Update: Feyenoord verwelkomt Jörgensen weer terug op trainingsveld

Maandag, 27 maart 2017 om 15:22

Ondanks lichte fysieke klachten gaat zowel Nicolai Jörgensen als Kasper Dolberg zich melden bij de Deense nationale ploeg. De spitsen van Feyenoord en Ajax hadden allebei last van de lies, waardoor het onzeker was of ze af zouden reizen naar Denemarken. TV2 meldt dat ze bij de Deense ploeg getest worden door de medische staf.

Ajax-trainer Peter Bosz liet na afloop van het duel tegen Excelsior (1-1) weten dat hij Dolberg liever in Amsterdam zag blijven. De jonge spits ontbrak op Woudestein wegens een liesblessure. De teamarts van de Deense ploeg wil zelf een oordeel vellen over de blessure van Dolberg, waardoor hij toch naar Denemarken afreist.

Ook Nicolai Jörgensen gaf te kennen dat hij zich mogelijk af zou melden voor de Deense ploeg, maar voor hem geldt hetzelfde als voor Dolberg. “Het is onzeker of ik me ga melden bij de Deense ploeg. De lies werd stijf, ik kon niet meer verder. Het gaat ook niet om Ajax uit of niet. Als ik niet fit ben, kan ik niet spelen. We gaan met de medische staf beslissen wat we gaan doen”, zei de topscorer van de Eredivisie tegen het Algemeen Dagblad. Ajax en Feyenoord zien de spitsen graag fit terugkeren, want over twee weken staat de Klassieker op het programma.

Update 22 maart 21.10 uur – Dolberg keert donderdag in verslechterde toestand terug bij Ajax
Kasper Dolberg is door de Deense bondscoach Age Hareide terug naar Ajax gestuurd. De spits van de Amsterdammers heeft te veel last van zijn liesblessure en kan derhalve zondag niet in actie komen in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Roemenië. Daarnaast heeft hij ook nog eens 39 graden koorts en kampt hij met keelpijn. Dolberg kwam afgelopen zondag al niet in actie bij Ajax tegen Excelsior (1-1) en gaat zich nu richten op de wedstrijd van volgende week zondag tegen Feyenoord. Marcus Ingvartsen, aanvaller van FC Nordsjaelland, is opgeroepen als de vervanger van Dolberg.

Update 25 maart 12.47 uur - Na Dolberg haakt ook Jörgensen af bij Denemarken
Nicolai Jörgensen is na Kasper Dolberg de tweede Eredivisie-spits die de interland tussen Denemarken en Roemenië aan zich voorbij moet laten gaan. De aanvaller van Feyenoord meldde zich al met liesklachten bij de nationale ploeg en werkte afgelopen week een individueel programma af. De kwalificatiewedstrijd tegen de Roemenen van zondag komt echter te vroeg, zo laat de Deense voetbalbond weten. Ajax en Feyenoord ontmoeten elkaar op 2 april voor de Klassieker.

Update 27 maart 15.22 - Feyenoord verwelkomt Jörgensen weer terug op trainingsveld
Nicolai Jörgensen keerde maandag weer terug op het trainingsveld bij Feyenoord, zo meldt de club op zijn website. De topscorer van de Eredivisie verliet de Deense nationale ploeg voortijdig wegens een liesblessure en is daardoor eerder terug in Rotterdam. De Deense spits trainde nog wel grotendeels apart van de groep. Trainer Giovanni van Bronckhorst kan in aanloop naar de Klassieker pas donderdag over een de volledige spelersgroep beschikken, als alle spelers teruggekeerd zijn van internationale verplichtingen.


Poll

Vind jij het terecht dat de Deense bond besluit om Nicolai Jörgensen en Kasper Dolberg zelf te onderzoeken?


Gerelateerd

36 reacties (laatste reactie door nonahans)

Die hele interlandverplichtingen blijven raar.. als club moet je gewoon kunnen zeggen dat je een speler houdt als hij niet fit is. Wie kan er überhaupt een betere diagnose stellen, een team dat elke dag met hem werkt of de bondsarts van Denemarken.

20 maart 2017 om 12:41

Maar aan de andere kant zou een Bayern München bv. kunnen zeggen dat Robben elke keer toevallig geblesseerd is en dus niet kan meespelen met Oranje. Dan zou ik eens opletten hoeveel mensen boos gaan doen dan.

20 maart 2017 om 13:29

Wat is dat nou voor een rare stelling? Als in jouw voorbeeld Bayern constant zou liegen over Robben en Robben vind het allemaal prima, dan is het misschien maar beter ook dat hij niet voor Oranje uitkomt. Alsof de speler niet zijn mond zou opentrekken.

20 maart 2017 om 13:45

Ja, maar wat maakt dat uit? Ik heb een contract met me baas en als een ander bedrijf mij wilt gebruiken, dan beslist me baas ook gewoon.. waarom voor voetballers dit rare slavernij gedoe?

22 maart 2017 om 21:32

Als je zo redeneert kan je interland voetbal beter afschaffen.

25 maart 2017 om 13:36

Curajo, dus jij doet letterlijk alles voor je baas? Ook jouw baas heeft weer verplichtingen waar hij zich aan moet houden.

Dat zou voor zowel Ajax als Feyenoord niet goed uitkomen, hierdoor zou heel het spel van de klassieker ook veranderen, maar reken erop dat zowel Dolberg als Jorgensen niks forceren richting de belangrijkste wedstrijd en misschien wel de genadeklap van feyenoord

Haha sjongejonge, ze geloven de club niet en hierdoor moet hij helemaal naar Denemarken afreizen. Stuur dan een medische team hierheen. Belachelijk zeg, als Dolberg gewoon speelde afgelopen zondag dan kon ik de ongeloof nog begrijpen, maar nu laat je een speler waarschijnlijk onnodig helemaal naar Denemarken afreizen (voordeel natuurlijk voor Dolberg is dat hij even zijn familie kan zien) om een testje te laten doen.

22 maart 2017 om 23:43

Het is ook zo veel moeite voor zo'n jongen om zich even te melden in Denemarken? Waarom moeten ze naar hem toe komen? Moeten ze dan maar naar 10 verschillende landen toe om elke spelers maar even te bezoeken? Nee iedereen meldt zich bij zijn team en daar worden ze gecheckt en bij blessures worden ze terug gestuurd. Wat is er mis mee?
Die mensen hebben wel wat beters te doen dan naar Dolberg af te reizen.

23 maart 2017 om 22:29

Omdat ze in Denemarken dus Ajax niet geloven. Tja als je het niet gelooft dan moet je zelf maar komen. Dolberg heeft ook wel iets beters te doen dan naar Denemarken afreizen om iets dat eigenlijk al duidelijk is.

Nu zie je dus met de update het resultaat. Weet zeker dat hij niet ziek was geworden zonder al dat reizen.

Er gaat gewoon een complete diagnose naar de arts van zo'n nationaal team. Het is gewoon goed als er redelijk kans op vlot herstel is. En dat geldt voor beide spitsen. Dat we ze heel terug willen zien is logisch maar geen argument. Die denen willen ook hun spitsen gebruiken als dat even kan.

Stom dat ze alsnog moeten komen...
Straks wordt bij 1 van de 2 of beide de blessure erger en missen ze Ajax - Feyenoord, dat zou erg zuur zijn! Liefst zie ik ze allebei in die wedstrijd, toch wel een hele belangrijke.
Blijkbaar zijn de diagnoses van de club(arts) niet voldoende.

20 maart 2017 om 14:15

Of de diagnose van beide clubartsen is lichte blessure, afhankelijk van hoe het de komende twee dagen ontwikkeld kan hij wel of niet dit weekend spelen?

20 maart 2017 om 14:17

Ja ben ik het mee eens, hoop alleen niet dat ze dan net zo eigenwijs zijn als toen bij bijvoorbeeld Robben met het WK. Qua blessure niet te vergelijken natuurlijk, maar je hoopt gewoon dat deze 2 de die wedstrijd niet gaan missen.
Als ze over 2 dagen fit zijn kunnen ze uiteraard spelen.

Wat een onzin, die jongen is ten eerste nog hartstikke jong en speelt al een zwaar seizoen en vervolgens laat je hem bij een blessure nog naar Denemarken reizen ook? Wie betaald nu zijn loon, Denemarken of Ajax?
Als Ajax zegt dat hij geblesseerd is en laten hem daarvoor helemaal een wedstrijd rusten, dan is hij geblesseerd, dan heeft het nationale team daar toch niks over te zeggen. Maar ze laten nu lekker een vermoeide speler oproepen terwijl hij anders goed had kunnen uitrusten voor de belangrijke wedstrijden na de interland periode.

22 maart 2017 om 23:45

Dacht iedereen er ook zo over met Robben? Die mocht van Bayern niet mee doen, toch deed hij mee. Komt terug bij Bayern en staat vervolgens een half jaar aan de kant..

In de voetballerij zijn er maar weinig mensen te vertrouwen. Dus ja ik snap die Denen wel, die willen zo'n jongen zelf ook even checken en mee praten. Is toch niks mis mee? En wat is nou het probleem dat zo'n jongen even een paar dagen op en neer vliegt? Hij heeft lies problemen, hij ligt niet op de IC van een ziekenhuis ofzo hoor.. Hij kan ook gewoon naar de winkel enzo he..

23 maart 2017 om 08:52

De Ligt is nog jonger en speelt een net zo'n zwaar seizoen. Toch vinden heel veel mensen het logisch dat hij is opgeroepen. Dolberg is al weer terug richting Amsterdam heeft ruim een week om te herstellen. PSV heeft het zelfde met Guardado. Met dit verschil dat een enkele reis uurtje of 10 meer bedraagt. Hoor je niemand over. Dit is een normaal proces, maar die ophef is het op voorhand zoeken naar excuses.

23 maart 2017 om 09:20

De Ligt speelt echt niet een net zo"n zwaar seizoen. Dolberg al sinds het begin van het seizoen eerste spits dus heeft al een wedstrijd of 30 (volledig) gespeeld. De Ligt het grootste gedeelte bij Jong Ajax gespeeld. Qua niveau en belasting zit daar wel een verschil in.

23 maart 2017 om 09:40

De Ligt is pas sinds de winterstop echt doorgebroken en speelt nog niet elke wedstrijd zoals Dolberg. Daarnaast vind ik het ook niet logisch dat De Ligt is opgeroepen, veel te jong en onervaren. Ik vind dat die jonkies juist van dit soort momenten gebruik moeten maken om hun rust te pakken en zich weer op te laden inplaats van ze uit te putten.

Een club betaald dus die bepaald vind ik. Het ligt anders wanneer een speler het weekend er voor de sterren van de hemel speelt. Maar nu slaat hij bewust een wedstrijd over vanwege een blessure, een wedstrijd waarin nog punten worden verspeeld ook. Dan kan je als bond een club toch gewoon geloven.

Ze hebben altijd Bendtner nog voor de spitspositie, scoort veel bij Denemarken.

20 maart 2017 om 17:21

En Cornelius, die bij Kopenhagen in de spits stond. Of was je reactie sarcastisch? Geen idee hoe hij het op nationaal niveau doet.

20 maart 2017 om 17:33

Bendtner heeft prima cijfers bij de nationale ploeg, maar hij is nu wel uit beeld geraakt.

Belachelijk. Als Dolberg zelfs niet in de competitie speelt gisteren, dan lijkt me dat reden genoeg om hem niet mee te nemen. Dit kan je het kampioenschap kosten mocht hij (meer) geblesseerd raken bij Denemarken.

Wie hoort er in de basis mits beide fit? Had ik een leukere poll gevonden

23 maart 2017 om 05:52

Momenteel nog Jorgensen naar mijn mening. Ik denk wel dat dat over een paar jaar Dolberg zal zijn hehe.

25 maart 2017 om 14:38

Haha, dat is zeker weten Jorgensen. Dolberg komt er wel hoor, zeker met iemand als Jorgensen die hem ook perfect kan begeleiden.

25 maart 2017 om 15:58

Mij lijkt een 4-4-2 met Jorgensen én Dolberg vrij aardig.

Waarom worden licht geblesseerde spelers überhaupt meegenomen!?! Ik snap dat nooit. #fail

schandalig dat die toch ging , het kampioensschap kan wel eens beslist worden met de topper als feyenoord 9 punten los is geven ze het zeker niet meer weg ook een gelijkspel is eigenlijk winst voor feyenoord ( met een beter doelsaldo) in dit geval had dolberg gewoon niet moeten gaan . de aanval van ajax was zonder echte spits echt heel erg pover tegen excelsior niemand kon een bal vast houden voorin en traore was een verschrikking

23 maart 2017 om 05:54

Hij is ziekjes, het niet zo dat zijn lies verergert is. Ga der maar gewoon vanuit dat hij over een paar dagen op het trainingsveld staat.

ik denk als een speler zelf aangeeft niet te kunnen spelen dat dat genoeg moet zijn
voor elke speler is het een eer om voor je land uit te komen.
dus ga ervanuit dat als een speler kan die altijd voor zijn land wilt komen.
en niet afhaakt voor een ajax fey 2 weken later

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 12
29 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Simon KjærVerdediger60
Riza DurmisiVerdediger60
Thomas DelaneyMiddenvelder60
Christian EriksenMiddenvelder64
William KvistMiddenvelder50
Yussuf PoulsenAanvaller51
Voor de complete selectie: Clubpagina Denemarken.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren