andere seizoenen weliswaar heel slecht en zijn ze al veel eerder afgehaakt.

Waarom worden Man City en Spurs niet opgenoemd? Dat zijn ook topclubs in BPL die meestrijden om de titel. Beetje raar en afkerend dit naar Man City en Tottenham Hotspur toe dat hij die ploegen niet opnoemt, terwijl dat wel topteams zijn in Bpl.

20 maart 2017 om 16:03

Hij noemt Guardiola wel, dus indirect ook City. Spurs kan je (nog) moeilijk serieus nemen. Kijk ook hoe die zo kansloos uit de CL en EL vliegen, als je bij Barcelona zit zie ik nou niet echt een reden om naar Spurs te gaan.

20 maart 2017 om 17:24

Omdat Spurs net komt kijken. City wordt indirect wel genoemd, zoals John Terry al aangeeft.

20 maart 2017 om 15:43

Wat zou dat mooi zijn. Als er na het tijdperk Messi misschien een aantal jaren komen zonder prijzen dan zou Neymar misschien wel willen verkassen

Hij neemt straks het stokje over van Messi en zal dan nog jaren bij Barca blijven. Ik zie hem pas na zijn 30ste naar Engeland gaan.

Hij noemt City ook onrechtstreeks door Guardiola te noemen, en doordat hij ook Mourinho noemt zegt hij eigenlijk 2x United, toevalllig de club die zn clausule wil betalen (190m - die van Messi is 250). Bovendien zit die procureur uit Madrid hem nog steeds achterna, exit Spanje zou zo maar eens kunnen om die redenen.

Mocht Neymar ooit echt naar de Premier League willen, dan denk ik dat dat pas over 4/5 jaar o.i.d. zal zijn. Hopen dat Arsenal dan weer een vaste kandidaat voor de titel is geworden hehe.

United, Chelsea, Arsenal, Liverpool. Wanneer is de laatste keer dat Neymar naar de Premier League heeft gekeken?

Ik kan niet geloven dat Neymar Barcalona gaat verlaten. Maar mocht hij ooit gaan zou het goed zijn om een individuele prijs binnen te harken, nu speelt hij altijd in de schaduw van Messi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Barcelona

4861 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Lionel MessiAanvaller3634
Ivan RakiticMiddenvelder351
PaulinhoMiddenvelder349
Jordi AlbaVerdediger332
Luis SuárezAanvaller3325
Sergio BusquetsMiddenvelder311
Voor de complete selectie: Clubpagina Barcelona.

1273 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2017/2018 Paris Saint-Germain 20 19 5 1
2016/2017 Barcelona 30 13 7 1
2015/2016 Barcelona 34 24 6 0
2014/2015 Barcelona 33 22 6 0
2013/2014 Barcelona 26 9 6 0

In de wandelgangen

Vrijdag 25 mei
Juventus praat met Mino Raiola. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren