‘Ik snap niet waarom Bosz miljoenenaankoop Neres niet liet invallen’

Maandag, 20 maart 2017 om 09:45

Ajax speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Excelsior en heeft nu net zoveel punten laten liggen in uitwedstrijden in de Eredivisie als in het gehele vorige seizoen. Voormalig rechtsback Ben Wijnstekers, die de wedstrijd bekeek voor De Telegraaf, vond de Amsterdammers een slappe indruk maken.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Moet David Neres (nu al) meer speeltijd krijgen bij Ajax?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door pinko)

Omdat Kluivert de beste man aan de Ajax kant was?

20 maart 2017 om 09:50

Lezen jongen, en niet altijd weer de eerste comment willen en dan met zo'n domme opmerking. Hij zegt ook dat hij Traore het allerslechtste vond en zegt niks over kluivert. Dus waarschijnlijk doelt hij erop om hem dan Te wisselen en niet Kluivert hé..

20 maart 2017 om 09:55

Hij zegt nergens dat hij Traore moet wisselen voor Neres....? Snap je punt niet. Neres is een rechtsbuiten en Kluivert was de beste man bij Ajax en staat jawel rechtsbuiten. Waarom zou je Kluivert er af willen halen. Verder was Traore rond minuut 60 al gewisseld voor een spits. Dan kan je hem moeilijk nog een keer wisselen. Misschien moet jij niet simpel met "eerste comment" reageren als jezelf de context van het artikel niet begrijpt....

20 maart 2017 om 10:07

Kluivert heeft in de jeugd vaak als linksbuiten gespeeld en is tweebenig waardoor hij zonder enige moeite naar links had kunnen worden gezet. Daarnaast is Neres linksbenig. Als je het als trainer al niet aandurft om met die twee jongens een beetje van kant te wisselen...

20 maart 2017 om 10:26

"ik vond Andr㩠Onana sterk keepen en Justin Kluivert speelde een goede wedstrijd. Die twee waren eigenlijk de beste bij Ajax. Dat zegt toch genoeg”, aldus Wijnstekers.

"volgens Wijnstekers had Ajax behoefte aan een balvaste spits voorin, die het nu miste met kasper dolberg. Dolberg is namelijk een heel goed aanspeelpunt. Nu stond Bertrand Traore in de spits en die kwam daar totaal niet uit de verf. Als hij het tegen Excelsior zo laat afweten, is dat toch wel een kwalijke zaak. Daarnaast snap ik niet waarom Bosz miljoenenaankoop David Neres niet liet invallen. Het stond 1-1, een uitslag waar ajax niets aan heeft. Dan moet je toch iets proberen?"

Oftewel hij is positief over Kluivert en negatief over Traore.. Denk dat hij dan bedoelt dat je traore moet wisselen he

20 maart 2017 om 10:30

Tomido, als Neres erin had moeten komen, had dat idd voor de rechtsbuitenpositie moeten gebeuren. Traore stond in de spits, Kluivert op rechts. Neres voor Traore in de spits zou onlogisch zijn geweest. Daarom werd Cassierra erin gebracht. En 3*ajax heeft gelijk dat er nergens in het artikel staat dat Neres voor Traore moest komen.

Verder is Neres uberhaubt niet de balvaste spits waar Wijnstekers het over heeft. Neres is een snelle speler met een dribbel en en individuele actie, zeker geen kapstok waar je het spel aan ophangt.

Wijnstekers kan verder onmogelijk beoordelen of Neres al bij machte zou zijn geweest om de wedstrijd te doen kantelen. Hij zie die jongen niet trainen en nauwelijks spelen, Bosz wel. Als Neres er al voldoende klaar voor was geweest, Dam had Bosz doe jongen echt wel ingebracht. Zo niet, dan hoort hij gewoon nog niet te spelen.

20 maart 2017 om 10:32

En waar zie je dat in het artikel staan? Ik nergens.

20 maart 2017 om 13:40

Traore is ook een vleugelspeler. Word nu ook in de spits gezet. Komt voor beide posities zwaar te kort, en staat eigenlijk de jeugd (Kluivert, Cerny) in de weg.

20 maart 2017 om 15:13

Ik maak me ook al een behoorlijk tijdje boos over de speeltijd van Traore, ik heb deze wedstrijd extreem op Traore zitten letten en mijn conclusie is gewoon simpel dat hij de weg kwijt is, letterlijk en figuurlijk. Als hij op rechts speelt dan klaagt hij dat hij spits wilt staan. Maar nu staat hij spits, en is hij 50 van de 60 minuten op het rechter kant te vinden. Hij komt niet verder dan een mooie aanname en trage (soms wel nog nuttige) spel verlegging. Ik ben echt enthousiast over Bosz maar over Traore kan ik vrijwel alleen maar negatief zijn. En ik zie toch echt liever Neres nu op rechts dan Kluivert. Kluivert is nog veel te speels in zijn spel en Neres heeft mij nu al het gevoel gegeven dat hij veel meer weet waar hij mee bezig is dan Kluivert.

20 maart 2017 om 10:02

Dan zou ik Traore eruithalen en Neres voor hem erin brengen. Ik ergerde me gisteren kapot aan Traore. Hij lag meer op de grond en raakte meer ballen kwijt, dan dat hij iets goed deed. Ik ben altijd een voorstander van de komst van Bosz naar Ajax geweest en ik ben redelijk tevreden over Bosz, maar ik ben het niet eens met bepaalde keuzes die Bosz maakt en dan bedoel ik dus Veltman als rechtsback (al heeft Veltman ook wel vrij goede wedstrijden als back gespeeld) en dan vooral Traore, die het eindeloze vertrouwen van Bosz krijgt, terwijl de goede wedstrijden van Traorã© voor Ajax nog niet eens op 1 hand te tellen zijn. Ajax heeft het met name aan het begin van dit seizoen laten liggen, tegen Willem II en Roda JC, terwijl Ajax gisteren tegen Excelsior gewoon dramatisch slecht speelde. Als Ajacied ben ik redelijk tevreden over Bosz, want in Europees verband presteert Ajax voor het eerst sinds jaren prima en door Schalke uitgeschakeld worden is in principe geen drama, terwijl ik denk dat de titelstrijd na gisteren wel beslist zal zijn in het voordeel van Feyenoord, helaas. Want als Ajacied zie ik Feyenoord geen 6 punten meer verspelen, misschien wel 2 of 3 maar geen 6.

20 maart 2017 om 10:07

Traore speelde in de spits en Neres is een buitenspeler. Snap niet waarom je Neres voor Traore zou wisselen, want dan heb je een gemiddelde lengte van 170 voor in. Bosz had met Cassierra de juiste speler gebracht en ik had zelf Westermann nog als stomram gebracht ipv Nouri te brengen.

20 maart 2017 om 10:15

Ja Cassierra was idd ook een prima keuze, maar het was meer dat ik Neres wel meer in actie wil zien. De keuze om Cassierra erin te brengen begreep ik ook wel, maar die Neres mag ook wat meer minuten krijgen, want als je 15 wedstrijden ofzo speelt, dan zal hij niet meer in actie mogen komen voor Jong Ajax, maar dat aantal zal Neres denk ik toch niet halen, dit seizoen, dus dan kan je hem ook gerust wat vaker minuten geven in het eerste van Ajax. Ik had graag gezien dat Neres voor Younes erin zou komen.

20 maart 2017 om 10:23

Tja hopelijk was dit de laatste wedstrijd van Traore in een Ajax shirt. Kluivert vind ik veel beter en Neres was 12 miljoen dus die mag ook wel vaker gaan spelen. De wissels en opstelling van Bosz waren zeer onlogisch. Viergever had gewoon moeten starten. Al weken uitstekend bezig. Cassierra had in de spits moeten staan, want Traore is geen spits. Sanchez-Viergever was onlogsich, Nouri-Sinkgraven ook. Maarja achteraf kunnen we wel zeuren, maar voor hetzelfde geldt vloog die bal in de 90ste minuut er in of die voorzet van Ziyech op Cassierra en had je niemand gehoord. De telegraaf had al die artikels ook al 8 weken klaar liggen. Een dag nadat Ajax verliest wil opeens de halve bank weg en heeft Bosz gefaald tov De Boer terwijl als Ajax alle wedstrijden wint dit seizoen hebben ze meer punten dan De Boer in zijn beste seizoen en hij brengt Ajax voor het eerst in 14 jaar weer is naar een kwartfinale in de EL.

20 maart 2017 om 13:49

3*Ajax Viergever had pijntjes. Dus zo raar was het toch niet dat hij niet in de basis startte?

Heb soms het gevoel dat hij dit puur doet om autoriteit uit te stralen. Bosz moet toch ook wel inzien dat Traore echt niet goed speelt bij Ajax. Hij had een fitte Neres best de kans kunnen geven de laatste 20 minuten ipv Cassiera. Oke hij is geen spits, maar Cassiera laat het ook nooit zien met invalbeurten bij Ajax 1

20 maart 2017 om 10:22

Bosz ziet Neres elke dag en kan het best beoordelen of hij er klaar voor is. Daarbij spelen meer dingen dan alleen voetbaltechnische zaken.

Wij zien alleen de prestaties op het veld en denk dan "het gaat niet goed voorin, je hebt een aanvaller op de bank zitten, dus zet die erin". Maar zo werkt het niet, het is geen Fifa spelletje.

20 maart 2017 om 10:40

Dat is zeker waar. Bosz ziet zijn spelers elke dag op het trainingsveld dus hij zal op de trainingen kunnen zien hoe iedereen speelt, maar de punten zijn toch echt in het weekend te verdienen. En in de weekenden zien wij altijd een barslechte Traore spelen.

20 maart 2017 om 13:46

Klopt, ik word ook niet gelukkig van de prestaties van Traore. Maar de vraag was waarom Neres niet gebracht wordt, en dan is dit het antwoord.

Als de vraag zou zijn "moet Traore eruit", ja dan zijn we het gauw eens. Hij presteert niet, en hij blijft op termijn toch niet. Dus hup, banken die gast. Zet dan gewoon Cassierra erin, die is tenminste eigendom. Dus die geef je dan speeltijd, daar wordt hij beter van. En anders een jeugdspeler.

20 maart 2017 om 10:29

Ik krijg haast het gevoel dat het niet Heerenveen is wat een x bedrag moet betalen aan Real als Odegaard niet speelt, maar dat het Ajax is wat moet betalen aan Chelsea als Traore niet speelt. Het is toch ongelofelijk dat iemand die zo matig presteert in minstens 9 van de 10 potjes zo veel minuten kan en mag maken desnoods in de spits waar hij al helemaal niet tot zijn recht komt. Scoort hij een keer een inkopper (letterlijk) in de Europa League wil hij gelijk zijn gram halen bij het publiek. Wat een enorme opluchting zal het zijn voor, zowel supporters, als Ajax, als Traore zelf, als de zomer aanbreekt en hij terug kan naar Engeland.

Ongelofelijk inderdaad, en Nouri ook nog te laat inbrengen. En die Cassiera die heeft nog geen bal goed geraakt in het Ajax 1, dit gaat nooit een topper worden.

20 maart 2017 om 09:57

Zo ja die kan mij echt nooit overtuigen. Zivkovic is denk ik beter dan Cassiera.

20 maart 2017 om 10:00

Maar niet geschikt voor het Ajax spel. Zivkovic raakt al zijn sterke punten kwijt zodra hij geen ruimte krijgt om zijn snelheid te benutten. Bij Ajax en dat geldt bij Feyenoord en PSV net zo goed worden andere dingen gevraagd. Miskoop.

20 maart 2017 om 10:38

Ik ben benieuwd of hij na dit seizoen nog bij ons speelt. Hij is inmiddels zijn basisplek kwijt aan Gyrano Kerk. Maar het is toch een aardige speler om erbij te hebben. Ik denk dat wij hem voor een redelijk prijs kunnen overnemen van Ajax. En zo als je zegt; voor het niveau van Ajax komt hij gewoon tekort.

20 maart 2017 om 10:51

De wissels van Bosz lijken sowieso niet veel effect te sorteren. In ieder geval zover meetbaar. Volgens mij heeft er dit seizoen een wisselspeler na een invalbeurt gescoord. Dat ligt bij Cocu en Gio (ook De Boer vorig jaar) stukken hoger.

Ik snap ook totaal niet waarom je 10+ miljoen betaald voor een jongen en dat hij er dan niet direct klaar voor is. Ik schrijf hem niet af, maar had een directe versterking gehaald die gelijk een kwaliteitsinjectie met zich had meegenomen.

20 maart 2017 om 13:49

Dat komt omdat je dat soort zaken niet te kiezen hebt. Neres is Neres en heeft de voor- en nadelen die hij heeft. Al betaal je 100 miljoen voor hem, dan is hij nog steeds dezelfde en is hij niet opeens sneller inzetbaar.

Als Ajax een topspeler had kunnen krijgen die even goed is en die wel direct inzetbaar is, dan hadden ze dat vermoedelijk wel gedaan. Maar zo'n speler was er niet. Journalisten en (sommige) supporters zijn gewoon ongeduldig. Dat is het probleem, niet de inzetbaarheid van Neres.

Wat ik een gekkere wissel vond was Nuri erin, misschien gek gedacht van mij maar ik had Heiko erin gegooid als aanspeelpunt in de spits en dan die snelle jongens eromheen. Ajax kon gister voorin, op kluivert na, geen vuist maken

Ik snap niet dat het laatste kwartier niet de kopsterkste speler (de Ligt) als extra spits (breekijzer) werd ingezet. Een extra middenvelder (nouri) veranderde niets aan het spel van Ajax.
De wissels van Bosz zijn slecht, invallers scoren bijna nooit.

20 maart 2017 om 10:37

Bijna nooit? Sterker nog, nooit! Volgens mij tot nu toe alleen De Ligt en dat was een noodgedwongen wissel. Of dat zegt iets over het niveau van de bank of over het dramatische wisselbeleid van Bosz..

20 maart 2017 om 10:55

Denk een combinatie. Mede door blessures zat er gisteren niemand op de bank die zo'n wedstrijd kan openbreken. Dat kun je in ieder (nog) niet verwachten van Nouri, Cassiera of Neres. Als je dat vergelijkt met Feyenoord en PSV is het heel mager. Gisteren had Ajax vooral opties op de bank om meer gecontroleerd te gaan spelen. Maar daar heb je weinig aan bij 1-1 in de 70e minuut.

Reacties zijn allemaal zo makkelijk. Wie weet wat er achter de schermen speelt en kent alle beweegredenen?

20 maart 2017 om 10:07

Dat heet speculeren. Dat is een beetje de bedoeling van een site als deze. Als dat niet meer mag blijft er weinig over.

20 maart 2017 om 11:40

Dat is ook prima maar de felheid die sommige mensen direct aan de dag leggen met hun mening vind ik nogal primitief. De beste stuurlui staan aan wal.

Waarschijnlijk heeft Neres het gewenste niveau (nog) niet een andere reden kan ik niet bedenken. Of is dit de zoveelste speler die eerst een jaar aan het "ajax systeem" moet wennen, een smoes die in het verleden nog wel eens gebruikt werd om een miskoop te maskeren?

Mocht hij wel invallen? Aangezien hij ook in jong ajax had gespeeld vrijdag.

20 maart 2017 om 12:12

Het zou weinig zin hebben om hem mee te nemen en op de bank te zetten als hij niet mocht invallen.

En weer eens het bewijs dat Wim Jonk gelijk had wbt aankopen tegenover jeugd. Je hebt Kluivert en ElGhazi ,Dolberg ,Cerny en je haalt voor ruim 20 miljoen Cassiera en Neres en huurt Traore. Had voor dat geld Huntelaar gehaald en een echte linksback en je was klaar. Bosz moet weg als plaats 2 niet gehaald wordt en haal dan AUB een echt goede trainer.

20 maart 2017 om 13:54

Wat een kortzichtig geblaat. Geen enkele speler kan doen wat nu door sommige mensen van Neres verwacht wordt. Ik kan me bijvoorbeeld nog goed herinneren dat Ronaldo bij United aan het begin veel speeltijd kreeg maar heel weinig effectief was. Het was veel geschreeuw maar weinig wol. En die jongen is ook aardig terecht gekomen.

Neres is net 5 minuten binnen. Heb geduld, we weten pas over een tijd of hij goed is.

En oh ja, al die jongere spelers waar Jonk zo fan van was hebben buitengewoon veel moeite om een stabiele basisspeler te worden. Kijk maar eens goed wat Ajax allemaal opgeleid heeft en wie er nu in de basis staan. De rechtsback (tete of Veltman) en Klaassen, en dan kan je over Dolberg nog discussieren. Voor de rest is het aankoop. Ajax kan niet zonder het aankopen van goede spelers. Dat kan namelijk op Barcelona na geen enkele club.

Laat die Neres toch spelen jo! Ik snap het probleem niet? Waarom zo lang wachten met het zogenaamde Ajax systeem. Met alle respect maar iedere gemiddelde speler kan mee in het passieloze voetbal wat er tegenwoordig in Amsterdam gespeeld word. Geldt daarnaast voor zowat alle teams in Nederland dat je daar gewoon mee moet kunnen. Vind het altijd zo merkwaardig dat er bij Ajax word gedaan alsof ze een of andere unieke speelstijl hebben, terwijl er werkelijk niks speciaals aan aan te merken is. Kan me dan ook erg voorstellen dat Ajacieden met spelers als Younes, Kluivert en Sinkgraven hoofdschuddend op de bank zitten..

20 maart 2017 om 12:48

@busi

Ik snap het wel, hij moet gewoon even wennen aan NL zelf, Ajax, het klimaat, speelstijl en ze willen hem niet meteen laten onder sneeuwen. Zeker niet mee eens dat iedereen mee kan, dat hebben we wel kunnen zien aan bv. een Sana..

Ajax brengt hun spelers gewoon rustig, is toch niks mis mee? Neres moet bij Ajax bv. meeverdedigen, dat hij dat nog niet goed begrijpt of kent, is wel logisch en juist daarvoor moet hij bv. even wennen.

Ajax speelt erg aanvallend met jonge spelers, tegen elke tegenstander, zijn echt niet de enige, maar wel een unieke speelstijl waar je ipv. moet verdedigen en ruimtes klein moet maken meer druk vooruit moet zetten.

20 maart 2017 om 13:20

Ja excuses ik had mezelf even beter moeten formuleren haha, maar bedoel mee kunnen voor spelers die kennelijk zijn kwaliteiten hebben snapje. Maar het gaat hier in dit geval om een invalbeurt ook, denk dat het alleen maar goed is om hem dan wat minuten te laten maken zeker ook voor zijn vertrouwen en motivatie.

Dat Traore uberhaupt de eerste helft af mocht maken was bespottelijk. Heeft geen een bal goed geraakt en lag alleen maar op dat kunstgras te dweilen. Wat een aanfluiting die gozer.

Maar goed, er waren wel meer slechte Ajacieden gisteren. Klaasen, Younes, Schone, Ziyech, Tete, Sinkgraven en Sanchez. Vooral die laatste viel me erg tegen. Niet alleen vanwege zijn slechte spel, maar vooral de attitude die hij had op het veld Liep arrogant over dat veld en dacht het wel ff te kunnen op halve kracht. Die jongen wordt toegekend het niveau van Barcelona aan te kunnen ooit, maar als hij met zo'n instelling speelt hoort hij in de Jupiler League thuis.

Waarom begint bosz niet met nouri in de spits en traore op de bank, die jonge is zo moe die valt nog over zijn eigen benen, cassiera mag nog een seizoen proberen en sanchez is na 1 goed duel ook in eens de weg kwijt, driesje schiet bij napoli ook met scherp, dus ik had het een keer met appie geprobeerd, en wat denken jullie van kai sierhuis schiet ze bij jong ajax ook lekker binnen.
Maar bosz gaat het hem niet worden, de spelers zijn vaker ongemotiveerd dan gemotiveerd, hij moet eens wedstrijden terug kijken.

Tja.... Ajax had zondag geen plan B, Cassiera komt te kort en helemaal voor het korte combinatiespel wat zondag nodig was tussen de muur van Excelsior. In de winterstop is Neres gehaald en van hem verwacht ik veel en ik ben ook heel blij dat Ajax eens een risico durft te nemen met alle miljoenen die ze hebben maar toch besef ik me steeds meer dat Ajax niet Neres maar Klaas-Jan had moeten halen. Klaas is een speler waarbij je het gevoel hebt dat hij altijd nog een kans forceert in een wedstrijd zoals zondag. Hij is misschien minder snel en wendbaar als vroeger maar zonder dat is het voor Ajax nog steeds een top spits.

Wat betreft zondag, gooi de ligt er de laatste 15 minuten voorin bij. Volhouden aan het combinatiespel in zo'n wedstrijd is gewoon naã¯ef egoã¯stisch en misschien wel een beetje arrogant naar je supporters toe.

Voor volgend seizoen, haal Huntelaar en een coach met niet alleen een ajax filosofie maar ook een coach wie Ajax belangrijker vindt dan zichzelf en dus ook om kan gaan met ontevreden spelers.

20 maart 2017 om 12:44

Klaas-Jan wouden ze wel, maar die wou zelf nog niet, hopelijk komt hij van de zomer en kunnen we Casseirra een jaar verhuren, draait wel steeds beter in Jong Ajax, maar heeft nog iets meer tijd nodig.

Neres is ook een goede aankoop als je kijkt naar volgend seizoen, dan is Traore weg en heb je met Neres al een vervanger in huis, misschien nog wel een buitenspeler erbij, maar eentje heb je er dan al. Alles wat hij dit seizoen al mee kan pakken is bonus in mijn ogen.

Het is verrekte lastig die ervaren spelers binnen te halen, maar ik droom ervan dat we Stekelenburg, Vermaelen en Huntelaar kunnen halen en Klaassen kunnen behouden.

GK: Onana; Stekelenburg, de Lange
RB: Veltman/tete, Zeefuik, Bakboord
Rcv: Sanchez, de Ligt, Sidoel
Lcv: Vermaelen, Viergever, Bergsma
LB: Sinkgraven, Riedewald, Warmerdam
CM: Schone, de Jong, Eiting
AM 1: Klaassen, van de Beek, Pasquali
AM 2: Ziyech, Nouri, Trogancic
RA: Neres, Kluivert, Nunnely
SP: Dolberg, Huntelaar, Sierhuis, El Azzouzi
LA: Younes, Cerny, Menig, Dekker

Eigenlijk heb je dan nauwelijks een aankoop nodig, al zou een buitenspeler of ervaren middenvelder nog kunnen

20 maart 2017 om 14:47

Gistermiddag niet gekeken? Dan is het wel duidelijk dat je met
deze selectie geen prijzen wint. Te weinig winnaars, te veel
jongleurs. Probeer Huntelaar en Sneijder te porren en daarnaast
een type ala Poulsen. Met b.v. juffrouw Veltman en Schone red
je het echt niet. Dus ervaren spelers die de jonge spelers op hun
falie geven, wat gisteren werd nagelaten. Schone zien schelden of
vloeken en tieren? Welnee, die gaf ook niet thuis. En dat is dan de
meest ervaren speler van Ajax....

Donderdag was alles nog geweldig en nu deugt er opeens niets meer van. Erg simplistisch allemaal. Je ziet het ook bij Dortmund. Fantastische wedstrijden in de CL worden afgewisseld met slechte duels in de Bundesliga.

Waarom telt Ajax 12/15 miljoen neer voor een speler die alleen maar minuten
maakt in Jong Ajax? Je gaat in de winter toch voor een versterking die jouw
ploeg direct van een kwaliteitsinjectie voorziet? Dus een ervaren knaap die
de koorknaapjes op hun falie kan geven als ze weer eens, als zo vaak, niet
thuis geven en labbekakkerig spelen. Want daar schort het aan: winnaarsmentaliteit.
En als je dan ook nog eens een Professor als een dooie mus op de bank hebt
zitten, die de ene cruciale foute keus na de andere maakt, is het niet meer dan
logisch dat je als derde eindigt in de Nederlandse competitie. Edoch, Ajax is
nog steeds een handelshuis, waar er snelle doorloop (lees verkoop) moet zijn,
want er staan weer een paar jongetjes van tussen de 17/19 te trappelen om
hoogstens 2/3 jaar in het eerste te spelen. En zo gaat die cyclus gewoon door,
met verkoopleider Overmars in pole positie, en de opleiders als secondanten.
Wil je het anders? Haal dan deze zomer wel de nodige ervaring en geef Bosz
dan nog 1 kans. Hij heeft mij dit seizoen met zijn vooruitgesnelde filosofie nog
niet kunnen overtuigen, op een paar goede beurten in de EL dan na....

20 maart 2017 om 12:36

Regeren is vooruit zien.. Ajax heeft het geld ruimschoots liggen, sterker nog, ondanks deze investering kunnen we nog een winst van enkele tientallen miljoenen tegemoed zien.

Neres is een groot talent, die nu nog haalbaar was maar nog even moet wennen aan NL, volgend jaar is Traore weer terug naar Chelsea en dan heeft hij alvast even kunnen wennen en hebben we verder niet perse een aankoop nodig (kluivert, Neres, Younes, Cerny) of eentje minder.

Je kunt toch ook gewoon alvast voor de toekomst investeren? Als je dat consequent doet, zoals Ajax doet, dan zijn die spelers een half jaar later of 1,2 jaar later een directe versterking (dolberg, Onana, F. de Jong bv.) maar je moet het goed plannen en vooruit blijven kijken.

Trogancic en Pasquali zijn bv. ook weer investeringen in de toekomst, die pas over een tijdje er echt hoeven te staan.

Ajax heeft inderdaad wat meer ervaring nodig, maar die haal je niet zomaar, vaak is het salaris te hoog en nemen ze niet genoeg met een reserverol. Ik hoop heel hard dat we Vermaelen, Stekelenburg en Huntelaar aan onze selectie mogen toevoegen, maar of dat lukt, daar zet ik een groot vraagteken achter.

Kuyt is een uitzondering die flink geld inlevert voor clubliefde, daar kun je enkel op hopen en in investeren (onderhou een goede relatie met Suarez, Eriksen, Anita, Alderweirld, van der Wiel Verthonghen, de Jong etc.), dat zie ik ook gebeuren de laatste jaren maar is een langdurig proces waar je pas over enkele jaren de vruchten van plukt.

Dat ajax opleidt en snel verkoopt ligt gewoon aan de markt, Ajax zou liever hun talenten langer houden, maar kijk naar Dolberg, die wil Roma nu al kopen bv. en zo is er voor bijna alle spelers van Ajax wel intresse.

20 maart 2017 om 14:39

Het een kan/moet naast het ander leven. Wie als club miljoenen verdient,
kan best een paar miljoen extra investeren in de juiste ervaring. Zie het
als een win/win situatie. Maar waarom krijg ik de indruk dat Ajax steeds
meer het bedrijf boven de voetbalvereniging prefereert? Een speler als
b.v. Poulsen was toch een schot in de roos, in een zelfs iets ouder elftal?
Daarnaast lijkt Overmars ook niet de inkoper met de juiste connecties in
dat segment. Maar als verkoper natuurlijk zittend op de jackpot van de
club: de door de jeugdafdeling aangeleverde talenten. En daardoor
geliefd bij de aandeelhouders van Ajax, die alleen kijken naar de cijfers.
Hoe dan ook, met een veredeld jeugdelftal win je geen prijzen.
In Nederland niet, in Europa niet. En dat is jammer, want na de vier
kampioenschappen had Ajax met het juiste inkoopbeleid jarenlang
kandidaat nummer 1 kunnen zijn voor de nationale titel. En die rol is
op knullige wijze weggegeven; al is in voetbal niets voorspelbaar;-)).

Ik zal het gemist hebben.. maar wil hij dan Neres in de spits zetten of wat? Kluivert deed het juist prima op Ra.. De positie van Neres.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

29 fans
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 21 mei
Justin Kluivert gaat wellicht vader Patrick Kluivert achterna. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren